Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NAS vagy minigép? Minigép vagy NAS? Mindkettő!
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
james001
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Hivatalosan ma derül ki valamikor,de tuti ő az.
Fura nekem hogy egy ilyen "ismeretlen" csajszit raknak be,azért jó nagy felelősség fog a nyakába hullani
-
-
james001
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Lauren Hart a Once Human bandából. Fingom nincs ki ez,de amúgy nem rossz szerintem a hangja

-
Dilikutya
félisten
válasz
snecy20
üzenetére
A Wages of Sin még zeneileg közelebb állt a Liiva korszakhoz. Nekem a beugró amúgy az Anthems of Rebellion volt, ma is tartom, hogy az egy jó lemez. A Doomsday Machine egy kicsit biztonsági játék volt utána, de még jó volt. Alissa-val készült lemezeket sose szerettem, de nem miatta, a zene is elég buta lett.
-
james001
veterán
válasz
snecy20
üzenetére
Nyilván,de én úgy vettem észre hogy Angela Arch Enemy fanok többen vannak,ezért akarja sok mindenki őt vissza. Nekem nem volt gondom Alissával se,de az Angela idők voltak nekem is a kedvenceim,főleg a Doomsday Machine
Bárki is lesz az új énekes,azt az időt úgyse tudják visszahozni 
-
snecy20
nagyúr
válasz
james001
üzenetére
Nem meglepő, az elmúlt 10+ év Alissa-s dalait kellene gondolom énekelnie az új tagnak, ez lényegében megugorhatatlan lenne olyan valakinek aki 12 éve zeneileg inaktív, és 50+ -osként erre a szerepre sem illett volna már Angela Gossow. A 20-as, kora 30-as korosztályból lesz választva valaki, akivel marketing szempontból is ugyanúgy továbbvihető a gépezet az elmúlt 12 év irányvonala szerint.
-
Bjørgersson
félisten
TEMPLE OF VOID - Soulburn (Official Lyric Video)
Érdekesebb, mint az Angelás vagy Alissás Arch Enemy.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csakany2001
senior tag
válasz
james001
üzenetére
Semblant énekese: Mizuho Lin.
De olyat is hallani, hogy Mayara Puertas elég esélyes.
Én személy szerint Vicky Psarakisnak örülnék, de nem valószínű.
Simán állta a sarat az Agonist-ban is, nem Alissa klón de határozottan hozza a szintjét.(kb. pár nap különbséggel láttam őket egymásután, és Vicky élős teljesítménye jobban meggyőzött) -
james001
veterán
Alissa új bandája
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A dobost meg majd odaképzeljük

-
Dottorei
tag
converge love is not enough full album [link]
-
TripleB
senior tag
-
btraven
őstag
Ha valaki együttesének nevet keres akkor ajánlom a Retesz nevet. Angolul írva Ratass.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Akelaus
üzenetére
Itt a kérdés nem isnaz, el tudja-e énekelni Warrel Dane témáit. Hanem amikor majd újat kell írni, lesz-e benne tehetség. Ez így eddig csak egy tribute banda, de Warrel ugye írta is a szövegeket, énektémákat.
Azért itt nem "csak" az énekesét, hanem egyik dalszerzőjét vesztette el a Nevermore, aki markánsan hozzájárult ahhoz, hogy a banda az lett, ami. -
Draconian - In Somnolent Ruin (2026.05.08)
2 CDs Earbook és 5 póló berendelve
De messze van május még
Napalmon olcsóbb mitn a hivatalos oldalon!
-
james001
veterán
-
Voy15
tag
Szóval… ilyen lesz az új Nevermore
-
Dottorei
tag
Ramos és Bozeman után Alex is tiszteletét tette Pesten, azért na...
-
Dilikutya
félisten
Nem metal, de aki a 2000-es évek végén ott volt a kortárs rockzenében, annak a 3 Doors Down neve ismerősen csenghet. A mai napon Brad Arnold, a banda frontembere elhunyt rákban. Ha mást nem, a Kryptonite-ot mindenki ismeri.
-
Dilikutya
félisten
HEATHEN - Never A God (Official Video) | Napalm Records
Tőlük többet várnék, de fogjuk rá, hogy 1-1 ilyen nóta belefér néha.
Aki nem ismerné őket, patinás kaliforniai thrash csapat, párszor játszottak Magyarországon is. Mérsékelten aktívak, pont a nagy thrash reunion érában mozgolódni kezdtek ők is, aztán az egyik gitárost gyorsan le is igazolta az Exodus, így ez ilyen hobbizenekar maradt, mivel innen sem szállt ki jó ideig. Egész komoly arcok is megfordultak a bandában az évek során, anno rövid ideig Paul Baloff is énekelt itt. -
james001
veterán
-
Dottorei
tag
Lorna Shore live 2026 01 29.Budapest [link]
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
Szerintem nem megalapozott azt feltételezni, hogy a Metallica Mustaine-nel is ugyanezt, vagy akár közel ugyanezt a pályát futja be. Valameddig elvitte volna őket a zene és a szerzői tehetség sikerességben, de alig hiszem, hogy a fekete lemezes kapu megnyílik előttük, ha egy olyan toxikus belső ellenség van a zenekarban, mint Mustaine. És ha valami csoda folytán meg is nyílik, egyáltalán nem biztos, hogy átmentek volna rajta.
És azért azt sem gondolom, hogy a Megadeth mérsékelt sikerei kapcsán Mustaine-nek szűkölködnie kellene. Szóval ha nagyobb eladásokra csorog a nyála, akkor az biza' kicsinyesség, mert azért 40 év után beláthatná, hogy a kirúgása nem egy egyoldalú, a "gonosz zenekar kidobja a szegény ártatlan gitárost" típusú eset volt.
Mondom ezt úgy, hogy én jobban szeretem a Megadeth-et, mint a Metallica-t, és Dave-et sokkal jobb szerzőnek tartom, mint bárkit a Metallica-ból. Ha össze bírnám szedni az 50 kedvenc riffemet ever, vszleg vagy 10 valamelyik Megadeth nótából jönne. Viszont a lemezeladásokat nem az én személyes ízlésem vezérlni

-
james001
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Hát de pont ez az hogy biztos rájött már hogy hibázott,a saját hülyeségei miatt,de ugyanúgy másokat hibáztat és meg van sértődve mint valami 6 éves,ahelyett hogy felvállalná a dolgokat

Más:
Klasszikus metalcore hangzások: I Promised The World - A Pure Expression -
Dilikutya
félisten
Kicsinyes? Attól függ, honnan nézzük.
Oroszlánrésze volt az első lemez megírásában, vannak ötletei a másodikon, és szerinte a Leper Messiah középrészét is ő írta, bár ezt a többiek tagadják. Később a Metallica minden idők legnagyobb zenekarává nőtte ki magát. Ez ugyebár kurvasok pénzt is jelent.
Amiből kibaszták anno, az mára óriási zenei birodalommá terebélyesedett. A Metallica mindent is elért. Nincs kontinens, amin ne játszottak volna. Igen, az Antarktiszt is beleértve.
40 éve még lehet nem nyomasztotta, de utána ő is látta, mi lett ebből az egészből, aminek ő is alapítója volt. A Megadeth sikerei csúcsán is jócskán alulmaradt a Metallica-val szemben, bár ez a minőségéből semmit sem von le, nagyon jó lemezeket köszönhetünk Megadave-nek. De azért megértem, hogy van benne tüske. Mint amikor elcseréled az öttalálatos szelvényed egy négytalálatosra. 
-
válasz
james001
üzenetére
Igen, ez elég kicsinyes dolognak tűnik.
Ellenben nézzük meg a másik irányból a kérdést - ha Dave nem lenne ennyire érzékeny lelkületű, és nem hordozná ilyen nagy lelkesedéssel magában a régi sérelmeket (nyilván nem ez az egy van neki sok évtizeden átívelve, és nem is csak a zenében), akkor vajon képes lett volna előjönni olyan zseniálisan sötét cuccokkal, mint mondjuk a ... The Punishment Due? Szerintem nem
-
james001
veterán
Igen,aminek a vége elvileg az,hogy Dave még mindig meg van sértődve a Metallicára,közben meg ő volt az alkoholista bunkó ami miatt kirúgták őt
Az már egy más dolog hogy utána egy csomó ötletét ellopták és rárakták az első két albumra,de hogy ennyire hisztizni emiatt még mindig több mint 40 év után is,azért elég ciki,főleg hogy azóta volt a Big Four koncert is,Metallica is meghívta őt párszor jubileumi koncertekre,stb... -
Tudtátok, hogy az új Megadeth lemez mellé egy egész estés dokut is kiadtak?

Behind the Mask -
james001
veterán
-
Dottorei
tag
Lorna Shore – Látványos show-val érkeznek a Budapest Arénába [link]
-
csakany2001
senior tag
Tegnapi Leprous koncert:
Szerintem nem túl acélos lineup volt, 2 tehetséges de kevés egyéniséggel rendelkező banda indította az estét. Kicsit nekem így vegyes volt az eleje, de szerencsére csak 30-30 percet kaptak. Volt jobb, rosszabb is, annyi biztos nem ezen az estén győztek meg...Leprous viszont már az 1. számtól kezdve eléggé hozta a tökéletes színvonalat minden téren. A fények és az effektek nagyon jól passzoltak a produkcióhoz. Az új albumokon(Malina utáni korszak) lévő számok is egész szépen megdörrentek élőben, de nem feltétlen ezért jöttem és úgy láttam a koncerten is, hogy nem egyedül voltam ezzel. Így játszottak szerencsére az első 5 albumról is, meglepetésre a Passing is előkerült, de igazából elég izgalmas setlist volt, sok váratlanul játszott zenével szóval részemről maximális pontot ér ez a koncert.
Amit ki tudnék emelni még, hogy nem hallottam még ilyen hibátlanul kihangosított koncertet a Barba Negra Red Stage-ben. Szóval kellemes csalódás volt. Való igaz hullámzó az ottani hangzás, meg én is elég ritkán járok oda de ez teljesen korrekt volt.
-
Dottorei
tag
Bodysnatcher - The Maker (Official Music Video) [link]
-
james001
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Az a hiányérzet lehet az volt,hogy konkrétan két számot lehagytak a lemezről,mert valami hülye exkluzív számok lettek,az egyik valami limitált digi only,a másik meg csak az amcsi Target-ben lehetett kapni pluszban
Elvileg plusz pénz mind a kettő szám,szóval jól megfejik még azért ezt az utolsó kiadást ahogy látom 
-
TripleB
senior tag
A tegnapi Dürer buli fenomenálisra sikeredett!
Bipolaris és a The Devil's Trade letaglózó volt, jó értelemben!
Fellépett még a Cvlt of Grace , kellemes meglepetés volt, még sosem hallottam őket.
Oláh Annamari meg eszméletlen hanggal rendelkezik, hála érte.
Nagyon jól éreztem magam!
Sajnos az Igorrr koncert idén kimarad, faragják a térdemet
-
james001
veterán
válasz
Akelaus
üzenetére
Lement ma nekem is,szerintem se volt rossz,de azért jó se... Nyilván nem is vártam egy Rust in Peace 2-t,csak lehetett volna kissé pörgősebb,hosszabb... Zeneileg mesteri még mindig az egész,Dave még mindig az egyik legjobb szólós,itt is ha nem volt több mint 48 szóló legalább akkor egy se
De viszont eléggé hallani hogy a torokrák azért nem volt kegyes hozzá,nem csak a Ride-on hamis sokszor sajnos. Szövegben is cringe néhány szám,de ez már úgymond megszokott tőlük szóval erre annyira nem is kaptam fel a fejemet 
Az utolsó szám viszont nagyon szép lezárása a bandának,mondhatni már kicsit elérzékenyültem a végén az akusztikus részén,azért mégis csak egy kiváló banda attól még,van egy kis szomorúság bennem azért,hogy ennyi volt tőlük
-
james001
veterán
Megadeth - Ride the Lightning (Bonus Track)
Hát nemtom,szeretem mind a két bandát,de a Metallica verzió jobb szerintem

-
Akelaus
senior tag
-
Bjørgersson
félisten
-
james001
veterán
-
Dottorei
tag
nyugger sod kingpin [link]
-
Dottorei
tag
Lorna Shore - In Darkness (Official Video) [link]
-
james001
veterán
Megadeth - Puppet Parade
Cryptic Writings vibe,tetszett ez is,lehetne már péntek
-
csakany2001
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Egyébként zenei kinálatban nem vettem észre különbséget metal téren.
Hallgatok pár underground bandát is, az is fenn volt.Nekem az volt fura Tidal-n, hogy sokszor 1 név alá vannak sorolva különböző zenészek, csak azért mert ugyanaz a művésznevük.(albumok meg így vegyesen, egy 1 metal, 1 hiphop stb.)
-
válasz
zhorvath
üzenetére
+Cappa: Köszönöm a tippet!
Évekkel ezelőtt néztem rá a Tidalra, valamilyen ingyenes promó keretein belül, akkor nem győzött meg, igaz akkor még volt YouTube előfizetésem, YTM-t használtam napi szinten.
Számomra is a Spotify felülete a legszimpatikusabb, de ránézek majd a Tidalra valamikor. A családi előfizetés árazása elég szimpatikusnak tűnt, tényleg az fog dönteni, milyen mértékben érhetőek el azok a zenék, amiket én szoktam hallgatni. -
Akelaus
senior tag
válasz
csakany2001
üzenetére
A Kreator új albuma most megy le másodszor. Remek album lett. 👌
-
csakany2001
senior tag
válasz
zhorvath
üzenetére
Spotify sokkal jobb alkalmazással rendelkezik, mint bármelyik konkurens.
Ha jól emlékszem 1 hónapig mindegyikkel próbálkoztam tavaly: Apple Music, YT Music, Tidal, Deezer.
Az eszközök közti szinkronizáció, a bezárás utáni folytatás, sok beállítási lehetőség végett maradtam a régóta megszokottnál.Egyébként az ajánlórendszerben meg pont kb. mindenki előttük jár, de mostanra legalább hangminőségben felzárkoztak.
-
zhorvath
aktív tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szerintem inkább Tidal mint Spotify.
Alapból HI-Res minden, nem kell érte külön csomagra előfizetni.
Tavaly árat csökkentettek, míg a Spotify éppen emelésre készül.
De persze ízlések és pofonok. -
james001
veterán
válasz
csakany2001
üzenetére
Előző albumuk nem volt olyan erős sajnos igen,de bízok benne hogy ez azért jobb lesz
A single-k eddig nekem tetszettek 
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
Köszönöm, ősztől tervezem az előfizetést, addig nem használnám még ki.
A hangszettem azt hiszem, sokak számára megmosolyogtató lenne - de míg alaplapi hangkártyát használok, nem is látom értelmét komolyabbnak
@BBB: Nem tudom, én is csak kamilláztam, mif@sz
De Te ott voltál, nem rémlik az eset?
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Playstation 4 Pro + 50 játék Gold Hen 12.02 PS4 GoldHen!
- ROG Zephyrus G14 GA401QC 14" FHD IPS Ryzen 7 5800HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gainward RTX 3080 10GB GDDR6X Phoenix
- 256 GB mSATA SSD eladóak (Hynix, Sandisk, Samsung)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe magyarított vbill ujjolv IR kam gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Ryzen 5 5600 + WIFI-s GIGABYTE lap azonnal vihető
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- HP ZBook 17 G6 i7/ 2X32GB 64GB RAM / 512 SSD / RTX 4000
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.17-ig garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az meg, hogy kit választanak: szerintem inkább a hangja legyen jó, mint a neve ismert. Johan, Angela és Alissa is ismeretlenek voltak anno, mindenki úgy kezdi. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akkor majd kiderül...

Elvileg plusz pénz mind a kettő szám,szóval jól megfejik még azért ezt az utolsó kiadást ahogy látom