- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
burgatshow #97699 üzenetére
Hamár Synology Photos:
-lehet valahogy a dupla vagy hasomló képeket szűrni, törölni? -
válasz
burgatshow #97696 üzenetére
Akkor semmi gyorsítótár nálad?
VM-nek használod? -
burgatshow
veterán
-
Ki milyen m2 nvme-t használ a NAS-ba tárhelynek, gyorsítótárnak?
Ahogy látom nagyon dominálnak a WD Red-ek ebben a szegmens-ben.. -
Ablakos
őstag
válasz
Ablakos #97691 üzenetére
Tudtam, ha megírom megtalálom az okot.
A syno második ip címe (eth2) megegyzik a VM gép címével.Azt eddig is tudtam, csakhogy le volt kapcsolva. Soha nem használtam a eth2 portot. Ezek szerint a eth port disable állapot nem jelenti, hogy nincs címe. ip a megmutatta
Elnézést.
-
Ablakos
őstag
Van egy számomra fura hiba. A VM gépről (Ubuntu) nem tudom a gazda gépet megpingetni. (Azonos belső hálózaton vannak.) Minden más belső hálós klienst elér a VM. Minden más kliensnek a belső hálón válaszol a synology. Syno megpingeti a vm gépet, csak fordítva nem.
Syno és ubuntu tűzfalat is kikapcsoltam, de így sem jó.
Valami ötlet, mit nézek ennyire el? -
Sanyi.mTs
addikt
-
Virag.h
aktív tag
válasz
RockCNC #97684 üzenetére
Szerintem elbeszeltunk egymas mellett... en ssd gyorsitotarra gondoltam
memoriarol meg annyi van irva h 2gb van a gepbe ami melle lehet rakni 4gb ot igy 6 lesz osszesen. De sokan szamoltak becrola h 16-18gb memoval is gond nelkul felismerte es elment vele
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Virag.h #97669 üzenetére
kell neked a +16GB vagy elég +8GB?
[link]
[link][link] - de van olyan is, hogy egyik típus működik valakinél, másnál ugyan az a nas és ram páros meg el se indul.
Én úgy voltam vele, inkább fizetek többet az újért, mert ha nem megy, akkor 14 napon belül indoklás nélkül vissza lehet küldeni. használttal nincs erre lehetőséged.
-
Virag.h
aktív tag
Es ssd gyorsito tarazashoz ez pl megfelelne?!
-
Delfi
tag
Nos, a DS423+ nem kedveli ezt, csak villog a led, de nem kapcsol be.
Kingston Fury KF432S20IB/16.
Pedig non-ECC memória. -
Sanya
nagyúr
válasz
Virag.h #97669 üzenetére
ddr4 so-dimm megy bele úgy tudom. 1 slot szabad, 2 giga az alaplapra van forrasztva. Kingstone-t nem szereti.
https://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoria/notebook_ram/ddr4_ram/index.html -
Virag.h
aktív tag
válasz
RockCNC #97662 üzenetére
Engedelyezzem es a figyelt mappa legyen ahova a letoltesek erkeznek?
-
Delfi
tag
válasz
burgatshow #97655 üzenetére
Egyetértek. Én is csak arra céloztam, hogy 60-80k HuF-ot elkölteni erre felesleges, viszont az olcsóbb(noname) ssd-ktől meg tartok. Így elsőre kipróbálom így, ha érezhetően jobb lesz tőle, akkor még mindig átgondolhatom az ár/érték arányt.
-
burgatshow
veterán
En elengedtem az ilyen e-penisz meregetest a szamok tekinteteben. Egyszeruen elfogadom hogy ennyit tud, es a semmitol ez is pont annyival tobb, jobb. Ahogy irtam is, siman erezheto. Foleg ha tobben hasznaljatok a NAS-t. Szoval en javaslom. Akar SSD, akar NVMe formajaban (nekem igy van a 923+-ban).
-
Delfi
tag
válasz
Virag.h #97652 üzenetére
Nem igazán érthető, hogy mit szeretnél kérdezni. A fizikai fájlokat oda teszed, ahová csak akarod, a .torrent fájl meg csak akkor működik, ha ugyanoda tetted őket.
Amúgy pl. a utorrentben van olyan opció, hogy jobb click "haladó" -> "letöltés helyének megadása". És akkor odamásolja és azontúl már onnan fogja futtatni. -
Delfi
tag
válasz
burgatshow #97650 üzenetére
Ez jól hangzik.
Kicsit lemondtam a NVMe vásárlásról a NAS-ba, mert elég lehangoló a sávszélesség amit a Synology odatesz. Kicsit ágyúval verébre érzésem volt ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, mert megveszel egy korszerű, gyors ssd-t, majd az egy tizedével megy. Eléggé lehangoló. Így én újraterveztem az elképzeléseimet és az asztali gépembe vettem egy normásik M.2-est, kiveszem onnan a 2,5"-os satásat és azt használom majd meghajtóként. A fiókban itt volt ez a régebbi(már kinőtt) 256-os, ez bírja amíg bírja, azt meglátom, hogy mit ad hozzá a rendszerhez. -
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #97651 üzenetére
Arra nincs valami megoldas h a mar betoltott torrenteket lementeni valahova? Ha barmi gixel utne be ne egyesevel kelljen ujra betolteni oket....🙄
-
burgatshow
veterán
-
Delfi
tag
válasz
PhoenixK #97647 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Igazából még semmi olyat sem csinálok, amit izomból ne tudna a rendszer, csak ha már van rajta két foglalat, akkor kihasználnám. Most csak ezzel az eggyel, aztán majd meglátom hosszú távon, hogy mi legyen.
Szerettem volna oda is egy meghajtót, de itt a fórumon mindenki lebeszélt róla. -
-
Sanya
nagyúr
írási cache akkor kell, ha lassan tudsz a merevlemezre fölmásolni dolgokat, torrentezel rajta, stb.
Mivel engem nem érdekel, hogy mikorra tölti le a cuccokat (bár így is kb 800 megabittel tud jönni max bármi, mert mire fölgyorsul, lenn is van).
Ellenben érdekel, hogy reszponzív legyen a rendszer, nekem olvasási cache van beállítva. (meg 28 gigányi írási cache nem releváns, 32 giga memória mellett. Bár olvasási cachenek sem.
Az írási cache faék egyszerűségű: Mindent ráír, és csak utána írja ki merevlemezre. Emiatt ha meghal az SSD, lehet adatvesztés.
Az olvasási cache már nehezebb tészta, mert meg kell jósolni, hogy mely fileokra lesz majd szükséged és azokat kell ott tartani. Értékeli is a találati arányt, nekem olyan 60-70% körül szokott lenni. -
Delfi
tag
Sziasztok!
Át akarok állni az új nasra, de ugye a 423+ már hetes DSM-el megy, a régin meg 6.2.4-25556 van. Ott van a gomb a "válts 7.0.1-re", szóval fel tudom húzni, hogy közel azonosak legyenek, de a kérdésem az lenne, hogy a DSM csere kihathat a lemez adatokra, vagy sem? Mert akkor előtte vár rám egy nagy adag másolás.
A hatos DSM updatek nem bántották sohasem az adatrészt, de ugye itt egy nagyobb ugrás lenne, ráadásul egy csomó dolgot kicserél, pl. nem lesz Photo Stationom(ami miatt eddig nem akartam váltani), vagy miképpen hat ez a Plexre vagy a Transmissionra?Ha megvagyok, akkor jól értettem, hogy a két diszket ha átteszem, akkor simán felolvassa az új NAS? Szóló diszkek, btrfs particióval.
-
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #97639 üzenetére
Akkor marad a napokig varas mig vegez az ellenorzesekkel....
Nem lehet segigy sem gyorsitani rajta? -
burgatshow
veterán
válasz
Virag.h #97638 üzenetére
Torrent eseten itt a cache-el nem mesz sokra mert meg ha read/write is a cache, a visszaellenorzes soran a HDD-nek kell vegigolvasnia es ellenoriznie. Ha meg csak read only akkor se segit sokat. A cache inkabb a hirtelen nagy mennyisegu, de veletlenszeru olvasasban es irasban tud segiteni (pl. tonna aprobb file stb.).
-
Virag.h
aktív tag
-
Virag.h
aktív tag
Tehat ha tizesevel inditom ujra a torrenteket akkor gyorsabban lefutvaz ellenorzes?
-
Sanya
nagyúr
válasz
Virag.h #97632 üzenetére
nem fog gyorsabban lefutni az ellenőrzés, akár írási, akár olvasási cache-nek teszed bele az SSD-t.
Célszerű lett volna leállítani a download station-ben az összes torrentet, majd max tizessével újraindítani. Most mindegyiket ellenőrzi egyszerre.
SSD cache: Nem kell túltolni. Én gombokért (1500ft/db) vettem a NAS-omba 16 gigás intel optane "memóriákat", kb 1 év alatt 2%-ot romlottak, tehát olyan 50 évig bírják ( a nas és a merevlemezek is elromlanak addig)
28 gigányi olvasási cache nagyon fluiddá teszi a rendszert. -
Virag.h
aktív tag
Ssd gyorsitotar behelyezesevel lehetseges h a download station ellenorzesek gyorsabban fognak lefutni? Szamomra ez eleg lassunak tunik... 1tb torrentet ellenoriz kozel 10 oraja... aztan hol van meg a vege....
Asszem Borisz76 forumtarsnal lattam h szinte pillanat alatt kesz volt vele... bar biztos nem egy kavedarolvsl csinalta... kivanta lennek az osszeallitasara....
jeleneleg egy ds423+ ironworks 8tb hdd az en felhozatalom -
boborján2
senior tag
válasz
burgatshow #97615 üzenetére
Aztán majd eljön az idő amikor megtalálják a kiskaput és azt is átírják
-
boborján2
senior tag
Soha nem értettem miért nem ütik fizikailag a fémházba a gyártási dátumot. Persze azt is megoldják okosba , de azért az már erősen plussz meló.
Új vásárlás esetén azonnal szembejönne hogy több éves és nem csak pár hónapja jött le a szalagról.
-
Virag.h
aktív tag
Kb mennyi ideig tart mire a regi nas adataid netrol visszatolti az uj nasra? (Halozati beallitasok stb. Adatok termeszetesen nem)
Mert mar egy oraja csinalhatja es azota be sem jon a felhasznalononev.synology.me oldala.... -
ekkold
őstag
válasz
burgatshow #97617 üzenetére
Az SSD-k esetében is van ilyesmi? Azokon is lehetnek hamisítottak a SMART adatok?
-
válasz
Én is így értem, hogy a FARM értéket nem tudják hamisítani és annak nagyjából meg kell egyeznie a SMART-ban mévő Power ON értékkel.
-
válasz
Igen így van. Azt hittem hogy arra és úgy reagáltál, hogy a SMART szerinted minden esetben a valóst mutatja. Akkor ezt félre értettük.
-
válasz
Köszönöm
-
burgatshow
veterán
válasz
VANESSZA1 #97616 üzenetére
A linkelt Githubos repo leírásában azt írják, hogy a FARM a Seagate saját proprietary megoldása, ahol ugyanúgy eltárolja a vinyó, hogy mennyit ment. Ergo ha a FARM és a SMART érték közel azonos, akkor oké vagy. Ha rettenetesen eltér (a SMART szignifikánsan kevesebb), akkor a SMART-ot mókolták a vinyóban.
De lehet rosszul értettem vagy nem értem mit nem értesz.
-
válasz
A SMART-ot nem ??
Akkor miről is szól ez az egész?A FARM értek mutatja azt, hogy mennyi órát ment a vincseszter.
Ha elosztod 24-el akkor megvan hogy hány napja megy. Ezt kell összevetni a vásárlás idejével és az attól eltelt napokkal. -
Seagate HDD-k ellenőrzése HDD kivétel nélkül direkt a NAS-on belül:
- Legyen feltelepítve a csomagkezelőből a Container Manager
- Vezérlőpult- Terminal és SNMP- SSH engedélyezése pipa, és alulalkalmaz
- SSH-n (Putty-n) keresztül belépsz az NAS ip címedre
- beírod a felhasználó nevedEnter
- beírod a NAS jelszavadEnter
- bemásolod ezt :sudo docker pull ghcr.io/gamestailer94/farm-check:latest
Enter
- bemásolod ezt:sudo docker run --rm --privileged -v /dev:/dev ghcr.io/gamestailer94/farm-check:latest ALL
Enter
és így ki fogja listázni a HDD-ket: -
válasz
burgatshow #97601 üzenetére
Még egyszer, a fenti esetben a SMART adatokat hamisítják/nullázzák, az általad leírt helyen nem fogja mutatni.
-
burgatshow
veterán
SMART-ban látod a power on időt. Azt visszaszámolod és ha kb. klappol a vásárlás dátumával akkor jó vagy.
Szerk.: adminnal lépj be, nyisd meg a Storage Manager-t, menj el a lemezekhez, válassz ki egyet, felül megnyomod a Health Info-t és ott van a Power on time (órában).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest