Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
c0dered
csendes tag
válasz
c0dered #23796 üzenetére
Némi utánajárással azt derítettem ki, hogy ez a Cobra cucc valami Toyota standard holmi lesz. Itt van például ez a remek lengyel Toyota márkakereskedőtől származó videó, ami elmagyarázza a rendszer működését. Nekem úgy tűnik, itt valami kvázi-gyári megoldásról van szó... A 3:37-től látható kis gomb például megvan az én kocsimban is (sőt, a korábbi Corolla TS-emben is ott van). A videóból az is kiderült, hogy az autóhoz kapott Vodafone PIN az bizony ehhez a riasztóhoz van - és miután rájöttem arra, hogy a Vodafone Automotive az nagyrészt a Cobra termékeit viszi tovább, bezárult a kör
Szóval ez gyárinak tűnik.
Aktuális RAV4 tulajoktól kérdem, nektek is megtalálható ez a remek szerkezet a kocsitokban? A beltéri "egység" a két ultrahang szenzor az A-oszlopokon, illetve ez a fekete kis gomb egy piros LEDdel, valahol a vezetőoldali A-oszlop tövénél. A motortérben meg van egy sziréna.
Van valakinek értelmes leírása ehhez? Vagy találkozott már valaki a lent vázolt hibával? -
VMatteo
őstag
Közben sikerült!
Más:
A tolatókamera segédvonalait YC-nál meg lehet oldani hogy kanyarodjanak ha a kormányt mozgatjuk?
A rádión EQ-t, hangzást, ilyesmit hogy lehet állítani? -
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Vadi új Yaris Cross-on cseréltünk kereket, felkerültek a nyáriak. Ezekkel szállították ugye az autót, de mi rendeltünk hozzá téli kerékszettet, azzal adták át, azzal használtuk eddig.
Azt mondták a nyári kerék is fel van tanítva, ehhez képest 20 km után a visszajelző lámpa elkezdett világítani. Guminyomásnál pedig nem ír értékeket a kocsi, üzemhiba.
Próbáltam hozzáadni mint új kerékszett, mégsem tűnik el a hiba.
Van valami ötletetek esetleg? -
c0dered
csendes tag
válasz
blueye #23795 üzenetére
Igen, ez nyilvánvaló, csak jelenleg az se biztos, hogy eljutok a kocsival a szervizig, lévén egy dolog, hogy nekiáll vijjogni (járó motorral), de ki tudja, lehet, hogy azt is kitalálja menet közben, hogy inkább megáll alattam, mert “nem találja a kulcsot“.
Ezért kérdeztem, hogy valakinek volt-e már hasonló tapasztalata, hátha van valami cheat code a riasztó kikapcsolásához.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
INGJOKE #23790 üzenetére
Ez ilyen, 6-os fokozaton van hangja rendesen, de inkább hadd menjen és vigye be a lábtérből a hűvös(ebb), klímázott (ajánlott) levegőt, hogy optimális legyen a hűtés. A 6os hallható rendesen, főleg, ha EV-módban suhansz. Nyáron fog menni bőven, főleg, ha HA-val erre unszolod
Amúgy pont 130 tempomat után nem indokolt hallani (ha sokáig mész úgy), hisz akkor nem az akkut nyüstöli nagyon, hanem a motor pörög inkább. Az akkuhő inkább akkor nő, amikor gyorsan kiveszel és beleraksz energiát. (városi haladáskor jellemzőbb). De persze előfordulhatott, hogy valamiért melege volt akkor.
-
Ma menetem egy közepes etapot 110 oda és ennyi vissza. Vissza felé 130 tempomat után azt hallottam az Auchan parkolóba, hogy valami hangos ventilátor vagy valami megy. Meg is álltam mondom mi ez a nagy hang és most először bekapcsolt az aksi hűtésventilátorja. Van benne egy obd eszköz ami miatt alacsonyabb hőmérsékleten elindul. (37) Még sosem hallottam a hangját, mert decemberben vettem. Elég hangos.
Azt hittem valami baja van -
c0dered
csendes tag
Másfél hónapos RAV4 a következő hibát kezdte el produkálni: mintha nem érzékelné a kulcs közelségét, elkezd ész nélkül riasztani.
A következőket próbáltam: autó bezárva (távirányító lakat gombbal), aztán távirányítóról v kilincsről (érintéssel) kireteszelem, az ajtót kinyitom. Furcsa sípoló hangot hallok a motortér felöl (egyszer v háromszor). Beindítom az autót.
Kb egy percen belül elkezd szólni a riasztó (a motor nem áll le), illetve kiírja, hogy nem érzékeli a kulcsot… ugyanezt produkálja akkor is, ha nem nyomom meg a start gombot.
Utána a távirányítóról a kireteszelés gombbal le tudom állítani a riasztót, de egy idő után újra elkezd szólni.
Ha az ajtókat újra becsukom, utána távirányítóról reteszelek, akkor “minden OK”, a következő nyitásig. Mindezt mindkét gyári kulccsal produkálja.Az assistance küldött egy autómentőt, de vele is csak odáig jutottunk, hogy a 12 voltos akkuról lehúztuk az autót, utána vissza, és most rendben működik…
Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata?
PS: a kocsiban valami Cobra riasztó van, nem tudom, ez mennyire gyári, elég barkács kinézete van…
-
adrian14
tag
A napokban megjött az Alis elektromos csomiajtó teleszkóp. Eddig lekopogom tökéletesen teszi a dolgát. Amióta beszerelték nagyon sokszor próbáltam, most este is 5 fokban (a gyári ilyenkor már akadt). Talán még gyorsabban is reagál mint az előző és nem állítottam a műszerfalon semmit. Ezt a terméket rendeltem, persze most még olcsóbb...
Gondolkodom, hogy 1-2őt a biztonság miatt beszerzek még. -
cisco007
csendes tag
Sziasztok,
Egy 2014-es hibrid Yarisba szeretnék könyöklőt szereltetni egy kar-sérült családtag miatt.
A neten találok millió oldalt, ahol könyöklőket árulnak, méretpontos, bla-bla.
Rendeltem egyet, lecsekkolva gyártási év, felszereltség, stb. Megjött, nem passzolt, nem tudtam beletenni sehogy. Ment is vissza, webshop csak széttárja a karját, nem tudja mi a gond.
Emiatt kérnék tanácsot, szívesen fizetnék egy szakinak, ha beszerelne egy jó minőségű, állítható, stabil könyöklőt, hogy a családtag kényelmesen tudjon vezetni.
Csatolok két képet a jelenlegi állapotról, hátha segít:
[kép] [kép]
Próbáltam már kb 8-10 autós szervizt, alkatrészboltot keresni, eddig mindenki visszautasított, hogy oldjam meg magam.
Köszönöm, ha tudtok segíteni. -
adrian14
tag
Sokszor felmerül, hogy mennyi az időszakos szerviz költsége... Reditten valaki linkelt egy oldalt erre. Nem tudom mennyire jó, de akinek van tapasztalata összehasonlíthatja.
-
hhenry
őstag
válasz
INGJOKE #23771 üzenetére
Kérj a ToyCar-tól (Pomázon vannak) ajánlatot, én 13 éve oda járok nem véletlen...
Vettünk egy Auris-t aminél a HEC cserélt vízpumpát, az átvizsgálásnál kiderült, hogy félév után már ismét a csere állapotra érett... érdekes kissé, majd amikor visszavittem vásárlás előtt, hogy csinálják meg, mondták hogy jó ez így, elmegy még ez, ragaszkodtam a cseréhez, természetesen nem engedtek be, hogy lássam... -
KMT
addikt
E210 Corollában be lehet állítani valahogyan, hogy
- az ajtókat automatikusan zárja indulás után?
- tolatáskor a jobb tükröt lejjebb állítsa? -
ddsteel
aktív tag
válasz
INGJOKE #23766 üzenetére
Pomázon szokták mondani a Toycar-t, a hajtóműolaj cseréjét ott csináltattam vételkor (ez 270E-nél lesz cserés Nálad - bár nem mindenki szokta - 90Enél mondják a peridust), de a HEC-ről csak jókat olvasok, még nem voltam ott, de szerintem én is oda fogom vinni a Corollát azokra, amiket nem kell márkaszervizben csináltatni.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
INGJOKE #23769 üzenetére
Szerintem még a gyári van benne. 2020-ban én 180E-rel vettem és 240E-rel vetted át, az én fékezési hatékonyságom valahol 95% körül mozgott, amikor 1 éve voltam Toyoban, ők azt mondták még 1-2 szezon biztos van a betétben, hangja még nem volt, az tuti (ezek szerint most cserés akkor). Gagyit semmiképp ne tegyél bele, hisz egy jó betét még egy 200E-t elmegy Nálad is (ha használod a HA appot és tanulod a fékezési hatékonyságnövelést
). Bár nem tudom, hány km-re tervezel vele. Hátul kopik jobban a betét (a hagyományos autóval ellentétben), mert elöl regenerál.
-
No.01
addikt
válasz
BigBlackDog #23765 üzenetére
Ezek kozul barmi... kar mind meg ha nem is egyszerre. Legalabbis hacsak nem talalsz valamit ezek kozul a mar elvegzett szamalak kozott.
INGJOKE:
Szerintem ez azert kellemesebb csak itt meg nem derul ki, h mit is szerelnenek be. Igy azert konnyu/konnyebb jo ajanlatot adni.A 415e km es csak betet kategoria azert hyper extrem! Egyebkent nalunk anno a P2-n azert kellett cserleni mert m,ar erosseb rozsdas volt. Akkor volt 9 eves es volt benne 182e.
-
-
BigBlackDog
veterán
Elvileg első tulajos példány, márkaszervizben végig karbantartva. Első 150-160e km 4-5 év alatt ment bele autópályán, a maradék meg utána.
A tervezett felhasználás leginkább országút és autópálya lenne, legalább 20-25 kilométeres szakaszokkal.
Mire kell számítani ilyen futásnál a szokásos kuplung-kettőstömegű, DPF, turbó, befecskendezők, magasnyomású rendszer listából?
-
No.01
addikt
válasz
BigBlackDog #23761 üzenetére
Attol fugg mire es milyen eloelettel? (ez az a futas ahol mar elojohetnek dolgok)
-
-
válasz
xEon1337 #23759 üzenetére
Szerintem is. De valami rémlik hogy most változtatták hogy ha van benzinmotor és elektromotor is akkor az erősebb (ami ha minden igaz toyota hybridnél nem változtat mert az a benzinmotor) számít. De olyan gyorsan nem találom hogy szenvedjek vele (minden cikk a zöld rendszámmal és reg adóval van elfoglalva)
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
2014-15 körüli Avensis esetén a kétliteres dízel D-4D motor mennyire ajánlott 200-250e km futással (előírt karbantartásokkal)?
-
válasz
Donki Hóte #23758 üzenetére
Csak a benzinmotor.
-
Akinek hibrid Toyotája van, az kérem, hogy osszon meg velem egy információt.
Az autó teljesítményadóját csak a benzinmotor, vagy a benzin+villanymotor összteljesítménye szerint vetik ki?
-
Nyilván én se tennék bele gagyit, mert ez a kocsi vagy 400kg-mal nehezebb, mint a vitara, bár ebben meg az elektro motor is tud fékezni. Majd meghallgatom az ajánlatokat és döntök. Bár ezek a munkák nem igényelnek komoly szaktudást, kb bármelyik szerelő meg tudja csinálni, nem hybrid specifikus.
-
blueye
veterán
"kinai Laufenn" - az Dél-Korea nem? Hankook almárka.
-
No.01
addikt
válasz
INGJOKE #23749 üzenetére
Maradjunk annyiban, h mar Brembobol is tobb fele letezik... az egyik sem az amivel Hamilton csapatja
Tovabba a gyari valoban dragabb legtobbszor, de minosegben az azert inkabb a felso harmad, h a minosegellenorzest mar ne is emlitsem.
Ahogy irtam ez olyan, mint a gumi. Volt sajat tapasztalatom kinai Laufenn gumival. Amig szaraz ido volt szodaval elmegy kategorianak gondoltam... aztan jott egy kis nedves ut majd az eso. En veszelyesnek titulaltam holott nem volt meg 1 eves sem es alulrol futott 10e-t. -
No.01
addikt
válasz
INGJOKE #23746 üzenetére
Jobb is igy, levan a gond. Mi P2 es P3 eseteben is igy tettunk.
A fek is legalabb akkora hitvita, mint a gumi
Mi vettunk TRW-t szar volt. Utott a tarcsa, majd ezt meg 2x eljatszottuk vegul jo lett, de kisse nyikorgott (a betet is TRW volt)
2. korben mar inkabb ATE lett minden rendben volt....es ha mar gumikerdes. BP-en 18 folott siman belefutni 6-9e Ft-os szerelesbe felninkent.
Sot tavaly unnepek elott nem tudtam magamnak megcserlni a gumikat, igy egy videki szervizbe mentem amit ajanlottak a kollegak. Szamla nelkul a sima forditas 9400 volt. (beallassal es fizetessel egyutt is belefert az egesz alulrol 10 percbe btw...) -
válasz
pècsimunkás #23744 üzenetére
A kocsiban 244k van. Nem tudom mikor volt cserélve, de mindegyik tárcsa vállas és ha nagyon akarnám még valamennyit bírna az első fékbetét, de akkor már egyben intézném.
-
Nem olcsó 4 évszakról nyári rá váltani.
Más
Mire számítsak 2015-ös Aurisnál, ha 4 féktárcsát 4 félbetétet és fék olaj is kell cserélni? -
No.01
addikt
Ertettem
de sehol sincs nyoma... bar ettol meg siman tortenhetett barmi.
Amig minden jol mukodik nincs miert aggodni/reklamalni. -
No.01
addikt
Nem hinnem mert a 4 alkalombol csak 1x vittem a Toyotahoz...
Egyebkent ok is "kiszervezik". Cserebe dragabb es sokkal lassabb. -
No.01
addikt
Nekunk nem kellett egyszer sem es nem is volt a csere utan egyszer sem problemank, sem az ablaktorlovel se semmivel.
Lehet a gyari uveg vegett? Passz! -
KTTech
veterán
Tegnap sikerült megpakolni az Ikeában rendesen a Cross-t, kicsit féltem is, hogy befér-e minden:
1 db 190x98x57-es szekrény, 3 dobozban
7 db üvegajtós Kallax insert
2 db 97x40-es ajtó könyvespolcra
1 db 40x35-ös mosdókagyló
1 db Poeng "hinta" szék + a bele való 2 db jókora méretű párna
1 db Pelle "hinta" szék (a gyári párnájával) dobozban
1 db 40x60-as tükrös fürdőszobaszekrény készre szerelve (second lifeos)+ apróságok, ami az asszonynak megtetszett + a bevásárlás 😃
Két Ikeába kellett elmenni (mert az elsőben nem volt szekrény, csak 1/3-a, amikor a készletet néztem, azt mutatta hogy van egy raktáron), összesen laza 450km-es túra volt 😃
-
KTTech
veterán
válasz
-szabi- #23725 üzenetére
A 2014-es Leonomban sincs... ott se rakták bele minden évjáratba. Nem mintha olyan nagy gond lenne. Optimális esetben nem sokat jár arra az ember, a szerelők meg nem érdekelnek, oldják meg (meg én is az olajcserénél egy fél másodpercig, igaz sokkal nagyobb szívás az alsó motortakaró levétele, ami 15 perc, ha tudom mit csinálok, 2 óra ha nem, és beszorítják előttem a csavarokat).
-
-szabi-
addikt
+1
Még az öreg középkategóriás Leon-omban is volt.
Meg is lepődtem, hogy itt nincs. Hiányzott.
Azóta még nem nyitottam fel, nem kellett. -
OCTAMD
őstag
-
trialboj
őstag
Hello, van itt valakinek city v sima verso, amibe belekínozott már állítva egy vagy inkább több, legalább 3 bringát? Az érdekelne hogy befér-e, vagy mindenképp horogra lehet csak tenni. Nem tudom hol kellene belső tárhely adatokat nézni, ami pontos magasság és hosszúsági adatokat mutat. Új autóról lenne szó, szóval az érdekelne csak.
köszönöm -
ddsteel
aktív tag
válasz
pècsimunkás #23718 üzenetére
Köszi, ez gondolom már nem a gyári, de legalább start-stopos, ami azért jobban bírja talán. Nekem most érkezett aliról a motortérszigetelés, mert azt kispórolták belőle, hiába jól felszerelt.
-
No.01
addikt
válasz
polonic #23714 üzenetére
Ertem en, h jo minoseg nem is vitatom, de a Premium <--> Lidl nekem nem fer ossze sajnalom.
Ez pont arra emlekztet amit sokan sokhelyen szajkoznak: A premium vagy ne adj Isten Luxus. Ezekrol majd en eldontom, h az e vagy sem. A legtobb esetben ha ezt ki kinagsulyozzak akkor az nem az.Szemelyes velemeny, ahogy irtam is no offense
-
Kellene majd beszereznem emelőt és kerék kulcsot az Auris TS-hoz (2015). Mik ajánlottak? Nyilván csak defektnél használnám, szóval nem a legjobb cucc érdekel. (reméljük az meg nem lesz)
-
OCTAMD
őstag
-
ddsteel
aktív tag
válasz
KTTech #23700 üzenetére
Igen, ez a titka, én télen pl. alig használom az autót, van, hogy egy tank benya 3 hónapra elég - a téli szezonra. Ekkor hetente-kéthetente feltöltöm az akksit és csepptöltőn hagyom napokig, minden kocsimnál így tettem, kis túlzással sosem kellett kis akksit cserélnem. Udvarban állok, semennyiből nem áll rátenni a lidlis töltőt. Tavasztól őszig nem töltöm, mert akkor hetente megyek párszáz km-t biztosan.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
pècsimunkás #23698 üzenetére
Ha gyári, akkor tuti YUASA, amit elsőre linkeltem. De kíváncsi vagyok, majd tedd közzé. Nekem már Corolla van, 1,8-as, ennek a motorterében van, tehát nem kell AGM és már vagy 50 vagy 55Ah-s. Ennek ellenére FB-n sokan írják, hogy a sedanokba előszeretettel raknak török hulladék Mutlu akkukat (merthogy a sedanok a törököknél készülnek), amik 3 év alatt megadják magukat. Sajna én sem számítok sok jóra, 3,5 éves a TS-em, de legalább nem a török akksi van benne és állandóan töltögetem. Most full feltöltve 2 óra után 12,7Vot mutat, ami 100%nak felel meg egy nem AGM-es akksinál, szóval ezzel meg vagyok elégedve - egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Wise (ex-TransferWise)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / Újszerű állapotban / 100%-os akku / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest