- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz
Intelligencs #97496 üzenetére
Ja ja! Hát, egy 212j-vel kezdtem a pályafutásom, csak a topik jött sokkal később.
-
válasz
aladarka #97485 üzenetére
Köszi az infot, és köszi a későbbi linket is. De amúgy a hibát akkor sem írta ki neked, amikor épp érzékelte? Csak mert én 99%-tól már folyamatosan a gép előtt ültem, előttem fejeződött be a folyamat. És semmi sem volt a képernyőn. Vagy ezt csak a logból lehet kiolvasni?
-
válasz
blakey #97488 üzenetére
Igen, köszi, tényleg jóval olcsóbb. Valószínűleg ezt vettem volna, ha nem akartam volna mindenképpen ECC RAM-ot venni. De mivel ez a NAS most támogatja az ECC RAM-ot, és előfordulhat hogy jól jön ez a tulajdonsága, inkább ECC-s RAM-ot vettem.
Használok Embyt. De csak pár napja vált számomra világossá, hogy a hardveres gyorsításhoz licencet kellett volna vennem, szóval 5 éven keresztül gyakorlatilag szoftveres gyorsítást használtam úgy, hogy azt hittem engedélyezve van a hardveres. Ezek szerint nem igazán volt rá szükség, mivel sosem akadt. Illetve a húgomnak néha akadt távolról, de mint arra rávilágítottak, annak az oka is csak az volt, hogy a kliensekben manuálisan be kell állítani a sávszélességet. És kipróbáltam, és tényleg. Szóval úgy vagyok vele, akkor inkább veszek olyat, amiben erősebb a processzor, aztán ha kell vmiért mégis, 1080p-vel még ez is elboldogul. De valószínűleg most már nem lesz rá egyáltalán szükség. (Meg egyébként sem akartam megvenni 120 dollárért az Emby szerverlicencet, ezért az egy funkcióért.)
-
válasz
burgatshow #97480 üzenetére
A 2020-at a Syno fórumban tett első hozzászólásodra értettem. Azt látom, hogy a prohardveren olyan öreg szárcsa vagy, mint én...
-
válasz
Sanyi.mTs #97483 üzenetére
Egy NVMe esetén csak olvasási cache van, olvasási esetén nincs adatvesztés értelemszerűen. Kettő NVMe esetén állithatsz be írási és olvasási cache-t, ott akkor lehet adatvesztés ha mindkettő egyszerre meghal vagy mindkettőt eltávolítod fizikailag anélkül hogy előtte a hozzá rendelt kötetekről eltávolítanád. A mai NMVe árak mellett én mindig kettö egyforma használatát és R/W cache javaslok.
-
aladarka
tag
-
merqree
őstag
válasz
blakey #97488 üzenetére
Az az érdekes ebben a memória mizériában, és valamelyik nap írtam is.
Teljesen ugyanaz a NAS (DS220+), teljesen ugyanaz a DSM verzió, teljesen ugyanaz a Crucial SO-DIMM 16GB DDR4 3200MHz CL22 modul .
Egyikünknél elindult és működik, másikunknál nem.
Itt kifejezetten érvényes a puding próbája az evés. -
Sanya
nagyúr
válasz
Reinhardt #97487 üzenetére
Hány éves?
SOrozatszáma alapján csekkold le, hátha visszaküldhető:
https://myapps.taec.toshiba.com/myapps/admin/jsp/webrma/addRequest1NoLogin.jsp?Action=NEW -
blakey
titán
válasz
Intelligencs #97474 üzenetére
Ez jelentősen olcsóbb és a felhasználók szerint hiba nélkül működik.
Használsz Plexet, Jellyfint, bármilyen médiaszolgáltatást, ami hardveres gyorsítást is igényelne, de szoftverből jól megoldja? Sajnos van olyan eszközöm, amihez szükséges az átkódolás, de ha szoftveresen jól működik, akkor az nem probléma.90%-ban nem használok átkódolást, de néha szükséges.
-
aladarka
tag
válasz
Intelligencs #97478 üzenetére
Nekem siman ready-re valtott akkor is, ha hiba volt. Nyilvan futasidoben rovidebb volt folyamat, de ha valaki nem figyeli a folyamatot, csak par ora mulva rapillant, akkor nem feltetlen veszi ezt eszre. Erdemes ranezni a logokra.
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha gyorsítótárnak használt nvme ssd meghal, akkor az járhat adatvesztéssel?
-
Virag.h
aktív tag
Synology nas ds218j elada elott allok lassan. Hogyan tudom teljes mertekben torolni a hdd n levo adatokat es visszaallitani a gyari alkapotba?
-
burgatshow
veterán
válasz
Intelligencs #97479 üzenetére
Kicsit régebb óta (2003).
Magamra hasonlít és a korábbi avatárom egy STOP táblát tartó pingvin volt.
Szerk.: tényleg van hasonlóság a színésszel.
-
válasz
burgatshow #97477 üzenetére
Az avatar alapján azt hittem, hogy viszonylag új vagy a topikban, de aztán látom, hogy már 2020 óta aktív vagy. Korábban milyen avatarod volt? Illetve ez a mostani avatarod John Krasinski? Vagy a valódi énedre hasonlít?
Hihetetlen, hogy mennyire az avatárokat jegyzi meg az ember, és nem a neveket. Legalábbis én.
-
válasz
Sanyi.mTs #97476 üzenetére
Ahogy burgatshow kolléga leírta, Synology Assistant-nak van ilyen funkciója. A végén ne számíts harsonára vagy bármi csinnadrattára. A NAS sorában szépen számolja a százalékokat, és ha nem talál hibát akkor simán kész (ready) állapotra vált, amilyenben a memóriateszt elindítása előtt is volt. (Csak azért írom ezt, mert korábbi NAS-omnál ez kissé megzavart, és nem voltam benne biztos, hogy lefutott-e. De igen, ha nincs semmi hiba, akkor nincs semmi extra üzenet.)
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Intelligencs #97474 üzenetére
Hogy csináltál memtest-et?
-
-
Jelentem ez a RAM 100%-ban kompatibilis a DS923+-szal. Nem panaszkodott, hogy nem gyári, és látja a teljes kapacitást. Memteszt is lefutott hiba nélkül. (Fél napig tartott.) Alzánál most elég jó áron van.
Kingston 16GB DDR4 2666MHz KSM26SED8/16HD
-
Virag.h
aktív tag
Egy ds220+ plusz 6tb wd red hdd nek mi a realis ara jelenleg?
-
blakey
titán
válasz
Intelligencs #97462 üzenetére
És mi a helyzet a 224+-szal?
- A végén tényleg az marad, hozzáadok + 16 GB RAM-ot és el leszek vele egy darabig. Valószínűleg az lenne a racionális döntés, ha a Synologyt választom. -
ekkold
őstag
válasz
valaki7697 #97396 üzenetére
Használok qbittorrentet, de nem dockerben, hanem simán feltelepítve a NAS-ra. Rak ki parancsikont is a DSM-en, amikor feltelepül.
Távolról pedig VPN-en keresztül érem el ha netán kell. A torrenteket meg RSS-el adom hozzá, az a legegyszerűbb és legkényelmesebb. -
IRO21
senior tag
válasz
valaki7697 #97456 üzenetére
"Ezek szerint senkinek sincsen tippje ezen kérdésemre?
"
Nekem volt, de ezek szerint nem láttad -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
Szia!
Nálam 2024.12.05 óta hibátlanul fut Container Managerben a qBittorrent docker.
Így érem el kívülről: https://qbit.valami.dsmynas.com
Nincs nyitott port a routerben, csak a kötelező 80-as és 443-as.
Fordítottproxyt használok (a tiédet a te adataiddal kell létrehozni):
A DDNS regisztrációt ne felejtsd el, és kérj hozzá Lets'Encrypt tanúsítványt is, melyet a DDNS domainhoz rendelsz hozzá.
Ez itt a tanúsítvány része a DDNS-nek (a synology.me elég elcsépelt, ezért választottam mást): -
csomi1977
aktív tag
válasz
https://mariushosting.com/synology-how-to-use-reverse-proxy-on-dsm-7/
Itt megtalálsz mindent
-
burgatshow
veterán
válasz
Intelligencs #97461 üzenetére
Unifi-nek pl. van mar olyan switch-e (Unifi Flex Mini), ami 13 e kornyeken megveheto, 5 portos es mindegyik portja 2,5-es. Igaz managelt switch de mukodik anelkul is.
Szerk.: bocs, a port channel lenne a lényeg, nem a 2,5 Gbps.
-
válasz
blakey #97455 üzenetére
És mi a helyzet a 224+-szal? Az tűnik a 218+ természetes utódjának, és kb. 50 ezerrel olcsóbb.
Nekem most 220+ van. Ha most valamiért nem kattantam volna rá a 4 lemezesre, én szerintem 224+-ra váltanék. Őszintén szólva ennek a 220+-nak is bőven elég a teljesítménye még most is.
De persze kicsit magam ellen is beszélek, hiszen miért nem elég nekem a 423+, miért kellett nekem a 923+? Nem tudom valójában...
-
Nem sok értelmét látom. Port channelbe összefogott linkek nem igazán növelik meg a sebességet, csak a link sávszélességét, inkább redundancia szempontjából van jelentősége. Szerintem ez otthoni környezetben irreleváns, szerverteremben van értelme. Tehát ha mondjuk én egy nagy fájlt elkezdek másolni, az csak 1 gigával fog menni.
Ráadásul a gépemben csak egy 2.5"-es LAN port van, és én a gépem és a NAS között akarom megnövelni a sávszélességet, nem a NAS és az internet irányába. És akkor még vennem kéne két olyan switchet is, amik tudják kezelni a port channelt. Hirtelen nem is tudom milyen SOHO eszköz képes erre, ehhez biztos valami menedzselhető eszközt kell venni, amik nem olcsók. Ráadásul a gépem és a NAS között csak egy UTP van behúzva a falba.
Szóval lesz majd vagy 10gbps, vagy 2.5gbps. De egyelőre marad az 1 giga.
-
fatal`
titán
válasz
A kérdésednek semmi köze a qbittorrenthez, inkább hálózati téma.
Ha csak egy gépről szeretnéd elérni akkor a hosts fájl sokkal egyszerűbb, de attól méga port kelleni fog.
Ha a hálózaton mindenhonnan szeretnéd elérni hosts fájl szerkesztgetés nélkül, akkor szükséged lesz egy DNS szerverre, meg egy reverse proxyra. DNS-t általában otthoni környezetben a soho router adja, aminek nem férsz hozzá a szerveréhez, de fel lehet lőni egyet a nason is.
Én viszont deluget használok a kliensének a remote módja miatt, így nem kell webes felülettel szarakodni a PC-n.
-
Gombinyó
őstag
válasz
De használunk sztem sokan csak a legegyszerűbb módon... böngészőbe nas ip és qbittorent management port vagy RSS feed-el.
Miért kellene a dsm felületén látni? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Olvastam már eleget , arról , hogy milyen körülményes a telepítése, beállítása , jogosultságok stb....
Évek óta a "gyári" Download Station használom.
Ez sem tökéletes ....néha beakad neki valami.....de alapvetően megfelel a célra.
Szóval próbáld ki ....aztán majd megszokod....
Ha mégsem, akkor pedig pihent , nyugodt elmével nekiugrasz megint.....hátha most menni fog alapon. -
valaki7697
csendes újonc
válasz
Sziasztok!
Ezek szerint senkinek sincsen tippje ezen kérdésemre?
Senki nem használ NAS-on qBittorrent szoftvert? -
blakey
titán
válasz
Intelligencs #97431 üzenetére
A 723+-t nem zártam még ki, mert egyszerűbb lenne átköltözni a 218+-ból, de nem vagyok meggyőződve, arról, hogy az lenne a legjobb választás ezért a pénzért, azaz maximum a 723+ árát (+ RAM) vagyok hajlandó kifizetni egy NAS-ért.
-
DS1522+ és a DS923+ között csak a + egy hely a különbség ? Érdemes lehet még DS1522+-t venni? Ezek meddig lennénk támogatottak?
-
Bence_
tag
Sziasztok!
Hogy, mit kell beállítani, hogy egy mezei user mappáját ne lássa, ne tudjon bele nézni az admin?Köszi.
-
Reinhardt
őstag
7es HDDm elkezdett bad sectorokat generalni.
Aprilisrol majusra 59k bad sector.
Lefuttattam amit javasolt (Data Scrubbing), es van egy uj elfekvo driveom ha cserelni kene.
A kerdesem az, hogy van -e okom aggodalomra?
Ha jol ertem ez a 59k elsore soknak tunik, de elvileg csak 0.0002%-a az osszes szektornak. -
Delfi
tag
válasz
Intelligencs #97433 üzenetére
Az nem megoldás, hogy a 2x1GB-os csatolóját összefogod? Nekem nem érne meg egy NAS kártya hetvenezret.
-
válasz
Magnat #97427 üzenetére
Felvettem a host táblába a lokál ip-t, de semmi változás
.
A 2. verzió számomra elég bonyolultnak tűnik.Gondolom a lokál ip alatt a nas ip címére gondoltál, nem a kliensre, amivel el szeretném érni.
Szerk.: megoldódott. A portot nem kell a host file-ban az ip címnél feltüntetni.
-
Szerintetek mi a jobb megoldás a meglevő ds723+-hoz még 1 723+-t venni vagy inkább egy 923+-t ?
Árban nagyjából ugyanannyi , de nem tudom , hogy a két 723 egymással is bővíthető vagy csak a bővítő egységgel ?
A HDD-k adottak hiszen 4db 12Tb-s Purple pro áll rendelkezésre . -
allein
addikt
Sziasztok. VPN szolgáltatásban gondolkodom, főleg, hogy egy BNC-t is futtatok egy IRC serveren, hasznos lenne elrejteni a valódi IP címet, DS is fut itthon. Három név merült fel: proton, nordvpn, surfshark. Van bárkinek tapasztalata, AI és chatGPT szerint a nordvpn a legoptimálisabb, ha a kompatibilitás és kényelem az első.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intelligencs #97431 üzenetére
Biztos meg lehet ezt oldani, elvégre azonos protokollokat használnak, amik révén nem lehet akadály a kommunikáció. De mindig tartok ilyenkor azért az új dolgoktól
Nem lehetetlen. Anno, mikor még két NAS-t használtam, Synology DSM és OMV között jól működött nálam az Rsync -
Tudom, olyan switcheket néztem ki, amin csak két 10gigás port van, a többi 2.5-ös. A tisztán 10 gigás switchek még sokkal drágábbak, és nincs is rá szükségem.
Ráadásul csak egyetlen egy eszköz miatt lenne mindez, egyedül az asztali gépem amin jelenleg is van 2.5 gbites NIC, vagy amit lenne értelme 10 gigára terelni. Minden más eszköz max. gigabites, vagy még annyi se.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Intelligencs #97433 üzenetére
Olyat tudsz, hogy már van 10 gigabites SFP+ a 2.5GBE switcheken, amihez veszel egy átalakítót (sfp+ to rja45) oda megy bele a NAS, és kb mindent ki tud szolgálni az ingatlanon belül.
Hány végpontnak kellene 2.5gbe csatlakozás?
Nekem még csak 1db 2.5gbe 5 portos switchem van, és 2db 2.5gbe végpontom (a többi gigabites), a lakásba cat6 kábeleket húzattattam be. A nasban 10gbe kártya, de az is a 2.5gbe switchbe megy még. egyelőre nekem elég. -
Igen, pont azt néztem, hogy számításaim szerint, ha át akarok itthon állni 10Gb-re az asztali gépem és a NAS között, akkor vennem kell két 10 gbit képes switchet, 10 gbites NIC-et a gépembe, 10 gbites kártyát a NAS-ba, szóval még rá kell locsolnom kb. 300 ezer forintot. És abban sem vagyok biztos, hogy a falba beépített LAN kábel át tudná-e vinni ezt a sebességet, mert fogalmam sincs, hogy milyen szabványút raktak be anno. Ha nem, akkor még kábelt is húznom kell a fal tövében, igényesen.
Ha csak 2.5 gbitre állok át, akkor is lesz költségem, de mondjuk csak 100e, mert akkor csak a NAS-ba kell a kártya, meg kell két 2.5 gbit képes switch, amik sokkal olcsóbbak, és NIC sem kell. És ennyit még vszeg a falban lévő kábel is bír.
Mindegy, ezen majd később gondolkozok, egyelőre át kell vennem az új NAS-t meg lemezeket, be kell üzemelnem, át kell költöznöm.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Intelligencs #97429 üzenetére
meg ezen van 10gbe csatlakozó lehetőség egyedül.
-
válasz
blakey #97430 üzenetére
Igen, én is ezen vacilláltam. Megnéztem mind a QNAP, mind az Asus modelljeit. Mindkettőnek többször is megnéztem a DEMO felületét, nyomkodtam, nézegettem az alkalmazásboltokat, megnéztem, hogy az általam használt alkalmazásoknak mi a megfelelője.
A QNAP-ot aztán elvetettem, valahogy nekem nem tetszik, nem áttekinthető olyan jól, nem letisztult. Maradtam az Asusnál. Viszont aztán belegondoltam abba, hogy most akkor én elindulok ezen az úton, nekem most akkor egy vegyes környezetet kell majd üzemeltetnem a többi Synology mellett már lesz egy Asus is, aztán szép lassan át kell térnem majd mindenhol Asusra. De addig is össze kell hoznom, hogy az Asus és a Synology együtt üzemeljen, egymásra tudjanak menteni, fájl szinten egyikről a másikra tudjak másolni, stb. Biztos meg lehet ezt oldani, elvégre azonos protokollokat használnak, amik révén nem lehet akadály a kommunikáció. De mindig tartok ilyenkor azért az új dolgoktól, a Synologyról meg tudom hogy jól és üzembiztosan működik.
De amúgy az Asus tényleg ígéretes, sok alkalmazás van, és amennyire meg tudtam ítélni, minden van, ami nekem kell. Viszont árban nem volt olcsóbb, sőt. Amit kinéztem, az simán drágább volt, mint a DS423+, amit korábban referenciának vettem. Igaz, van rajta 2.5 Gbites csatlakozó.
Szóval úgy vagyok vele, most nem. Még nem. Lehet legközelebb már nem lesz hova hátrálnom, és váltanom kell. De még egy ciklust kihúzok azzal, amit most veszek. Ami nálam kb. 5 év. Utána megint megvizsgálom a kérdéskört.
-
blakey
titán
válasz
Intelligencs #97429 üzenetére
Én is szeretném lecserélni a DS218+-omat, de nagy valószínűséggel másik márkát választok, pl. Asustor AS5402T. Nem könnyű a döntés, mert jó a Syno, de másik márkából olcsóbban jobbat, többet kapok. Szerintem a szoftver sem annyira elmaradott, eddig Qnap és Synology eszközeim voltak.
-
Írtam az Oázisnak, hogy tudnak-e adni valami akciós árat a DS923+-ra, mondván kifutó termék. Ezt a választ kaptam:
"Sajnos nem várható akció, a Synology NAS-ok esetében új HDD szabály
került bevezetésre az új modelleknél, ami a mi régiónkat is érinti, és a
német cégek felvásárolták szinte az összes elérhető NAS-t."Úgyhogy addig rendeljetek még a régi szériákból, amíg még van.
-
Magnat
veterán
Akkor vedd fel a host táblába a lokál ip-t a ddns névhez (ha van jogod a host filet szerkeszteni)
Vagy kicsit bonyibb megoldás de több gép esetén egyszerűbb is lehet, ha a nason konigolod a dns szervert és ott felveszed a lokál ip-jét is egy zónába és a routerben úgy állítod be a dhcp-t, h a kliensek a nas címét kapják meg dns szervernek. -
IRO21
senior tag
válasz
"Illetve a DSM asztalára parancsikont kitenni?"
A régebbi, még Dockernek hívott verzióban volt egyszerű lehetőség parancsikont létrehozni az egyes konténerekhez a DSM asztalon, a Container Manager ezt alapból már nem tudja.
Web Station segítségével némi trükközéssel megoldható.
Kb. ezek a lépések kellenek hozzá:
- létrehozol egy tetszőleges mappát, mondjuk a web-en belül
- létrehozol benne egy index fájlt, ami átirányít a megfelelő URL-re (lehet sima html vagy php)
- a Web Station-ben létrehozol egy webszolgáltatást, aminek a gyökérkönyvtára az adott mappa
- szintén a Web Station-ben létrehozol egy webes portált, ami az előző pontban létrehozott webszolgáltatásra mutat. Ha a típusa Aliasportál, akkor van lehetőség parancsikont elhelyezni hozzá a főmenüben.
- A főmenűben jobbegérrel kattintva az új parancsikonra lesz olyan lehetőség, hogy elhelyezés az asztalon.
Kicsit lehet rajta gyorsítani, ha a Container Managerrel hozatod létre a Web Stationben a portált, sőt lehet is olyan konténer amivel így automatikusan is működne. Én egynél próbáltam (jackett), ott az automatikusan létrehozott parancsikon nem működött."Olvastam, hogy "Synology DSM Fordított proxy (Reverse Proxy) beállítása" esetén a böngésző címsorába pl. "synology/qbittorrent" elérési útra is be lehet állítani."
Szerintem csak hoszt/domainnév lehetőség van a reverse proxy-nál, de javítson ki valaki, ha tévedek!
Szóval mondjuk csak qbittorrent-et írj az állomásnév mezőbe és ezt írd a hosts fájlodba is a NAS címével.Ha inkább ragaszkodsz a synology/qbittorrent-hez, akkor az előző átirányításos módszerrel tudod megoldani.
Esetleg megpróbálhatsz valami alternatív qbittorent GUI-t telepíteni a web/qbittorrent mappába, ha az képes csatlakozni a dockerben futó qbittorrenthez. Ennek nem néztem utána.
Én amúgy inkább a reverse proxy megoldást javasolnám. Néhány kattintás beállítani!
-
lenkei83
tag
válasz
burgatshow #97420 üzenetére
Újraindításon már túl vagyok párszor. Most nyomtam egy factory resetet a modemen, újra configoltam mindent. A qBit UPnP most sem működik, minden másé igen, de leglább most kézzel meg tudtam csinálni a modemen a port forwardot. A feltöltések elindultak (bár a torrent oldal ezt nem látja
), a letöltés elakad, ugyanazon a trackeren.
-
lenkei83
tag
válasz
burgatshow #97418 üzenetére
Ez már évekkel ezelőtt elkezdődött a Vodánál, párszor már lemeccseltem velük. IPv6 is ki van kapcsolva és CGNAT sincs.
-
burgatshow
veterán
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
DS1522+ az alany, qBittorent fut Docker alatt. Port forwarding fix porton megy, port beállítva NAS-on, modemen és qBittorentben is, UPnP beállítva, online ellenőrzéskor port nyitva van. Ez így működik (lassan 1 éve) hiba nélkül, töltöttem torrentet föl és le egyaránt, végig aktív módban.
Tegnap valami történhetett (egyik eszközbe sem léptem be az elmúlt 3 héteben, másnak pedig nincs hozzáférése), mert egyrészt a modemből eltűnt a port forward ami eddig UPnP-n keresztül jött, kézzel nem tudom beállítani ugyanazt a portot mert nem fogadja el a bejegyzést (valószínűleg valahol beakadt a port a modemben), ugyanakkor ha ellenőrzöm, a port még így is nyitva van. Ez még eddig nem is baj. Igazából ami történt, hogy a qBit nem éri el a trackert Host not found (authoritative) és timed out üzenettel, ugyanakkor néha egyes torrenteknél mégis. Pórbáltam már másik porton, átállítottam mindenhol, de az sem javított a dolgon, szóval kicsit tanácstalan vagyok.
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok.Köszi & üdv.:
P. -
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni.
A Download Station-höz van egy webes kiegészítőm (NAS Donwload Manager), ami csak https-es címet enged megadni.
Pl.: https://192.168.X.XXX:portszám
Viszont erre a böngésző problémázik, hogy a kapcslat nem privát, illetve
"A kiszolgáló nem tudta igazolni, hogy a 192.168.X.XXX tartományba tartozik; a biztonsági tanúsítványa a xxxxxxxxxxx.synology.me tartományból származik."
Próbáltam itt a fórumon megoldást találni, de nem igazán egyértelmű, hogy mit kellene csinálnom.
A xxxxxxxxxxx.synology.me címhez van 2025.07. hóig Let'sEncrypt-es tanusítványom. Quickconnect-et nem szeretnék használni.
El tudom a fenti hibaüzenettel is érni az oldalt, csak a plusz két kattintást szeretném kihagyni az életemből, mert idegesít.
Köszönöm a segítséget.
-
-
Delfi
tag
Sziasztok!
Nézegetem a NVMe SSD-ket, és látom, hogy az olcsóbb modelleken nincs saját cache, csak kiszakít egy darabot magának a memóriából.
"A gyorsítótárazással kapcsolatos feladatokat az NVMe protokollhoz kapcsolódó HMB (Host Memory Buffer) funkció segíti, amelynek keretén belül némi rendszermemóriát lefoglal magának az SSD vezérlő, így javítva a teljesítményét."
A kérdésem az, hogy ezt a NAS esetében(423+) is tudja? Érdekes egyáltalán? Meghajtóként fogom használni, nem cache-ként. -
Magnat
veterán
A Windows az teljesértékű rdp-n keresztül, a Proxmox felületén browserben tudod vezérelni, szóval pont mintha VMM-ben csinálnád, csak itt nem lesz használhatatlanul lassú
Van egy Kernelpánik nevű YT csatorna, ott elég sok proxmoxos videó van ha érdekel, de egyébként ilyen otthoni általános használatra egyébként sem ördöglakat a beállítása még akkor sem, ha nem sokat értesz a linuxhoz, mint pl én
-
Magnat
veterán
válasz
Sanyi.mTs #97397 üzenetére
Szia,
gondolom az volt a hiba, h az openvpn csatolója meg a lan2 csatoló között nem volt ipforward engedélyezve a tűzfalban és mivel a lan1-m eg nem default gateway volt, így arra nem engedte a forgalmat ... lehet, h 2 csatolóval újra kéne konfigolni az openvpn-t, akkor talán lan2-re is lenne ip forwarding szabály.
-
Magnat
veterán
Szia,
ha ugyanazt az internetkapcsolatot használják, akkor nem is kell külön ddns, hiszen az a te otthoni neted publikus ip-jét fogja visszaadni és azon van a nas is meg a mini pc is. Szóval ha pl Proxmoxot használsz és nem írod át a default portokat (ami nem ajánlott, de az érthetőség kedvéért legyen így), akkor a huan.synology.me:5001-esn eléred a nast, a huan.synology.me:8006-on meg a Proxmox felületét ... minden attól függ, melyik portot melyik ip-re irányítod a routerben. Ha a Proxmoxnak akarsz érvényes certet is mert zavar a browserben a cert hibaüzenet, akkor csinálhatsz egy aldomaint a nason, mondjuk proxmox.huan.synology.me néven, és ha ezt importálod a Proxmox szerverbe, akkor a proxmox.huan.synology.me:8006 címmel hívva még a cert is érvényes lesz. Persze 3 havonta amikor lejár a cert, mindig be kell importálni az újat amit a Let's Encryt generált.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest