Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
N_A_S
veterán
Azért a procicserének köszönhetően érezhetően smoothabb lett a WarZone
-
mcs
veterán
Adaptive Syncel játszok 143 fps korláttal. Ahol nem éri el, igen, többnyire a 4070 Super miatt 1440p-ben vagy felette.
-
Az 1T és GDM off többet hoz, mintha 3600->3733MHz váltás.
Elég gyengék az AM4-en az IMC-k, valszeg le kellene mondanod egyikről vagy a másikról, akkor meg ugyanott leszel...Amúgy jah, kisimítja az FPS-t, de itt most 1...3%-ról beszélünk, talán, ha épp memória sebesség érzékeny a játék.
A minimum FPS-nél (0,1%min, pillanatnyi bezuhanások) meg azért lássuk be, hogy nem a memória lesz a szűk keresztmetszet, hanem valószínűleg inkább a CPU/GPU. -
brabbitz
aktív tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
brabbitz #42107 üzenetére
X470-es Gigámon is dual bios van.
Flashback szuper cucc szerintem. X370-es Asus-omon az van. Anno a korábban forced módban felrakott B450-es Asrock BIOS-t flashback-el (mert ott már volt Vermeer support) tettem vissza gyárira.#42108heavygrip: legalább az egyik megléte kívánatos. (B660-as Asrock kiválasztásában nagyot nyomott a latba a nálam, hogy az a lap tudja, sok Z-s meg nem).
MSI MAG B550M Mortar Wifi is flashback képes, a B550-es Tomahawk is.
-
mcs
veterán
válasz
Atish19 #42098 üzenetére
Úgy néz ki, legalább kettő bejegyzést kell feltüntetni bármi áron minden biosnál, de nem találtak a wifi fixnél jobb ötletet.
Rohadtul megkedveltem amúgy ezt a Toma lapot, egyedül csak azt a szintű villámgyors bios frissítést hiányolom, ami a korábbi Inteles Asrockjaimnál megvolt. Annyit tököl az MSI frissítése, hogy mindig felmerül bennem az aggodalom, nehogy bekövetkezzen valamilyen áramszünet. -
N_A_S
veterán
Elvileg játékokban kisimítja az FPS-t, de úgy igazán most nem tesztelgettem. Inkább saját magam megnyugtatása volt a cél. Az előző ramok alapból 3200-asok voltak és 3800-at tudtak CL15-ön
Aida-ba ezt produkálja, szerintem a késleltetés nem a legjobb, de ebbe valószínűleg a 3 éves a rendszerem is közrejátszik
-
mcs
veterán
Érzékelsz bármiféle előnyt abból, hogy 3600 helyett 3733on mennek a ramok?
Én 3600nál feljebb sose teszem a sajátjaimat, csak belövöm manuálisan 1T-re, a GDM és PowerDown pedig ki vannak kapcsolva.
Az R23 eredményed teljesen jó, mert nálam az MSI Kombo Strike 3 módban, ami -30 COnak felel meg, tud 15 ezret. -
N_A_S
veterán
5800X3D Cinebench R23 ezt tudja:
-
N_A_S
veterán
3800-on nem akarnak menni a ramok, de amit a DRAM Calculator javasolt 3733-ra azt úgy néz ki tudja. Bár így GDM On-on gondolom nem nagy szám.
Közbe behibernált a gép, azért nem lefoglalt a teljes RAM, de a 3 ciklus előtte lefutott -
Atish19
őstag
B550 Tomahawk tulajoknak friss bios érkezett.
- AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.E update.
- Fix WIFI function can not work properly. -
-
heavygrip
senior tag
-
Osziii02
csendes tag
Hali.
Van egy Ryzen 7 5700x3d-m, van rajta egy BQ Dark Rock Pro 4 hütő, Alphacool Subzero paszta és arra lennék kiváncsi hogy szerintetek mennyire reálisak a mostani hőfokjaim. Mindez egy FSP CUT593A házban van (3 140es venti fúj be elől, 3 120as felül ki, 1 140es hátul ki), szóval van elég levegő járás én szerintem. A config karácsonykor lett megépitve, szinte minden vadi új.
Idle (netezés) hőfokok: ~45-47
Gaming hőfokok: ~68-72 (70-80%-os átlagos terhelés mellett)Mikor épp töltök be egyes játékokba és 100%on pörög akkor 74-ig megy fel kb fél perc alatt. Van egy egyedi venti görbém (fancontrol alkalmazás), azt is szívesen megosztom ha számottevő.
Edit: Azt elfelejtettem, hogy PBO Tuner-el alul van feszelve. (-30 all core)
-
noresz
csendes tag
válasz
grizlisandor #42074 üzenetére
Ja abba már én is belefutottam a hirdetéseknél. Amúgy kösz, de én vmilyen órajel emelésre gondoltam. Co meglépve, hőfok kielégítő. De a 4050 mhz fölé tudom valamely formában húzni?
-
noresz
csendes tag
Az 5700x3d Co-n kívűl mennyire és hogy lehet hatékonyan húzni? Mondjuk egy igen nagy léghűtés dolgozik rajta.
-
Icewloxy
tag
melyik a legerősebb am4 proci GAMINGRE ami kapható újonnan még?
-
noresz
csendes tag
Nem tudnál egy linket dobni hogy mi a menete biosban?click 5 esetén
-
noresz
csendes tag
Meg amit meg figyeltem hogy 100% os terhelésnél 81 fokot ér el . az 5700x jó ha 62-63 fokot ért el AIDA stress teszten
-
noresz
csendes tag
a következő szembetűnő dolog történt proci váltáskor(x5700x ről 5700x3d re) Nem találom a ryzen master utility ben a curve optimizer dolgot amivel végre szoktam hajtani amazon a co optimalizálást. Ezen miként lehet ezt végre hajtani?
-
N_A_S
veterán
Curve Optimizert viszont sehol nem találok a BIOS-ba (ASUS X470-F Gaming)
A BIOS-t most frissítettem legújabbra
-
N_A_S
veterán
Beszereztem egy 5800X3D procit a sima 5800X helyére. Ami feltűnt hogy ez csak 4450ig boostol, pedig az előző az 4850ig is elment úgy emlékszem (mindenféle állítgatás nélkül)
-
zseko
veterán
válasz
nokia3650365 #42037 üzenetére
Én is külön betettem egy fogyasztásmérőt csak a pc-re (tehát monitorok nélkül), hát, nálam maxon kicsit többet evett, persze UV és PL nélkül, na meg RT-vel
, és még az R5 3600 procival. Itt írtam: [link]
A raytracing kissé sokat zabál, egy jó +100W-ot dobott rá a fogyasztásra. -
Lendova
őstag
Írjátok be még páran ugyan ezt.
-
-
nokia3650365
aktív tag
Én is gondolkodom, hogy lecseréljem majd egy 9070XT-re én tényleges fogyasztásmérővel mértem minden maxon a 291W-ot igaz proci videokártya UV-van, de szerintem a 9070XT-re sem kellene mivel azt is UV-zném erősebb táp, szerintem kb 400W lesz a max tényleges fogyasztásom. FSP Hyper Pro 80+ 550W
-
zseko
veterán
válasz
nokia3650365 #42035 üzenetére
Még nem jött meg az új tápom, így jelenleg még nálam is egy 550W-os táppal megy a 9070 XT és az 5700X3D jó két hete.
-
heavygrip
senior tag
válasz
janivitez45 #42029 üzenetére
Halihó.
-CO és a PBO limitek (ppt/tdc/edc) megemelésével.
Hwinfo-t nézd teszt közbe és láthatod melyik limit fogja meg a procit. -
noresz
csendes tag
válasz
bluemirage #42028 üzenetére
Na igen. V1 esem van de talán elég. A kérdés hogy az x3d megvétele javallott? Javít a teljesítményen mert ezt holnap vholnap után tervezném. Tudsz erre valamit mondani? Mondjuk whqd be játszom
-
janivitez45
csendes újonc
Sziasztok !
cinebenc r23 teszt alatt az 5770X-es procim csak 4200 MHz-n megyen az összes szálon . Hogy lehet magasabbra emelni az órajelet ? -
válasz
noresz #42027 üzenetére
Milyen processzort vegyek? topikban kérdezz rá, de az lesz a kérdés, hogy mivel és milyen felbontáson játszol... Tehát a proci vagy vga-e az, ami az adott játék, adott felbontásán neked most épp szűk keresztmetszet.
A 750W-os tápnak biztonsággal vinnie kellene az 5700x + 9070 kombót.
"cooler master V Gold 750W". ------ Ha a V sorozatból ez már a V2 jelölésű, akkor maradhat, ha a nem túl jó 2018-as fejlesztésű sima "V", akkor cserélném és már 850-es vennék, egy jövőbeni konfig miatt. -
noresz
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne hogy most vettem egy rx 9070 et. Az 5700x procimat érdemes lenne 5700 x3d re cserélni? Mert platformot most még nem igazán tudnék váltani. Ja meg a táp az csak 750gold cooler master V azt is kéne cseréljek?
Segítségeteket megköszönném -
heavygrip
senior tag
válasz
Icewloxy #42023 üzenetére
Feszültség csökkentése és növelés lépcsőként 3-5mVolt. Ha negatív irányba tolod akkor feszt. veszel el. Kevés volt neki ezek szerint ezért is fagyott ki.
A -20 elég lesz.PBO limit ppt/tdc/edc keress. Írtad hogy advanced -re állítottad, illetve látszik a képeden hogy az alaplap szabályozza. Állítsd manuálisra és írd be.
Ez Gigabyte BIOS [kép] -
Icewloxy
tag
válasz
heavygrip #42022 üzenetére
ma kifagyott játék alatt -30 co-n. most levettem -20-ra, tesztelem. amúgy mit csinál pontosan a co növelés csökkentés?? a 90/70/100 limitet kifejtenéd hogy mi a neve biosba? most csak +200 van beállitva -20co-n minden más auto. ha lefényképezed a biosod oc részét az lenne a legegyszerübb. jelenleg elég gyér a cpuz mérésem.. 624-4888
-
heavygrip
senior tag
válasz
Icewloxy #42018 üzenetére
Valami ott nem kerek.
Próbálj meg adni neki manuálisan egy 90/70/100 limitet. Illetve -20 ra vedd vissza.
Az effektív órajel nem az igazi.Nyilván stabilabb így és pörgősebb mint all core tuningnál. Nemhiába van már régóta ajánlva a PBO/CO páros. Lehet még jobban finom hangolni, magonként adni a -CO-t is.
-
Icewloxy
tag
-
-
heavygrip
senior tag
válasz
Icewloxy #42016 üzenetére
4850Mhz-en oylan 670 körül kéne tolnia single core. Ez a pontszám default 4650nél szokott lenni.
Szerintem a multi core is kevés. Az enyémből kiindulva 87/65/95 limitekkel ami eléggé vissza van fogva 5050-5090 körül van. CO-22vel.Hwinfo képet tegyél már fel, közbe menjen a teszt,vagy teszt utánit mindegy,csak lehessen látni mi fogta meg.
-
Icewloxy
tag
ryzen 5 5600x proci eddig manuálisan volt oc-zva 1.26v 4650mhz, ma kapott a bios egy defaultot,gondoltam kipróbálom a PBO-t. bekapcsoltam, advanced-re tettem és az overdrive kapott +200mhz-et. ramokat xmp-be tettem megint. 2 játéknál teszt és kicsit jobb lett fps. ebből felbuzdúlva gondoltam tekerek még rajta holnap. +300-400mhz-et birná még? a biosba nincs korlát neki,én irom be manualisan az értéket. illetve ram, jó kis 3600mhz corsair ramjaim vannak, ezeket meddig lehet húzni 4000-4400? ramot még nem húztam.
-
Lendova
őstag
válasz
aginor #42011 üzenetére
Bios-ban megkeresed a Curve Optimiser opciót és beállítasz pld. egy -20-as értéket. Ha szerencséd van és nincs fagyás, akkor megpróbálhatsz alacsonyabb értéket is.
Sokat ez nem hoz a konyhára, de ha a végletekig akarod hangolni az jóval időigényesebb és elhanyagolható a hatása. -
aginor
veterán
Sziasztok!
Egy BIOS reset kapcsán előkerült, hogy ideje lenne tisztességesen beállítani a gépet (leginkább a processzort) és ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Leginkább az órajeleket és feszültségeket szeretném finomhangolni. Jelenleg alapvetően minden alapon van, PBO aktív (valamennyire), RAM az XMP profilból futtatva. Merre induljak el, milyen feszültségekkel lenne értelme próbálkozni?gép:
MSI X370 Krait Gaming, Ryzen 7 5700X, 2x16GB Crucial Ballistix 3200MHz, Asus Dual RTX 4070 12Gb, Corsair RM650i 650W -
Erősen bilibe érős kéz téma. A 16GTZNC szinte 100% hogy Hynix CJR, és a 4 modulos megoldások amúgy sem túl stabilak.
Ha ez így megy, stabil, akkor tedd össze a két kezedet, és kész a gép.Apropó, Zen_ OC táblázat-ban mindig lehet csekkolni, ki mire jutott vele.
-
N_A_S
veterán
Elvileg mind a 4 modulom ugyanolyan. Jelenleg XMP profillal betöltve használom őket, a subok AUTO-n vannak. Van esély rá hogy 4db DR modullal 1T-s CMD-t tudjak belőni GDM off mellett?
-
hokuszpk
nagyúr
ha fix -50mV -t szeretnel, akkor a "cpu core voltage" szavak kombinációja szokott lenni a kulcsszó, de az egyik képeden sincs rajta. Esélyesen az utolsón felfele görgetve meglesz, ott offset és a -50mV -nek megfelelő érték.
de az is jó, ha az allcore curve optimizernel ( első kép ), beirsz a magnitude mezőbe 10 -et ; az ~30-50Mv minusz lesz, attől függően, hogy a freki/fesz görbe melyik pontján nézzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Villanyszerelés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest