- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miért tűntek el ezek a PC-alkatrészek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi haladó szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Teljesen érthető, amit kérdezel és a válaszra én is nagyon kiváncsi vagyok
Sőt, én arra is kiváncsi lennék, hogy ha én egyedül, kizárólag egy kulccsal és egy telefonnal használom az autót, akkor miért kezdi pár havonta el azt, hogy nem szinkronizál a profil, Vendég módba léptet be, a felhasználási feltételeket mindig újra le kell okézni, nem kapcsolódik az AndroidAutóhoz a telefonom
Most legutóbb azt is bedobta, hogy hogy elfelejtette a korábban memorizált ülésbeállításokat
-
Asbee
veterán
A kocsin ezt a profilozást, ti hogyan csináltátok, hogy 2 felhasználó is hozzá legyen adva, legyen android auto stb? Egyikhez most hozzá van párosítva a kulcs, meg telefonon az appban elérhető minden funkció. Hozzáadtuk másikat is kocsin, akkor telefonon meg azon lett elérhető minden, a másik visszaállt alapra. Kocsiban váltásnál, mindig jelszót kér. Ez valahogy olyan katyvasz nekem.

Ezt a felhasználó váltásnál jelszót kér dolgot nem lehet elkerülni? Olyat nem lehet valahogy megoldani, hogy telefonokon 1 profillal jelentkezünk be, akkor mindenki elér mindent, kocsin meg van 2 profil , akinek a kulcs hozzá van rendelve úgyis arra vált automatikusan, amúgy meg kiválasztani másikat ha ő vezet, és akkor az ő android auto-ja, telefonja "él". Remélem érthető mire gondolok.
-
honeker
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Igen …..ez a szerviz fránya gusztustalan lehuzása
-
honeker
őstag
-
baro32
aktív tag
válasz
honeker
üzenetére
Autószerelő vagyok én is 1993-ban végeztem

Már régen nem a szakmában dolgozom mert máshol jobbak voltak eddig a kereseti lehetőségek mostanáig persze de most meg már késő váltani
na mindegy.
Én is magamnak szoktam csinálni az ilyen időszakos olaj stb. cseréket minden kocsimnál így volt de ez a 13M-es kocsinak már nem szeretném ezért a garanciáját bukni ezért kényszerülök én is a márkaszervízbe legalább az első 3-évben utána meg meglátjuk. -
No.01
addikt
...es a gyari "eredetit" baromira nem a Bosch gyartja.
Ettol fuggetlenul a matek meg nem fog kijonni egyenlore. -
-
baro32
aktív tag
válasz
honeker
üzenetére
Ne haragudj de nem 75ezerért

Nézd bele való:
De van ugyanaz olcsóbban is:
Tudom neked a 2.0ás van de szerintem ez ugyanaz lehet az én 1.8-ba is de az még arrébb van ez még csak az első szervízem lesz majd.
Nem azért kerestem rá hogy rossz kedved legyen csak nagyon sokaltam ezt a tételt nálad de szerintem már más is utána nézett csak nem akarták elrontani a kedved.
NE HARAGUDJ
-
honeker
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ez van
-
-
honeker
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ez huzos lett [kép]
-
polonic
félisten
válasz
stuka20
üzenetére
Használom, hogy most ideiglenes csillaggarázs van. Addig amúgy nem használtam. Fogalmam sincs, mennyit fogyaszt. Amikor minuszok voltak, akkor azért szinte állandóan járatta a motort.
Az autó fehér, fekete tetővel és fekete a belső, de nem bőr. Így nem vészes, jól hűt a klíma. Bőrrel nem tudom milyen lehet. Bőrből én a barnát választok majd, ha olyan autóm lesz. -
honeker
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ok
-
stuka20
senior tag
Akinek van távolról vezérelhető fűtés/hűtés az autójában és használja is, mennyi üzemanyagot fogyaszt?
Feketete tető + bőr belső nyáron szenvedős lehet, így nagy melegnél az előhűtés lehet elengedhetetlen lesz majd. Nem is értem miért nincs szellőztetés egy drágább csomagnál...
Alcantaráról azt olvastam nehéz tisztán tartani és ápolni. -
honeker
őstag
Viszem szervizbe Hering szolnok olaj + gyertya csere 75 ezres szerviz….öszegre kiváncsi leszek
-
-
-
mp54
senior tag
Ismét felhúztam magam a Toyota (Yaris Cross) felszereltségi kategóriáin: ha szeretnék holttérfigyelést, kormányfűtést, ablaktörlő lapát alatti fűtést, vegyem meg a (majdnem) legmagasabb felszereltséget, közben megvetetnek velem drága pénzen felesleges f@szságokat is...
-
eastsider
nagyúr
válasz
blueye
üzenetére
random jelez. ha jelez akkor sokszor úgy marad, néha nem jelez.
ha úgy marad elég zavaró...főleg este, autópályán, de nem lehet számolni a működésével kb... egyszer már volt kalibráláson, de jobb nem lett. szeptemberbe lejár a gari, annyiszor fogom addig visszavinni, amíg meg nem javítják -
Tragger
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Semmi észrevehetőt. Sőt, nekem azóta csinálja a nem tud profilt betölteni dolgokat. Előtte semmi ilyen gondom nem volt.
-
-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Akkor az óracsoport frissítése lehet. Az olyan másfél-két óra kb.
Egyébként a toyota oldalán belépve, meg tudod nézni pontosan mit takar. -
-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Bármelyik márkaszervízbe viheted az autót.
Mi az érintettség tárgya? -
Még december elején jött egy üzenet, hogy az autóm érintett egy visszahívási akcióban, az üzenetben van egy link, amire rákattintva feljön egy időpontfoglalási lehetőség. Az időpont foglalási lehetőség nyilván egy adott márkaszervizre vonatkozik. Van lehetőségem arra, hogy másik márkaszervizt keressek fel ezzel a visszahívással kapcsolatban, vagy csak oda vihetem az autót, ahová az üzenet irányít?
(Az üzenet attól a szerviztől jött, amelyik kereskedésben az autót vettem, viszont van egy márkaszerviz, ami fele távolságra van tőlünk, inkább oda vinném az autót.)
-
stuka20
senior tag
válasz
blueye
üzenetére
Igazából megéri e a felárat vagy sem, valszeg nem, ahogyan az autó sem ér ennyit. Persze ennyi pénzért rengeteg más autó közül is lehetne választani, fiatal vagyok, lehetne VW vagy esetleg valami kínai, ami szintén olcsóbb és tele van pakolva mindennel is. Na de ha én a megbízhatóságot és a minőséget teszem az élre, akkor úgy gondolom a japán márkával járok jobban. Ha a VW-t is felextrázom a kényelmi szintemhez az is ugyan ennyi lesz. Na de vajon azokkal is úgy megyek éveket, mint egy toyotával, hogy semmihez sem kell nyúlni vagy szervízbe járni a különböző hibakódok miatt? Oké a 6 év az kevés, de a rav4-re semmit nem költöttek a szülők a kötelezőkön kívül. Akkor egy Lexus, amire nagyobb odafigyelést szentelnek?
Bocsánat, hogy eltértem, csak hangosan gondolkodom 😅
Szóval igen, a hangzás. Sajnos nem tudom meghallgatni, mert nincs olyan autó a szalonban. Meg aztán hiába ülök be egy NX-be vagy ES, valszeg a tér miatt másabb lesz a hangzás, de szinte biztos, hogy nem lesz azonos, én így gondolom.
Tom1939: Olvasgattam mindenfelé és többynire eléggé gyengének írják le, bár valaki írta, hogy a 2025-ös verzióban már lehet a hangszíneket szabályozni és jobb a hangzás alapból -és surround mód is van ami állítólag korábban nem volt-, mint a 2024-nél.
Egy próbát meg ér, na meg hiányzik a radar, a 360 fokos (még ha kis autó is), a kormányfűtés (nagyon fázós a kezem), az állófűtés, a szélvédő jégtelenítő (csillaggarázs nagy szívás), kulcsnélküli bejutás és indítás, távolsági fényszóró maszkolás (ez meg szimplán "menő", a kilincsekkel együtt). Na meg, tetszik a forma (még ha lányos is, yaris is az), kivéve az a fránya hátsó irányjelző, nagyon pici.
Szín: lehet a piros/fekete tető és fekete/alcantara belső lesz a befutó. (bónuszként meg fekete felnik - utólag homokfúvással akár)
Sajnálom, ha ennyit írok vagy kérdezek, esetleg fárasztó, de ennyi pénz elköltése előtt muszáj + kicsit túl izgatott vagyok
-
CortezX
aktív tag
válasz
stuka20
üzenetére
Nekem az IS300h-ban 15 hangszórós ML hifi van, szerintem pazar módon szól (de megjegyzem, nem vagyok audiofil). Az egyterűekben (RX, NX) állítólag még jobban visszadja a "koncert" élményt. A RAV4 JBL rendszere is meggyőző volt a teszthétvégén, de azért nem egy szint a kettő.
-
blueye
veterán
-
stuka20
senior tag
Akinek Mark Levinsonos hangrendszere van az autóban milyennek gondoljátok? Külföldi fórumokon eléggé fikázva van, hogy semilyen, és nem lehet a hangszíneket szabályozni. Csak szimpla kérdés és érdeklődés, továbbra is a színkombinációknál vesztem el, hogy melyik variáció nézne ki jól.
-
BaLee
addikt
Köszi a tippet, de én úgy állok hozzá, hogy gari idő alatt ha probléma van akkor oljdák meg inkább ha már majd 12 milliót vigyorogva elkérték a kocsiért. Vészmegoldásnak persze jó, bár ilyenkor be szoktuk kötni a rendes övet, mert nem megoldhatatlan de nekem is úgy rémlik, hogy ilyet nem kellene csinálnia.
Többieknek is köszi, a következő szerviznél majd kicsit nyomatékosabban kérem.
-
-
No.01
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Szerintem add el...
-
Ma megint elkezdte az autóm a "Szinkronizálás nem lehetséges" üzeneteket feldobálni, megint előjött a felhasználási feltételek elfogadásának sokszoros bekérése, ismét csak Vendég profilba tudok bejelentkezni és ismét nem akarja a telefonomat az AndroidAutóval összekapcsolni
Hát mi a jó lófütty van már megint
Pár hónapja azt hittem, hogy ezek miatt a hibák miatt baltával szétverem az autót, akkor helyrejött, de most megint ugyanez jön elő.
Mit kellene csinálni ahhoz, hogy tartósan működjön a szoftveres rész az autóban
-
stuka20
senior tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Köszi, itt van.
-
No.01
addikt
A mi ismeretsegi korunkben akinek van (meg off autoban is) az mind ugyanugy bekoti az ovet. En is csodalkoztam, de allitolag ez a rendes modja.
Friss tapasztalatom szuletett az egyik nemet premium markaval. Sok dolog tetszett (ar ertek aranyban viszont borzalmas) legfokepp az, h varosbol videkre menes kozben a kamera alltal folyamatosan csokkentette vagy novelte a sebesseget az alapja, h milyen tablat latott. Meglepoen keveset hibazott es az eg egy adta vilagon semmit sem kellett csinalni hozza. Indulasnal tempomat es tette a dolgat. Mit is mondjak q jol mukodott.
Van Toyotanal hasonlo esetleg? -
stuka20
senior tag
válasz
stuka20
üzenetére
A barna viszont az oldalon elég ronda szerintem, mint ahogy korábban is írtam. De látva egy használtautós képen nagyon szép, világos. Már csak a külső belső színt kell megtalálnom..
rozé külső + bézs belső - szerintem inkább piros külsőhöz passzolna, de leginkább szürkéhez.
Viszont a piros élőben nem volt annyira látványos, mint mondjuk egy mazda piros. -
stuka20
senior tag
Nagyon megtévesztőek a lexus oldalon látható színek.. a valóság látványosan
Lexus oldalon
Valóság
Most a lexus oldalon az a fekete a varratokkal milyen jól néz(ne) ki -
BaLee
addikt
Használ valaki isofix-es gyerekülést?
Anyám CH-R-jében (2023-as) sokat használtuk, ugye ezek olyanok hogy a isofix csatlakozóba bekattintod, hátul bekötöd és az isofix ülésnek van saját öve. Sokáig nem volt gond vele, majd előfordult, hogy utazás közben egyszer csak nekiállt reklamálni, hogy nincs bekötve a jobb hátsó biztonsági öv. Majd abbahagyta, újra előjött, úgy tűnt mintha valami szenzor hiba lenne.Éves kötelező szerviznél jeleztem, hogy nézzék meg, nem csináltak vele semmit, azt mondták, hogy gyerekülésnél isofix esetén is be kell kötni a rendes övet.
Ez tényleg így van? Csodálnám, nincs is kialakítva hely a gyári övnek.
-
válasz
blueye
üzenetére
Igen, mennyit bír ki anélkül hogy cserélni kellene a kis akkut mert nem indul megbízhatóan. Rendszeres használt autóknál kevésbé hallok ilyen problémáról. Mondjuk szerintem 1 hónapot bírnia kell egy autónak úgy hogy utána nem gond beindítani.
De nálunk a gyakorlat tipikusan ezt az elméletet igazolja. Rav4 hybrid folyamatosan megy majd 4 éve és nincs gond. Apuék yaris hybride gyakran nem megy 1 hétig és náluk 1 éven belül cserélni kellet a kis akksit.
-
válasz
blueye
üzenetére
Én is erre tippelnék. Rav4 nagyon ritkán nem megy 1 napig, általában folyamatos a használat (apa taxi kb). Második autó viszont áll néha 2-3 hétig is áll (ami egy sima nem hybrid vw tsi ami halálra idegel hibaüzenteivel amik jó eséllyel kamuk, de akkor is), ahelyett hybrid már lehet hogy kockázatos a mindig biztosan induljon kategóriában.
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Prémiumnál elvárható lenne hogy szabadabban válaszhasd a színeket
Általában az összes Toyota konszern által gyártott autónál manapság nagyon beszűkült a színválasztás lehetősége
Nem tudom, hogy miért van ez, de régebben tele volt a piac jobbnál jobb színű Toyotákkal, ma alig lehet normális színű autót venni a Toyotától
-
válasz
stuka20
üzenetére
Ez mondjuk japános. Prémiumnál elvárható lenne hogy szabadabban válaszhasd a színeket pl. varrásnál is ha rendeled, de ők már csak ilyenek
Csomagok és megkötések jobbra és balra.Kis akku kiváncsi vagyok hogy bírja majd (rav4-emben eddig jó de csak 4 éves lesz, apuék yarisában már 1 éves kor előtt cserés volt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- Roborock S5 Max
- Új baba ágy matrac 140 x 70 x 10 cm Számla, garancia
- Secretlab MAGNUS Pro elektromos asztal - FULL EXTRÁS szett (2 monitor kar, PC tartó, kiegészítők...)
- Apple MacBook Pro 14 (2021) M1 Pro 16GB/500GB használt, karcmentes 85% akku (183 ciklus)
- Dell Latitude E7270,12.5",HD,i5-6200U,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
- Használt Vrtech Baby interaktív laptop gyerekeknek német nyelven
- Apple iPhone 17 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dobozos új MSI Katana 17 B13VFK-269 i7-13620H, RTX 4060, 1TB SSD, FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De van ugyanaz olcsóbban is:
Tudom neked a 2.0ás van de szerintem ez ugyanaz lehet az én 1.8-ba is de az még arrébb van ez még csak az első szervízem lesz majd.