- DUNE médialejátszók topicja
- Hobby elektronika
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
válasz
Balesz1899 #153912 üzenetére
Megjelenéskori kínjaim vele, amiről más is írt egyébként...
"Maxon, de DLSS és DLAA mellett, meg úgy mindenhogy is, ez a játék irgalmatlanul messze van a gyönyörűtől. Hová a faxba kell ez alá UE5??? UE4-es játékokból nem kevés szebbet tartunk számon.
Arcok, testek, fejek... PS4 early gen eleje szint a kariknál. És az animoktól se voltam elájulva, nem sokkal modernebb, mint az Oblivionnál, ami meg egy lassan 2 évtizedes játék ^^
Sok helyen a textúrák minősége... hátizé. PS4 szint. Extraként irgalmatlanul statikus az egész.
Nincs HDR egy 2025-ös játékban
Tessék megnézni a karik arcát és kidolgozottságát pl.... sok éves játékokban sokkal szebbeket látsz, de érdemes megnézni a tereptárgyakat is, 4k maxon ^^"
-
i2k
őstag
Borderlands 4 PC Requirements
[link] - Borderlands 4 is NOT an $80 game, PC requirements revealedUnreal Engine 5 + Denuvo... szóval: shader comp és stutter feszt lesz.
SSD: 100 GB
Mag: 8+ mag
VRAM: 8-12+ GBMinimum:
CPU: i7-9700 / Ryzen 7 2700X
RAM: 16 GB RAM
VGa: RTX 2070 / RX 5700 XTRecommended:
CPU: i7-12700 / Ryzen 7 5800X
RAM: 32 GB RAM
VGA: RTX 3080 / RX 6800 XT -
i2k
őstag
válasz
Balesz1899 #153912 üzenetére
Én sem mondanám annak - pedig én még csak teljes "pompájában" (?) sem tudom élvezni a játékot (korábban kifejtett okok, és megoldások) - el se tudom képzelni, hogy mi baj lehet a címmel egy brutál erős / (közel) up2date gépen manapság...
...még úgyis, hogy Unreal Engine 5-ön fut. -
Crus
őstag
State of Decay-ért elhiheted, hogy én pénzt külön nem adtam. Bundlis volt, hogy melyik, mikor és hol, fogalmam sincs, lehet persze, hogy nem Humblis.
Valamelyik nap láttam egy magyar faszit, az 2x játszotta végig a Valhallát... nekem elképzelésem sincs, hogy ember erre, önszántából, hogy lehet képes. Szoktam mondani, hogy pénzért megteszem ezt meg azt, de, hogy én a Valhalla újrázásért kérnék egy házat az biztos! És nem azért mert szar, hanem mert 1 patronos. 1x letolod - főleg ahogy én tolom - és gyak. mindent láttál. Nincs benne 2x végigvitel, mint pl. egy Eldenben, ahol első végigviteledkor a játék 30-40%-a kimaradhat.
Az újrázásnak nem vagyok ellensége, de ahhoz már tényleg nagyon nagyon jónak kell lennie valaminek, hogy egyáltalán felmerüljön benne, mert rettentő rövid az életünk azon része, melyet szórakozással tudunk tölteni.
-
Crus
őstag
Nem ezekkel a játékokkal van a fő gond, mert hát amit el lehet adni, azt meg is próbálják eladni, legyen az bármennyire hulladék, hanem azokkal van gond, akik szerint ez egy jó játék és mittomén' még full áron meg is veszi.
Valhalla sokakat kiégetett és hiába volt benne egy rakás dolog jó, érdekes, élvezetes, akkor is elmebeteg hosszú, főleg DLC-kkel. Nem is tudom egyetlen playthrough alatt öltem-e játékba majdnem 200 órát. A Fallout 3 Goty volt nálam olyan 140 óra körül és már ott is az utolsó DLC-k esetében éreztem, hogy ez így már elég volt, de az nem lépett túl ezen a határon, a Valhalla meg nagyon.
Főleg amúgy azokat égette ki a Valhalla, akik OCD-vel küzdenek és elkezdik módszeresen kitakarítani... hogy egészen őszinte legyek: meg is érdemlik, ha utána rosszul vannak.
Valhallának van értelme egyébként, de olyan iszonytatóan lassan bontja ki, hogy nekem cirka 5 hónap gaming időmet nyelte el.
Igen, abban feltétlenül egyetértek, hogy a korrekt nem elég. Rettenetesen nagy a piac, nagy a kínálat, aki nem tűni ki és nem jó játékot tesz le az asztalra, az eltűnik.
Exp33-ba nekem csak pár óra ment bele, értem a lelkesedést, de a techno moslék, amit én PC-n tapasztaltam vele kapcsolatban, az meggyőzött arról, hogy majd jövőre Humbliból.
-
_drk
addikt
Ezzel nem értek egyet.
2020-ra, mikor bepótoltam sok sok évet nagyrészt Sony exkluzívok, Witcher3 és stb legnagyobb címek után éreztem egy nagy kiégést, hogy ez ennyi volt.
Majd bele kóstoltam a Souls játékokba és klónjaiba. Most pörgött le a Lords of the Fallen, az egy jobb felé korrekt játék.
Simán el voltam vele.
Ezáltal a rougelike-okba is és Hades és hasonló címek lépnek meg.De csak jött egy Returnal ami megmozgatta azt a bizonyos, de kurva jó gamek-ek vannak még.
Majd jött egy Elden Ring ami azóta is húha. Folytatódott a God of War. Bladurs Gate meg ismét egy korszakalkotó mű lett. Közben Resident Evil-okkel el lehet szórakozni.
Tales of Arise-zal megkezdtem a jrpg-k sorát, hát ott rengeteg a kiaknázatlan kincs az biztos.
Expedíció 33 után jön a Death Stranding 2. Abban biztos vagyok hogy szar nem lesz. Max kérdéses WTF.Bőven vannak nagyon jó játékok. AAA-t kell elengedni.
-
i2k
őstag
Ezt kapjátok ki!
[link] - Scammers are now laser-engraving GA102 GPUs onto fake RTX 4090 cards, sold for $1400 each
A user has been scammed with not one, not two, but four different GeForce RTX 4090 graphics cards, with fake AD102 GPU labels being laser-engraved onto RTX 3090 and RTX 3080 graphics cards, a new scam exposed by a Japanese (valójában kínai - a csóka usákiai, szóval nem tudja megkülönböztetni őket) technician on YouTube. Check it out: a videó -
i2k
őstag
[link] - Stellar Blade has sold one million copies on PC in just 3 days
"Shift Up has announced that the PC version of Stellar Blade has sold one million copies in its first three days. As the devs noted, this means that Stellar Blade PC achieved the highest level of performance in the history of single-player games developed domestically."
-
_drk
addikt
Hát most lehet az a baj, hogy az Ubisoft idő visszaugrásban van.
Anno elég volt a korrekt játék bőven. Ma már nem!
Igazából a mostaniak is nagyjából egyben vannak 1-2 nevetséges bugot leszámítva, de azért bőven játszhatóak, működnek a mechanikák, sztorik gyengék, nem annyira de nem is bilincsel le, de legalább szépek a játékok.
Egy külön harc rendszert is mindig sikerül összehozni.
Sokan ezért is dicsérik ezeket és nem értik mi a gond velük.És Ez így a Valhalláig elég is volt. De ott szerintem ki is égtek a játékosok. Ez a játszok de már nem tudom, hogy minek. Mert szép tájakon maszkálok, jókat harcolok. Működik, csak úgy értelme nincs. 2x 20 óra, legutóbb kb 10 óra ment bele, de már csak akkor rakom vissza ha valami nagyon agyatlan mászkálgatás kell egy szép környezetben. Mert sajnos ez az AC.
Viszont vissza térve a korrekt játék kifejezésre, az a baj, hogy azzal tele a padlás. Ettől több kell.
Ezzel szenved a Microsoft is, hogy adja ki a játékokat sorra, de hát egyik se az a hű de must have. Kiemelkedő cím egy Doom, de már az is inkább subzsáner.
Blacklogom tele ilyenekkel, store-ban ezek vannak szarrá akciózva.
Szerintem 2025-ben elértünk oda, hogy vagy multis móka ami működik, vagy single-ben mutatni kell valamit.Pl Expedíció 33. Most azzal játszok, egészen elképesztő, pedig tök egyszerű formulákkal dolgozik, kicsit kavar rajtuk mert muszáj de nagyon jól működik.
-
Shadowguard
senior tag
válasz
VoltanIgor #153900 üzenetére
Kicsit hasonló érzéseim vannak nekem is. Mondjuk én már beletettem 15 órát, mert van egy fél openworld rész ahol rengeteget lehet szédelegni és én jól el tudok szórakozni minden ow címmel, mire mindent összeszedek. Vagy megunom a felesleges próbálkozást és rákeresek, hogy haladni kellene a sztorival, mert hiányzik hozzá képesség
Annyira szeretném, ha ilyenkor lenne egy felugró tipp, hogy ne próbálkozz, mert nincs meg a skilled hozzá. Bezzeg ha valahol nem csinálom rögtön amit a sztori szerint kell már villog a hint gomb
Szörnyek engem egyre inkább emlékeztetnek a Scarlet Nexus lényeire (legutóbb Code Veint írtam, de nem, a fecskendő fejű ló az a Scarletből van), van egy randa sejtésem, hogy a sztori is abba az irányba fog kifutni.
Harc kicsit esetlen, kicsit suta, de játszottam már sokkal rosszabbal is. Lies of P DLC után kezdtem bele ebbe, ahhoz képest a nehézség lényegesen lentebb van, az eddigi három nagyobb bossból csak a Gigas tudott megölni párszor. Második alkalommal meg jó párszor, de a legtöbb mobot könnyű leszedni.
A "vizuális rész" engem is csak az első 5 percben kötött le, meg ha van egy-egy új ruha akkor felpróbálom és kicsit bohóckodok benne, de engem személy szerint kizökkent a fürdőruha meg miniszoknya a játékban, szóval többnyire valamelyik Diving suitban megyek.Attól függetlenül nem rossz a játék és biztos, hogy összeszedem belőle az achikat is, de tényleg semmi kiemelkedőt nem tud nyújtani...
-
Crus
őstag
A Valhalla messze van a tökéletes játéktól és borzalmasan hosszúra nyújtották, de már annyira ami már nekem is too much volt, de összességében egy korrekt játék volt, aminek voltak egész kimagasló momentumai is.
De ez a Mirage, azok után, hogy az általam is rengeteget kritizált AC1-től eljutottunk cirka 13 AC rész után a Mirage-ig, ami kínosan AC 1 klón, ez felfoghatatlan böszmeség.
Feltételezem volt pár elmebeteg aki a régi AC-k játékmenetét akarta újra és hát na... megkapták, bele az arcukba. Megérdemlik, tolják csak ezzel eonokon keresztül azt kívánom mindegyiknek. Hát PONT azért kellett megújulnia a Syndicate után az AC-nek, mert BORZALMASAN elfáradt addigra már a classic AC játékmenet.
Hiba volt ezt nem DLC-ként kiadni, de hát kell a lóvé herbálra, meg román prositkra... mer' ebből csak arra fogja futni, vagy még arra se.
SW fan haver pont a napokban tolta végig a SW Outlawst, rémesen megengedő a játékokkal szemben, ráadásul súlyos OCD-vel küzd, így maxolta is. Na most még ő is azt mondta, hogy az Outlaws nem érdemli meg a figyelmet.
Kíváncsi lennék a Shadows-ra, de nem fogok érte 35 ojrókat fizetni, főleg, hogy tuti hoznak ki még hozzá valami DLC-t.
-
_drk
addikt
Nem hiába van az Ubi szarban.
Valhalla óta nincs értékelhető címük, a shadows túl későn ha nem is túl kevés de nem elég az biztos.
Ugye egy időben adtak ki 3 játékokat ami már hülyeség volt.
Utána ez a Mirage amit senki nem értett.
Pandora amit megint senki.
Majd Outlaws kegyelem dofesnek. Most még várták a DLC-re, de mivel az nem csinál más játékot belőle a kutyát se kategória.Át kéne nevezni az egészet céget. Összes franchise-t kidobni. Max valami Anonymus-os AC-t dobnék ki lezárásnak, de már az is túl késő lenne.
-
VoltanIgor
aktív tag
Játszom vele, talán a harmadik boss ment le. Nem vagyok elájulva, de óriási csalódottságot sem érzek, leginkább azt, hogy "meh". Eddigi benyomásaim alapján a következőt tudom írni.
A karakterek szépek, nem győzöm majd eleget hangsúlyozni a lengő segg és csöcs faktort, mert szemlátomást a költségvetés elég nagy része ebbe ment, és jól is néz ki. Rögtön le is dobtam a textilt, és az alsónemű szerű skin-suit ruciban megyek, mert tényleg kellemes nézni a vugyi-vugyi-zó popóját a csajnak. Gondolom, sokaknak ez már elég is
A grafika többi része nem nagy szám, olyan pályadesign van, ami eléggé avas és idejétmúlt, szürke romok, szürke parkolóházak, szürke csatornák, kicsit a Surge világára emlékeztet, nem annyira indusztriális, de legalább annyira sivár. Lehet, hogy a többi terület érdekesebb lesz, meglátjuk. Cserébe viszont nagyon szépen fut, e témában tényleg le a kalappal, nagyon jól optimalizált.
A szörnyek design-ja nekem túl amorf, nincsenek igazán emlékezetes ellenfelek eddig, ebbe a boss-ok is beletartoznak sajnos. Talán az a rohangáló, öklelős bika-ló szerű valami volt jópofa, a többi semmi extra. Később talán változik.
A harc nem a kedvenc stílusom, nekem a DaS-jellegű, nem kombó alapú, lassabb harc jobban bejön, mint ez a kicsit DmC jellegű, de ez az én bajom, ezt nem rovom fel. Viszont az már zavar, hogy a parry ablak nekem kicsit szűk, nem egyértelmű, hogy mikor kell végrehajtani, pedig elégg apellál rá a játék, valamint ha az ellenfél kombójának első csapását beszívom, akkor 10-ből 8-9x tuti, hogy a többit is, annak ellenére, hogy esküdni mernék, hogy időben nyomom. Szóval valami nem stimmel, de lehet, hogy velem. Viszont tényleg látványos kombók vannak, és ha sikerül összehozni az evade-parry dolgokat, akkor tényleg nagyon jó, fluid érzése van a harcnak, közben meg még megy a segg vugyi-vugyi is
Sajnos ez nálam az esetek kisebb részében működik, általában inkább hack n slash gombnyomkodásba fullad a harc, de mondom, ez az én bénaságom is lehet.
A sztori, már amennyit eddig láttam belőle, a tipikus ázsiai posztapokaliptikus fasztuggyamitörtént, de nem is igazán érdekel - vonalon mozog, láttunk ilyet már párszor. Később, ahogy csöpög az infó, még változhat.
Hangok elmenősek, semm különös, de nem is rossz. Zenék a tipikusan ázsiai akció és JRPG-s halandzsa kórussal megtámogatott muzsikák, bossharcoknál a hozzájuk passzoló teátrális BABUMM hangulatú darabok váltják az amúgy lift-ambient háttérzenét, szokásos. Nem kiemelkedő, de amúgy igényes, nincs panasz.
Szóval nekem eddig eléggé középszerű benyomásom van a játékról. Sajnos öreg vagyok már ahhoz, hogy egy virtuális popócici-bugi teljesen lázbahozzon, a többi alapján pedig megintcsak az az érzésem, hogy sokkal nagyobb itt a füst, mint a láng, ismét. Ha egy szakállas fószer lenne a főhős, már régen senki nem beszélne erről a játékról, lássuk be.
Rossznak persze nem mondanám, általában véve élvezetes is, de semmi igazán kiemelkedőt nem tudok mondani, a főkarakter kinézete, animációja és az optimalizáltságon kívül. Minden egyéb az OK szinten mozog, se több, se kevesebb szerintem.
Nálam ez egy hetes a tízből. Szerintem végig fogom vinni, és benne van, hogy menet közben valami kattan bennem, vagy tényleg érdekesebb lesz, reméljük.
-
Crus
őstag
Beletoltam eddig kb. 15 órát ASSassin's Creed Mirage-be és le vagyok döbbenve tőle.
- Most vagy én tolom egy másik verzióval, mint a szaGma, vagy egy új idővonalba csöppentem, de összességében és nagy tisztelettel kérdezném, hogy ez mi a f@sz? Már úgy értem mi ez retek fos, úgy cirka 18 évvel ezelőttről? Ez valami ostoba trollkodás?
- Kijött az AC ELSŐ részének DLC-je AC: Mirage néven. Ezt eddig értem, tiszta sor. Azt nem értem, hogy hol a faxba voltam az elmúlt 18 évben, hogy nekem ez csak most került sorra? Ezt akkor kellett volna letolni, nem most!
- Az AC: Ody kb. 8 éves cím és már a Valhalla esetében se értettem, hogy sikerült egy fokkal rondább játékot, csúnyább karikat megalkotni, de ezt betudtam annak, hogy a hanyatló nyugaton ez is hanyatlik. És erre itt van a Mirage, ami az AC 1 küllemét idézi, persze 4k-ban, picit részletesebb textúrákkal, jóval nagyobb HW igénnyel, de igazából csak az AC: Origins assetjét másolja szolgai paraszt módon. Csak hát, az AC: Origins egy látványos és jópofa játék volt. Egy olyan AC, amiben Egyiptomról mindent, de mindent elmondtak amit csak el lehet mondani.
- Ha pl. 18 éven keresztül azzal foglalkozok napi 8 órába, hogy az orromból a taknyot a szemetesbe próbálom pöckölni, akkor ennyi idő alatt ebben irgalmatlanul profi leszek, csukott szemmel menni fog. Na ezek a balf@szok az AC egyik alapját, a parkourt is visszalökték a kőkorba. Frusztráló, idegesítő, ragadós, elakadós, helyben szerencsétlenkedős, végtelenül ostoba kínlódás. Abszolút tehetség kell ahhoz, hogy valami működőt ennyire lealázzunk. Le a kalappal!
- ... és valamiért sose tudok futni amikor nagyon kéne, mindig rém lassan megyek, vagy ami még jobb, hogy guggolva szerencsétlenkedek. Sosevót' ilyen Tarlós idején! Sose!
- Ha 18 éven keresztül verem a nyálam, hogy micsoda kulturális és vallási, meg bőrbarát diverzitással készítek a nagyközönségnek játékokat, akkor, hogy a csába' lehetséges az, hogy beletolok ebbe a játékba tömegével olyan érdektelen, nulla, lapos, jellegtelen karaktereket, melyeket a játékipar még a Pongban se látott??? HE?!
- Ha ilyen embertelen rutinom van történet kreálás terén és az AC Ody és Valhallában egész elismerésre méltó módon tudok újabb sztorikat és questeket kiötölni, akkor miért köpök fel és állok alá, majd gyártom le a Mirázsban' ezt a 20 éve is "meh" kategóriás alibiszart, amit sztoriként a nép elé mertek nyomni?
- Ember!!! Megutáltatod a világgal a rossz arcot a Valhallában, majd csinálsz köré egy játékot, amiben azonosulj vele és terelgesd? Hülye vagy? Miért vagy hülye?
- Állítólag ez IS a Valhalla egyik DLC-je lett volna, de valami sétáló eszement aki elől elvették a vájút, átverte, hogy legyen belőle külön játék. Jórészt Stephane Boudeon a "kreatív" tervező érdeme ez a csudálatos' tehénlepény. Amit nem értek, hogy vastagon benne volt a Ragna, Wrath of Druids, Siege of Paris DLC-kbe, amik összességében egész jól kiegészítették a Valhalla világát és tették a dolguk DLC-ként. De ez? Ezt így külön játékként árulni gyak. vérlázító!
- Sokan mentegetik a Mirázst', hogy de Bagdad szép... ja. Messziről. De alapvetően egy RNG-el feltöltött izé, ami kicsit se tűnik élőnek, inkább csak mesterkéltnek és direkt a játékost akadályozónak. Borzasztó benne közlekedni és kismillió alkalommal nyomulnak rád az őrök akkor is, ha 0 körözési szinten állsz... csak hát ott egy kapu és az ott "enemy territory". Csak ha 5 méterrel odébb megmászod a kődarabot, akkor elkerülheted. De ebben mi a pláne? Ez nem kihívás, ez felesleges akadályozás és egy rakás van benne ilyen.
- Ahogy bőven jut abból is, hogy a loot Valhallához méltó olyan épületekben van, amibe nem csak te, de az ott lakó se tudna bejutni. Teljesen szürreális, hogy a város közepén ott egy 2 szintes lakóépület, amibe mittomén' úgy lehet bejutni, hogy berobbantod a 2. emeleti ajtót és belülről aztán majd leveheted a torlaszokat... de ki tette fel oda a torlaszokat, ha oda se ki, se be??? Pfff.
- Ez a skilltree... édesfaxom. Egyrészt úgy nagyjából whateva' mire teszel, mert sokat nem oszt, nem szoroz másrészt totálisan egybites és fantáziatlan.
- Ezek a fegyók... haszontalan baromságok még egy legendás kardon is. És ráadásul nem elég, hogy minden alapanyag 200x megvan már hozzá, fejleszteni csak úgy tudod, ha szerzel a fenti ajtók/házak ládájából hozzá tervrajzot. Pathetic.
- Dobókés? Ez most komoly? Mi vagy te, cirkuszi bohóc? Ja, várj, az vagy, mert annak tart az Ubi! Ez a kari úgy néz ki, mint egy szakállas apáca, akit endometriózis gyötör. Szóval, dobókés, mert nincs íjpuska, vagy íj, mert azt még nem találták fel akkoriban. (De b+, feltalálták, sőt ellened használják is!!!). A legjobb, hogyha egy kövér őrön van fejfedő, akkor lepattan róla 100-ból 100x a dobókés. Na most a kis őröket mindig könnyeb kiiktatni közelről a nagyobbak egy fokkal problémásabb, oda kéne a dobotőr, ha már nincs más éppen nálad, de hát az ellen nem gyó'. Idióták.
- Bevezették ezt a coin rendszert, hogy érmékkel tudsz rávenni emberkéket erre-arra, de teljesen felesleges. 5 mp alatt találsz free megoldást.
- Ha "köröznek", a FALRÓL le kell tépni posztereket! Mint TIZENNÉGY éve az AC II-ben! Vagy meg lehet kenni szónokokat... milyen eredeti, nem? Kár, hogy azóta eltelt annyi év amennyi idő alatt egy német juhász megszületik, él egy tisztességes életet, majd végelgyengülésben kimúlik. -.- Ráadásul az AC II-ben volt egy 3. mód is, meg lehetett ölni xy hivatalnokot, aki rádnyomta a körözést... itt erre nincs lehetőség, azt majd 2039-ben lehet majd megtenni az AC: Mirázs 2. részében.
- Itt most nincs szinteződés, meg skálázódás veled, cserébe a harc unalmas, ötlettelen és igazából AC1 szerűen 2 gombos fingilingi.
- Véletlenül se tudod fejleszteni a fegyód az AC HQ házakban, ahhoz kovács kell, lehet ida külön kutyagolni, de a felszerelésed azt tudod fejleszteni. Ócska időhúzás.
- Fetch questek.
- Súlytalanság feeling.
- Nem érdekel, hogy a főkari él-e, hal-e, de a többiek se sok vizet zavarnak, mert sok kariépítés nincs.
- Van egy spec. hely, ahol gyűjthető szilánkokkal lehet 3 komolyabb lootot feloldani. Na. Oda sincs fast travel, csak a közelébe és minden egyes alkalommal, ha arra jársz, tudhatod le a lemerülök a tóba, majd a víz alatti barlangba, majd átfutok a szikla oldalán, majd bebújok, majd izé... röhej.
- Most mit szépítsem? Én ebbe a játékba szépen bele tudok aludni és nem, ez nem vicc. Ma is terelgettem ezt a nyomit és azon kaptam magam, hogy körbe-körbe flangálok valami karavánnál és fogalmam sincs mit akarok, mert igazából már félálomban voltam.
- Egyetlen közepesnél erősebb pontját eddig nem láttam, de zömében inkább alatta veret.
- De-de... de lehet benne lopakodni! Jah... Ody és Valhallában tömegeket gyalultam le lopakodva, teljesen frankón működött. Semmivel se működik itt jobban, mint korábban, csak gyakrabban tolnak olyan helyzetbe. A közvetlen elődökben dönthettél, hogy keménykedsz vagy stealth. Ahol csak bírtam ment a stealth... itt most annyira le vagy butítva (pár csapás és véged), hogy a stealth megy orrba-szájba, amivel nem is lenne baj, ha érdekes lenne, de nem az. Az A.I. is mintha rosszab lenne.
- 10 db. AC-t kellett elviselni ahhoz, hogy RPG-sebb, emészthetőbb legyen az egész, látványos animációkkal, harcokkal, jobb sztorival, jobb és kidolgozottabb karikkal, helyszínekkel, fegyókkal, skillekkel, etc. és akkor back to basics? Barbiturát. Lobotómia. Zártosztály.
10€-t fizettem érte, és azt gondoltam ez teljesen korrekt ár, de most úgy érzem, mintha 2 izzadt sittes a falhoz lökött volna, kiverték a fogaim (nekik már rég nincs) az egyik szájba, a másik meg hátulról kapott volna el. Meggyalázottnak, meglopottnak és kihasztnáltnak érzem magam. Ettől a játéktól a tükörbe alig bírok nézni... azt hittem az AC Rugó, meg a Liberation a mélypont, de ott és akkor azok jobbak voltak, főleg a Liberation, mely kézi konzolra készült elsősorban. De ezzel kijönni 2023-ban? Hogy ezt így eladni indulóban 50€-s áron? Hogy ezt az "újgen" AC-k után emberi fogyasztásra alkalmasnak találni? Mégis, hogy képzelték ezt?
A szaGma 7-8 közé értékelte, ami azért elég remekül mutatja a gerinctelenség és csúszómászóság azon fokát, hogy egyszerűen nem mernek kevesebbet adni nagyobb kiadó címére, mert hát a jó kapcsolatok, meg a kódok, meg a rendezvények, meg az ingyenszarok... meg a bohócok amivé lettetek...
Ez a játék egy igazi türhő paraszt, legalja fostalicska. Egy prosztó fing a sivatag száraz porába. Egy rettenetesen alja vicc. Egy időutazás abba a qrvára kellemetlen múltba, melyben 10 db. ilyen AC-t kellett elviselni ép elmével a t. játékosnak és ami ott és akkor még jó is volt, az mára már közel vállalhatatlan.
Ha a legőszintébben kellene értékelnem és benne van a kalapban az AC FEJLŐDÉSE, az út ahonnan jött és ahová pl. egy Odyssey-jel eljutott, akkor ez a fércmű véletlenül se lehet több 5/10-nél, ami egy nem jó játékot jelent és a Mirage egy nem jó játék, még annak se aki fanja a sorozatnak. Mer' ez vótmá! Ezt má' köszönjük 10x átéltük, de olyan szinte, hogy az AC 1-ben Damaszkusz/Acre/Jeruzsálemben verettük mainly, ami má' bocs, de az átlagnak Bagdad feeling és az AC 1-ből már ott és akkor is elég volt BŐSÉGGEL!
-
TBT
addikt
192K aktív játékos a Steam-en (új rekord), Steamcharts szerint pedig 1 millió vásárolt példány:
Ebbe nincs benne az Epic Games vásárlás, illetve az új, méretes frissítés óta eladott PS5-ös példányok (vagy a megvett DLC-k, mert ugye az is hoz valamennyit a konyhára). Refund valószínűleg minimális lehet a Steamen mert:
- Az egyik legjobb PC-s port az elmúlt évekből
- Unreal 4 motor = nagyon szép a játék
- És a játék sem rossz, szórakoztató, tartalmas, dögösÉs az Activision Blizzard / Epic / Riot Games is szívhatja a fogát, mert a legutóbbi frissítéssel EVE-nek már 120 ruhája van! Mindezt ingyen, ebben nincsenek benne a DLC-k ruháit. És még nincs vége... Legalábbis a játékosok további leírásokat és grafikákat találtak a fájlok között, amik további ruhákra adnak utalást (nyári jellegű szerkók).
Szóval... kapja be az összes faszén, aki egy "skinért" a továbbiakban 10-20 eurót elkér! -
i2k
őstag
[link] - Sony quietly removes PC sale restrictions in dozens of countries for four huge PlayStation games
Games returned to sale include God of War Ragnarök, The Last of Us Part 2 Remastered, Marvel's Spider-Man 2, and yes... Helldivers 2.
-
i2k
őstag
Erőlködés sincs már: felső sor.
"FBC: Firebreak is a first-person shooter game where up to three players can team up and play together. It comes out on June 17th. The game takes place in the world of Alan Wake and CONTROL. You and your team will fight strange and powerful enemies inside a secret government agency that’s under attack by supernatural forces."
-
i2k
őstag
A többi se rossz (Born to be Bushy, Don't Touch My Jerky), de ez kifejezetten jól sikerült, szerintem (a hegedűsök ütnek a videókban):
[link] - Bigfoot...Nine-to-Fine (Official Music Video)
(Teljesen AI az egész) -
Zó
aktív tag
Az említettek közül csak a PoE és a Killer Instinct volt bundle-ban, amióta az a MS a kiadó. A State of Decay nem rémlik bundle-ból, és az Is There Any Dealnek sem, ha jól látom telefonról. Az időközbeni felvásárlások, a Day1 Game Pass és a boxos kiadás (van, amit oda az MS adott ki, de PC-re nem) miatt tűnik általánosabbnak az MS bundlizása. Vannak rá példák, csak eddig elég esetleges alapon mentek. És eddig még a különböző divíziók, csapatok sem ugyanazon a stratégián vannak.
Amúgy szeretek újrajátszani játékokat, és egy rövidebb játékot könnyebb is. Pláne amikor nincs időm folytatni az aktuálisan elmerülős kedvencet, akkor jól jön egy töltelék. Persze az is lenne sok, de nem feltétlen a darabszám a cél. Nem biztos, hogy több értelme van a világ minden vonzó nőjéte 5 percet szánni, mint egyre/kevesükre többet. Filmeknél is jó érzés, ha fel tudom idézni egy klasszikus képkockáit, mintha csak annyi maradt meg, hogy kipipáltam a kódexbeli feljegyzések szerint, de jóformán azt se tudom miről szólt. Persze a Gothic 2 többszöri végigkátszása százszor indokoltabb volt, mint bármelyik UC-é, de akkor éppen jól estek azok is, a crushing eleve csak úgy volt elérhető, és úgy jobb volt mind, mint hardon.
-
Crus
őstag
Ok, így már világosabb... nekem kiinduló mondatokból az jött le, hogy letoltad mert érdekelt, majd letoltad mert mintha nem lett volna más. Még így is fura, mert neked is bődületes a backlog és tuti vannak számodra jobbak azon a listán. De értem.
Ez is crystal clear... igen, a kezdetektől fogva van előfizum még akkor is kiizzadtam rá, amikor hó végén 0-án álltunk. Ennyire nagyra tartom. És ez a változatlan... nagyon nagyon jó címeket kaptam onnan idén is, csak kéne sok segg, amivel meg tudom ülni ezt a sok lovat.
Lusta vagyok még MS címeket keresni, így csak random kérdezem: Age of Wonders III, Suna áldozata, Psychonauts, State of Decay, We Happy Few, Killer Instinct, Pillars of Eternity amik még így hirtelen beugranak, mint humblis cím, ami MS-hez köthető (exbáksz gém studios).
-
Shadowguard
senior tag
Én azért káromkodtam egy kicsit az elején, de szerencsére kis keresgélés után kiderült, hogy user (windows?) error van a dologban- > tutorial bossfight után közölte velem, hogy kifogytam a VRAM-ból és kidobott... Mert a 4090 olyan kis memóriaszegény.
Szerencsére csak azon múlt, hogy nem szabad a windowsra bízni a lapozófájlt, feltettem 64GB-re és azóta töretlenül haladok. Most öltem meg egy Corruptor nevű lovat, aki szerintem a Code Veinből tévedt ide.
Azon kicsit meglepődtem, hogy egyébként nem nagyon akarja terhelni a gépet. A VGA passzív hűtéssel ment végigÉs végre egy friss megjelenés, ami nem akar shadert építeni. Már ez plusz két pont nálam
Viszont nagyon remélem, hogy rossz a megérzésem a sztorival kapcsolatban, mert akkor szomorú leszek. -
Zó
aktív tag
Oks, de én se írtam, hogy te biztos kényszerből toltad...
Azt firtattad, hogy miért játszottam végig többször őket, ha nem nagyon jöttek be. Ilyet sem írtam. A válaszom: gondolom, nem
gyalogkényszerből. Élveztem akkor mindet, ha sosem tartottam csúcs lövöldének (más erényei voltak inkább műfajon belül is), de ettől függetlenül ennyi idő elég volt, hogy utána már kevésbé izgasson a formula.Már, hogy nem kellene külön fizetnem?
Csak arra gondoltam, hogy éves előfizetésed szokott lenni, tehát így beesik rendes üzemben, külön vásárlás nélkül. Nekem sosem volt még évesem, szóval ja, nekem ugyanolyan bundle, mint a többi.
Naon' lusta vagyok visszakeresgetni, hogy melyik MS játékom honnan lett meg, de szerintem vótmég' bundlis. Pölö' Alan Wake is tuti.
Az MS csak Xbox 360-ra adta ki az Alan Wake-et (és a DLC-it), PC-re a Remedy saját maga adta ki őket, a remastert pedig az Epic.
-
Crus
őstag
Oks, de én se írtam, hogy te biztos kényszerből toltad...
"Neked se akkor jött be."
Bejött, csíptem, átjött az egész, élveztem, nem kötöttem bele, de igazán a 2. résszel együtt tartom nagyra a produkciót és lettem kvázi fanja. Most már persze kisebb fan vagyok, mert N.D. egy farok és ja, fanservice lenne a dolga, de képtelen rá.
Anno PS3-on én nem is értettem, hogy képes az úgy és olyan látvánnyal elfutni... aztán a PS4 és a 2. rész esetében úgy felküldték a lécet, hogy azt még mindig nem hiszem el, hogy az a gyíkfing gép képest volt csekkerbórd' 4k@30-cal megmozdítani.
"De a "közmegegyezést" igen"
A popkultúrának ezen részét, még a nyugdíjas anyám is ismeri, szóval jah.
Már, hogy nem kellene külön fizetnem? Ha nincs anal' plan, akkor havi szinten vagy fizecc' vagy nem. Fizetős, csak többnyire kedvezményesebb price van, mint a többi Humbli bundlinál. Naon' lusta vagyok visszakeresgetni, hogy melyik MS játékom honnan lett meg, de szerintem vótmég' bundlis. Pölö' Alan Wake is tuti.
-
i2k
őstag
[link] - The most hated game dev - 15 perc
Igen: Niel dikkmehh -
i2k
őstag
válasz
Aljasvip #153885 üzenetére
Próbálok én normális lenni ám
énilyen témában --- sőt, az utóbbi időszakban (~1-2 év) egyre több szinkronos filmet nézek, de már sorozat is becsúszott így (Banshee-t*** például nem rég így fejeztem be -- Lili Simmons, egy istennő!) ---, azaz nem utasítom el helyből a szinkront, de tényleg van olyan téma, médium, amit eredeti hanggal/nyelven érdemes, sőt kötelező.Animét 99,9%-ban csak japánul!
A fennmaradó azért, mert egyszerűen nincs, azaz angolul tolják - például a Resident Evil CGI animációknál volt így.Dél-koreai anyagokat is csak koreaiul - a történeteik nem működnek angolul (szinkron), magyarul (szinkron), a nyelvük és a sajátos magázódásuk, a kapcsolati viszonyaik, jelöléseik nélkül - lehetőleg angol felirattal (gyorsabb).
//Becsúszott így is magyar szinkronos, de nem olyan az már...//*** = maga a sorozat nem volt nagy dobás a szememben - 5/10-et kapott végül. Rengeteg dolgot elszúrtak benne, de legalábbis sokkal jobbra lehetett volna írni, dramatizálni.
-
Ha már japán track, egy aktuális sztori: repcsi útra betöltöttem a (Top Gear) első évadát. Elindítom, magyar hang... Stop, hangsávok: csak magyar szinkron van rajta.
Ment is a kukába.Helyette a Dominion Tank Police-t kezdtem el nézni. Vicces kis klasszikus limonádé, némi sztorival a háttérben.
-
i2k
őstag
Megnéztem a Terminator Zero-t (imdb + MAL) - párját ritkítóan szar volt. De komolyan.
Senkit sem akarok letörni semmiféle infóval, aki akarja, az nézze (ha még nem jutott el odáig) - de nekem hatalmas csalódás volt. Már a fele előtt a szememet forgattam.Bizonyára sokat tudott volna javítani a helyzeten a japán hangsáv, de nekem nem olyan volt.
//Plusz: úgy látszik minden ilyen anime-vé alakított dolog elsiklik.
- a Blade Runner is kaki --- [még nem értem a végére, de fizikai fájdalmat okozott a főhősnő]
- Lara Croft is kaki --- [tudjuk mit tettek vele]
- LOTR még várat magára > bízom benne, hogy nem rontották el - igaz, az "csak egy film" -
Golden9
veterán
Join the FREE Dragon Ball Gekishin Squadra playtest before it ends this Sunday!
("Csatlakozz az INGYENES Dragon Ball Gekishin Squadra játékteszthez, mielőtt véget ér ezen a vasárnapon!") -
TBT
addikt
Szerencsére a Stellar PC-n is siker. 185K állandó játékos azért nem gyenge egy PS szökevénytől (főleg hogy egy hangos kisebbség temette a játékot a Denuvo miatt). És még csak feljebb fog menni.
Shift Up amúgy jófej. A játék rendezője írta is, hogy a játékosok nyugodtan készítsenek MOD-okat a játékhoz és ha tetszeni fog nekik, akkor megosztják majd Twitteren is a nagyérdemű számára.
Ilyen mikor láttunk utoljára játékfejlesztőktől? -
i2k
őstag
Ritka, amikor 2 jó hírnek is lehet örülni.
A RE 9-re nagyon kíváncsi vagyok.
S persze a Stellar Blade-re is - de Eve még messze van. (* Nekem) -
gejala
őstag
No, Konami elégedett lehet a Silent Hill 2 / Bloober teljesítményével, mert már be is jelentették az SH1 Remake-t.
Jöjjön csak a sok SH meg RE, mintha csak a PS2 korszakban lennénk. -
TBT
addikt
Immár hivatalos!
AZ a játék az eddigi legnépszerűbb / legsikeresebb Sony-s cím, ami eddig PC-re érkezett (Steam adatok alapján)! 141,997 aktív játékossal és 93%-os pozitív értékeléssel (jelen állapotban)!
És még odébb van az esti + hétvégi időszak. A 200K lazán meglesz. Nem is rossz egy Denuvós címtől.A második a Ghost of Tsushima volt 77 000 aktív játékossal, a harmadik pedig a 2018-as God of War 73 000 játékossal!
Most valamelyik sarokban felsír a Dragon Age Veilguard és (sajnos) az AC Shadows is. -
Golden9
veterán
FREE Wildgate Open Beta on PC and consoles: here’s how to join the fun.
("INGYENES Wildgate nyílt béta PC-n és konzolokon: így csatlakozhatsz a mókához.") -
Golden9
veterán
The Rainbow Six Siege X base game is FREE for all — some players get the Ultimate Edition too!
("A Rainbow Six Siege X alapjáték mindenki számára INGYENES – egyes játékosok az Ultimate Editiont is megkapják!") -
i2k
őstag
The First Xbox Handheld - Linus
-
Zó
aktív tag
Ne hari, én ezzel nem tudok mit kezdeni. Mi a fenéért játssza végig valaki többször az UC-ket, ha "nem az igazi", vagyis nem nagyon jön be neki?
Nem írtam olyat, hogy kényszerből játszottam végig, hanem hogy a végére - vagy ha úgy tetszik, a PS3-as gen végére, 2013-ra - emiatt is a végére járt nálam a formula. Ami egyébként egy könnyebben csúszik egy könnyedebb sztorival.
Itt is írtam már párszor, hogy engem a második rész lökött be a fanok táborába, amiatt toltam le újra az 1. részt és aztán a Remasterremakerecsulát is és sokkal, de sokkal jobban odafigyeltem minden kis rezdülésére és persze nehezebb fokozaton toltam és a kettő együtt már nagyon piedesztálra került így nálam.
Ezért mondom, hogy az ott és akkor az egy nem lényegtelen, de egy tényező. Neked se akkor jött be. Más a rossz nehézségi szinttel. Vagy hogy úgy játssza a Halo 3-at ott és akkor, hogy az első FPS-e, pedig lehet nem 10/10-ezné, ha mást is látott volna. Az aktuális kedv, az egyéni preferenciák, az egyéb kulturális fogyasztás hatásai szintén fontosak.
Nálam a Last of Usnak az is betesz, hogy de gyakran inkább olvasni lenne kedvem helyette, vagy más, nekem valóbb játékkal játszani. Így máris rosszabb a szájíz. És amúgy a performansszal sem vagyok elégedett. Ha van is papíron elég frém, ha nincs is klasszikus stutter, akkor sem az igazi. Nyilván PS3-on rosszabb lett volna, és élveztem rosszabbul futó játékokat is, de magasan van léc már, így ez is egy tüske, ami a csökkenti a kedvemet. (Tény, a portként sokkal jobb GoW se kapott el, és a HZD-t se mentette meg, hogy jobban futott.)
Igen, azért mondja, mert nem ismeri a játék sztoriját. :DDD
De a "közmegegyezést" igen
Szoktak há'! Legutóbb Orit is láttam ott bundliban, nekem monthly/choice-ból van meg, meg még jó pár MS cím. A gyorsaság az változó.
Az ITAD szerint sose volt Choice-ban (azért uyge nem kellene külön fizetned, azért számít, meg mert arról volt szó), más bundle-ban volt. Eddig csak a QD-t találtam a Choice-ban (2018-ban, még az előző genben), az nekem is onnan van meg, a többi MS-játékom közül meg egy sem. Pedig van egy pár, melyből évek óta szeretnék olcsó steames példányt (a mostani MS-es bundle-ben nem voltak). Szóval elég esetleges, meglepődnék, ha pár éven belül lenne, legfeljebb egy ordenáré bukás esetén. Persze drukkolok, hogy anélkül is igazad legyen.
-
Dilikutya
félisten
Ennek a listának jó része nem AAA, hanem alsópolcos indie szemét, sok kizárólag mobilra jelent csak meg, így aki mobilon nem játszik, az ezekkel nem is találkozott. Ugyanez igaz a többi platformra is. Időben is van szórás bőven, az olyanokat pedig, mint Doom, Half-Life, Return to Castle Wolfenstein véletlenül sem sorolnám a zombis játékok közé. Abszolút nem túltolt a téma, a Walking Dead sem hozta el a zombis képregények áradatát, sem a sorozatokét.
Beszéljünk inkább a 2. világháborús játékokról, irgalmatlan hosszú a lista, de PC-n nem érzem túltoltnak azt sem.
-
i2k
őstag
Okay, a MUDANG: Two Hearts tényleg jónak tűnik.
S nem csak azért, mert Heo Sung-tae ott van a trailerben (is), hanem mert biztos, hogy sokkal furfangosabb a sztori (jó koreai szokás szerint), mint egy Gears vagy CoD esetében.
Tetszik a több szereplős, és misztikus téma is.
Szerencsére gyün XboxPÍszÍ-re is -
Crus
őstag
"Amiből szintén volt elég a három UC többszöri végigjátszása után"
Ne hari, én ezzel nem tudok mit kezdeni. Mi a fenéért játssza végig valaki többször az UC-ket, ha "nem az igazi", vagyis nem nagyon jön be neki?
Igen, a TWD szerintem elég erős narratívát tolt 1 évvel a TLOU előtt és utóbbi emiatt nálam se ütött be annyira, mint másnál, aki sosem tolta a Telltale játékát. Itt is írtam már párszor, hogy engem a második rész lökött be a fanok táborába, amiatt toltam le újra az 1. részt és aztán a Remasterremakerecsulát is és sokkal, de sokkal jobban odafigyeltem minden kis rezdülésére és persze nehezebb fokozaton toltam és a kettő együtt már nagyon piedesztálra került így nálam. De igen, azt feltétlenül osztom, hogy az 1. rész gyengébb, bár a The Left Behind DLC-vel mélyítették Ellie karakterét és ez elég jót tett a teljes képnek.
A második részről, nem tudok rosszat mondani. Pörgetem itt a fejemben sorra a történéseket, gameplayt, hangulatot, mindent és csak elismerően tudok bólogatni. Kínosan sokszor letoltam és még mindig rohadtul csípem. Nem sok olyan woke-kal "ízesített" bármi van, aminek állva tudok tapsolni, de ez olyan volt.
"jé, egy gyors zombi"
Igen, azért mondja, mert nem ismeri a játék sztoriját.
Nem lehet minden velem szembejövő kopaszra sem azt mondani, hogy szegény kemót kapott... lehet, hogy csak neonáci.
Másikra...
Szoktak há'! Legutóbb Orit is láttam ott bundliban, nekem monthly/choice-ból van meg, meg még jó pár MS cím. A gyorsaság az változó. Most jól elő kellett vakarnom a mélyből a múltat és majdnem 4 év kellett ahhoz, hogy az Outer Worlds 1 Humble része legyen, de pl. a Quantum Break-hez 2 év se kellett...
-
Zó
aktív tag
Egyébként igen, groundeden ez frankón átjön. De ez azon nem segít, hogy akkortájt már hosszú távra kiégtem a témából. Nem az új játékok rontottak el, inkább a régebbi immersive simek irányát kedvelem jobban, azokhoz képest korlátolt a filmes ND-stílus miatt. Amiből szintén volt elég a három UC többszöri végigjátszása után, és mindnél említettem is, hogy nem az igazi. A drámázós, kislánykísérgetős témát meg ellőtte a Walking Dead, te ugye ott és akkor húztad miatta a szádat, hogy nem volt neked újdonság. Tulajdonképpen a te ott és akkor véleményedet mondom vissza, és arra írtad, hogy ott és akkor jobban kellett volna tetszenie
(És tegyük hozzá, a remake ugye upgrade-elte a játékmenetet.)
Egyszerűen az ND nem az én fejlesztőm, szerintem itt van a kutya elsáva, de azért majd nekimegyek talán egyszer a második résznek is, family sharingben hozzáférek. Abban a több lehetőség, nagyobb a mozgástér, úgy tudom.
*Ettől még lehet csinálni hasonlót, a Bovaryné és az Anna Karenina is megfér egymás mellett. Csak egyszerűen több re nem vágytam igazán. A telltale-es TWD-ből sem volt sosem elkezdenem a folytatást, pedig interaktív filmben kevésbé zavarnak a zombik, mintha lopakodnom kell a hörgésük közben.
A törvény nem tiltja ugyan, de a zombi a közmegegyezés alapján is naon' rohad, lassú és segghülye. Ezek a fertőzöttek egyben vannak, k. jó az érzékelésük, és mocsok gyorsak is tudnak lenni.
Elég sokféle dologban alapul a közmegegyezés téveszméken, de nem szeretnék sem politikai, sem más témákat felhozni
Megjegyzem, Romero filmjeiben nincs kifejtve a lore, és az utalások ott sema vudus, misztikus vonal felé mennek el, mellesleg, emlékező, fegyverhazsnáló zombijai is vannak. És amúgy is van a különböző lore-okban gyors élőhalott és lassú fertőzött, illetve a fertőzötteket is hívják akár ingame is zombiknak (nem a Last of Usban, persze). Tehát az említett módokon nem lehet leszűkíteni.
És ha valamiért ragaszkodnánk a közmegegyezéshez, akkor még az meglehet, hogy az átlagnak a zombiról lassan vánszorgó élőhalottak jutnak az eszükbe, de ha mutatsz neki egy fertőzöttet, akkor nem azt mondja, hogy az "nem zombi, hanem fertőzött", hanem azt, hogy "jé, egy gyors zombi".
-
Zó
aktív tag
válasz
Dilikutya #153847 üzenetére
Nem tudom, hogy merült el az FPS mint kikötés, feltételezem, nem a nem FPS Last of Us miatt
Imy, már tett be linket, de kiemelm, hogy én mikre gondoltam, ne a noname-séggel lesöprés menjen. (Nem az a noname, amit egy konkrét valaki nem ismer, ugye.)
Az általad említetteken kívül nagyobb nevek abból a generációból: Resident Evilek, Dead Risingok, House of the Deadek, Dead Space-ek, Plants vs Zombiesok (igen, az első rész elég felkapott tower defense játék volt), Left 4 Deadek, The Walking Dead (és pont ezzel ment nagyot és több részt a Telltale), a zombis Yakuza, The Evil Within (generáción belül jött, de a Last of Us után) stb.
B-kategóriában és indie-ben is volt sok minden, tényleg csak mellékesen jegyzem meg, hogy a Rebellion Zombie Nazi Army-ja négy részig is eljutott, a Project Zomboid meg egy népszerű, máig fejlesztett indie projekt. Nem tudom, hogy a State of Decay ide való-e, vagy az előző kategóriába, mert ismertebb név az is.
De kapott zombis DLC-t az RDR (és csak azt), a Borderlands, a CoD meg népszerű zombis multimódot (és ezt sok későbbi részben elsütötték, nem is jut eszembe más iylen önálló életet élő mód hozzá, de nem vagyok nagy CoD-os).
És nemcsak játékokról beszéltem, a Walking Dead akkor volt jelenség képregényként és sorozatként is, a régi zombis filmek kaptak remake-eket, paródiálat, a World War Z bestseller könyvől lett Brad Pitt-film, a Marvel meg Marvel Zombies-képregényfolyamot nyomatott.
És persze a zombizás annyira a popkultúra része volt, hogy zombis szekciók, ellenféltípusok elég sok mindenben voltak. Hogy mást ne mondjak, Naughty Dog-játékban is, vagy éppen a Mass Effect huskjai.
A lényeg, hogy a popkultúrában felkapott volt a téma abban a generációban, és azóta is többé-kevésbé velünk maradt. Ez akkor is így van, ha léteztek más trendek és felkapott témák is. És egyéni ízlés szerint lehet még kevés is, csak éppen ettől a Last of Usban nagyon nem volt friss téma. Ami nem baj, nem várom el, hogy több fantasy RPG ne legyen, mert már sok volt, de nem is írtam ilyesmit.
-
TBT
addikt
80 euró lesz a The Outer Worlds 2 alapkiadása is:
De persze Prémium embereknek lesz belőle prémium kiadás is 100 euróért (~42000 Ft), mint a Dúmnál.
-
TBT
addikt
Hát ebből nem sok minden jött be...
Sehol egy:
- Perfect Dark
- Új Tomb Raider
- Új Gears
- Új Halo
- Új Forza
- Fable
- Elder Scrolls 6
.... Ezek egy részét miért mutogatták tavaly, ha azóta síri csend róluk?De Blizzard részről is zéró új tartalom. Hol van a Diablo 4 következő kiegészítője?
Az ígéret az volt, hogy 1,5 évente jön hozzá valami komolyabb cucc, 2026. elején kellene megjelennie... Hol máskor kellett volna tízelni - ha nem itt - legalább?
World of WarCraft Midnight szintén... 2026 elején kellene jönnie! Hol jelentik be, ha csak 2026 végén lesz BlizzCon???
De ott van náluk a többi Blizzardos univerzum is és... nem kezdenek vele semmit.EA részről is el tudtam volna viselni valamit... Még a Battlefield 6-ot is, de sehol az új - évek óta készülő - Star Wars Jedi játék...
Sehol egy új NFS (pedig így hogy évek óta nincs Forza - és ez így is marad még 1-2 évig biztosan) - az év végén, nem lenne konkurenciája.
Sehol egy új Mirror's Edge... 9 éves a Catalyst is, de sehol egy Titanfall, sehol egy Command & Conquer... Pedig most megint mennek a női karakterek. Mi a franc van ezekkel a cégekkel?
De az XBOX konferencia nem volt rossz. Rengeteg kicsi és ötletes játék van, amiért teljes árat nem fizetnék - annyit egyik sem ér ezek közül, de egy pizza áráért teljesen OK, hogy megnézze őket az ember. Ezek közül rengeteget úgysem fog végigjátszani senki sem.
Csak megint azt érzem, hogy brutális mennyiség és szegényes minőség van, pont mint egy nyugati (KFC - Meki - Burgerking) gyorskajáldában.Szerencsére fiatalként még olyan korszakban éltem, amikor volt E3 és az ütött is rendesen javarészt évről-évre, nem ilyen langymeleg műsorok voltak, ahol a show egyik fő száma - ráadásul zárásként - a COD 1834. része a Black Ops 7.
Emellett a Microsoft / XBOX már hardverre sem akar költeni, kiadták az ASUS-nak a munkát. Szóval már csak a Sony és a Nintendo fog érdemi konzolt gyártani a jövőben... Ők is meddig ugye.
No comment, de tényleg. -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153861 üzenetére
Nekem a bundliban a fecnire vésett kód 10k volt. (Alapgép 210k lett volna, ez meg 220k volt.)
Ahogy látom idehaza 80€ áron megy ami nyilván rablás fényes nappal érte... persze tény, hogy ez multis és party game inkább, de akkor se ér ennyit. Semmilyen dimenzióban.
A gond az és fentebb írtam, csak ignorálják sokan, hogy a NSW 2-nek bitang gyors kártyára van szüksége. Ergo ezek a gyári kártyák se egy nyomi microSD-n vannak, amiről 50 MB-tal olvas, hanem 20x sebességet kell tudnia. Nem mered megnézni mennyibe kerül egy olyan kártya... szóval úgy látom a labrador itt van elásva, mert bár nyilván sokkal olcsóbban szerzi be a Nintendo ezeket tömegével, de ezek a kártyák még úgy is drágák.
-
VoltanIgor
aktív tag
"0 - Mario Kart World nem rossz, de még a fiamnak is könnyű és nem is tudja az embert sok órára lekötni. Mész pár kört és kb. ennyi és ahogy olvasgattam a grand prix igazából pár óra alatt letudható. Ahhoz képest a bolti ára embertlen brutál."
Mindezt mennyiért? 80 Eur? Vagy ez még 70?
-
Crus
őstag
További tapasztalataim:
- Király, hogy van PCM 5.1, de mint kiderült ahhoz olyan erősítő is kéne, mert az enyém hiába tud DTS, THX-et is, a PCM-mel nem kíván semmit se kezdeni azon kívül, hogy sztereóban prüntyög. Mondjuk zenehallgatás és mozizás miatt amúgy is tervben van az upgrade, de azt hittem ráér jövőre.
- NSW 1-hez vett Pro controllert párosítottam, kezeli tökéletesen, de bekapocsolni nem engedi vele a gépet. Minő véletlen az új Pro controllerrel ez nem gond, vedd meg paraszt azt. Anyád!
- Lötyög a cucc murvára a dokkolóban... WTF? Erre Imi persze mondaná, hogy ne aggódj, majd ha púpos lesz az akkud ki se tudod majd venni.
- Emészthetetlen, hogy a Welcome Tour ~4000 Ft! Mintha anno az Astro playroom nem ingyenes lett volna, ha még fizess azért is.
+ HDR, ALLM, 120 Hz instant aktivizálta magát, mihelyst a tv-re dugtam dokkolva.
+ Csatlakoztam egy kis családi csapathoz, így 1 évre 3200 Ft volt csak az online (2.750 Ft csak, ha megvagytok 8-an!), aminek számomra az az egyik nagy előnye, hogy pl. a Zelda ToTK NSW 2-es upgrade-je így nem ~4.000 Ft, hanem jár... meg mellé egy rakás régebbi Nintendo és még Sega címet is tolhatsz, gyak. emulátor módról van szó.
+ Smooth nagyon eddig rajta minden is és továbbra se hallok venti hangot, pedig ez egy kb. NYOLCSZOR erősebb gép, mint az NSW 1 volt!
+ De pontosan egymás után lestem meg sima Zeldta ToTK és az upgradelt verzát. Hááát aki nem látja a difiket, azzal komoly baj van! Sokkal kevésbé pixeles, sokkal részletesebb, és nyilván sokkal jobban fut. Néztem anno Steam Decken is, ott rosszabbul fut és egy picit csúnyább... de persze PC-n emuval gondolom lehet szebbet kihozni belőle, de azé' az warez továbbra is.
0 - Mario Kart World nem rossz, de még a fiamnak is könnyű és nem is tudja az embert sok órára lekötni. Mész pár kört és kb. ennyi és ahogy olvasgattam a grand prix igazából pár óra alatt letudható. Ahhoz képest a bolti ára embertlen brutál.
Tetszik vagy sem a Nintendo kegyetlenül nyúzza a játékosait anyagilag, de néha olyan gennyes húzásokkal, hogy azért kb. perelni lehetne.
-
-
Crus
őstag
Borzalmasan nagy lett a mellény igen és azt képzeli, hogy nem a nezőkből/vevőkből él. A Heretic szakmai siker lesz, de tömegek élből el fogják utasítani. Nem hiszem, hogy összejön neki a TLOU Part II értékesítése eredménye, ami amúgy dettó nem egy sokkoló nagy durranás és hát ugye azt is komoly utálat veszi körbe bizonyos arcok részéről. De a Heretic szerintem nagyobb savat fog kapni...
-
i2k
őstag
[link] - Final Fantasy Tactics Remaster coming to PC on September 30th, will have Denuvo
-
i2k
őstag
Nem fogunk összeveszni, remélem, de én is annak drukkolok, hogy Niel D pofára essen. Szívből. Túl nagy lett az arca.
De, sajnos, brutálisan nagy siker lesz a Heretic. Aranyba fogják önteni a nevét mindenhol.
Új, friss IP. "Bátor". Kopasz badass woman. (Saját) Vallási téma. Souls-like elemek. Sci-fi. 80-as fíling. "creatoroftlou". Tekknópuziekelájulnakolyanszéplesz. -
Crus
őstag
Pedig az a vicc, hogy grounded fokozaton nagyon kiélezett a játékmenet és abszolút élvezhető benne a sunnyogás, meg a para az állandó loot hiánytól.. és erre jött rá a csomó frankó helyszín és remek karik, zenék, hangok, hangulat. Adta az mocskosul akkor, ma már nyilván kevésbé, főleg a második rész után.
Dying Light-ot én nagyon akartam szeretni, olyan 5 óra után eluntam, nem tudom sorra kerül-e valaha.
A törvény nem tiltja ugyan, de a zombi a közmegegyezés alapján is naon' rohad, lassú és segghülye. Ezek a fertőzöttek egyben vannak, k. jó az érzékelésük, és mocsok gyorsak is tudnak lenni. Engem amúgy nem zavar, ha zombizod őket, de mivel a sztori egyik kulcs pontja is erre épül fel, így ezek biza fertőzöttnek minősülnek és gyanítom a 3. részben, kapunk még (ál)tudományos infókat a témában. A 3. rész pedig akkor lesz hirtelen fontos, amikor Dickmanó bebukja a Hereticet.
-
i2k
őstag
Kép alapján: nem igazán lesz meglepetés.
Tekknó téren talán - hiszen a Valve most nagyot lépett, MS-nek is kell valamit.
Játék téren: nem volt szabad sokat várni: ezek a címek is legalább 3-4 éve készültek, ráadásul a woke és a Gamepass beérés éra közepén.
Némelyik ígéretes lehet még nekünk is, hisz nem láttuk őket mozgásban - igaz, egyre kevesebb ilyesmi jön majd. -
i2k
őstag
Miért nem tudták meghagyni Blazkowicz-ot középkorúnak... a W6-ban már tolószékből írtja majd a náci-zombikat?
State of Decay 3 érdekel - hiába lesz állítólag woke
A Final Fantasy-ről kideürl melyik lesz.
Kojima játék-filmje egyelőre nem érdekel.
Forza 6 meg még nem érdekel, mert millió DLC jön majd hozzá. -
TBT
addikt
XBOX tease?
-
i2k
őstag
-
Zó
aktív tag
Gyenge volt 2013-ban a prezentált játékmenet, annyira nem győzött meg, hogy PS3-mal rendelkezve a kölcsön felajánlott példányt visszautasítottam. Tudtam, hogy nem lenne hozzá sem időm, sem kedvem. Nyilván a hulladék performansz sem segített ezen. Egyébként éppen, hogy inkább akkoriban játszottam zombis játékokkal, mert a téma nem újszerű volt, hanem divat. Azóta csak a Dying Light ment végig co-opban, na abban aztán végképp nem érdekelt a sztori, kb. ugyanarról szólt, mint az összes többi, nem is lőtt le így semmilyen Last of Us-poént, a mechanika is tök más volt (meg hát a Dead Island utódja volt, az meg TLoU előtti).
Azért nem mindegy, hogy 'hombi vagy fertőzött
De pont azt mondom, hogy ez egy erőltetett megkülönböztetés. Semmilyen törvény nem tiltja, hogy a zombi eredete ne lehessen fertőzött. A fogalom történetével és gyakorlati használatával is összeegyeztethető. Az egy más dolog, hogy marketing és - legyünk megengedőleg - művészeti okokból in-universe ragaszkodnak hozzá, de ebből semmilyen való világbeli diskurzus esetén nem következhet megkötés. A zombi amúgy is egy gyűjtőfogalom ebben az esetben, és totálisan diszfunkcionális külön zombis, vírusos előhalottas és gombás élőhalottas játékokról beszélni. Esetleg gúlosokról. (Miközben a gúl eredetileg amúgy is marhára mást jelent.) Az, hogy a különböző zombik hogy működnek különböző lore-okban, már nagyon mikroszint.
-
Crus
őstag
Megint belefutottunk abba a felütésbe, hogy ott és akkor PS3-on ez egy mocsok jó játék volt, de azóta kijött 2323423 db. zombis cím, amikből biztos párat láttál, ne adja ég toltál is, és 2025-ben már nem tud akkorát ütni, mint ott és akkor.
Derék dolog a retro, magam is művelem néha, de hiába k. jó játék a Little Big Adventure, azóta pár ezer játékot láttam már, tonnányit végig is toltam, így 2025-ben egyszerűen már nem tudja egy új játékosnak azt a feelinget nyújtani, amit ott és akkor.
Ezt te nem fogadod el, nem is kell.
Azért nem mindegy, hogy 'hombi vagy fertőzött, mer' a játék egyik lényege pont az,
Zombinál ez necces, amikor látod a máját...hogy ESÉLY vót' arra, hogy esetleg a fertőzötteket vissza lehet csinyányi' normális userré, csak gyött' a fostos Joel és önös érdekekből beleszart a puncsba. -
Zó
aktív tag
Groundeden játszom, csak az egész témától hányok már játékban, egyszerűen nem jó élmény. Más médiumban még okés, de játékban fáraszt akkor is, ha könnyű rész van. Az emberekkel való harcot jobban élvezem, hiába mondják azokat gyakran nehezebbnek, de összességében elég letudós módban játszom. Annak idején is telítve voltam már a témával (nem az ND találta fel a spanyolviaszt, már akkor is ez folyt a csapból évek óta), de a 12 év várakozás sem segített. (Egyébként nem lenne rossz az alapmechanika így feltupírozva már, de nagyon mesterségesen bekorlátozott a "film" oltárán.)
Egyébként minek a rajongói triggerelődnek? Mert a zombi szót nem a videojátékok lore-jáért találták ki. Egyébként is viccesnek tartom, amikor kerülik filmben, sorozatban vagy játékban a zombi nevet a gyök kettes karakterek is, hiszen evidens, hogy egy zombiapokalipszisnél annak hívná őket a többség. Persze fikcióról van szó, egy alternatív világba ez belefér, csak jópofa.
Mindenesetre butaságnak tartom a zombi fogalmának a mágiához kötését, hiszen a valóban létező, nem mágikusan feltámasztott "zombik" miatt alakult ki ez a hiedelem. Tehát technikailag egy agyzabáló gomba közelebb állna az igazi zombisághoz, mint a vudu, amiben nem hiszek
(És akkor arról nem beszéltünk, hogy átvitt értelemben is szoktuk használni, ami nem is mindig annyira átvitt.)
Nem veled vitatkozom, csak eszembe jutott a témáról, hogy mennyire álvita ez, mely leginkább arról szól, hogy az egyszeri rajongó az imádott terméket magasabb szintre emelje, illetve megkülönböztesse. Eközben a vírus, a gomba és a többi variáció már ugyanúgy elkoptatott, mint a mágia, az ábátzolásuknak pedig a valósághoz ugyanannyi köze van.
-
Crus
őstag
Lehet szószlájkot' jól csinálni, de az alapja az pont az, hogy a karakter pontosa és 0.1mp alatt azt csinálja amit "mondasz" neki. Ez nem ilyen. Az első 1 percben azt hittem, hogy rossz a controllerem... de nem. Csak és kizárólag ebben a játékban van az, hogy a karaktered mozgása egyszerűen nem elég dinamikus ehhez a játékstílushoz.
Végigment azért, de csak a sztori és a küllem miatt érdekelt, hogy mi lesz a vége, mert a gameplay az egyre taszítóbb lett benne. sose felejtem el mennyire élvezetes volt dodgra pontot tenni, majd a fejlesztett dodge-ra is, hogy aztán pofámba tolja a játék, hogy a dodge ebben a játékban totál nem működik, használhatatlan.
-
TBT
addikt
Minden "menő" manapság, ami szoulszlájk, csak ez már fárasztó... Mármint a soulslike stílus. Már a Summer Games Fest-en is minden második játék szinte ilyen volt...
De pletykálják, hogy az új Tömbradír már látható lesz a Microsoftnál vasárnap... Kíváncsi vagyok rá, bár az is egy Unreal 5-ös csoda lesz... -
Crus
őstag
válasz
Shadowguard #153832 üzenetére
Az a P hazugságai az egy embertelen nagy retek és mily' szerencse, hogy már DLC is van hozzá jó olcsón (nem).
Gyönyörű stílusos, de akkora clunky fos, hogy én ezt nem is értem, hogy mit esznek benne a népek.
-
-
gejala
őstag
A 25 évvel ezelőtti harmadik rész óta nem volt se Raccoon City, se zombik.
Kivéve nyilván a Remake-eket. A 7 és a Village meg teljesen más volt, mint a korábbiak (jó, a Village gyakorlatilag egy greatest hits volt a 25. évfordulóra).
Mondjuk nekem a RE az egyik olyan széria, amit kérdés nélkül rendelek elő mindig. A másik a Tomb Raider. Soha nem csalódtam, a leggyengébb részeket is legalább háromszor végigvittem.
-
i2k
őstag
válasz
Shadowguard #153832 üzenetére
"Meg közben keresek magamnak egy megoldást arra, hogy ne kelljen aludni"
-
Shadowguard
senior tag
Mafia: The Old Country, Code Vein 2, Wu Chang, Atomic Heart 2, P hazugságait meg már este elkezdtem tölteni... Azért nem semmi milyen titokban dobták ezt be, csak így hirtelen.
A Stranger Than Heaven remélem hamarosan dátumot is kap, nekem simán év játéka induló. Bár én nem vagyok mérvadó, mert nálam akkora előnnyel indul minden Yakuza játék, mint Lölö a tendereken.
Resident Evil érdekelne, de még a hetest sem pótoltam be és azóta van egy Village is, már régóta tervezek egy teljes újrázást a Zero-tól kezdve.
Mortal Shell 2 meg futottak még kategória, bármennyire is szeretem a soulslike stílust arról a játékról háromszor pattantam le mielőtt teljesen elengedtem volna.De volt az a három dimenziós, macskás Cuphead, valamiért annak is megfogott a világa, majd igyekszem figyelni rá, hogy mégis mi ez. Meg közben keresek magamnak egy megoldást arra, hogy ne kelljen aludni
-
Zó
aktív tag
Persze, a gyakorlat nem ez lesz, de mégis bármikor elő tudnám venni, és jól el is lennék vele. De ha 500 különböző Sony The Game-mel dobának le egy lakatlan szigetre, akkor szerintem sokkal hamarabb jönnék le erről a hobbiról, és rágnék inkább fakérget. Azokat abszolút rövid távú játéknak érzem.
-
i2k
őstag
A Requiem nem lesz "ugyanaz" abban az értelemben, hogy nem a RC-s sztorilájnon fog haladni. Új naíva-szöszit hoznak, nyilvánvalóan meglévő traumával és egyfajta személyes indíttatással (anyuci meghalt "ott"), és még RC előtt vagyunk.
Persze, lehet túltelítődni.
Ahogy lejjebb írtam, én ezért nem tudok egy huzamban csak 1 címmel játszani --- s legyen az bármennyire jó, izgalmas, stb., muszáj néha lejönnöm róla, és mást csinálnom, vagy mással játszanom.Túlságosan beleélem magam ezekbe, és némelykor ez túl sok tud lenni. -
TBT
addikt
Valószínűleg velem van a baj, de engem egyik sem. A Resi már több, mint a 9. részénél tart, számomra fárasztó már folyton ugyanaz... Racoon City, zombik, halálos vírus, túlélőhorror... De legalább úgy tűnik, hogy a Capcomnál dolgoztak rajta, ami megsüvegelendő.
Plusz a Capcom az egyetlen, aki most nagyon tolja a szekeret a 2026-os játékaikat megnézve.
Plusz ott a Wucsang, ami továbbra is érdekes, csak az még ugye hulladék U5 motor és a playtest szerint is stutter fest a játék.
Talán az XBOX-nál több érdekesség lesz majd, bár náluk javarészt csak jenki és politikailag korrekt játékok lesznek a nagy elfogadás jegyében. -
Crus
őstag
Igen, wishen van nálam is egy ideje és dettó nekem se a kedvencem ez a küllem, de ettől még lehet frankónéró.
Az utolsó mondat nagyon él, de lehet okosan csinálni. Nem kell olyan hülyének lenni, mint pl. amilyen én is vagyok, hogy itt van kereken 25 dobozos NSW cím és még min. 5 nagyon kéne. De nagyon rajta leszek AC: Mirage után (az pörög manapság), hogy ezt nagyon keményen ritkítsam.
Cuming' out: Szeretem a Nintendo játékokat. Mindig is szerettem. Kb. olyan érzésem van amikor egy exclut tolok a gépükön (bármelyik gépükön!), mintha valami jóleső MELEG érzés járna át a lelkem.
It's priDEMONth!
-
Crus
őstag
Igen, asszem' az egész világon tudunk eddig 2 userről és mivel a burkolatot ők se vették le így nem tudjuk, hogy összeszerelés gond, vagy tényleg battery. Mert teardown-on viszont látszik, hogy pontosan hol a battery és hát nem ott ahol a púp van. De persze a sajtónak az a dolga, hogy mindent nagyítson...
A burkolatról még annyit, hogy nagyon nagyon vékonka' ott hátul, nyilván a jobb hőelvezetés miatt + súlyt is illik csökkenteni. A kisujjaddal picit megnyomod és máris hajol. De ez a Decknél is ilyen (sokat szedtem már szét ebből, mindig kb. remegek annyira vékony a hátsó burkolati elem), meg Allynál, meg Gónál is, mert ömlik ezekből a hő, nem lehet ott merevre és vastagra tervezni.
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #153816 üzenetére
Szerintem azzal az egy játékkal ellennék akár életem végéig is
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153815 üzenetére
Egyetértek.
Viszont ahogy fentebb is írtad a Nintendo elég komoly varázsló. Náluk a leggyakoribb jellemző, hogy a core gameplay mocsokjó és az viszi a hátán az egész hóbelevancot és nem a grafika. Eddig kb. 20 N. exclut toltam le... egyedül a Link's Awakeningnél éreztem azt, hogy nekem ez a gameplay édeskevés, nálam a leggyengébb N. exclu amivel toltam.
De ott volt a Mario Odyssey, ami egyszerűen zseniális, Astral Chain ami oltári nagy meglepetés volt számomra, hogy mennyire szép(!), stílusos és cool és egyetlen percig se untam. Aztán A Metroid Dread, aztán a Xenoblade 2 és kiegje, aztán a Yoshi's Crafted World, aztán a ZSENIÁLIS Luigi's Mansion 3, aztán a SMB Wonder és még írhatnám...
Szóval én ezért veszem ezeket előre, mert azt veszem észre magamon, hogy kb. mosolyogva játszok. Mit kívánhatnék még? Ha csak egyetlen egy vasam lehetne amin tolom, az Nintendo vas lenne. (Family megoldással a fullos online 3.000 Ft körül van 1 évre és a korábbi N. címekből is rengeteghez hozzáférsz.)
Ja és handheld is...
-
i2k
őstag
CODE VEIN 2
Resident Evil RequeimEz a kettő érdekel a bejelentések közül.
-
i2k
őstag
It's official: Capcom has revealed Resident Evil 9: Requiem, and it comes with a February 27, 2026 release date. Requiem is coming to PlayStation 5, Xbox Series X/S, and PC.
//nem frissítettem oldalt - látom, infó+trailer már szúrva
Requiem could be powered by Capcom's next-gen RE Engine technology, codenamed RE neXt, which aims to stabilize the content flow demands of modern games and lead to titles that look and play better.
-
Anonymusxx
senior tag
Resident evil Requiem
-
i2k
őstag
Ilyen is van már:
[link] - Nintendo Switch 2 fire and exploding hazard warning, Nintendo launches investigation
TL;DR: A Nintendo Switch 2 kritikus biztonsági problémával néz szembe, mivel egyes készülékeknél a lítium-ion akkumulátorok megduzzadnak, ami a hátlapok kidudorodását okozza, és tűz- és robbanásveszélyt jelent. Az érintett felhasználóknak azonnal kapcsolatba kell lépniük a Nintendóval a csere érdekében, és a veszélyes incidensek megelőzése érdekében kerülniük kell a megduzzadt akkumulátor megnyomását.
-
i2k
őstag
válasz
Így van - ezért is van/volt/lesz mindig rengeteg játék telepítve.
Fizikai fájdalmat okozna, ha csak 1 játékkal játszhatnék, és csak addig, míg azzal nem végzek. -
Zó
aktív tag
Ha most pénzt akarnék költeni, akkor őszintén szólva ezt venném (az art nem az igazi, de egyébként elég ütősnek tűnik). Egyszerűen nem érzem azt, hogy a konzolgyártók vagy a nagykiadók sokat gondolnának rám. De egyelőre megálltam, mert esélytelen egyhamar belekezdenem. A JA3-at is előrendeltem, végig lett volna hozzá kedvem, de több mint egy évig tartott eljutni oda, hogy belekezdhessek (addig Choice-ba is bekerült). Jó, támogatandó játéknál nem bánom, pláne, hogy nem volt drága sem, de egyszerűen nem észszerű kapkodni a költéssel.
Persze pont a Nintendo más az ártartással, de akkor sincs kedvem félmilliót belelapátolni, hogy majd egyszer sorra kerüljenek.
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Kis kiigazítás, a HoMM3 két hét játékidejét természetesen nem 2x 168 órára értem, hanem hogy két héten keresztül toltam, valszeg az átlag játékóráimon felül is, és semmi mást nem vettem elő.
-
VoltanIgor
aktív tag
Igazából a mi szintünkön már teljesen mindegy mekkora a Steam könyvtár, hörcsögök vagyunk, kár tagadni, most akkor már tökmindegy, hogy százas, vagy ezres nagyságrendű a dolog. Rengeteg értékes cím vár játékra itt kb. mindenkinél ebben a topikban.
Pláne, én hektikus vagyok, simán félbehagyok valamit, mert jön valami más, vagy csak máshoz van hangulatom - Imy is hasonló vizeken evez, ahogy tudom.
Elég az hozzá, hogy tavaly megvettem a Heroes of MM 3 complete-et GOG-on, mondván, hogy nosztalgiázzunk (anno persze kalózban xarrá játszottuk haverokkal), ráraktam a HD mod-ot, és hopp, 2 hét játékidő bele is ment, széles vigyorral játszottam, és megyek vissza, ha olyan hangulatom lesz.
Minket a backlog miatt nem kell félteni
-
Crus
őstag
Az 1. rész nekem a jópofa volt kategória (7/10), a 2. rész jobban sikerült, Torna kieg is lement (8/10), sokkal több felejthetetlenebb téma volt benne. A 3.-ról annyit tudok, hogy rég megvettem sőt már előre betáraztam asszem' tavaly a Future Redeemed DLC-t, szóval my Bodri iz rdy.
De ja, az tény, hogy sosincs semmire idő, de azzal áltatom magam, hogy a Switch backlogom legyalulása belátható időn belül van, szóval, ha az megvan, szerintem elég sok jópofa gaming élménnyel leszek gazdagabb, de majd kiderül...
-
Zó
aktív tag
Igen, nekem masszívabb "kicsit" a Steam könyvtár mint neked, de rengeteg ott a szemét... úgy értem, persze ott az accomon xy 7/10-es játék és akár egy okaaayt is rá lehetne sütni, de egy Xenoblade 3 látatlanban is 100x jobban érdekel, mint egy 7/10-es okaaaay.
Na, nekem pont 7/10-es kategóriának tűnik a Xenoblade 3 (tudom, hogy a hivatalos kritikusok feldicsérték). Érdekelne, de annyi minden más jóság van helyette, hogy másod-/ harmadvonal, azért meg nem fizetek vagyonokat, és nem töröm magam.
-
Crus
őstag
Jut eszembe!
Volt itt napokig téma, hogy rohadjon szét a Nintendo a játékok árai miatt. Aztán ki is derült, hogy pl. egy Cyberpunk 2077 kapcsiból 60GB helyet foglal a kártyán... már azon a kártyán, aminek elég gyorsnak kell ám lennie (read: ~900 MB/s)! Nem lehet Alis izére rámásolni a cuccot, mert nagyobb a read speed igény és minő meglepő ezek a kártyák full üresen ilyen méretekben se éppen ezeröccázé' mennek. Nem meritek megnézni mennyiért mennek
Nyilván ez nem mentesíti a store árakat!
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153809 üzenetére
Így van! Echoes of Wisdom is itt volt a polcomon egy ideje, úgy, hogy letoltam a Link's Awakeninget és olyan 10 perc alatt húzott be. De ami a kemény, hogy a gyerkőcöt is, aki életében nem tolt még Zelda játékot... és végre nem kínlódik frame-ekkel. És akkor még ilyenek várnak rám a polcon, hogy ToTK, Skyward Sword HD, Fire Emblem Three Houses, Xenoblade 3, Xenoblade X, Metroid Prime, Paper Mariok, Kirbyk, SM 3D World, Pikminek, Bayonetta 2-3, Sparks of Hope Gold, etc.
1 hónap és itt a Donkey Kong Bananza, ami SMB Odyssey ligában játszik úgy fest és persze augusztsban Metroid Prime 4...
És amint látod a polcomon lévők már az "alja". A legnagyobbak már lementek az első vason és ahhoz képest, hogy az alja, hát nem panaszkodom, sőt alig várom, hogy végre tolhassam őket, mert szándékosan húztam be a féket már, az első vas kiöregedett már eléggé.
Igen, nekem masszívabb "kicsit" a Steam könyvtár mint neked, de rengeteg ott a szemét... úgy értem, persze ott az accomon xy 7/10-es játék és akár egy okaaayt is rá lehetne sütni, de egy Xenoblade 3 látatlanban is 100x jobban érdekel, mint egy 7/10-es okaaaay.
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #153809 üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy olcsóbb belevágni ingatlanvásárlásba, bár lehet, hogy a Nintendo a jobb befektetés
-
VoltanIgor
aktív tag
Sose volt Nintendóm, semmilyen, viszont nyilván emulátorokkal láttam a számomra érdekes dolgokat a régi, és az előző generációkból is. Szóval mindenképp azt mondom, hogy a Nintendo játékokat mocsok mód tud csinálni, még a sokakat visszatartó gyerekes, meg family friendly dolgok ellenére is, ezek a cuccok nagyon-nagyon meg vannak írva!
Érdekel a tech vonal is természetesen, emiatt vettem Steam Deck-et is, ami abszolút felülmúlta az előzetes elvárásaimat, és imádom a mai napig.
Csak itt jön be a probléma, a Deck mögött ugyebár ott van a masszív Steam könyvtár, verzusz ha most megvenném a Switch 2-t ülnék a sarokban max. egy darab Mario Cart-al
Szóval bármennyire is érdekel, ez nekem alighanem ki fog maradni, mert egyrészt időm sincs már annyi, mint kéne, másrészt a library felépítése igen költséges lenne, főleg, hogy nem vagyok a játék eladogatós fajta.
-
Crus
őstag
Ööö... de nem is mond róla különösebben rosszakat. Sokkal több jót mond róla.
Fél napja toljuk, szerintem:
1. Nagyobb, miközben alig nehezebb.
2. SOKKAL jobb a kijelzője, mint a Switch 1-nek volt.
3. HDR, VRR...
4. A fiam nem egy öreg róka, de kb. hátrahőkölt velem együtt a Switch 2 audio minőségétől handheld módban. És persze PCM 5.1 is van!
5. Pont egyszerre kezdte meg a 2 gép a Xenoblade 3 upgrade-et... a Switch 2 eonokkal korábban végzett. (Gyorsabb wifi modul).
6. Amit próbáltunk rajta eddig az mind instant jobban ment, nincs dadogás és ugye upgrade téma is van...
7. Ezek a joyconok... wow... menő az egeres mód, de az egésznek jobb a feelingje.
8. Végre nagy kitámasztó vanik! A első gépen kicsi volt, puha felületen könnyebben el tudott dőlni a Steam Deckre meg nem tettek semmit, amit máig nem értek. Pfff.
9. A bundle részeként gyak. 10k az új Mario Kart, ami még annak is BB, akinek nem a zsánere.
10. Végre lehet felülről is tölteni.Egyelőre ennyi, még nagyon sokat kell nyúzzam, de eddig azt hozza, amit elvártam. Nekem itt áll a polcon cirka 25 Switch cím, ezek itt mind már az új gépre vártak, fiam meg tolja egyelőre a régin. Win-win.
-
i2k
őstag
[link] - GTA 6 leaker who correctly predicted main character names reveals gameplay details
* Character switch wheel
* Players can play Jason (by himself), Lucia (by herself), or both at the same time - can switch back and forth
* Malls can be entered
* 700+ enterable stores
* The story is in 5 chapters
* Male strippers (rohanunk is vásárolni a játékot!)
* No panhandle map
* No burglaries
* The cover system is a button, not dynamic like The Last of Us Part 2 -
i2k
őstag
[link] - Switch 2 Dropped... And It's Not Impressive...
Footage is van benne futtatás közben!
-
i2k
őstag
[link] - Surprise! CDPR isn't actually finished with Cyberpunk 2077, announces another update
Patch v2.3 > 2025.06.26. -
Dilikutya
félisten
RX 9060XT jó drága lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged