Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pècsimunkás
addikt
Nem is akartam összehasonlítani egy Toyotával.
Csak azèrt raktam be a linket, mert találni a kínai foschalmok mellett normális márkából, normális áron, normális SUV- ot is, jó felszereltsèggel.
De van mèg európai márkából is bőven, amit 10-12 millió körül meg lehet venni.Hozzá tenném - van az Aurisom, ès az mellett a következő 2 hètben, egy 31 èves Toyota CarinaE- t fogok hajtani- ha ma vennék Magyarországon autót, simán a Seat Leon/ Leon kombit venném.
8,5- èrt egèsz jó felszereltsèggel el lehet hozni.
Tudom...
Nem SUV, nem is automata, de annyira drágák az autók, ès a Seat annyira jó akcióban van, hogy èn(!!!) perpill nem is gondolkodnèk másik autón. -
mp54
senior tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
A linkelt autó a nevét nézve "mild hybrid", ez pedig össze sem hasonlítható a Toyota full hybrid hajtásláncával...
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Mi van veled, elhessegetett az asszony, hogy itt vezeted le a feszülő energiákat

Hidd el nekem, hogy 4-5 millió forint árkülönbség sokaknak már most is eléri az ingerküszöbét és kínai autót vesz. A Toyota és a VW egyelőre úgy tesz, mintha nem lenne rájuk veszélyes a kínai invázió, de a Suzuki és a Kia/Hyundai már érzi a veszélyt, eléggé levitték az autóik kezdőárát

A kínaiak ezt a piacot is maguk alá gyűrik 3-5 éves távlatban

-
blueye
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
ÓÓÓÓ, ez nem jött át nekem, bocsi

-
blueye
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
"Jobb is az Omoda" - egy autó vásárlása (nálam) sok mindenből áll össze, így ezt én nem így gondolom.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Akkor az Omoda- ra rá kellett volna beszélned.
Jobb is az Omoda, ès neked sincs jó tapasztalatod a Toyotával. -
válasz
pècsimunkás
üzenetére
De van 12,9 millióért Omoda5 SHS-H, pont ugyanannyi extrával, mint egy fullextrás C-HR, csak ~40 lóerővel nagyobb rendszerteljesítménnyel és 20 km-el több elektromos önjárási hatótávval

Igaz, hogy most csak fehérben, pirosban és szürkében kapható, tiszta Merkur idők

-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nissan cvt régen a vacak definiciója volt kb (miért lehet félni a cvt-től alap esete). Nem tudom ez mennyit változott azóta, mondjuk az 1.33-ast manuállal meg merném venni annak nincs rossz híre (csak én már manuálisat többet nem veszek magamnak).
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"Egy 2.0-ás FWD Executive Tech verziójú C-HR autóért 17,6 millió Ft-ot fizetett"
Jó, hát van 15-16 millióèrt 1,5 TSI, 2l TDI Octavia is.
Az sem èri meg jobban. Nem?Ha már SUV...
Van 12,5- èrt mekafull Nissan Qashqai is: [link]
Ha SUV- ot vennék mostanában ( de nem fogok
), ès automataváltót is szeretnèk, nem is gondolkodnèk másban. Kèziváltóval is 9,5- ről indul egyèbkènt.
-
honeker
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A jót könyü meg szokni
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
No, végül a sogornőm nem Lexus LBX-et vett.
Az LBX-re azt mondta, hogy az kicsi neki
Az UX nem tetszett neki, az NX meg már drága volt a számára.
Aztán meglátott a szalonban egy új, középkék színben forgalmazott C-HR-t, az megtetszett neki, meg is vette
Egy 2.0-ás FWD Executive Tech verziójú C-HR autóért 17,6 millió Ft-ot fizetett
Érdemi árengedményt alig kapott, annyi kedvezményt kapott, hogy vett pluszban egy gyári 19 collos alufelni készletet Bridgestone gumikkal (most 18 collos téli felnivel és gumikkal veszi át az autót), ennek a plusz nyári szetnek elengedték az ára felét
Az Executive Tech verzió helyett egy GR-Sport kivitelt javasoltam neki, a felszereltség 98 %-ban azonos, de a GR-Sport verzió kicsit dögösebben néz ki belül és kívül is, de a most forgalmazott GR-Sport verziók hátulja mindegyiknek fekete, az nagyon nem tetszett neki.
Nemsokára átveszi az autót, már előre félek, hogy hogyan fogom neki elmagyarázni egy hibrid Toyota kezelését, vezetését (kéziváltós autóból ül át)
-
stuka20
senior tag
Sikerült átállítani azt hiszem yardról m/km-re. A bar-t kellett psi-re módosítani...
-
cigam
titán
Van erről az Aygo-ról vélemény/tapasztalat?
A Toyota Relax-hoz elég, ha márkaszervizbe viszem, és automatikusan érvénybe lép?
Esetleg más tipp/trükk a hosszútávú problémamentességhez? Pl. rozsda? -
-
szeva000
addikt
Sziasztok!
Le szeretném engedni a fagyállót és kicserélni, de három boltban 3 fajta dolgot mondtak, és mind mást ajánlott. Ráadásul utána nézve teljesen más tulajdonságok voltak. Próbáltam én is keresni, febi-t találtam is, valahol mindet ajánlották, volt ahol csak az egyiket szabad szerintük.
183367 és a 19402 FEBI-t az egyik bolt szerint bármelyiket, a másik szerint tilos a másodikat...
Mi lenne ehhez a kocsihoz jó, persze nem arany árban?
2005 corolla verso 1.8 benzin ( NMTER16R10R002388 )
a könyv csak ennyit ír:
Csak „Toyota Super Long LifeCoolant” típusú vagy hasonlóan jóminőségű etilén-glikol alapú, szilikát-,amin-, nitrit-, borátmentes „long-life”kevert szerves sav technológiájúhűtőfolyadékot használjon a hűtőfeltöltéséhez. A „Toyota Super LongLife Coolant” hűtőfolyadék ésdesztillált víz 50-50%-os keveréke. -
-
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Pirosban is van ,de annak 3T3 a színkódja
-
No.01
addikt
Akit esetleg erdekel egy 2024. szeptemberi hybrid Rav4 Executive (gyongyhazfeher) Skyview, JBL, 2WD ~53e km-el az keressen meg privatba.
-
stuka20
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszönöm majd megnézem!
Közben találtam allegro-n is BH-t. -
-
OCTAMD
őstag
Nincs hiba ,nincs költés az autóra akkor mindig vmi gyári extra csecsebecse ugrik az autóra,csak oda ragasztottam a fotó erejéig,mert az eredeti kupakot majd ki kell venni,de nagyon tetszik ez a nebula kék gyári kupak a 19es felnibe
-
válasz
stuka20
üzenetére
Bár a teljes átlag sem rossz, mert legalább tankolás után nem kell matekozni. (én felírom és gyűjtöm: mennyit tankoltam, hol, mennyiért, mennyi volt az átlag, volt e kedvezmény, mennyi km maradt még
Ezt csak akkor tudja mutatni, ha minden tankoláskor lenullázod a napi km számlálót és a hosszú távú átlagfogyasztás mérőt is. Ez összesen vagy 10-12 gombnyomás, én már le is szoktam a hosszú távú átlagfogyasztás mérő nullázásáról, elég a napi km számlálót nullázgatni egy halom gombnyomással minden tankolás után
Én is írom az összes tankolást, de a tankolások közötti etapok átlagfogyasztását nem tudom mérni, de végülis az egy osztás (a valós tankolt mennyiséget elosztom a megtett km-el).
Az ablaktisztító forrást köszönöm
-
stuka20
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"vagy az autó beindításától folyamatosan mért fogyasztás értékét mutatja." - ez érdekelne, de igen az app-ban meg lehet nézni. Bár a teljes átlag sem rossz, mert legalább tankolás után nem kell matekozni. (én felírom és gyűjtöm: mennyit tankoltam, hol, mennyiért, mennyi volt az átlag, volt e kedvezmény, mennyi km maradt még
)Én legutóbb Ahifiről rendeltem 6800-ért, de most nem látom ott. Én is vártam pár hetet mire újra lett.
Innen is rendeltem már (nem pont ezt), de itt is folyamatosan hiánycikk az egy literes, 5 literes van 40 euróért.
Itt raktáron van.
Itt is úgy néz ki.Utóbbi kettőtől nem rendeltem még, de az autóápolási topicban kaptam az ajánlást, hogy ezek szállítanak idehaza is.
JóGéza:
Valszeg igen, mert sehol nem találtam ilyen beállítást, de gondoltam megkérdezem hátha. :/ -
válasz
stuka20
üzenetére
Hogyan lehet beállítani, hogy ne a teljest mutassa, hanem az aktuálisat.
Mit értesz aktuális alatt?
Nálam úgy van, hogy vagy egy valamikori régi nullázott ponttól mért teljes futás fogyasztását mutatja a műszerfalon, vagy az autó beindításától folyamatosan mért fogyasztás értékét mutatja.
Az autó leállításakor is ezt az értéket jelzi ki (amit tényleg minden üzenet felülír).
Gondolom, hogy a Lexushoz is van valamiféle MyLexus mobilapp, abban is meg tudod nézni utankénti (beindítástól leállításig) bontásban a megtett távolságot, az időt, a sebességet meg az ahhoz az úthoz tartozó fogyasztást.
Más.
Ezt a Bilt Hamber traceless izét hol lehet kapni?
-
stuka20
senior tag
válasz
blueye
üzenetére
Holnap megnézem. De a l/100 az tuti be van állítva és valahol ott van ez is. (videó alapján)
Még egy kérdés: A műszerfalra be lehet állítani, hogy mutassa a teljes fogyasztás átlagot. Hogyan lehet beállítani, hogy ne a teljest mutassa, hanem az aktuálisat. Mert ezt csak akkor mutatja, hogy ha leállítom teljesen, és ekkor csak akkor, ha csukva vannak az ajtók és eltüntettem a figyelmeztető üzenet (amit szintén némítottam, de visszakapcsolt).
Donki Hóte
Egyelőre úgy néz ki sikerült teljesen eltüntetni ezt a réteget. Bilt Hamber traceless ablaktisztítója nagyon komoly cucc. -
válasz
stuka20
üzenetére
Így van, ahogyan az előttem szóló írta, nincs a navigációnak saját mértékegység beállítása, az általános beállításokban kell belemenni az Általános beállítások, Mértékegységek menüpontba, ott kell beállítani a metrikus mértékegységeket és a fogyasztás kijelzését is ott lehet átállítani L/100 km mértékegységre.
-
stuka20
senior tag
válasz
eastsider
üzenetére
Na szép.. Majd írok nekik.
Navigációt sem tudom hogyan kell átállítani, hogy ne yard legyen, hanem kilométer. Bár eddig nem tetszik, mert nem mindig mondja hogy le kéne fordulni vags lehajtani az autóútról.Donki Hóte
Remélem semmi ilyenről szó sincs.. Ma átmegyek rajta, aztán majd kiderül. Ezt leszámítva amúgy mindenhol tiszta, vagyis nem látszik semmi. -
Tegnap mentem egy facelift corolla cross után, elmondhatom hogy az idegesítő kipufogó lenyúlást az alján (hátulról elég durván nézett ki, hasmagasság jó részét elvehette) megoldották.
-
Tragger
tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Én még decemberben csináltattam, de nem vettem észre semmit.
-
dragon1993
addikt
Megcsináltattam a Corolla MY2024-en a műszerfal SW frissítést. Érezhetően gyorsabb lett.
-
válasz
stuka20
üzenetére
Előző autómon évekig kiült valami zsíros réteg a szélvédő belső oldalára.
Típushiba volt, a szellőzőrendszer belső műanyag elemeiről vált ki formaleválasztáshoz használt anyag, amit a meleg levegő a szélvédőre vitt és ott lerakódott.
Elég nehezen jött le, rengeteget dörzsöltem ablaktisztítóval, mire megtisztult

-
stuka20
senior tag
Nektek nem volt a szélvédőn ilyen zsíros bevonat féle belülről? Átvétel után észrevettem, hogy bal oldalon 2 csík lefolyás van (egymástól kb. 4cm-re voltak a csíkok). Gondoltam biztos az kívül van, amikor lemosták az autót aztán úgy száradt rá. De aztán jött az eső meg ablakmosó folyadékot is küldtem rá és még mindig tökéletesen látszott sötétben a villanyoszlop fényénél. Na mondom belehúzom az ujjam, hogy belülről van e mégis, és igen..szépen zsírfoltos lett a környéke. Tiszta mikroszálassal is bárhol megtörlöm a szélvédőt egyből maszálódik, csúnya. Ablaktisztítóval azt a részt sikerült valamennyire megtisztítani, de fura. Majd az egészet egy jobb szerrel áttörlöm, de kicsit zavar, hogy új autó és ilyet tapasztalok..
-
stuka20
senior tag
Cserélt már valaki fedélzeti számítógépet rav4-ben? Ha igen megérte/ megéri? Jobb a felhasználói élmény tőle, élesebb a kép, van értelme? (2020-as rav4)
-
BaLee
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem nagyon bejön ez a forma, ebben a színben fekete tetővel pedig bomba!
-
Sakura Toyota

Jó, annyiból fake, hogy nem virágzó cseresznyefák vannak a képen, hanem mandulafák. De a Toyota az Toyota
-
-
stuka20
senior tag
Ki milyen szélvédőmosót használ?
Tom1939:
Szerintem először majd itt Győrben kérdezek rá ott, ahol majd a kamerát fogják beszerelni ők foglalkoznak hangszigeteléssel és hifi beszerelésekkel is. -
válasz
stuka20
üzenetére
Ahol foglalkoztak vele tesztben ott panaszkodtak az ML-re. Én Funnysound-nál (így megtalálod FB-n) csináltattam a hangszigetelést/hifi upgrade-t rav4-en, lehet hogy megkérném helyedben hogy nézzen rá. Nekem ez nagyon valami beállítás elbaltázásnak tűnik és nem hardver hibának. Plusz tartanék tőle hogy hifi tekintetben a márkaszerviz inkább favágó mint szakértő...
-
ddsteel
senior tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Igen, értettem

-
ddsteel
senior tag
-
stuka20
senior tag
Kinek mi a vidék, egy budapestinek a Győr is vidék. Nekem a vidék például a falu. (nem kötekedésből)
De akik elvitték azok is elég nagyot alkudtak, nem én bonyolítottam le az eladást.
Utánuk volt még egy érdeklődő, aki az eredeti áron vitte volna, de előleggel, mert valamilyen programból kapták a maradék pénzt, de arra várni kellett volna kb 2 hetet. Viszont mindkettő nagyon akarta és inkább azoknál döntöttünk, akik előbb érdeklődtek.
De amúgy én úgy akartam eladni, hogy amit a szalon mondott árat, afelett X100ezer még, ami fedezi a plusz költségeket az új autónál.
Tom1939
Most hogy kicsit jobban hallgattam a zenéket, feltűnt, hogy a hátsó hangszórók nagyon halkak. Vajon miért? Hibásak? Az elsők szépen szólnak és ha középre van állítva, akkor semilyen térhangzás nincs, hanem csak sztereo.
Ha csak a jobb hátsóra irányítom, akkor lehet hallani, de iszonyú gyengén.
Példa: 30-as hangerőn az elsők fülsiketítően hangosak, míg a hátsók 30-ason olyan halkak, mint amikor a telefon nincs kihangosítve beszélgetés közben, de még hallod a másik felet úgy, hogy a teló tőled fél méterre van.
Szóval vagy ez lehet az a bizonyos lbx-es ML probléma vagy nálam egyedi eset. -
ddsteel
senior tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Na igen, akkor az nem AGM-es. Motortérbe nem kell az AGM (sokak szerint a csomagtartóba se).
-
ddsteel
senior tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
A 2015-ös Aurisomban ugyanez a Yuasa volt és az tényleg a gyárija volt, azzal adtam el 9 évesen. Csomagtartóba AGM-eset szereltek, Neked nem ott volt, vagy az Exide-nak is van AGM-ese?
-
-
No.01
addikt
Van itt barkinek valos tapasztalata hasznaltauto atvizsgalassal kapcsolatban? Nem markaszervizre gondolok, hanem igazi "szakira"
-
Ma kíváncsiságból megnéztem az Auris (2014/12) akksiját.
Jól látom hogy ez az eredeti?
2014.09.21..Köszöni jól van
kb 2 havonta kap kis CTEK töltős kényeztetést
-
No.01
addikt
válasz
stuka20
üzenetére
Ugyszinten videk?
Az arat egyebkent mikent lotted be? Sajna az eddigi tapasztalataimbol kiindulva mindenki mindent ingyen akar vagy ha megsem akkor eloben akar pofatlanul nagyot alkudni annak elelenre, h az autoba nem lehetett belekotni (az egyetlen kis kavicsfelverodes kulon le volt fenykepezve es emlitettem a hirdetesben es a telefonban is.
-
No.01
addikt
Tenyleg nagyon vagany ez a szin!

Igy 2026-ban ti hogy probalnatok meg eladni egy Toyotat privatba?
HaHu, valami "dedikalt" FB csoport vagy...? (raadasul videk) -
stuka20
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Köszönöm!
A yaris alap hangszóróinál jobban szól az biztos, illetve a basszus néha rezeg érzetre szépen, de kellett hozzá a hangszínszabolyózó, mert amúgy a basszus elég gyenge volt.
Töltök le veszteségmentes zenefájlokat majd és külön rádugva lejátszom majd, hogy hallok e különbséget, mondjuk a spotify BT veszteségmentes opciója között.
Plusz majd még játszok a hangszínszabályozóval, de azt meg kell jegyeznem, hogy nekem nincs jó zenész fülem.
Na meg nem tudom, hogy be kell e járatni
-
blueye
veterán
Ezt csak úgy beteszem a topicba:
[lmegszorongatna-a-toyotat-a-jaecoo ] -
stuka20
senior tag
Szerdán vettem át, nagyon jó kis autó, ami nem is olyan kicsi, mint gondoltam.
A tesztautónál, ha R-ben volt, akkor automatikusan lehajtotta a tükröket. Itt még nem találtam meg, hogy hol lehet bekapcsolni, mert nem csinálja azt. Ha auto-n van a klíma, akkor az A/C-t nem kapcsolja be automatikusan, hanem nekem kell manuálisan. Pittyegés van és minden elindulásnál ki kell kapcsolni, bár engem annyira nem zavar. HUD nagyon király. Gördülési zaj van leginkább, nem mindig tudom eldönteni, hogy megy e a motor vagy sem. 25km-t ültem hátul is. Bőven volt lábterem, bár nem 180 centis ült előttem, a könyöktámasz mondjuk hiányzott. Nem beszéltek hangosan, de a radio mellett is értettem, tehát jó a hangszigetelés.
Yaris után sokkal jobb a kilátás, mintha kevesebb lenne a holttér vagy nem tudom.
A könnyebb kiszállást segítő ülés hátratolás vicces és jó is. Automata távolsági fényszóróra kíváncsi vaygok még.A hudnak is azért megtaláltam a hátrányát, ugyanis a kivágott rész szépen visszatürkörődik a szélvédőre + ha úgy süt a nap, akkor pont szemmagasságban a "lencse" is ott virít a szélvédőn, ami olyan, mintha valami díszt raktam volna oda.
Még nem volt olyan sok időm vele játszogatni, de a védő üvegfóliát mindenképp fel kell tenni, mert nagyon ujjlenyomat és pormágnes a kijelző.
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az új autót télivel vettem át és most került rá a nyári gumi először. (tartós bérlet gumiabroncs-szolgáltatással)
-
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszönöm, ezt kaptam ma rá.
-
-
blueye
veterán
Tudja vki esetleg hogy 2025 Lexus NX 20" kereket milyen gumival szerelték gyárilag magyarországi átadáskor?
-
válasz
dragon1993
üzenetére
Bp-i szerelési árakkal ezzel nem értenék egyet. Én kb 3-4 évente cserélem és simán olcsóbb mint téli/nyári (és többet megyek mint 15k, és így is inkább öregedés miatt dobom mint minta miatt).
-
válasz
dragon1993
üzenetére
Engem ez nem érdekel, nem én voltam a vezető. Én azzal főztem amit adtak. Az én kocsimon még sokáig nem lesz 4évszakos.
Egyébként 100.000 km-nél kellett cseréni. -
Stitch
őstag
Rám írna privátban, aki Auris E180 1.6 benzines (1ZR-FAE) olajcserét csinált már házilag? Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Androidos fejegységek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Egyre több tényező hajtja felfelé az árakat, és hol van még a vége?
- Robotporszívók
- Építő/felújító topik
- Szomjan halunk, míg az AI dolgozik
- Fujifilm X
- Házimozi haladó szinten
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Eladó Spirit Of Gamer Headquarter 300 gamer asztal
- Eladó okosotthon relék, dimmerek és redőnyvezérlők + SmartThings Hub (Zigbee, Z-Wave, Netatmo)
- WELOCK ToucA51 Pro
- PHILIPS FC9333/09 PowerPro Compact porzsák nélküli porszívó
- Philips Hue Play Gradient Lightstrip White and Color Ambiance LED szalag 65-75" TV háttérfény
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), ès automataváltót is szeretnèk, nem is gondolkodnèk másban.

)