Hirdetés
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stuka20
üzenetére
Gratula ha jól nézem az elég fullos. Kiváncsi vagyok majd a hangszigetelést milyennek találod mert ott már ha minden igaz van minden plusz (hangszigetelt üveg+hifi hangkioltása). Meg persze a Mark Levinson is érdekes (első tesztekben panaszkodtak a hangolására, rendbe rakták-e).
-
stuka20
senior tag
Gondolkoztunk használtan Hamburgból, de mire haza jön kb ugyan ott vagyunk, mint egy újjal. Meg kicsit macerás lett volna, illetve nem akartuk hogy átverjenek. Így maradt az új, ami raktáron volt itt az eu-s lexus raktárában.
Cool felszereltségi szinten felül még az advanced + premium csomagok. A szalon max 1% kedvezményt tudott adni. A téli kerék nincs benne az + 1 millió lett volna, azt majd valszeg külön lesz megvéve, de nem a lexustól.
2025-ös gyártású, de már my26-os besorolású, azaz a legfrissebb modell. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez engem is érdekelne. Felszereltség (gyártási év), ár és abban mozgástér. Ctrl C Ctrl V-vel jöhet kollégának írt privát is

-
-
stuka20
senior tag
Voltam a szalonban megnézni az autót, jó választás volt a fekete tetető rozébarna szín, nagyon szép. Ha minden jól megy kicsivel több, mint egy hét múlva át is lehet venni, ha minden jól megy.
-
-szabi-
addikt
Lassulást már tapasztaltam de betudtam, hogy kevés a proci vagy ram vagy mindkettő.
Közel 2 év alatt egyszer kellett leállítanom mert kimerevedett a képernyő, a parkolóban történt indításkor, bluetooth, android auto, navi, zene stb egyszerre akartak betöltődni.
Nem tartom vészesen sürgetőnek a dolgot, mivel határidőt nem láttam a levélben arra gondoltam majd intézem az éves kötelező szervizkor. -
-szabi-
addikt
Jött egy levél, hogy az autót érinti egy visszahívás, szoftverfrissítésre mert memória túlcsordulás fordulhat elő.
Ti kaptatok valami hasonlót? -
-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Festék és lakk is.
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
alvázszámmal bemész toyotához, és megrendelik neked
-
válasz
polonic
üzenetére
Megnéztem, köszi.
Ez olyan, mint az Enigma kódolás feltörése
Ez van írva a színkódhoz: 2TB
Ez azt jelenti, hogy az autó vörös részeinek színkódja 3U5, a fekete részek színkódja 202.
Vagyis ha jól töröm a kódolást, akkor nekem a kocsi orrához az Érzéki vörös/Emotional Red (3U5) színkódú javítófesték kell.
-
Tragger
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az elején még meg is tudnám érteni, de ez az ajtók feletti rész, oda kisebb eséllyel pattan bármi.
-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A javítófesték márkaszervízből beszerezhető. Alvázszám alapján tudják, milyen kell. Vagy az vezetőoldali ajtónál a matricán van a színkód.
-
válasz
Tragger
üzenetére
Nekem is nagyon érzékeny a fényezés
Nagypapásan vezetek (végül is az vagyok
, na meg a hibrid Toyota rendszer amúgy sem csábít száguldásra
) az alacsony sebesség ellenére már van pár festéklepattanás a kocsi orrán
A Toyota büszkén hirdeti, hogy az övék az egyik legvékonyabb festékréteget eredményező fényezési eljárás, ami egyrészt jó, másrészt meg érzékeny a külső réteg.
Gondoltam rá, hogy lefóliáztatom a kocsi orrát, de olyan árakat mondanak, hogy elállt a szavam
Rendelnék javítófestéket. Azt honnan lehet pontosan mi az adott autó fényezésének a gyári kódja
-
Tragger
tag
Kinek hogy bírja a fényezés? Nekem a ~14 hónapos kocsin már vannak érdekességek, pedig vigyázok rá mint a szemem fényére.
-
Na ezen a fehér színen ez a tető sokat dob.🙂
-
Helga0203
tag
Helló.
Auris Hybrid 2018Ma induláskor olyan volt a fékpedál működése, mintha szorulna a fék.
Parkolóból induláskor épp csak hozzáérek a fékpedálhoz és (kis túlzással) lebök az autó, olyan mintha padlóig nyomtam volna a féket (nem volt behúzva a kézifék).
Kb 50-100 méter után már normálisan működik.
Ezt decemberben 1x már csinálta, akkor azt hittem befagyott a kézifék.
Ez sima fék baj lehet (helyi szerelő is meg tudja nézni?) vagy inkább az áram vissza tápláló rendszerben lehet valami (ekkor Toyota szervízbe vinném, hiába van sokkal messzebb)?! -
honeker
őstag
💐a nöknek
-
mp54
senior tag
Azt írja a szakmai "újság", hogy a gyári előírás ellenére érdemes CVT váltóban olajat cserélni (kb. 80 ekm). 2017-es Corolla, 105 ekm. Szerintetek?
-
válasz
Szibilla
üzenetére
Koreaiak (KIA, Hyundai) is azzal kezdték, hogy először 5, aztán gyorsan 7 év garanciát vállaltak az autóikra. Nem mentek bele tönkre
Az, hogy a kínaiak is több autóra bevállalják a 7 év garanciát, valamelyest javítja az imázsukat. A Chery/Omoda/Jaaeco, az MG, a BYD megbízhatósága mára már elég jó lett.Abban mondjuk igazad van, hogy nem elég ha egy autó megbízható, ezt el is kell hitetni az emberekkel, ami ma még kétséges a kínai autók esetében. Ez akkor üthet vissza, ha pár év múlva el akarod adni a használt kínai autódat, és a vevők jobban hisznek egy 15 éves német vagy japán autó megbízhatóságában, mint egy 3 éves kínai autó megbízhatóságában

Turbó ügyben nem látok veszélyt, elég sok európai gyártó is tesz start-stop rendszert automata váltóval társítva hibrid turbós benzines motorhoz, szóval ez nem annyira veszélyes műszakilag, persze a motormenedzsment rendszert jól kell megtervezni.
-
válasz
Szibilla
üzenetére
Ja, Corolla Crossban egyetértek, talán következő generációnál már rendes suv-ként építik meg nem a corolla alapjait próbálják gólya lábra állítani... Kár érte mert méretben is egy fontos szereplő lenne. Nekem is simán elég lenne ha az alig nagyobb (+15 centi) rav4 nem verné ripittyára belső méretekben (még arányosan is...).
-
eastsider
nagyúr
válasz
blueye
üzenetére
én valahogy azt hittem ez komolyabb autó... na mindegy, visszakaptam a sajátomat
most EV-t nézek a yaris helyett, de még nem sikerült dönteni... chr-re biztos nem upgradelnék, ha nem kéne EV akkor sem. ezúttal egész pozitív tapasztalat született a reálszisztéma szervizévelszerintem nem lehet rossz a rejtett kameralencse, bár az is elég, ha van hozzá spricni.
-
Szibilla
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Egyetértek, Corolla Cross viszont még nagyobb csalódás volt élőben (C-HR legalább külsőleg tetszik). Ezek persze szubjektív dolgok, de méretéhez képest borzalmas térelrendezésű autó, csomagtere is egy vicc és persze az ára...annyi nem fért bele.
Nézegettük a kínai vonalat, de pont azt nem tudni, hogy műszakilag mi is van a csomagban és az mennyire tartós...7 év garancia ide vagy oda, a kísérleti nyuszi szerepét inkább másnak hagyom meg.
Halk vélemény: de nekem az is fura hogy hibridhez turbómotort raknak, ami ugye elég sokszor áll le...lehet erre méretezni, de vajon meg is tették?
És az a váltómegoldás, semmit nem tudni róla... -
válasz
Szibilla
üzenetére
Yarisról két irányban lehet előrelépni a márkán belül.
Ha magasabb üléspozíciót szeretnél, akkor a C-HR, vagy a mégdrágább CorollaCross.
Ha (még) jó az alacsony ülés, akkor a Corolla, vagy a Prius5.
Ha nem akarsz a márkán belül maradni, akkor próbálj ki egy hibrid Omoda5-öst. Valószínűleg pozitív meglepetés lesz még Toyotából átülve is, műszakilag nagyon jól meg van csinálva, az ára elég jó, a faceliftes verziónak pedig már a kinézete is teljesen vállalható.
-
Szibilla
aktív tag
Hogyne lenne értelmes funkciója? Nem koszolódik a lencse.
Az igaz, hogy plusz hibaforrás és tényleg több, szemre nem túl öreg autón is látni, hogy nyitva marad valamiért, pedig nem tolat. Leginkább VW-eken láttam ilyet, ki tudja miért...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem (még) Yaris hibridem van és próbáltam az új C-HR-t. Nem éreztem annyival jobbnak, hogy amellett döntsek. Komolyabb autó, persze, de az ára is az és a méretéhez képest szerintem nem praktikus, a kilincs meg a frászt hozta rám, azt hittem, nekimentem valaminek, mikor behúzta őket.

-
eastsider
nagyúr
válasz
blueye
üzenetére
Hasznalom folyamatosan a yaris3 hsd-t is. Nagyobb auto a CHR, főleg a csomagtarto, meg jobb elől a lábtér. (Hátul gyereküléswk) Komolyabb, mint a YC, de valahogy nem annyival minőségibb. Legalábbis az összhatás. A pittyeges tényleg idegesítő , de ez tudom, hogy nem a sajátja.
kívülről viszont jól néz ki -
g0dl
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Kína 2027. január 1-jétől betiltja a süllyesztett, elektronikusan behúzódó ajtókilincsek használatát az új elektromos autókon (EV) és a 3,5 tonnánál könnyebb járműveken. A döntés célja a biztonság növelése, mivel több olyan eset is előfordult, amikor a kilincsek a balesetek során meghibásodtak, és az utasok beszorultak a járműbe.
Mikor ott tartunk, hogy Kínában kerül a biztonság a parasztvakító giccsparádé elé.
A másik a kiforduló logóba rejtett kamera. Jaj de jó, még valami, ami elromolhat, de amúgy semmi értelmes funkciója nincs. Többször láttam már pl. autópályán kifordult logóval közlekedő autót. Nem tudom, hogy az normális állapot-e, de hülyén néz ki. -
válasz
Tom1939
üzenetére
A C-HR egy mégnagyobb YarisCross

A Yarisok 3 hengeres 1.5-ös motorral vannak szerelve, a max rendszerteljesítményük elfogy 130 lóerőnél. Ezzel szemben a C-HR-ekben 4 hengeres motor van, 1.8 literes lökettérfogattól mennek felfelé, 140 lóerős rendszerteljesítménytől indulva.
Méretben, komfortban és teljesítményben is érezhető továbblépés a C-HR a Yarishoz képest.
Az pedig tiszta szerencse, hogy mindenkinek más tetszik, mi lenne, ha mindenki egyforma autót venne

-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Múlt héten béreltem egy yaris hybridet (350 kilométerrel vettem át), továbbra is tartom hogy nagyon korrekt kis gép (a k**va idegesítő pittyegésen kivül...). CHR-t én továbbra sem értem mondjuk (nem tetszik kivülről, itt kb el is száll minden lehetséges előnye nekem).
-
-
eastsider
nagyúr
1.8 hsd CHR-t kaptam csereautonak. Nem rossz, de annyival nem jobb, mint egy Yaris szerintem… bár azért még az 1.8 motorral is jobban megy. Ami a legfurabb, az a becsukódó kilincsek, amik induláskor nagy döngéssel csukódnak be . Először nem értettem minek lehet ilyen hangja…kicsit fura a használata, de simán szokhato … a világító CHR logó hátul elég cringe , de ízlések és pofonok…
-
elekresz
tag
Egy első szériás 1.4-es benzin Aurisnál indításkor egyre gyakrabban kattanó, recsegő hanggal indít (vagy éppen kissé nehezen indít) a történet. Ha nem járok tévúton, akkor gondolom az önindító haldoklik. Akku 2 hónapos, hibátlan.
[link] alapján nem tűnik veszett bonyolultnak, sőt igazából sokkal jobban hozzáférhetőnek látom a két csavart, mint a videóban. Lehet, hogy emelő nélkül ki tudom cserélni? -
No.01
addikt
Tegnap elojott a Lexuson a csomagter ajto problema...
Mivel a helyi markaszervizzel szemben tortent igy mar csak kivancsisagbol is bementem rakerdezni a dolgokra.
Allitolag a Lexusnal is van vele problema, bar mar valtottak beszallitot igy az ujabb (szerintuk 2024 Augusztusatol) Toyotaknal mar nem annyira gyakori a jelenseg. (nalam a Rav4-en nincs vele gond)
"Termeszetesen" (ra ugyan meg nem kerestem) de a Lexus es a Toyota nem csereszabatos... Gyari par, munkadijjal 1.14M
Viccnek jo volt.
Szoval aki jart hasonlo cipoben az mit es honnan rendelt? Az ebayen es az Amazonon van par kulonbozo marka, ha meg valami kinait rendelnek akkor megtobb opcio kerul a kepbe.
Nem az a lenyeg, h megvegyem a legolcsobbat hanem, olyat vegyek ami mar bevallt.Nincs itt esetleg barkinek sajat tapasztalata?
-
No.01
addikt
Nekunk volt hasonlo tunet a Yaris Verson (1.3). Ott az alapjaratvezerlo vagy a legtomegmero volt a ludas. Jo reg volt mar szerintem van mar 10 eve is. Akkor 63e volt mindenestul (emlekszem, mert sokaltam is egy kis gyufasdoboznyi akarmiert amit 10 perc alatt kicsereltek miutan ~2 hetet kellett ra varni.
Csereltek es megoldodott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz i9-13900H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, na meg a hibrid Toyota rendszer amúgy sem csábít száguldásra
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)