Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozso68
őstag
válasz
Bozso68 #38893 üzenetére
Behalok, az IPv4 ablak tartalma úgy jött vissza, hogy egy külföldi fórumban leírtak alapján a böngésző nagyítását változtattam.
Leírtam a megoldást, hátha más is találkozik ezzel a problémával. -
Sakab
senior tag
Sziasztok csak, hogy ne unatkozzak...2 hete vettem egy syno 216+ amibe raktam 1db 3Tb WD Red-et. Eddig hiba nélkül ment napi 24 órában. Most elkezdett sipolni meg sárgán világítani, belépek és ezek fogadnak:
Eléggé drasztikusan fogalmazott szóval kicsit bes**tam ettől a "tönkrementtől"...azonban "még" az adatokat elérem ugyan úgy. A status led sárgán villog, a HDD1 amibe van pedig sárgán világít.
Nemtudom, hogy van e összefüggés, de tegnap este elindítottam egy teljes/alapos HDD vizsgálatot mert érdekelt volna a HDD állapota. Visszanéztem a log-ot, abba látszik, hogy a sipolás elött talált 3 bad szektort. Emiatt mehetett tönkre? Vagy most ez mit jelent?Percei vannak hátra vagy használhatom nyugodtan?
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
van valaki aki használ közületek apple tv-t a nas-al? van valami értelme? tudnátok írni pár szót róla?
köszönöm -
Pubszon
veterán
Valaki bajlódott nemrég a VPN kapcsolattal.
Beállítottam a VPN szervert a NAS-on, PPTP-t, majd Windows és Android klienssel is tökéletesen tudtam csatlakozni, összesen nem volt 3 perc a beállítás. -
felho001
tag
válasz
_kovi_ #38876 üzenetére
Nekem nfs van beállítva az szerintem jobb mint az smb, és a megosztott videó mappa allat van engedélyezve a hozzáférés úgy hogy léterhoztam egy mediacenter felhasználót és annak vannak beállítva az írás olvasás engedélyek. Nekem is mede8er 600 van meg tv és csont nélkül megy minden.
-
seger
addikt
Ha egy távoli gépről 200GB-adatot kell eljuttatnom a nasra, hogy a leggyorsabb? Ftp vpn vagy valami?
-
Rosep
senior tag
Szerintetek ha az eMAG-on rendelek egy olyan cuccot, ami romániai beszerzésű, lehet gond a termék beregisztrálásánál ebből?
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy elveszett a sok hozzászólás között az enyém.
Van ötlete valakinek? -
Tamarel
senior tag
válasz
#29810560 #38882 üzenetére
Úgy, hogy a NAS folyamatosan be van jelentkezve és ezen a meglévő csatornán visszafelé (estabilished tcp session). Mindegy mennyi eszközön megy át.
Tehát QC helyett kellene egy port átirányítás (pl. 5001 -> nas ip-je 5001), és azon elérni kívülről. Ekkor lesz közvetlen a kapcsolat.
(Nem említve, hogy az alapértelmezett port-on próbál majd mindenki betörni, syno ellen írt vírus terjedni, stb. Ezt meg szokás változtatni.)
-
_kovi_
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #38878 üzenetére
Köszi!
Amiket belinkeltem képeket azokon jól volt beállítva?
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #38877 üzenetére
Amúgy teljesen nem tudom hogy működik a Quick Connect, de azt pl. már kipróbáltam, hogy ha DDNS is van élesítve akkor a relay rögtön átugrik a DDNS-re, az meg a WAN IP-re mutat.
-
Tamarel
senior tag
válasz
#29810560 #38875 üzenetére
Kifelé felépült egy kapcsolat, azon kétirányú a kommunikáció, de befelé nem tud jönni új kapcsolat. Vagyis alapesetben mindkét oldal csak a synology.com-al beszélget.
Ha pl a cél-port a 443, attól a a forrás még nem az. Ha windows-on vagy, írd be a "netstat -a" parancsot, hogy lásd az aktuális kapcsolatok forrás- és cél-adatait.
Ha esetleg érdekelnek a részletek, így találod meg:
tcp/ip, source port, destination port, session (osi layer), network address translation -
Mezga Aladár
veterán
-
_kovi_
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #38874 üzenetére
Nekem mindegy csak működjön.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #38872 üzenetére
"Akkor ha a routeren nincs beállítva a 80-as port hogyan netezek a pc-röl?"
Nem értem a kérdést.
"Ez nem így van. Ha a nas bentről a 80/443 porton kifele kommunikál akkor a router a választ automatikusan visszaküldi a nasnak. Próbálj ki egy port szkennert."
Egyről beszélünk. Ugyanazon a porton jön be a válasz, amin a hívás kimegy.
-
_kovi_
aktív tag
válasz
#29810560 #38871 üzenetére
Sziasztok!
Tudna valaki egy teljes leírást adni, arról hogy miként kell beállítani a Synology-n hogy a medialejátszó(Mede8er 600X) csatlakozni tudjon a NAS-hoz?
Van több felhasználóm, de sajnos mindegyikre login failed-et ad a Med. Már full admin-ra vannak beállítva teljes hozzáféréssel, de nem enged belépni a NAS-ra.
Köszi!! -
Mezga Aladár
veterán
-
törölt tag
válasz
Tamarel #38868 üzenetére
Nem tudom pontosan, de valószínűleg így jut be.
Részlet a Quick Connect Help-ből:
"Troubleshooting
If you see the Network error occurred message, this means the QuickConnect service has stopped due to network errors. Please check the following:Your Synology NAS is connected to an active network (at Control Panel > Network > Network Interface).
The DNS server and default gateway settings are properly configured (at Control Panel > Network > General).
Make sure the Synology NAS can access the Internet using the following destination ports: 80, 443, 8888.
When the network errors are fixed, the QuickConnect service should resume automatically within a few minutes." -
Tamarel
senior tag
válasz
#29810560 #38865 üzenetére
tehát szerintem kizárt, hogy a relay szerveren átmenjen a forgalom
Ha egyik oldalon sincs nyitva egy port sem (mindkettő passzív), akkor mégis hogy máshogy tudna menni?
A Quick Connect bekapcsolásakor a felhasználási feltételek között vannak érdekességek, érdemes elolvasni...
Pont arra való, hogy mobil eszközről mindig mindenhonnan legyen alap-elérésed.
Ha már valaki meg tud nyitni egy portot a router-en (pontosabban forward), akkor elég a dinamikus cím:port megadással csatlakozni. Így pont-pont kapcsolat és gyors is. -
törölt tag
válasz
Borisz76 #38863 üzenetére
"Ha jól gondolom akkor a QC-s hozzáférés, adatok átmennek a Synology szervereken is...."
Szerintem rosszul gondolod. A Quick Connect relay csak az IP cím felderítéséig szükséges. A két kapcsolat -feltöltő-letöltő - már a saját IP-jével kapcsolódik össze és közvetlen egymás között megy az átvitel, tehát szerintem kizárt, hogy a relay szerveren átmenjen a forgalom.
A VPN egy kicsit más tészta. Ott a VPN szerver képzi az alagutat és a titkosítást.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
matoland #38861 üzenetére
Ha jól gondolom akkor a QC-s hozzáférés, adatok átmennek a Synology szervereken is....
Ez okozhatja a lassabb átvitelt.Mondjuk egy VPN-s kapcsolat is hasonló mert hiába nagy a feltöltési sebesség a forrás oldalon és nagy a letöltési sebesség a céloldalon ....a közbeiktatott szervertől sokminden függ.
A VPN-s szerver , előfizetés sebessége határozza meg a céloldali letöltési sebességet.Esetleg majd más ír tapasztalatot mert én így még nem használtam.
-
allein
addikt
válasz
allein #38781 üzenetére
Sziasztok. Tudtok ebben a kérdésben segíteni - (#38781) allein , van valakinek bármilyen tapasztalata
-
matoland
csendes tag
-
matoland
csendes tag
sziasztok, valaki tudja miért lehet az, hogyha van egy 1000/200-as netem és távolról belépek a nasba, le akarok tölteni róla egy fájlt és az csak 1-3 MB/s-el tölt? holott a netem bírná bőven és a nas is. Hálózaton belül 20MB/s-el tudok róla letölteni. DS118
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani a NAS-sal, hogy Google Drivera töltsön fel fájlokat, amiket én szeretnék és ahova én szeretnék de ne szinkronizálja le az egész Drive tartalmát a NAS-ra? Ha igen, akkor mire van szükségem?
Tud több Drive fiókot is kezelni?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Rosep
senior tag
Kicsit gondolkodtam ezen az EDS14 projektemen.
Végülis elvagyok én 3 lemezzel is. Akkor vennék egy DS116-ot, meg egy kettes HDD házat.
A belsőbe mehetne a letöltős vinyó, azt nem létszükséglet NTFS-ben hagynom. A két külső meg maradhat NTFS. Anyagilag jobban jövök ki (kb. 70-ből meglenne) és erősebb is a 116-os.
Az lenne még a kérdésem, hogy mennyire hangos egy ilyen egylemez NAS-nak a ventije? Esetleg kiiktatható-e, melegszik-e annyira benne egy RED hogy kelljen? Illetve nem kiabál-e ha lehúzom? -
Borisz76
nagyúr
-
claire78
senior tag
válasz
vadmajomka #38840 üzenetére
De azért a NAS-t beüzemelted, nem? Az a lényeg. 🙂
Helyedben csak egy IEC apa csatlakozót vettem volna, és egy hosszabbítóra felszerelni. Ha neked nem megy, ezt kb. 5 perc alatt meg is csinálják neked. 😉 -
claire78
senior tag
válasz
vadmajomka #38835 üzenetére
Akkor mire a hiszti? 😜😈
Szünetmentesek 90%-a IEC anya csatlakozóval szereltek. -
Pubszon
veterán
válasz
vadmajomka #38834 üzenetére
Ezt jó tudni, nem gondoltam, hogy ehhez ezt a típust adják.
Ehhez tényleg kell ez az átalakító, viszont ha egy elosztót dugsz rá, akkor több dolgot is köthetsz a UPS-re. -
ahab1313
csendes újonc
Tudtok-e arról, hogy a Synology Download Station-je képes-e arra, hogy torrent filmet letölt stream opcióval. Arra gondolok, amit pl uTorrent tud, tehát sorban tölti le a csomagokat, így pár perc után el tudod kezdeni nézni a filmet, úgy, hogy még nem töltötte le az egészet.
Illetve, ha ez a feature nincs benne, lehet-e telepíteni olyan torrentklients a NAS-ra, ami ezt tudja?
-
gyugyo79
addikt
válasz
vadmajomka #38829 üzenetére
Bemész egy rendesebb villamossági boltba és megcsinálják neked ha nem készet adnak a kezedbe.
Én ilyet mindig tartok magamnál régen az összes komolyabb szünetmenteshez ilyen csatlakozó volt és még mindig a nagy többség ezt használja.
-
Pubszon
veterán
válasz
A NAS adapteréből nem lehet kihúzni a kábelt?
213j, 212j és a 216+II adaptere olyan, az biztos.
Ilyen a csatlakozójuk. -
törölt tag
válasz
A szünetmenteseket többféle kivitelben gyártják. Magyarországra DIN szabványú kell. (Más néven Schuko aljzatos, nem pedig IEC aljzatos.)
-
vadmajomka
tag
válasz
Pubszon #38616 üzenetére
Csak másoknak okulásul :
Megvettem a Synology ds118 NAS-hoz az APC Back-UPS 700VA (BX700UI) szünetmentes tápegységet de sajnos a kettőt nem lehet összehozni az általad javasolt kábellel (amit a szünetmentes mellé is csomagoltak).
Feltúrtam a netet és egy ilyen spéci adapter kell a kapcsolat létrehozásához: [kép]Fentiek alapján nekem egy sima hagyományos dugaljas szünetmentes táp kellett volna
-
gyugyo79
addikt
-
DarkChild
senior tag
-
Laslie
tag
Sziasztok!
Van egy HP T610 vékony kliens gépem 8GB RAM-al, amit NAS-nak használok XPEnology-val.
A DSM 6.1.4-15217 update 5 fut rajta.
Eddig meg vagyok vele elégedve, jól teszi a dolgát. Nem fut rajta sok app (download station, photo station, video station, antivírus).
Amit nem értek, az az, hogy mi foglalja le a memória nagy részét? Van arra valami mód, hogy ezt kiderítsem? -
gyugyo79
addikt
válasz
Tesztelo.hu #38823 üzenetére
De akkor olyan 0.3TB -ot keresel ? Mert a boltban 3 TB -osnak eladott lemez az 2.7 TB valósan. Az a kb. 300 GB adat nincs lomtárba vagy valami más formátumba a lemezen ?
Érdemben egy live Linux alól tudsz rajta bármit nézni esetleg ellenőrzést futtatni.
-
Tesztelo.hu
senior tag
A NAS-omhoz USB-n van csatlakoztatva egy 3 TB-os Ext2 fájlrendszerű vinyó, amin kb. 2,4 TB film van, ennek ellenére a NAS 100 MB szabad helyet jelez. Gyanús, hogy valami fájlrendszer szintű hiba van. Mivel külső egység, a NAS-on nem tudok semmilyen fájlrendszer szintű ellenőrzést végrehajtani. PC-re kötve a vinyót Windows alatt ez megoldható valamivel?
-
WaterWave
veterán
kipróbáltam nasommal a bytecoint bányászatot (nem bitcoin)... érdekes
-
gyugyo79
addikt
Hát akkor több ötletem nekem nincs ha megy egy böngészőből akkor ennek is kéne mert ez egy kicsit módosított chrome amúgy (DSM -ből a parancsikonjára kattintva).
Azt nem tudom számít e én a 64 bites zip -et szoktam leszedni ahol kell (és a rendszer 64 bites) és meghajtó gyökeréből vagy egy oda rakott mappából és nem program files -ból indítom el / rakok ki parancsikont nem telepítem meg ilyenek.GenyooO
Bár sose próbáltam, úgy tudom van Windows alá rsync server emulátor. Ahhoz meg tudnál már csatlakozni vele. -
GenyooO
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tud nekem segíteni abban, hogy miképpen tudok hetente egyszer biztonsági mentést csinálni a NAS-on található egyik mappáról a hálózaton található pc-re?
Hyper backup-ban nem találtam ilyen funkciót.
Üdv.
-
htw
tag
Tudnátok abban segíteni hogy a torrent fájlt miért nem tudom hozzáadni a letöltéshez?
Kiválasztom a torrentet.
Megnyitom a ds get-tel.
Kiválasztom a mappát.
Nem engedi a hozzáadást (halvány a gomb) csak a még se.
Ha a ds getben nyitom meg és próbálom hozzaadni ugyan ez a helyzet.
Már töröltem a programot és újra raktam. Se ios se androidon nem megy. A ds fileban látja a vinyón lévő dolgokat. Meg is tudom nyitni de a da get nem megy.
A feladatok közt nullát mutat.
Synology rt1900 router.
Eddig jól müködött. -
-
törölt tag
válasz
BullZeye #38809 üzenetére
Nem a csomagkezelőből hanem ssh-n telepítettél, és nem látod ott? Nos akkor gondolom az adott dokumentációban az is megvan hogy azt hogy törlöd
Mit telepítettél ami nem volt meg a csomagkezelőben? Eddig én még nem találkoztam olyannal valahogy, de lehet hogy rossz fele néztem.
-
törölt tag
válasz
Borisz76 #38808 üzenetére
Akkor nyertem.
.... mert, én kb. egy évig mindent elolvastam - amit elértem az Interneten, többek között ezt a fórumot is nyomon követtem - míg végül a Synology mellett döntöttem és megvettem/beüzemeltem. ... és még így is voltak - sőt még most is vannak - kérdőjelek az üzemeltetés során. Lásd pl. levelezés (Mail), amit előtte sosem használtam.
A "profi" szó egyébként idézőjelben van, mert az informatikában nem lehet eleget tudni, minden nap új dolgokat hoz.
-
törölt tag
válasz
BullZeye #38803 üzenetére
A programokat egy klikkel el tudod távolítani. A fileokat amiket létrehoztál, ahogy a megosztásokat is szintén percek alatt tudod törölni.
Igazából nincs olyan módszer, amivel fájdalom mentesen csak egy mappát és csak bizonyos vagy minden programot törölj.
Persze csinálhatod azt is, hogy kimented a fontos mappákat egy pc-re pl és az egész nast reseteled 2x4 másodperces resettel, felhúzod rá újra a dsm-et és felépítesz mindent mint amikor kibontottad, de igazából ebben nem látok sok értelmet. Semmivel se leszel jobb ezzel, nem fogsz se sebességben se tárhelyben nyerni semmit.
Ha úgy érzed, hogy túl sok mindent állítottál amire már nem emlékszel, és tiszta lappal kezdenéd újra, akkor értelmesebb _szerintem_ hogy ha törlöd a megosztási mappákat amik tutira nem kellenek, és egy 4mp-s resetet adsz neki, hogy a beállítások és userek törlődjenek. Így tuti hogy a download mappád megmarad.
Mindkét út járható, de ez azért nem windows, hogy ha teleszemeteled, akkor reinstallal kelljen javítani
-
spetya72
tag
Sziasztok.
Milyen felhőszolgáltatást javasoltok?
Kb 1TB-ra lenne szükségem. -
BullZeye
veterán
Az elmúlt 2-3 évben iszonyat mennyiségű fölösleges dolgot telepítettem NAS-ra, és sok helyen van fölösleges fájl.
Van mód arra, hogy mindent állítson vissza alapra, és csak a volume1/downloads maradjon meg? Szóval nem csak a beállításokat szeretném resetelni, hanem ténylegesen a fájlrendszert is szinte nullázni, hogy törlődjenek a fölösleges fájlok mappák és csak a saját adatok maradjanak meg.
Vagy ez a művelet igazán akkor működik csak, ha veszek egy új HDD-t Synologyba és utána manuálisan visszamásolok mindent?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Total Commander
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DOOM - The Dark Ages
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia