Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
baandii #37895 üzenetére
Szia!
Nekem anno 25 környékén szokott lenni, nyilván olyan torrentnél, amin van feltöltő bőven, vagy seed serverről nyomják ezerrel. Szerintem karcsú a sebességed nagyon, de semmi gond nincs vele, hiszen megy állandóan, így hosszú távon nem nagy problem az. Nekem digi 500/200 van.
Meg kell jegyezem azonban, hogy mostanság(pár napja) a digi szinte majdnem mindig csak a garantált sebességet adja.....eddig simán megvolt az 500/200...jó volt olyan, hogy csak 450...környékén volt a letöltés(óriási probléma)
De pár napja, kb egy hete, sosem tudok mérni még közelítőt sem! Kimondottan arra figyel a digi, hogy a garantáltat azt mindig teljesítsék ne érhesse szó a házuk elejét. Nem nagyon izgat, de így a max letöltésem olyan 15-20 közötti(bár be van állítva a le/feltöltés limitnek a sávszél 70%-a. -
Multibit
nagyúr
-
caris1
tag
válasz
baandii #37895 üzenetére
Szerintem ez nem normális, ennyit a DS216j is bőven bírt és ment még volna feljebb is, ha gyorsabb a netem.
Milyen routerre van kötve? Kábelek milyenek? Ez a 11MB/s gyanúsan a 100 megabit teteje.
Én még megnézném, hogy a Resource Monitor mit mutat, nem viszi-e el valami az erőforrásokat? -
gyugyo79
addikt
Apollolake procikhoz elkészült ez az nem tudom, hogy fognak a csomag kezelőbe bekerülni de addig is ha valakinek jól jön. Ebben a SynoCommunity -s hozzá szólásba vannak. (Szóval elkészült a Python meg a Git is )
-
Madwe
nagyúr
válasz
gyugyo79 #37892 üzenetére
Mondjuk az optware magától nem jelenik meg, valamint a raid nem backup hanem rendelkezésre állás, harmadrészt meg pofátlan flegma a syno, ejnye!
(#37893) WaterWave Mármint internet felőli elérés? Milyen alkalmazásokat akarsz elérni?
Hol tartasz?
A sorrend kb: ddns, (ha nincs fix belső ip címe a nasnak, akkor nosza, dhcp reservation), portforwardok az adott ip címre az adott appokhoz = eléred kintről.
Ha biztonságosan akarod, akkor megváltoztatod az alapértelmezett portokat (pl dsm 5000es http és 5001es https portját elpakolod fel vhova vmi magas számra) és azokat használod kintről, meg portforwardnál.
Https redirectet beállítása, automatikus ip blokkolás beállítása, esetleg vpn stb.
Ha igény van rá, vmikor képekkel leírom az elejétől, Borisznál hirtelen most nem találtam, bár lehet arról a sörök tehetnek eme kései órán -
WaterWave
veterán
Nem akartok csinálni egy szép leírást, hogy kell a nast külső hálóra tenni ha a belső háló már szuperul működik?
Szenvedek vele és nem megy -
gyugyo79
addikt
Egy több szempontból tanulságos eset a forum.synology.com -ról.
Az egyik, hogy még a Raid6 se ...
Most, hogy az optware, hogy került oda egy dolog, de ahogy a Synology kezelte miatta az ügyet ...
Mindenesetre jó oda figyelni erre is. -
baandii
senior tag
sziasztok,
tegnap óta egy DS118-as tulajdonosa vagyok
beállítottam a download station-t a az összefoglalóban leírtaknak megfelelően de a letöltés csak kb. 11 MB/s megy...gigabites a router és digi1000-es van...létezne hogy csak ennyit bír?
arra számítottam hogy egy 20 MB/s össze fog jönni mert a fórumot olvasgatva másnak gyengébb nas-sal ez össze jött.
vmit még be kéne állítanom?
-
Chrys_
addikt
válasz
Patice #37886 üzenetére
Eddig az 1 Raid 5 a terv, de mégsem muszáj 1 tömbnek lennie. Eddig ugye 1 lemez eshet ki. Ilyen eset a 412+-szal volt már 1-2szer, de sosem hullott ki 2 HDD egyszerre, így nem igazán akarok még egy HDD-területet elpazarolni.
Backup egy külső HDD-re megy a legfontosabb dolgokról.
Bár azon is gondolkozom, hogy mégsem töltöm fel a NAS-t. Amíg nem kell a teljes tárhely, ne használjon olyan sok meghajtót feleslegesen a RAID 5 miatt. Utólag meg bármikor bele lehet rakni a maradék HDD-ket. -
WaterWave
veterán
Azt hol tudom beállítani, hogy éjszaka ne világítson a led a nas-on?
megtaláltam
-
Chrys_
addikt
8*4TB HDD-t hogyan állítanátok be? Jelenleg 5*4TB van benne, RAID 5-tel. 2 HDD úton van, de lehet veszek akkor már még egyet hogy tele legyen.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
urban racer #37599 üzenetére
Megtaláltam egy korábbi mérési eredményemet !
Sharkoon 5 Bay Raid Station , 5*2Tb , Raid5-ben.
Bocsánatodat kérem mert olvasásra 400 MB/s-t írtam
Rosszul emlékeztem. Az írási tempóra viszont 200 MB/s választ adtam amit tényleg tud is.
Mint a képen is látható. -
Clark78
tag
Sziasztok!
Megy nagyban az ismerkedés az új nassal.
Egy tiszteletteljes kérdésem lenne:
Hogy lehet azt megoldani, hogy a TV is lássa a nasra rádugott külső meghajtó tartalmát? Ugye a TV csak a VIDEO, a MUSIC és a PHOTO foldereket látja, de az USBSHARE1 ezeken kívül, velük egy könyvtárszinten helyezkedik el.
Tehát azt hogy tudom megoldani, hogy a pl a VIDEO folder alá bemountoljam a külső vinyó egy vagy több adott folderét?
Remélem érthetően sikerült fogalmazni....
Köszi, Clark78 -
Loboda
senior tag
Sziasztok!
Van egy DS213j készülékem, tökéletesen teszi a dolgát évek óta, viszont a frissítéseket nem engedtem rá már a DSM 5.2-5644 Update 5-óta.
Kérdésem az lenne, ha ráengedném a legfrissebb 6.1.4-15217-5-ös DSM-et , használható maradna a készülék, vagy teljesen belassulna? -
Zomb€€
őstag
Köszönöm a segítséget, kimentettem a fontosabb dolgokat, és csináltam egy R0-át.
Viszont ma egy szörnyű anomáliával szembesültem:
Összefosta magát a hálózatom, ezért hardreseteltem a routert (synology ez is).
Visszaállt szépen minden a helyére, ellenben arra lettem figyelmes, hogy eltűnt az egyik shared folderem teljesen. Nem látom semmilyen kezelőben.
Logban semmi nyoma a törlésnek, pár órája még sima access volt.Ez hogy történhet, és egyáltalán van mód visszakanalazni?
-
Sanya
nagyúr
válasz
heroldbalu #37869 üzenetére
A VPN nekem is rosszalkodik, de mindig. Az én megoldásom, hogy a vpn szolgáltatást minden frissítés után leállítom, majd újra elindítom. EZ mindig használ.
-
gyugyo79
addikt
válasz
heroldbalu #37869 üzenetére
Router -t láttam már behülyülni de akkor mindig az első győzött, ott pld. előtte és utána is évekig működött a rendszer hibátlanul. Azt egy újra indítás meg is oldotta és soha többet nem fordult elő (mondjuk akkor biztos ami biztos ki lett resetelve ezek után és a config újra lett rá töltve).
-
heroldbalu
tag
Sziasztok,
a hétvégén feltelepítettem a legújabb frissítéseket (DSM 6.1.4-15217 Update 5) a RS814+ (céges) és azóta a VPN furán működik. L2TP/IPsec-et használunk és kizárólag 1 klienst tud kiszolgálni, a többi kliens csatlakozásakor ledobja azokat amik már csatlakozva voltak. A fura az, hogy eddig 6-7 kliens vígan kapcsolódott akár egész nap, most meg egyet tud csak kiszolgálni. CPU és a RAM is normál teljesítményen mennek. Tapasztalt esetleg valaki ilyet?
A következőket próbáltam:
- VPN szerver stop/start
- L2TP/IPsec service stop/start
- Synology support (logokat kértek, megkapták, azóta semmi)Bármi ötlete esetleg valakinek?
Köszönöm a segítségeteket. -
gyugyo79
addikt
válasz
#54657280 #37867 üzenetére
Nagyon helyes (,hogy elkezdtél foglalkozni vele) így sokan jól járnak majd amikor megírod a tapasztalatot meg kapnak egy telepítési útmutatót ha megírod
A linuxserver.io -s konténereket eddig amiket néztem mind jók voltak ha vacillálsz több közt egy ránézést megérnek hacsak nincs saját favorit.(meg van jó fórumuk NAS résszel )
Itt egy ruTorrent alap konténer beállítás meg ugyan itt még pár konténeré. Lehet lesni meg kb le is ír mindent, azt nem tudom aktuális e még a konténerekre amikhez írta de arra jó, hogy leírja mi mit csinál. -
WaterWave
veterán
218+ -ról átnyergeltem a 718+-ra.. kiváncsi leszek
-
gyugyo79
addikt
válasz
Bibgr0 #37861 üzenetére
Dockert felrakod (ha valami függőség miatt eddig ne tette volna meg pld dokumentum nézegető).
Elindítod .
1. menüpont : Áttekintés itt látod a futó tárolókat és azok erő forrás használatát meg a nas -ét.
2. menüpont: DSM itt egy virtuális Synology NAS -t tudsz létrehozni (1 db ingyenes)
3. menüpont: Nyilvántartás itt lehet letölteni a mások álltak elkészített "tárolók".
4. menüpont:Kép : ide kerül amit letöltesz (ez az eredeti alap változata)
5. menüpont: Tároló : ide kerül a már általad konfigurált "tároló" és itt tudod még őket szerkeszteni finom hangolni ha kell + elindítani leállítani stb .
6-7. menüpont: Hálózat Hálózat - Napló egyenlőre csak információ forrásként tekints rájukKiválasztod a nyilván tartást és a kereső mezőbe beírod, hogy linuxserver/plexpy (vagy plexpy stb.) . A lényeg, hogy a linuxserver/plexpy -t jelöld ki és letöltés gomb vagy jobb egér és letöltés és válaszd itt a latest. (Látod el tudsz menni a docker hub oladlára ennek a "tárolónak". Itt lehet olvasni hasznos infókat esetleg
(de most nem kell csak ha érdekel olvass bele miket írnak le ...)
Ha letöltötte ott lesz a Kép -nél. Itt kiválasztod és indítás. Erre feljön egy konfigurációs ablak.
Tároló neve az ahogy majd a következő menübe látod meg ugye ez lesz a neve ... A többit most hagynám annyi, hogy nyomj a speciális gombra és itt nézd meg a lehetőségeket.
Amit állíts be az az automatikus újraindulás ha úgy érzed kell és a port beállítások fülön a helyi port résznél az automatikust helyett írj be egy portot amin utána eléred (akkor nem kell megnézni mit kapott).
Ha ezek után úgy fejezed, be hogy indítsa is el akkor a Tároló résznél már látod is futni és a NAS ip címe :beállított portszámon be is jön a webes felülete. (pld ha 8181 -et állítasz be portnak és a nasod 192.168.0.1 akkor 192.168.0.1:8181) szóval lehet akár ugyan az a port mint a belső ...A Dockerre ha érdekel google vagy valamit használj és olvas utána mert amúgy baromi jó dolog de lehet ilyen képek felrakása állítgatása is sokat segít a megértésen.
Amikor állítod pld. be a plexpy -t simán eléri a PLEX telepítési könyvtárat tehát működik a logokhoz való hozzáférés ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Bibgr0 #37849 üzenetére
Plex-py ->
A Linuxserver -es Docker imaget kipróbáltam és működik jól. Nem tudom használtál e már Dockert. Ez kb. katt katt hozzá adás semmi extra beállítás utána amikor fut a helyi portot megnézed a részletekbe és azon el is éred ...
Ha fix porton szeretnéd akkor leállítva szerkesztés és a port beállítás és a helyi portot automatikusról állítsd valami olyanra amit a NAS -on nem használsz. -
törölt tag
válasz
eszakas #37842 üzenetére
A kulcsszó a synoindex szolgáltatás, a keresővel dob jópár találatot itt, nem tudom melyik megy vagy melyik nem.
Egyébként amíg használtam a VS-t addig -is- Download station-el töltöttem, ott ilyen gond pl nem volt. Volt már róla szó régebben itt, hogy a DS letöltés tudja triggerelni az indexelést, más nem igazán, csak scripttel.
Mondjuk a megszokáson kívül -ami egy hét kb- sose láttam sok előnyét a tm-nek, de ez én vagyok. Mondjuk a DS is tm egy másik skinnel, de mindegy
-
Bibgr0
aktív tag
Beállítottam, hogy lássa a synocommunity-s package-eket, de elég sok nem elérhető és nem is jelenik meg a listában. A neten azt látom, hogy az új DS modellekre és az új DSM-re nincsen minden lefordítva.
Pl python és git csomagokat sem látom, amik prerequisite-ek a plexpy-hoz, de a python a plexivity-hez is kellene.
Maga a plexpy és a plexivity látszanak, csak a hiányzó csomagok miatt nem telepíthetőek.
-
-
Madwe
nagyúr
Nekem az failel elszáll a végén, ha neked is, akkor ez alapján indulj el... Meló után lehet rálesek én is
Esetleg a plexivity is megoldás lehet, az is fent van synocommunityn.
-
Bibgr0
aktív tag
Sziasztok!
DS918-on fut plex. Hogyan tudom megnézni a szerver activity history-t? Tényleg nincsen erre semmi értelmes felület plexben?
Ha külső app van rá, létezik DSM natív megoldás vagy dockerre kell valamit feltenni?
Bármi ötletet szívesen fogadok rá.Előre is köszi!
-
Madwe
nagyúr
válasz
szana8 #37844 üzenetére
218asokra még nincs plex, talán az intelesre már kijött (218+) a többire nagyon nem is várható... A 216se-re nem tudom elérhető e.
Az h belső hálón nézed, még nem jelenti azt, h biztosan nem kell transzkódolnod. Lehet olyan hangsáv pl, amit a plex a tévéden nem tud lekezelni s transzkódolnia kell. Videokodekből gyk. mindent megeszik.
Nomeg pl lg webosre a gyári plex nem kezeli rendesen a feliratokat, ott mindenképp transzkódol... Szerencsére webosre van az xplay külsős plex app, ami viszont kezeli a feliratokat, s video/hang s feliratsávokra amik elérhetőek jelzi h mely megy rendesen s mely transzkódolva. Ott is ritkán belefut az ember olyan hangsávba ami nem jó. Nomeg pl a .pgs feliratokat nem kezeli az sem, srt-t pl tuti igen."Azon is elgondolkodtam, hogy építek egyet mivel 100k környékén már jóval erősebb és több lemezes NAS-t lehet építeni mint megvenni." 100kból kijőn a 218+ is, ami rendes intel procis, s össze vissza transzkódol neked mindent ha arról van szó
-
wanabe
csendes tag
A tabletem (Lenovo Tab4 10 Plus, Android 7.1.1) rendszert frissített, azóta a VLC nem játszik le semmit. Felugrik egy pillanatra, aztán háttérbe megy. Töröltem a cache-t, leszedtem, visszatettem: ugyanaz. Visszatettem az MX-et, azzal legalább az mkv-k mennek, a mpeg2-ket meg kezelem a PC-n.
-
szana8
tag
Sziasztok,
Még új vagyok ebben a topikban. Elolvastam jópár hozzászólást és próbáltam megkeresni azokat amik a számomra relevánsak lehetnek de nem tudok dönteni mi is lenne a helyes megoldás így kérdeznék.
Szeretnék egy NAS-ba beruházni. 2 lemezes - e fölött sajnos elég boros árak vannak, nem érzem ár érték arányban, hogy megérné - amire használnám: otthoni felhasználás, transmission vagy egyéb torrent kliens, illetve Plex szerver. A TV-m egy Androidos Sony 55XE8505. Így néha szeretnék 4K-s filmeket is nézni róla. Mivel otthoni hálózaton fogom csak használni így a Plex szervernek nem kellene transzkódolni a filmeket csak átküldeni a TV-nek az abban lévő hardware elég combos a lejátszáshoz. A kérdésem az lenne, hogy ez megoldható e egy DS216SE vagy j vagy DS218SE vagy j-s NAS-al? Azon is elgondolkodtam, hogy építek egyet mivel 100k környékén már jóval erősebb és több lemezes NAS-t lehet építeni mint megvenni.Köszönöm a segítséget.
-
heim
tag
válasz
gyugyo79 #37833 üzenetére
Nagyon köszönöm Uram, működik!!!! Köszönöm a szájbarágós leírást!
Annyi portot irányítottam át, és annyi beállítást változtattam, hogy azon az egyszerű beállításon (domain név helyes beírása) egy betűt mindig elírtam a saját nevemet írtam a cég helyett! Bénaság, ez van! 10 napja erőltettem, ezen mindig átsiklottam Köszönöm még egyszer!
-
eszakas
őstag
Üdv.
Transmissiont használok torrenthez, ha letöltök valamit az ugye nem rögtön jelenik meg a Video Stationban.
Feljebb azt olvastam /meg tapasztaltam is/ hogy, csak akkor jelenik meg ha indexelve lesz a tartalom. Márpedig a tartalom indexelés eseményhez kötött és egy letöltés befejezése nem esemény /ezt itt olvastam/.
A következőt gondoltam - A Transmission a feladatidőzítővel leállítható és el is indítható. Egy program leállás esemény és akkor talán ehhez lehetne kötni az indexelést?- segítsetek ha megoltható, mert úgy szólván analfabéta vagyok ebben a dologban. Tehát ha nincs igazam nem h* vagyok csak szimplán nem értek hozzá.
-
Chrys_
addikt
Átraktam a 412+-ból a HDD-ket a 1813+-ba, és visszaállítottam a beállításokat is.
Minden jól működik, de egy dolog nem a megszokott módon, mégpedig az adatok megosztása, akár időlimit megadásával.
Eddig ha egy könyvtárat megosztottam, akkor valami gofile.me címet kapott, azt küldtem el a letöltőnek. Most viszont a NAS-ban beállított, csak a NAS-hoz rendelt DDNS címet adja meg. Ez viszont kicsit gáz, mert a címben a NAS portja szerepel (default 5000), ami viszont kívülről a routerben lévő port-forwarding miatt átirandó mindig.
Vissza lehet állni valahogy a gofile.me használatára? Törölni kell esetleg a DDNS beállítást, akkor ez lesz aktív, majd DDNS vissza és akkor már nem változik? Vagy más megoldás kell? -
Boss81
senior tag
Köszi a tippeket (#37830) claire78 és (#37831) gyugyo79 .
Én csak a sample le nem töltésére gondoltam hirtelen .
-
gyugyo79
addikt
A Domain name: részhez a heimsajat.synology.me -s címet írtad és biztos nem gépelted el ?
Nem hülyének nézlek de volt olyan aki a QC -s címét írta be ezért fontos ez .
A mailhez egy valós saját mail címet adtál meg?
A LE tanúsítványhoz le van írva mi kell. Itt
Egy video. Simán csinált még egy LE regisztrációt a video kedvéért ...
Mert ha a mail cím más és a Domain ellenőrzés lefut akkor az LE -nél ezt is lehet. -
heim
tag
válasz
gyugyo79 #37828 üzenetére
Igen a PORT open! A web stationt letörlöm nem kell az nekem! De nem
értem mi lehet a gond, hiszen a paradox eddig is gond nélkül használta a 80 as portot! Én arra gyanakszik hogy ezzel lehet a gond, lehet át kell állítani a portot máj újraindítani a Router meg a synology-t is. Holnap majd megpróbálom egy kisirodai hálózatba vettem 4 munka állomást fog kiszolgálni! Eddig nagyon szeretem csak ez a tanúsítvány keseríti meg az életem ! Van mindkét cégbe egy d-link 323 as azokról készítek majd biztonsági másolatokat ! -
gyugyo79
addikt
válasz
Boss81 #37829 üzenetére
Ha nem sima samle a samle elnevezése akkor 99% ilyen.
Belépsz egy admin jogú felhasználóval és kiválasztod a fals infót és jobbra fent a 3 pötty-> Videó adatok szerkesztése-> választás létező videókból. Itt hozzá rendeled a filmhez.Itt a Keresés az interneten -el van arra is lehetőség, hogy megváltoztasd a tartalmát ha véletlenül nem jól találja el.
-
Boss81
senior tag
Sziasztok
Nem tudom valaki találkozott-e hasonló jelenséggel , gondoltam leírom hátha van valakinek tippje mi lehet a probléma .
Adott a vieostation . Indexelve vannak az adott mappák amiket szerettem volna .
Letöltöttem egy filmet , ami meg is jelent rendesen , borítóval , leírással ahogy kell .Egyszer csak megjelent egy másik "film" borító . Tudtam hogy nem szedtem le azt a filmet , így megnéztem annak a médiainformációit , ahol jött a meglepetés .
A letöltött filmnek a sample file-ja volt az , amit teljes filmként jelenített meg , egy tök idegen borítóval .
Eddig ilyennel nem találkoztam , lehet csak nekem új a dolog ....
Ilyenkor mi van ?
-
gyugyo79
addikt
A LE tanúsítványhoz nem kell a Web Station. Meg a Photo Station se ha már 80 -as port ...
A NAS ezek telepítése előtt is figyel a 80 -as porton (a web szerver megléte gondolom a DSM -ből elég nyilván való) csak át dobja a böngészőt a beállított DSM használati portra.heim .: Ha letörlöd a web stationt úgy fog működni mint előtte.
Vagy azt az index.html -be át dobatod te a kéréseket a DSM -re.<!DOCTYPE html>
<html class="img-no-display"><head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<META HTTP-EQUIV="Refresh"
CONTENT="0; URL=https://xyz.synology.me:5001">
<style>
</style>
</head>
<body>
</body></html>Az xyz és a port (5001) az az legyen amit te használsz.
A #37816 -be linkelt oldalon a 80 -as portra le ment a teszt ?
-
Borisz76
nagyúr
Megjött a DS918+
Majd írok róla, hogy milyen.....
-
heim
tag
válasz
#82729984 #37754 üzenetére
"Egyébként lehet irok egy kis szösszenetet hogy hogyan állítsuk be a synology nasunkat _tényleg_ biztonságosra"
Én szívesen vennék egy ilyen cikket, előre is köszönöm! Most vettem egy DS718+ és még a Let's Encrypt tanúsítvánnyal is küzdök! Azt írja, hogy a 80- as porton nem tud kommunikálni... Az lehet a gond, hogy a riasztó ip modulja azt használja? A routeren a 80-as port nyitva van. Hogyan tudok más portot nyitni a tanúsítványnak? Elnézést ha butaságokat írtam vagy kérdeztem, de valóban mezei és kezdő felhasználó vagyok így nekem a QuickConnect is nagyon hasznos dolog és örülök, hogy van ilyen lehetőség, nemhogy a sebezhetőségén gondolkodjam.....
Előre is köszönöm mindenkinek aki veszi fáradságot és rám pazarolja az idejét a válasszal... -
Madwe
nagyúr
Tudtok vmi appot vagy akármit nasra, ami a kapcsolódó felhasználók s appok pillanatnyi sávszélességét mutatja?
-
claire78
senior tag
Biztos van itt profi, aki már csinált ilyet:
Egy fájlt szeretnék átmásolni, időzítve, egy másik mappába.
Nincs most időm beleásni magam a cron mikéntjébe.
Csak a parancs és használata kellene. -
Madwe
nagyúr
válasz
Laposelemer #37803 üzenetére
Banki paypal vagy bármilyen fizetős oldalra nem megyünk linkről
Sőt, emailben se kattintunk linkre, kivéve ha az egy generált link, ami miattunk lett generálva, pl accot csináltunk s a megerősítő email megkaptuk utána. Bármi más amihez a link vezetne, bepötyöghető kézzel is, vagy bookmarkból, s már sincs gond
-
Laposelemer
tag
válasz
#82729984 #37797 üzenetére
Jó a link ...
Már nagyon régen megmondták, hogy ne csak az oldal kinézetét, szövegezését nézd ... hanem az url-t is csekkold.Én pl. bármilyen banki/paypal/ebay/ stb. fizető oldalon az url-t is nézem, hogy tényleg jó helyen vagyok ...
Persze biztos tudnánk olyat csinálni, ami még így is megtévesztő ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!