- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Socket AM4
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pékmester
tag
Urak,
gondolkodom, egy backup NAS-on, ami fizikailag máshol lenne mint az enyém. Arra gondoltam, hogy veszek használtan vmi egylemezest, bele egy vinyó és igazából futnia sem kellene 0-24-ben, csak akkor amikor ment. Meg lehet ezt így csinálni? Mittudomén hetente egyszer bekapcsol (vagy én távolról) és csak szinkronizál a NAS-ommal, majd visszaalszik.
Igazából 4 terra adatról van szó, kb, nézegettem a felhő árakat, de marha drágák. Szerintem hosszú távon így jobban kijövök. -
Pékmester
tag
Sziasztok!
Transmissiont használókat kérdezném, hogy a "Too many open files" hibaüzenetet mi okozhatja? Kb 60 torrent van seedben, ezt nem találom túl soknak. A hibaüzenet akkor jelenik meg, amikor hozzáadom a torrent fájlt. El sem kezdeni letölteni. Pár éve belefutottam már ebbe, de nem emlékszem, mi volt a megoldás.
-
Pékmester
tag
válasz
Borisz76 #98000 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy a RAID1es lemezeken vannak a fontos adatok, plusz a PC-n. a másik köteten lévő dolgok annyira nem fontosak.
kábelt cseréltem.
felcsatlakozattam a virtuális meghajtókat. egyelőre szépen, gyorsan mennek. tesztelgetem őket.
Ami instabil az a transmission. ezt használom torrentre. ez a synology felületről is nehezen nyílik meg, ha megnyílik egyáltalán. ehhez ugye van pc kliens is. ami szintén hol megy, hol nem. -
Pékmester
tag
válasz
Borisz76 #97994 üzenetére
A NAS és router közötti kábel csatlakozó pöcke letört, a csatlakozó mozog az aljzatban. Ez most cserélem.
A NASnak fix IPje van, bár az csak a NASon van beállítva.
(Lehet, hogy nem volt szerencsés abból a tartományból választani fix IPt, amelyik tartományból a router osztja automatikusan az IP címeket?)
Átvariálom azt is más címre. -
Pékmester
tag
válasz
Borisz76 #97977 üzenetére
Még mielőtt válaszolnék, annyit tudni kell az előzményekről. Ez a rendszer egyszer már működött nekem normálisan ezekkel a hardverekkel. Pár hete vettem még HDD-t a NAS-ba, és már benne lévő kettőt is variálni akartam. (RAID 0-ból, RAID 1-be) Természetesen ez az adatok elvesztésével és a DSM újratelepítésével járt.
A 2 db 8TB-os HDD ment RAID1-be, ez lett a Tárlókészlet 1, alatta kötet 1
a 2 db 10 TB HDD meg ment RAID 0-ba, ez lett a Tárolókészlet 2 kötet 2. (Itt tenném hozzá, hogy bármikor megnyitom a tároláskezelőt, kiírja, hogy a Beállítások alkalmazása sikeretelen. DE hogy itt mire gondol, azt nem tudom.Szóval lassú a NAS elérése, akár a böngészőn keresztűl a kezelőfelületen, akár a NAS-ra való másolás is. Ezt általában FTP-n keresztű szoktam, a total commanderen keresztűl.
Nagy méretű fájloknál sem másol 10-11 MByte-nál gyorsabban, holott kb 90-110 között másolt korábban.
Nincs felcsatlakozva a megosztott mappa virtuális meghajtóként.Én úgy gondolom, hogy a hálózati beállításoknál cseszhettem el valamit.
Ezekkel az port beállításokkal hadilábon állok.
A routeren engedélyezve van az UPNP, a NASnak megmondtam, hogy állítsa be a routert. Egy darabig gondolkozott, de hibaüzenet lett a vége. Ugyanakkor a routeren is vannak virtual serverek beállítva. ftp-nek, transmission-nak, stb. Valahol itt lehet a gubanc. -
Pékmester
tag
válasz
Borisz76 #97972 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy időt szánsz a problémámra.
A Digi routerébe optikai kábel megy és bridge módban van. (Ezt az ügyfélszolgálat erősítette meg)
A saját routerem router módban van, Ő osztja az IP címeket
A switch a saját routerre csatlakozik, DHCP kikapcsolva rajta. Ő csak többfelé osztja a netet a nappaliban. (PC, média lejátszó és streamer)
A NAS a saját routerre csatlakozik.Bejön az optikai kábel és csatlakozik a bridge módban lévő digi modemhez. Ehhez csatlakozik a saját TP-Link routerem. A saját routerhez csatlakozik közvetlenül a NAS, illetve a switch. Ezek az előszobában vannak. Innen, a routertől jön be a nappaliba egy CAT5 kábel a switchhez. Megvan a gigabites kapcsolat, ezt a switch hátulján a zöld led jelzi, illetve a switchbe belépve, látom is.
A switchez csatlakozik a PC, meg két hálózati lejátszó.
Az általad említett 2. pont a helytálló. -
Pékmester
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy személyes segítséget kérek tőletek, mert belefáradtam, hogy sem a belső hálózatom, sem a NAS nem működik úgy ahogy szeretném. Valamit nagyon összekeverhettem, mert instabil rendszer, hol gyors, hol lassú, hol egyáltalán nem működik.
Dunaújvárosban élek, lenne valaki, aki személyesen beállítja nekem a belső hálozatomat és a NAS-t? Synology 920+. Semmi extra, fut rajta egy transmission kliens a torrenthez, meg lesz szinkronizálás egy másik, távoli NAS-hoz. A belső hálozatban van egy digi modem, egy tp-link router, megy egy tp-link switch.
Természetesen nem ingyen kérem.
Köszönöm! -
Pékmester
tag
Sziasztok!
Van egy 920+ 4 fiókos NASom. Eddig 2 db 8TB os vinyó volt benne RAID 0-ban. Most kitaláltam, hogy szeretném RAID1-ben használni a továbbiakban a 2 vinyót. Meg tudom ezt úgy csinálni, hogy ne kelljen gyári visszaállítást csinálni? A két vinyót újraformáznám, mivel ezúttal a Btrfs fájlrendszert használnám, csak azt a rengeteg beállítást nem csinálnám végi újra az elejétől.
-
Pékmester
tag
válasz
burgatshow #96506 üzenetére
Köszi
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
920+ Nasom van, vmi kiegészítő hűtésen gondolkodom. Laptop hűtő alá ér valamit? Vagy van vmi hatékonyabb megoldás? Most már 4 vinyó lesz benne, jó lenne vmi plusz hűtés a saját ventiken felül.
-
Pékmester
tag
Úgy néz ki sikerült! Apró banánhéjon csúsztam el. a xxxxxx.synology.me címet írtam csak be a böngészőbe. ha kettősponttal utána írom a port számot, akkor működik
köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Pékmester
tag
válasz
burgatshow #96317 üzenetére
Közben ellenőriztem: a whats my ip address ugyanazt mutatja mint a routerem. Akkor nem vagyok NAT mögött.
-
Pékmester
tag
válasz
burgatshow #96317 üzenetére
85
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék szépen a DDNS beállításhoz.
Elolvastam több beállítási útmutatót, megnéztem több videót, lépésről lépésre beállítottam mindent és mégsem működik.
A NASnak fix IP címe van a hálozaton. Létrehoztam a DDNS szolgáltatást a megfelelő menüpont alatt, állapota "Normál".
A Synology accountot létrehoztam, belépve látszódik a szolgáltatás
Az internet szolgáltató modeme bridge üzemmódban van, a saját routeren beállítottam a virtual servernél (TP-Link) a megfelelő átirányítást.
Külsö csatlakozáskor hosszú várakozás után a "webhely nem nyitható meg" válasz fogad.
Elfogytak az öteleteim -
Pékmester
tag
Sziasztok!
Létezik arra megoldás, hogy egy külső FTP szerver könyvtárait időközönként, automatikusan szinkronizáljam a NAS-sal?
-
Pékmester
tag
válasz
#46824192 #80880 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Sajnos nem jött be, de érdekes rejtélyre bukkantam.
Itthonról úgy szimulálom a külső hozzáférést, hogy a mobilról adok hotspotot a laptopnak.
Van egy saját meg egy céges mobilom. Ha a sajátomról adok netet akkor kidob, ha a cégesről, akkor beenged. Ugyanezt csinálják a mobilok böngészői is."Esetleg még megnézni ,hogy az ssl (https)aláírással minden rendben van e."
Próbáltam tanusítványokat importálni a chrome-ba, de semmi haszna. A kapcsolat nem biztonságos.
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
Olyat produkál az én kis drága Synologym, hogy furcsán viselkedik, ha távolról akarok hozzáférni. DDNS beállítva, minden frankó, meg is jelenik a bejelentkező felület, ahova beírom a nevet és jelszót, onnan egy pillantra továbbugrik, majd visszadob a bejelentkezés elejére.
Természetesen itthonról minden sima. -
Pékmester
tag
Sziasztok!
A DDNS beállítása után szépen működik a távoli hozzáférés. Kivéve Transmission-nél. Ha belépek távolról a synology felületére, majd megpróbálom megnyitni a transmissiont akkor Invalid Http Response-szal utasít el. A PC-n lévő Transmission remote sem enged a távoli beállításokkal csatlakozni. Hol kezdjem a hibakeresést? Köszi.
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
Napi szinten 20-30 ilyen üzenet érkezik a NAS-tól:
"A(z) [116.105.161.234] IP-címet a(z)**** NAS blokkolta a következőn keresztül: SSH. "
SSH ki van kapcsolva. Mit lehet ezekkel kezdeni?
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
DS215j NASomon frissítettem a DSM-et, a 7esre. Minden szép és jó, kivéve, hogy a media lejátszóim egyikse sem tud azóta csatlakozni a NAShoz. Telefon, tablet, laptop gond nélkül.
WD TV azt irja ki, hogy rossz felhasználónév és/vagy jelszó, ami nonszensz, hiszen egyik sem változott. Az Asus OPlay meg csak annyit ir, hogy sikertelen csatlakozás. Mit ellenőrizzek még? -
Pékmester
tag
Sziasztok!
Transsmission beállításokkal küszködöm ismét. Ez a peer listening port csak nem akar megnyilni, Legalábbis a Transmission szerint. Minden más forrás nyitottnak mutatja. Van valami tippetek, hogy mit kellene még beállítani hozzá?
-
Pékmester
tag
Urak, azt áruljátok el nekem, hogy Hálózati meghajtóként állítottam be a NAS pár könyvtárát. Néha működik, néha nem. Van amikor elkezdek másolni le vagy fel a NASról, egyre lassul a sebesség, majd megáll. Ismeretlen hiba. Teljesen random a kapcsolat a NAS-sal. Van amikor gyors van amikor akadozik, van amikor meg egyáltalán nem csatlakozik a hálozati meghajtóhoz. Mit ellenőrizzek?
-
Pékmester
tag
sziasztok!
Synology Cloud Station Driveot használok a NAS-sal való szinkronizálársa. Ha újratelepítem a Windowst, ezáltal ezt a programot is, akkor újból végigfuttatja a szinkronizálást? Ami marha sok idő, mert újból másolgatja a sok ezer fájlt.
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valakit, aki hálózati és NAS beállítást vállal helyszinen? Egyszer rendbe rakja és nem kellene sz*pnom vele állandóan.
-
Pékmester
tag
válasz
#29810560 #49902 üzenetére
"Ennek a "hibaüzenetnek" valószínűleg az égadta világon semmi köze a tényleges hibához, csak valahogy erre fut ki a folyamat hibakezelése."
Igen, én is ezt gyanítom. Mivel akkor is ezt írja ki, amikor egy FAT fájlrendszerre akartam véletlenl egy 7 gigás fájlt másolni.
A gond az, hogy most folyamatosan jelen van a probléma. Nem tudok fel/le másolni.
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
A synology NAS könyvtárait egy-egy hálózati meghajtónak csatlakoztattam. Total Commanderrel kezelem a fájlmozgásokat. Normál esetben minden szépen működik, 80-85 Mbites sebességgel tudok másolni fel és le a NAS-ra. Néha azonban rájön az "ötperc", nagyon belassul, majd kiírja, hogy "Szüntesd meg az írásvédettséget" TC és Fájlkezelő is ezt produkálja. Természetesen semmilyen írásvédettség nincs sehova beállítva.
-
-
Pékmester
tag
Nem csak a szinkronizálással akadt problémám:
Total Commandert használok fájlok mozgatására. Létrehoztam egy hálozati meghajtót, mely a NAS egyik könyvtárát mutatja. Ide másolnék fel fájlokat a gépről, de folyamatosan elakad a másolás, "Szüntesd meg az irásvédettséget" hibával. Innentől kezdve el is veszti a kapcsolatot a hálozati meghajtóval, csak au újraindítás segít. Mi lehet a problem? -
Pékmester
tag
Urak, aki használja szinkronizálásra a Cloud Station Drive-ot, az megtenné, hogy felvilágosít a logikájáról?
A két megadott könyvtárban ugyanazok a fájlok vannak, módosítás nélkül. Tehát ha ráeresztem a szinkronizációt, én azt várnám, hogy látja, hogy ugyanaz és kész. Nem kell csinálni a semmit. Ehhez képest okoska össze vissza elkezd másolgatni, felfelé, lefelé, és 2 óra után ugyanaz a végeredmény mint előtte volt. Szinkronban van a 2 mappa. -
Pékmester
tag
Sziasztok! Elindítottam egy Synology felhőbe mentést a NAS-on. Fotók, kb 400 giga, rengeteg fájl. Sejtettem hogy sokáig tart, de azt nem hogy lassan 24 órája csinálja és 43%-nál jár. Fel még el se kezdtem tölteni. Csak nálam ilyen lassú ez?
-
Pékmester
tag
Sziasztok! Meglévő 2 fiókos NAS-om mellé vennék még egy 2 fiókosat.
A jelenlegi egy EATON 3S 700 szünetmentessel kommunikál USB porton. Képes hálozati kábelen keresztűl ez az EATON kommunikálni az új NAS-sal? Áramszünet esetén lekapcsolni a vinyókat, nehogy sérüljenek pl. Ugye csak 1 usb csatlakozója van. -
Pékmester
tag
Sziasztok!
Meglévő 2 fiókos NAS-t bővítenék. 2 db 3TB vinyó van most benne. 4 lemezest tervezek venni, plusz 2 db 6TB lemezt. Belerakhatom az újba, úgy, hogy a 2x3TB és 2x6TB. Akkor lesz egy 6 és 12TB kötetem. Tükrözni nem akarom.
-
Pékmester
tag
Szeretnék egy hálózati meghajtót hozzáadni. A NAS egyik könyvtárát. De az intézőben nem látom a NAS tartalmát. Hogyan működik ez?
-
Pékmester
tag
Srécok, ez a Cloud Statiom Drive kezd az agyamra menni. Ugyanazt szinkronizálja folyamatosan. Pár hete kb 17000 képet raktam fel, szépen leszinkronizálta a NAS a laptoppal. Most valamilyen rejtélyes okból újrakezdte. Vajon miért? Semmit nem változtattam, töröltem. A vicc az, hogy a laptopon rajta vannak a fájlok, ő meg tölti le a NAS-ről és írja őket felül. Nem is értem...
-
Pékmester
tag
Sziasztok! Ha nagyobb adatmenniséget szedek le a NAS-ról, akkor általában közvetlenül hozzá dugom be a külső vinyót, usb 3 mindkettő. Viszont a sebességgel nem vagy megelégedve. Stabilan 45 mega. Ez elég karcsú, nem?
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
Milyen szünetmentest ajánlotok egy 2 lemezes Synology NAS-hoz? Ami USB-vel kommunikál és áramszünet esetén leállítja NASt.
-
Pékmester
tag
Urak, a következőkben kérnék segítséget. Van egy 2 fiókos Synology NAS-om, 2 db 3TB-s vinyóval. Kezdem kinőni a helyet, bővíteni kellene. Vegyek egy 4 fiókosat, vagy inkább ezt hagyjam érintetlenül és vegyek még egy 2 fiókosat és akkor 2 NAS lesz. Melyik az egyszerűbb?
-
Pékmester
tag
Ajánljatok légyszíves egy szünetmentest egy 2 vinyós Synology NAShoz. Gondolom olyan kell ami usb-n tud kommunikálni a NAS-sal, hogy áramszünet esetén annak legyen ideje lekapcsolni magát.
-
Pékmester
tag
Remote Transmission appot állítanám be, hogy bárhonnan láthassam a NASon futó torrentklienst.
Viszont nem boldogulok a beállításokkal. Host és Port mi legyen? -
Pékmester
tag
válasz
eric.cartman #25488 üzenetére
méri, de valamiért rohadt lassú.
érdekes, hogyha windows intézőben másolok, akkor nem írásvédettség problémája van, hanem megszakad a kapcsolat a szerverrel. nem értem hol lehet a hiba. egyik pillanatról a másikra lelassult. a médialejátszó is akadozva játssza a filmeket.... -
Pékmester
tag
hálozati sebességet mivel tudnék mérni? a NAS meg a PC között?
-
Pékmester
tag
sziasztok!
a nas konyvtárai meghajtóként vannak csatlakoztatva. total commanderben szoktam másolgatni róla. azonban az utóbbi időben folyamatosan feldobja a "szüntesd meg az írásvédettséget!" nem is értem, hiszen csak másolok. mi okozhatja ezt?
illetve nagyon lelassult az egész nas. a transmission kliens is lassan csatlakozik. -
Pékmester
tag
Sziasztok!
Elkezdtem használni androidos clod station progit. Szépen frissíti is a NAS-ra a képeket, de sajnos a NAS.ról is visszarakja azokat, amiket a telefonról már töröltem. Azokat a NAS-ról is törölnie kellene. De ezt nem tudom az app-ban beállítani.
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
Elkezdtem használni androidos clod station progit. Szépen frissíti is a NAS-ra a képeket, de sajnos a NAS.ról is visszarakja azokat, amiket a telefonról már töröltem. Azokat a NAS-ról is törölnie kellene. De ezt nem tudom az app-ban beállítani.
-
Pékmester
tag
Szasztok!
Több user be van állítva a NAS hozzáférésre. Mobilon és PC-n viszont a Transmission klienshez csak az egyik user tud kapcsolódni. Minden user ugyanazokkal jogokkal rendelkezik. Mitől lehet ez?
-
Pékmester
tag
válasz
Mezga Aladár #19512 üzenetére
Koszi, ez eddig is be volt kapcsolva.
-
Pékmester
tag
Erre van esetleg ötlet?
A másik gondom, hogy WIN 8 alól, fájlkezelő programban nem látom a NAS-t. Illtve látom, csak visszadob, hogy nincs ilyen egység a hálozaton. Böngészőből tudok csatlakozni. -
Pékmester
tag
válasz
kaciokos #19382 üzenetére
köszönöm, ezzel meg is oldódott a probléma. újra indítottam és szépen felfűzi hálozati meghajtóként a NAS-on lévő könyvtárakat.
A másik gondom, hogy WIN 8 alól, fájlkezelő programban nem látom a NAS-t. Illtve látom, csak visszadob, hogy nincs ilyen egység a hálozaton. Böngészőből tudok csatlakozni.
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
Hálozati meghajtónak hozzárendeltem a NAS pár mappáját. El lehet valahogy érni, hogy ne kérje minden egyes bekapcsoláskor a jelszót? Így nem tudja a windows automatikusan csatlakoztatni. -
Pékmester
tag
sziasztok!
win8-ról nem érem el fájlkezelőből vagy total commanderből a NAS-t. böngészőből simán látja. hálozatnak "magánhálozat" van beállítva. mit csekkoljak még?
-
Pékmester
tag
Azt áruljátok még el nekem légyszi, hogy fájlkezelésre milyen progit használtok? Ez a File Station elég gyér. Total Commadert próbáltam, de azzal valamiért állandóan megszakad a kapcsolat.
-
Pékmester
tag
válasz
Bobbacsi #18850 üzenetére
Köszönöm szépen, megtaláltam végig is mentem rajta, de egyelőre nem műxik.
Feltelepítettem a Transmissiont, valamint a Transmission Remote GUI-t is.
A routeren megcsináltam a port range forwardingot,a leírás szerint.
Be van állítva a könyvtár: volume1/Torrent
El is kezdi leszedni, de pár másodperc múlva, ezzel a hibaüzenettel dob ki."Error: No data found! Ensure your drives are connected or use "Set Location". To re-download, remove the torrent and re-add it."
Kellene látnom a File Station-nél egy Transmission könyvtárat?
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
Vettem egy DS215j-t. Ismerkedem vele egyelőre. Le van valahol írva magyarul, hogy egy Transmission torrent klienst hogyan lehet telepíteni rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- Renault, Dacia topik
- Sorozatok
- Futás, futópályák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest