- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TripleB
senior tag
Gaerea - Hope Shatters (LIVE MUSIC VIDEO)
Kár, hogy a Dürer kistermébe dobták be őket, esélytelen normálisan élvezni ott egy ilyen kaliberű zenekart. -
Dottorei
tag
Lorna Shore - Oblivion (Official Video) [link]
-
btraven
őstag
Igazi metál! [link]
-
TripleB
senior tag
-
btraven
őstag
válasz
cappa72 #19018 üzenetére
Igazi metálos csak így hallgat Metallicát. [link]
Sajnos csak a rádió olyan hogy megnyomok egy gombot és szól a zene. Van benne CD de az 8 mp mire kitalálja mi a franc van a cédén. Én meg türelmetlen barom vagyok.
Egyébként a Rock FM-en vannak jó zenék is nemcsak popslágerek. -
btraven
őstag
Sajnos ma reggel bekapcsoltam a Rock FM-t és megint diszkós Nirvana volt
Legyen itt akkor egy kis igazi metál is [link] -
Dottorei
tag
sleep token - even in arcadia [link]
-
Xaels
félisten
November 1.-én a Dürerben lesz Paradise Lost meg Lacrimas Profundere [link].
-
btraven
őstag
Az miért van hogy a hangfalaknál 7 méteren belül szól rendesen/dögösen a zene koncerten? 8 méterre már nem volt elég jó ? (elég hangos?)
-
Bjørgersson
félisten
-
Ellia
addikt
válasz
Peterhappy #19007 üzenetére
Úgy látszik nem fogynak...
-
Peterhappy
őstag
Hátha valakinek érdekes lehet.
Shock! [link] -
csakany2001
senior tag
Új Machine Head olyan hallgatható lett, meg van 1-2 jó pillanat de semmi extra.
Ha ilyesmire vágyok még mindig az újkori Kataklysm a nyerő, az új hullámos groove/metalcore bandák többsége kb. ugyanazt a zenét jássza., legalábbis a mainstream bandák közül. Szinte gyártás szinten...
Bár lehetett rá számítani, hogy nem igazán hoznak újdonságot.(nekik talán van 2-3 jó lemezük még az elején, közepén és azok tényleg nagyon jók, de azt leszámítva nem hagytak mély nyomot bennem)
Idei évrről, igazából minden jelentős album megjelent, még amit várok az új Blackbriar, Katatonia és a Behemoth. Lesz még Heaven Shall Burn, Helloween, Igorr de ezekért kevésbé rajongok.Eddig az In The Woods..., Lacuna Coil, The Halo Effect a legjobbak. De vannak még piszok jó albumok ezeken kívül is: Harakiri for the Sky, Destruction, Cradle of Filth. Tavalyt erősebbnek érzem viszont, itt a nevek tűntek erősnek, de nem minden esetben érvényesült a papírforma és volt azért 1-2 meglepetés is.
-
BullHurley
lelkes újonc
Új Hate Forest album.
-
btraven
őstag
Dinamit tegnap a Tabánban nagyon jó volt. Tök profik, kezdtek 4 régi slágerrel, aztán néhány új szám, majd megint régi top számok. Nem sokat vártam, de nagyon kellemes meglepetés volt.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Soulfly842 #19001 üzenetére
pop-metál, szerintem ez nem annyira underground.
-
Soulfly842
addikt
Ha ilyen szinten van a mai magyar underground metal elkezdem hosszú idő után újra vadászni
Tiansen - Be proud -
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #18995 üzenetére
-
Dottorei
tag
RISE OF THE NORTHSTAR - Neo Paris (OFFICIAL) [link]
-
Dilikutya
félisten
válasz
Bjørgersson #18995 üzenetére
Ha olyan lesz, mint a legutóbbi, inkább ne!
Az új Arch Enemy viszont meglepően jó lett. -
Xaels
félisten
Nailed to Obscurity - Overcast Spotify. Úgy néz ki idén szeptemberre végre összeáll egy album formájában az elmúlt 5 évük.
-
Bjørgersson
félisten
Gondolom videó is lesz hozzá később a nap folyamán. Mindenesetre új At The Gatesnek jobban örülnék.
-
btraven
őstag
Érdemes Stardust koncertre kimenni a Tabánba? [link]
Ha már slamming brutal death metal nem lesz? -
csakany2001
senior tag
In the woods... - Otra.
Kíváló lett, nincs semmi üresjárat és szépen szól.
Nagyon érzelmes, dallamos de ugyanakkor súlyós lett.
Előző új érás In the woods... lemezeknél sokkal jobban bejön eddig. -
Dottorei
tag
Our Demise - Vultures (feat. Matthew Daly) [link]
-
Peterhappy
őstag
Van új Primal Fear nóta.
ITT vizsgálható be.Volt egy elég komoly ráncfelvarrás, négyen kiléptek a zenekarból, maradt Scheepers és Sinner, állandó tag lett az eddig "külsős" Kalrsson, melléjük érkezett egy dobos, és egy 25 éves olasz-kubai szépség, Thalìa Bellazecca - aki "mellesleg"
a gitárral is egész jól bánik.
Mondjuk ahhoz képest, amiket Ti hallgattok, ez tingli-tangli zene, de azért remélem elfér
-
Bjørgersson
félisten
-
Dottorei
tag
SLAUGHTER TO PREVAIL - RUSSIAN GRIZZLY IN AMERICA (OFFICIAL MUSIC VIDEO) [link]
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Peterhappy
őstag
válasz
csakany2001 #18981 üzenetére
Újra fogom hallgatni az Epica életművet, megpróbálok ilyen füllel odafigyelni. Amúgy is előszeretettel szoktam elővenni néha egy-egy együttest, és végigmenni a teljes diszkográfián, szerintem ilyetén módon az Epicát talán még meg sem hallgattam soha.
Nálam valahogy az Epica abszolút periférián kívül volt, soha nem futottam beléjük, még úgy sem, hogy a NW-t most már 10+ éve szeretem. (Tarjával ismertem meg őket, a hideg futkosott tőle a hátamon, aztán egyszer belefutottam a Floor Jansenes, wackeni koncertfelvételbe, és rájöttem, nem olyan rossz ám az.)
Az Universal dead Squad c. dalt dobta fel egyszer a YT, az volt az első, amit hallottam tőlük, és totál letaglózott
Eszméletlen hangulata van. Rögtön utána a felajánlott videók közül a Storm the Sorrow-t, addigra már a nagyobbik Lányom is odajött bólogatni, és jelezte, hogy tetszik neki, amit hallgatok - így böngésztem még kicsit a videóik között, és akkor meghallgattam pár lemezüket. Hát igen, nálam is a DYU a non plus ultra, az Unleashed óriásmegagigasláger, de ott az egész lemez tökéletes, azt rongyosra hallgattam
A Kingdom of Heaven és a Tides of Time pedig abszolút olyan gyöngyszemek, hogy arra szavak sincsenek.
Jahh és imádom a nagyzenekaros koncertjeiket, és csak még szimpatikusabb lett a zenekar, mikor megtudtam, hogy a miskolci nagyzenekarral rögzítették az addig megjelent két lemezt, amiből az elsőt Miskolcon is vették fel.
A Fight to Survive szerintem is kiemelkedő, de akad azért még pár szuper nóta. Valószínűleg igazad van, pár hét és én is látni fogom, valóban az eddigi leggyengébb lemezük-e. Az biztos, hogy a legtöbb zenekar összetenné a két kezét egy ilyen "csapnivaló" korongért
A CoF nem az én zeném. Nope. Nagyon nem. De azért megpróbáltam
-
csakany2001
senior tag
válasz
Peterhappy #18959 üzenetére
Azért állítom ezt, mert első érában(első 3 lemez) alapjaiban meghatározta a műfajt és a Therion/After Forever pároson kívül nem is tudok hasonló jelentőségű albumokat sem mondani, ami ilyen jól ötvözte volna az operás éneket a szimfonikus rock-al és ezt megspékelve a korabeli metallal.
Utána a Design Your Universe-el létrehozták a nagy betűs Epica-s lemezt, ami kb. akkora mérföldkő, mint a Once. És teljesen egyedi az életműben, amolyan különutas album.
Utána a Requiem for the Indifferent-el létrehozták a modern Epica stílust, ami egészen az Omega lemezig csiszolódott. Itt szerintem a Quantum Enigma és a Holographic Principle a csúcs(kb. fej-fej mellett).
Most itt vagyunk az Aspiral-nél, amiről nekem leginkább a Distance Over Time jut eszembe, mivel az is pont egy kompakt, direktebb lemez. Csak a 2 banda közti különbség, hogy a DT kiégést követően hozta ki és nagyon is a legerősebb lemezük kb. az utóbbi 10 évben. Addig az Epica-nál én abszolút nem láttam bennük, hogy kihoznak egy rövid és slágeresebb albumot. De most megint áthallgattam a napokban az életművűket. Erős lemez lett a többi bandához képest, de nem tudnék hátrébb sorolni lemezt.
Év végi listán azért ott lesz a helye(Fight to Survive hatalmas lett pl.) de erre még az Omega is köröket ver.(való igaz nem gondolnám, hogy az gyengébb lenne, mint bármelyik elődje)Más:
Az új Cradle of Filth viszont nagyon jóra sikerült, 1 másodperc üresjárat sincs. Továbbra is jó formában vannak. Ez viszont idei egyik kedvenc lett. -
LyonnaisFan1
őstag
Marilyn Manson-In The Air Tonight.
-
btraven
őstag
Ezt kell most hallgatni [Drudkh - April]
vagy esetleg ezt [Deep Purple - April] -
TripleB
senior tag
-
KerryVTR
tag
Jönnek Maratonra...
-
Ellia
addikt
Ketlem, hogy bucsu turne lenne (majd par ev mulva), papiron most csak az elso 7 lemezzel jonnek.
-
Xaels
félisten
Red Moon Architect - October Decay spoti album.
-
Dilikutya
félisten
válasz
csemege86 #18972 üzenetére
A KISS is megcsinálta.
De ők mondták is, hogy utolsó. Azt a Maiden is be fogja jelenteni. Azt hiszem, ez a mostani turné átnyúlik 2026-ba. Talán még felvesznek egy lemezt (bár az utóbbi 10 év fényében ezt annyira nem igénylem, kivéve ha odateszik magukat), és szerintem 2027-ben, legkésőbb 2028-ban jön a búcsúturné. Addigra mindenki betölti a 70-et, talán épp csak Dickinson nem még. Bár ha a Deep Purple-t meg Halfordot nézem, még kitolódhat akár, a turnédobos arc jóval fiatalabb, neki kell bírnia szuflával. Meg Dickinsonnak, amennyit rohangál, a többi igazából 80 éves koráig is játszhat. Még Steve Harris aktívabb a színpadon, de jó kondiban van.
De mindennel együtt egy bő 5-6 évet gondolnék még. Nem mindenki Mick Jagger vagy Charlie Harper.
-
csemege86
tag
válasz
Dilikutya #18971 üzenetére
Pontosan. És pont ezért voltam úgy vele, hogy nem kell rögtön megvennem, nem fogy el. Ráadásul ugye az első dupla koncertjük. Dupla jegymennyiség. Hát... nagyon nagy kapufa lett belőle. És még ha dobnak is fel a koncertekig jegyeket esetleg ticketswap-ra, nyilván telt ház miatt ezek már egyre brutálisabb áron fognak megjelenni.
A befejezéssel kapcsolatban, remélem igazad van. Belegondolva, igen, a Maiden azért van akkora legenda, hogy a vége az egy katartikus, bombasztikus, nagybetűs Világméretű Vége lesz (remélhetőleg). Főleg, hogy ők köztudottan brutálisan hosszú és koncertmennyiségű turnékat toltak egész pályafutásuk alatt. De mégis ott motoszkál bennem, hogy fiatalabbak ők sem lesznek, és ahogy írod, pár év, és mindenki eléri a 70-et. 70 évesen fognak 120 helyszínes, 8 hónapos világkörüli turnéval nyugdíjba menni?
-
Dilikutya
félisten
válasz
csemege86 #18966 üzenetére
Nicko a legidősebb, igaz csak 3-4 évvel idősebb a többieknél, akik 66-67-68 évesek, de akkor is 73 lesz hamarosan. Durva belegondolni, hogy 7 év múlva már 80.
Viszont a Maiden, ha csak valami közbe nem jön, nem úgy fog leállni, hogy lemegy a turné, és benyögi, hogy amúgy ez volt az utolsó. Biztos vagyok benne, hogy ha eljön a búcsú ideje, akkor egy tisztes turnéval zárnak. Megkockáztatom, Magyarországon is mehet a Puskásba. De azért a dupla Arénán meglepődtem, 2022-ben a Groupama ugyan szépen tele volt, de nem került ki a teltház tábla, olyan 20 ezren lehettünk, ennyit írtak tájékozottabb portálok is. Nézőszámban hasonló, de az utolsó napig lehetett jegyet kapni rá. -
csemege86
tag
válasz
csakany2001 #18969 üzenetére
Köszi, ezt nem is tudtam. Akkor megéri beállítani az értesítőt. Persze, elég betegek ezek az 50k-s jegyek, dehát sosem lehet tudni, mikor látja őket élőben az ember utoljára.
Mondjuk a Rockmaraton bérlet 60 meg 70 ezerért, az is döbbenet. Tudom, örüljünk, hogy covid után még egyáltalán létezik, de ez nem egy átlag rocker pénztárcájára van szabva. Főleg azzal az infrastruktúrával, amivel az a fesztivál büszkélkedhet. Arról nem is beszélve, hogy abban az ínséges időben először azt bizonygatták, hogy ők nem tesznek különbséget, inkább most off, aztán csak megcsinálták a maguk oltott-buliját kicsiben...
-
csakany2001
senior tag
válasz
csemege86 #18968 üzenetére
Azért hozták létre, hogy egyenlő esélyekkel induljanak a vevők. Úgy működik, feldobja az értesítést, jelentkezel a sorsolásra és random valakinek belekerül a kosarába. Ha nem veszi meg mégsem ,kezdődik előlről ez a folyamat.
De ez csak a nagy érdeklődési koncerteknél van így, pl. Iron Maiden, Rammstein stb. -
csemege86
tag
válasz
csakany2001 #18967 üzenetére
Mit jelent a sorsolás? Ticketswap-ot linkeltem. De azt hittem, az úgy működik, hogy beállíthatsz értesítőt, ha raknak fel új jegyet. De aztán aki a leggyorsabb, azé a jegy.
-
csemege86
tag
Maiden-re nincs valakinek eladó állójegye? Amióta járok Maiden koncertre (2008-ban voltam először), eddig mindegyiken ott voltam. Elkövettem azt a hibát, hogy nem vettem meg rögtön, és már hónapokkal ezelőtt elfogyott az összes. Mindkettőre. Pedig szinte biztos, hogy ez lesz az utolsó turnéjuk. (Jó, mondjuk előfordult már ezelőtt is, hogy ez mondtam, aztán sose hagyják abba. De szerintem Nicko turnényugdíjazása már ennek az előszele.)
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Dottorei
tag
Imminence - God Fearing Man [Official Video] [link]
-
snecy20
nagyúr
válasz
Peterhappy #18950 üzenetére
Megmondom őszintén én az Epica-t ezzel öblítettem ki a füleimből (
) : [link]
-
Peterhappy
őstag
válasz
csakany2001 #18955 üzenetére
Hát nem mondom, hogy nincs igazad az introt és az "Epicusabb" dalokat illetően.
Nekem is van hiányzérzetem.Hogy az eddigi leggyengébb korong lenne-e, azt nem tudom kijelenteni. Lepörgött az elmúlt napokban párszor, egyre jobban tetszik. De nálam sem lesz klasszikus.
-
Dilikutya
félisten
válasz
btraven #18956 üzenetére
Brujeria - La Migra (Cruza La Frontera II)
Jó kis drogkartel-core. -
Dilikutya
félisten
Sodom - Trigger Discipline
Kissé Slayer, de nekem bejön az új dal, jó lesz ez is.34 év után végre itt egy új dal:
Dark Angel - Extinction Level Event
Illetve még egy, de ez csak koncertverzióban: Circular Firing Squad
Ez sem rossz, de nekem olyan hiányérzetem van, ráadásul az ének pocsék. -
btraven
őstag
Ilyen brutálist akarom mondani brujeriálist még nem hallottatok [link]
-
csakany2001
senior tag
válasz
Vannak jó számok rajta, de eddig első benyomásom szerint minden idők leggyengébb Epica lemeze. Lehet idővel változik, jobb lesz stb. de most hírtelen a Phantom Agony-től az Omega-ig bezárólag mindegyikben éreztem valami plusz hangulatot, hozzáadott értéket.
Itt eleve nincs intró, ami már úgy elindítaná számomra az albumot, nincs 10+ perces kibontott témával rendelkező szám. Nekem túl kompakt lett, de még adok ennek mindenképpen esélyt. Most hírtelen emlékezetes szóló sem ugrik be. Csalódás. -
btraven
őstag
Hallgattam egy kis korai Cryptopsy-t. Zseniális!
-
Xaels
félisten
-
TeeBee73
veterán
válasz
Kb. 1 percig bírtam.
Be is röffentek valami jó kis Kreator-t, hogy helyre álljon a lelki békém. -
Peterhappy
őstag
válasz
Bjørgersson #18933 üzenetére
Elnézést, elsiklottam a válaszok felett, nagyon keveset vagyok mostanság online.
+Csákány: Többektől is hallottam, hogy a keverőpultnál jól szólt a koncert.
Lehet, hogy mégis oda kellett volna állnom. De a megelőző három vagy négy alkalommal, mikor ott voltam, ott is trágya volt a hangzás.Az eddig kijött kritikák is nagyon vegyesek, ami a hangzást illeti.
Az a dühítő, hogy amúgy tök jó helyszín lehetne. Csak hát így nem az. De nincs reális alternatívája, csak sokkal kisebb, vagy sokkal nagyobb helyszínek akadnak...
-
TeeBee73
veterán
Nagyon OFF:
Találtam két régi képet, nagyon elb*szott fejem van rajta. (A jobb oldalon a kopasz vótam', '01.11.) -
Bjørgersson
félisten
-
Dottorei
tag
BEHEMOTH - Lvciferaeon (Official Music Video) [link]
-
Dilikutya
félisten
válasz
Én kétszer voltam, mindkettő jól szólt ott, ahol én álltam. Igaz, ugyanazokra a bulikra panaszkodtak is mások, akik máshol álltak. De igazságot így nem tudok tenni.
-
Akelaus
senior tag
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
csakany2001
senior tag
válasz
Nekem a Harakiri for The Sky koncert nagyon bejött, meg eddig amiken mostanában voltam rendben volt a Barba Negra.
Bár lehet csak kifogtam de az Arch Enemy-s starthoz képest sokat fejlődött és ha tehetem csak oda járok koncertre, mert a többi helyen más negatív élményeket szereztem...
Itt csak annyit tudok leróni, hogy nincs egy Akváriumhoz hasonló előtér és kint kell várni a hidegben/melegben.Ami a koncertet illeti kíváló setlist, profi produkció jellemezte. 2. alkalommal láttam őket az Ultima Ratio Fest után és ismét meg tudtak győzni, a lemezük is top 10-es idén és élőben is nagyon odatették magukat. Meg a helyszínre sem volt panasz a részemről.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Peterhappy #18932 üzenetére
Nem értem, hogy tud még létezni ez a hely, ha a koncertek jelentős része tényleg ilyen szar élmény.
-
Peterhappy
őstag
Hónapokig agyaltam, elmenjek-e a bamba hangáros Thy Catafalque koncertre, végül tegnap délelőtt beadtam a derekam és csak vettem jegyet. Mégis az egyik kedvenc zenekarom, talán az egyetlen budapesti koncertjük idén, gondoltam ott a helyem.
Több helyről hallottam, hogy sokat javult a BN hangzása az utóbbi időkben, hát... én ebből marhára nem érzékeltem semmit.
A Sear Bliss-t én végigszenvedtem, kellőképpen pocsékul szóltak, jó 20 perc volt, mire a dobot nagyjából belőtték, és a gitárok sem csak zajos maszlagot alkottak.
Maga a zenekar amúgy szimpatikus volt, rendesen odatették magukat, én elkönyveltem magamban, hogy ez egyszerűen nekem túlságosan "black", nem nekem szól a zenéjük.
Aztán most kíváncsiságból rákerestem élő felvételükre a YT-n, találtam egy egész jó minőségű müncheni bulit, hát... mintha egy másik együttest látnék.
Továbbra sem én vagyok a célközönség, de abszolút rendben van, amit művelnek, lehet, hogy néhányatok számára érdekes lehet belehallgatni (ahogy az sem lepne meg, ha többen ismernétek is őket). Itt a koncert (YT) [link]Mind a Sear Bliss, mind a TC egyik gityósa Végh Zoli, aki így egy jó 20 perces félidővel, laza három és háromnegyed órán át állt a színpadon.
Nagyon tetszett, hogy a Sear Bliss koncertet, Kátai és Veres Gábor urak a színpad széléről nézték (legalábbis az utolsó néhány dalt biztosan), széles vigyorral, láthatóan igen-igen élvezve a műsort
2050-kor kezdett a TC, ha lehet, még az előzenekarénál is ótvarabb hangzással. Egyszerűen nem értem, hogy lehetett így elszexuálni a dobot pl. miközben a SB dobosa ugyanazt a szerkót használta, mint Árpi, a TC dobfelelőse. Hozzá sem kellett nyúlni a cucchoz! De a dobhangzást egész koncert alatt nem sikerült legalább egy jó szintre billenteni, ahogy a gityókat sem tökéletesen, az énekeseket meg inkább hagyjuk is. Totális csalódás.
Szerencsétlen Kátai háromszor (vagy négyszer) állt mikrofon mögé, úgy rémlik, egyetlen alkalommal lehetett az elejétől a végéig hallani a sorait.Én álltam már ennek a hangárnak az összes pontján, soha sehol nem sikerült még értékelhető hangzást kapnom. Most úgy döntöttem, nagyon közel a színpadhoz állok (ahogy TC koncerteken szoktam), és ha rémes lesz a hang, hátramegyek a pulthoz. Végül nem tettem, maradtam, mert ezeket a Zenészeket élmény közelről látni (és mert nem is akartam magam hátraverekedni a meglepően nagy tömegben). De összességében az eddigi egyik legjobb setlisthez, az eddigi talán legjobb előadáshoz a legrosszabb TC koncertélmény társult.
Pedig hogy mennyi munkájuk, és szeretetük van a projektben, Kátai arcára volt írva, csillogó szemmel, gyermeki mosollyal nézte (mint amikor valakinek élete álma válik valóra), ahogyan Ivett és Martina a Ködkirályt énekelték.Hihetetlenül erős a Banda, nagyon egyben vannak, nagyon jó a kémia közöttük, őszintén remélem, hogy egy baromi sikeres európai és dél-amerikai kalandot tudhatnak maguk mögött idén. Érdekes, hogy maga a projekt elég idős már, számtalan lemezzel a háta mögött, és most robbanhatnak be igazán - és adja az ég, hogy ez megtörténjen, mert amúgy nagyon, de nagyon megérdemelnék!
A közönség amúgy csillagos ötös volt. Volt minden korosztály, nem, náció bőven.
A dühítő pedig az, hogy szerintem a hangár messze nem lenne egy rossz hely. Vannak ötletes megoldások, gyors a beléptetés, a vécé persze olyan, amilyen, de hát nem brunyálni jár oda az ember, tér is van, a színpad hatalmas... csak azt az ostoba hangzást vágnák már rendbe...
Elnézést, kidühöngtem magam
Előző pénteken elmentünk Feleségemmel a Khirkire. Az A38-n volt, csodálkoztam is, hogy leszünk ott több százan - hát sehogy. A kisteremben volt, és jó, ha ötvenen (százan?) voltunk. De egészen elképesztő koncertet kaptunk a görögöktől ajándékba, olyan örömzenét rittyentettek, hogy szerintem mindenki fülig érő szájjal indult a show után haza.
Voltak tavaly is, nem tudtam, de ha jövőre is jönnek, nekem ott lesz a helyem, borzasztóan szimpatikus banda, fasza rockzenével -
Bjørgersson
félisten
-
TripleB
senior tag
válasz
Bjørgersson #18928 üzenetére
Nagyon vártam már, köszönöm a linket.
-
Bjørgersson
félisten
-
20.-án jön valaki a Swallow the Sun & a Before the Dawn-ra?
-
csemege86
tag
Állítólag az Avantasia előzenekar nélkül 2 óra 40 percet játszott, és kb. mindenkinek élete koncertélménye volt. Persze, hogy kihagytam
-
Dilikutya
félisten
Nah, végre lesz metal is. Április 11-én befut a 34 év után érkező új Dark Angel lemez címadója. Nyáron Európában turnéznak, valaki leszervezhetné őket. Igencsak teltházas lenne, ilyen bulikra aktivizálódnak a már rég koncertre se járó arcok is. Más műfaj, de egy hete a Descendents ugyanez volt, azok is egyszer játszottak itt, 97-ben. Volt is nagy siker, nyugdíjastalálkozó, miegymás.
Amúgy egy kvajó buli volt. -
Elemental
addikt
-
Bjørgersson
félisten
-
csakany2001
senior tag
válasz
snecy20 #18920 üzenetére
Ez az AE tulajdonképpen Amott szóló bandája, szerintem lehet ott bárki az énekes, második gitáros stb. És egyik leginspirálóbb zenésznek gondolom, mert a műfaj kialakulása óta jelen van, de Jesperhez hasonlóan sosem adja fel.
(azért az új Halo Effect jobb, szóval Mikeal-k jobb formában vannak, de ez az AE is nagyon rendben van) -
snecy20
nagyúr
válasz
Peterhappy #18915 üzenetére
Ha nem lenne egy Michael Amott ebben a zenekarban, akkor az AE zenéje olyan lapos lenne, mint egy vasalódeszka.
-
csakany2001
senior tag
válasz
Peterhappy #18915 üzenetére
Teljesen jó, még mindig vannak jó Arch Enemy dalok a tarsolyban.
Akinem nem jött be viszont úgy az előző 5-6 album, annak ez sem fog.
Rangsorolni még egyelőre nem tudom, de az új érában a Will to Power a csúcs továbbra is, ez távolról sem veszélyezteti.
Évvégi listán viszont ott a helye. -
vittgen
senior tag
-
TripleB
senior tag
Amenra - Salve Mater
vittgen, én sajnos nem ismerem őket. -
vittgen
senior tag
Számomra már nagyon várós az új Benediction!!!
Valakinek még esetleg....?? -
Dilikutya
félisten
válasz
Bjørgersson #18912 üzenetére
Egyszer meg akartak lepni, nem is lett jó.
-
Dottorei
tag
CALIBAN - Dear Suffering (feat. Joe Bad Of Fit For An Autopsy) (OFFICIAL VIDEO) [link]
-
Dilikutya
félisten
Igaz, nem metal, de holnap Descendents/Circle Jerks/Negative Approach koncert lesz a Dürerben. A Negative Approach metálosok előtt is bemutatkozott már, ők voltak a nyitóbanda 6 éve a Neurosis utolsó magyar koncertjén. Ahol amúgy a YOB lopta a showt.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Bjørgersson #18902 üzenetére
Tőlük se kell sok innovációt várni, de ez nem is baj, ez a tufa death/thrash mindig jól esik.
-
Bjørgersson
félisten
-
btraven
őstag
válasz
Peterhappy #18904 üzenetére
Van folkos fűszer, de van itt doom/stoner fűszer is?
-
Peterhappy
őstag
Zene- és/vagy koncertajánló.
Ma futottam bele totálisan véletlenül a Khirki együttesbe.
Nem tudom, ismeritek-e, inkább rockosabb, semmint metálosabb vonalat képviselnek, némi folkos fűszerezéssel.Ha nagyon csúnyán akarnék fogalmazni, azt mondanám, szegény ember Villagers of Ioannina City-je, ami nekem amúgy eszméletlen nagy kedvencem
Lényeg a lényeg, a Khirki pénteken az A38-on lép fel, szóval ha valakinek bejön a zenéjük, hétvégén be is vizsgálhatja őket személyesen. A jegyár egyelőre 3000HUF, ami sajnos ma már nem is pénz. Az előzenekar a magyar Red Swamp, én róluk még életemben nem hallottam (róluk sem), ami persze nem jelent semmit
Khirki - YouTube
2024-es lemez [link]
2021-es lemez [link]A38 esemény [link]
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #18901 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Trollok komolyan
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- SSD kibeszélő
- Mesterséges intelligencia topik
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest