Hirdetés
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
valaki7697
újonc
Tudom, hogy mire való a lemeztöredezettség-mentesítő.
Nem helyfelszabadítás miatt futtatnám, hanem azért, mert olykor egyes nagyon nagy méretű fájlok lejátszásánál van egy kis szaggatás, de néha jelentéktelen méretűnél is, amit a lemeztöredezettség-mentesítő megoldhat pont azon haszna miatt... és tudnám nélkülözni a NAS-t akár hosszabb időre is annak érdekében, hogy valószínűleg a töredezettségéből adódó olykori szaggatás teljes mértékig megszűnjön.
Mint írtam, nem helyfelszabadítás miatt futtatnám, tudom, hogy ahhoz adatokat kell törölnöm! De, ha már itt tartunk, igaz, hogy "jelentéktelen méretűt", de nagyon minimális helyet is szabadít fel egyes esetekben... (legalábbis anno megtapasztaltam Windows operációs rendszer (talán még Windows 7-es és Windows 8-as korszakokban) alól futtatva az O&O Defrag szoftvert [több GB-ot az akkori kevés helyet foglaló Windowsos rendszertelepítések után]!)
Konkrétan az O&O Defrag szoftverrel kapcsolatban pedig tudom, hogy van Windows operációs rendszerre való változata. Van Serverre való is. De ezek szerint csak Windows Serverre való. Nem tudom, hogy a NAS-ra valamilyen úton-módon emulálva fel lehet-e varázsolni...
Vagy, ha a Synology DiskStation DS920+ NAS esetében felejtős az O&O Defrag szoftver, akkor mi a legjobb lemeztöredezettség-mentesítő rá?
És igen, googlezgatni tudok, és nem is vagyok lusta!
Direkt írtam úgy a kérdésem végén hogy "... tudtok tapasztalatból származó megoldási ötleteket javasolni számomra", mert a közel 0 megoldási tudástól eljutni a legjobb megvalósításig sok esetben rengeteg felesleges időt felemészt. És az sem mellékes szempont, hogy szétcseszni/teli szemetelni sem szeretném a NAS-omat, hanem egyből csakis a szükséges lépéseket/beállításokat szeretném alkalmazni.
Viszont esélyes, hogy van a kérdésemet olvasók között olyan, aki vagy a "qBittorrent"-es kérdésemet vagy a "lemeztöredezettség-mentesítő"-s kérdésemet már megvalósította. Esetleg több módszert kipróbált. És a tapasztalatai útján, ha megint meg kellene valósítania, tudná a szükséges és egyben a tudomása szerinti legjobb lépéseket, amit meg is osztana. Neki előre is nagyon szépen köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s