- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabizero #20587 üzenetére
Sorban:
- nézz hőmérsékletet, értékek rendben? hotspot?
- DDU reinstall
- Kábel reseat
Itt csak a harmadik jár fizikai melóval, ha nem oldódik meg jöhetnek szabeska megmaradt pontjai
Mikor hülyül meg a kártya? Full random, akár desktopon? Játék közben?[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
-
szabeska
addikt
válasz
szabizero #20587 üzenetére
En tippem:
- Elso korben kabelek kifujkalasa, tisztitasa, ujrakotese feszules nelkul(!) + VGA kivesz, visszatesz rendesen, stabilan.
- Masodik korben driver reinstall DDU-val.
- Harmadik korben -> milyen tap, nem lehet, hogy az doglott meg?
- Negyedik korben uj kabel.
- Otodik korben RMA, ha van gari.[ Szerkesztve ]
F1
-
szabizero
újonc
Sziasztok VGA Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB Kártyám néha eldobja a képet és minden ventillátor maxon kezd pörögni. csináltam mindenféle frissitést de nem oldotta meg. 7-8 hónapig nem volt ilyen hiba tökéletesen működött. valaki tudja mi lehet a baj? tápkábel cserén gondolkodom a vidókártyának hátha otvan hiba mert eléggé feszül a házban.
-
petymeg
addikt
Buheráltam egy kicsit. COD-ban bekapcsoltam a DLSS-t, lement a hot spot 80 fokra.
Nem is tudtam, hogy hatással van rá.
VR-ben felvettem max felbontásra meg max frissítéste a Quest beállításait a VGA ventillátorai majd kiszakadtak már a betöltésnél, így kiléptem.Visszavettem 80 Hz-re meg valami 4200x 2400-ra a felbontást, de úgy meg megint nincs kihasználva csak 60 %-ban Il2-ben, viszont a DCS-ben meg szaggat.Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
omfgk
veterán
válasz
Shkiz0 #20581 üzenetére
Anno evga kártyákon ilyen volt. A bányászláz alatt az RTX30-as kártyákon. Ha gond lett volna a takarításával, akkor arról halottunk volna. Mert ugye orrba-szájba lettek szétszedve a kártyák a memóriák hűtése miatt. Gondolom a többi alkatrész is néha tisztítva lett.
https://www.techpowerup.com/review/evga-geforce-rtx-3080-ftw3-ultra/2.html
Itt a trutymó.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-
Busterftw
nagyúr
-
tomas51
senior tag
Dehogynem számít, én már jártam így
0.5 mm kevés 1.0mm sok volt, 0.75 lett a jó megoldás
ha a gpu jó és túl meleg a ram akkor nem nyomta össze eléggé a padot, ha rohadt meleg a gpu és jó a ram akkor túl vastag mert el tartja a gpu tól és olyankor banán formájú a pcie sín ha megnézed
mindíg le kell mérni vagy le teríteni és mellé rakni egy pont akkorát, mindíg van ép széle ahol mérhető az eredeti vastagsága -
sheep
addikt
válasz
tomas51 #20574 üzenetére
Nem mértük le a padokat, valszeg picit vékonyabb került rá mint kellett volna. Azt néztük is hogy jó vastagok voltak de úgy voltunk vele hogy az a fél mm biztos nem lényeg.
Úgy látszik mégis ennyit számít.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
sheep
addikt
válasz
tomas51 #20571 üzenetére
Nekem sem tetszik de kb. egy hónapja volt pasztázva/padozva. Azelőtt a gpu hőmérséklet volt majdnem 90 C° és a hotspot 100 körül, a memória viszont alacsonyabb. Most épp fordítva, a gpu 80 körül van, a hotspot ~90 és a memória 100-ba is belenyal néha. Viszont a hwinfo szerint annál a throttling 110 körül kezdődik.
Maga a gpu hőfok jobb lett sokkal de akkor lehet vmelyik pad nem a legjobb. Fél napot szenvedtünk vele, annyira nincs humorom megint szétszedni.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
KRoy19
őstag
VR-ban kvázi forced Vsync van, tehát soha nem megy az FPS a headset beállított képfrissítése fölé, tehát valószínűbb, hogy Hz limit van és bőven lehetne még feljebb tolni a beállításokon/felbontáson.
Persze ha nagyon gyenge proci van, akkor lehet proci limit is, de akkor meg istentelen lag lenne, amit szerintem észlelne a kolléga. -
sheep
addikt
válasz
petymeg #20568 üzenetére
Biztosan lehet feljebb nyomni, Il2-nél nekem majdnem alapon van a grafika de natív felbontáson és 90 hz/90 fps. Így belenyal 90 fok fölé a gpu memória hőmérséklet, a hotspot picivel 90 alatt. Ha lejjebb veszem a felbontást jóval alacsonyabb a hőmérséklet is.
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
petymeg
addikt
Megnéztem VR repcsi szimulátor (Il2 Sturmovik) alatt csak 50% a GPU terheltség meg 70 fok a hotspot. Nem gondoltam volna, hogy egy COD jobban megviseli a kártyát. Vagy pedig a VR beállításain lehetne még feljebb tolni nagyobb felbontásra vagy nagyobb frissítésre.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Werkly
őstag
válasz
DroiDMester #20564 üzenetére
Én műanyag vállfából vágtam ki támasztónak valót.
-
válasz
Werkly #20562 üzenetére
giga kártyáknak a PCB-je úgy törik mint a ropi, ha nem támaszod ki a VGA-t, fél év alatt szépen megreped a PCIe csatlakozónál, és ez nem garanciális probléma szóval mehet a levesbe a 800.e res VGA.
Igen most lehet azzal jönni hogy márde ki kell támasztani, meg hülye aki nem így tesz, de hidd el rengetegen nem támasztják alá.
-
Laraxior
titán
válasz
Broken heart #20561 üzenetére
Nincs általánosság, azért kérdezd meg te magad.
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Werkly
őstag
válasz
DroiDMester #20555 üzenetére
Nekem Aorus Master 4090 van de semmi gond vele. Anno a 3080 Gaming OC volt szintén hiba nélkül. Csak jelzem én is.
-
SkyTrancer
senior tag
Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy megfelelő alátámasztással tovább húzta volna nekem is, de mivel lógott a levegőben még nagyobb esély volt a pump-out-ra
Teszteltem, és a hotspot alacsonyabb volt ha megemeltem a kártyát
Aztán végül megkapta a rendes pasztát rögtön vertikális megoltást is és azóta álom
Maga a kártya remek, és a ventilátorok is hibátlanok -
Busterftw
nagyúr
válasz
A 4000 szeriaban a tapasztalat inkabb az, hogy az ASUS-nal volt tobb eset.
Persze aranyokat kell nezni, nyilvan tobbet is ad el az ASUS. -
fatal`
titán
válasz
Ebbben a sorozatban az ASUS selejt minőségű pasztát használt az összes modelljén, ezért írta azt.
-
xandrush0831
tag
válasz
hdhunx #20551 üzenetére
Igen, leteznek az enyemnel jobban hutott gephazak. Ezert emeltem ki hogy ugyanabban a gephazban, es a lenyeg a differencia volt. Ahol a 3080FE 80fok volt, ott ez 20 fokkal huvosebb. Raadasul FE-nel ezen a "jo" fűtott panelhaz homersekleten le kellett vennem a gephaz oldalat. Nem throttlingolt, de mar sajnaltam. Nyaron 2 fokkal emelte a szoba homersekletet VR-ozas kozben. A Zotac 4080 meg felszerelt uveglappal hozza a 60-at benchmark alatt, egy perpill 27 fokos (pfuj) szobaban.
[ Szerkesztve ]
-
-
bandi0000
nagyúr
Köszönöm, majd nézegetem őket akkor
Xbox One: bandymnc
-
Laraxior
titán
-
hdhunx
kezdő
válasz
xandrush0831 #20549 üzenetére
nálam 76 fölé sose ment a 3080 founders
-
xandrush0831
tag
válasz
bandi0000 #20546 üzenetére
Szerintem nem lehet nagy kulonbseg. Az en Zotacomra is azt irjak mindenhol itt a forumon rakeresve, hogy alsopolcos kinai kartya. Cinebench GPU tesztben 60fok a maximum, hangja meg szinte semmi.
Ugyanebben a gephazban a Founders Edition 3080 sokszor benyalt 80 fok fole, a hangja meg jo volt a gyereknek elalvashoz hajszarito/porszivo helyett. -
SkyTrancer
senior tag
válasz
petymeg #20540 üzenetére
én a megjelenés első napján vettem a TUF 4080-at 2022 novemberében vagy hogy
másfél évre rá már 105 fokok voltak a hotspot értékek
Én nem tudtam az istenért se szétszedni, pedig több napon át próbáltam úgyhogy szakihoz vittem, azóta is patika, végre syy 157--et kapott nem azt a gyári fogkrémet
Gyári matricát is tett fel nekem a csavarra, de azt mondta a szaki, hogy az asus nem foglalkozik vele, de így meg aztán pláne, szóval a gari is él(ne)[ Szerkesztve ]
-
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Valószínűleg 1-2 héten belül lövök egy ilyen csodát, 4080/4080s-t, és azt kérdezném, hogy van-e nem ajánlott típpus, nyilván a Gainward/Palit stb kártyák majd 100k-val olcsóbbak mint pl egy Proart/ROG asus és nem szívesen adnék annyi felárat egy kis csicsáért ha nem muszáj
Xbox One: bandymnc
-
tomas51
senior tag
válasz
Broken heart #20543 üzenetére
Igen írj az asusnak, én anno el küldtem a strix 3070 em hotspot miatt, mivel már nem volt kapható és az asus nem javította, kaptam egy másik 3070 et, igaz az egy giga volt de legalább új.
beszélj velük és a boltal is hogy mi a menete, kb 30 nap -
Laraxior
titán
válasz
Broken heart #20543 üzenetére
Írsz személyesen az Asusnak, hol itt a gond?
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Broken heart
tag
Valaki letisztázhatná mi a helyzet az újrapasztázással/PTM-re való cserével, és a garanciával, akár Asus, akár (az én esetemben) alza oldaláról, mert kb 10en mondtak különböző dolgokat már ezzel kapcsolatban, és szeretnék a kártyára PTM-et…
Adott egy 4090 strix még két év alza garival, és semmiképpen nem csinálnám/csináltatnám meg rajta a folyamatot, ha garivesztős, mert a garival én nem játszok…
Max ha nem garivesztős.
Erre kérek szépen valakitől egy választ, aki már csinált ilyet és esetleg gariztatott utána kártyát, vagy tudja mi a helyzet ezzel kapcsolatban
Köszönöm előre is -
Laraxior
titán
válasz
petymeg #20540 üzenetére
Ha ugyanúgy összetudod rakni, vagy nem gond, ha többször szétszeded, összerakod, akkor pasztázd újra. Nem mindig lesz jobb elsőre a hotspot, néha pár hajszálnyi eltérés is sokat hoz. Nálam a víznél is magas, de nem szedtem szét azért megint.
De azért nézd meg előtte, hogy mondjuk mit csinál 60-80%-os ventivel, vagy ha nem bontod, akkor FPS/ TDP limit is segíthet.
Vagy megcsináltatod valakivel a bontást*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
petymeg
addikt
Heló!
TUF 4080-at hajtok már lassan 2 éve. Teszi a dolgát. Ma véletlenül monitoroztam GPU-Z vel és azt vettem észre, hogy terhelés alatt 100 fokot is eléri a hotspot, a ventillátorok viszont csak ilyen 45%-on pörögnek. Szerintetek feljebb vegyem a ventillátorokat manuálisan vagy jóvanazúgy?Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
RM007
addikt
válasz
zebra_hun #20538 üzenetére
Pályázatot kellene erre kiírni. Majd összedobjuk a lóvét. Akár az AMD szakemberei is bekapcsolódhatnának NVIDIA szeretetből.
Viccet félretéve nekem korábban évekkel ezelőtt a vga kártyáim miatt folyton drivert kellett módosítanom frissítésnél. Ha csak ezen múlna.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
-
RM007
addikt
válasz
xandrush0831 #20534 üzenetére
Jó, de az nagyon nem mindegy ki dolgozik rajta.
Remélem nem az nvidia.
Csak megoldja ezt hamarosan valaki.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
xandrush0831
tag
válasz
Shkiz0 #20533 üzenetére
Még az előző generációnál sem voltak hajlandóak megcsinálni az FG-t 3000-es szériára, pedig ott még anélkül is volt selling point a nyers erőkülönbség miatt. Ugyanezt a "dolgozunk rajta" dumát nyomták le akkor is, aztán modolva lett csak végül FG a 3000-es szériára... Ugyanez lesz most is szvsz, szarik az nvidia a korábbi vásárlókra.
-
Elvileg azt mondták, a hatékonysága nem ugyanaz mint az 50xx esetén, de dolgoznak rajta, hogy menjen a korábbi generációkon is.
Amúgy szerintem menne simán (lossless scaling is megy, bár ugye ez nem ugyanaz de hasonló alapokon) de hát akkor mivel adnák el az 50xx szériát?[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Bossp
addikt
Van hardveres akadálya hogy a 4*** tudja az mfg-t? És annam hogy a 2***, 3*** tudja az FG-t? :D
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
RazoR
veterán
válasz
SzlobiG #20528 üzenetére
Azt sajnos nem tudom megoldani, haver kártyája, az én gépem meg full víz....
De ha a gyári polipszarral működik már amikor működik, de a Corsair kábellel meg nem akkor a vga tápcsatlakozón kívül mi lehet a hiba? Ugyanebben a konfigban másfél éven keresztül hiba nélkül ment egy 4070Ti
[ Szerkesztve ]
-
-
RazoR
veterán
Msi 4080S Gaming X Slim kb 1 éves kártya 10-ből 6x nem indul el a vga az alaplap vga hibát jelez, a tápcsatlakozó mozgatása után van, hogy elindul, van hogy nem. Gyári polipszarral és a Corsair 2x8pin - 12pin kábellel is próbáltam, a Corsair-el nem sikerült működésre bírni. RMA?
-
nutella1
őstag
válasz
xandrush0831 #20519 üzenetére
Itt érdeklődj milyen házat vegyél, ami belefér az 50k-ba.[link]
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
atom18
senior tag
válasz
xandrush0831 #20519 üzenetére
Nálam igaz nem az adapter van hanem a gyári kábelja a tápegységemnek de 90 fok semmi baj vele és jól is néz ki.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
deathcrow42 #20518 üzenetére
Itt spanyolban az userek elkezdtek 5090 fotokat arulni 2200-2300eur-ert azzal a leirassal, hogyha valos szemely vagy ne vedd meg
-
xandrush0831
tag
[link]
Ezek a 90 fokos adapterek megbízhatóak/ ajánlott a használatuk? Esetleg valami emberi árú (40-50k) gépház, amibe tuti befér rendesen?
A gyári kábel miatt nem tudom felrakni a gépház oldalát.
Vazze jó nagy ez a 4080. Eddig a 3080-ra hittem, hogy az nagy.[ Szerkesztve ]
-
Nah német kolléga belefutott egy ebay scambe, ahol egy néni (megbízható seller, jó értékelésekkel) fiókját feltörték és olcsón, 1400 euróért hirdették a garis 4090-t paypal fizetéssel.
Ez párosítva a drága (és készlethiányos) 5080 árakkal…
Poof!
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
RM007
addikt
válasz
SzlobiG #20516 üzenetére
Kicsit korán posztoltam.
Úgy néz ki hogy a videó jelenetek némelyikénél vált irreális sok fps-re a 4080S és közben alig fogyaszt a gpu, de mikor átmegy komolyba ott nem csinálja. Tegnap épp hogy csak belenéztem az elejébe. Az új Indiana Jones játéknál meg szó szerint nincs bőre a főhősnek csak a ruha és a haj, arc szőrzet és végig játék alatt is nagyon megugrik az fps. Most még Stalkerezek abba sem mentem bele jobban.
Na feltehetőleg az sem igaz, nálam lehet valami programhiba, ki kell nyomoznom, vagy nem, mert tetszik.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
válasz
ScomComputer #20497 üzenetére
Rá is próbáltam. Itt is érdekes eredményt hozott nálam a legeleje. [link] Gondoltam belinkelem.
-
AMD Ryzen 7 9800X3D | NVIDIA Geforce RTX 4080 Super
-
xandrush0831
tag
válasz
Kajoszbobber #20485 üzenetére
Elgondolkodtam rajta párszor. Csak nekem a 4090 jelenlegi használt ára a lélektani határom felett van. Összességében persze megérné, meg szívesebben hajtanék 4090-et nyilván, de kártyára (főleg használtra) azért ennyit már nem költök. Jó lesz nekem ez a 4080, a natív VR címek nagyrészénél elég volt a 3080 is, csak így lehet menni feljebb a felbontással, meg nyerek jópár fps-t MSFS VR-ban.
-
Werkly
őstag
DLSS 4-hez kell az új driver vagy elég a játék supportja? Köszi!
-
warcat
veterán
válasz
tomas51 #20505 üzenetére
Eleve hülyeség, mert a gyártósoron csak pár wafer van amin munkálkodnak éppen
pár ezer chipet lehet elveszíteni, na meg az esetleges kényszerleállás alatti gyártókapacitást.
Hacsak persze nem egy kráter maradt az üzem helyén, de az valahogy belekerült volna a hírekbeEA: It's in the crate!
-
tomas51
senior tag
Bréking!!
TSMC nél földrengés volt több millió csip sérült, mindenki gondolhatja mi lesz...
https://vm.tiktok.com/ZNeoyPhw1/ -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest