Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mSchumi87
senior tag
Kint az uj frissites
-
-
na úgy tűnik a samsung eljutott addig, hogy postázza a töltőt is. legalábbis jött e-mail a gls-től.
viszont én a telefont automatába kértem anno és most az automata címére sikerült küldeniük házhozszállítást. szóval át kellett irányítanom az automatára (ugyanazon a címen...)
-
Jadro
veterán
válasz
classic B #3450 üzenetére
Jelzem, androidon sem kell cache törléssel szarakodni. Legalábbis a Samsung S szériájánál amit eddig próbáltam tuti nem. Az alsó kategóriát azért engedjük el, mert iphone vonalon nem igazán van alsó kategóriás készülék, így meg félremegy a hasonlítás.
A 60Hz meg fogadjuk el, hogy van akinek gáz, van aki észreveszi de tud együttélni vele, van akinek válóok. (Én kb középen vagyok a kérdésben, ha van a mérleg másik odlalán elég pozitív dolog, el tudom engedni a 120Hz-et.)
Én is próbálgatom az iphone vonalat, mert most lesz telefoncserém, de egyszerűen a sok jó dolog mellett sem tudom megszokni azokat, amik meg hiányoznának. Pláne nem felárért. Pedig lenyúltam lányom ipad-jét, belaktam és nyomogatom mint a meszes, hogy legyenek felhasználói tapasztalataim. (Oké ott pl ujjlenyomat van nem pedig face ID, ami az egyik fő vonzerő lenne Iphone vonalon.)
De egyszerűen nem erre vagyok hitelesítve.
Ettől még nem szar, csak máshogy jó.
-
janeszgol
félisten
válasz
Enclave #3449 üzenetére
Nehéz ajánlani neked, mert látszik, hogy tájékozott vagy. Amik szóba kerülhettek azokat említetted már az első két hozzászólásodban. Sajnos ennyi a piac. Kisebb, nem kínai, hosszú update, jó üzemidejű teló kell, akkor ennyi a piac. Ez a pár van csak, amiket említettünk.
Akkor tényleg az S25 marad neked, mint optimális választás. (Vagy iPhone.)
-
classic B
senior tag
válasz
Enclave #3449 üzenetére
Pedig az iphone nagyon király cucc alapszintű felhasználásra is. Appok jobban meg vannak írva ios-re. Nem kell cache törléssel se szarakodni. A 60 Hz szerintem nem gáz mondom ezt úgy hogy tudom milyen a 120 Hz. De kinek hogy.
Ha valamikor visszatérek Androidra akkor az Google vagy Sony vagy Nothing lesz. Samsung csak akkor ha elfelejtik a 8 bites panelt. -
Enclave
aktív tag
A fényerő az S25-ön pozitív meglepetés volt a régi telefonomhoz képest, még vissza is kellett vegyem alacsonyra vagy minimum közelébe, annyira jó.
A telefon nincs nálam már, ez februárban volt - a fényerő inkább a minimum közelében volt a lakásban.
Viszont egy Mobilaréna cikket elolvasva - ami közben a fényerő sincs a maxon és 1 hz-re le tud kapcsolni az adaptív kijelző, nem érzem nagyon megterhelőnek hardveres erőforrás tekintetében de lehet tévedek.
Ha S24-ből ha lehetne SD-set garanciával szerezni itthon már kipróbáltam volna de garancia nélkül nem veszek telefont (Exynos-os nem érdekel), S23-ból pedig írtam hogy a sok netbank miatt szükségem van a sok update-re és már csak 3 év jár hozzá, ez nekem kevés sajnos. Pedig olcsóbb áron valszeg megfelelne az S23 ha 7 évnyi update járna hozzá (kár hogy S24-től kezdte a Samsung a 7 évet).#3447janeszgol, #3444mSchumi87: köszönöm a tippeket de kínaiakat nem véletlenül zártam ki. X200-ból nincs global verzió, Motorola csak 5 év update-t ad, Xiaomi Hyper OS-ből elegem van, idős rokonnak ilyen telefonja van és havi szinten van vele gond (ha nem fagy be a system.ui akkor a felugró gyakran politikai reklámok okoznak félreértéseket és kell magyarázkodnom hogy az micsoda), valamint a Xiaomi a rootolást szinte ellehetetlenítette, így EU rom nem rakható fel (ami azt jelenti, hogy a kínai kacatok (bloatware) és reklámok ki vannak herélve), Oppo-ra azt írják hogy megint nem global hanem kínai piacra készül csak, ebből lesz a OnePlus 13T de ez még nem jelent meg, nincs róla teszt de a paraméterei jól hangzanak és 6 év update-t írnak neki, ezt lehet hogy megnézem. (valahogy az-az érzésem hogy ennél is lesz valami "bökkenő" mint a többi kínainál)
A zárt Iphone úgy érzem nem az én világom, bár a 16-ra jó üzemidőt írnak de hogy nincs 120 hz-es kijelzője és ujjlenyomat olvasója abban az ársávban, nekem felfoghatatlan.Már a 10 évvel ezelőtti Androidos telefonomnak is volt ujjlenyomat olvasója ami töredék áron volt...
Ha ettől el is tekintek, a Pixel topikban rendszeresen előjön hogy Android-Iphone költözés csak papíron egyszerű de gyakorlatban nem akar működni, például Viber üzeneteket nem lehet átmozgatni a 2 platform között, nekem ez magas... (ez csak egy példa volt, mi van a többi alkalmazással akkor?)
Amúgy már kb. 15 éve Androidozok, ha eddig nem nyert meg az Iphone az árazásával és zártságával - akkor nem gondolom hogy most fog...Az S25 széria paraméterei és fizikai megjelenése miatt tetszett a legjobban Android vonalon eddig (One UI 7.0 is kulturáltam néz ki, nekem nem volt semmi bajom vele - egyszerű átlátható), majd nézelődöm és hátha lesz valami akció, hogy olcsóbban ki lehessen fogni egyet és akkor a kisebb SOT-t elfogadom a kedvezmény fejében...
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
-
Kasya
nagyúr
válasz
Enclave #3436 üzenetére
Eloszor is, a SOT nem jo uzemido mero. Nagyban fugg a kepernyo fenyerossegetol. Esti hasznalat kozben, vagy konyv olvasasanal a 9 ora gond nelkul elerheto. Ettol a mindennapi hasznalatban ez nem lesz ugyanigy elvarhato.
Este IDLE nem fogyaszthat 5-6%-nal tobbet a telefon. Kb. 0,5-0,7% merules per ora lenne a realis. Ott valami fut a hatterben, ami fogyaszt. Amugy tedd toltore és nem lesz gondod vele. Jol konfiguralhato a toltese...
10-15 ora SOT és 3 nap uzemido talan e-inkes telefonnal realis (pl. Hisense A9).
Maskulonben egy S23 v. S24 is megfelelne neked szvsz. Samsung rutinokkal szejjelkonfigolva eleg jo akku ido kihozhato belole. Kap tamogatast is, de a "havi legfrissebb" tamogatas kergetese is felesleges. Arrol nem beszelve, hogy olcsobbak, mint az S25.
Az uj telefonok nem feltetlen azert kerulnek tobbe, mert jobb az aksi ido. Amugy megjeleneskor annyi volt az S25U, mint az S23U (annak, aki odafigyelt). Épp ellenkezoleg. Ugyanazon uzemido és nagyobb teljesitmeny és jobb szolgaltatasok hardveresen/szoftveresen.
Utolso tippem, hogy nezz at a "Milyen okostelefont vegyek" topikba.
-
janeszgol
félisten
válasz
mSchumi87 #3444 üzenetére
Ez mind kínai, alapból kizárta. Ráadásul az X200 Pro Mini B20 nélküli. Sem az itthoni 5G-t, sem az itthoni 4G-t nem támogatja.
A Xiaomi kicsi telója nem is annyira kicsi. Ja és reklámos.
Az Edge 50 Neo jó telefon, nekem is van, de 4-5-6 év supportot nem fog kapni. Szóval kizárva.
Oppo Find X8s. Ugye ez is kínai, amit kizárt. Plusz nagyobb, mint az S25. Akkora, mint a Xiaomi 14/15. De talán ezzel az X8s-el tehetne egy próbát. -
Enclave
aktív tag
Értem de akkor milyen középkategóriás telefont tudsz ajánlani aminek max 6,3"-as kijelzője van + 6-7 évnyi update-t kap és Androidos? (Iphone nem érdekel)
Mert én egyedül az S23-24-25-öt találtam ilyen méretben de S23-hoz max 5 év update jár amiből már 2 év "leketyegett" (így kiesett), az S24 esetén pedig mindenhol az Exynost szidják üzemidőben (SD pedig nincs hivatalosan EU-ban nekem pedig fontos a garancia) de legalább már 7 évnyi update jár hozzá (amiből 1 év ketyegett le).
Az elvárásaim az árak miatt ilyen magasak, S25 380 ezer, S25+ 500 ezer sajnos. Az én hibám biztos, hogy az utóbbi 5 évben nem követtem a mobilok fejlődését de az árakat látva naivan azt feltételeztem hogy van mögötte műszaki fejlődés is, nem csak "antutu pontok" + kamera megapixelek növelése és AI hülyeségek erőltetése...
Ha fele ennyibe kerülnének ezek a telefonok az elvárásaim is fele ekkorák lennének.
(tudom bennem van a hiba hogy nem veszem figyelembe hogy infláció van és minden drágult az elmúlt 5 évben de akkor is)
A mostani telefonom 2019-ben volt 100 ezer körül (ma kb. 165 ezer lenne infláció kalkulátor szerint), ami 5-6 évesen tud még 1,5 napot és 4 óra SOT-t gyári akkuval, igaz update 1,5 - 2 év után nem jött rá... Úgy vettem észre, hogy pár évvel ezelőtt a középkategóriás telefonok voltak apróbbak és a felsők nagyobbak - most megfordult ez a trend és az apróbb a luxus...
Google Pixeleket találtam ilyen méretben még ennyi update-el de árban szinte megegyeznek (300-400 ezer között) viszont azt a kilógó kamera sávot nem tudnám megszokni és nagyon nehezek (kb. 200g).
Pixel 9A-n nincs kamera sáv hátul de azok a kávák iszonyat vastagok, Pixel 8A-nak pedig iszonyat lassú (18W) a töltése.Kínomban még Fairphone 5-öt is néztem de az a kb. 215-220 g-jával végképp kiesett.
A "mezei" S25 volt a végén ami a fizikai paramétereiben 100% megfelelt, csakhát az SOT lehetne magasabb ennyi pénzért...
A középkategóriás(?) A56 iszonyat nagy és nehéz, akkor már inkább S25+-t néznék ami valamivel "kisebb" és könnyebb bár nem sokkal, viszont legalább 6-7 évnyi update jár hozzájuk...
#3437dnelb, #3438t.imi, #3439*RLaci*, #3440TODI1111: köszönöm a válaszokat.
-
dnelb
veterán
válasz
Enclave #3436 üzenetére
10-15 órás SOT-ot egyik jelenlegi csúcsmobil sem tud(pláne nem 3 napra elnyújtva), teljesen irreális elvárásaid vannak. A 6-7 órás SOT egy 4k-s akksis telefontól teljesen jó , sőt. Az s22 pl tudott max 3-4 órát, újkorában, ugyanekkora mérettel, hasonló akksival, 1 napra. Valami középkategóriás chipsetes telefont nézzél 5-6ks akksikkal, ott talán meglehet.
-
Enclave
aktív tag
Sziasztok!
S25 témában lenne kérdésem - eddig nem volt soha Samsung telefonom. Februárban volt szerencsém egy "mezei" S25-höz előrendelve. Apróbb méretű (6,2"-6,3") méretű telefont kerestem, amihez legalább 6-7 évnyi Android támogatás jár. (azért keresek ilyen mértékű támogatással mivel hosszú (5+ év) időre tervezek egy-egy telefonnal, nem szokásom 1-2 évente cserélni - egyrészt a horror árak másrészt a minimális műszaki fejlődés miatt, persze ha megjelenne egy 6,3"-as telefon 100g alatti súllyal valamint 10000-res akkuval, akkor elgondolkodnék a cserén)
Nagy lelkesedéssel üzemeltem be az S25-öt, nagyon tetszett, hogy apró-könnyű és minden gördülékeny rajta, a kijelző nagyon elegáns és élénk színekkel rendelkezik, 120 Hz-et öröm volt nézni. Mivel előrendeltem ezért egyetlen tesztet sem láttam előtte de az Exynos-os S24-ről mindenhol azt írták hogy a Snapdragonos (amit itt nem forgalmaznak EU-ban) üzemidő tekintetében ég és föld az Exynos-oshoz képest + az S25 megkapja a legfrissebb Snapdragon 8 Elite-t - így ebből indultam ki SOT tekintetében, az elvárásom az egekben volt.Nos, nem mondanám magam egy "power user"-nek de végül az SOT egy óriási csalódás volt. Kb. 6-7 óránál többet nem tudtam kihozni 1 töltéssel.
Amire használtam a telefont:
-üzenetküldés
-netbank
-netezés (böngészés, menetrend ellenőrzés, stb).Egyiket sem mondanám rendkívüli felhasználási módnak de lehet én vagyok rosszul tájékozott.
Az alábbiakra nem használom a telefont: nulla videónézés, nulla navigáció, nulla zenehallgatás, nulla játék, nulla fotózás, nulla videózás, nulla videóvágás, nulla streaming, nulla AI, se GPS, se NFC, se Bluetooth, se 5G, se webszerver stb.
Egyedül 120 Hz-es kijelzőt engedélyeztem, 5G-t tiltottam.A hab a tortán az volt, hogy éjszaka alvás közben 8-10%-ot merült kb 7-8 óra alatt a semmire.
Bekapcsoltam az extrém energiatakarékos módot éjszakára, wifit és mobilnetet is kikapcsoltam, minden alkalmazást bezártam - többször is ellenőriztem - térerő maxon, hátha én vagyok figyelmetlen és valami zabálja az akkut ok nélkül de nem találtam meg az okát.
(a mostani öreg Snapdragon-os telefonom merül 5%-ot éjszaka - új korában szinte semmit és most kb. 1,5 napot bír 1 töltéssel - úgy kb. 4-5 óra SOT-t tud úgy hogy nem mai darab a fenti felhasználással)A "betanulás" végzett az akku üzemidő szerint 1 hét alatt. Végül úgy kiábrándultam a telefonból, hogy 1 hét használat után eladtam az egyik kollégámnak.
Én naivan azt gondoltam, hogy a "takarékos Snapdragon 8 Elite" (és S24-es SD példa) azt jelenti, hogy a fent vázolt használattal 10-15 óra SOT lazán kijön adaptív kijelzővel és a CPU teljesítmény visszavételével - ami 3 napos üzemidő lenne nálam 1 töltéssel.
(Lehet én vagyok rosszul tájékozott de a 10 évvel ezelőtti telefonom is 1-2 napot bírt 1 töltéssel - szintén Snapdragon - akkor a 2024-es "egyik legmodernebb Android SOC"-val 3 nap lazán kijöhetne a fentivel, minthogy a 10 évvel ezelőtti új laptopom 2 órát bírt anno, a mostani új pedig 8-10-et 1 töltéssel úgy, hogy a teljesítménye-kapacitása (RAM, háttértár, stb) is jelentősen fejlődött.)Most azt mondja a kollégám aki megvette, hogy a márciusi update-el jelentősen javult az üzemideje. Lehet én voltam türelmetlen vagy nem lehet ennyit várni egy "mezei" S25-től ilyen felhasználással?
Az előbbi tudatában S25+ teszteket kezdtem el nézni üzemidő tekintetében (mivel nagyobb az akkuja de kijelzője is) és látom, hogy itt a fórumon is aktív téma de ugye mindenkinek más és más a felhasználási szokása.
Bár nagyon zavar az S25+ mérete és súlya (6,3" vs 6,7" kijelző) de mivel nagyobb akku van benne, talán lehet ez lenne megfelelő nekem.A fenti használattal S25+-al meglehet vajon a 10-15 óra SOT, 3 napos üzemidő 1 töltéssel? (üzenetküldés, netbank, netezés)?
Mielőtt felmerül kérdésként, azért foglalkoztat ennyire az "1 töltéssel üzemidő", mivel a telefonnal 5+ évre terveznék és ha vadi újként max 1-2 napot bír akkor ne kelljen már évente akkut cseréltetni benne ha idővel úgyis romlik az üzemidő - mivel minél magasabb értékről indul annál kevésbé zavar.
Amúgy a horror árakról nem is beszélve - ilyen árakat látva sajnos az elvárásaim is magasabbak üzemidőben mint 10 éve...(tudom hogy manapság a kamera megapixelek, az Antutu pontszámok és "AI" amikkel a gyártók villognak de engem pont hidegen hagynak)IPhone pedig nem az én világom, kínai telefonokból pedig nagyon kiábrándultam (Android update-k hiánya és pót alkatrészek nem létezése miatt, vagy a sok felesleges reklám-bloatware ami az ilyen telefonokon gyárilag fent van).
Mielőtt megkapnám, hogy "minek jöttem ide panaszkodni", inkább tanácsot kérnék és lehet én gondolkodom rosszul a fentiek tekintetében - ma egy okostelefon inkább tartalom fogyasztásra való és nem üzenetküldésre-netezésre-netbankolásra ilyen árak mellett?
(bocs a hosszú írásért)
Köszönöm!
-
kcsa
veterán
Elég csend van, úgyhogy óvatosan megemlítem: kiizzadták októberi után a márciusi Google Play update-et, ezzel elvileg valamilyen szinten frissíthető az android is, a nagy csomagokon kívül is, de részletesen nem jártam utána. Nálam változott a family link is ezzel egyidejűleg, de nem mondom hogy használhatóbb lett a ui
-
grafnet
veterán
Aki Good Lockot használ: már másodjára tűnt el két mappa közvetlen tárcsázós ikonom a főképernyőről. Más nincs ott, csak ez a két mappa.
Tapasztalt ilyet más is esetleg?Arra van valami megoldás, hogy ha már törli valami, akkor gyorsan vissza lehessen állítani? Ne kelljen azt a 20 névjegyet egyesével kirakosgatnom...
-
t.imi
addikt
válasz
túró:gombóc #3431 üzenetére
Köszönöm! Reméljük a legjobbakat
Valamit valamiért. Nekem a stabil működés fontosabb. 10 éve gondolkodás nélkül 14, 14t pro, 15 vonalról bármelyiket vettem, tartottam volna meg. -
túró:gombóc
kezdő
Sajnos ezt több embertől olvastam, hogy 400 ezres telefonhoz nem olyan jó a kamera, még a Xiaomi 15 topikban is -az s25-tel összehasonlítás gyanánt-. De örülök, hogy hamar be tudtad lakni a telót és, hogy az üzemidő gondot fixálták legalább, használd egészséggel a készüléket és még egyszer köszi a válaszokat.
-
t.imi
addikt
válasz
túró:gombóc #3429 üzenetére
Igazán nincs mit!
Ennek is megvannak a saját keresztjei természetesen, kamera a legnagyobb pofára esés, ellenben bepacsoltam, beállítottam és használom. Kb ennyi. Még a két naponta töltést kell megszokni
A72 után ez is egy Ferrari...
Az ikonok, téma, betűméret sallangok már munka közben is megoldhatók. -
-
t.imi
addikt
válasz
túró:gombóc #3427 üzenetére
19 alá eddig nem mentem, annyi is elképzelhető szerintem jó térerő mellett.
Ez már QHD+ - ban van. FHD+ sem hoz számottevőt időben. -
autotaxmo
őstag
Egy korhazas nap eredmenye.
-
TrollfateeR
csendes tag
Ha valakit esetleg az AI funkciók érdekenek.
[link]
-
Oldman2
nagyúr
válasz
PedroPascal #2241 üzenetére
Ez pontosan milyen tok?
-
kcsa
veterán
Zsörtölődés: egy vicc, hogy a play system update "áprilisban" is még októberi állapoton van, már random A sorozatú eszközök is kapnak márciusi security patchet is, az aktuális csúcsmodell S25 meg itt áll ezen az állapoton.
Zsörtölődés vége.
-
Ha fentről lehúzom jobb oldalt akkor a beállítások, bal oldalt az értesítések jelennek meg. Korábban lehúzáskor csak az értesítések voltak. Az vissza lehet ezt állítani mint anno az S23u - nál volt?
-
autotaxmo
őstag
Letezik az hogy a gyari usb c kabel ami jon a dobozban az csak toltesre van es nincs benne adat transfer lehetoseg?
-
Skynet258
veterán
-
Reggie0
félisten
Passz, en natur hasznalom a telot, mindenfel tok es folia nelkul. Tartonak pedig egy egyszeru szellozoracshoz rogzitheto, oldalso es also tartofules cuccot hasznalok, csak az volt a kivalasztasi szempont, hogy szivacsos legyen es ne kozvetlen a muanyaghoz erintkezzen a telo, hogy ne karcolja.
-
t.imi
addikt
válasz
Reggie0 #3400 üzenetére
Hétvégén két és fél órát nyomtam én is, 19-20% körül merült Google térkép teljes kijelzőn nappali módban.
Vettem egy alzás qi2 autós tartót és egy FIXED MagPure Qi2 tokot.
Nem mondanám, hogy rábíznám az életem. Ezeknél a magsafe tokoknál van eltérés a mágnes erősségét nézve, vagy a töltőfej számít?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Alig-alig változott a funkcionalitás, de tovább erősödött az AI szerepe.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest