- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Korábban általam használt 3500X CPU-hoz (mely jelenleg fiókban pihen) keresek alaplapot, ebben kérnél segítséget.
Egy új gépet építek belőle Faterom részére, mert ősszel kénytelen lesz ő is átállni Win11-re. Felhasználás csak irodai munka (Word, Excel dokuk szerkesztése), emailezés, webböngészés (beleértve youtube is), nagy ritkán medialejátszás. Játék nem.Az alábbi alkatrészek vannak meg eddig:
- Amd 3500X proci
- 2x8 GB Crucial Ballistics 3200 memo
- Asus GTX 960 4 GB videókártya
- Corsair CX400 táp
- Dell Optiplex 990 MT házHáttértárnak veszek majd valami egyszerűbb 256 GB-os nVME SSD-t + a mostani gépből átkerül az adattárolásra használt HDD.
Az alaplap kapcsán viszont nem tudok dönteni:
Az biztos, hogy mindenképp Asus-t szeretnék, de
A) chipsettel és
b) új/használt kapcsán gondban vagyok.
Árban jó lenne ha 20-25 eFt között megállna a lap.A520 chipset: Fő kérdésem, hogy az ún PBO overdrive funkciót tudják esetleg ezek a lapok? Maga a 3500X hivatalosan max 4,1 GHz-ig boostol, de korábban nálam a B550 chipsetes lapomban csak akkor érte el ezt az órajelet a proci, ha PBO overdrive-ot engedélyeztem és max boost clock overdrive-ot pedig +200-ra állítottam. Valamint vCore-ra is -0,1V negatív offsetet állítottam be.
Neten valahol azt olvastam, hogy a A520-nak mivel újabb jobb VRM-je van mint a B450-nek.B450 chipset: Tudom funkcionalitásban több és jobb mint az A520 (akár még PCIE v4.0-t is tudhat), de igazából amire használva lesz ott nincs jelentősége a ennek többlettudásnak.
B550 chipset: Nyilván a legjobb, de drága.
Új/vs használt: Mennyire jellemző ezekre a lapokra, hogy 3-4-5 éves korukban bedöglenek? Inkább egy új A520 legyen?
-
razor03
aktív tag
válasz
Dragon3000 #39654 üzenetére
Zalman N4 házban, gyárilag 6 ventivel szerelt ház (elől 3x140, hátul és fent 3x120 ventikkel) mesh előlap... ennyi ventivel nagyon jó a légszállítás. Procihűtő AMD Prism, kicsit még az is fúj oldalra.
-
válasz
razor03 #39653 üzenetére
A 6C/12T 1600AF nálam jól megy évek óta a belépő Asus Prime B450M-A lapban. Wrait Prism lefele is fúj, és a ház is be van ventizve rendesen.
Tuning is volt, de csak tesztre 4.1GHz, napira viszont fix 3.4GHz- en megy, bőven elég.
Pld az X99 kínai lap is támogatja a 20magos procikat is, de én csak 8C/16T- t tettem bele, annak ellenére hogy aktív a VRM hűtése.
A hobbi Zenemben(3800X) meg a második CPU ventit lejjebb szereltem, ráfúj a VRM bordára is. 4.65GHz- et megy allcore, de 4GHz- en használom, gamere is elég ez... -
razor03
aktív tag
válasz
Dragon3000 #39652 üzenetére
Igen, én is erre gondolok, de akkor miért támogatják ezek a lapok 12-16 magos procikat, ha a vrm megfő. 3950, 5950 mennyit eszik? Biztos nem annyit amennyit a specifikációk írnak (105 W).
-
razor03
aktív tag
válasz
_DiEGO_ #39621 üzenetére
Igen, valóban meg kellett volna nézni, de van olyan alaplap mint pl. az ASUS A520M-E ahol nincs a felsorolásban a 2000-res széria, mégis kezeli.
Viszont azt tapasztaltam, hogy ASUS A520M-E lapba ha Ryzen 2700X-et rakok pár napon belül elszáll. Nem mondom hogy mind, de kb. 3-ból egy ilyen lap megadja magát. Kap egy komolyabb terhelést a gép (játék) lefagy, utána "no signal" többet nem indul a lap. Ez mitől lehet? 12-16 magos Ryzeneket is kezelnek ezek a lapok, ezekhez képest egy 8 magos 2700X nem gyilkos proci, hogy kinyírja a vrm-et (én erre tudok gondolni).
Youtube-on láttam az egyik tech videóban, hogy ezeknek a belépő szintű 520 chipsetes lapoknak a Ryzen 3600 lenne az optimális. De akkor minek támogat 16 magig, ha pár napon belül elszáll?
Vagy inkább arról van szó, hogy ennyi pénzért ilyen silány minőséget képvisel az ASUS?
-
carl18
addikt
válasz
Dragon3000 #39647 üzenetére
Nekem Fix 4000mhz alatt idle alatt Hwinfo alatt 15 wattot eszik a cpu plus soc. Ha jól emlékszem
Másnak mi idle fogyasztás Hwinfo alatt ha kikapcsolja a magokat például?En se gondolom jelentős különbség van. Soc így is úgy is meg eszi a energiát. Nekem 4 ramom van 2x8gb és 2x16 így van 48gb Dual channel 3000mhz.
Soc ahhoz képest el van 0.9.625V mellet ami 4 ram mellet elég jó eredmény. -
rsanya87
tag
válasz
Dragon3000 #39647 üzenetére
Igazából nemtudom miért..
Akkor így lesz, illetve majd ha megjöttek az alkatrészek, lesz idő letesztelni. A ram beállítása nagyobb dió (idő) lesz, hogy stabil legyen amikor ki van csavarva
A ryzen dram calc még használható mostanság?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
rsanya87 #39645 üzenetére
Miért fontos az órajel visszavétel? A nem használt magokat úgyis lekapcsolja, így lényegtelen, hogy 4,3GHz-ről vált alvó állapotra vagy alacsonyabbról, régebben voltak hozzászólások, amik ezzel foglalkoztak, 2-5W különbségről van szó. Ha mindenképp kell az órajel visszavétel, akkor felejtős a fix órajel, eleve benne van a nevében, hogy fix, így nem is veszi vissza.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
rsanya87 #39643 üzenetére
ha arragondolsz, hogy allcore ocval kevesebb fesszel elmegy, mint gyarilag, az oké, de ettől még fix a fesz.
"Az lenne a jobb ha megpróbálnám 3600ig kitolni ha megy stabilan? Igen tudom, hogy az if sebességét akk 1800-ra ki kell toljam"
semmi extra, ahogy emeled a ram órajelét, az if megy vele , arra kell figyelni, hogy 3600 felett visszaall 1:2 -re, tehat itt a kepen az "uclk div1 mode" -t at kell allitani autorol 1:1 -re.
-
rsanya87
tag
válasz
Dragon3000 #39644 üzenetére
Akkor maradok a bevált 4.3-on és szórakozok a rammal egy kicsit
Köszi. A pbo piszkálást hagyom.
ja igen. A fix órajelnél is visszaveszi az órajeleket ha idle-ben van a gép?
Erre már nem emlékszem. Illetve csak arra, hogy szivtam vele, hogy idle-ben is cövekelt 4.3-on, de arra nem hogy sikerült-e megoldani, h vegyen vissza idle-ben
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
rsanya87 #39643 üzenetére
Ha fix órajelről van szó, akkor a feszültség is fix, ilyen esetben a fix órajel és undervolt számomra nem értelmezhető.
A ramos kérdésre, először megnézném mit bír a jelenlegi, nekem 2x8GB 3200MHz-es ramok voltak mellette és azt használtam 3800MHz-en cl16-on, 5700x esetében már beszereztem még 2x8GB ugyanolyan ramot és 4 modul esetében már csak 3733MHz-en használtam cl15-ön. Az 5800x3d mellett is ugyanúgy mentek a ramok, de másik gépbe is kellett ram, így cseréltem 2x16GB 3600MHz-es megoldásra. -
rsanya87
tag
válasz
hokuszpk #39637 üzenetére
Az allcore oc + undervolton arra gondoltam, hogy alaphelyzetben 4150mhz és 1.35-1.39 volton ment a proci (alap bios beállitás), na én ezt hangoltam 4.3ghz + 1.275voltra, így sokkal hűvösebb volt és gyorsabb. 1.25volton is stabil volt a rendszer, de tartósan több cinebench teszt alatt is 50ponttal kevesebbet kapot 1.25volton mint 1.275-ön. Magasabb feszen viszont nem hozott már többet, ezért maradtam a magasabb feszen
@Dragon3000 Az undervolt nekem azért undervolt, mert azért az alap 1.39 és az 1.275 közt nagyonsok a különbség. Hőfokban is 10-20 fok volt teljes terhelés mellett a difo
Cél elsősorban 1080p játékok (újabb címek is).
A ryzen master PBO-ban a curve optimizer beállításban gondolkodom (ha van egyáltalán a zen2-nél lehetőség erre) mint ahogy nekem van a 7600-nál.A ramok 2x16gb dual, corsair vengeance 3200mhz.
Az lenne a jobb ha megpróbálnám 3600ig kitolni ha megy stabilan? Igen tudom, hogy az if sebességét akk 1800-ra ki kell toljam -
carl18
addikt
válasz
Enigma1945 #39638 üzenetére
Nem pbo manuális tunning.
ccx/4250 mhz.
Mind két ccx tudja a 4250mhzt így.
Nekem a 4ghz 1.025v beállítás add Cinebench R20 alatt 3600 pontot.
Több beállítás mellet próbáltam ezt találtam a Telefonba.
Cinebench R23 alatt Max fogyasztás. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
rsanya87 #39634 üzenetére
Igazából ez cpu-tól függ, ha nem igazán tuning barát, akkor marad a pbo lehetőség, ha tuning barát, akkor all core oc-val akár jobb eredmények is elérhetőek, mint pbo mellett még 1 szálas terhelés esetében is. Illetve, ahogy hokuszpk írta all core oc mellett milyen undervolt-ra gondolsz, amikor fix feszültség van ilyen esetben.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Enigma1945 #39638 üzenetére
Előtte all core oc-ról ír, gondolom utána is arról írt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
rsanya87 #39634 üzenetére
"A 3-as szériát is lehet (érdemes) a ryzen masteren keresztül pbo undervolt és +200mhz OC-val megkínálni (nekem a 7600om köszöni jól van ezen beállításon)? Vagy legyen inkább a bioson belüli allcore OC +undervolt?"
allcore oc + undervolt számomra nem értelmezhető
procija válogatja, hogy mivel érdemes megkínálni, ha az egymagos teljesítményre mész, akkor pbo+200+feszbuzeralas ; ha meg az egyenletes teljesitmeny kell, akkor ac oc.
Ryzen masterrel lehet kiserletezni, aztan a vegleges beallitast megtenni a biosban.
amiatt a fránya fabric miatt lehetőleg ne tegyel melle 3200 Mhz alatti memoriat, az vissza birja fogni a procit. -
carl18
addikt
válasz
Enigma1945 #39635 üzenetére
Nekem R5 3600 van Manuál voltage 1.025v all Core 4000mhz. Soc 0.9.625V. 45 Watt hangja nincs és alig eszik mellette hideg is.
4250mhz 1.168V mellet ment hiba nélkül.
Asus B450f Strix lapba ez is jelent valamit.Last of us 80% cpu használat mellet 40 Watt alatt vagyok valami 35 wattot eszik.
Cinebench verziók alatt 45-50 Watt maximum.
-
rsanya87
tag
Sziasztok!
Asszony gépe nagy könyörgés árán frissítve lesz (b550 lap, rx7600 vga, nvme). A procira nem akar jelenleg költeni, úgyhogy marad a r5 3600. Kérdésem a következő. A 3-as szériát is lehet (érdemes) a ryzen masteren keresztül pbo undervolt és +200mhz OC-val megkínálni (nekem a 7600om köszöni jól van ezen beállításon)? Vagy legyen inkább a bioson belüli allcore OC +undervolt? Melyiken tud jobb teljesítményt kihozni? Ha emlékeim nem csalnak, ez a proci nálam a b450-ben (nincs már meg) allcore 4300mhz 1.275 volton stabil volt.
szórakozzak a ryzen masterrel, vagy kezdjek a biosban egyből? Esetleg vajon tudok menni feljebb stabilan, nem kinyirva a procit? Vagy maradjak a régen bevált számoknál a biosban, és a ramokat finomhangoljam inkább?
Köszi a választ! -
-
Omis
senior tag
Nekem 4450Mhz megy (Volt Auto)
sima böngészés melett 60 alatt nincs a hőfok, Játék közben 80 körül is van (persze itt már 60-80 watt között hőtermel) ez ilyen sajnos ugye? R9 9 3900 X
Hűtés : [link] 3 ventivel. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Enigma1945 #39628 üzenetére
sajnos nem játszom. illetve aknakeresőt meg pasziánszt ; de azt fps limiterrel
ami nekem volt Matisse, az 8 magos volt :3700X - nemnagyon ment sehova, pboval ment 1-2 magon 4.4 -et , ac viszont csak 4.3 volt a vége.
3800XT - pbo +200 => 4.85 volt a teteje ; ac 4.5 -nél megállt. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Enigma1945 #39626 üzenetére
Mi az amit tuningban képes bírni az átlag?
Ez nagyban függ attól is, hogy mikori gyártás, a megjelenés körüli példányok esetében már a 4,3GHz is ünnepelt volt, míg a későbbi példányok közt elég sok ment 4,4-4,6 közötti értékeken.
All core tuning a jobb, vagy amit a PBO beállít?
Ez megint csak attól függ, hogy mennyire bírja az oc-t, ha kevésbé, akkor a pbo-val lehet jobb eredmény elérni, ha valami tuning bajnok, akkor az all core oc-val. Volt nekem is 3600-am, all core 4,5GHz-en 1,2375V-on stabil volt, de a biztonság kedvéért 1,25V-tal használtam, így az egy magos és a több magos teljesítménye is jobb volt, mint pbo-val.
Melyik kártyát tudja maximum kihajtani 1920x1080p alatt?Itt kérdés az is, hogy milyen fps a cél, ettől függően elég változatos lehet a válasz, mert akár 5800x3d szintig is eljuthatunk... Nekem 2560x1080 144Hz-es monitorom volt és a 3080 mellett észre lehetett venni, amikor 5700x-re cseréltem warzone1 esetében.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Enigma1945 #39626 üzenetére
ha újonnan boltból vennéd, akkor inkább egy 5500 ; ami picit drágább, viszont alapból gyorsabb, a tuningot meg jobban birja ; a memóriavezérlője meg méginkább tuningbarát.
// a 3600 soc az 12nm ; az 5500 az meg Cezanne derivalt, ezert "egybechip" azaz a memoriavezerlo is 7nm // -
Enigma1945
őstag
Hali!
Most tervezek venni egy ryzen 5 3600-at
Mi az amit tuningban képes bírni az átlag?
All core tuning a jobb, vagy amit a PBO beállít?
Bf játekokkal tolom, meg delta force.
Melyik kártyát tudja maximum kihajtani 1920x1080p alatt? -
carl18
addikt
Üdv. Kíváncsi vagyok mennyire vagyok mázlista?
Nekem egy R5 3600 van és most lessek milyen alacsony feszültség mellet képes működni.
Eddig all Core 4250mhz volt mind két Ccx és 1.168v.
3 éve van nálam azóta így ment a B450f strix lapba.Most eszembe jutott rég játszottam ezzel.
Soc voltage alapból 1.1 volton ment ahhoz nem nyúltam a 3 év alatt.
SOC le reszeltem 0.95 voltra. Teszteket toltam Cinebbenh összes verzio Aida és társai.
Hwinfo alatt olyan 3-4 wattal eszik kevesebbet a cpu.
Van 4 ram benne dual channel 48gb.Aztán még rá néztem mi a cpu alja.
1 volt 4000mhz alatt a Cinebech le állt. A Windows nem fagyott ki de a alkalmazás ki képet.
Vissza a Biosba adtam kis plus kakaó. 1.0125v Cinebech most tovább ment de megint ki ki lépett.
Aztán 1.025v mellet toltam és azóta minden megy hibátlanul fagyás nélkül.Hihetetlen mit tud a Zen 2.
Játszottam Last Of Us alatt cpu 46 fok fogyasztás 34 Watt 70 százalék cpu használat mellet. Gépnek semmi hangja és alig eszik valamit. -
válasz
Dragon3000 #39609 üzenetére
Pl nekem x570 tuf gaming deszkában 1.3vcore feszel ment a 3700x 4.2 ghz en all core tuningon.
1.4 vcore melett valid 4.5ghz et hoztam ki belölle -
Dragon3000
nagyúr
válasz
_DiEGO_ #39621 üzenetére
Régebben is előfordult, hogy hivatalosan nem támogatott cpu-k mentek alaplapokban, mert a biosban benne volt a támogatás, én is használtam a b550 tomahawk lapomat 2700-zal, pedig a b550 megjelenése óta hivatalosan csak zen2-től volt támogatás.
A memória esetében ha a qvl listára gondolsz, az nem sokat ér, max annyit tudsz meg belőle, hogy valamilyen cpu mellett volt tesztelve egy kit, esetleg kettő. De simán előfordulhat, hogy veszel egy olyan ramot és nem fog megfelelően menni és az is, hogy olyant veszel, ami nem szerepel a listában és gond nélkül megy. -
_DiEGO_
őstag
válasz
razor03 #39619 üzenetére
Szia!
Ezzel kellett volna kezdeni:
https://www.asrock.com/MB/AMD/A520M-HDV/index.hu.asp#CPU [link]Plusz ott van melyik CPU milyen ramot lebontva:
Cezanne
Vermeer
Matisse
RenoirA Ryzen 7 2700x Pinnacle Ridge nincs a listán
Oda kell figyelnién is megvettem 2x16GB Kingston FURY RENEGADE 3600MT/s ramkitet [link] és
sajna benéztem.
TUF GAMING B550M-PLUS vasam Ryzen 5 5600G CPU-val, de támogatja a TUF GAMING B550-PLUS már, igen és akkor tuti ezt néztem beszal nagyon odakell figyelni akár CPU és RAM támogatásra is.
-
razor03
aktív tag
válasz
Dragon3000 #39618 üzenetére
ASUS STRIX B450-F GAMING II lapja van, ma meglesem a 2700X procikat ebben a lapban, de nem hiszem hogy hibásak, mert 2 különböző embertől lett szerezve...
-
razor03
aktív tag
Havertól elkértem a Ryzen 3600 procit, kipróbáltam a lapot, egyből pöccre elindult.
Kipróbáltam úgy is, hogy visszatettem a lapba a 2021-es 1.9-es BIOS-t, hátha viszi a 2700X-et, de nem hozott változást, szóval ment is vissza a 3.5-ös BIOS verzió. Majd szerzek Ryzen 3600-at a lapokhoz... már az is valami, hogy tudom hogy nincs gond a lapokkal.
Szóval aki ASRock A520-HDV-t akar venni akkor a Pinnacle Ridge Ryzen 2000-res szériát jobb ha elfelejti.
-
tresh
veterán
válasz
Dragon3000 #39611 üzenetére
Én inkább csak régebbi játékokkal ha van időm.
-
razor03
aktív tag
válasz
Dragon3000 #39613 üzenetére
Most jöttek a procik a 2 géphez, nem tudtam őket korábban tesztelni de dem hinném hogy 2-ből kettő 2700X hibás.
Rakok a lapra egy PC speakert, hátha elárul valamit
-
razor03
aktív tag
válasz
Dragon3000 #39607 üzenetére
Megnéztem az SMU checkerrel a legfrissebb BIOS-t:
Szerintem támogatja, akkor most mi van?Van egy 3. lapom is
lehet összerakom asztalon. Nem nézném ki az ASrockból hogy ennyi selejtet gyárt, de ki tudja, lehet hogy 3-ból 2 ko...
-
tresh
veterán
válasz
Dragon3000 #39609 üzenetére
Persze tudom, de én inkább az UV-ba hiszek. Mindig megkeresem a legalját aztán szépen manuálisan beállítom fixcore-ra és hozzá a ramokat. Így csend és hűvös van
Agyaltam egy 5600X/5700X en de igazából nem látok akkora ugrást
(ok 5700x esetén plusz két magot, de ár/teljesítménybe még nem jó az aránya )
-
Dragon3000
nagyúr
Több féle képen is lehet jó egy cpu, pl van ami nagyon alacsony feszültséggel tud alacsonyabb órajelet és van ami úgy jó, hogy stabil marad magas órajel mellett is, kérdés melyik a cél, de igen a többséghez képest egy jó példány. Nekem a 4,2-hőz kellett 1,1V viszont a 4GHz-hez elég volt az 1V is. Azt sajnálom, hogy 4,5GHz felett nem néztem meg mit bír. A bátyámnak is 3600 van, neki is 4,2GHz 1,1V lett beállítva.
-
tresh
veterán
válasz
Dragon3000 #39601 üzenetére
Akkor gondolom ez jónak számít
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
razor03 #39606 üzenetére
Lehet nem támogatja a lap a cpu-t vagy a bios, ami rajta van már nem tartalmazza a 2000 megoldásokat, b550 tomahawk-ban használtam én is 2700 cpu-t, de ha jól tudom egyik későbbi biosnál kikerültek a 2000 megoldások. Esetleg SMU Checker programmal nézd meg a bios miket tartalmaz, itt a topikban volt róla régebben szó.
-
razor03
aktív tag
Sziasztok!
Adott két ASRock A520M-HDV alaplap és két Ryzen 2700X proci. Összeraktam az egyiket komplett gépnek de bekapcsoláskor csak fekete képernyőm van. Asztalon összeraktam a másik lapot is a másik procival, és ugyanez a helyzet.
RAM-ok a konfigokhoz: GSkill Aegis 2x8 GB 3200 és Silicon Power 2x8 GB 3200. Tápegység 2x FSP 600W, kártya ASUS GTX 1060 ROG és ASUS GTX 1660 Ti ROG – ezek az alkatrészek biztosan működnek.
Megnézem a neten (utólag…) a CPU listát és nem írja az ASRock a 2000-res szériát, viszont a múltkor volt egy ASRock B550M-HDV lapom Ryzen 2700X-el és hibátlanul működött. A B550M-HDV esetén sincs feltüntetve az ASRock oldalán a 2000-res széria mégis működött, és azóta is megy.
Most akkor mi lehet a probléma? Más A520 chipsetes lapok amikkel eddig találkoztam (pl. ASUS A520M-E) lazán vitte a 2700-as procikat, de szerintem a Gigabyte is.
Van esetleg ötletetek mi lehet a "gond"?
Üdv. Razor03 -
válasz
hokuszpk #39604 üzenetére
1.1 volt/4GHz fix/RAM no XMP, visszaosztott freki, alacsony időzítés, def fesz/DDR4 - általánosra így használom, nekem bőven elég(3800X), valamint gamera is, mert olyan régebbi, kb középretrókkal tolom, az újabbak nem izgatnak.
Win98- hoz is elegendő így
Bár a mai napig nem értek hozzá rendesen sztem...
Csak Win98 alatt toltam meg, ami a csövön kifér, azalatt a 3DM01 verseny a leglényegesebb, ahhoz kellett a 4.65GHz, annyit megy max, átlagos példány. -
koszos91
tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítség és a tanácsokat.
Végül úgy állítottam be, hogy a PBO-t kikapcsoltam és egy kis offsetet (0.05mV) kapott (de még lehet kicsit lentebb viszem) és így is ugyan azt tudja, mintha menne a PBO csak feleslegesen nem fűti magát
.
-
heavygrip
senior tag
válasz
koszos91 #39597 üzenetére
Hali.
Nekem is volt 3600, sajna én sem tudtam sokat kihozni a PBO val. Asszem a két legjobb magon maximum a 4250Mhz-et tudtam elérni. Így vissza állítottam gyárira, úgy használtam.
A fix fesz/frekit nem próbáltam,de fentebb olvasva és a többiek tapasztalatából kiindulva szerintem próbáld még lentebb vinni a feszt. Mindig egy lépcsővel.
4Ghz-et 1.25Voltal lazán vinné kéne, de ahogy írták fentebb is proci függő. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
DarthSun #39600 üzenetére
Igazából ez példány függő is, általában pbo-val be lehet jól állítani, de ki lehet fogni olyan példányt, ami a max pbo órajel felett is megy all core oc esetében és alacsony feszültséggel. Volt 3600-am, ami 4,5GHz 1,2375V-tal stabil volt, de lehetett olyan példányokkal is találkozni itt a topikban, amik 4,3GHz-re se voltak képesek 1,35V mellett sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, bontatlan AMD Ryzen 5 7600X BOX AM5 4,7 - 5,3Ghz
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged