- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97298 üzenetére
DS223 / DS224+ / DS423 / DS423+ / DS925+ modellek összehasonlítása.
Torrenthez erős CPU ajánlott.
Sok lesz az adat ezért 4 fiók javasolt.
A DS324+ jó lesz. -
Virag.h
aktív tag
Szerintetek meger +3 ev garit +50e ft ert alzan egy ds423+?
-
Oldmobil
aktív tag
válasz
Intelligencs #97279 üzenetére
A csak a mentés idejére bekapcsolás megoldható mással is. Syno-ról backupolok épített Openmediavault NAS-okra, az egyikre napi, a másikra heti szinten. A Syno tud ütemezett feladatként WOL csomagot küldeni, az Openmediavaulthoz meg van plugin, ami bizonyos inaktivitási feltételek mellett shutdownolja az eszközt. Nyilván csak lokál hálóban...
-
Multibit
nagyúr
válasz
burgatshow #97284 üzenetére
DVD-re írt anyagokkal, hogy X év után az összes olvashatatlan lett
Ezen mindig csodálkoztam. Ugyan már rég nem mentek optikai lemezekre, de amíg használtam ilyeneket, mindig megbízhatóak voltak. Igaz, tartózkodtam az olcsó alapanyagoktól. Hosszú évek után is olvashatóak maradtak a - megfelelően tárolt - TY lemezek -
Tyson5
tag
válasz
burgatshow #97277 üzenetére
Azt nem írtam le, hogy az egy raspberry pi 4-es, ami bár ugyan legalabb 4 éve "tökéletesen" üzemel, eleinte nasként, majd backupként. Azonban a héten megszakadt vele a kapcsolat, távolról (szülői beavatkozással) sikerült orvosolni. Nem tudom mi lehetett a probléma, a kilazult?? SD kártya, vagy bármi más. Szóval nem egy életbiztosítás. Ha elromlik, akkor elromlott. Márpedig egy rpi hamarabb elromlik (főleg az sd kártya), mint egy nas.
Na meg a vpn 1-2 naponta lecsatlakozik, manuálisan kell újracsatlakozni valamiért. Biztos lehetne scriptet írni, hogy 5 perccel a mentés előtt csatlakozzon újra vpn-en, de lusta vagyok
2 okból nem szeretnék 1 lemezes nast venni:
- Ha sérülne a lemez, akkor a system is sérülhet, annyi a backupnak, amíg ki nem cserélem a lemezt és újra nem backupolok. (Lehet 3-4 hetig nem járok arra)- van pár nem túl régi lemezem, amin (nyilván a backupon túl) esetlegesen tárolnék könnyen pótolható, nem backupolt fájlokat, pl filmek.
-
-
Sanyi.mTs
addikt
A nagy RAM bővítések közepette, tőlem is egy kis infó
DS423+ nas-ba alzáról egy Crucial SO-DIMM 8GB DDR4 3200MHz CL22 CT8G4SFRA32A-t vettem, mivel nem találtam 2666MHz-eset és valaki a termék hozzászólásaiban említette, hogy megy neki DS420+-ban. Csont nélkül elindult a nas és a DSM se panaszkodik a nem syno RAM-ra.
(azért alzából, mert onnan díjmentes szállításom van és nagyon pozitívak a tapasztalataim a visszaküldött termékek kezelésével)
-
válasz
Pont most december 31-én ellenőriztem vissza a régebbi lemezeket, olvashatóak még mindig. Verbatim lemezre mentek, és a spejzban tárolom őket, egy magas polcon, fénytől védetten.
@Magnat, így van, plusz még lokálban is van mentésem.
Persze ennyi mentésem csak a legfontosabb dolgokról van (képek, doksik), de - a filmeket leszámítva -, amúgy minden legalább 2 példányban létezik.
-
Magnat
veterán
válasz
De az is csak akkor lesz gond, ha az eredeti nason, plusz a két másikon is megsemmisülnek az adatok ...
-
burgatshow
veterán
válasz
Intelligencs #97282 üzenetére
Aztán nehogy úgy járj mint én a DVD-re írt anyagokkal, hogy X év után az összes olvashatatlan lett.
-
Georedundánsan mentesz?
Mert nekem van lokálban is mentésem, arra tényleg elég egy sima merevlemez, de van 2 georedundáns mentésem is. Ahhoz valahogy fel kell építeni a kapcsolatot. Egy NAS van az anyósomnál, egy a szüleimnél. Szerinted mi lenne itthon a sorsom, ha a gyerekekről készült fényképek elvesznének? A feleségem felkoncolna.
(Tudom, ez már az én paranoiám, de én még bluray-re is mentek, évente egyszer, december 31-én kiírom a növekményt, mint egy last resort mentés.)
-
burgatshow
veterán
válasz
Intelligencs #97279 üzenetére
Hát ez valóban előny tudhat lenni ha fontos, de ha amúgy egyébként is megy a cél szerver (mint az én esetemben), akkor elhanyagolható.
-
válasz
Tyson5 #97276 üzenetére
Backupnak minek 2, pláne 4 lemezes? Én 2020-ig egy DS111-esre backupoltam, utána lecseréltem egy DS120j-re. Bőven jó.
@burgatshow, annyiban jobb lehet egy Synology NAS, hogy az csak a mentés idejére kapcsol be, aztán leáll. Nálam van egy DS220j, amire a haverom ment, az hetente egyszer kapcsol be, a mentés kezdete előtt 1 órával, aztán reggel 7-kor leáll.
-
Tyson5
tag
Van egy ds224+ nasom, amivel maximálisan meg vagyok elégedve. Jelenleg egy kis barkácsolt szerverre backupolgatok, de szeretnék inkább egy synology nasra.
Kb 150-200gb családi fénykép és fontos file-ről van szó.
Backupnak nem vennék újonnan nast, inkább valami 2 vagy 4 lemezest használtan.
Mennyire használhatóak min. 5 évés távlatban a 2014-2020 környékén piacra dobott nasok erre a célra? (Ds218, ds216j, 418j, 218play)
Vagy inkább felejtősek? Interneten keresztül menne, mert van 200km a két nas között -
Sanya
nagyúr
válasz
Intelligencs #97273 üzenetére
Nekem is transzkódol ha firefoxszal nézem.
De, a mobil klienseknek, a tévés appoknak nem kell transzkódolás (Jellyfin), bár ha kellene a 923+ kitolja CPU-ból.
Plusz, a transzkódolás minőség néha igen csapnivaló. -
A 923+ hardveresen nem támogat transcodingot. Nekem pedig a NAS-omról néznek filmeket távolról, és olyankor bizony néha trancode-ol. Ha neked nincs ilyen igényed, akkor jó lehet a 923+.
-
válasz
Gardaai #97266 üzenetére
Köszi, ez nagyon hasznos. A Nascompares oldalról már elkezdtem kigyűjteni, de ez jobb, mert filterezhető. Ki is gyűjtöttem minden olyan 16 gigás RAM-ot, ami megy, és figyelmeztetést sem ad. Igyekeztem kiszűrni a redundanciát is. Ezek maradtak:
Crucial CT16G4SFD824A
Crucial CT16G4SFD8266
Crucial CT16G4SFRA266.C8FB
Hynix HMA82GS6Cjr8N-VK
Integral IN4V16GNELSI
Kingston KCP426SD8/16
Kingston KVR26S19D8/16
Kingston KCP432SD8/16
Kingston KVR26S19S8/16
Samsung M471A2K43CB1-CRC
Samsung M471A2K43CB1-CTD
SK Hynix HMA82GS6AFR8N-UH
TIMETEC 76HN26NUS1R
TIMETEC 76TT26NUS2R8-16G
Timetec 76TT24NUS2R8-16GEzekből egy csomót meg lehet venni Amazonon vagy Ebayen.
-
-
Devil Smile
őstag
válasz
lange04 #97249 üzenetére
Köszi! A többieknek is!
Mindjárt megnézem a kamera alkalmazást és kipróbálok amiket írtatok!
A kamera egyébként egy Tapo C520WS (ebből van még dobozban egy)
persze van még itthon a szekrényben egy xiaomi is meg egy kinai ezek még nincsenek felvéve a NASra.. (tudom, csak 2 kamera megy alapból, a többihez kell licensz)
A kinaival is ez volt a bajom, abban sd kartya van, hogy egyik felvételen még látni, hogy kilépek a bejárati ajtón, a következőn meg már a kocsi sincs az udvarban..az, hogy közben bepakoltam, kaput nyitottam, kiálltam, kaput csuktam, az nincs..
tehat pont azt a funkiciót nem látja el, amire hivatott..
-
Gardaai
senior tag
válasz
Intelligencs #97265 üzenetére
Talán ezzel tudok segíteni: [link]
-
-
Delfi
tag
Ki ne találd már, hogy a prosztó viselkedés normális.
Eleve hozol egy példát, ami nem is hasonlít arra, mint amit én írtam. Én ugyanis azonnal és személyesen mentem volna érte.
És ha azt írja az első válaszában, hogy már van érdeklődő, az egy korrekt válasz. A kioffolás nem az. -
Delfi
tag
Természetesen eszembe sem jutott téged hibáztatni, sőt köszönöm szépen, hogy megnézted nekem. Én sem értem, mert amikor én valamit eladok, akkor az első válaszoló után mindenkinek meg szoktam mondani, hogy van már előtte jelentkező, így csak akkor tudom neki odaadni, ha ő visszalép. Nem kerül semmibe és legalább senki sem érzi úgy, hogy át lett verve.
Az meg amit Intelligencs írt, hogy pár ezer forintért égessem magam... hááát, ennyire sohasem voltam megszorulva.
Az a bosszantó, hogy a Synology beletesz egy Non-ECC ramot, aztán az ember meg szív azzal, hogy nem tud mellétenni semmit.
Komolyan elgondolkoztam most, hogy mégis inkább megveszem a DS923+ NAS-t, abban legalább ECC RAM van, és tudok venni hozzá kiegészítést. -
BaLee
addikt
Elég gyerekes viselkedés. Igazából ő dönti el kinek adja el, nem volt foglaló, se semmi. Nem írta vissza, hogy OK. Anno én is csináltam olyat, hogy két érdeklődő közül a későbbit választottam, mert ő személyesen jött érte a másik meg utánvétet akart.
Semmi nem lenne, ha visszaírt, volna, hogy közben elvitték.
-
Delfi
tag
válasz
Intelligencs #97256 üzenetére
Nem láttam a bejegyzésed és privátban írtam, de a Crucial honlapja szerint ez nem lesz jó.
-
Delfi
tag
Sajnos nem.
"Mit ne jelents itt? (ezzel mint szolgáltató nem tudunk mit kezdeni)
Ha privátot írtál az eladónak és nem válaszol"
Pedig szerintem ez nem korrekt viselkedés. Részemről megvolt a szándék és amikor válaszolt, akkor én azonnal megvásároltam volna a terméket. De a találkozó felvetésére már nem reagált semmit. És az első válaszában sem jelezte, hogy valaki másnak már elígérte volna, így az, hogy utána kioffol, az nem a korrekt magatartást mutatja meg.
És igen, én is úgy gondolnám, hogy ennek meg kellene jelennie az értékelésénél, hogy más ne járjon így.
Eddig sem voltam a híve a használt cuccok vételének, de ez a fajta bosszúság végképp nem hiányzik a mindennapok dolgai mellé.Így most visszajutottam az eredeti kérdésemhez, hogy mit tegyek a DS423+-ba és hogy a Silicon Power mennyire megbízható márka, ki merjem-e próbálni? https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97217-97217.html
-
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Intelligencs #97256 üzenetére
Ilyen RAM-ot vetten DS423+ ba de el se indult vele
-
Nem nekem jegelte...
Amúgy lehet valaki más is olvasta ezt a RAM ajánlást itt a fórumon, de velem ellentétben nem neked írt privátban, hanem inkább ráírt az eladóra, és ráígért a 7.000 Ft-os árra, mondjuk azt mondta, ad érte 10.000-et. És emiatt az eladó segget csinált a szájából. (Csak egy tipp.)
Egyébként ebay.de-n még lehet kapni olyan Crucial RAM-ot, ami elvileg megfelelő. Sajnos itthon már én sem találtam egyetlen olyan RAM-ot sem, ami fent van a kompatibilitási listán.
Újonnan kapható ugye ez itthon: Crucial 16GB DDR4 3200MHz CT16G4SFRA32A
A kompatibilitási listán ezt hol úgy írják, hogy megy benne, hol úgy, hogy nem megy. Egy haverom vett egy ilyet a DS224+-hoz, abban megy hiba nélkül. És mivel a DS423+-ban ugyanolyan proci van, mint a DS224+-ban, lehet remélni, hogy abban is menni fog. (14 napos elállással vásárolva ki lehet próbálni.)
Majd mindenképpen beszámolok róla, ha megvan a NAS nekem is, hogy melyik RAM-ot sikerült működésre bírni, és végül honnan szereztem be.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Devil Smile #97248 üzenetére
Én mindig a kamerákra bízom a detektálást, a NAS pedig csak rögzít + az SS appjában nézev vissza a felvételeket és értesítéseket.
Ehhez persze olyan kamera kell, ami tud sokindent érzékelni.
Nálam most TP-Link VIGI kamerák vannak, nincs gondom velük, szépen teszik a dolgukat.
Rendben van a mozgásérzékelés is.(TP-Link VIGI C250 most egész jó áron van....)
-
Delfi
tag
Nos, a 248 pozitív értékelés úgy tűnik egy igazán hamis kép, mert lebeszéltem vele, hogy érdekel a ram, azóta pedig offol engem, nem válaszol semmire, miközben bent járt és jegelte - logikusan valaki másnak - a terméket.
Néztem, hogy lehet-e jelenteni ezt a viselkedést, de nem lehet, pedig így könnyű jó értékelést gyűjteni, ha a rosszat nem lehet jelezni... -
Sanyi.mTs
addikt
Synology Photos (1.8.0-10070) élmények:
- új nas, új hdd-k, friss DSM telepítés
- photo megosztásban (amit én csináltam) képek és videók mappák
- mindent bemásoltam a fenti mappákba
- indexelés beállítva képek és videók mappák megjelölésével
- képeket rendben felismeri, megcsinálta az index képeket
- videókra sajnos nem csinált
- újraindexelés nem segített
- médiaszerver telepítés, annak se sikerült az index képek létrehozása
- próbálkoztam adott videók újramásolásával, de ez se jött be
- végül pc-n a photos app-on keresztül feltöltve újra a videókat, megtörtént a csoda. Csak 10 évnyi videót kellett így feltöltenem
- mobil photos appon feltöltve is csinál index képet -
zsamiatt
őstag
válasz
lange04 #97249 üzenetére
a kulcs a kamera érzékelése nálad is. Főleg ha AI-s. Sajnos a sima SS rengeteg false riasztást generál akár mennyire próbálod finomhangolni. Meg lehet próbálni dockerben AI-t feltenni. Sajnos valódi megoldást csak a kimondottan rögzítésre szánt NAS-ba tesz a syno. Vagy frigate és google coral mondjuk ami használhatóbb.
[link] -
lange04
csendes tag
válasz
Devil Smile #97248 üzenetére
Nálam úgy működik (jól), SS kamerabeállításoknál az esemény észlelése fülön a line crossing detection van kijelölve, a felvétel/időzítésnél 0-24 mozgásérzékelés, esemény észlelése fülön meg: kamera szerint....a kamera saját beállításainál adtam meg, hogy milyen eseményre rögzítsen, érzékenység, stb....nálam a vonal keresztezés azért jobb, mert az csak akkor riaszt, ha egy ember átmegy, bogarakra, nem annyira érzékeny...de ezt ki kell kísérletezni...
-
Devil Smile
őstag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata a NAS-on lévő survelliance-el?
Van egy 923+ NASom, 1db Tapo IP kamerát állítottam üzembe rajta, és az a bajom, hogy szerintem az eseményeknek a fele hiányzik.. Pl.: hátsó kertet nézi, beállítottam, hogy mozgás előtti 5mp-től rögzítsen, mozgás megszünést követő 5mp-ig, erre a felvételeken már csak az látszik, hogy jövök visszafelé a kert végéből, vagy hogy már a kert közepén játszanak/csúszdáznak a gyerek, az hogy ki , mikor, hogyan kerül oda az nincs...Próbáltam már az érzékenységgel is játszani (1-99), be lehet állítani, hogy a kamera, vagy a nas surv program érzékelje e a mozgást, mindent kipróbáltam( szerintem), de nem hozott sikert.. Esetleg valakinek ötlete?
-
lange04
csendes tag
Megszűnt a 723+ támogatása?
Eltűnt a letöltőközpontból....porszem került a gépezetbe -
Lacc
aktív tag
válasz
Borisz76 #97244 üzenetére
Köszönöm, úgy tűnik, már sikerülni fog. (Igen van benne lemez és működik)
Hiba az volt, hogy én a Synology Assistan programban duplán kattintottam a keresési eredményre, ami ugyanúgy behozta a az IP címét, de az URL path-ban más paraméterek voltak, csak a Keresés Tab mellett lévő Csatlakozás-ra kattintotam és akkor a path már valami "webui" volt, és elindult a telepítő.
(De a böngészőből ugyanúgy nem találta meg) -
Borisz76
nagyúr
Korábban készült leírás a telepítés menetéről :
[Synology DSM 6 - DSM telepítése, Alap és SHR kötet létrehozása,bővítése,javítása egy DS918+ modellen.]Telepíted a Synology Assistant Programot.
Megkeresi a belső hálózatodon a NAS-t.
Tudsz hozzá csatlakozni és telepíteni.
Beállítgatsz pár dolgot és ne felejts el MEGOSZTOTT mappát létrehozni...amit fel tudsz csatolni a gépre mint hálózati meghajtó :Megnyitod a fájlkezelőt.
Bal oldalsó sávban katt a : "Ez a gép"-re.
Majd fent a : Fájl , Számítógép , Nézet hármasból katt a számítógépre.
Majd a leugró sávból : Hálózati meghajtó csatlakoztatása.
Majd megint a csatlakoztatás-ra kell kattintani.Ezután választasz egy betűjelet és tallózod hozzá a mappát amit szeretnél elérni.....
Ezzel a módszerrel a betújeles mappa megjelenik a fájlkezelőben , Total Commander-ben....stb. -
Lacc
aktív tag
Sziasztok
Synology Nas-t hogyan tudnám telepíteni és elérni a saját laptopomról wifi-n keresztül?
Az a sejtésem, hogy ennek mindenkép kábel kell, de a laptopon ilyen port nincs.finds.synology.com nem találja, synology assistant megtalálja a DS224-et de a státusz not installed, szóval próbáltam 2 kattintással installalálni ahogy olvastam/láttam, de akkor a link amit betölt azt nem lehet betölteni: http://192.168.0.115:5000/?timestamp=1747928553 - (amit a synology assistant talál), synology drive client, ugyanúgy nem találja és nem tud rá csatlakozni. Egyelőre még ChatGPT sem adott jó tippeket.
-
bnorci71
addikt
Pc alaplap DMS 7.0 fut rajta 423+ modellé
Az USB-n hozzácsatlakoztatott HDD-t ,hogy lehet elérni?
Keresgettem USB kulcsszóra az asztali keresőjébe, de engedélyezést nem láttam sehol csak letiltást. -
Virag.h
aktív tag
Valaki tudna segiteni vagy leirast adni rola hogyan tudok torrent kozben aktiv lenni mert van egy gyanum h passziv vagyok...
port nyitas sem sikerult szerintem a telekom routeren... -
Delfi
tag
Persze, ezért jó az értékelés.
Ugyanakkor én viszont láttam tucatnyi hibás memóriát már és inkább azt nevezném ritkának, amikor valaki megsüti. Az úgyanúgy egy elektronikai alkatrész, tönkremegy és kész.
Ettől még persze futok vele egy kört, a srác is írta, hogy próbagaranciát vállal. -
Patice
Topikgazda
válasz
draveczfoto #97189 üzenetére
A Synology NAS-ok OPrendszere a DSM elég felhasználóbarát ahhoz, hogy különösebb IT ismeretek nélkül is be lehessen állítani.
Meg amúgy szerintem jobb, ha legalább az egyikőtök a csapatból megérti a konfigurálását és a logikáját, mert utána elég egyszerű lesz használni, tovább konfigolni.A NAS-t egy olyan helyen kellene beüzemelni, ahol van elegendő fel- és letöltési sebesség és a szolgáltató tud adni publikus IPv4 címet, mert ez kell a megfelelő sebességű távoli eléréshez.
A távoli PC-k közötti szinkronizáláshoz kell majd egy csapatmappa és a Synology Drive alkalmazás telepítése a NAS_on ill. minden csapattag PC-jén a Synology Drive kliens program, amit csak le kell töletni a Synology oldaláról.
Ahhoz, hogy ez működjön kell majd először a távoli elérés, ill. mindenkinek kell majd egy felhasználót létrehozni, hogy könnyen tudjátok kezelni a jogosultságokat.
Érdemes egy admin felhasználói fiókot is létrehozni, amivel a beállításokat végzitek, neki legyen mindenhez joga, a többieknek csak ahhoz a mappához és alkalmazáshoz, amire feltétlenül szükségük van.
Van videós magyar segítség is, de ha megy az angol, akkor még több tutorial van fent youtube-on.
Van magyar használati utasítás is. -
IRO21
senior tag
válasz
csomi1977 #97215 üzenetére
Mindjárt az első sorban gondoltam, hogy oda a router címét írta a hálózati cím helyett.
Persze így is működik, mert a tűzfal kiszámolja a subnetet, csak nem szép!
192.168.1.0 lenne a hálózati cím.
Mondjuk a syno is ludas, mert hiába váltasz át Alhálózat-ra, a felirat marad ip-cím, de ettől függetlenül az egész subnetre érvényes lesz a szabály.A 6-os sorral önmagában semmi probléma nincs, de nem azt csinálja, mint gondoljátok.
Arra kell, hogy a konténerek tudjanak kommunikálni a NAS-sal és az internettel!
(És ez is csak akkor kell, ha az összes interfészre veszel fel egy tiltó szabályt)
A konténerek felé menő forgalom nem a docker-network címére megy, arról normál esetben a NAS-on kívül nem is tud semmi. (Persze felvehetsz egy statik route-ot a 172.16.0.0/16-ra a routereden, és akkor csatlakozhatsz arra a címre is, ha szeretnél, de ezt nem tudod külön szabályozni a tűzfalban.)
Plusz ugye a tűzfalban a forrás ip-t tudod megadni, nem a cél ip-t.Ha egy konténer bizonyos portját el akarod érni kívülről, akkor azt a portot kell átengedni a tűzfalon, függetlenül attól hogy maga a konténer milyen ip-címen van, illetve host vagy bridge módban fut-e. A szabálynál az ip ugye a forrás ip, ahonnan el akarod érni, nem a konténer címe!
-
248 pozitív értékeléssel csak nem lesz gond az eladóval
.
Én RAM-ot külső behatás nélkül (fizikai sérülés, túlfeszültség, stb.) még nem láttam elromlani. Vagy rossz volt már az üzletből újonnan, vagy évek múlva is hibátlanul működött. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem romolhat el, de 7000 Ft-ot csak érdemes megkockáztatni, főleg úgy, hogy nem lehet sehol kapni egyébként. -
válasz
J0shu4M1ll3r #97224 üzenetére
Fogalmam sincs a HDD árakról és én személy szerint külön árulnám a kettőt.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #97222 üzenetére
HDD-k nélkül tekintettel hogy kb. a DS1621+nak felel meg használtan én kb. 650-700€ körül mondanám itt a német használtpiacon.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Mivel nincs külön nas beárazás így itt kérném a segítségeteket:
egy DS3018xs 6 dv wd red 3tb hdd-vel mennyit érhet, ha el akarnám adni és nem csak árulni?
Köszönöm!! -
Delfi
tag
Köszönöm szépen! Általában nem veszek használt terméket, mert általában tartok tőle, hogy milyen állapotban van, de talán egy memória modult még megreszkírozhatok.
Már csak azt lenne jó tudni biztosan, hogy másnak működik-e ez a 423+-ban.Közben megtaláltam, régebben írták ezt a [tesztelést] és abban benne van.
-
Delfi
tag
A DS423+ tulajokat kérdezném, milyen memóriát tettetek bele, mert a KCP426SD8/16 már január óta nem elérhető és a különböző weboldalak vagy nem árulnak non-ECC memóriát, vagy csak ilyen általam nem ismert gyártótól van: [Silicon Power]
-
stigma
addikt
válasz
csomi1977 #97215 üzenetére
Hello.
szerintem majd IRO21 fórumtárs pontosít, de részben leírom neked.
RULE6 szabály, nem más mint a docker hálózat engedélyezése.
Amikor egy konténert hozol létre dockerben, akkor 172.16.0.0 - 255.240.0.0 tartományban oszt ki IP címeket virtuálisan.
Ha egy konténert neten el akarsz érni távolról, akkor engedélyezned kell.Egy egyszerű példa:
Qbittorrent esetében, ha nem vagy NAT-olva akkor a státusz/állapot esetében azt írja hogy passzív vagy:Úgy tudsz aktív lenne feltöltéskor, ha Qbittorrent Dockerben fut, hogy:
- Qbittorrent konténert bridge módról hostra teszed.
- RULE6 szabályt beteszed a DSM tűzfalba
- Routerbe engedélyezed/kinyitod a Qbittorrent portját.
Távoli elérést írták már, hogy nem kell portnyitás(Tailscale). -
-
Gardaai
senior tag
Tudom nem feltétlen Synology téma, de szerintetek emiatt kezdjek aggódni: [link] ?
4 drive van a DS423+ NAS-omban:
- IronWolf 8 TB
- IronWolf Pro 4 TB
- 256GB SA400
- 512GB SUV500Pár hónapja ezt csinálja már, gariban cserélt 0 perces IronWolf 8 TB HDD lesz a hunyó szerintem. De lehet a 4 TB-os is.
Ha SSD-re vagy -ról másolok, akkor is folyamatosan ezt csinálja, ha egyik vagy másik HDD-re akkor is. Iszonyatosan hangos és kezd idegesíteni. Nem is a hang, hanem hogy mitől és miért, valamint várható-e komolyabb meghibásodás emiatt? Esetleg próbáljam meg újra gariztatni vagy erre mondhatják hogy ilyen és kész?
-
IRO21
senior tag
"...a konténer alhálózati maszkját kell felvenni, ahogyan Marius írja a RULE 6-nál..."
Aki hoszt címet ír egy subnet mezőbe, az más aljasságokra is képes. Nem biztos, hogy érdemes minden útmutatóját szó szerint követni!Ha az összes interfészen van egy mindent tiltó szabályod, akkor az a docker belső hálózatából induló kéréseket is megfogja. Tehát a konténereid nem tudnak csatlakozni a NAS-hoz, vagy nem érik el az internetet.
Szerintem célszerűbb a LAN interfészre felvenni a szabályokat, akkor nem kellenek külön szabályok a docker és VPN subnetekre!Az alkalmazáslistában lévő portokat a bejövő kérések engedélyezésére használhatod.
Mindegy, hogy host vagy bridge network, ha a megadott portot kívülről szeretnéd elérni, akkor át kell engedned a tűzfalon. Az is mindegy, hogy a listából választod ki, vagy kézzel veszed fel hozzá a portot. Ha nem az image gyári portjait használod, akkor amúgyis kézzel kell felvenned, ha jól emlékszem, nem veszi fel az alkalmazáslistába minden futó konténer publikált portját."Ha felveszek egy szabályban egy konténert az alhálózati maszkkal engedélyezésre pl., akkor annak összes portja engedélyezve lesz?"
Nem, itt nincs ilyen összefügés. A tűzfalon forrás ip címet/hálózatot tudsz felvenni és cél portot. A kettőnek együtt kell illeszkednie egy bejövő kérésre ahhoz, hogy az adott sor érvényes legyen rá."Tailscale: Szerepel a tiltó szabályban a 41641 portja és mégi működik tökéletesen... ?!?"
A Tailscale portnyitás nélkül is működik, hasonlóan, mint a Synology QuickConnect.
What firewall ports should I open to use Tailscale? · Tailscale Docs -
cigam
titán
Pl. egy 1TB_os Samsung 990 Evo Plus SSD-nek 5év vagy 1200TBW a garanciaideje.
Ha napi 30GB-al számolunk (1200/0,03 =40000) az több mint 100 év. Még napi 300GB írás esetén is ~10év kellene hogy elérd ezt a bizonyos határértéket.
Természetesen egyik sem örökmozgó, van amelyik előbb beadja a kulcsot, van amelyik később. Van amelyik nem is a memória elfáradása miatt megy tönkre. Ahogy a HDD is elromolhat bármikor.
Szóval a mai modern SSD-knek meg se kottyan napi 30GB írás. -
Multibit
nagyúr
Mit értesz strapabíró típuson?
Elsősorban enterprise SATA SSD-ket. Mára kiderült, hogy az SSD-k vezérlője, hamarabb megadja magát, mint a NAND. Az ipari SSD-k vezérlői jobban bírják a gyűrődést. A Samsung, Micron, Intel kínálatában találhatók megfelelő típusok. Persze, minél nagyobb a kapacitás, annál drágább az eszköz -
Delfi
tag
válasz
Multibit #97199 üzenetére
Jóvanna, az csak egy kifejezés.
Mit értesz strapabíró típuson?
A cégnél vettünk olyat amire ezt mondanám, (Dell 1.92TB SSD up to SAS 24Gbps ISE Read lntensive 512e 2.5in Hot-Plug) de az 2800 euró volt.Csomi kérdése elgondolkoztatott, ha egy [SSD bölcső]-be tenném, az jó megoldás lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest