Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Na, csak nem bírok ezzel a multimédia beállítással.
Hiába csinálom a leírás szerint, nem tudok bejutni az audio beállításokba, ahol a magas vagy mély hangokat meg balanszot tudjak például állítani.
A források melletti opcióba nem enged belépni. -
OCTAMD
őstag
Jajj ma nagyon beszívtam Érden egy 2023 januári Rav4 Adventure AXAL54essel
Téli szettet intézett a fickó az autóhoz,valaki szerezte a szelepeket vmi utángyártott és feltanították de nem jó és megnézném e ,mondom ez 15perc kb persze.
Na aztán a diag nem tudott kommunikálni se automatán se manuálisan,tiszta gáz volt,már mondtam magamban itthagyom,valami nem jó de nem tudom mi,de az én Rav4esemmel ment a diag.Aztán egyszer így 20 perc után mondom a fickónak nincs ebben az autóban valami utólagos blokkoló riasztó bármi és mondta,hogy tetetett bele valami CAR ŐR nevezetű cuccot amit végülis valahogy kikapcsolt és egyből életre kelt a diag -
válasz
eastsider
üzenetére
Ez már nem az a széria amelyik flash területébe belefér mindkét szett azonosító garnitúrája, az a rendszer a 2022. októberi kezelési könyv szerinti legutolsó eresztés volt.
A 2023. októberi könyvtől kezdve átregisztrálás van minden egyes kerékszett csere után.
De a fiam ott dolgozott a szervízben és volt egy olyan átmeneti széria, valószinüleg az enyém is ilyen, amelyek központi egysége nem a kezelési könyvek szerinti szériák központi egységét kapta a chip mizéria miatt. Ezeknél kell kényszerített módon géppel átütni az azonosítókat kerékszett csere alkalmával. .... De azért ma délutánj ki fogok állni a rét közepére és megpróbálom ott a regisztrációt mégegyszer mielőtt az előjegyzett akciómra a szervízbe bemennék. -
ddsteel
aktív tag
Mind2 szettet rá kell tanítani. Utána tudsz váltani. Hozzáértőnek kéne megcsinálni, aki nem úgy tanítja fel, hogy a mási szettet elfelejteti vele. Persze ez így jó üzlet a gumisnak/szerviznek. A Corolla egyébként a facelifttől tudja az automatikus tanulást is, tehát pl alin vásárolt előre programozott szelepeket (amiket én árulok Corollához) automatikusan felismeri az autó. Nyilvánvaló, hogy egy tavalyi RAV-4es van legalább ilyen okos. FB csoportokban legalább 2 tagot tudok, aki foglalkozik feltanítással. Ők jól feltanítják.
-
OCTAMD
őstag
Jó helyen vagy pedig,csak a felszerelt kerekeket kellene regisztrálni mindenféle zavaró körülménytől messze,tehát nincs másik kerék szelep a környéken,csomagtartóban sem,másik autó sem áll melletted
Tehát állj jó messze mindentől,mondjuk ki a rétre

És vagy a nyomásbeállítást nyomd 6mpig vagy 3x nyom nyom nyom
Vagy a regisztrációnál ugyanezt
El kellene indulnia de lehet be van fagyva a rendszer
Utána menni kell az autóval 7-8kmt ,tolatni nem szabad -
ddsteel
aktív tag
Bár én nem vagyok szaki, de ez biztosan nem így van. A 2015ös FL-es Aurisom is tudta a 2 szettet feltanítva és a 2021-es Corollám is tudja. 100%, hogy egy 2024-es RAV4 is tud 2 szettet kezelni. Már ha így értetted és nem értek félre valamit. Ráadásul nekem olyan a Corollám még, hogy nem mutat nyomásértéket, csak egy LED ég, ha kicsi a nyomás vagy baja van, nem mutat értéket. És analóg az óracsoport. Még ez is tudja a 2 szettet kezelni, menüben lehet(ne) változtatni. Nekem egy szett van tanítva a 4 évszakoshoz.
-
No.01
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
En voltam

Az egyik es a masik.
(gyors idopontra ne szamits egyiknel sem.)csixy:
Ezt en vitatnam... van 2024-es es 2021-es Toyota is a csaladban. A rendszer mas, de a kerekcsere vegett nem kell sehova sem mennunk.
A 2. szettrol mit lehet tudni? Milyen szelep es hol lett felprogramozva? (legalabbis en masra nemigen gyanakodnek) -
-
pècsimunkás
addikt
Pár hete volt tèma az alvázvèdelem.
Egyik fórumtárs rakott be 2 linket.
Sajnos elfelejtettem elmenteni a linkeket.
Ha lenne olyan szíves, linkelnè újra
? -
Tigi
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi mindenkinek, megnézem.
-
blueye
veterán
Ne az Android Auto/Car Play-ben legyél, lépj ki a Toyota menübe de innen töltsd le a használatit.
-
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Egy nagyon amatőr problémám lenne.
Ma hoztam el az új Corolla Cross-t a kereskedésből, de nem találom a multimédia rendszerben az audió beállításokat.
-
OCTAMD
őstag
Ha valakit zavar ez a csomag gyerek anyós otthagyásának jelzése,kikapcsolható diaggal

-
ddsteel
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Valahol olvastam, hogy mindegy milyen egy autó hangja, a lényeg, hogy legyen, ha alacsony sebességgel megy, csak így kerülhet most már forgalomba.
-
blueye
veterán
Ma kaptam:
Tisztelettel meghívjuk Önt a Toyota 2026-os újdonságainak exkluzív bemutatójára.
A Várkert Bazárban most elsőként találkozhat a teljesen elektromos meghajtású Toyota C-HR+, bZ4X és Urban Cruiser modellekkel,
de megismerheti a vadítóan új Aygo X Hybrid-et is.IDŐPONT: 2025. november 19. (szerda) 9.30-13.00 óráig vagy 13.30-17.00 óráig
HELYSZÍN: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6. -
Pfiucska
aktív tag
MY25 corollanal lehet automatizalni az allofutest? Iphone 15-t hasznalok, de nem latom, hogy az alkalmazasban lenne erre lehetoseg es az iphone adta “parancsok” alkalmazas meg nem ismeri fel a mytoyota appot.
-
-
-szabi-
addikt
Remélem személyre szabható lesz beállítanám a kedvenc zenémet.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
Szibilla
üzenetére
Csak 2024 júniusától felfele csipog:
"2024. július 7-től csak olyan új autó helyezhető forgalomba Európában (és olyan kaphat újként itthon magyar autó rendszámot), ami rendelkezik az előírt, fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel. Az Európai Parlament és az Európai Tanács 2019/2144 / rendelete (EU General Safety Regulation II) alapján minden új autóban az alapfelszereltség része kell, hogy legyen:
1, Intelligens sebességszabályozó (ISA)
2, Tolatóradar
3, A járművezető fáradékonyságát és figyelmét érzékelő figyelmeztető rendszer
4, A járművezető figyelmetlenségét érzékelő fejlett figyelmeztető rendszer
5, Vészfékjelzés
6, Indításgátló alkoholszonda előkészítése
7, Eseményrögzítő (fekete doboz)
8, Fejlett vészfékező rendszer
9, Veszélyhelyzetben működésbe lépő sávtartó " -
ParmaBoy
aktív tag
válasz
ncc1701
üzenetére
2019:
"Július elejétől az Európai Unió tagállamaiban kizárólag hanggenerátorral felszerelve lehet forgalomba hozni új típusú tisztán elektromos hajtású és hibrid autókat.
Nagyon fontos leszögezni, hogy csak az új típusú járművekre vonatkozik a szabályozás, tehát a régi e-autók nem esnek a hatálya alá, úgyhogy ha valaki mondjuk jelenleg is olyan hibrid autót használ, amiben nincs hanggenerátor, nem fogják megbüntetni és a következő műszaki vizsgákon is át fog menni. Az Európai Parlament mindezt a gyalogosok és a biciklisek védelme miatt hozta, épp ezért az autóknak csak 20 kilométer per órás sebesség alatt kell mesterséges hangot kibocsátaniuk, aminek a mintáját nem specifikálták, csak azt, hogy minimum 56, maximum 75 decibeles hangerősséget kell megütni, gyorsításkor emelkedő, lassítás csökkenő hangmagasság mellett." -
mouzrr
őstag
Sziasztok,
2020 utáni Yarisokon, Corollákon mennyire állítható a sebesség túllépést jelző hang?
Hangerő, csipogások közötti időtartam, sebesség nagysága amikor elkezd csipogni - ezek módosíthatók?Azt más olvastam, hogy minden indításnál ki kell kapcsolni, mert motorindításnál visszaáll bekapcsolt állásra a beállítás.
Érintett tulajokat kérdezném, ezen kívül milyen idegesítő funkciót kell "elviselni" még?
2006-os Swiftből átülve biztos sok ilyen lesz. -
No.01
addikt
válasz
Jazzos
üzenetére
Elo, elofordulhat, de abszolute nem jellemzo. Egyaltalan nem tipushiba.
Nekunk volt/van a csaladban egy 2021-es kombi (igaz 2.0) es amit jeleztek a szervizban pl.: lengescsillapitok hamar megadjak magukat naluk meg egyaltalan nem jelentkezett.
Legyenek meg az idoszakos szervizek mas extra nemigen van tudtommal.vacs:
Nem tudom mennyire "4+ szerviz" specifikus, de legutobb feltunt, h ez a szerviz valoban olcsobb, de olajnal pl nem az eredetit teszik bele (merget nem vennek ra, de nekem ugy tunt. esetleg egy kerdest meger) tudom ezzel nagyon sokat lehet sporolni (20e+) de en ezt lehet nem kernem ha valoban igy van a mai modern motorok specifikacioja mellett**
**szemelyes velemeny! Be warned!
Egyebkent amennyire en/mi tapasztaltuk kisebb modositasok siman belefernek. Mi pl rendszerint nem ekrjuk az ablakmoso folyadek ellenorzeset/cserejet. Ugyanez ablaktorlo lapat es pollenszuro.
Viszont a fekfolyadekot es a valtotolajat mi hamarabb szoktuk csereltetni az eloirashoz kepest. Volt, h "magyarazkodni" kellett, de vegul atment az uzenet. -
Auris 2018 Hybrid, 180 000 km-es szervizre vinném az autót és a szervizes ügyintéző a teljes csomagot mondta.
Ez olyan, szerintem felesleged dolgokat is tartalmaz, mint:
- Vezetői padlószőnyeg rögzítésének ellenőrzése
- guminyomás ellenőrzéseEzek nem Toyota specifikus dolgok, ezt az előző autóimat szervizelő műhelyben is meg tudják nézni és ki tudják cserélni.
A 4+ szerviz leírásánál (lejjebb a képek alatt) van Karbantartási kis/közepes/nagy szerviz, de nem írják, hogy mit tartalmaz!
Kötelező vagyok ezt elfogadni és kifizetni, vagy csak rám akarta erőltetni??
Nekem elég lenne a motorolaj és gyertya csere és váltóolaj csere + Hybid garancia hosszabbítás.
Kérhetek csak ennyit?
-
Jazzos
őstag
Szeretnénk a RAV4 mellé egy Corollát a családba. Hibrid 1.8 kombi. 2020 +-1 év belefér. Ma hallottam először olyan problémáról, hogy az EGR hűtő kilyukadt a kiszemelt példányon. Persze javították azóta, de mennyire típushiba ez? Mire kell még odafigyelni ennél a típusnál úgy általánosságban?
-
tycon
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Projektor topic
- Path of Exile (ARPG)
- Gumi és felni topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Ambiano GT-EWM-03 kompresszoros, háztartási jégkockakészítő 150W 1.8L eladó 2 év garanciával
- Új Lubluelu P4 vezeték nélküli állóporszívó
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Z690 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Inkább felhagytam vele, drága a pszichomókus.... 
.