-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01 #214691 üzenetére
[link] Srácnak VW polo 1.2-je van ami sok mindenben ugyan az, mint nekem a Skoda Roomster.
Hi my car is a vw polo 1.2 tdi 2012 and when I press the Aircon button the red light does not turn on neither does the Aircon , this is also the same with the air recirculation button
Itt azt írják, hogy ha alacsony a klíma gáz akkor nem kapcsol be.
"If there is a fault with the AC system, like low fridge gas pressure - due to a lose of R134A, then the system will protect itself."Azért még várok ötleteket. Ha jobb tipp nem lesz akkor elviszem klímáshoz.
-
KMT
addikt
Sziasztok! 2015-ös 1.4 TSI (CXSA) motor; ehhez is egyértelműen G12 EVO hűtőfolyadék a legjobb választás most?
-
raziel01
veterán
válasz
Attix82 #214690 üzenetére
[link]
Fuse box diagram (version 3, 2010-2015) résznélÉn is arra gondoltam egyébként de nem oldotta meg. 22-es lenne az, kivettem ránézésre is jó és multiméterrel is csipog. illetve azon van a kijelző is, mert kivéve nullázta az időt meg a megtett kilómétert. A 9-es helyen meg alapból nincs biztosíték.
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Ismét Skoda Roomster 2011
Beszerettem volna kapcsolni a klímát de nem villan fel a gomb, nem is megy a klíma. Manuális klíma van a kocsiban. A közvetlen mellette lévő belső keringetés gombra sem csinál semmit. Ez elektromos probléma lehet vagy ha tegyük fel elment valamiért a klímagáz akkor mind a két gomb meghal? Amúgy a sima meleg/hideg levegőbefújás megy. -
csiben1
tag
Sziasztok!
Tegnap megnéztem egy 2011-es Octaviat, 1.6 CRTDI motorral, 350 000 km-el. Egész kellemes esztétikai állapotban van, illetve korrekt az ár is.
A tulaj elmondása szerint pár éve volt porlasztó felújítás (ezeket Németországba küldték ki), illetve részecskeszűrő csere, de sajnos ezeket igazolni már nem tudja.A kérdésem az volna, hogy egy Skoda szervízben történő vásárlás előtti állapotfelmérésen ezeket mennyire tudnák visszaigazolni, hogy valóban megtörténtek? Vagy nem tudok mit csinálni, csak elhinni amit az eladó mond?
-
=WiNTeR=
senior tag
Golf 7.5 2.0 CR TDI + DSG esetén megvolt a vezérléscsere meg minden folyadék és szűrőcsere 181k km-nél nemrég, eddig főként pályán volt használva. Mi az amire lelkileg és pénzügyileg fel kell készülni a közeljövőben? Kettőstömegű pl. mekkora várható élettartamú ilyen felhasználás során?
-
Reggie0
félisten
válasz
zsoltip #214682 üzenetére
Ezt a hibat en is elkovettem. Rogton olyan szerelozohz kell vinni, amelyik vallalja a biztositozast is, mert az vagy tudja ki kell megkenni vagy tudja, hogy hol akar atvagni a biztosito. Altalaban 0-ra ki is szoktak hozni a javitast.
Amugy karosultkent vagy egy honapod van szolni a biztositonak, nem kell igy elorerohanni. Eloszor szerelot kell talalni. A biztosito mindig at akar vagni, nekem is fele annyira hoztak ki elso korben a karteritest, mint aztan amennyit vegul fizettek. Kufarok ezek, mindent csak ajanaltnak kell venni es alkudoznod kell felfele. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak! Adott Golf 7 Variant Highline 2014.12. gyártású, 2015.01. üzembehelyezésű gépcsoda, benne 305e km.
Sajnos találkozott egy oszloppal, látható formában sérült a bal eleje. Légzsák nem nyílt ki.
Szabó Autó (BP, 16.ker) által felmért kár javítási értéke 30%kal a kocsi értéke felett van.
Sajnos az, hogy mennyi új és/vagy felújított elem van benne, hogy mennyire körültekintő volt a karbantartása ez idő alatt, az sajna ilyenkor nem számít.
Várok biztosító gazdasági totálkár általi érték meghatározásra.De addig is, vagy az után, mert lesz 30 nap a döntésre, kihez ajánlott fordulni, meg tudja e orvosolni a kocsit, teszem azt nem 3m Ft-ért :D ? Kit ajánlotok, melyik szerviz lenne ajánlott erre?
Ha mégsem javítom, akkor milyen áron javasolt értékesíteni? (minden földi jóval el van látva, tető ablak kivételével)
-
-
Nem is értem..
Remélem nem lesz rá szükség, ha igen akkor a muszaly nagy úr ideiglenesen is..
Minden esetre így pár nap után nagyon tetszik. Sokkal jobb az út fekvése és stabilitása, mint a Passatnak volt ez eléggé meglepett. Az is, hogy eddig kB fel literrel eszik csak többet, bár városi meg nem nagyon volt benne mert vidéken vagyok és pálya valamint vidéki utak voltak csak. -
válasz
BigBlackDog #214667 üzenetére
Sehol nem találom..
-
-szabi-
addikt
válasz
MunezXBK #214661 üzenetére
Az van benne.
Vezetékes FullLink is van.
Vezeték nélküli FullLink nincs.Persze ezt a vezetékes módot sem veszem 100% mert a kereskedő ezt állította de leírva nem láttam.
Kipróbálni meg, hmm.. szóval rádugni egy kereskedésben egy kocsira a telómat ami ha jól működik rögtön leszinkronizál. Nem szívesen. -
dozó
tag
Sziasztok!
2011 Audi Q5-be, gyári automata váltóolaj cikkszámban és bolygómű olaj cikkszámban tudna valaki segíteni? a kocsi adatait tudom küldeni. -
enddav
aktív tag
válasz
imyourfriend #214389 üzenetére
Apu karoqjában ilyen a fejegység, vagy columbus? Megéri a térkép frissítéssel bajlódni, nem egyszerűbb a telefont tükrözni?
-
Már rá is kérdeztem két helyen a fóliára aztán várom az ajánlatot. Egy llumar másik pedig az általad ajánlott.
Van benne igen amin meg is lepődtem, de a méretet pontosan nem tudom később megnézem.
USB aljzat kicsit bosszantó, passatban jobb helyen volt a könyöklőben, "rejtettebb" . -
Köszi a tippet. Igen alapból sötét, de nem annyira ami nekem elég lenne.
Az enyémben ilyen ülés van. Semmi más nem releváns csak amiatt linkeltem.
USB aljzat csak a hamutartónal van az autóban? Meg akarom venni ezt a Carlinket, de ott elég gazul fog ki nézni közepén... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
syIex #214652 üzenetére
Miénkben egy botrány rossz ülés volt. Nem csak kényelmetlen volt de a huzat anyaga is botrány szr volt (érzésre tejfölöspohárból volt). Simán lehetett volna vele vallatni. 200 km után már erősen fészkelődtem benne.
Gyári sötétítés én is kevésnek éreztem. Nekem a mostani verdán Skyfol HP Pro 05 van azzal elégedett vagyok. Arra figyelj fólia választásnál, hogy a gyárinál az üveg anyagában színezett tehát arra vmi világosabb fólia bőven elég lesz.
-
Aaaa akkor rosszul emlékeztem.
Most Nokian téli van rajta, de szinte új és elég jó érzésre is az autó. Az ülés hála az égnek nem alap benne, de nem is Alcantara szóval nem tudom melyik ez pontosan...
Nyári gumi megmaradt a Passatról szóval azt sem kell vennem. Bár felnin gondolkoztam még passat esetén is, lehet majd érik a kisördög a vállamon, de egyelőre marad a gyári 17. -
Hahó.
Megtörtent a Passat eladása hétfőn és tegnap elhoztam a Superbet. Megvolt a dsg olajcsere valamint a haldex is, sima olaj stb most volt decemberben szóval az majd ha megvan a 10k.
Egy nap után nyilván sok tapasztalat nincs vele, mentem vele kb 150 km, de azt már most érzem hogy jóval stabilabb, mint a Passat volt ami érdekes, mert talán Qru említette, hogy szerinte fordítva van. Bár lehet a 4x4 miatt az, de valahol az A6 és a Passat között érzem fel úton ilyen téren. Belül tetszik, nagyon sok hely van benne bár parkolni nem lesz a legjobb bele, de ez eddig sem zavart.
Színezett az üveg, de le akarom fóliáztatni a legsötétebbre. Llumar még mindig jó? Az előzőek azzal voltak, de egy ideje már nem voltam.
Optimalizálást egyelőre elengedtem, nagyon jól húz és annyira nem tűnik veszesek a fogyasztás, de majd egy két hónap alatt kiderül aztán, ha úgy van kap egyet. -
BigBlackDog
veterán
válasz
tibbike01 #214647 üzenetére
Golf alap hangzásához képest jobb volt a Canton, már amennyire volt lehetőségem megfülelni. Különösen a mélynyomó jelenlétét lehetett érezni. A MK4 Octavia 8 hangszórós rendszere viszont számomra is eléggé pocsék hangú volt alapból, érezhetően rosszabb, mint a Golfban lévő alap cucc. EQ állítgatással valamit lehet segíteni, de a pár perces próbák alatt nem tudtam megtalálni az ideális beállítást (ha van).
-
tibbike01
őstag
válasz
Mágus2 #214639 üzenetére
Nekem a bal első lámpám párásodik egy kis vékony csíkban. Azt mondta a szervizes, hogy nagyon necces a csere mert 90%-ban visszautasítja a Porsche Hungaria. Akkor lehet nagyobb esély, ha cseppképződés is van vagy áll a víz benne.
A Canton amúgy jó cucc? Tudatosan rendelted bele? Mert amúgy a gyári alap nagyon szarul szól...a régi Seat Leonomban szebben szólt a zene.
-
F_Zolee
nagyúr
Leon 1m 1.6nál talpas gömbfej cserénél kell futómű állítás? Otthon nekiállhatok annak a 4 csavarnak vagy szerelő mindenképp?
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
BigBlackDog #214635 üzenetére
Elozo genbol probaltam a 150 lovasat, viszont nagyon regen, igy nem nagyon tudom hozza hasonlitani. Most volt nalam egy 2018-as hyundai tucson 1.6 130 szivo lo 1 honapig (manual), azutan sokkal elhetobb.
Korabban volt egy 7gen 1.4 civic 90 lo, a tucson elott pedig egy 2.0 accord 155 lo. Accordhoz kepest se rossz igazabol. A valtonak/gazreakcionak van nemi kesese, de a sport mod eleg jol megoldja ezt a problemat.
-
Mágus2
Közösségépítő
Hajónapló, vagy inkább tengeralattjáró: Szofi 36335Km
Visszavittem reklamációra a Canton miatt, hogy néha nincs hang. Lehet, hogy megvan az oka. Gyárilag rosszul volt bekábelezve az erősítő. Két pint megcseréltek, meg kapott valami másik szoftvert az erősítő vezérlője. Majd figyeljük.
Elkezdett párásodni a jobb hátsó lámpa. erre azt mondták, hogy kivették, felfújták, nem ereszt sehol. Abban maradtunk ,ha még egyszer bepárásodik, küldök egy képet és kicserélik.
-
Megkapta a műszakit újabb 2évre a CC. Műszaki vizsga+futómű állítás 35eHUF. Minden vizsgán megnézetem a futóművet, és nem volt még olyan, h ne kellett volna korrigálni. Mi lenne, ha csak itthon használnám??
-
Pfiucska
aktív tag
Üdv.
Skoda octavia kombi, ambition, 2.0 crtdi 115hp, DSG, céges
-
-szabi-
addikt
válasz
Szada85 #214631 üzenetére
Találtam olyan véleményt a neten, hogy vezeték nélküli fullink is benne van a kocsiban csak ki van kapcsolva mert a vevő nem kérte.
Szintén állítólag amennyi a felára annyiért gyári műhelyben vissza lehet kapcsoltatni.
Vagy ha tudsz csatlakozni a kocsi rendszeréhez valami kütyüvel akkor állítólag visszakacsolható házilag is.
Utóbbiról több videót is találtam youtube-on csak pont a lényeg nem látszik, hogy mit csinálnak.
Laggolás elég rosszul tud jönni navi közben, akkor inkább marad a kábel.
Ezek szerint azzal teljesen működik az android auto.
Köszi a segítséget. -
Szada85
aktív tag
válasz
-szabi- #214630 üzenetére
Arról annyit olvastam különbözö Leon (5F) csoportokban (magam egyelöre nem használtam, így releváns tapasztalat nincs), hogy az 5F-nél alapból csak kábellel megy a Full Link, lehet hozzá venni utólag netröl aftermarket "vezeték nélküli adaptert", és úgy tud kábel nélkül müködni, viszont a legtöbbnél panaszkodnak némi laggolásra ezekkel.
-
ID3-al van valakinek tapasztalata? Van valami komolyabb bajuk?
Olajat mennyire eszik? -
batai15
félisten
A 2.0 cr témára, a céges hármas octavia (150ps) is eszi az olajat, pont ma vettek olajat mert minimum közelében volt..
-
TayRol
nagyúr
válasz
pepucs #214623 üzenetére
igen. elég sok vw-ben ültem, most vettem egy újat, nem rosszabb mint a B8 vagy bármely nem villany márkatárs.
Ez az én tapasztalatom, aztán a többiek majd megcáfolnak. SuperB-hez képest mindenképpen jobb, azt L&K-ban néztem. Van 1-2 hiba (pl. panoráma tető körüli műanyag gyárilag gagyi), de szerintem teljesen ok. Elfogult nem vagyok, előtte volt új C Merci és japán is.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
zsoltip #214595 üzenetére
Skoda Superb Combi SCR L&K, fekete, dízel
2023.05., 21 927 km, 16 790 000 Ft
1 968 cm3 110 kW 150 LEvagy
Volkswagen Passat Variant R-Line, zöld, dízel
2024.02., 10 km, 17 200 000 Ft
1 968 cm3 110 kW 150 LEA skoda fogja a több felszereltséged adni adott pénzért. Az Arteon szép, de kell neked a keret nélküli ablak?
-
Szada85
aktív tag
válasz
-szabi- #214602 üzenetére
A Beats-nél van extra "mélynyomó" a mankókerék mellé téve, a sima rendszerben nincs.
Az elözö Cuprámban "Seat Sound" volt, az a Beats korai megfelelöje, nem vagyok vájtfülü, illetve én jellemzöen elektronikus zenét hallgattam/hallgatok, ahhoz a mélynyomós rendszer sokkal testesebb volt (érhetö okokból
), a mostani Cupra "sima" hangrendszere azért hallhatóan szegényebb a mély tartományban (nem döng úgy), de egyszerü, utazás közbeni zenehallgatásra szerintem teljesen megfelelö az is, rosszul az sem szól.
-
Reggie0
félisten
válasz
molnarpeter #214610 üzenetére
Sprintmonitoron tulreprezantaltak a sporolasorintealt emberek, igy abban nem biznek.
-
TayRol
nagyúr
válasz
molnarpeter #214610 üzenetére
azt igen, a közepe az 9.5, de nem egy gyakori motor
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Corsa02 #214606 üzenetére
21-év végi 150 lovas evo TDI nálam nem fogyasztja az olajat, de lehet csak azért, mert sűrűn cserélem. 10 000km után beviszem és lecseréltetem az olajat, meg a szűrőket.
A szervizvezető azt mondta, tőlem akar használt autót venni.
Most 36700km van benne, lassan esedékes a 4. olajcsere. Gyárilag csak 1x cseréltek volna.
Viszont a naftát, azt szereti. Ha hajtom, többet kér, mint a régi 140 lovas CFHC.
Simogatva meg kevesebbet.
Településeken a pálya tempót betarta, kint meg amit bír, simán bekér 9 litert.
-
rbalint88
addikt
-
-
syC
addikt
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy A6 c7 alap és facelift mmi-je között mennyire jelentős a különbség (van-e egyáltalán)? Felbontás, méret, képességek, kezelhetőség stb szempontjából. A facelift utániknál a ford. mérő -km. óra közötti középső kijelző már sokkal tobb mindenre képes, mint az elődjénél, ha jól tudom.
-
-szabi-
addikt
Hi
Érdekelne aki használ Cupra vagy Seat autót.
Mi a különbség a vezeték-nélküli FullLink android autó kapcsolat és a sima FullLink között?
Gondolom utóbbin is átmegy az android autó a kijelzőre és kezelhető a telefon az autó kijelzőjén keresztül csak vezeték kell hozzá.
Másik kérdés mekkora minőségbeli különbség van a Beats audio és a gyári hangrendszer között?üdv
szabi -
atos19881101
senior tag
válasz
molnarpeter #214600 üzenetére
Ja már rájöttem közben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Windows 11
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- MultiPro Go FDP22.130GY
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest