- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Van olyan szakértő, akie tudná írni step-by-step, hogy hogyan tudnám ellenőrizni az X20 20TB-s HDD-imet, amik egy 920+-ban vannak, hogy valóban annyi óra van bennük, mint amit én raktam bele vásárlás óta? Lehetőleg nem szeretném kivenni őket a NAS-ból.
Nem vagyok hardcore NAS user, ezért kérek segítséget. -
válasz
VANESSZA1 #97597 üzenetére
Persze, nem a Seagate maga csalt, hanem akik a refurbished lemezeket eladták (vagy akitől beszerezték). Ugyanúgy lehet más gyártó is érintett ha ott is találnak valamilyen barkácsmegoldást hogy a SMART adatokat meghamisítsák/nullázzák. Kilóméteróravisszatekerés, láttunk már ilyent
-
Sanya
nagyúr
-
Ha valaki nem is olyan rég Seagate / Ironwolf HDD-t vett annak mindenképp ajánlott megnézni a merevlemezt. Eu-ban nagyon sok olyan került újként forgalomba amiknek komoly korábbi életük is volt.
Aki ilyet talál a kereskedőnél reklamálhat, és a kereskedő kell kérvényezze a cserét a Seagate-nél. -
TomPack
őstag
Sziasztok!
Ma ez az értesítés fogadott a DSM felületén, miután beléptem mert nem kapok e-mail értesítést a letöltésekről! Évak óta hibátlanul üzemelt, sosem kellett piszkálni, és már elfelejtettem hogyan csináltam!
A Gmail frissítési OAuth-jogkivonattal kapcsolatos hibája. A probléma megoldásával kapcsolatos további információkért lépjen a Vezérlőpult > Értesítések menüpontra.
Hiába lépek oda, nem látok semmit kijelölve/pirosan/hibásnak/módosítandónak/stb!
Hol keressem ezt az OAuth-jogkivonatot? -
burgatshow
veterán
válasz
TazLeacher #97586 üzenetére
-
válasz
TazLeacher #97586 üzenetére
A típust mondjuk nem árultad el. Logokban mi látszik? IP címet kap ilyenkor, pingelhető? Webfelületet eléred?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #97585 üzenetére
A 10. újraindításnál jó lett. Passz. Azért az érdekelme, hogy mit jelent, ha csak a kék világít.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok. Nagyon hülye vagyok a NAS témához. Annó segítettek beállítani, évek óta tökéletesen működik. Most az van, hogy bekapcsolom villog, sípol felvillanak a ledek, majd beáll látszólag normálisan, de mégsem látom gépről, majd kicsivel ez után minden led elalszik, csak a kék led világít (nem villog, folyamatosan világít). Ilyenkor hosszan nyomva kikapcsol, be tudom kapcsolni újra ugyan ez. Látszólag feláll, világít a kék, a status, minden HDD (ezek mind folyamatosan, semmi sem villan 1 mp-re sem) de nem elérhető, és egy idő után átáll a folyamatos csak kékre.
Mi lehet a gond, és mit kellene csinálnom?
-
Reinhardt
őstag
Hello,
Uj hazba koltoztem, es egy ideig mobilnetet hasznaltam, de ma bekotottek a rendes netet.
Se a Plex, se a torrent download/upload nem mukodik.
Single port forwardingot beallitottam a routerben (Linksys Hydra Pro 6E).
6881
16881
32400
De megse megy semmi.
Virgin Media (London) router modem mode-ban van. Szamitogepen qBittorent mukodik, szoval a szolgaltato nem blokkolja.
Elotte a regi helyen masik szolgaltatonal es a mobilneten itt is mukodott.
Mit neztem be? -
Borisz76
nagyúr
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Adjatok ötletet, hogy a 192.168.1.13-on lévő DS224+ Média server DLNA zenei anyagait miért nem látja a 192.168.1.32-n lévő Yamaha R-N402D médialejátszó? Míg a napaliban lévő 192.168.1.31-en lévő YAS-306 soundbar meg látja. Korábban évekig működött mindkettő, de meghalt a routerem és hiába állítottam vissza mindent, az IP címek is ugyanazok az eszközöknek, az indexeléssel sincs probléma, de a nagy Yamaha nem látja a NAS DLNA-n megosztott zenei tartalmait.
-
-
boborján2
senior tag
A baj valszeg az én eszközömben volt, vagy csak olyan tartalmat/kodeket fogtam ki.
Természetesen az összes másik hiánypótló alternatív megoldásból(lejátszóból) az összes jól működik.
Szerintem ez valahol azért mégis csak beszédes.Megjegyzésként annyit hozzáfűznék, hogy csak ennek a kiherélése miatt, nem biztos hogy érdemes a márkát elengedni.
-
boborján2
senior tag
válasz
Magnat #97570 üzenetére
Az még eredetin volt, erre meg már instant fel sem raktam mert fölösleges.
A lényegen nem változtat, egy viszonylag bugyuta,fapad program a v.s.
Bőven jobb ingyenes megoldások vannak.
.....és természetesen nem kell ezzel egyetérteniUgyanakkor azzal nem tudok és nem is lehet vitatkozni,hogy elvettek valamit ,ami a vásárlás pillanatában még a rendszer része volt. Aki ezért a konkrét tényért lázad ,azt megadom.
De sajnos ez egy ilyen szakma, az van amit a gyártó akar.Vagy xpeno ,amivel az van amit a user akar.(persze apróbb korlátokkal)
-
válasz
boborján2 #97568 üzenetére
Nekem nem volt gondom vele. Csinálta amit kellet, egyszer sem röccent meg.
Én szerettem. Kb. nálam olyan alap volt mint a DS. Ezért is támogattam az ötletet, és főként azért mert ez a vállalati politika nem tetszik, hogy adok valamit, benne van a csomagba, majd elveszem. Ez nem korrekt, mindegy hogy milyen indokkal magyarázza meg a cég.
Ha valamire nem kattintasz az a te privát döntésed. Nem kötelező.
Nem én indítottam a Petíciót, csak belinkeltem ide. -
boborján2
senior tag
válasz
VANESSZA1 #97567 üzenetére
Most őszintén! Vannak 100x jobb és szebb megoldások ,mint a video station.
Nálam pl. 30 percig volt telepítve 1-2 eszközre. Nagy átlagban 10-ből 3 tartalom esetén 1 laggolt, 2 meg valamilyen kodek hibával nem indult el.
Ez így annyit nem ért ,hogy a petício linkjére kattintsak.
És ahogy leírták előttem a számok alakulását, más is hasonló "boldogságot" okozott a v.s. -
válasz
burgatshow #97563 üzenetére
Nem én indítottam, és ahogy én látom, ha ennyien vagyunk érdekeltek a témában, akkor sajna ez kevés.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97564 üzenetére
egy nagy nagy hdd az egyik rekrszbe ami csak es kizarolag torrentre lenne hasznslva.
A masik kettoben meg shr ben lennenek a fontosabb dolgok
Ez megoldható természetesen.
Előnye annyi, hogy a 2 lemezes SHR kötet....mivel ritkán lenne használva ezért az lekapcsolhat , pihenhet.
Hátránya , hogy ha a nagy torrentes lemez meghal, akkor arról ugrott minden film és sorozat....akarom mondani Linux ISO
Szerintem ha már 1 db lemezt is beáldozol a védelem miatt, akkor legyen MINDEN adatod védve lemezmeghibásodás ellen.
Legyen szó torrentről vagy érzékenyebb adatokról.
Az 1 db SHR kötet előnye még, hogy az APP-ok telepítésénél nem lehet gond....
Mert ha több kötet van egy NAS-ban , akkor egy APP telepítésekor megkérdezi, hogy MELYIK kötetre szeretnéd telepíteni.
Ez később gondot okozhat ha a lemez elszáll a telepített APP-al együtt.A fontos adatokról pedig illik 2-3 különböző helyen biztonsági mentést is készíteni...naponta , hetente.
Mert a RAID vagy SHR nem biztonsági mentés a szó klasszikus értelmében ! Az csak az adatok rendelkezésre állását biztosítja , akkor is ha 1 lemez meghal.... -
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97558 üzenetére
Mondjuk használatba veszed 1+1 vagy 1+2 vagy 2+2 Tb-s lemezzel amiket RAID0-ban használsz.
Ekkor lesz 2 vagy 3 vagy 4 Tb helyed.Ezt követően ha veszel nagyobb lemezt , akkor az legalább akkora legyen mint a benne lévő kettő együtt.
Beszereled a nagyobb lemezt és létrehozol egy SHR kötetet.
Erre át tudod másolni az adatokat.
Ezt követően meg lehet szüntetni a 2 lemezes RAID0 kötetet.
A lemezeket ki is veheted.Ezt a bővítési folyamatot eljátszhatod úgy is, hogy 2 db nagyméretű lemezt veszel és azokat 1 db SHR kötetbe szervezed,
Ekkor a RAID0 kötetről másolás után egyből egy 1 lemezes védelemmel ellátott SHR kötetre kerülnek az adatok.
Makd ugyan úgy mint az első variációnál :
RAID0 kötet törlése, lemezek kiszedése. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97556 üzenetére
Az angol nyelvű leírásban nem szerepel a lehetősége : [link]
Jobban belegondolva....logikus is.
2 db lemez RAID0-ban "csak" összefűzi a lemezeket és a rendszer felé csak 1 db meghajtónak látszik.
Az SHR kötet : 2 vagy több lemez esetén véd 1 lemez hibája ellen.RAID1-ről tudsz átállni RAID5-re vagy SHR-re +1 lemez hozzáadásával.
Basic , Alap kötetről tudsz átállni SHR-re 2 db lemez hozzáadásával.Az a legegyszerűbb ha eleve 2 db lemezzel indulsz 1 db SHR kötetet létrehozva. Ha elfogy a tárhely , akkor pedig beszerelsz egy 3. lemezt és a kötethez adod.
-
Virag.h
aktív tag
Az megoldhato h ket db merevlemezt raid 0 ban hasznalok de kesobb melle rakva egy harmadikak mar shr ben? Koszi
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
valaki7697 #97506 üzenetére
Nekem most elfogyott a munícióm ebben a témában.
Szerintem amit lehetett, azt többen is leírtuk.
Ha mégsem sikerült működésre bírni, lehet, hogy a megoldás valami rejtett apróságon múlik, amit nehéz így fórumos formában kibogozni. -
FNZ
őstag
köszönöm mindenkinek, elküldöm egy doksiba neki, amiket írtatok, hogy nézegesse olvasgassa.
-
Chrys_
addikt
Nálam hasonló probléma van helyi hálózaton belül.
Ha Windows rendszerben nyitok meg egy file-t a NAS-ról, akkor a szerkesztés utáni mentés történhet egyből a NAS-ra, de ha ugyanezt a file-t ugyanúgy a helyi hálózaton keresztül nyitom meg Android rednszerben (Samsung Tab), akkor csak lokális mentés lehetséges, utána másolhatom a file-t a NAS-ra file manager-ben.
-
válasz
Intelligencs #97547 üzenetére
Bocs, most látom, hogy internetről akarja szerkeszteni a fájlokat. A videó amit adtam az lokálban működik csak.
Így rögtön két megoldás jut eszembe.
1. Be kell konfigurálni VPN-t, pl. a tailscale jó erre, és egy VPN klienssel be kell menni a NAS-ra a számítógépről, akkor ugyanúgy eléri a felcsatolt mappát, mintha otthon lenne.
2. Synology Drive-ot használ, ami szinkronban tartja a számítógépén és a NAS-on a fájlokat. Ilyenkor két példányban létezik a fájl, és igazából a számítógépén dolgozik a fájlokkal, és amit ott változtat, az leszinkronizálódik a NAS-ra. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy a fájl két példányban létezik, tehát ha elveszti mondjuk a laptopját, akkor megvan a fájl a NAS-on, ha viszont a NAS döglik be, akkor megvannak a fájlok a laptopon. Nyilván ugyanez a hátránya is, minden redundánsan van meg.De amúgy, a DS124 egy egylemezes NAS, mindenképpen gondoskodni kell az azon tárolt fontos fájlok mentéséről még legalább egy másik helyre, eszközre.
Amúgy biztosan van még más lehetőség is, nekem ez a kettő jutott eszembe.
-
Petíció a Video Station visszaállítására
AÁllítólag a Synology fogja megkapni a vásárlók bizonyos mértékű megkárosítása miatt, hiszen nagyon sokan használtuk szerettük a Video Station-t.
Aki tudja osztani az tegye. -
Felcsatolás
Persze. Ebben a videóban kb. 11. perctől beszél erről.Pendrive
1. A pendrive-ot a NAS-ba bedugva a file stationben meg kéne jelennie baloldalt usbshare1 néven.
2. Ha valamiért nem jelenik meg, akkor dugja be az asztali gépébe, és másolja át arról. Ha már felcsatolta meghajtóként a NAS-on a shared foldert, ez nem jelent gondot. -
FNZ
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősöm vett egy synology DS124-es NAS-t.
A NAS-t csak adattárolásra használná (semmi torrent, semmi video stream) úgy, hogy bárhol és bármikor el tudja érni internetről a munkájához.
Mondtam neki, hogy akkor DDNS kell hozzá, viszont elolvasva a leírást, úgy láttam, hogy elég csak a syonology saját alkalmazását telepíteni NAS-ra és az adott eszközre (laptop, telefon, tablet) és akkor mint egy drive látja az internet felől is.
Be is konfigolta a NAS-t és látja is a netről viszont azt mondja, hogy nem tudja úgy megnyitni a fájlt (word, excel), mintha szerverről nyitná meg és a szerkesztést követően elmenteni a NAS_on. Valami olyasmit magyarázott, hogy megnyitáskor letölti a fájlt a gépre vagy egy webes szerkesztőben nyitja meg a fájlt, de nem tudja visszamenteni a NAS-ra.
Lehet egyáltalán ilyet csinálni, hogy a NAS olyan legyen mint egy szerver, megnyitja a fájlt a pc-n levő excellel, szerkeszti, majd elmenti? Fel lehet csatolni a drive-ot valahogy mint egy külön hálózati meghajtót (pl. Z meghajtóként)?
Az neki macera munka közben, ha lementi a saját gépre, szerkeszti, majd visszatölti a neten keresztül a NAS-ra.
Azt is mondta, hogy egy 1 TB-os pendrájvról menté fel az adatokat, de hiába dugja be a pendrájvot a NAS-ba, nem ismeri fel. Mit kellene megnézni vagy beállítania?
Nem ismerem a synology NAS-t, ezért csak tippeket tudtam neki adni. -
Lam76
újonc
Sziasztok!Adott egy Synology DS920+,azon belül download station,Valaki találkozott már olyannal hogy RSS beállításnál 1-2 napig rendesen automatikusan szedi a torrenteket(Nc) utána (torents.php)piros háromszög és nem idul el a letöltés.ha a nast újra indítom akkor megint rendesen szedi 1-2 napig,köszi szépen a válaszokat.szép napot
-
-
Sanyi.mTs
addikt
HDD rezgés csillapításra csak a velcro ajánlott vagy bármilyen tépőzár bolyhos része megfeszített?
-
Igen, az fog most is menni majd. Én úgy veszem észre hogy a mikró rezgések megszűnnek tőle amiket a HDD-k okoznak. De alá szivacsot én nem tennék.
Most kellet vegyek (mert akciós volt) 2db DS923+-t és egy DS1522+-t és szerintem ezeket is fel kell majd tuningoljam, ha minden telepítés, beállítás kész.
-
boborján2
senior tag
Adott egy nas+download station.
Egy HDD van benne amin ext4 -re van formázva és egyben látszik a tárhely.
Download station egy megosztott mappába töltöget le amiben nincs a lomtár bekapcsolva, azonban korábban is észrevettem , hogy ha egy torrent a feladatok közül törölve lett majd pc-n (SMB) a megosztott mappából a torrent tartalma , akkor van hogy 10-20-30 perc mire a tárhely felszabadul.
Most azonban már eltelt fél nap és egy nagyobb törlés után , nem akar a tárhely felszabadulni. Mi a megoldás? -
válasz
burgatshow #97533 üzenetére
-
Ez a kép ami be lett téve ez az egyik ismerős DS723+-ba fog jövő héten belekerülni.
Van amelyik DS-be PWM javasolt és van amelyikbe FLX. A PWM több levegőt képes megmozgatni ugyanazon a fordulaton és ha VM-eket futtatsz, magasabb erőforrásigény esetén hatékonyabbak, és aerodinamikai szempontból is kicsit más.
De itt elérhető a Notchua hivatalos ajánlása a 3-4 PIN-el kapcsolatban. -
burgatshow
veterán
Ha jól tudom, műszakilag a PWM a feszültség szabályzásával már a bemeneti oldalon variálja a fordulatot, az FLX pedig beépített feszültség szabályozóval ér el különböző fordulatokat (tehát fix betápon üzemel). Utóbbi viszont nem enged olyan finom szabályzást.
a venti hangjára nem tudom melyik van nagyobb hatással. -
És legyen csend és béke..
-
ekkold
őstag
válasz
-
Borisz76
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #97513 üzenetére
Persze , megoldható.
Annyi, hogy a 4. lemezt ...legyen az HDD vagy SSD akár.....nem kell a 3 lemezes kötethez adni , hanem egy önálló BASIC / ALAP kötetet kell létrehozni rajta.
És , akkor érdemes minden alkalmazást arra telepíteni , hogy a sebességét , reakcióidejét ki is tudd használni.Megj. :
Ha Download Station is kerül a rendszerre, akkor azt érdemesebb a 3 lemezes kötetre telepíteni....mert így nem lesz adatduplázódás. -
4 lemezes NAS-nál meg lehet gondolom azt csinálni, hogy 3 lemez SHR tömbbe van, és 1 db SSD-t amit átadni a VM-eknek hogy azok gyorsbbak legyenek?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97511 üzenetére
Akkor "brutálisabb" megoldást kell alkalmazni ... 2 verzió van :
Már ha a torrent fájlok megvannak....1.
Csomagkezelőben leállítod a DS-t.
NAS restart.
Csomagkezelőben elindítod a DS-t.2.
Ha ez sem segít akkor DS leállítás után töröld is a csomagkezelőben.
Nas restart.
DS újra telepítése és indítása.
Ezért kellenek a lementett torrent fájlok.....mert most újból hozzá kell adni.Egy párszor én is eljátszottam ezt.
A konkrét ok sosem derült ki , hogy miért csinálja.
De valamelyik megoldás általában segít. -
Virag.h
aktív tag
Lehet a torrent forumban kellene kerdeznem de majd felvilagositotok...
synology download station mostanaban elkezdett random "haromszogezni..."
ez miert lehet? Alany egy ds218j es csak feltoltes van kb 20-25 db -
Multibit
nagyúr
válasz
Te write only módban vagy?
-
burgatshow
veterán
válasz
valaki7697 #97505 üzenetére
Többen is válaszoltak neked.
-
valaki7697
csendes újonc
Sziasztok!
Ezek szerint akik az elmúlt 4 napban olvasták a hozzászólásokat, közülük senki nem használ NAS-on qBittorrent szoftvert?Illetve a "Synology DSM Fordított proxy (Reverse Proxy) beállítást sem próbálta senki?
Vagy valaki esetleg tudna közülletek érdemben segítséget nyújtani a kérdésemmel kapcsolatban?
Ha igen, kérem, ne fogja vissza magát!
Előre is köszönöm szépen! -
valaki7697
csendes újonc
válasz
valaki7697 #97396 üzenetére
Sziasztok!
Ezek szerint akik az elmúlt 4 napban olvasták a hozzászólásokat, közülük senki nem használ NAS-on qBittorrent szoftvert?Illetve a "Synology DSM Fordított proxy (Reverse Proxy) beállítást sem próbálta senki?
Vagy valaki esetleg tudna közülletek érdemben segítséget nyújtani a kérdésemmel kapcsolatban?
Ha igen, kérem, ne fogja vissza magát!
Előre is köszönöm szépen! -
Borisz76
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs #97502 üzenetére
Persze....ha arra telepíted a Synology Assistant-ot.
Elindítása után jobb felül lesz egy fogaskerék ikon.
" Preferenciák " feliratot dob ha rajta hagyod az egeret.
Ott lesz benne :
Haladó Szolgáltatások Engedélyezése : Memóriateszt
Engedélyezed , okézod.
Az ablak eltűnik és a "fő" ablak fejlécében megjelenik egy Memóriateszt lehetőség.
Rákattintasz a NAS-ra.....elszineződik ....majd a tesztre. -
-
Sanyi.mTs
addikt
ehhez a memtest-hez, amit írtatok, a PC-nek is futnia kell ezen idő alatt?
-
aladarka
tag
válasz
Intelligencs #97499 üzenetére
Nem irt ki semmit, csak megakadt egy bizonyos %-nal es 'ready'-re valtott. Az lett gyanus, hogy nagyon hamar vegzett, 5-6 oranyi futasidot vartam (16GB-os modul), es annak csak toredeke volt az eltelt ido. Logban szepet latszott az 'error'.
Jo esellyel nalad nem lesz gond, de par perc megnezni a naplofajlt, szoval azt mar szand ra szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- Fotók, videók mobillal
- Path of Exile (ARPG)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Formula-1
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest