Hirdetés
- Prezentálta sokadik AI útitervét az Intel
- Bírsággal karöltve kötelezi az Intelt a garancia betartására India
- Szabadalmi vita után bukta a német piacot az ASUS és az Acer
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Még ezüst is van a Pulsar és Vaxee közös egerének receptjében
- Apple MacBook
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bh
tag
-
cbmfan
senior tag
csak annyit írok: goatse.
-
cbmfan
senior tag
vajon mire gondolt a költő?
-
cbmfan
senior tag
van még három V9999GE is, naná, hogy döglött belőle kettő...
-
cbmfan
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
már kikapcsoltam, kép jön be.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
cbmfan
üzenetére
Nézd meg, hogy evvel mit kezd: (linkelem is, hátha megint szöveg)
-
bh
tag
leírta csontnyelven
-
cbmfan
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
-
Feltöltöttem a képet a PH-ra.
-
-
PROTRON
addikt
válasz
Klaus Duran
üzenetére
A régi szép idők 2006-ban, amikor vitatkoztunk minden szolgáltatóval hogy bezzeg nyugaton a kerítés is kolbászból van, mindenhol ott hasít a hiper internet, ne legyenek már ennyire bénák a 21. században....mert az ügyintézőnek sem volt internetje hogy utánanézzen a dolgoknak hogy nyugaton mennyire ritka számba megy még nagyvárosokban is a rendes internetek és hogy csak urban legendek terjednek idehaza.

-
válasz
cbmfan
üzenetére
távfűtés - kertes ház gázfűtés magyarban
állandóan van meleg víz - 120l bojler csak elég egy emberre.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
optikán jönnek a bitek - idehaza optika. Nyugaton panelben 50Mb
összes nagyobb bolt 500 méteren belül - Bolt idehaza 2 háznyira. Panelnél 4 háznyira.
3 csomagbox van a bolt előtt idehaza. -
koby11h
őstag
válasz
cbmfan
üzenetére
11 éve 1 év alatt elhunyt nagybátyám és Édesapám, így egyedüli férfiként a családban a nyakamba szakadt a saját házam mellé a nagymamámé, édesanyámé és a nagybátyámé is. Lomtalanítás a 2 házban, és karbantartás az eladásig, úgy, hogy nagybátyám házán a másik két örökös csak akkor volt hajlandó füvet nyírni, amikor én közöltem 2 év után, hogy mivel én nem is öröklök, innentől úgy oldják meg, ahogy akarják, én többet oda nem megyek.
Minden hónapban 4 hétvége = 4 telken a fűnyírás, karbantartás, kuka kirakás (mert családi házban azért mindig van szemét). Télen az egyik előtt buszmegálló van, így a járda külön odafigyelést igényelt, volt reggel, hogy 5:40-től 1 órán át csak az éjszaka hullott havat lapátoltam. Volt olyan vihar, ami után 3 órán át javítgattam a tetőt.
És ezek sajnos csak azok a dolgok, amiket azonnal meg kell csinálni, mert ha tolod egy hetet, akkor utána összegyűlik és nem bírod. -
cbmfan
senior tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
pedig ennél kényelmesebb nincs. távfűtés, állandóan van meleg víz, optikán jönnek a bitek így nem kell paráznom, hogy ne legyen se net, se műholdas tv ha jön pár felhő, szinte az összes nagyobb bolt 500 méteren belül. maximum a szomszédok zavarhatnak ha olyat fogsz ki.
-
-
-
cbmfan
senior tag
fűnyírás, hólapátolás? az mi?
(mondjuk panelproliként könnyen beszélek
) -
PROTRON
addikt
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Ha mohamednek nincs pénze a hegyhez menni, hát elhozzák neki a hegyet.
Mi a sírás tárgya? Nincs pénz mediterrán tengeri nyaralásra? Hát idehozzák az éghajlatot, egy kis felfújható medence és már mehet is a koktélparty...szilveszter-Korn.

Vagy mégjobb a felfűtött fa hordó medence...
Chill foreva' -
frescho
addikt
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Fűnyírás? Minek? Ja értem: Kinek!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Ha nem lapátolod el, akkor nem tudod lenyírni a májusra már megnőtt füvet
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Nyugi, májusban meg lehet majd havat lapátolni.
-
-
frescho
addikt
válasz
F.E.K..
üzenetére
Érdekes darab. Nem rossz, de PC. Van az asztal alatt, de nem tudom rászánni magam, hogy hozzányúljak. Amíg van nem IBM kompatibilis, addig ül a szamárpadon. Na meg a műhelyt is nekiláttam átdolgozni felsőbb utasításra. Az elvárt válasz természetesen:

Ti hogy bírjátok? Olyan jól ellenék az öreg szaraimmal, de mindig kapok extra feladatokat. A faállítás természetes. A töltöttkáposzta is rendben. De hogy miért kell pont most összesöprögetni a leveleket nem értem. Azt meg már neheztelem, hogy minek kell beleszólni, ha egyenletesen kiterítek 2 TVC-t a Homelab, pár alap műszer és statív társaságában a szobámban.

-
koby11h
őstag
Előre is bocs azoktól, akik nem szeretik a FB videót.
De ez annyira jellemző ilyenkor! Gamer PC 200 EUR-ért...
-
envagyok
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Az 5GB ATA.
Lehet hogy csak kb 30MB/sec az írási/olvasási sebesség, az új HDD-nek meg kb 7x annyi, viszont a tárhely majdnem 2000 szeres.@cbmfan
Szép összeállítás, nekem 98 végére p2-450 + voodoo2 sli, 99 végére p3 800 + geforce 256 van összeállítva
97, 99, és 2000, 2001 végére nincs még konfig, de a cuccok már megvannak időhiány miatt még nem sikerült összedobni:
Van egy 183mhz-es voodoo3 3000 powercolor kártyám, azzal tervezem a 99-est, mivel még nincs super socket7 konfigom, ezért egy asus p5a-b lappal, amd k6-3 450 procival, multimédiás beépített hangszórós, vu méteres házzal, aureal vortex 2 hanggal.
A 97-es konfig p2-300, p2l97 lappal, rendition videókártyával (speedy3d, rredline saját api) matrox m3d (powervr saját api) összekötő nélküli gyorsítóval, sima vortex hanggal, esetleg mellé gravis pnp vagy extreme hangkártyával, demózni, hogy a directx, opengl, 3dfx glide-on túl is volt élet akkoriban.
A 2000-es egy kívül belül fehér házba beköltöztetett fehér sbit st6-e-vel lesz összerakva, valószínüleg egy powervr kyro vagy ati rage fury maxx videókártyával, tualatin p3-al. (Erre az évre már készült dual p3 lapos voodoo5-ös konfig)
2001-re a windows xp többmagos támogatásának tiszteletére pedig dual athlon mp pc lesz pirosban (msi lap, gainward geforce3 ti500-al.) -
cbmfan
senior tag
olyat csináltam amit már ezer éve nem: összelegóztam egy komplett gépet. Asus P2B, PIII 1 Ghz (10X100 MHz FSB, nem 7.5X133), 2X256MB Hynix, Voodoo3 3000 (plusz venti, ne főjön meg), AWE64,valami intel 10/100 LAN, Adaptec 2940U SCSI kártya rádugva Yamaha CRW6416S és Pioneer DVD-305S, Quantum LCT20 10.2 és 40GB, Chinon FZ-357 floppy, Achme 250W táp. két napba telt amíg összevadásztam hibátlanul működő elemeket, összeraktam és teszteltem, de megérte

-
Top cat
addikt
válasz
wrongduke
üzenetére
Click here for pic(k Wick)
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
ha nem vetted meg a teljes verziót, akkor meg demoszéna?
-
cbmfan
senior tag
ezt csak úgy itt hagyom, ha már szembejött temun...

-
PROTRON
addikt
-
Gyuri27
félisten
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
20 éve mondom, hogy kerülni kell őket mint a mistral T.
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Jogutód nélkül szűnik meg, miért fizetne az Aqua helyett bárki is a javításokért?
-
PROTRON
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Hát nálunk már tiszta amerika van...ugyanúgy menekülnek a felelősség elől mint ha csak a tengerentúlon lennénk, de ház fejétől bűzlik a hal...khmmm "nem mi szültük azt a bizniszt, nem mi hagytuk ott"... khmmm : O
-
-=RelakS=-
veterán
No, úgy látszik, hogy a (fél)hulla Aqua még szívatja a kedves volt vásárlókat:
Pórul jártak az Aqua.hu régi vásárlói, senki nem cseréli, javítja a megvásárolt termékeket -
-=RelakS=-
veterán
Egy kis Tech Jesus rant hozzá.
Thanks, Steve!
-
Fél év múlva eladom az egyik ram sticket a gépből, és veszek belőle egy jó autót (2x32GB DDR5 van a gépben):
Micron to Exit Crucial Consumer Business, Ending Retail SSD and DRAM Sales
-
Top cat
addikt
A típusjel is le van ragasztva, csak a 7 látszik. Ismerős volt, jellegzetes Abit színű.
Ez lesz az.A proci hűtő sincs jól felfogatva. De ez más őskövület.
-
cbmfan
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
láttál már piros Asus lapot?
-
Top cat
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Szerintem ez egy Abit deszka, de le van meszelve és ASUS-nak van álcázva.
-
i400
őstag
válasz
PROTRON
üzenetére
Biztos kiszámolták, hogy a kiskereskedelem nem hoz annyit... aztán lehet lesz meglepetés a későbbiekben.
#46428TESCO-Zsömle: valahogy megértem. Nálunk a főnök mindig reménykedett, hogy beesik vmi vastag rendelés ilyenből. Egyszer beleállt egy közbeszerzésbe (mindhárom cég nevében én csináltam az ajánlatokat), aztán sápítozott a végén, hogy mínuszos lett a buli a 30 napos utalás és a mindenkinek jattolás miatt (volt aki ssd-t volt aki iphonet kért). Aztán amikor kivittük a cuccokat, akkor derült ki, hogy rosszul specifikálták az egész beszerzést, mert fogalmatlanok voltak
-
TESCO-Zsömle
titán
Anno amikor még boltban dolgoztam én csináltam mindig az árajánlatokat, kevésbé szerettem a munka ezen részét, mert a nagyjának csak lobogtatni kellett, hogy nálunk ennyi az annyi.
Nálunk ezt max 2x tudta eljátszani, harmadik megkeresést már fogta a spam-szűrő. Volt elég forgalom, hogy az erre elbaszott manpower jobban hiányzott, mint a lehetséges biznic. Plusz ugye aki 2x is csak lobogtatni jött anélkül, hogy akár csak rész-rendelést adott volna le, az nem azért nem rendel, mert szarok az áraink.
-
PROTRON
addikt
Engem most az zavar hogy az egyik villanyszerelési alkatrészeket gyártó európai cég hazai irodáját a külföldi anyacég átszervezi.
Eddig a Budapesti irodájuk boltként is üzemelt, ahol raktár készletet is tartottak a gyakran fogyó dolgokból és magyar forintos, magyarországon bejegyzett cégől tudtál áfás számlát kapni de csak beregisztrált cégeket szolgáltak ki.
Január 1.-től a hazai képviselet csak szaktanácsadást végez amihez felvesznek még 3-4 szaktanácsadót, de minden rendelést az EU-s külföldi anyacég fog intézni és mostantól nincs magyarországon bejegyzett forintos számla, hanem külföldről érkezik az alkatrész. Heti 1x szállítanak, nincs GLS lehetőség, külföldön kiállított, forintos, 0% áfás számlát kell majd a könyvelőnek a nyakába rakni.
Ráadásul a hazai képviselet figyelmeztetett, hogy bizonyos rendelési mennyiség felett kénytelenek leszünk mi magunk intézni a dobozoknak a hazai környezetvédelmi díjának könyvelését és befizetését, amivel nem a tételenkénti 10 forint a gond, hanem hogy vannak extra tételek amiket a könyvelőnek kezelni kell...Lehet hogy árban jók, de emiatt a könyvelési folyamatok átterhelése és hogy 2 hétre előre kell gondolkodni, valszeg elbukták a mi cégünket.
Mármint más gyártónál az ipari 1pc16A kismegszakító céges kedvezménnyel 1500 huf, náluk meg 805, teljes épület 6-10 db ipari elosztójánál már milliós különbségek jönnek ki a többi alkatrészbeli különbséggel együtt... -
i400
őstag
Azért amikor ilyeneket olvasok, akkor örülök, hogy nálunk az az engedélyezési folyamat, hogy a PO megírja mi kell, CEO rábólint, a kontrolling meg megrendeli azonnal Alzából. Ha hétfőn reggel merül fel az igény, akkor kedden megvan a cucc. (200+ fős IT cég, néha mediamarkt vagy apple még szóbajöhet, ha esetleg zöldgenyónál nincs raktáron). A könyvelő csak az emagos számláktól szokott anyázni, de azok már nincsenek
Anno amikor még boltban dolgoztam én csináltam mindig az árajánlatokat, kevésbé szerettem a munka ezen részét, mert a nagyjának csak lobogtatni kellett, hogy nálunk ennyi az annyi. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
fap333
üzenetére
Nálunk ez a folyamat így néz ki, pl egy 1500 forintos telefon kijelző védőre.
Igénylő szól, hogy kell neki kijelző védő a céges telefonra.
1. lépés beszerzés, beszállító kiválasztása árajánlat kérés.
Megvan az árajánlat, szólnak nekem mire van szükség. 1 db kijelző védőt az adott cég nem szállít. Goto 1
2. Lépés felviszem a rendelést 2. Ember
3. Lépés 3. Ember elkészíti a megrendelőt, elindul a jóváhagyási folyamat. Értékhatártól függően 3-6 ember jóváhagyása kell.
4. lépés, áru beérkezik, raktáros bevételezi, 4. Ember. Szól nekem, én átveszem, majd megkeresem aki kérte a kijelző védőt és felteszem a telefonra. Persze a kijelző védő a kiszállítással már 10.000 Ft-ba kerül.
Ha olyasmit veszünk, ami nem fogyóeszköz akkor még bejön a folyamatba a pénzügy és a kontrolling.
#46423 Egonyolc
Nálunk céges bankkártyával nem lehet vásárolni.Proton:
Minden megrendelésnél ez a folyamat. Hiába rendeltél korábban 100 alkalommal. -
PROTRON
addikt
válasz
fap333
üzenetére
De innentől kezdve benne van a központi adatbázisotok megrendelhető alkatrészei részén nem de?
Tehát amikor legközelebb ugyanerre az alkatrészre lesz szükség, akkor elvileg már csak 1 ember felé kell jelezned, aki kiküldi az ajánlatkérést és onnantól automata a folyamat.
Persze így is 3x annyi idő, de negyed annyi emailgetés és van nyomva, nyomonkövethető hogy miért volt erre szükség és miért az a jó ajánlat amit elfogadtatok.Nem kap senki sem agyfaszt, mert nem juttok el az alábbi scenárióig:
-ez a k..va drága f.s-szar, melyik id.óta h..e gyereknek kellett? és miért cselekedett mindenki háta mögött és hitte magát mindenkinél okosabbnak ez a kis f.sz?
1 dolog hogy Te tudod mire és miért van szükség, de nem mindenki elég ügyes és folyik ki a pénz a cégek ablakán...
-
fap333
aktív tag
Egy 3-4000fős gyárban dolgozok mint mérnök, és én is kiakadtam, amikor szembe találtam magam a gyár beszerzési gyakorlatával.
Egy gépfelújítás kapcsán szükségem volt egy ~30.000,-Ft-os alkatrészre. Ennek a folyamata az alábbi:
- szólok a beszerzésnek (1.ember), hogy ez kell nekem, Ő kér árajánlatokat, és visszaküldi, hogy megfelelő-e a műszaki tartalom.
- Ha van megfelelő műszaki tartalom, mehetek egy másik kollégához (2.ember), aki felviszi a belső rendszerbe az ajánlatot.
- Ha bennt van a rendszerben, akkor megint másnak szólok (3.ember), hogy legyen szíves megrendelni ... a belső rendszerben még mindig...
- Ha a belső rendszerben megjelenik a megrendelés, akkor várunk a jóváhagyásra, ez legalább egy manager szintű ember (4.ember)
- Ekkor kapja meg a beszerzés, hogy kikuldheti a megrendelőt a boltnak (megint az 1.ember)
- Ha megérkezett a termék, akkor a raktár feldolgozza (5.ember) és jelzi a megrendelőnek! (a 3.embernek), hogy jött neki valami, aki végül majd szól nekem, hogy mehetek a raktárba érte.
És itt egy olyan eszközről beszélünk, amit bármelyik villanyszerelési boltban szó nélkül a kezembe nyomnak, így meg el megy vele legalább 2-3hét.
De csak az első körnél idegeskedtem, aztán rájöttem, hogy úgysem tudok ezen változtatni... -
-
válasz
Szakbarbár
üzenetére
OK!
Jó ez nekünk?
Miért van így?
Hogy lenne jobb? -
biker
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Mi meg pénzforgalmi áfások vagyunk, ugyanilyen, ugyanis az áfafizetési kötelezettség a kiegyenlítéskor fog keletkezni nem kiállításkor
És cserébe megszívja a trükköző is, mert nem is igényelheti vissza a pénzforgalmi áfás számla áfáját amíg ki nem egyenlíti -
macilaci78
nagyúr
Mi is díjbekérőzünk. Fizetni aszerint is lehet, de az áfát nem kell utána befizetni. Nagyon sokan 5-10eFt-os tételekkel is baszognak és 8 napos utalást 80 nap alatt abszolválnak. Ugyanaz a sz@rrágás megy, mint a több tízmilliós beruhásásoknál.
Sőt, általában a nagyberuházók emberei csinálják a privát sz@rjaikkal. Szóval néha ki kell nyalni egy-egy segget.
-
Most írt rám egy tag, hogy adjam meg az email címemet, hogy tudjon küldeni egy céges megrendelőt.
Egy azaz 1 db 10e ft-os SSD-t szeretne venni.
WTF?!?! -
solena
tag
válasz
user12
üzenetére
Szerintem erre a részre gondolt:
"Az új üzemeltetési modell mögött Magyarország legnagyobb IT nagykereskedelmének új leányvállalata áll" - ami ismerve a nagykereket (főként a dotcompot), önmagában nettó marketing bs, valószínűleg valamelyik nagy felkarolta őket némi tőkeinjekcióval és menedzsmentváltással.🤔Vagy pedig az SMA összekapta magát.
-
user12
őstag
A dotcompot az előbb néztem, ott csak egy banner van kirakva, hogy ideiglenesen zárva. Az aqua-tól meg az alábbi mail jött:
Tisztelt Vásárlónk!
Az AQUA webáruház működésében az elmúlt időszakban jelentős változások történtek. Az eddigi üzemeltető működési nehézségei miatt a webáruház működtetése új struktúrába kerül át.
Az átállás idején a fizikai üzletek működésében és a készletek elérhetőségében előfordulhatnak átmeneti fennakadások, amelyeket vásárlóink már érzékelhettek.
Ami változatlanul igaz:
a webáruház működik,
a leadott megrendeléseket folyamatosan teljesítjük,
az ügyfélszolgálat elérhető,
és az átállás stabilizálása az elsődleges prioritásunk.
Mit jelent az „új üzemeltetési modell”?
Az új üzemeltetési modell mögött Magyarország legnagyobb IT nagykereskedelmének új leányvállalata áll, amely hosszú távon stabilabb működést és fejlesztéseket tesz lehetővé. Célunk, hogy az AQUA megújuló termékkínálattal és továbbfejlesztett szolgáltatásokkal szolgálja ki Önt.
A következő hetekben további tájékoztatást adunk a változásokról és a szolgáltatásainkat érintő fejlesztésekről.
Köszönjük vásárlóink és partnereink türelmét és megértését az átmeneti időszakban. -
user12
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Akkor a dotcomp is bezár?
-
-=RelakS=-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte Aorus 16X QHD 165Hz G-Sync i9-14900HX 24mag 16GB 1TB Nvidia RTX4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP omen 17-w131ng bontva
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

)
A legrégebbi gépem, Toshiba T-1000 (működik amúgy