- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Milyen egeret válasszak?
- Autós kamerák
- Megjött az Arrow Lake platformra épülő ASUS NUC 15 Pro mini PC
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
-
PROHARDVER!
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
én csak jelzem, hogy a Mömax végül korrekt volt, visszautalták a teljes árat
-
Werkly
őstag
Elnézést ha rossz topikba írok! A helyzet, hogy eMagon lett egy termék online bankkártyával fizetve de a cég /román/ törölte a rendelést pénz viszont nem érkezett vissza! Lassan 30 napos történet. Mi a teendő vagy ügymenet. Ez a szerencsétlen eMag eddig szabványszövegben tájékoztatott, hogy dolgoznak az ügyön. Minden email és rendelésszám megvan. Kösz az útmutatást!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
easy...rider #27989 üzenetére
Mert használtra cserélték?? Az nagyon nem pálya. Ragaszkodni kell az új termékre cseréhez, a jogszabály azt írja elő. Valamit új jótállási jegyet, ugyanis az is újraindult. Ha nem megy akkor békéltetőt belengeted.
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
• Termék gyártója és mivolta (pl. HP laptop, Samsung telefon)
Sapphire Videókártya• Vásárlásának helye, időpontja
MỴS0FT, 2023.07, ekkor volt az eredeti vásárlás, a számla és a jótállási jegyen is azt írja:Garancia: 2 év kötelező jótállás + 1 év gyártó által biztosított szervizgarancia
A másik dátum ha számít, 2025.01.08, ekkor a a régi kártya helyet adtak egy másik használt és hibás kártyát és egy új számlát. Az új számlán szerepel az előző kártya, úgy mint -219eFt és az új kártya is szerepel rajta +219eFt és így lett egy 0Ft-os számla.
Új jótállási jegyet nem adtak és az új számlán sincs erre vonatkozó információ.• Eladási ára
219eFt• Magánszemélyként vagy cégnévre vetted-e
Az előző tulajdonos magánszemélyként, én nemrég vettem meg tőle már az "új" cserekártyát.• Hiba jellege
Az új kártya amit adtak, beüzemelés után irgalmatlan égett műanyag szagot áraszt magából. A szobában nem lehet megmaradni, az egész lakásban érezni. Pár órát volt a gépemben másnap is érződött még a szobában, a gépháznak pedig 3 nap kellett mire kiszellőzött.
A kártya amúgy stabilan működött, csak használni nem lehet• Ha már leadtad garanciális ügyintézésre, akkor az mikor történt
01.22-én (szerda) emailben jeleztem nekik a problémát, 23-án (csütörtök) válaszoltak, ekkor rendeltem is a futárt, 24-én pénteken jöttek érte és 27-én (hétfő) érkezett meg hozzájuk a csomag.• Ha korábban már volt garanciálisan szervizelve, akkor az mikor történt, mennyi ideig volt szervizben és mit csináltak vele
Erről pontos adatom nincs, de az eredeti kártya hibás volt és cserélték és egy használt hibás kártyát adtak.• Használtan vetted-e
Igen• Fénykép a jótállási jegyről (a személyes adataidat természetesen kitakarhatod rajta)
Ha kell valami adat kimásolom belőle, de szerintem fentebb írtam a lényeges részt.------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kicsit keresgélve, ezeket találtam itt fórumon [#26409]
Szerintetek lehet erre hivatkozni, hogy új kártyára kellett volna cserélni? És visszakérni a vételárat?
151/2003. 5. § (2) A kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.
Vagy milyen lehetőségem lenne még?
Amúgy ilyenkor újraindul a 2+1 év garancia szerintetek?
Köszi előre is a válaszokat! És bocsi ha túl hosszú volt a leírás
próbáltam tömören leírni
[ Szerkesztve ]
-
luciferc
őstag
válasz
nutella1 #27981 üzenetére
Mivel cég vagytok, így érdemes pontosan fogalmazni. Nincs garancia, de ez senkinek nincs. Jótállás lehetne, amit vagy szerződésnek kell tartalmaznia, vagy jogszabálynak előírni. Vállalkozások között csak ritkán ír ilyet elő jogszabály, gépekre biztosan nem. Marad a kellékszavatosság, aminél viszont vállalkozás esetén nektek kell bizonyítani, hogy az bizony silány gyártás volt és amiatt jött le.
-
nutella1
őstag
Sziasztok! Meglévő pizzeriánkba, fél éve vásároltunk egy nagyértékű Masterfood ipari dagasztógépet. Szombaton, rendeltetésszerű használat folyamán a dagasztógép üstjének egyik füle, mely ponthegesztésekkel volt rögzítve, leszakadt. A forgalmazó, akitől vettük, azt állítja, hogy a garancia nem szól magára az üstre. Vicces, ugye? Bruttó 30.000 HUF-ért ők a karbantartó műhelyükben visszahegesztenék a fület. Szerintetek mit lehet ilyenkor tenni?
-
sinick
senior tag
válasz
sinick #27969 üzenetére
Székügy, 10 kg-ot meghaladó probléma! Vasárnap kínomba írtam meg fotókat küldtem a lengyel gyártónak is. Hétfőn (tegnap) válaszoltak, hogy küldenek új alkatrészt, így megfelelő-e (a régit nem kérik), amire még aznap válaszoltam, hogy igen. Ma jött egy újabb e-mail, hogy feladják DPD-vel.
-
-
J o e
tag
válasz
Márton #27972 üzenetére
Szia,
Amennyiben az ÁSZF-ükben kerülne ez rögzítésre, akkor az jogszabályba ütköző és egyben tisztességtelen rendelkezés lenne (Ptk. 6:103. § (3) bekezdés), hiszen a 45/2014. (II.26.) Korm. Rendelet 1.§ (4) bekezdése úgy szól, hogy "e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó javára a felek megállapodása eltérhet".
Ebből következik (argumentum a contrario jogértelmezés alapján), hogy a fogyasztó hátrányára semmi esetben sem térhetnek el a felek, márpedig itt épp a Te hátrányodra próbálják ezt megtenni.
Esetedben cseles a szolgáltató: ÁSZF-ben nincs szó eredeti csomagolásról, azonban emailben már további feltételt is megállapítanának, de ez teljességgel lényegtelen és irreleváns az elállási jogod szempontjából.
Neked, mint fogyasztónak a Korm. Rendeletben foglaltak szerint szükséges csak eljárnod: juttasd el hozzájuk az elállási nyilatkozatot és aztán küldd vissza a terméket is (ha nem tudod az eredeti csomagolásban visszaküldeni, az sem probléma--> Korm.Rendelet nem határozza meg a csomagolás módját, így gyakorlatilag bármely erre alkalmas csomagolás megfelelő).
Ha nem kapod meg a visszatérítést a jelzett határidőben, akkor panasszal fordulhatsz a szolgáltató felé--> amennyiben a panaszod teljesen vagy részben elutasítják,akkor lehet továbblépni jogorvoslatért Budapest Főváros Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályához (de nem gondolnám, hogy idáig el fog jutni az ügyed).
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Igen, a végén a lényeg, csakhogy akkor nem értem email-ben miért küldtek olyan PDF-et, aminek az utolsó mondata ennek ellentmond.
-
J o e
tag
válasz
Márton #27968 üzenetére
Szia!
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. Rendelet) meghatározza a távollévők között és az üzlethelyiségen kívül kötött fogyasztói szerződés esetében a szerződés megkötésére, az elállási, illetve a felmondási jogra vonatkozó részletes szabályokat. A felek megállapodása a rendeletben foglaltaktól a Korm. Rendelet 1. § (4) bekezdésében előírtak szerint kizárólag a fogyasztó javára térhet el.
A Mömax ÁSZF ( [link] 6. pontja meghatározza az elállásra vonatkozó szabályokat és ebben nincs semmi olyan, amit az ügyintéző talált ki a telefonbeszélgetésben, egy szó sem esik eredeti csomagolásról - így ne is foglalkozz ezzel.
Mindenképpen gyakorold az elállási jogod - a 14 napos határidő betartottnak minősül, ha a letelte előtt visszaküldöd a terméket-, hiszen az jogszabály alapján megillet és nem kell hozzá senkitől előzetes jóváhagyás (az ügyintéző ezzel szeretett volna "leszerelni", hátha annyiban hagyod a dolgot).
Az ÁSZF 6. pontja szerint küldj egy elállási nyilatkozatot és magát a terméket is küldd vissza (H-2142, Nagytarcsa, Nyár utca 9-10. cím van feltüntetve az ÁSZF-ben); a 6.3. pont alapján a szolgáltató a kézhezvételtől számított 14 napon köteles lesz visszatéríteni az Általad teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy az Ügyfél a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott).
-30 %-os visszatérítés:
Ettől sem kell tartanod, hiszen az ÁSZF 6.3. pont alapján az ügyfelet kizárólag akkor terheli a termékben bekövetkezett értékcsökkenés, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.
Remélem tudtam segíteni[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Hát, a M*max telefonos ügyfélszolgálata továbbra is ragaszkodik a bontatlan csomagoláshoz, különben -30% visszatérítés
Tájékoztattam, hogy ilyen nincs, a csomagolás nem is képezi az áru részét, másrészt felbontás nélkül hogy tudtam volna kipróbálni a terméket?
Válasz: bontatlanul és számlával együtt jár vissza a teljes ár.. Hiszen gondoljak bele (!), én várásolnék felbontott terméket? Mondom, persze, már többször is tettem.
No comment -
Jester01
veterán
válasz
sinick #27958 üzenetére
Közölhetnek bármit de a törvénytől a vevő hátrányára eltérni nem lehet.
"Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a vállalkozás, vagy – a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén – a javítószolgálat gondoskodik." 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 6. § (2)
Abba, hogy ő gondoskodik szerintem beleértendő, hogy ők csomagolják ha szükséges (mivel ugye le is ők szerelnék, ha olyan termék lenne).
-
Tikakukac
titán
És itt a gond, egy olyan társadalomnak ahol 90% felelősségteljes és tudja mi a határ, persze, szereljen, csinálja, mert úgyis belátja mik a képességei.
Na most ez az ország az, ahol masszívan támogatom a mindent is csináljon szakember, de és de ebben az esetben 100% és azonnali leverhetőség legyen garantált.
Mert jelenleg mindenki tákol mindent, emiatt aztán egészen eszméletlen állapotok uralkodnak minden szakágban, de pont amiatt, mert nincs mit és nem lehet semmit betartani ezért hagyják is központilag.
Egyik vagy másik legyen, de ez nem jó senkinek. Lásd most az akkus topikot is.
-
asdf_
veterán
válasz
Tikakukac #27961 üzenetére
Nekem ne, valamennyire egy pályán mozgunk
Az a gép, minél újabb ami beépített akkus menjen nyugodtan szervizbe.
Persze, átlagember, aki nem tudja mit kell csinálni, ne nyúljon bele, én sem állok neki mondjuk... rossz példa vagyok, nagyon sokmindennek nekiállok
, (legutóbb pl. napelemes rendszert kiviteleztem sajátkezűleg). Amiért írtam amit írtam, az az, hogy -amellett persze, hogy full jogellenes- szerintem azért hülyeség az akku (vélt) védelme érdekében kikötni a szakszervizes beszerelést, mert ott minden sérülhet, csak épp az akksi nem, erre próbáltam rámutatni, ha meg a júzer csesz el valamit az akksival, az fizikai sérült lesz. Tehát maga az elvárás irreális és értelmetlen (és persze jogszerűtlen). Aki szedett már szét notebookot meg tudja csinálni, aki még nem, az ne feltétlenül most kezdje el.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Meséljek az elmúlt 15-20 évemből, hogy egy gomb lenyomása vagy egy töltő 2 darabból összerakása micsoda feladat embereknek?
Az a gép, minél újabb ami beépített akkus menjen nyugodtan szervizbe. Otthon a user meg nyugodtan szereljen bármit amit erre csináltak. Ezek a vasak olykor szervizeseknek sem megy patent törés nélkül, és akkor még vannak bőven dolgok utána is. Ez így tiszta ha tetszik valakinek ha nem.
-
ACE-
addikt
válasz
sinick #27958 üzenetére
Na ilyenkor én is tényleg azt csinálnám, hogy bevinném ahova kell, odagurítanám nekik, azt csináljatok vele amit akartok... Nekem volt egy ilyen székem visszaküldve, a felső részét vissza tudtam csomagolni, az alsó részéből a gázrugót viszont lehetetlen volt kihúzni, ezért azt úgy küldtem vissza külön... nem volt vele gond... De ez asszem olyan volt hogy előtte volt kint egy szervizes, és az megnézte. Az normális eljárás volt.
-
sinick
senior tag
válasz
arcitec #27957 üzenetére
Szia. Köszi. Egy nagyobb fajta gémerszék. 24 kiló. Csomagolási útmutatót küldtek, amiben közölték, hogy a csomagolás megfelelősége is az én felelőségem.
Nem az a kérdés, hogy hogyan kell becsomagolni, hanem az, hogy békéltető előtt hogy állna meg a fogyasztói reklamáció elutasítása visszaszállítashoz nem megfelelő csomagolás miatt.
-
arcitec
addikt
válasz
sinick #27956 üzenetére
Pedig aztán az Alza az, ahol a garancia intézése gyorsan történik, nem mint szinte minden
magyar bolt, ahol kivárják a 30 napot, majd felhívod őket, hogy lejárt fizessék vissza az értékét.Nem írtad miféle az a 10kg, én buborék fóliával körbe tekerném, majd kartonlapokból egy "dobozt" ráhajtogatnék, oszt kész is. Ezért (többek közt) célszerű
nem minden karton dobozt kidobni(persze ha van hely neki).
Szóval én ezt tenném pláne akkor, ha van rá esély, hogy visszakapod és béke.[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
válasz
sinick #27890 üzenetére
Nnna, 14. napon reagáltak. Reagáltak, hogy még nem küldtem vissza a 10 kilónál nehezebb terméket.
Másnap telefonáltam. Azzal kezdte az üszi, hogy igen, küldjem én. Aztán jeleztem, hogy 10 kilónál nehezebb, javítsák helyszínen. Közölték azt nem tudják, de küldenek futárt. Már majdnem örültem, amikor is csak úgy félválról megkérdeztem, hogy a futár ugye biztonságosan becsomagolja. Mire ő, az nem lesz csomagolni nekem kell, nem is akár hogy, máskülönben nem viszik el. Mire én, hogy szerintem ez nem az én kötelességem. Kértem írásbeli választ. Abban nem utasították el a csomagolás nélküli az elvitelt, csak közölték, hogy csomagolni nekem kell, ők nem tudnak.
Eredeti csomagolás nincs meg. Most vegyek egy embernyi méretű dobozt valahol, meg fóliát valahol, meg valami töltőanyagot bele valahol!? Pénz, idő, de legfőképpen macera. Vélemény? Mi erre a gyakorlat? Ilyen békéltetős ügye volt már valakinek?
(Volt már több helyszini ügyem, de ott nem trükköztek előre. Nyilvánvaló, hogy nem akarnak helyszínen javítani, gondolom eleve csere lenne. Ha javítható volt javították, ha nem, akkor elvitték és hozták, nekem csak annyi feladatom volt, hogy be meg kiengedtem őket.)
Köszi, sinick
-
Josi
aktív tag
válasz
luciferc #27952 üzenetére
Azért a beépített aksik tudnak meglepetést okozni. Néha már a laptop szétszerelése sem egyszerű. Utána van, hogy belül is kell bontani rendesen, hogy ki tudd cserélni az akksit.
Ne arra gondolj, hogy elhuzol 2 fület és már ki is vetted az akkumulátort.[ Szerkesztve ]
-
luciferc
őstag
Szerintem már a szakszervizes beszerelés sem jogszerű előírás, mivel egy akkumulátor behelyezése és csatlakoztatása nem igényel semmilyen szaktudást és a legtöbb esetben nem is írnak ilyen baromságot. Jogszabály sem írja elő, szakmailag sem indokolt. Innentől kezdve ez egy adhoc önkényes kikötés és szerintem semmis.
mod: és amúgy igaza van arcitecnek, az ilyen cégeket kell messzire elkerülni, mert ebből az látszik, hogy ha te viszel számlát, véleményt, mindent, akkor sem fognak elismerni semmit, hiszen az egész arra kell nekik, hogy a beszerelő szervizre mutogassanak.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Nem.
Szakszerű beszerelésnek kell történnie és azt, hogy nem az történt és ebből adódik a jelzett hiba, azt nekik kell bizonyítaniuk tudni (tehát nem neked egy beszerelési számlával, nem mellesleg egy szervizes számla semmiben sem garantálja a szakszerű beszerelést, villanyszerelő is fúrt már át vízcsövet...)[ Szerkesztve ]
-
ljs
tag
Üdv!
Utángyártott laptop akku, jótállás 24 hónap.
"KIZÁRÓLAG SZAKSZERVIZBEN BESZERELHETŐ!
GARANCIÁLIS REKLAMÁCIÓT CSAK A BESZERELÉST VÉGZŐ SZAKSZERVIZ ÍRÁSOS VÉLEMÉNYÉVEL FOGADUNK EL!"
Ez így jogszerű elvárás? -
Pontosabban: amennyiben a harmadik javítást követően ismét meghibásodik (azaz a negyedik hiba esetén) kötelesek cserélni a terméket, vagy visszatéríteni a vételárat.
"Továbbra is érvényes az a szabály, hogy ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk 3 alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik, a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket 8 napon belül kicserélni. Ettől csak a fogyasztó kérésére lehet eltérni.
Ha a kicserélésre nincs lehetőség, akkor a vételárat 8 napon belül vissza kell téríteni a fogyasztónak. A vételár visszatérítésénél elsődlegesen a jótállási jegyen kötelezően feltüntetendő vételár összegét kell figyelembe venni. Ennek hiányában pedig a fogyasztó által bemutatott, a termék ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton feltüntetett árat kell visszatéríteni." [link] -
Márton
nagyúr
Ha egy hajszárító elromlott gariidőn belül (csak langyosat fújt), majd cserélték újra, ami ment pár hónapot, majd most egyáltalán nem kapcsol be, akkor kérhetjük vissza a vételárat arra hivatkozva, hogy csalódtunk a márkában? (megőrülnek a családtagok..)
-
ACE-
addikt
Bocs, kicsit hosszú lesz, de tanulságos.
Aqua-val esett meg a minap. Egy terméket bevittem gariba jótállás keretein belül (alap 2 éves garis cucc, nincs még 1 éves), átvették. Később e-mailben szóltak, hogy a cseretermék átvehető. Éppen nem értem rá, meg igazából nem is akartam menni (lehetetlen parkolni a környéken), így írtam nekik hogy legyenek szívesek kiszállítani egy csomagpontra.
Itt jött az első meglepetés, idézem:
"Mivel a termék személyesen lett vásárolva Karinthy úti üzletünkben, ezért a csere termék kiszállítására sajnos nincs lehetőség."
Természetesen hivatkoztam a Ptk.-ra hogy a még a beszállítás költségét is állniuk kellett volna, de én csak a kiszállítást kértem, és hogy jogszabályban nincs ilyen hogy milyen módon vettem a terméket, és aszerint kell viselniük a költségeket.
Először hülyére vettek, kiküldték ugyanazt a levelet, mint korábban a helyszínen vásárlós szöveggel. Majd amikor megemlítettem a fogyasztóvédelmet már egy "garanciális részlegvezető" válaszolt, tulajdonképpen ugyanazt közölte, idézem:
"Mivel a terméket személyesen vette és adta le jótállási ügyintézésre, annak „költsége” hogy befárad a cseréért nem róható fel egyetlen egy kereskedőre sem.
Ön egy szolgáltatást szeretne igénybe venni, ami nem része a jótállási ügyintézésnek, hiszen megvételkor az nem képezte részét a számlának és az bizony pénzbe kerül."Még arra is hivatkozott, hogy bizony a szavatosság és a jótállás szerinte más, és a szavatosságnál a Ptk. 6:166. § (1) írja hogy ők költségviselésre kötelezettek, de az én ügyem a jótállás keretei közé illesztető. Öngólt lőtt mert így maga is elismerte, hogy költségviselésre kötelezett, hiszen a Ptk. 6.173. § (2) bekezdésében a jótállásnál le van írva, hogy a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell alkalmazni a jótállásra is...
Ennek ellenére "méltányosságból" átvállalták a kiküldés költségét.
Most jön a feketeleves, mai nap arról értesítettek, hogy egy másik leadott termék (az még fél éves sincs) visszaérkezett, miszerint bemondás alapján náluk hibátlan (tesztelték), én hiába tapasztaltam hogy a Kingston SSD számítógépbe helyezése után CRC hibákat generált a HD Sentinel alapján, a teljesítménye 87%-os (A windows szinte minden elindítás után kék halált produkált), pedig az 512GB tárhelyen mindössze 1 TB írás van. Természetesen a bevizsgálás költsége 3000 Ft.
Miután felvetettem, hogy mi bizonyítja, hogy náluk nem tapasztalták a hibát, és hol van a szakvélemény, hirtelen ezt a 3ezret is elengedték, csak menjek be és vigyem.
"A terméket a beszállító/gyártó szakszervize tesztelte.
A terméket a gyártó hivatalos szoftverének tesztejein illetve, több órás terheléses teszten is átment. A termék a jelzett hibát nem produkálta, ezek alapján a jelzett jelenség feltehetően nem a termék hardveres meghibásodásából ered, az paramétereinek megfelelően működik."Értitek, a jelzett jelenség "feltehetően" nem hardveres hiba. Feltehetően. És akkor most ki tesztelte? A beszállító, vagy a gyártó? A beszállítónak mindent elhiszünk? Bemondják hogy tesztelték, működik, és ennyi? Aligha hiszem.
A 3ezret mire kérik el? Mit teljesítettek? Mivel igazolják a teljesítést?
Ezután még egy ilyen kedves levelet is kaptam:
"Sajnálattal ismét bele kell folynom egy levelezésbe.
Az az oka a méltányoságból történő elengedésnek, amit most ezzel felajánlással abba is hagyunk, mivel senkinek nincs kedve harcolni egy amúgy ismét jogosan kiszámlázandó összeg miatt. Nem igazán értem, hogy tegnapi levelezésünk alapján miből gondolja, hogy ismét megkérdőjelez valamit.
Ahogy kollégám már korábban leírta, leadott terméke paramétereinek megfelelően hibátlanul működött, amit átvehet a leadás helyszínén.
Ügyét lezártnak tekintjük."Érted, én a vevő hogyan gondolom hogy megkérdőjelezek valamit? Lássa mindenki az Aqua hozzáállását a vevőihez, akik csupán a garanciális ügyintézésnél a jogait kívánnák érvényesíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
szalai112 #27925 üzenetére
Tehát a külső behatás az a rendetetésszerű használatú ki-be csukódáskor keletkezett, értem. Ez egyértelmű hülyének nézés (tervezési hibás f*s). Ne hagyd magad, és ragaszkodj a FÜGGETLEN szakértői vizsgálathoz, amit egy külsős szakértő végezzen el (nem a samsung). Mivel ők a kötelezettek nekik kell állni ezt a hacacárét. Ha cseszekednek, akkor békéltető. De szerintem nem fognak.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
kovbal79 #27914 üzenetére
Kérjed a független szakértői bevizsgálást, amit jótállási időn belül a kötelezettnek kell finanszíroznia. A független bevizsgálás nem a saját szervizt jelenti, hanem egy harmadik felet aki nem a saját kapura játszik. Valszeg valamiért az egyik oldali fűtőszálra nem jut el ugyanaz a teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
-
kovbal79
tag
válasz
4Grider #27917 üzenetére
Ninja AF300EU forrólevegős sütő, 2470W, 7,6 liter. Ennek az a lényege, hogy két kamrája van, és azokat egymástól függetlenül is be lehet állítani. Viszont van un MATCH beállítás, azaz ugyanazok a beállítások érvényesek mindkét részre. De ettől függetlenül is, ha az "A" és "B" rekeszbe is 220C, "air frier" funkciót állítok be, akkor az szintén azt jelenti hogy ugyanaz történik mindketőben. Lehet eltérő is a beállítás, de ha ugyanaz a hőfok és a sütési mód, akkor közel ugyanaz kell történjen a két sütőrekeszben. Itt jelentekeztt az eltérés. Hiába ugyanaz a hőfok és ugyanaz a sütési mód, nagy eltérés van a sütési időben a két rekesz esetében. Namost gondolom a szervizben nem küldtek bele két félcsirkét egyikbe és másikba, de erről nincs információm, hogyan vizsgálják ezeket...
-
kovbal79
tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Van egy kétrekeszes forrólevegős sütőnk, ami szervizbe küldtünk, mert láthatóan gyengébben sütött az egyik oldali része (pl két fél grillcsirke az egyikben 1, a másikban 1.5 óra alatt készült el ugyanazon a beállításon és hőfokon) . Többször is tapasztaltuk, szóval a jelenség látható és tényleg ez nagy eltérés. A szerviztől kaptam egy emailt (egész pontosan a kereskedőtől) hogy a hiba nem észlelhető és pár napon belül visszaszállítják. Se egy telefon se egy email, egyeztetés vagy bármi. Mi ilyenkor a teendő? A szervíz állítása szerint rendben van, mi pedig tudjuk, hiszen használjuk és tapasztaltuk, hogy gond van vele... Köszönöm a segítséget (UI. problémás része a dolognak hogy utolsó napos volt garancia téren a sütő, amikor bejelentettem, vagyis ha átveszem és kipróbálom, lejár addig is garancia)
-
deakmark
csendes tag
válasz
deakmark #27783 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a sok tanácsot amit kaptam. Sok volt a munkám ezért nem volt nagyon időm nézni a fórumot.
A garanciális ügy lezárult. 2025.01.10-én végül kaptam egy csere kártyát mivel sikerült megállapítaniuk hogy hibás volt az eredeti (nahát nahát). Már-már kezdtem örülni mikor kibontva érdekes dolgokat tapasztaltam.
Az egyik displayport ban találtam egy matrica maradványt ami nem tudom honnét származik, ezen felül sikerült a hűtő bordák között megtalálni az egyik csavar matricát ami tisztán át van lyukasztva. Na és itt jön a kedvencem ami régi fiatal kori emlékeket ébresztet fel bennem hogy csak na. Mikor megszagoltam a videokártyát az első ventilátor felől amper/éget szag áradt, ami legjobb emlékeim szerint nem jó jel.
Na már most lehet hogy a szag egy maradványa az előző alkatrész tragikus végének, de azért ezt így jelen formában nem szívesen teszem be a gépembe, se máséba.
Kérdésem az lenne hogy ilyenkor én most ezzel mit tudok kezdeni?. Tesztelni nem akarom érthető módon. Mivel cserélve lett a termék ezért a garancia újra kezdődött, gondolom én. Régi hsz-t olvasva állítólag minden nagy gyártó ilyen "Refurbed" kártyákat add cserénél.
Valakinek van valami ötlete? -
Jester01
veterán
válasz
CptAdamica #27903 üzenetére
Igen, de amit ők maguktól adnak pluszban arra a saját feltételeik vonatkoznak.
-
CptAdamica
veterán
válasz
Jester01 #27902 üzenetére
A 100k nem volt meg, akkor még 63k volt, viszont, amikor 2023-ban kaptam újat, akkor rákérdeztem az vásárláskor kapott billentyűzet garanciájára, mert amikor vettem még 1 évet írtak, de utána való évben már 2 évet és akkor az írta a chates, hogy a vásárláskor kapottra is már 2 év gari van, felteszem akkor a rendszerük szerint erre is a 2 év járna.
-
Jester01
veterán
válasz
CptAdamica #27901 üzenetére
Igen, feltéve, hogy a 2022-es jogszabályok szerint járt rá legalább 2 év kötelező jótállás. Márpedig akkor még ehhez 100000 Ft fölötti eladási ár kellett.