Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- CaNNa3IS: Gépház az asztalon. Soha nem fogom ezt megérteni.
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Hirdetés
-
IFA 2024: Maradtak a gombok, búcsúzott az Android
ma Az AGM elhozta az M7 mellett az M6-ot váltó M6 SE-t is a kiállításra. Mondjuk ránzésére ember legyen a talpán, aki megkülönbözteti őket.
-
A cégek zöme már AI-t használ
it 200 millió heti szinten aktív felhasználója van már a ChatGPT-nek, miközben a 100 milliárd dollárosra értékelt OpenAI-ba az Apple és az NVIDIA is befektetne. Az OpenAI és az Anthropic aláírt az amerikai kormánnyal az AI-kutatás kapcsán, míg a Meta modelljeit bankok és tech cégek vezették be.
-
Megfizethető játékos headsettel bővült az MSI portfóliója
ph A gyártó Type-C-s újdonsága két pár fülpárnával jön, igen könnyű, és bőséggel befért a 100 eurós összeghatár alá.
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
korren
aktív tag
Felraktam én is a legújabb BIOS-t a ROG Strix X570-F lapomhoz, de így még nem jártam!
"Update AGESA version to ComboV2PI 1.2.0.Ca."
Ez a fícsör az updateben, ami miatt képtelen XMP profillal elindulni a gép.
G.Skil Aegis 2x16 GB 3200 MHz memóriák eddig hibátlanul mentek XMP profillal a Ryzen 5700X-el.
Az update óta nem indul a gép, folyamosan le reseteli, 3200 MHz-en "auto" beállítással sem hajlandó indulni.
Nagy valószínűséggel megy vissza az előző BIOS...
-I like the misery. -I like this world!
-
-
-
válasz korren #39551 üzenetére
Nem érdemes ezeket frissíteni, az új biosokban ott van a regiszter átlapolás tiltás hardveresen, a biztonság miatt, ez csökkenti a a CPU teljesítményt, de ugye elég pld egy AvastPro, az szoftveresen is szűri a hamis bejövő portokat, szinte nulla CPU idővel...
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Thrawn #39556 üzenetére
Nem teszteltem, nem tudom, de valszeg úgy van ahogy mondod.
A #39554- ben leírtak szerint sem merném, fejbelőném magam, ha a Win98 nem indulna. A frissített biosra pedig úgy tudom nem engedi a flashelő visszaírni a régebbit, tehát dobhatnám ki a lapomat.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz netguru10 #39558 üzenetére
Nem látok rajta olyan gombot - Asus TUF B450 Pro Gaming a lap. A procit ha ki kell venni, az is eltartana egy darabig, backplaines a toronyhűtő rögzítése.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
senior tag
Szép estét. DeepCool AK400 al sem sikerűlt a PBO a 3600on.
De legalább 10 fokkal esett a CPU hőfok
Már korábban is kérdezni szerettem volna,hogy idle alatt normális ez a feszűltség?Terhelés alatt be áll 1.32re, illetve ha hírtelen terhelés van belenyal az 1.41 be is,de az ok.
Idle nem kéne visszaesnie?Most nézem, hogy megy a Hwinfo 22perce de még mindig 1.38 a minimum.
[ Szerkesztve ]
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
-
teptep
aktív tag
Helló! Asus X512DA, Ryzen3 3200U, Win11Pro, 4 GB RAM. A videomemória lefoglal fixen 512 MB RAM-ot, így 3,5 GB maradt az oprendszernek. Kapott 4 GB bővítést. A video foglalása 2 GB-ra változott, az oprendszernek így maradt 6 GB. Az irodai, böngésző és multimédiás alkalmazások nem igénylik a videos teljesítményt, ezért szeretném visszaállítani 512 Megára a memória foglalást. Amiket idáig próbáltam:
1.) BIOS frissítés.
2.) BIOS-ban nincs lehetőség a video VRAM-ot állítani.
3.) Win11 újratelepítve, de már ez első induláskor 2 Gigát foglal.
4.) Win11 grafikus beállításai között csak megjeleníteni lehet a memória kiosztást, de módosítani nem.
5.) Radeon Software frissítve, szintén csak megjeleníteni tudja.
6.) MyAsus alkalmazásban sincs lehetőség.
7.) Google, Microsft, Reddit, ChatGPT felületeken nem találtam megoldást.
8.) Regedit sem jött be: HKEY_LOCAL_MACHINE, Software, AMD, UMD, DedicatedSegmentSize=512
9.) Energiagazdálkodási profilokban sem találtam állítási lehetőséget. -
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Dragon3000 #39568 üzenetére
oopps télleg elsiklottam az "U" felett. akkor csak simán ASUS
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
teptep
aktív tag
válasz ricsi99 #39570 üzenetére
Tulajdonképpen a Reddites posztokból is ez jött le. Meg a ChatGPT is ilyesmit írt. Szépen sorban próbáld meg a felsoroltakat, és ha egyik sem segít, akkor engedd el. Köszi, akkor egyelőrre így marad: kapott egy memória bővítést 3.5-ről 6 Gigára . A GPU meg köszöni szépen
-
Omis
senior tag
Üdv mindenkinek r9 3900x tulaj van itt?
Lenne néhány kérdésem hűtés,undervolting,overclock stb. -
carl18
addikt
Úgy látszik nálam jól tartja magát a R5 3600 egész jó döntés volt AMD-re váltani 2020 elején. Alul feszelve nem kér sokat és nem melegszik csak néha megy 50 celcius fölé.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
senior tag
válasz carl18 #39573 üzenetére
Igen, teljesen jó processzor,nekem is ilyen van az egyik gépbe. Annyi hogy én gyári speccel használom. PBO val próbálkoztam, sajna nem sokat hozott, 4250 MHZ amire tudott boostolni egymagon, ha lenne itt is CO állítási lehetőség más lenne a leányzó fekvése.
Nekem így is jók a hőfokok, CB R20 alatt Max 62 fok. Doom Eternal 45 fok, Far Cry New Dawn meg 55 fok.Neked így alulfeszelve mennyi CB alatt a hőfok?
[ Szerkesztve ]
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
laskr99
addikt
válasz Dragon3000 #39576 üzenetére
Passz, volt feljebb is anno a programban
-
Biga123
addikt
válasz Dragon3000 #39576 üzenetére
Platinum
(nekem azt mondta a 3600 ra 1.25V 4.5GHz)---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Omis
senior tag
r9 3900x feszelnék alul kinek mennyivel működött stabilan?
órajelet 4.2-4.5 közé tenném.Köszi.
65-71 fok között van játék közben,
-
paprobert
senior tag
Az AMD nem akarja befoltozni a "Sinkclose" nevű sérülékenységet a Ryzen 3000 (Zen2) processzoroknál.
Ha a Sinkclose-t kihasználja egy rosszindulatú program, utána se BIOS frissítés, se OS újrarakás nem segít, a támadó irányítása alatt marad a gép.
Azaz kukázni kell a gépet, már ha tudsz róla egyáltalán hogy letérdeltették.
(Ez a gép későbbi eladhatóságát is veszélyezteti.)Itt lehet reklamálni:
https://community.amd.com/t5/processors/no-fix-for-new-sinkclose-exploit-on-3000-series-cpus/m-p/701290[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
válasz paprobert #39581 üzenetére
BIOS/UEFI flash disabled jumperrel vagy a biosban. CMOS cellák pedig mindíg törlődnek az elemkivétellel. MBR-GPT masterboot nemgond, azt másik gépbe áttéve, legyalulva nem marad semmi, írmagja is eltűnik, kernelbe épült meg alapból távozik már lassú format esetén is. RAM SPD, HDD/SSD nem flashelhető SMM szintről, marad a VGA, X99 szeverlapba pakolva másodlagosnak, újraflash, aztán csá.
Amatőr egy sebezhetőség ez...A 3 test probléma nem megoldható.
-
paprobert
senior tag
válasz Károly85 #39582 üzenetére
Nem félreértés, az AMD oldaláról van a hír:
Ryzen 3000 series
No fix planned
https://www.amd.com/en/resources/product-security/bulletin/amd-sb-7014.html#39583 DarthSun
Nem, ez bent marad.Egyedül másik flash chip átforrasztása, vagy külső eszközzel eredeti firmware-re visszaflashelés állítja vissza a fertőzetlen állapotot.
Gondolom mindenkinek van otthon egy szettje.[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
-
nagyúr
válasz hokuszpk #39585 üzenetére
Ennek nem kellene ellenállnia, mivel minden nélkül direktbe átírja a flash chip tartalmát (az üres részeket is), tudtommal.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz jokeph #39586 üzenetére
Sima DOS boot penről, szoftveres flash is úgy kezd hogy törli fullra, beleírja, majd ellenőrzi. Persze a HDD/SSD- ket le kell húzni, ha az MBR/GPT- be is beírja magát. Aztán mindent tételesen partícióról-partícióra teljes gyalu. Károkozás időben, adatokban, de természetesen a fontos adatok mentése mindenkinek a fiókban van, offline 2 példányban. Bár azt is ellenőrizni kell hogy azoknak a bootszektorában is benne van-e már, de nem rábootolva, azt elvileg a víruskergető megtalálja, mivel azokat frissítették erre.
Mindenesetre az a hacker, aki leprogramozza ezt aktív féregre, megérdemli az Arany Kakadu díjat. Amíg ilyen emberek vannak, természetes hogy a civilizációnk bukásra van ítélve, pld a háborúk is a ferdült kromoszómás degeneráltak miatt vannak.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz paprobert #39581 üzenetére
[link]
For users seeking to protect themselves, Nissim and Okupski say that for Windows machines—likely the vast majority of affected systems—they expect patches for Sinkclose to be integrated into updates shared by computer makers with Microsoft, who will roll them into future operating system updates. Patches for servers, embedded systems, and Linux machines may be more piecemeal and manual; for Linux machines, it will depend in part on the distribution of Linux a computer has installed.Wired cikk szerint a sérülékenység megtalálói szerint
Majd a microsoft add ki patcheket rá.Ez különösen tetszett lehet reklamálni vagy vissza kérni a háromezres sorozatú processzor árát némelyik európai országban jogunk lehet rá.
If you have a 3000 series processor, be aware of this, and make your desire for a fix known to AMD. If you live in Europe, your country may even have consumer protection laws that entitle you to a refund or replacement.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos autók - motorok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- YouTube
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen