Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
luciferc
üzenetére
De ezzel a módosítással viheti a 20k-s flexeket a kismagyar vállalkozó és majdhogynem örökélet garancia van rá.
Akkor az egy év garancia helyett most két évet kap.
Ha valami szar az egy év alatt is beadja a kulcsot, mellesleg a vállalkozónak sem érdeke, hogy havonta az eszközeit garanciáztassa, esetleg munka szünetet idézzen elő, neki az a jó ha termelhet megbízható eszközökkel.
Van az a réteg is aki megveszi az általad említett darabokat, ők jól járnak, majd cserélik mind, vagy nem árulják, vagy gyártanak jobbat…. -
luciferc
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Azért ez érdekes. Mert egy laptop vagy monitor vagy adattároló esetében nincs igazán különbség egy vállalkozási célú felhasználás meg egy otthoni felhasználás között. Ezzel szemben egy szerszámgép esetén nagyon komoly a különbség. És persze egy Milwaukee esetén nincs indok panaszkodni, hiszen eleve ipari célú, ott ne is legyen eltérés. De ezzel a módosítással viheti a 20k-s flexeket a kismagyar vállalkozó és majdhogynem örökélet garancia van rá.
-
Ezek szerint vége a céges vásárlásként, 1 éves jótállásoknak március 1-től.
Webshopokat érintő jogszabályváltozások 2026-tól | Fogyasztó Barát
-
luciferc
őstag
Teljesen értelmetlen amit műveltek. És ilyenkor nehéz eldönteni, hogy mi a súlyosabb: ha ennyire ki akarnak cseszni szándékosan a vevővel vagy ha annyira degeneráltak, hogy fel sem fogják, hogy ez nekik tiszta nyereség lett volna. Elviszik a drágábbat, a másikat majd eladjuk. Ugyanúgy egy cucc van a polcon.
De remélem a GVH javít a nyereségükön. -
A processzor visszavételével semmit nem buktak volna, mivel raknak össze gépet, beépítették volna egy másikba aki ezzel a CPU-val kéri, nálam is rakhattak akár használtat is, honnan tudjam hogy nem? Visszakaptam a gépet összerakva, az alaplap és a memória dobozán kívül semmit nem kaptam, egy tálcás processzor dobozát sem, de nyilván nem érdekelt, működik, és van garancia, lehet 2 éves processzort raktak bele ami ott hevert használtan a polcon, ezt már nem tudjuk meg. Senkinek nem ajánlom őket, sőt nagy ívben kerülendő.
-
ACE-
addikt
Én azt nem értem hogy miért éri meg ez egy ekkora cégnek? Csak ez a pár hozzászólás, vagy ha valaki véleményekre keres ek ráfogtalálni ezekre a negatívokra és egy csomó vásárlót így buknak sokkal többet mint amennyit a szaros prociuk visszavételével. én is nézegettem őket régebben de ezután még véletlenül sem.
-
válasz
luciferc
üzenetére
Mert egy barom vagyok, 1-1.5km-re vannak, és egyszerűnek tűnt mindig elgurulni, bedobni, elhozni stb.. már nagyon bánom, az alzába is vásároltam már néhány millióért, volt hogy visszavittem, elálltam, de mindig minden rendben volt, ez az én hibám, nem gondoltam volna, hogy egy cég ezt csinálhatja bárkivel is.. úgy hogy fizetni akartam pluszba, nem visszakérni, nem elállni... ha azt mondja 60 ezer a plusz kifizetem, ha azt mondja 80 kifizetettem volna, bár 40k a különbség, de kifizettem volna..Az alza sincs messzebb, de most beigazolódott, soha többet csak az alza, vagy pcx talán. Most építeni akarok egy streamer gépet, még jó hogy ez kiborult, mert náluk akartam
-
válasz
ADAM1337
üzenetére
És azt még nem is említettem, hogy a régi konfigot 2021-ben összerakták (Intel) egy vízhűtéssel, nem adták ide, nem kaptam meg az amd-s átalakítót, persze nem néztem, volt az alaplap dobozábanm néhány csavar, ki nézte hogy egy amd átalakító benne van e? és ez miatt, vetettek velem egy új vízhűtést, hogy jó legyen az amd konfighoz
-
ADAM1337
nagyúr
Nettó addig vagy vásárló míg fizetsz nekik, ahogy a történetet megismertem.
Az email ellentmond annak amit kiírnak, sehol nem írja az oldal hogy bontatlanul érvényesíthető az "elégedettségi garancia" tölük vetted ők építették be pénzért az ő szakértelműkkel.
Ezek után gondolom üzleti érveik miatt szarnak betartani azt amivel csábítják a vásárlókat.. (és pozítivumként itéled meg őket miatta)
Tehát ez fogyasztó megtévesztés nem véletlenül nem ír ki ilyet senki, mert kötelességet is kéne vállalni, itt teljes hárítás volt a részükről. Elég aljas banda. -
válasz
luciferc
üzenetére
Mindenképp megteszem a GVH bejelentést is, ahogy a fogyasztóvédelemnél is megtettem már, nyilván nem fogom hagyni, nem a pénz, hanem az elv, ahogy bánnak egy vásárlóval. Hozzá kell tennem, ez az a cég amikor kicserélték az alaplap, cpu, ram-ot utána elvittem tegyenek a 4070super helyett egy 5070ti-t, és mikor kifizettem akkor mondták hogy nem fér a házba a Gainward, szakmai hozzáértés előjött, tőlük vásároltam a gt301 asus házat, na meg ott volt az asztalon, (kártyával fizettem 350.000ft) azonnal stornó, de 3 hét volt mire visszakaptam a pénzt, azt mondták ha nem akarok házat is cserélni, akkor az asus prime 5070ti belefér, de nekik nincs, elmentem vettem az alzába, és elvittem nekik szereljék be, azt mondták a 650w tápom nem lesz jó hozzá, ők adnak egy 850 fsp tápot 50.000ft-ért az jó lesz (persze mindenhol máshol ez 40k) belementem, plusz minden alkalommal felszámoltak 10.000ft szerelést.. szval, ezek az én hibáim, csak gondoltam megosztom, ez az a cég ahol isten ments vásárolni, még az is probléma mostmár, amit ők szereltek be, ha lesz vele gond, küzdhetek majd velük..
-
luciferc
őstag
El lehet vinni békéltetőhöz, az ingyenes, de nem garantált a siker szerintem és ha 250k felett van az összeg, akkor nem is kötelező, amit mondanak, bár egy perhez jó.
A részletes szabályaik alapján jogosan tagadják meg. DE! Az, hogy emailben ellenkezőt írtak, illetve szóban ellenkezőt mondtak (sajnos ezt nem fogod tudni igazolni, de az email jó) az számodra teljes jóhiszeműen jelenthette (és jelentette is), hogy eltérnek ettől. Joguk van hozzá, a javadra eltérhetnek. Szóval ez alapján látok esélyt, de nem egyértelmű az ügy.Ugyanakkor én egy GVH bejelentést (tisztességtelen magatartás elégedettséginek hívni egy bontatlan termék levásárlást, és különösen az emailben hitegetni) mindenképpen megtennék. Ez belefájhat nekik pár millióba. Ezt akár jelezheted is nekik, hogy békéltető és GVH lesz tisztességtelen magatartás miatt, hátha rájönnek, hogy ha más nem, a GVH sokba fájhat.
szerk: és mentsd le a feltételeiket, mielőtt megváltoztatják sunyiban.
-
Srácok, próbálom rövidre fogni, de érdekelne a véleményetek. November 11.-én elvittem az asztali PC-met a ComputerImperialba, amit 4 éve ők raktak össze, Újpest árpád ut 97. [link] Egy fejlesztésre, ami alaplap, cpu, memória, volt elsődlegesen, rájuk bíztam a döntést, igazából amit gondoltam, hogy az előző az Intel volt, szeretnék AMD-t, és ha jól olvastam a 7800X3D az jó, ehhez kérnék egy alaplapot ddr5-ös ramot stb, összerakták a gépet, asus prime b850 alaplap, g-skill 2x16gb ram és a 7800X3D, amikor mentem a gépért, mondta a srác, hogy egy új alaplapot kaptam ami elvileg a 9000-es szériához lett fejlesztve, és ő már belerakta volna a 9800x3d-t, mondtam hogy nem érdekel a többlet, tegyük bele, de azt mondta a srác, már össze van rakva, próbáljam ki a 7800-at, az is jó, de ha nem, van 60 napos elégedettségi garancia, vissza viszem és cserélik, na most emailban többször is leírták mikor jeleztem hogy ráfizetek de szeretném a 9800-at, írták érvényes a 60 napos elégedettségi garancia, de most a mai nap elálltak tőle, mondván hogy az elégedettségi garancia bontatlan újra vonatkozik, de eleve ők rakták össze a gépet, ha nem lehet kibontani hogyan érvénysül az elégedettségi garancia kipróbálás nélkül?
Amit ők írtak, hetekkel napokkal ezelőtt.

És ezt most írták

-
King Unique
titán
válasz
Csuklósbusz
üzenetére
Igen, RMA formájában megoldható, a 6 évvel ezelőtti bejegyzésben akkor 5600 Ft volt a kiküldés, most passz hogy mennyi, de a Posta, csomagküldés topikban bizonyára tudnak rá válaszolni.
Másik opció, nem kellene mindenféle használt HDD-t venni ki tudja kitől és honnan, tessék adott webárházban újan megvásárolni rendes garanciaidővel, sőt egyes helyeken még kiterjesztett garancia is vásárolható pluszban, mint arról nemrég itt is volt szó.
-
luciferc
őstag
válasz
Csuklósbusz
üzenetére
Hát, nekem egy mondatban az, hogy "kétes eladó" és "elvileg még garis" az eléggé redflag. Mert ha kétes az eladó, akkor az elvileg az duplán kétes. De inkább arra fogadnék nagyobb összegben, hogy átalbaszás van folyamatban.
-
asdf_
veterán
válasz
Csuklósbusz
üzenetére
Ha úgy van, mint régen, akkor Németországba küldesz egy csomagot, amire egy vonalkódot kell ragasztani. Ha sürgős, akkor kártyával kifizeted a termék árát, az összeget zárolják és azonnal küldik a cserét, nem várják meg, míg beérkezik és tesztelik, ha garis esetnek minősítik a végén, akkor feloldják a kártyán a zárolást, ha nem, vettél egy hdd-t. A történet szerintem ott hasal el, hogy nem hinném, hogy 10 ropi alatt megúszol egy ilyen külföldre futárt. Hogy újat küldenek-e vagy refurbished-et, azt meg fene tudja.
-
Csuklósbusz
tag
Sziasztok!
Western Digital HDD, ha használtan veszem mindenféle számla meg bizonylat nélkül, de a gyári oldal szerint még garanciális, akkor lehetséges-e, ha igen mi a menete egy garis ügyintézésnek?
Mennyire rizikós és mennyibe kerül a folyamat? Külföldre postázni drága aztán vagy vagyse kapok másikat? Ha kapok is, lehet az is használt, felújított lesz?
Kétes eladótól akarok venni HDD-t, de vonzerő hogy elvileg még garis.
Csak kérdés, a WD az RMA-kat hogyan kezeli ilyen esetben ha végül rosszat kapok? -
arcitec
addikt
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Tanácsot így nehéz adni, ha nincs kép ami legalább mutatná, hogy volt csomagolva.
Apropó, azt nem is tudom, hogy ha törékeny valami - bár napjainkban mi nem az, ha elektronikai eszköz -, szóval kell-e feltüntetni.
Amúgy egy fogyasztóvédelmet megérhet, mert ha meg van a csomag - gondolom meg kell lennie -, akkor azért azon látható, hogy és miként sérült és az kinek a hibájának tekinthető. Na és ahhoz képest mi a követelmény egy csomagolásnak, hogy ha ráraknak, vagy dobják, mit hogy kell bírnia. -
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
közben lett egy másik problémám is a lidl mellett.
Történt ugyanis, hogy eladtam aprón egy google nest 2-t ami a szállítás közben megsérült (a foxpost a futár).
Tettem egy panaszt ami 1 hónapot is igénybevett a részükről, én addigra kb el is feledkeztem mibe csomagoltam és ugye fényképem se volt hogy mibe tettem ezért amikor kérdezték, hogy mibe raktam akkor a buborékfóliát írtam (aztán a vevő tájékoztatott, hogy nem abba raktam csak kartonnal volt kitöltve de mivel rendesen be volt csomagolva ezért nem hinném, hogy ez a ludas).
De mivel jeleztem, hogy a fóliában volt ezért a foxpost elutasította a panaszt. Az oldalukon jelzik, hogy lehet fóliába csomagolni de nem véd úgy mint egy karton (ebbe volt
) de a levélben arra hivatkoznak, hogy ne csomagoljak fóliába semmit.
Ezért jeleztem nekik, hogy nem ezt írják az oldalukon és emiatt panaszt tennék az nmhh oldalán de erre ugyanúgy az előző levélre hivatkoznak.
Nos, a kérdés az, hogy valljam be, hogy kartonban volt becsomagolva vagy forduljak az nmhh-hoz? Kicsit sem értem, hogy miért az èn felelősségem ha fóliában volt mikor nem én törtem össze? Vagy rosszul fogom fel?Köszönöm
-
koby11h
őstag
Sziasztok!
Panasonic RB-HF420 BT fejhallgatónál (Bestbyte, garanciális, meg van minden - számla, gar.papír, doboz) hol érdemes javítást kérni?
Van a Panasonicnak fejhallgató szervize? Vagy csak simán a Bestbyte-ba vigyem be? -
King Unique
titán
válasz
arcitec
üzenetére
Köszönöm a választ!
Én is így tudtam, csak egy másik topikban megkavartak, ezért kellett a tisztázás.+ Közben eszembe jutott, hogy kérdezzük meg a Google AI-t is, egész jól leírta, bemásolom a lényeget.
Az Alza esetében a kiterjesztett garancia a törvényből adódó jótállási idő lejártát követően lép életbe. Ez azt jelenti, hogy nem a minimális jogszabályi kötelezettséghez, hanem a webáruház által vállalt/feltüntetett teljes alap jótállási időhöz adódik hozzá.
Összegezve: Nem a 2 éves törvényi minimumhoz adják hozzá az időt, hanem ahhoz a periódushoz, amit az Alza "alapból" (gyártói garanciával együtt) biztosít a termékre. Így a kiterjesztett garancia valóban jelentős plusz védelmet jelent a hosszú gyártói garanciával rendelkező termékeknél is.
Nem, amit más állított, az az Alza hivatalos feltételei alapján nem igaz.
A kiterjesztett garancia (melynek pontos feltételeit az Alza Kiterjesztett garancia szabályzata tartalmazza) a következőképpen működik:
A kezdőidőpont: A kiterjesztett garancia a termék megvásárlásától és a törvényből adódó jótállási idő lejártát követően lép életbe.
A "törvényből adódó" értelmezése: Bár a hazai jogszabályok értékhatártól függően 1, 2 vagy 3 évet írnak elő, az Alza a weboldalán feltüntetett alap jótállási időt (ami tartalmazza a gyártói garanciát is) tekinti kiindulópontnak.
Összeadódás: A kiterjesztett időtartam (1, 2 vagy 3 év) ehhez az alapidőhöz hozzáadódik, nem pedig azzal párhuzamosan futPéldák a te esetedre:
Belső HDD (5 év alap): Ha veszel +1 év kiterjesztettet, akkor a védelem összesen 6 év lesz. Az első 5 évben a gyártói/kereskedői garancia él, a 6. évben pedig a kiterjesztett szolgáltatás.
Külső HDD (3 év alap): Ha veszel +3 év kiterjesztettet, akkor összesen 6 év védelmet kapsz.Miért gondolhatják mások rosszul?
Sokan összekeverik a kötelező jótállást (jogszabályi minimum) a szerződéses jótállással (amit a gyártó/Alza önként vállal). Az Alza a kiterjesztést mindig a termék adatlapján szereplő teljes "alap" garanciaidő utánra számolja. -
luciferc
őstag
válasz
Lackooo84
üzenetére
Egyetértek.
Ha valóban nem javították meg ÉS ezt azonnal (nem hetekkel később) jelezte, akkor írni kell egy levelet, hogy nem teljesítették a önként vállalt garanciát (hiszen nem javították meg, csak utaztatták), ezért az eredeti bejelentés van még érvényben és az alapján kéri a javítást vagy cserét. Meg lehet említeni, hogy az önként vállalt garancia nemteljesítése a vásárló megtévesztésének minősül.
Ha az elején említett feltételek teljesülnek és mégsem teljesítenek, akkor amúgy érdemes írni a GVH-nak egy panaszt, sok millióra tudnak büntizni vásárló megtévesztése és tisztességtelen magatartás miatt.
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Jól látod: "Tehát ha a kiterjesztett garanciát is megveszi a vásárló, akkor 5 + 1 = 6 év és 3 + 3 = 6 év garancia / jótállás lesz." Az Alza egyébként is korrekt és a leggyorsabb a garancia kezelésben, nem várják ki a max +1 napot mire reagálnának mint a "többiek".
Ha a jogszabálytól eltérő azt külön jelzik, mint a jelzett "hdd" esetében is. A kapott számla a kiterjesztett garancia árát is tartalmazni fogja és persze az idejét is. -
King Unique
titán
Üdv!
Jótállás, garancia, "kiterjesztett garancia" ügyben érdeklődnék.
Az Alza esetében pontosan hogyan értendő a kiterjesztett garancia, pl. erre a belső HDD-re 5 év gyártói garancia van hivatalosan a gyártó weboldala szerint, a webáruház is 5 évet illetve 60 hónap jótállást ír, amihez + 1 év kiterjesztett garancia vásárolható. Vagy pl. egy külsőnél 36 hónap jótállás (3 éves gyártói garancia van rá hivatalosan) + 3 év kiterjesztett garancia vásárlási lehetőség.
Tehát ha a kiterjesztett garanciát is megveszi a vásárló, akkor 5 + 1 = 6 év és 3 + 3 = 6 év garancia / jótállás lesz, vagy értékhatár függvényében a törvényes hazai jótállási idő 10 000 - 250 000 Ft között legalább 2 év azaz pl. az előbbinél 2 + 1 = 3 év?
Ha az utóbbi, akkor annak sok értelme nyilván nincsen, az előbbi esetben lenne. -
vodrosjozsi
addikt
Igen sajnos.
Emiatt vettem egy bosch mum-ot (ugyanúgy a lidlben
) abban bízva, hogy kijavítják az előző gépet és nyomott áron el tudnám adni.
Így meg igazából elvihetném egy magyarországi szervizbe ahol valszeg el leszek hajítva, rosszabb esetben fizethetek nem keveset a javításért. -
asdf_
veterán
válasz
axioma
üzenetére
Amugy ketszeri javitasi probalkozas utan kellett volna mondani, h javitas sikertelen, marad a csere v penzvissza...
Ha 250e feletti lenne, és járna rá a 3 év kötelező jótállás, meg a harmadik meghibásodás utáni csere, akkor akár. De erre csak a Lidl T&C-ben írtak járnak, hiszen 40 ropi volt csak.
Ott meg:
A LIDL Garancia érvényesíthetősége a vásárlás napjától számított 3 vagy 5 év, amely jogvesztő határidő. A LIDL Garancia a termék kicserélése vagy kijavítása esetében nem indul újra. Ez azt jelenti, hogy a 3 vagy 5 éves LIDL Garancia mindig a vásárlást követő 3 vagy 5 éven belül érvényesíthető. Ha a fogyasztó a terméket a LIDL Garancia alapján javíttatja ki, a LIDL Garancia időtartama nem hosszabbodik meg a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta. Ha a fogyasztó a terméket a LIDL Garancia alapján cserélteti ki, a LIDL Garancia nem indul újra a kicserélt termék vonatkozásában.Hibás teljesítés esetén elsősorban a termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. Másodsorban kérhető árleszállítás vagy a szerződéstől is elállhat és pénzvisszafizetést kérhet.
Főszabály szerint tehát Ön a Termék kijavítására, kicserélésére jogosult. Amennyiben azonban a fentieket a LIDL nem tudja teljesíteni, abban az esetben áttérhet a fent említett másodlagosan kérhető igények valamelyikére. Ugyanakkor fontos, hogy ha Ön alapos ok nélkül „átugorja” az elsődlegesen kérhető intézkedéseket és egyből árleszállítást vagy pénzvisszafizetést kér, az ebből eredő minden esetleges költség kizárólag Önt terheli.A 3 év 1 hónap nem világos, mostanhoz viszonyítva ennyi, vagy a termék vásárlásához?
-
axioma
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
leginkabb arra kene hivatkozni, hogy amig naluk van, az nem szamit bele a 3 evbe. Ha igy is tul vagy rajta, akkor reszemrol passz.
Amugy ketszeri javitasi probalkozas utan kellett volna mondani, h javitas sikertelen, marad a csere v penzvissza... -
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
Van egy konyhai robotgépünk amit a lidl-ben vettem több mint 3 éve 40 ezer ft-ért (3 év + 1 hónap).
Ugye itt 3 év a garanciás idő.
Idén augusztusban tönkrement, jeleztem a lidl-nek, ők tovább küldtek egy német céghez, fel is adtam, vissza is jött 1,5 hónapon belül de nem nagyon működött továbbra sem, szóval újra feladtam októberben.
Visszajött motorcserével, de most se működött. Már bedugtam más konnektorba is, de semmi.
újra feladtam novemberben, decemberben érkezett meg de megint semmi.
Szóval tegnap visszakértem a pénzt email-en jelezve, hogy most is szívesen visszaküldöm de ha lehet akkor utoljára. Erre írtak egy levelet, hogy lejárt a garancia, nem áll módukban foglalkozni vele.
Erre jeleztem nekik, hogy nem én játszom az idejükkel augusztus óta, tehát ha nem működik a javítás után sem akkor nem én vagyok a blfsz.
Továbbíttották a német cégnek az igényem, ők persze megint leírták, hogy nem garis a gép így nem foglalkoznak vele. Nekik is írtam, hogy mit csináltak "javítás" címszó alatt, de ha ezt is elutasítják akkor mit tudok tenni? -
luciferc
őstag
válasz
shteer
üzenetére
nem megfelelően követte le a kommunikációnk
Lefordítom magyarra. Rájöttünk, hogy ezzel a hozzáállással már húzhatjuk is le a frissen megvett brandet a klotyón, ezért most elbábozzuk, hogy mi mennyire hűde ügyfélbarátok vagyunk.
Nos, vásároljon náluk akinek két anyja van és/vagy szeret tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe...
-
shteer
titán
válasz
Mr.Pit
üzenetére
Kedves Ügyfeleink!
Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy minden korábbi aqua.hu vásárlásotok garanciális és szavatossági ügyeit átvállaljuk és megoldjuk - kivétel nélkül.
Az elmúlt hetek átállási időszakának gyors eseményeit nem megfelelően követte le a kommunikációnk, így az ebből adódó bizonytalanságért és kellemetlenségekért őszintén elnézést kérünk.
Lássuk, mi történt röviden 👇
A korábban jó hírű, de az utóbbi hónapokban ügyfélkezelési és kiszolgálási nehézségekkel küzdő Aqua.hu webáruház működtetését 2025. november 10-én új tulajdonosként, Aqua Hungary néven vettük át. Mögöttünk a Magyarországon évtizedek óta sikeresen működő, tőkeerős, jelentős szakmai tapasztalattal és infrastruktúrával rendelkező CHS Csoport áll, azzal a céllal, hogy újraépítsük azt a szolgáltatási színvonalat, amit az AQUA név korábban jelentett számotokra.
Biztosítunk benneteket, hogy új tulajdonosként kiemelt célunk az ügyfélelégedettség fenntartása, a jól ismert webáruház minőségének visszaállítása és szolgáltatásainak továbbfejlesztése a korrektség, a megbízhatóság és a gyorsaság terén.
Ha garanciális vagy szavatossági kérdésetek van, megerősített ügyfélszolgálattal, kiemelt figyelemmel, soron kívüli segítséggel itt találtok meg bennünket:
📧 kapcsolat@aqua.hu
📱 +36 1 300 9550
🏠 2040 Budaörs, Vasút utca 15. szám alatt
Köszönjük a türelmeteket és az együttműködéseteket! -
válasz
Superhun
üzenetére
A következő napon válaszoltam nekik. Udvariasan megírtam, hogy a számla kiállításával a szerződés létrejött és nem kívánok elállni tőle. Arra nem jött tőlük válasz, csak egy újabb számla, amiben visszaigazolták a kiszállítást 2026 február 05-re. Majd egy-két napon belül felhívott a futár, hogy 10 perc múlva érkezik. Pöpec csomagolású, vadi új gépet hozott. Szerencsére jókor jött, mert pont át tudtuk venni. Azóta már lement jópár mosás rajta.
-
arcitec
addikt
Nagyon úgy néz ki, hogy minden maradt a régi, csak papíroztak egyet és minden régi kötelezettség menne a levesbe. Talán 2-3 hete volt hír, hogy megszűntek az üzletek és
most sem elérhetőek. Na ekkor már tudni lehetett, hogy innentől semmit nem szabad innen vásárolni. Sőt, most nézem belépni sem tudok, minden megszűnt, max. új regisztráció. Itt már csak max eldobható cuccokat szabad vásárolni, vagy még azt sem.
Sajnálatos, hogy nem ez ez első, hanem a sokadik magyar üzlet ami ezt csinálja.
Egyszerűen nem tudnak egy "Alza" szintre lépni.
Pár éve a Pcland szűnt így meg és kis idő múlva lett u.a néven ugyan ott szintén jogutód nélkül és ugyan ez volt a szöveg amikor megújultak azzal a különbséggel, hogy ott volt egy nagyobb szünet. Sokáig ellenben volt email elérhetőség az esetleges garanciára, amit jogszabály ír elő nem tűnhetnek el . Nekem is van még garancia idős termékem, remélhetőleg nem adja meg magát.
Érdekes lehet a történet a jővőre nézve, mert tutira lesznek még garanciális igények.
-
Mr.Pit
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.Hogyan menjek tovább, mik a teendők az alábbi esetben?
Garanciális ügyintézés közepette vagyok az AQUA-nal.
A terméket nem tudták jogszabályi időn belül javítani/cserélni így visszafizetésre kerülne sor.
Kiállították a storno számlát, fizetési határidőnek 2025. dec 3-át írták. Mai nap írtam rájuk, hogy nem kaptam meg a pénzt, szíveskedjenek az utalást megtenni.
Majd az alábbi választ kaptam:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Engedje meg, hogy részletesen összefoglaljuk cégünk lehetőségeit az Ön esetében.Az Aqua Optima Kft. 2025 novemberében értékesítette az Aqua Optima márkát és az aqua.hu domain nevet az Aqua Hungary Kft. részére, azonban a változás nem jogutódlás keretében történt. Ez azt jelenti, hogy a korábban az Aqua Optima Kft.-vel kötött szerződésekből eredő jogok és kötelezettségek nem szálltak át az Aqua Hungary Kft.-re.Mivel a készüléket az Aqua Optima Kft.-hez adta le garanciális ügyintézésre, így a javítás, a termék visszaszolgáltatása, illetve bármilyen jóváírás vagy jóváíró számla kiállítása kizárólag az Aqua Optima Kft. feladata és felelőssége. Az Aqua Hungary Kft. ilyen jogalap hiányában nem jogosult az Aqua Optima Kft. helyett jóváíró számlát kiállítani, illetve a terméket sem tudjuk az Ön részére visszaadni, mivel az eljárásban cégünk nem vett részt, és a termék nem a mi kezelésünkben van.Őszintén sajnáljuk a kialakult kellemetlen helyzetet, és megértjük, hogy ez Önnek jogos bosszúságot okoz. Ha Önnek az Aqua Optima Kft.-vel szemben fennálló követelése van (például a javított termék visszaszolgáltatása vagy esetleges pénzügyi igény), azt továbbra is jogosult jogi úton érvényesíteni az érintett céggel szemben. Ebben a folyamatban sajnos nincs ráhatásunk, és csak az interneten nyilvánosan elérhető információk alapján tájékozódunk az Aqua Optima Kft. elérhetőségeiről.Nagyon bízunk benne, hogy a fenti kellemetlenségek ellenére nem az Aqua Hungary Kft.-re fog neheztelni a korábbi cég eljárása miatt.Reméljük, hogy a jövőben bizalmat szavaz nekünk. Amennyiben bármilyen további kérdése merül fel, vagy segítségre van szüksége készséggel állunk rendelkezésére.
Üdvözlettel:AQUA Hungary Kft. | Garanciális részleg | e-mail: garancia@aqua.hu"Előre is köszönöm.
-
koby11h
őstag
Kína egyik legnagyobb e-kereskedelmi cége, a JD.com többségi tulajdoni részesedést szerzett a Media Markt és a Saturn elektronikai áruházláncokat üzemeltető német cégben, a Ceconomy holdingban.
Mit nem vesznek még meg?
-
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Köszi a beszámolót, ezt sajnálom hogy így kezelték.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egy kis történet hogyan is működik Alza garancia szempontjából,
Asus alaplap garanciában visszaküldve, én is használtan vettem valakitől és a garanciát már én intézem, de hiába lett adásvételivel dokumentálva és hiába lett náluk rögzítve miszerint már én vagyok a tulajdonos a visszapostánál csak a régi tulajnak küldték el a terméket mert hát ő van a rendszerükben.
( Igazából megoldható a probléma mert kapcsolatban vagyok az eredeti tulajjal és szólt, hogy mi van)Ez ahogy ők intézik, hogy vásárlói regisztráció és fiók van és aszerint küldik el a dolgokat, lehet ügyet intézni teljességgel egy vicc kategória.
-
Vszleg szarkazmus volt, de azért leírom, hogy nehogy ebből is hosszú off induljon itt, hogy ha egy személy beazonosításra alkalmas adat látható az utcán, még nem jelenti azt, hogy bárki szabadon közzéteheti vagy terjesztheti. Ezt EU-s és magyar törvények is szabályozzák.
-
válasz
luciferc
üzenetére
Természetesen nincs, az egy szabványos garancia levél (Telekomos)
Egy részlet belőle:

Ez meg a garanciális csere igazoló lap (scanneltem):

A Telekom fiókba nem található meg egyik dokumentáció sem.
Garanciális csere igazoló lapot azt kézbe kaptam a boltba, telefon átvételkor.
Ügyfélszolgálatot kellett kérnem (Online) hogy küldjék le az eredeti (.PDF) dokumentációt/garancia levelet email címemre és Postai levélben is kiküldték.
A vásárlók könyvébe tett bejegyzés ahol volt, onnan jött a (válasz) levél ahol az "üzletvezető" küldte a garancia levél és csere igazoló lap másolatát is... (így 2-3x megvan)
#28486 qltsar:
Rá fogok kérdezni erre az eredeti tulajnál.
-
luciferc
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A garancia levélen ott van a lakcíme az illetőnek?
-
-
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Vissza ahol voltam.kb.
-
qltsar
veterán
válasz
Fox Mulder
üzenetére
jogos 180*#28484: - szerintem - IMEI / SN szam kiment az elozo tulajnak ami adasveteli alapjan nem az o tulajdona, de a fiokja ala lett csatolva.
-
-
qltsar
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Attol tartok, akarmit mondunk, csinalsz megint egy 360-at
.Ezek tudataban at sem szabadott volna venned.
Utazas megint 'zegre, aztan uzletvezetonek elmondod, hogy ezt megis, hogyan.
Vasarlok konyve, majd NMHH GDPR megszegeses panasz.
-
luciferc
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Megírod nekik, hogy a hibás telefon a tied volt (megvetted), az előző tulajnak a cserekészülékhez semmi köze, vegyék ki az MT fiókjából és állítsák ki a nevedre a papírokat. Eleve GDPR, hogy ő bármi adatot megtud.
-
-
luciferc
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nos, ezt biztosan nem hagynám annyiban. Eleve hogy tehetik be a te ügyintézésed alapján más MT azonosítójára és más nevéhez? Ez vele szemben is jogellenes.
-
-
luciferc
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
Szerintem több oka is van, hogy nincs rá precedens.
1. A magyarok jogtudata és jog öntudata nagyon alacsony. Ennek sok oka van, ezért ez nem egy lehúzó megállapítás, pusztán a tény rögzítése. Emiatt pedig nem terelik jogi útra az ügyet, így nincs döntés.
2. Van egy olyan hatás is, hogy nem akarnak konfliktust a velük szemben álló emberrel, nem akarnak gondot az ügyfelesnek, a boltvezetőnek. Mert jaj szegény, hát neki is előírták. Pedig ez egy szerintem nagyon rossz hozzáállás. A másik oldalon álló simán belemondja a nyilvánvaló kamut a képünkbe, simán képviseli a nyilvánvalóan jogellenest, semmi ok rá, hogy sajnáljuk. Ez a parancsra teszi, nem bántom gondolkodás szerintem mélyen téves és káros.
3. Ha pedig valaki mégis keményen elkezd beleállni, befenyegeti a céget egy bírói úttal, FMH-val, akkor szerintem elengedik a dolgot, mert ha látnak is némi esélyt nyerni, nem éri meg, tehát azok ügye sem jut el bíróságig, akik beleállnak.
-
arcitec
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Feldobtad nekik a magas labdát és lecsaptak rá, még is mire gondoltál? Az érdekes az az lehetne, ha még mindig nem lenne telefonod, akkor mit írtak volna.
Amúgy itt is látszik mennyire pontosan le kell írni mindent, mert elképzelhetően akkor is azt írták volna, hogy nem fogadtad el a csere készüléket, tehát e szerint le kellet volna írnod, hogy mit ajánlottak fel, amik nem egyeznek azzal a típussal amire a csere garancia szól ... Nagyon úgy tűnik #28470 luciferc-nek lenne igaza kár, hogy nincs rá precedens látni, hogy válna be... -
luciferc
őstag
válasz
koby11h
üzenetére
Akárhogy is nézzük, ez simán pszichés agresszió, amikor meghazudtolnak és úgy tesznek, mintha nem is azt mondtad volna, amit. Klasszikus gaslighting.
De kissé nyersebben úgy is fogalmazhatnék, hogy ez gerinctelen viselkedés. És sajnos az ügyfelesek nagyobb része nem pazarolta az idejét a gerinc növesztésére. -
koby11h
őstag
Egyszer reklamáltam a Foxpost-nál, hogy automata össze-vissza működött, ügyfélszolgálat fel sem vette, csak 1 óra múlva (addig bevásároltam) és az elején hülyének nézett, aztán kiderült, hogy nem én vagy az

Mivel 3 nappal később egy másik automatánál fel tudtam adni, így a panaszt lezárták, hogy "a csomag épségben odaért". Jeleztem, hogy nem azért reklamáltam, mert nem ért oda a csomag, hanem azért, mert az automata két napon át a teli rekeszeket nyitogatta csomagfeladáskor nem az üreseket. Másnak is, max. ők nem reklamáltak.
Jó, ha megint előfordul, akkor erre tegyek panaszt.
Ezt tettem te... személy!
Így aztán van értelme az ügyfélszolgálatnak!
-
ACE-
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hát miután "visszaléptél", mindenki ezt fogja írni, hogy nem is lehet panaszod hiszen ki lett cserélve a teló... Az is hazugság amit ebbe írtak, hiszen cserélni nem tudták, mert nem volt UGYANOLYAN telefon, és a csere ugyanolyanra lehet csak. Te egy másikat nem fogadtál el, a kettő nem ugyanaz...
-
válasz
luciferc
üzenetére
Jó hogy írod, ma jött a levél (Elsőbbségi, ajánlott) a kifogásolt üzlettől a vásárlók könyvébe tett bejegyzésre a válasz. kb. amire számítottam.

Azt a csere készüléket én intéztem, jelezve a Zalaegerszegi Telekom üzletvezető felé, hogy lett készleten (jött mailbe készletértesítő) és rendeljen le egyet nekem és beváltom a csere utalványom...2 napra rá mehettem is be oda.
Ott teljesen más az ügyfél kezelés, az nem "Partner" üzlet, mint a Nagykanizsai... (többet oda sem megyek!) na majd még fog jönni a 2 mailemre is válasz ha minden igaz. Megosztom majd veletek ha nem gond.
-
luciferc
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
De nem működnek normálisan. És nem, nem szeretnék pereskedni, de harcolni sem döntési jogosultság nélküli emberekkel. A telekom garanciás kolléga is futotta a köröket. Én az első után benyomtam volna az FMH-t (persze mikor eljövök szólok, hogy ez lesz, kérdezzen már rá a jogi osztályon jó lesz-e ez nekik), onnantól a jogi osztály nézi az ügyet és fizetnek, mert ott még nem teljesen hülyék és tudják, hogy bukó. De sokkal olcsóbb a bolti dolgozókkal megpróbálni elvégeztetni a piszkos munkát.
És mellesleg azért nem működnek normálisan a dolgok, mert a cégek nincsenek rászorítva, mert mindenki alkudozik, egyeztet, eltűri, hogy húzzák hónapokig.
A szarakodásra meg annyit, hogy egy FMH az max fél óra. A hetekig hónapokig a boltba járkálás meg sokkal több. Ki is szarakodik a dolgokkal? -
-
luciferc
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Mindenkinek más a vérmérséklete, de nálam ez úgy menne, hogy benyújtom az igényem írásban. Ha elutasítják, akkor másnap megyek egy közjegyzőhöz, FMH és hajrá, mondjanak ellent. Perré alakítom és megnyerem. Merthogy a Ptk egyértelmű és azt még egy olyan csudi cég sem írhatja felül, mint az alza.
-
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Alzával minden rendben
HA
az eredeti vásárlóval minden le van dokumentálva.
Úgy szoktam, hogy az adás vételi másolatát el szoktam nekik küldeni és az eredeti számlát is.
Aztán szokott jönni válasz amin helyben is hagyják és én vagyok jogosult mindenre.
Ez fontos volt mikor milla feletti VGA-t vettem a bányászláz idején.
Telekom ügy az általam választott csere készülék biztosítása mellett meg is oldódott.
/eddig egy levelemre érkezett válasz, sablon szöveg...többire kíváncsian várom majd milyen válasz fog érkezni/ -
koby11h
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Akkor elesett az utolsó vár is, oda a haza... Ha van lehetőség cserére, akkor nekem eddig velük nem volt gond, visszafizetést még nem kellett próbálnom, szerencsére.
-
válasz
koby11h
üzenetére
Pont, hogy Alza az akinél ha nem tudják javítani vagy cserélni a terméket és regisztrált vásárlóhoz tartozik a termék akkor csak a vásárlói fiókban lehet számlaszámot megadni amire a vételárat visszautalják, ha van adásvételid akkor is több email mire a dolgok gördülékenyen tudnak haladni.
Náluk sem megy olyan könnyen. -
koby11h
őstag
válasz
atika88
üzenetére
"Még, jó, hogy nem vásárlóhoz kötött a jótállás, vicces is lenne
"
Erre azonnal ez jutott eszembe: "Utolsó mondatnak nem rossz!"
Lapozz vissza 3-4 oldalt, mit szenvedett sorstársunk a Telekommal, aki garancia esetén kb. csak az eredeti vevővel akar szóba állni, csak annak fizeti vissza vételárat...
Azért jó látni, hogy nem minden szolgáltató/bolt olyan idióta!
-
atika88
senior tag
Így van, teljesen igazad van mindenben. Megkérdeztem az ALZAT is és természetesen a termék jótállása átruházható minden esetben. Új vagy Felbontottra ugyan az végeredmény vonatkozik (a használt teljesen más liga, nem ide tartozik most), maximum olcsóbban jutsz hozzá valamivel és ennyi! Még, jó, hogy nem vásárlóhoz kötött a jótállás, vicces is lenne
#28463 BB9000
Ne keverjük idea használtat kérlek, egy szóval sem említettem ilyen fogalmat
A számlán is az szerepel Felbontott, a kérdésem is erre irányult egyből. Tehát a termék nem használt az ALZA szerint sem, csak Felbontott és újra értékesített amire valóban 36 hónap garanciát adnak ezt meg is erősítették több ügyfélszolgálaton is. Mivel az értéke 250 000 Ft felett van, így ehhez tartják is magukat.
Az Apple pedig Apple volt és van és lesz is, az ő első éves 12 hónapos aktiválástól számított garanciája nem is volt kérdés eddig sem. Az részükről egy szentírás kb és valóban korrektek minden tekintetben is! -
luciferc
őstag
válasz
BB9000
üzenetére
Teljesen lényegtelen mit ír az Alza vagy más ÁSZF-je, ha a számlán vagy a gar. papíron kedvezőbb szerepel. Ekkor simán annyi történt, hogy az Alza a vásárló előnyére eltért a saját szabályaitól, amihez joga van. Az ÁSZF nem véletlenül jelenti azt, hogy általános szerződési feltételek. Ezek az általános feltételek, amiktől megfelelő tájékoztatás mellett el lehet térni akármelyik irányba. Ha a számlán 36 hónap szerepel, akkor a megfelelő tájékoztatás mellett a vásárló megtudta, hogy számára az ÁSZF-nél kedvezőbb feltételeket adott az Alza. És itt van vége a történetnek.
-
válasz
atika88
üzenetére
A jótállás esetedben több dologtól függ.
A jogszabály az új termékekre vonatkozóan határoz meg kötelezettségeket az eladó részére. A "Felbontott" jelző önmagában nem határozza meg, hogy újként lett-e értékesítve, vagy használtként. Ennek tisztázása az első lépés. Ha a számlán szerepel az a szó, hogy "használt" akkor azzal az eladó minden jogszabályi kötelezettsége elszállt. Ha az szerepel, hogy "Felbontott", akkor az Alza ÁSZF-jében, vagy egyéb szabályzatában kell megnézned, hogy ez azt is jelenti-e, hogy használt a termék.
A jogszabály által kötelezően előírt jótállás átruházható! Az nincs névhez kötve. Nem lehet a vásárló hátrányára eltérni a jogszabályi előírásoktól. Az eladó saját szabályzata előírhat az eredeti vásárló személyére korlátozó feltételt is. Ezt is meg kell nézned, hogy van-e ilyen az Alzánál.
Használt termékek értékesítésére más szabályok vannak. Nincs kötelező jogszabályi előírás! Itt az eladó -jelen esetben az Alza- határozza meg a feltételeket. Ha használként lett értékesítve, akkor meg kell nézni a jótállási jegyen, vagy a számlán, hogy mit határozott meg. Az Alza egyéb szabályzataira is hivatkozhat a számlán, vagy a jótállási jegyen. Menj végig és olvasd el a szabályokat.
A Harmadik dolog a gyártói jótállás. A gyártóra szintén igaz, hogy nem vonatkoznak rá a jogszabályi kötelezések. Minden esetben a gyártó -esetedben az Apple- határozza meg a feltételeket. A hosszát, a kezdetét, mindent. Ennek is nézz utána. Annyit tudok róla, hogy az első aktiválással elindul és attól számított x ideig vállal garit a gyártó. Pontos részleteket a gyártó honlapján közöl. Az Apple gyártói garanciáról jó tapasztalataim vannak: annyit ellenőriznek, hogy a gyártási szám alapján él-e még a gari, és ha él, akkor megjavítják. Ha javíthatatlan, akkor adnak egy új terméket. Korrektek. -
asdf_
veterán
válasz
atika88
üzenetére
Ezzel azért bele lehet szaladni a cerkába, mert a papírod bármit is ír, az Apple az első bejelentkezéskor/bekapcsoláskor indítja a saját gariját, és tökre nem akarsz olyanba belefutni, hogy egyik szerint még garis a cumód a másik szerint meg már nem. Ezt még külön tetézni azzal, hogy nem te veszed az Alzától, hanem van egy közbeiktatott személy, ez a kettő együtt így még külön olyan, hogy róka, róka, te sz....ni jársz ide. Ilyenbe akkor is csak talán mennék bele, ha nagyon megéri (félár környéke adásvételivel és az eladó az az eredetileg az alzától vásárló).
-
válasz
atika88
üzenetére
Nyugi. 24 hó gari az alap elektronikai cikkekre, a 36 hónap csak 250e felett érvényes, de ezt nem írták oda, mert ez csak a vásárlások töredékére jellemző. Nyilván neked kötelesek megadni a 36 hónapot, ha 250e feletti terméket vásároltál. Gari szempontból felbontott és új termékek között nincs különbség.
-
atika88
senior tag
Sziasztok,
érdekes szituáció állt elő, amit ellentmondásos is egyszerre. Járt már így valaki? Hol az igazság?
Egy ALZA számlás FELBONTOTT MacBook-ot vásárolnék meg magánszemélytől, minden stimmel eddig.
A számláján az szerepel 36 hónap garancia, azoban az ALZA weboldal szabályzatban az van, hogy 24 hónap jár az FELBONTOTT termékekre
Most akkor 24 vagy 36? Ügyélszolgálatot egyelőre nem értem el, chatbox nagy nullát ér. A lényeg, hogy a számlám is szerepel is FELBONTOTT termék volt az egyéként patika MacBook...utólag ebből még simán lehet gond nem? -
luciferc
őstag
-
luciferc
őstag
De itt egy kupont használt, aminek vannak feltételei. Azt meg nem írta még ide, pedig ezzel kellett volna kezdeni. Mert így csak a lelki support megy itt. Ha ugyanis ott volt, hogy akciós termékre nem érvényes, akkor ez ennyi volt. Ha nem volt ott, akkor akár bíróság előtt is megállhat. De az nagyon valószínű, hogy ha nem akarják odaadni, akkor bíróság (legalább kereset beadása) nélkül nem is nagyon fogják.
-
luciferc
őstag
válasz
BB9000
üzenetére
Vissza fogod kapni a pénzt. A békéltető meg nem lesz kötelező érvényű, mert ha jól tévedek bőven 250E feletti a termék.
És én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy egy perben te nyernél.
De először is a kupon felhasználási feltételeit másold ide be, mert továbbra is csak infó morzsákat kapunk. Így meg kb semmi értelme. -
Köszönöm mindannyiotoknak a bíztatást! Nekem is úgy tűnik, hogy nem mondták fel a szerződést. Bízom benne, hogy teljesíteni is fogják. Bepróbálkoztak, hogy hátha ráfizetek pluzban, de erre nem sok esélyt látok. A konkrét termék egyébként a WWD380 WCS Szállítással együtt 315 K-t fizettem ki.
-
ACE-
addikt
válasz
Superhun
üzenetére
Sima fizikai áruházban is úgy van, hogy ha ki van írva egy ár, mert pl. nem szedték le az akciós bilétát, annak ellenére hogy már lejárt az akció, teljesen mind1, hogy oda van írva, hogy csak x dátumig van az akció, ami ki van rá írva azon az áron kell adniuk, kész. Többször volt már ilyen boltban, és az árat ellenőrizték és simán annyiért adták.
-
Ezt is be lehet játszani, de nekem eleve az, hogy díjbekérőt aztán előlegszámlát küldtek, a szerződés megkötésére utaló magatartásnak látszik. Az, hogy ezt egy automata rendszer végzi, senkit nem érdekel, ez nem a vevő kockázata. Simán vissza kellett volna utasítaniuk a kártyás fizetést a fizetési szolgáltatójuknál, és akkor gondolom számlát sem kell kiállítani.
Amúgy nekem az is elfogadhatatlan, hogy ők hibáztak, mert elfogadta a rendszerük a kupont, de semmilyen kompenzációt nem ajánlottak fel, mondjuk csak 10%-ot kellene fizetni a vevőnek. De azt is érdekes módon számláznák ki, ha már jött díjbekérő, amin minden adat szerepel (termék neve, ügyfél adatai, rendelés száma, stb.). Szerintem érzik, hogy ebből nem tudnak kijönni jól, ezért sem törölték azonnal a rendelést...
-
ACE-
addikt
válasz
BB9000
üzenetére
Én azt írnám vissza neki hogy a meghirdetett áron vásároltad meg a terméket, és a meghirdetett kupont is, amelyet a felhasználási feltételek szerint váltottad be. Mivel a termék értéke nem különösen aránytalan (tehát nem egy 0-át írtak el és nem pl. 100ezer helyett 10ezer) ezért kérd annak teljesítését.
-
válasz
luciferc
üzenetére
Nem hiszem, hogy trükköznének. Egyszerű figyelmetlenség lehetett részükről. Mai fejlemény, hogy kaptam mégegy automatikusan generált e-mailt. A levélben ennyi áll:
'Köszönjük a rendelését.
Csatolt mellékletben küldjük Önnek a Miele rendeléséről vagy szolgáltatásairól számláját. "
A melléklet fejléce szerint Előlegszámla. A tegnapi automatikusan generált e-mail szövegezésében "előlegszámla" szerepelt, de a melléklet fejlécén "Díjbekérő" volt.
Az ügyintéző levele tegnap ez volt:
"Tisztelt xxxxxx yyyyy,
Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy az alábbi rendelést a rendszerhibából adódó dupla kedvezmény miatt jelen formájában nem tudjuk teljesíteni. A kupon érvényesítésekor a szokásos kedvezmény mellett további 20% is levonásra került.
Kérjük visszajelzését, hogy a hibásan levont 20% különbözetét szeretné-e befizetni, vagy inkább a teljes összeget utaljuk vissza Önnek.
Az okozott kellemetlenségért őszintén elnézést kérünk, és előre is köszönjük együttműködését!
Üdvözlettel,
xxxxx
Sales-Marketing ...
Erre még nem válaszoltam nekik. -
luciferc
őstag
Semmi nincs, a termék elküldésével megvalósult a szerződés. Amíg nem küldte el, addig meg nem volt szerződés. Lehet valóban trükköznek ezzel, de ez csak részletes vizsgálattal derülhet ki, aminek azt (is) kell vizsgálnia, hogy az iparági átlagnál számottevően magasabb-e a nem teljesített megrendelések aránya. Mert ha nem, akkor ez nem is feltétlenül trükközés.
Amíg azonban erre nincs jogszabályi előírás, addig szerintem önmagában a visszaigazolás hiánya nem állna meg bíróság előtt.szerk: sokan amúgy azért csinálják ezt, mert nulla raktárkészletük van, mindent a nagykertől szereznek be, amikor rendel valaki. Közben alig adják olcsóban, mint a valós készlettel rendelkezők. Na ez extraprofit. De legális.
-
asdf_
veterán
válasz
luciferc
üzenetére
És mi van abban az esetben, ha a kereskedő nem küld visszaigazolást? Én már számtalanszor futottam bele, hogy megrendelem a terméket, nem érkezik visszaigazolás, majd egyszercsak jön a futáros email, hogy mikor hozzák. Most is volt egy cuccom, amint két hétig ültek, vagy 3 emailt küldtek, hogy csúszik, és mindent megtesznek, de a rendelésről visszaigazolás egy darab nem jött.
Nekem erős tippem, hogy nem egy cég teljesen szándékosan nem küldi el a visszaigazolásokat, így jogi kiskaput teremtve. -
luciferc
őstag
Miele.hu ÁSZF:
4.9. A megrendelés feldolgozását követően az Eladó a megrendelés elfogadását visszaigazolja, mellyel érvényes szerződés jön létre a felek között.
Ha jött elfogadás visszaigazolás, akkor jár a termék, ha csak a megrendelés megérkezését igazolták vissza, akkor nem:4.8 A Vásárló által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését az Eladó késedelem nélkül visszaigazolja. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a rendelt tételeket, fizetési módot, vásárlási azonosítót, felhasznált kuponkódot, a szállításhoz szükséges személyes adatokat. A visszaigazoló e-mail kizárólag tájékoztatja a Vásárlót arról, hogy a megrendelése az Eladóhoz megérkezett.
-
luciferc
őstag
válasz
Superhun
üzenetére
Szerintem egy előlegszámla nem a rendelés elfogadása. Az egy számviteli bizonylat, mivel pénz érkezett a vállalkozás számlájára. És ha megy a nav és nem stimmelnek a számok, az nem szokott kellemes élmény lenni. Találgatás helyett a kapott leveleket kellene látni, hogy elfogadták-e a rendelést.
-
válasz
luciferc
üzenetére
Szerintem azt sem kellett volna küldeniük, ha hibás a rendelés. Van lehetőség a kártyás fizetés visszautasítására a kereskedő részéről. Az, hogy elfogadták a fizetést és előlegszámlát is kiállítottak, simán tekinthető a rendelés elfogadásának. Ha pedig létrejött a szerződés, a bolt egyoldalúan már nem állhat el. Érdemes lenne a békéltetőhöz vinni az ügyet.
-
Sziasztok!
A mai napon Black Friday kuponnal (BF2025P) weben keresztül megrendeltem egy mosógépet 20% akcióban a Miele.hu-n. Ki is fizettem kártyával előre. Az előlegszámlát is megküldték e-mailen. Automatikus küldéssel. Az eladó cég mégsem szeretné ennyiért odaadni és dupla kedvezményre hivatkozik. Valszleg az történhetett, hogy a BF-kuponnal csak az eredeti ár 20%-át szerették volna lecsökkenteni, de időközben mára levitték a termék árát, de ezzel egyidejűleg a kupont nem érvénytelenítették a termékre. A cég törölni akarja a rendelést, és vissza szeretné fizetni az általam kifizetett vételárat, ezzel egyidejűleg felajánlotta, hogy ha kifizetem a plusz 20%-ot, akkor leszállítja azon az áron.
Nekem jobban tetszene, ha teljesítenék a megrendelt áron. Van bármi jogalapom, hogy erre rávegyem őket? Feleslegesen nem vívnék velük, de ha lehet, akkor a jogaim érvényesítéséért kiállnék. -
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Problem solved!
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Most már várd meg, nem csak veled kell foglalkozzon hanem mással is, a telefont meg azért nem veszi fel mert dolgozik szerintem...
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Feleslegesen túl lett bonyolítva ez az egész a részedről már az elején megírta több ember, hogy mit csinálj, amennyit ide a fórumba írogattál feleslegesen helyette indíthattál volna egy online Békéltető testületi meghallgatást legrosszabb esetben is ide jutottál volna ki. Persze azt csinálsz amit akarsz és ha elfogadod a telefont és neked jó akkor mindenki boldog és problem solved.
-
Itt vagyok az üzletbe, hívtam az üzletvezetőt és nem vette fel.
Automatikusan üzenet jött hogy "visszahívlak"
Lassan 1 órája várok, azóta 2 embert is letudott, asszem pattanok innen és hagyom a cserét..!
/b*sszák meg..../ -
asdf_
veterán
Jaja, simán végig lehetne ezt még vinni, még akár valami jóváírás is kinézhet a végén még így is. Ha hagyod az egészet a francba, akkor az zöld lámpa, hogy az összes utánad lévőt ugyanígy megsz*passák.
-
axioma
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
no offense, de ehhez te is kellettel (1 ho), sokszor eljottel szobeli lerazasra, nem keltetted a hatarozott vevo kepet
1 ho alatt az elso nap ha vasarlok konyvezel, mar kellett volna valasz jojjon, sot me'g az is lehet h az a jogaszoknal kot ki es megoldodik
Ne hagyd rajuk igy sem, reklamald hogy mennyi lenne ezt samu webshop kuponozva megvenni, legalabb azt a kulonbozetet adjak meg vissza (kuponkunyeralo topik), mondvan kenyszerbol valasztottad mert nincs likviditasod pluszban kifizetni -
válasz
Lackooo84
üzenetére
Jogos!
Az a helyzet, hogy nem volt az amit választottam volna készüléket, de mivel lett készleten, így inkább azt választom...
Már elment több mint 1 hónap és sok minden nem történt.
Most hadakozom tovább és nincs eredmény akkor az utalvány is lejár és a Samsung nem fog már újat ki állítani.
Tehát az egyszerűbb utat választottam, meghátráltam, de legalább lesz egy új készülékem amihez 3 év garancia is társul.Majd fogok kapni levelet a szolgáltatótól és biztos nem hajtanak fejet egyből a követeléseim előtt, ismerve őket.

-
Lackooo84
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Akkor most ezért ment ez a nemtom hány oldalnyi hsz. özön...?! Háát ok.
Én tuti nem hagytam volna most már. -
-
qltsar
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Bar nem a legrosszabb kimenetele lett a dolgoknak, sajnalom, hogy igy dontottel, hiszen olcsobb lett volna a telefon, ha megkapod az elozo arat, es olcsobban megveszed magad a Samsungtol.
Ettol fuggetlenul teljesen megertem, hogy igy dontottel, a lenyeg, hogy szamodra legyen optimalis.
A nyitott bekeltetotestuleti ugyre fog jonni hivatalos tajekoztatas majd, akkor is, ha emailben kervenyezned esetleg annak a visszavonasat.
Majd ne lepodj meg ha kapsz egy ilyen temaju emailt
. -
Végül azt a döntést hoztam, hogy telefont választom.
Újra készleten lett az S25 Ultra (12GB/1TB) és már 1hó+ ideje nincs helyette normális telefon...és azt választom.
Dobtam egy mailt a T-s üzletvezető felé és kértem akkor rendeljen le egyet a boltba és beváltom a csere utalványt. Ma hívott is, hogy megérkezett, holnap meg átveszem és letudva.DE
Ezt a törvény és jogszabály egyéb dolgokat lehet valahol vizsgáltatni, vagy kérvényezni cég ellen, hogy ne így kezeljék ahogy nem kéne?

Ha igen, akkor hol kell kezdeményezni...bíróság?Köszönöm mindenkinek a segítséget és a kitartást mellettem!

Nekem így jobb lesz, mert telefon az elsődleges és ez így jó csere lesz...bukni nem bukom, inkább nyerek egy új telefont, jóval több mint dupla (korábbi) vételi értéken.
MÁS:
Van ez a Samsung akció [kép] (Játékszabályzat) amire nem vagyok jogosult, mert a telefont nem veszem, hanem csere lesz és hiába új telefon meg minden...számlát nem fogok kapni (leinformáltak), csak jótállási jegyet. Na most az igényléshez számla feltöltés kell. Samsung Ügyfélszolgálat szerint sajnos nem tudom ezt akkor igénybe venni, de IMEI miatt kell kapjak számlát...vagy a jótállási jegyen szerepel majd az "induló" dátum és azzal próbálkozzak a Samsungnál?
Ti ezt hogyan gondoljátok, látjátok?
-
luciferc
őstag
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Ismerősék hálózatot bővítenek és a villanyszerelő rosszul mérte ki a dolgokat és rossz méretű elektromos tároló szekrényt vett meg majd szerelt be. A hibáját úgy ahogy elismerte, viszont nem érdekli, és addig nem akar jó méretű ilyen dobozt venni vagy a pénzt vissza adni ameddig azt el nem adta másnak. Most ha senkinek nem kell pont ilyen méret, akkor kb. soha nem fogja folytatni a munkáját, mert így úgy tűnik. Ezzel akadályozva a többi folyamat haladását.
Most ilyen esetben mi a helyzet? Ügyvéddel fordulni a fogyasztóvédelemhez?
-
C64
őstag
Sziasztok.
Alzánál árulnak telefont újszerűt 270-ért. Jogszabály szerint 250k felett 3 év a jótállás de ők csak 21 hónapot írnak. Most akkor hogy van ez?
-
-
ACE-
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Csak aztán nehogy többe kerüljön a leves, mint a hús. Manapság egy ügyvéd 100ezer alatt szóba sem áll veled... azok is nagy hiénák.
-
-
-
luciferc
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem kell ehhez egyelőre ügyvéd. Teljesen egyértelmű, hogy jogellenesen járnak el, ki fogja mondani a békéltető, aztán hátha elég lesz.
Igazából én (de én agresszív kismalac vagyok ilyenben) már elbattyogtam volna közjegyzőhöz és FMH, aztán gyerünk. Az FMH ugyanis a jogi osztályra kerül, ahol azért nem csak hülyék vannak talán és gyorsan belátják, hogy ezt el kell engedni.szerk: az ilyen ügyek jellemzően ott érnek hirtelen véget, ha a jogi osztály elé kerülnek valahogy.
-
luciferc
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
És arról tudsz valamit, hogy a részlet mögött volt valamilyen pénzügyi szolgáltató? Cofidis vagy ilyesmi.
-
-
arcitec
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
De most nehogy már betegyenek a hintába, nem arról volt legelőször is szó, visszafizetnék a kp-t, ha TE lennél az eredendő tulaj? Nem ez volt az elsődleges reakció amiben nem volt semmiféle Tkom szerződésre hivatkozás? Nehogy a sok csűrés csavarás közt a sok bába közt elvészen a gyerek! Kellene keresned egy a témában igazán jártas ügyvédet, aki nem csak tanáccsal látna el, hanem konkrétan megmondanám mi lenne a tuti.
Azt hiszem itt már aki a történetet olvassa/hozzászólt mindenki kíváncsi a végkifejletre...
A pozitív végkifejletre, kitartás .... -
Képzeljétek, el is felejtettem említeni.
Tegnap hívtak a Magyarországi Samsungtól, érdeklődve, hogy utalvány lett kiállítva a részemre, s azt megkaptam-e már és be is váltottam...
Aztán elmondtam mi a helyzet, sajnálják és ők ebbe nem tudnak mit tenni.
-
-
luciferc
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Csak úgy kíváncsiságból, volt a részletfizetés mellé hűség egy előfizetésre, vagyis a részlet feltételéül volt hűség szabva? Illetve ki nyújtotta az áruhitelt? A telekom vagy valamilyen pénzügyi szolgáltató?
-
luciferc
őstag
Miért kellene visszadobni? A termék a megállapodott szabályok szerint ki lett fizetve. A terméknek volt egy listaára (ami ugye jellemzően horribilisen irreális, de ez most mellékes), amit az eredeti vásárló nem egyben fizetett ki, hanem részletekben, hűségidővel, sajtos tejfölös lángossal, lényegtelen. Megállapodtak egy speciális fizetési konstrukcióban. Ennek eleget tett az ügyfél, a termék korlátozás nélkül az övé, ami azt is jelenti, hogy a telekom megkapta a termék árát egy csomagban, ami tartalmazott kp-t, törlesztést, hűséget, stb. Innentől ha a termék hibás, akkor a termék árát kell visszaadni a termék tulajdonosának és a jótállási jogok jogosultjának.
-
asdf_
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A chatgpt f*szságokat beszél (as usual).Az nmhh-nak olyan szinten nincs semmi köze egy ilyen ügyhöz, hogy el sem lehet mondani.
A Telekom viszont nem tulajdonjogot kezel, hanem előfizetői szerződési jogosultságot, és erre hivatkozva jogilag megteheti, hogy másnak nem fizet ki pénzügyi kompenzációt.
Ez is akkora bődületes baromság, hogy sírok. Ha a készülék teljes mértékben ki van fizetve, a mellé vállalt hűségszerződés lejárt (tehát a vásárlást követő második és harmadik év között vagyunk, és ha jól emlékszem, ez a szitu), a Telekomnak semmilyen alapja nincs megakasztani a dolgot, lévén már vagy nem ez az előfizetői szerződés érvényes, amivel ezt a telefont vették, vagy a mellé vállalt hűség lejárt. Azt persze értem, hogy mivel a vásárlás előtti állapotot kell visszaállítani, az efit lehet, hogy vissza kéne dobni abba a díjcsomagba, amiben a telefon vásárlása előtt volt, de talán elbírja a Telekom költségvetése, ha görgeti tovább a meglévőben. Ez volt az ő üzleti kockázata a termék eladásával, nem mindig csak napos oldal van... De még akár az is lehet, hogy van valami részszabály az ilyen esetek kezelésére, amit nem tudok.
-
válasz
luciferc
üzenetére
Ez nem előfizetésről szól, ez készülékről ami részletre lett véve és ami le is lett törlesztve eladás elött egy összegben. (erről is van igazoló mail amit a telekom system küldött az eredeti tulaj mail címére)
Amúgy meg adás-vételi és a többi dokumentum igazolja a teljes jogosultságom.
Ma küldtem 2 emailt az ugyfelszolgalat@telekom.hu -ra
Szerintem más nem is kell...és ha nem hajlandóak engedni és teljesíteni ami jog szerint megjárna, akkor Közjegyzői Fizetési Meghagyás (FMH) a következő lépés...ha azzal sem jutok előrébb, akkor egyértelműen Bíróság.
A Telekom egyértelműen korlátozza a garanciális és alapvető fogyasztói jogaim, késedelmi kamat kifizetésre is kötelezhető...akár...Csatolva lett a számla, gari jegy, adás-vételi, tmx munkalap, samsung csereutalvány is és ezzel sem húzhatják az időt, hogy nincs meg...
1. Tárgy:
Kérelem gyártói csereutalvány teljesítésének biztosítására (készülékjogosultság igazolt tulajdonosként) [kép]
2.Tárgy:
Felszólítás a benyújtott panasz haladéktalan kivizsgálására és írásbeli válaszadásra [kép]A másodikkal egyben kötelezve vannak a 15 napra is.
-
-
luciferc
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez így csak akkor állhat meg részben, ha a eredeti tulajnak még lenne tartozása (ideértendő az élő hűségidő) a telekom felé. Ha nincs (márpedig felteszem nincs), akkor a chatgpt (amiből homlokegyenest ellentétes választ is ki lehet szedni ügyesen irányított kérdésekkel, szóval így olvasd*) által írogatott szolgáltatói szerződés már megszűnt, az eredeti tulajdonos a telefon tulajdonosa volt mindenféle korlátozás vagy járulékos kötelezettség nélkül. Volt egy szerződés, mindenki teljesítette a kötelezettségeit, a szerződés véget ért. Egy hűségszerződésnek, vagy részletfizetési szerződésnek nincs örökké való hatálya.
* a chatgpt-ről sokan sokszor megmutatták már, hogy egyrészt meggyőzően kamuzik és haluzik, másrészt sokszor szolgaian kiszolgálja a kérdésekben rejtőző prekoncepciót. Még messzebbi OFF: ezért komoly munka egy jó kérdőív összerakása, mert sokszor nehéz prekoncepció nélküli kérdést megfogalmazni. Mert a prekoncepció nem feltétlen látszik elsőre, mégis benne van.
mod2: szerintem az NMHH itt nem játszik, ez jótállási kérdés.
-
arcitec
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szerintem amit tehetsz, azt most minél előbb, mert az idő meg telik. Ha még keletkezik újabb irat, azt vagy küldöd még, vagy egyéb úton, ami lesz...
Amúgy meddig használhat fel a csereutalvány? Ezt is tudd meg, nehogy a végén azt mondják, hogy mára már nem érvényes ... -
Kis segítséget kértem Online is (Chat GPT) ha már van.
Az esetem fő részét le írva, összefoglalva ezt a választ kaptam.Röviden: igen, jól gondolod, hogy a tulajdonjog a Ptk. szerint átszáll, és igen, a Telekom nem írhat felül ÁSZF-ben törvényi jogosultságokat, de a Telekom által megtagadott kifizetés nem a tulajdonjog el nem ismeréséből fakad, hanem abból, hogy a szolgáltatói szerződésben szereplő jogosulti minőség (előfizető + szerződő fél) és a garanciához/kompenzációhoz kapcsolódó kedvezményezett személye náluk nem azonos.
Ez a kulcspont:
Ptk. szerinti tulajdonjog =/= szolgáltatói szerződésből eredő jogosultságok birtoklása.
Most nézzük részletesen, érthetően.🔍 1. A Ptk. alapján kinek van joga a készülékhez?
Tulajdonjog átruházása
A Polgári Törvénykönyv szerint az ingó dolog tulajdonjoga adásvétellel átszáll a vevőre (Ptk. 6:215–6:216).
Ehhez nem kell írásos szerződés, a tulajdonjog átmegy akkor is, ha szóban történt.
Tehát te vagy a telefon jogszerű tulajdonosa, és a gyártói jótállási jogok (javítás, csere, csereutalvány) is téged illetnek.
Ezt a Samsung márkaszerviz a gyakorlatban el is ismerte — a te nevedre állította ki a csereutalványt, ami teljes bizonyíték arra, hogy a gyártó elismeri tulajdonosi jogosultságodat.🔍 2. Mi az, amit a Telekom nem köteles elismerni?
Itt jön a lényeg.
A Telekomnál két külön világ létezik:
✔ 1. Tulajdonjog (Ptk.) → ez a készülékről szól ✔ 2. Előfizetői jogviszony (Eht. és ÁSZF) → ez a szolgáltatóról és a számláról szól
A Telekom a készülék értékének visszafizetését nem mint tulajdonosnak fizeti, hanem mint szerződő előfizetőnek.
Ez a különbség a kulcs.
A csereutalvány alapján náluk a folyamat a következő:
A gyártói csereutalványt → a szolgáltatói értékesítéshez kapcsolódó kompenzációvá alakítják → ezt pedig csak a szerződő fél igényelheti.
Miért?
Mert a készülékre adott kedvezmények, részletfizetés, és a vásárlás pénzügyi folyamata az előfizetői szerződés része volt.
A szolgáltató nem tulajdonjog alapján, hanem a telekommunikációs szolgáltatási szerződés jogosultja alapján teljesít.
Ezért mondják azt, hogy:
👉 „nem vagy jogosult teljes körű ügyintézésre, mert nem te voltál a szerződő fél”.
Ez nem a tulajdonjog vitatása, hanem a szolgáltatói szerződésben rögzített jogosultságokhoz való hozzáférés korlátozása.🔍 3. Jogilag sérti-e a Telekom a Ptk.-t vagy más törvényt?
Nem.
És ez fontos.
A Ptk.-ban biztosított tulajdonosi jogosultságok azt jelentik:
hogy a telefon megilleti a tulajdonost,
ő jogosult jótállási igények érvényesítésére a gyártónál vagy a szerviznél,
ő rendelkezik a dologgal.
De NEM jelentik azt, hogy:
a szolgáltató köteles vele szerződésben állni,
vagy harmadik fél szerződéséből eredő pénzügyi jogosultságokat neki kell kiadnia.
A Telekom ÁSZF-je nem írhatja felül a Ptk.-t → és nem is írja felül, mert nem a tulajdonjogot tagadja meg, hanem a szolgáltatói szerződéshez kötött ügyintézői jogosultságot korlátozza.
Tehát az ÁSZF nem ütközik törvénybe.🔍 4. A te helyzetedben miért különösen rossz a Telekom álláspontja?
Mert a csereutalványt a te nevedre állították ki, tehát:
a gyártó már elismerte a tulajdonjogodat,
a gyártó téged jelöl meg kedvezményezettnek,
te jogosult vagy a csereigényt benyújtani.
Ez alapján jogilag nem lehetne akadálya, hogy a Telekom a gyártói csereutalvány alapján teljesítsen.
Ezzel kapcsolatban 3 fontos érv használható:
📌 1. Az Eht. szerint a szolgáltató köteles a gyártói jótállási folyamatot közvetíteni
(Elektronikus hírközlési törvény – szervizkötelezettség)
📌 2. A gyártó által kijelölt jogosult személyét a szolgáltató nem írhatja felül
A csereutalvány kedvezményezettje = te.
📌 3. A szolgáltató nem gördíthet indokolatlan akadályt a fogyasztói jogok érvényesítésébe
(EU 2019/771 irányelv, és a magyar fogyasztóvédelmi törvény)
→ A Telekom jelenleg indokolatlan akadályt állít.🔍 5. Mit tehetsz jogszerűen? 1) Fogyasztóvédelmi bejelentés
Mert a szolgáltató akadályozza a gyártói jótállási jogod gyakorlását.
(A csereutalvány szerint te vagy a jogosult.)
2) NMHH panasz
Mivel szolgáltatóval kapcsolatos hírközlési ügy.
3) Írásbeli kifogás a Telekom felé, erre hivatkozva:
tulajdonjog igazoltan nálad,
a csereutalvány kedvezményezettje te vagy,
a szolgáltató nem hivatkozhat arra, hogy csak az előfizető jogosult,
a jótállási jogok a készülék tulajdonosát illetik.4) Előfizetői hozzájárulás kikérése
Ha az eredeti tulaj kész együttműködni, ő kérheti:
az ügyintézésre való meghatalmazást,
vagy akár a szolgáltatás átírását (akkor minden jog hozzád kerül).
Ez a Telekom rendszerének gyors megoldása.⚖️ Összefoglalva
✔ Tulajdonjog alapján igazad van – a készülékből eredő jogok téged illetnek.
✖ A Telekom viszont nem tulajdonjogot kezel, hanem előfizetői szerződési jogosultságot, és erre hivatkozva jogilag megteheti, hogy másnak nem fizet ki pénzügyi kompenzációt.
⚠️ A gyártói csereutalványnál viszont már nem tehetné, mert ott nem a Telekom pénzügyi teljesítéséről, hanem a gyártói jótállási jogod gyakorlásáról van szó.
👉 Itt van az a pont, ahol támadható az álláspontjuk, és ahol fogyasztóvédelmi vagy NMHH panasz sikeres tud lenni.Szerintetek?
NMHH felé is küldjem el azt amit tegnap a Telekom és Fogyasztóvédelem felé is küldtem?
Vagy várjam meg a Telekom erre tett szakvélemény, álláspont kifejtését s aztán azt is csatolva egyben? -
-
luciferc
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha a kormányhivatal fogyvédő osztálya kicsit is komolyan veszi magát és nem csak melegedni járnak be, akkor szépen törölteti az ászf vonatkozó részét, ha kell bírói úton. Ez azért szép lezárás lenne

Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amit ők írtak, hetekkel napokkal ezelőtt.

) de a levélben arra hivatkoznak, hogy ne csomagoljak fóliába semmit.
Ha az utóbbi, akkor annak sok értelme nyilván nincsen, az előbbi esetben lenne.
) abban bízva, hogy kijavítják az előző gépet és nyomott áron el tudnám adni.

A számlán is az szerepel Felbontott, a kérdésem is erre irányult egyből. Tehát a termék nem használt az ALZA szerint sem, csak Felbontott és újra értékesített amire valóban 36 hónap garanciát adnak ezt meg is erősítették több ügyfélszolgálaton is. Mivel az értéke 250 000 Ft felett van, így ehhez tartják is magukat.
/b*sszák meg..../
.