Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Van egy DS118-as amiről megosztanék egy kb. 4 GB-os mappát ami rarba van csomagolva. A netem UPC 120/10 Mb/s. A linket amit a File Station generált elküldtem ismerősnek aki elkezdte a letöltést, de hívott, hogy nagyon lassú. Azt írta ki neki a böngészőben, hogy kb. 7 óra a letöltés. Én megnéztem a Nason az Erőforrás figyelése widgeten és 100-300 KB/s között ingadozott a feltöltés. Ilyenkor ő mennyivel tud rólam letölteni? Az én netem feltöltési sebessége szabja meg? Neki a legmagasabb UPC nete van. Ha nekem 10 Mb/s a feltöltésem akkor azért 100-300 KB/s-nél gyorsabbnak kéne lenni, nem?
-
Véreshurka
senior tag
válasz
gyugyo79 #39864 üzenetére
Köszi!
SSH-ba belépve még azért bátortalanul csinálok bármit
DDNS-nél csak a hozzáadás alatti lehetőségeket néztem, azt hittem ott nézek el valamit, de így már megvan.
(#39887) baandii: nálam jarvis alapú kodin nem megy a tmdb, helyette a Universal Movie Scrapert használom, a kodi tárolóból telepíthető.
-
gyugyo79
addikt
válasz
rlazol #39893 üzenetére
Én 918+ al mértem VPN sebességet és olyan 5-10% bukó van csak a vpn tunel miatt. Open VPN kép. A max fel irány amin néztem 200 MBit/s és ez rendes használat mellet volt tehát egy 5 MB/s -es torrent feltöltés is van. Ha a 18,3+5 MB/s nézem ami ugye ~184 MBit/s akkor nem olyan gáz a VPN és a IPSec -el még lehet hozni olyan 1 MB/s -et.
allein
Mehet minden majd észre veszed, hogy amíg nem végez úgyis lassú lesz minden. Igazából időt nem nyersz mert annyival tovább fog minden tartani ha nem tovább mintha egymás után csinálnád. Max ugye az nem mindegy mikor van időd vele foglalkozni. -
rlazol
veterán
válasz
gyugyo79 #39838 üzenetére
A VPN-t még mindig nem próbáltam meg, mert erősen cidrizem a sebesség miatt, viszont WEBDAV-val sikerült, a NETDRIVE programot használva, a synology leírása alapján.
Így legalább az alap gépemen nincs gond, egyelőre.
Viszont ez csak egy 30 napos trial. Tudtok esetleg olyan programot erre a célra, ami ingyenes?
-
allein
addikt
Kedves Synology tulajdonosok. Amíg zajlik a merevlemezek ellenőrzése a háttérben, javasolt bármit is csinálni - torrentezni? Vagy inkább várjam meg a folyamat végét.
-
gyugyo79
addikt
válasz
baandii #39881 üzenetére
Ezt a hibát nekem KODI csak akkor írta, ha a scraper nem tudott infót lekérni a beállított helyről. Nem a NAS -ról hanem nálad a kép alapján a The Movie Database -ről. Ha megnézed Video - > Files -nál szerintem a könyvtárak ott vannak fájl szinten látod is őket csak Filmek - Sorozatok -hoz nem kerül be a tartalom mert nem tudja lekérni az információt hozzá a beállított scraper. Próbáld a scraper-t frissíteni vagy cserélni másikra, esetleg olyan KODI verziót rakni amiben jó. De sokszor a speciális változatoknál elég a türelem ha a készítő foglalkozik vele akkor idővel megcsinálja. A lényeg kb. hogy a NAS -on hiába indexeltetsz Video Stational a KODI max a PLEX -től vesz át Plex Kodi Connect -tel adatbázist. De az egészhez segítséget KODI szinten és megfelelő topikban fogsz hamarabb találni.
-
e90lci
senior tag
válasz
baandii #39885 üzenetére
Én még mindíg azt mondom,hogy valami hálózati gebasz van.Írás olvasási jog az gondolom ki van adva a nasban az nfs,smb megosztásoknál,ha eddig ment.Router újraindítás is megvolt?IP ütközés nincs?Nézd meg a routerben.
Uiélután leszek,akkor próbálok még segíteni,hacsak addig be nem indul.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Valkűr #39875 üzenetére
Bírja az, csak vissza kell fogni rajta a letöltő klienst.
Egyébként, ha új típus után néznél, ne foglalkoztasson a 2 vs 4 mag dilemma, mert a Transmission (a DS is az) esetén nincs muticore support.
Amennyiben a kb. 30 MB/s letöltési sebesség plafon megfelel, a DS118/DS116 jó választás. -
e90lci
senior tag
válasz
baandii #39869 üzenetére
És nincs valami ip ütközés?Nekem hálózati problémára utal amit írsz.Fix ip a nasnak meg a boxnak is.Ha lehetőséged van akkor mindent a routerben állítsd fix ip re a belső hálón és elmúlik minden gondod.Ha szolgáltatói eszközöd van akkor tegyél mögé egy saját routert és az dhcp -en.
-
baandii
senior tag
válasz
e90lci #39868 üzenetére
igen ezt tudom eddig így csináltam de a frissítés nem akar működni nálam mindig ez a hiba üzenet jön kodin: "Információ letöltése sikertelen. Nem lehet kapcsolódni a távoli kiszolgálóhoz..." vagy a themoviedb rossz vagy a kodinek van vmi gondja ezért gondoltam hogy vhogy megkerülöm a kodit...
-
e90lci
senior tag
válasz
baandii #39866 üzenetére
Szia
Ehhez nem kell indexelned a videó stationnal.NFS-en vagy SMB-n megosztod a nas videó tartalmát az androidos boxal,a libreelecben meg betallózod,hogy lássa ezeket a mappákat és megcsinálja magának a box.A boxban kiválasztod,hogy a mappát a themoviedb vizsgálja át minden bekapcsolásnál,vagy 1,2 óránként.És kész. -
baandii
senior tag
sziasztok,
ha a video statin-be indexelem a letöltött filmeket akkor ezek az adatok és borítok vhogy elérhetem a liberrelec-es s905x-es média lejátszómmal?
-
biker
nagyúr
Jött a napokban valami szájbavert frissítés a synora. vagy csak szimplán lassítanak, hogy vegyek újat?
Van egy DS216+II egység, 2x4TB WD red, minden frankó volt, pár napja kezdett szórakozni mikor párom betegen nézte volna a filmeket egész nap, elkezdte egyre lassabban betölteni a sorozatokat, aztán meg is állt lejátszás közben (DS Video és Apple TV)
Átálltunk VLC-re, de idővel azon is akadtak a filmek, sőt le is dobta a hálózatot a nas, ilyenkor villog a 2 lemez led, a lan led, senki nincs belogolva, nem is elérhető se lanon, se sehogy, harveresen kell lelőni.Ilyenkor amíg még be leleht lépni, akkor a gst-launch-1.0 process 50-60%-on fut (videó transzkódolás elvileg), és 100% proci használattal nyom egy szaros sd videót.
VLC-vel ekkor még megy, 20% terhelésssel, de pár óra múlva jöhet a reset.Mi lehet ez, amikor ilyet csinál? 600GB free van
Most lelövöm a time mchine backupot, mert az szeret szórakozni "integritás ellenőrzéssel" és átfésüli a 4-500GB-ot bytról bytera, de fene tudja, csak ez e a gond?
-
gyugyo79
addikt
válasz
Véreshurka #39862 üzenetére
Neki a képen amit berakott láttam, hogy van azért azt írtam.
Természetesen ezt is mint root ( sudo -i vagy su ...).du -ah /honnan/es_lehet alkonyvtar_is > /volume1/hova/barmi lehet a neve.txt
Ha jól van beírva végig megy és kiírja mindennek a méretét ami a megadott könyvtáron belül van (alkönyvtárakból is)"EuroDNS-t hogy tudtad felvenni"
A DDNS résznél testreszabás néven fut ahol hozzá lehet adni szolgáltatóak és van is egy példa a változókra, a szolgáltatóknál meg az van általában leírva, hogy hogy kell meghívni a linket, az ip lejelentéséhez. -
Véreshurka
senior tag
válasz
gyugyo79 #39800 üzenetére
Gondolom, ha a public mappa helyett mást írok be akkor oda menti. Ha így ahogy te írtad megcsinálom a parancsot úgy, hogy nincs public mappám akkor létre is hozza azt, vagy error üzenettel nem csinál semmit?
(#39847) kulu22: az EuroDNS-t hogy tudtad felvenni? Nem látok a legördülőben ilyen lehetőséget
-
felho001
tag
válasz
#31774976 #39853 üzenetére
nekem ez plex-el van megoldva az ismerőseim telepítették a plex és a DS videót a DS-hez csináltam felhasználót aminek megadtam a jogosultságot és azzal lépnek be a plex-el meg az én felhasználó nevem van beállítva ha valamelyik épp nem menne a másik biztos megy. A kodi-t nem ismerem nem használom.
-
-
Primary92
senior tag
válasz
Mezga Aladár #39855 üzenetére
Arra amire Patice is gondolhatott.
-
törölt tag
Sziasztok,
próbáltatok már kívülről mountolni NFS megosztást mondjuk Kodiban?
Az volna a célom, hogy családon belül, hálózaton kívül elhelyezett Kodi-s mediaplayer tallózza a userhez rendelt mappákat. Elvileg 111, 892 és 2049 portokon kommunijkál az NFS, nyitva is vannak, de mégsem érem el.
Köszi
-
toyee09
csendes tag
válasz
twingo16v #39850 üzenetére
Sziasztok!
Lassan eljon az ido es raszannam magam egy Synology Nas vasarlasara!
Amire hasznalnam:
2 ip kamera kezelese, fotok, videok, filmek tarolasa, tavolbol eleres, amire valo egy NAS
Ugy gondoltam 1. HDDre csak az ip kamera altal keszult felveteleket tolnam kimondottan es a 2. HDDre mennenek a sajat dolgaim(letoltesek,fotok, stb....)
Mindenkepp Synology erdekelne mert nagyon tetszik a felulete es folyamatos frissitesei, szoftveres tamogatasa!Velemenyetek szerint milyet vegyek?
Odaig eljutottam hogy 2 tarhelyes, csak ezen belul is van se/play/air
+ valtozatot vagom hogy a legjobban felszerelt, valoszinuleg az felesleges szamomra! -
crips15
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek megérteni valamit. Adott 2 NAS. A NAS1 teljesen csupasz 2TB-os kapacitással. A másikat használom erre arra NAS2.
Namármost.A NAS1-re Cloud Station ShareSync-el folyamatosan szinkronizálom a NAS2-n lévő képeket biztonsági mentés céljából. A képek mérete kb 530Gb. Mégis a NAS1-en lévő foglalt hely több mint 1TB. Nem pont a duplája a képeknek. Illetve FileStationban megnéztem azt a mappát ahova szinkronizál és az megegyezik az eredeti (NAS2) mappamérettel és sehol sem találom a többi gb-ot.
Szerintetek hova tünik a többi helyem?Előre is köszönöm!
Üdv
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Korábban írtam hogy behalt az egyik Foscam ipkamerám,vettem egy újat ment egy hónapig és ennek is eltünt a képe egyik napról a másikra!Az új kamerát a régi tápra és utp kábelre dugtam mert nehezen tudnám cserélni.
De így kiderült hogy az előzőnél sem a táppal volt a gond mert az új egyből működött vele.
Mi lehet a gond,lehet hogy nem is a kamerával van gond hanem vmi más lehet a probléma?
Hogyan tudom ezt teljesen kizárni illetve mit tanácsoltok miket nézzek át?SS-el használom a kamerákat több mint 4 éve semmi gond nem volt eddig de most már szoftver problémára is gondolok...
-
IT user
tag
válasz
twingo16v #39842 üzenetére
A böngésző azért mondja, hogy nem biztonságos, mert te írtad alá, hogy a saját tanúsítványod megfelelő, ami megbízhatóság szempontjából egy nagy nulla.
Viszont lehetséges tovább lépni a böngészőben, ha elfogadod kivételnek.
A másik lehetőség a LE tanúsítvány, de az az 5.2-es DSM-ben valóban nem hozható létre automatikusan. -
rlazol
veterán
-
twingo16v
tag
Sziasztok!
Van pár Syno nas a gazdaságomban, de ha https -el hívom meg őket, akkor sikít a böngésző, hogy nem biztonságos, a tanúsítvány érvénytelen.
A tanúsítvány lejárati ideje 2030 körüli.A tanúsítványt exportáltam a nas-ból, a ca.crt, és a server.crt fájlt importáltam a "megbízható legfelsőbb szintű szolgáltatókhoz, be is került, a böngészőt újraindítottam, de így is sikít, hogy nem biztonságos webhely, és a tanúsítvány érvénytelen.
Mit lehet vele kezdeni, hogy ne rinyáljon, és BIZTONSÁGOS-nak, lássa?
-
gyugyo79
addikt
válasz
rlazol #39837 üzenetére
A PPTP pofon egyszerű. Szerver
Router: TCP port 1723 ráirányítani a NAS -ra és PPTP VPN pass-through bekapcsolni.
Kliens W7, Kliens W10Ha meg már ez megy és van kedved akkor megpróbálkozhatsz az OpenVPN -el az biztonságosabb. De annál ahogy használtad már a PPTP is jobb meg igazából ha biztonságos helyről egy otthoni NAS -t akarsz elérni lehet elég is a PPTP is ...
Annyi, hogy amikor csatolnád a hálózati helyet (Hálózati hely hozzá adása) a VPN csatlakozás után akkor ott ahol meg kell adni a hálózat helyét és pld eddig :
\\nasodneve\megosztásneve -t használtál VPN -n át a NAS ip címét kell beírni. Szóval ha a NAS -od 192.168.2.254 akkor \\192.168.2.254\megosztásneve -
rlazol
veterán
válasz
gyugyo79 #39834 üzenetére
igen, igazad volt.
Bár elsőre tagadták. Meg másodjára és harmadjára is... Meg még ki tudja hányszor.Tudom, hogy a NAS tud VPN-t, hogy tudom ezt beállítani? A cél továbbra is az, hogy hálózati meghajtóként, vagy egyéb egyszerű módon direktbe elérjem a filejaim külső gépről.
-
Primary92
senior tag
Vennék egy régebbi 4 lemezes NAS-t, mert szeretném a 418-as NAS-om tartalmának egy részét szeretném valahova tükrözni. Helyben maximum szimpla fájl megosztás lenne a célja 2-3 windowsos gép részére.
Ezeknek a 410, 411j és más hasonló gépeknek van bármi hátránya a feladat szempontjából?
Mindenképpen 4 lemezes kellene, mert ott jobb a hasznos tárhely aránya. A 418-ból tárhely bővítés céljából kikerülő lemezek kerülnének a Backup NAS-raA jelenlegi NAS-on SHR-1-ben van az összes lemez. A másikon is így tervezem. Ti is úgy látjátok, hogy egy fizikailag távol lévő backup mellett már nincs óriási hozzáadott értéke egy Hot Spare lemeznek? A legfontosabb adatokról időnként készítek biztonsági mentés egy teljesen offline lemezre.
-
gyugyo79
addikt
válasz
rlazol #39832 üzenetére
Ugye ugye.(#39611) gyugyo79
Halkan megjegyzem jól teszik.
Állíts be egy VPN -t és használd azon keresztül ezeket.
Csabroncka ezek a CIFS/SMB/NETBIOS alap portok ezeket hiába rakja át a Windowsát nem fogja át konfigolni, főleg, hogy akkor meg ott ahonnan használná nem működne (443-at kivéve természetesen)
-
Csabroncka
addikt
válasz
rlazol #39832 üzenetére
Igazából ez csak egy biztonsági lépés! Mivel port átirányítás lehetséges, ezért egy tetszőleges magas portszámról átirányítod az alapértelmezettre, vagy a vezérlőpult/alkalmazásportál alatt megváltoztatod az alapértelmezett portot.
-
rlazol
veterán
az alábbi levelet kaptam a UPCtől:
"2018. 02. 22-én érkezett megkeresése alapján tájékoztatjuk, hogy a kifogásolt portok hálózatbiztonsági okokból tiltva vannak, így azok átirányítása nem lehetséges: 137,138,139,445
Továbbá a szintén kifogásolt 443-as port megnyitása lehetséges, viszont a 443-as port használata SSL titkosított weboldal vagy szolgáltatás esetén válik relevánssá (TCP esetében), minden más esetben szükségtelen.
Port átirányítás esetén kérjük válasszon másik portot, lehetőség szerint magas porttartományban.
Kábelmodemünk adminisztrációs felületén, amennyiben tiltott portot kísérel meg megadni, a felület felhívja a figyelmét arra, hogy az adott port nem használható. A felület által adott információ aktuális, és releváns.Tájékoztatjuk, hogy jelen levelünkkel bejelentését lezártnak tekintjük."
Tekintve, hogy fix IPn vagyok, nekem ez az indoklás elfogadhatatlan.
Ezzel együtt: van mód arra, hogy a NAS-t hálózati meghajtóként másik porton, portokon keresztül érjem el? Vagy akárhogy, de kényelmesen, közvetlenül tudjam módosítani a fileokat, anélkül, hogy a külső gépre lemásolnom, majd a NASra visszamásolnám kéne?
-
momoxp
tag
Hogy lehet az hogy a feltöltési sebességem nem igazán akar 1 meg felett maradni. Legtöbbször inkább 100KB/s a sebesség
Router Synology RT1900ac
Nas: DS416 (Ezen van a Download Station) (132 elem fut)
Portok nyitva vannak. Port Checkerrel ellenőrizve.
Beállításokat Borisz leírása alapján beállítva.
Segítségeket előre is köszönöm! -
gyugyo79
addikt
válasz
eszakas #39819 üzenetére
Vannak olyan szolgáltatók akik biztosítanak ilyen domai átirányítást. Az a baj a nem fix el, hogy ugye a domain név (vagy "Nemzetközi tartománynév" ) az önmagában semmi egy IP címre kell, hogy mutasson amit a Név szerverek mondanak meg a gépeknek, hogy az adott névhez milyen ip cím tartozik. Viszont ezekből sok van jellemzően minden nagyobb internet szolgáltatónak van sajátja de akár neked is lehet saját. Ezek egymástól megtanulják a címeket így idővel mind ismer minden címet (persze be lehet úgy is állítani, hogy ne tanuljon meg más gonosz dolgokra is). Amikor beírod pld a böngésződbe, hogy itcafe.hu akkor a géped a beállított DNS kiszolgálótól lekéri a itcafe.hu címét amire az vissza adja, hogy az a 92.61.114.179 és a géped így tudja már, hogy melyik címet hívja meg. De ha ez a cím folyamatosan változna simán lehet ugye, a te DNS kiszolgálód még a 92.61.114.150 -et hívná meg amikor a valós cím már a 92.61.114.155 és ezért nem találna semmit vagy mást találna.
Ezt hidalják át al domainel pld a synology is ilyet ad aminél a synology, No-Ip stb megmondja a pontos címet mert neki le van jelentve.
De van olyan is amit te szeretnél (csak pénzbe kerül) mert ott biztosítanak egy IP címet ami fix és arra mutat az eszakas.com viszont az átirányítja a kéréseket a neki lejelentett szolgáltatótól kapott dinamikusan változó címedre. De szerintem se éri ez meg csak azért, hogy jól nézzen ki otthonra.(#39825) Dr. Student
Tippem az, hogy van csak a Serviio nem látja. Mert a Video Station is azt használja bizonyos dolgokra. De nem állítom biztosra mert olyan procival szerelt előtt még nem ültem mint a tied. A synocommunity -sek fordítanak a Synologyhoz nagyobb tudásút (pld. DTS kezelés) de szerintem a tiedhez még nincs tőlük. De azért nézz szét a githubon náluk hátha. -
válasz
#54657280 #39823 üzenetére
Elég szerencsétlenül fogalmaztad meg, amit mondani akartál - szó sincs arról, hogy a DS bármit duplán töltene le. Felteszem, arra gondoltál, hogy duplán tárolja - de még ez sem igaz minden esetben, ha ugyanazon a Volume-on van mind a rejtett folder, mind a torrent target directory, akkor a 10GB letöltés 10GB helyet fog foglalni.
-
gyugyo79
addikt
válasz
#54657280 #39821 üzenetére
Tehát ha 1 köteten van a @downloads és a letöltés akkor nem hard link el oldja meg hanem duplikálja szerinted? Vagy csak nem tudod pontosan, elképzelésed van ezért állítasz olyat ami nem fedi a valóságot ?
Meg lehetne ezt az egészet pontosan is fogalmazni, úgy hogy akkor mi van ha egy köteten van (nem duplikál mert hard linket használ) és akkor mi van ha külön köteten van (duplikál). Mert ugye nem ugyan az a helyzet! Ha tudod, hogy hogy működik akkor nem szép dolog a fél igazságok be / leírása.
Mint ahogy az, hogy "TM klón" is egy hatalmas butaság. Pontosan egy transmission daemon fut és intézi a torrent le/fel töltést, megosztást és csak a GUI (felhasználói felület más) és ebben a GUI -ban és társított + szolgáltatásokban különbözik a kettő. Ezek a tények amiket te leírtál azok fél igazságok és valótlanságok. -
Dr. Student
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam meg a Synology 218play új NAS(om)at.
A Servioo-t nem tudom telepíteni.
Naplóban ezt találtam:
unexpected error occured.
Ending the applocation.
FFMPEG not found.
Serviio will notwork properlyFFMPEG ???
Ezt, hogyan tudom telepíteni ? -
törölt tag
válasz
WaterWave #39810 üzenetére
Közületek csak én vagyok a hivatalos magyar Synology fórum olvasója?
"dupla hely kell a Download Station-nek. Ha 10 GB-ost töltesz le, akkor ahhoz 20 GB kell, amíg ki nem dobod a Download Station-ből a torrentet."
Nos, a DS egészen addig egy rejtett mappában tárolja a letöltött torrent fájl másolatát, míg azt vissza nem seedeli a beállításoknak megfelelően. Ha törlöd a műveletsorból az adott torrentet, akkor is.
Azért mert valamit nem, tudsz, attól még nem kell a másikat lehurrogni, kikérem magamnak ezt a hangnemet.
6 éve benne vagyok a Transmission-féle dolgokban, még a honosításban is részt vettem, éppen a DS miatti bajok okán kerestem és találtam meg ezt az alternatívát.
Sajnálom, hogy szűk látókörű vagy, és a Intel/AMD vitaszintre alacsonyodsz.
Mint írtam, ízlések és pofonok, ki mit szeret használni.
Ettől amit írtam, még tény marad. Azóta lehet, kivette a Synology ezt a duplázást a Download Station-ből, de ha nem, és megnézed a tárhelyfelhasználásodat, és elég sok torrented van, akkor magad is rájöhetsz erre.
A minősíthetetlen hangnemed miatt veled többet nem kommunikálok. -
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #39805 üzenetére
Ez tény, akárhogyan is hájpolod a DS-t, szorri.
-
maci25
aktív tag
válasz
Valkűr #39782 üzenetére
Szia!
Amire szeretnéd használni arra szerintem elég egy j sorozatu is bőven. Letöltésnél szerintem mindegy mit tud a nas. Nem ráér egész nap töltögetni? Szálak nyirbálásával meg 10-20 torrent nem eszi meg a j sorozatot sem.
Médiatárnak meg pláne elég a j.
Mondom ezt úgy, hogy nem rég "kukáztam" a 918+ vasat és a most frankón elvagyok a 215j vas használata során. Ami észrevehetően lassabb az a dsm kezelőfelülete, na azt meg pont nem használom napi szinten.Szerintem egy olcsó j szériást frankon ki lehet használni némi kompromisszum mellett. És ami szerintem fontos, hogy meg lesz az érzés, hogy ár/érték arányban jól döntöttél.
2 mag vagy 4 mag, 2 gb vagy akár 16 ram kb mindegy. Amihez kell a sok ram, ahhoz kell kb az erős proci is. -
eszakas
őstag
-
gyugyo79
addikt
válasz
eszakas #39815 üzenetére
Kell egy IP is amire a domain mutat. Fix publikus ip címe van a NAS nak? Ha igen akkor simán arra állítatod be meg jó ha van name server is amibe beállítod és amitől aztán a többi name server megtanulja.
Ha dinamikus ip címre szeretnéd akkor első körben fel kell tenni a kérdést, hogy biztos ilyen kell? DNS átírányítással lehet de akkor olyan szolgáló kell aki ezt megcsinálja mert ha erre lenne lehetőséged gondolom nem kérdeztél volna. -
eszakas
őstag
Ha itt regisztrálok magamnak egy saját domaint hogy tudom beállítani a NAS-t hogy ez legyen az alapértelmezett?
-
dkess
őstag
válasz
WaterWave #39780 üzenetére
Sajnos nem fog menni a jelenlegi felállásban és nem a HDMI kábelen vagy a NAS -on múlik sajnos.
Jelenleg ez a felállás:
popcorn 410 --> onkyo 818 --> TV
Amennyiben a TV 4K -s lesz, akkor azon HDMI 2.0 lesz amennyiben mostani modellt választasz. Ez támogatja a 4K 60 fps -ig 10 illetve 12 bites színmélységig (HDR miatt fontos).
Sajnos mind a popcorn 410 és a onkyo 818 is HDMI 1.4 portokkal rendelkezik. Az erősítő bár képes 4K –ra felskálázni (max. 24 fps –ig, 8 bit –es nem HDR forrásból), de 4K passthrough –ot (áteresztést) még ’ max. 24 fps –ig, 8 bit –es nem HDR forrásból’ sem tud. A popcorn 410 dettó.
Alapvetően három fajta megoldás lenne:
1.
Amennyiben az erősítőt mindenképpen meg szeretnéd tartani. Olyan médialejátszó/Blu-ray lejátszót venni, mely HDMI 2.0 –as csatlakozóval rendelkezik és közvetlenül a TV –re csatlakoztatni. A médialejátszó -ból (vagy akár a TV –ből) SPDIF –en (optikai vagy koax) megy a hang a erősítőbe. Hátrány, hogy csak „sima” Dolby Digital vagy DTS (vagy sztereó PCM) fog menni az erősítőbe. DTS HD-MA és Dolby TRUE HD esetén azok „core” –ja jön ki, ami „sima” Dolby Digital vagy DTS. Azaz a HD Losslesst bukod. Előny: médialejátszó terén széles választék és olcsó – akár 10K HUF –ból is lehet 4K HDR …
2.
Amennyiben az erősítőt mindenképpen meg szeretnéd tartani. Olyan médialejátszó/Blu-ray lejátszót venni, mely kettő HDMI 2.0 –as (illetve minimum egy + egy korábbi HDMI) csatlakozóval rendelkezik és úgy felkonfigurálni, hogy HDMI 2.0 közvetlenül a TV –be, a másik HDMI –n csak a hang az Onkyo –ba. Előny: alapból van DTS HD-MA és Dolby TRUE HD lehetőség. Hátrány: médialejátszó terén választék alig és baromi drága (egyéb funkciók miatt is) – értsd úgy, hogy akár többszázezer HUF. Lehet jobban jársz, ha a lejátszót és erősítőt is cserélsz a TV mellett.
3.
Kicsit le is lőttem az előbb a poént: a lejátszót és erősítőt is cserélsz a TV mellett. Ez húzós beruházás lehet így egyszerre, de a jelenlegi felállásban (lejátszó --> erősítő --> TV) mehet tovább minden.
Ami a lényeg – a HDMI splitter és egyéb „varázslatokat” felejtsd el. Azok nem mennének Nálad – pl. azonos HDMI verzioónak kell lennie mindkét oldalon és ez a 1.4 kontra 2.0 miatt amúgyis felejtő stb. stb.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
amator2 #39807 üzenetére
Én a TM-t nem próbáltam de a DS a NAS-on és a DSGet az okostelón tökéletesen teszi a dolgát.
Egy dolgot hiányolok csak....a címkézés lehetőségét, hogy a letöltött anyag micsoda is...játék,film,zene stb.
Mod: az indexelést ne felejtsd el....mert TM alatt nem megy magától !
Persze a DS-el letöltött anyagok automatikusan indexelődnek! -
amator2
tag
válasz
#54657280 #39803 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerült feltelepítenem! Viszont a leírással ellentétben, nálam egyből azt írja "fut" nem kellett újraindítani a nas-t. Az SSH résznél elakadtam, mert nincs ilyen sor a listában. Hasonló van ahol "USER van, Azt kijavítottam "ADMIN" ra, de nem tudom elmenteni....... Nem világos hogy csináljam.
Amúgy a remote gui- vel akarom használni. Szerintem kényelmesebb mint a download station. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #39805 üzenetére
Valamint a DS-ben rendesen használható az RSS is.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
amator2 #39801 üzenetére
Itt mindent leírtam: Transmission források Syno NAS-okra
Ha nem akarsz sokat olvasni akkor ezt töltsd le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest