Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
baro32
aktív tag
Corolla Cross 1.8 Hybrid 11-nap állás után gond nélkül indult 2025.03.04 vásárolt tehát lassan 1éves lesz de akku töltőt még nem látott és kimondottan rövid távokat megyek vele hála az égnek

-
mouzrr
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Elnézést, rosszul emlékeztem, csak 130 lóerő, és ahogy ncc1701 írta, csak a villanyos rész más, a motor teljesen megegyezik bennük.
-
ncc1701
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Lehet a benzines mocc ugyanaz, csak a villanyos részből több powert szednek ki.
-
ncc1701
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A kicsi, mxs 5.
-
-
-
mouzrr
őstag
Tudjátok esetleg, hogy az új Hybrid Yaris árlistákból miért tűntek el az Executive és GR sport (150 lovas) felszereltségek?
-
-
ddsteel
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Nekem is volt CTEK MXS5 korábban, de most lidlis van és látszatra ugyanazt tudja. Lehet, hogy részleteiben más, de 2 évig használtam CTEKet korábban és nem vettem észre, hogy jobban töltött volna 5xös áron. Lehet, hogy van különbség, én nem vettem észre. Ugyanannyira tudta tölteni az akksikat, mint a mostani lidlis.
-
ddsteel
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Semmi baja nem lesz, ha OKOStöltővel úgy töltesz, hogy nem kötöd le a sarukat. Eddig a mostani hibrid Corollám a 4. autóm, amit okostöltővel töltök, soha nem kötöttem le sarut és van, hogy 2 hétig is rajta van az akkun a töltő csepptöltésen. 12,9V-tal tölti és minimális árammal, csepptöltésen van ilyenkor.
-
g0dl
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
De mikor menet közben töltődik a 12V-os akksi, akkor nem termel hidrogéngázt?
Illetve ez hogyan viszonyul az itt is tárgyalt napelemes csepptöltők használatához? Mondjuk egy napelemes csepptöltő lehetne választható felszereltség is.
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Használj műanyag villáskulcsot,játékboltban kapsz,azzal lehet
-
válasz
peetie1
üzenetére
Elolvastam a részletes kezelési leírást, hát van benne pár érdekesség az akkutöltéssel kapcsolatban
1: Tényleg benne van, hogy a 12 V-os akku töltésének megkezdése előtt le kell kötni a testkábelt
2: A testkábelt nem a karosszériáról kell lekötni, hanem az akkumulátorról
3: Viszont szerszámmal meg nem szabad hozzáérni az akkusarukhoz
Kézzel sajnos nem vagyok elég erős az akkusaru levételéhez, szerszámmal ugye nem szabad hozzáérni, így vagy szervizbe viszem feltölteni az akkut, vagy nem foglalkozok az egymásnak ellentmondó előírásokkal
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem tudom hogy a tiedhez létezik-e de általában van egy külön audio/navigáció használati is

-
peetie1
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez jó hír, lényegesen egyszerűbb lenne úgy a művelet. Mert abban én is biztos vagyok hogy ezt máskor is el kell majd játszani. Az enyém a töltés óta egyelőre nem zaklatott hogy merülne. Előtte meg hiába mentem 45 percet, másnap reggelre ugyanúgy ott volt a hibaüzenet.
-
válasz
peetie1
üzenetére
Még nem olvastam el, majd megkeresem, de az viszont biztos, hogy a 12 V-os akku lekötése nélkül is kiválóan fel lehetett tölteni az akkut

Akkufeszültség csökkenést jelzett a rendszer, de mostanában nincs tervben, hogy 30 percig folyamatosan menjek az autóval, így tegnap pár órára töltőre raktam, de nem bajlódtam a negatív pólus lekötésével, eddig semmilyen negatív következményét sem vettem észre, hogy nem kötöttem le

-
honeker
őstag
3 év után tegnap jötem rá hogy a tükörfütés a hátso ablak fütésére van rá téve….
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"A Normál és az ECO mód között elég kevés a különbség"
nem tudom, 1,8-as TS Corollánál én úgy érzem, hogy óriási a különbség.
Normálban szerintem jól megy a kocsi. De eco-ban annyira tetűlassú, hogy számomra használhatatlan. Komolyan, az ősrégi 1,3-as swiftem jobban ment, mint a corolla eco módban....És amúgy volt másik autóm is, amiben voltak ilyen módok, Kia Proceed, 2021, 1,5 liter, turbós benzines, 160 lóerő. A Kiánál az volt az alap, hogy eco-ban volt. Kézzel kellett átváltani normálba és sport-ba, és minden használat után visszaállt eco-ba.
Ott gyakorlatilag másfél évig eco-ban használtam, és nem éreztem lassúnak, persze normálban és sport módban még gyorsabb volt.Ott a 160 lóerőt butították le mondjuk 140-re, itt meg a 140-et 90-re...
mindegy, számomra a Corolla eco-ban használhatatlan. Lehet, hogy CH-R-en ez máshogy van...
-
peetie1
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
És a bővített leírást elolvastad mit ír a negatív lekötésről töltés előtt?
-
peetie1
aktív tag
válasz
stuka20
üzenetére
Nekem is így írja, teljesen használhatatlan a hátralevő kilométer saccoló. (nem csak télen, nyáron is ugyanilyen) Én minden tankoláskor nullázom az "A" km számlálót és a fogyasztásnál meg nyomok egy frissítést (ez lenullázza a fogyasztási adatokat), így látom mennyi a tankolás óta a fogyasztás és a km. Így ki tudom számolni mennyi benzin van még a tankban. Persze ehhez mindig tele kell tankolni.
-
stuka20
senior tag
Üdv!
Kinek hogy alakult a decemberi-januári hidegek én a fogyasztás és a megtett km?
Csak szimpla érdeklődés, kíváncsiság.Én utoljára decemberben tankoltam, akkor 610 km-t hogy annyit tudok megtenni vele. 470km lett a megtehető km, azaz a 610-ből csak 470-et tudott ebben a hidegben. ma tankoltam és szintén 610 km-t ír.
Más: Láttam az új troc belsejét, ami nagyon nem tetszik, így most már tuti, hogy lexus lesz a kövi autó. Csak még azt nem tudom, hogy kintről hozzam be (Németország) vagy itthon legyen megrendelve. Kint 39-42ezer euró, szinte fullos, 360° kamera, Mark Levinson.
Nekem ez utóbbi a fontosabb, meg a jég mentesítő szélvédő. (Lbx) -
válasz
KTTech
üzenetére
Köszi.
Mint látjátok, nem igazán mozgok otthonosan a Toyota univerzumban

Elhittem, hogy az autóhoz kapott nyomtatott Kezelési Leírás teljeskörű, de nem az, az interneten más van. (Korábbi autóm nyomtatott kezelési leírása gyakorlatilag szóról szóra megegyezett az interneten lévő szöveggel, a nemrég vásárolt TV-vel ugyanez a helyzet, de az asszony száraz nedves porszívójával is ez van, a Toyotánál viszont nem így van
).Most is elhittem, hogy a hibaüzenetben lévő "indítóakkumulátor" kifejezés a motorindításra vonatkozik és azt már megtudtam korábban, hogy a motort a nagyfesz akku indítja. De itt a hibaüzenetben valamiért mégis a 12 V-os akkura vonatkozik az "indítóakkumulátor" kifejezés

Ráadásul ez a bonyolult szöveg (a feltöltéshez vezessen fél órát), sem arra utal, hogy a probémát el lehet hárítani egy mezei akkutöltővel

Értem én, hogy bennem van a hiba, de azért a Toyota is gondolhatna a nem Toyotán nevelkedett tulajdonosokra

Na mindegy, akkor kimegyek és rádugom a töltőt

-
KTTech
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az üzenet nem a HV akkuról szólt... és a sok rövid táv simán le tudja meríteni a 12V-os akkut, mivel nem hagysz neki elég időt a feltöltéshez.
-
Na, és akkor, hogy borzoljam a kedélyeket tovább, újabb kérdésem van
Ma 11 és 13 óra között több részletben kb. 36 km-t mentem az autóval.
13 órakor beálltam a garázsba, majd 16:22-kor ezt a hibaüzenetet kaptam a MyToyota appban:
Csak este 10 óra előtt vettem észre a hibaüzenetet, akkor mentem ki az autóhoz.Az autót ACC állásba kapcsoltam, a 12 V-os akku feszültsége 11,9 V volt, a kormány mögötti kijelzőn a nagyfesz akku töltöttségét jelző 8 cellából 4 világított.
Ready-be rakás után a motor rögtön elindult, a DrPrius app ezt mutatta a cellák töltöttségéről:
Mire megcsináltam a képernyőmentést, addigra a 8 cellás kijelzőn kigyulladt az 5. cella is, jelezve, hogy az is fel van töltve, a 12 V-os akkun pedig 14.1 Volt lett (töltés közben) a feszültség.Valóban alacsony a feszültség a nagyfesz akkuban, vagy csak valami fantom hibaüzenet jött a hideg miatt? (45 Fahrenheit fok az ugye ~8 fok Celsiusban)
-
XSiGma
aktív tag
Jövő hónapban viszem én is 1. éves szervizre Monorra, ezek lesznek benne az App szerint:
Időközi olaj- és szűrőcsere állapotellenőrzéssel. Az ellenőrzés kiterjed a fékrendszerre, a kormányműre, a világításra és az abroncsokra.15 000 km-es szerviz kézikönyv szerinti elvégzése.
Tartalmazza a motorolaj és az olajszűrő cseréjét.
Vezetői padlószőnyeg rögzítésének ellenőrzése.
Hibrid jármű nagyfeszültségű akkumulátorhűtő-beszívószűrőjének vizsgálata.
Légszűrőelem vizsgálata.
Fékbetétek és -tárcsák vizsgálata.
Kulcsos indításgátló elemcseréje. -
válasz
blueye
üzenetére
Köszönöm!!!
Bepötyögtem a 17 jegyű alvázszámot, le is tudtam tölteni egy 119 MB-os kezelési leírást, ami tényleg lényegesen bővebb, mint az autóhoz kapott nyomtatott leírás.
Ebben tényleg bővebben le van írva vezetői módválasztó kapcsoló működése és itt le van írva, hogy mikor deaktiválódik a Sport mód.

(Viszont annál meg szűkszavúbb, mint amit XSiGma idézett
). -
15k km-es kis szervíz esetén szokás olajat cserélni, olajszűrőt és még van valami harmadik (hibrid szűrő?) is állítólag. Erről még nem hallottam, csak a kiszemelt Bosch szervizes faszi mondta (aki amúgy már 3. hete küldi az ajánlatot). Csak hogy tudjam, hogy mi kerül ezen 72khuf-ba a Toyota Mayerben...
Emiatt egy hónap késéssel (előbbi két szervíz úgy látszik mocsokjól el van eresztve klisensekkel, hogy egyrészt ennyire bagóznak egy olajcserére, vagy úgy lehúznak mint az állat) most kereshetek harmadik szervízt...
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
-
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Biztos benne van valahol de nem itt

Alattam is idézték, de letettem róla hogy rávegyelek bármire is
No offense. -
XSiGma
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Bár 1gen FL modell az enyém, de a toyota.hu-n elérhető 90+ MB-os Kezelési Kézikönyvben benne van:
„ECO” üzemmód/„SPORT” üzemmód kikapcsolásakor
Ismét válassza ki a vezetési üzemmódot. A motorindító gomb kikapcsolásával a „SPORT” üzemmód is automatikusan kikapcsolásra kerül.
Azonban a „NORMAL” (normál) illetve az „ECO” (üzemanyag-takarékos) nem kapcsol ki automatikusan addig, amíg egy másik vezetési üzemmódot ki nem választ, még ha a motorindító gombot ki is kapcsolta." -
válasz
blueye
üzenetére
Hát igen, biztosan érdemes elolvasni a kezelési leírást, mert ugye benne van minden kérdésre a válasz
Ja, nem
Mellékelem a kezelési leírás vonatkozó oldalait, megköszönném, ha segítenél nekem kiolvasni belőle a vonatkozó okosságokat
Hülye vagyok, de a kezelési leírás elolvasása után sem lettem okosabb
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Tök normális

(tényleg érdemes egyszer átfutni a használatit
) -
Próbálgatom a különböző vezetési mód beállításokat (ECO, Normál, Sport).
A Normál és az ECO mód között elég kevés a különbség, ECO módban kicsit kisebb a kormányrásegítés, kicsit jobb a kormányon az útviszonyok visszajelzése.
Sport módban érzékenyebb a gázpedál, kisebb gázadásra is nagyobbat lódul az autó.
Ha ECO módba teszem, akkor az idők végezetéig ECO módban marad, több napig is lehet ilyen beállítással használni.
Viszont azt vettem észre, hogy ha Sport módba teszem, akkor az csak addig tart, ameddig le nem állítom az autót, ha legközelebb Ready-be teszem, akkor Normál módban indul újra az autó
Normális ez így, vagy valami hiba van az autóval
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
a korabeli szívó benzines, hasonló méretű / súlyú autók mind ennyit ettek...
a turbó és a hibrid előtt ez volt a sztenderd.éppen ezért a tsi octaviával való összehasonlítás nem fair.
-
válasz
metrion
üzenetére
Exemnek volt ilyesmi autója (1.6 szívóbenzin), nem volt rossz, de valamiért magas volt a fogyasztása
Jópárszor vezettem én is, és annak ellenére, hogy ha odafigyelek, akkor tudok benzintakarékosan vezetni, nekem is nagyon magas fogyasztások jöttek ki
Az én erősebb, nagyobb 1.4 TSI Octaviám azonos körülmények között 1-1,5 literrel kevesebbet fogyasztott.Nem az enyém volt az Auris, más tapasztalatom nincs vele, de a fogyasztása nem baráti.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
2012-es Toyota Auris 1.6 benzin (132 ló) mennyire megbízható? Van-e valami egyedi bajuk, olajfogyasztás, rohadás stb?
Mire kell oda figyelni? Illetve a kiszemeltben 240 ezer km van, nem tudom ezeket pl mikor szokták láncozni. Milyen bajuk szoktak előjönni ennyi km-nél.Köszönöm, ha tudtok tapasztalatokkal szolgálni!
-
ncc1701
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem tud lefagyni, ha nincs áram, majd szépen újraindul. Max pár dolgot meg kell újra tanulnia.
-
-
ncc1701
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Tippre az autó leírása. Ettől független én sosem kötöm le, mondjuk nem lidlis töltővel töltöm, hanem jó kis ctek cuccal.
-
nobodyy
csendes tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Köszi, Yuasa YBX5202 nem AGM. De a gyári sem az, jól értettem ugye?
Persze az Árukereső reklám cucca most elkezdett feldobni nekem valami Varta akkumulátort ami AGM és elvileg pont ugyanakkora méret stb. Érdemes arra vadászni vagy menjen ez a Yuasa? [link]
Annyi a nehezítő körülmény hogy külföldön élek és emiatt más a beszerzési piac... -
-
peetie1
aktív tag
válasz
ddsteel
üzenetére
Jaja így kellene mérni ahogy írod, dehát ezt nem egyszerű kivitelezni. Én egyelőre megelégszem azzal hogy a teszter szerint jó az aksi. Aztán lehet jövő héten az első -16os éjszaka után újra jelezni fog az app...majd kiderül.
Ideteszem a könyvben(az autó kézikönyve természetesen) írtakat a negatívról, aztán persze mindenki úgy tölti ahogy akarja [kép]
-
ddsteel
senior tag
válasz
peetie1
üzenetére
1. nem kell lekötni a negatívat, ha okos töltőd van. 2. Persze hogy leesik egyből a feszültség, ha rákötöd, mivel az autó nyitva van és egy rakás elektronika rámozdul. Miután rátetted a negatívot, zárd be az autót de a motorháztetőt hagyd nyitva, ha megoldható (ha olyan helyen parkolsz plusz talán azt nem nézi elektronika) majd egy nap után mérj rá az akkura MIELŐTT kinyitod az autót. Így pihentetés után csekkolod az akksit és elkerülöd azt, hogy amikor kinyitod az autót, akkor megint rámozduljon a rengeteg elektronika.
-
peetie1
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem tudom nem értek hozzá, ezt írja a kézikönyv.
-
-
peetie1
aktív tag
Na, ha nem unjátok még az aksi témát akkor még egy adalék: tegnap éjszakára én is feltettem töltőre. Úgy ahogy a könyv írja, negatívot lekötöttem előtte. Reggelre 12.86Vra töltött, a teszter szerint szinte tökéletes [kép] . Amikor a negatívot visszakötöttem, egyből lement 12.5Vra. egyébként minden működik, szintén azt csináltam amit a könyv ír, először ACC módba tettem, utána indítottam rendesen. Ablakok is mozognak. Asszem felkészültem a jövő heti -16 fokokra
Legalábbis amit tudtam megtettem. Corolla cross 2.0 2024. -
honeker
őstag
Érdekes….ho esés utak sozása után le mostam a kocsit ma + volt zsebemben a kulcs…….ithon ki száltam a kocsibol és automatikusan be zárt….ki nyitotam be csukom és megint be zárt a jobb oldalt is ki probáltam de ott már müködött rendesen
-
tycon
tag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Mivel a Kaufer itt van mellettem, én beírtam a tárolt autókhoz az Avensist, és amit ad, ajánl hozzá azt veszem. Nem hiszem, hogy a kétszerannyiért olaj az jó csak hozzá. Nyilván nemigen veszek olajat a Tescoból, újrahasznosítottat. Itt is 10 ezrenként cserélem, mint a Lagúnában. Az a 300 ezer km-nél is még nem fütyülő, nem lógó turbós volt. Ez meg fütyül, de már így kaptam a menyemtől.
-
tycon
tag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Avensis 2.2 150 LE 2006 D-4D.
Kauffer. (6 liter olaj)
XY11-0530-07-005Mannol 7701-5 Energy Formula OP 5W-30 (5W30) motorolaj 5lit.1db7 765 Ft7 765 FtXY11-0530-07-001Motorolaj1db1 946 Ft1 946 FtJ1322103-NIPLégszűrő1db2 843 Ft2 843 FtJ1312022-NIPOlajszűrő1db1 517 Ft1 517 FtÖsszesen:14 071 Ft -
lalibatyo
csendes tag
Sziasztok, bekerült a családba egy 2008 as dízel Avensis 93Kw os motorral . Melyik motorolajat szereti ez a kocsi ill hány liter kell bele egy cseréhez. Sajna semmi gépkönyve doksija nincs.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Versohoz kéne első féket vennem, gyári alkatrész beszerzésre van valami jó megoldás?
Üdv,
Attila -
polonic
félisten
Mondjuk a magyar kegyetlenül szar utakból eredő futóműhibák nem az autó gyengesége.
-
válasz
honeker
üzenetére
Két fix modell van. Suzuki swace= Toyota Corolla kombi hybrid 1.8 két felszereltség van csak.
A Suzuki Across a RAV4 tölthető hybird, gondolom itt is csak két fix felszereltség van, max színt választhatsz még, de azt se mind ami van a toyotánál.
Swace-be gondolkodtam én is, ha már a suzukikal anno nem volt semmi bajom soha.
-
honeker
őstag
Most olvasgatom…a suzuki Across az Rav4 más matricákkal hmmmm
-
peetie1
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Én is olvastam az AI írását, igazából amíg indít addig szerintem nincs baj. Majd amikor nem indít akkor lesz baj. De amúgy nem tudom.
Ki a franc gondolta hogy már új korában egy majd 15 millas kocsinak az akku feszültségét kellene méregetni, hogy tudjuk honnan indul...
-
-szabi-
addikt
válasz
peetie1
üzenetére
Pont egy órája mértem rá a motortérben az indítóponton. A feszültség 12.21V.
Ez régen közepesnek számított mert 12.6 és 12.8V között mondták jónak.
De ezeknél a modern autóknál nem tudom.
Próbáltam rákeresni a neten, hogy ez jó, rossz, tragikus de nem találtam egyértelmű választ.
Megkérdeztem még a mindent tudó a.i-t, esetleg most szolgál valami hasznossal.
Azt mondta 12.2V már gyenge. 12.5V vagy picivel felette a jó. -
peetie1
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Én karácsony óta "küzdök" ezzel. A szerviz bemérte az akksit , szerintük jó, lehet használni. Az enyémen van egy visszajelző (kék-OK, piros-tölteni kell, fehér-kuka), az kéket mutatott. Hiába hagyom readyben 50 percig, vagy megyek vele 2 órát, olyan 12.3Vig töltött csak. Ha közvetlenül azután mérem hogy leállítottam a kocsit, akkor láttam 12.5Vot is, de erre azt írták hogy azért magasabb mert a hibrid rendszer még dolgozik. (nem tudom igaz e)
A múltkor már úgy írta az app, hogy ismételten alacsony az akku fesz és sürgősen vizsgáltassam meg. 11.88V volt benne az ajtó nyitás után, és simán readybe ment a -5 fokban.
Felkészültem mindenre, vettem zsebbikát, ha mégse indulna. Aliról rendeltem egy konnwei kw520 akku tesztert, ami töltő is egyben (48$ volt), még nem jött meg. Amíg a kocsi garis, nem is szívesen dugdosom rá, de legyen ilyen is ha kell. A kézikönyv nekem is azt írja, hogy töltés előtt kössük le a negatívot, és én is így csinálnám magamtól is.De egyelőre kivárok, hogy mikor menjek majd újra a szervizbe.
-
nobodyy
csendes tag
Engem is utolért az 12 V akkumulátor hiba jelzés (még indul) de nem akarok szórakozni vele, inkább cserélem... Mi az ajánlott egy Toyota Yaris MK4 2022 hybrid MXPH11 motorkódú autóhoz?
Más írta hogy AGM legyen de őszintén nem találtam ami elvileg méretben passzolna. Abban sem vagyok biztos hogy a jelenlegi, gyári akkumulátor AGM e. Nyilván utastérben van ez is, ülés alatt.
Ha a Varta honlapján beírom a típust nem is ad ki AGM-est.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Formula-1
- Arc Raiders
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fülbemászó belépővel készül a ChatGPT a hardverpiacon
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs