- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Computex 2025: megújult a Cherry kapcsolókínálata
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Autós kamerák
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Találtgyerek #21586 üzenetére
Danke, not bad
Ha tudsz és időd engedi, akkor Cyberpunk-ban is mérj egy alap/OC-t 3440*1440 minden max-on és natívban:
Alap:
OC: -
válasz
Találtgyerek #21578 üzenetére
Persze.
Superposition:
Steel Nomad:
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BerserkGuts #21580 üzenetére
500w siman hutheto leggel.
-
válasz
Találtgyerek #21573 üzenetére
Superposival és Steel Nomda-dal néztem.
Ez a 24/7 stabiltól hót zicher, hogy atom messze van(ha 3120-ig véletlenül Steel Nomad-nal felboost-tol, ott már dobja is el, 3105 max boost amivel még lefut).
Memben lehet még van 1750 és 2000 között egy picike.Superposition alap:
Superposition OC:
Steel Nomad alap:
Steel Nomad OC: -
válasz
Találtgyerek #21534 üzenetére
Nah a vége az teljesítményben olyan cirka +10.25-12.33% (attól függően mivel terheled)
+275 core és +1750 mem, így a max boost 3060 és 3090 között alakul (attól függően mivel terheled), fogyasztás meg a csillagos ég
-
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #21567 üzenetére
Hát 1 megoldás van full OC-re rakom mint látod akkor olyan mint a 4090-el volt nem szaggat. Vissza venni a grafikát meg nem tudom mert így sem egy szép játék.
Amúgy is próbáltam de árnyékoknál előjönnek a hibák meg éleknél is ajtó, szekrény vagy karakter haja nagyon csúnya lesz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gainwardgs #21568 üzenetére
Jaja, arra pont jó lenne amúgy.. És szépen skálázódik OC-re, amúgy, mint GPU, mint vram tekintetében.
-
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts #21566 üzenetére
Mindegy. Elég lényeges, hogy ha a gpu 99-100%-on kepeszt, akkor sajnos nincs mint tenni, vissza kell venni az fps érdekében vmi grafikai terhelést.
Ha ilyen 98% alatti a megrogyáskor, az nem a gpu gyengesége.
Pl erre tudnád szépen használni a cfx-szet. Msi ab is jó mondjuk, de ez jóval többet tud.
Ki kell kérni a gpu limit grafikont, meg a cpu thread grafikont. Szépen látszik, ha a cpu thread felugrik 90%+ra, abban a pillanatban a gpu használat beesik 98% alá, az gond.
Ha az fps azért esik be, mert a gpu 98%+, akkor orvosolható a grafikai beállításokkal.
CPU usage nem elég, a szálhasználat lényeges. Az ellen csak a gyorsítás segíthet.
Nekem ez a HZD teljesen jó alany komplett gép mérésre.
CFX nélkül is jó a saját táblája. Érdemes levadászni akárhogy. -
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts #21562 üzenetére
Nem ismerem sajnos, nincs is meg. Ha lenne beépített jó Bench, akkor tudnék róla
A 0.1%-ért inkább a konfig fürgeség felel.
Próbáld ki ezt hasonlításra. Ez megfogja a cpu-t is. Még az x3d9800 is 130 P1-et tud, alapon a 14900 100-at sem. Ez így nem kis meló volt.
Egyébként meg tudnám nézni, ha vki ad egy mentést, hogy hol kell rohangálni. De custom scene sosem lesz pontos. Ezért is keresem folyamat a legjobb Bench-eket.
Forza 5 lejjebb nagyon jó gpu-ra, hiszen a 4090 is kifekszik 1440 extreme alatt is. Konfigra nem jó. Azért sztem az volna a normális.
Ezek az új játékok sok esetben elhasalnak egy túlzsúfolt jelenetben úgy, hogy nem a gpu a gyenge láncszem.
Lehet minősíteni szavakkal, de ez bennük a kihívás. Azok is csak egy feladat, amit meg kell oldani a legjobban.Szerk.:
Hmm, jól beesik. Érdemes elemezni, hogy mi okozza. Lehet gpu, passz. Nincs meg. Ezek többnyire konfig limit jelei. -
BerserkGuts
addikt
válasz
BerserkGuts #21562 üzenetére
UV 16fps:
amúgy egyszerű kitesztelni 1perc alatt beszaggat a játék még körbe se kellett rendesen rohangálni mint full OC-vel hogy megtaláljam a legrosszabb fps-t -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Raymond #21561 üzenetére
Ez a 4090 esetén tök valós volt, én azt hiszem 85%-on használtam a végén annak idején, nem vergődtem az alulfesszel.
Viszont a 4080 super esetén ez már nem működik ennyire hatékonyan, ott sokkal "meredekebb" a curve, szerintem. Persze még mindig többet nyerek a fogyasztáson mint amennyit bukok a teljesítményen, de mivel gyengébb a kártya, sokkal jobban érződik, ezért ott jobb az alulfesz.
-
Raymond
titán
A lenyeg az volt hogy feljebb tologatni nincs igazan ertelme mert aranytalanul novekszik a fogyasztas. Peldaul +20% vagy tobb fogyasztas mellett talan osszehozol +5% novekedest. Ugyanez ervenyes az ellenkezo iranyba is, hogy -20% fogyasztas csak kb. -5% teljesitmenyt jelent:
PL Perf
---------
100 100%
95 100%
90 99%
85 97%
80 95%
75 93%
70 91%
65 88%
60 82%UV-val lehet jatszani, de nagy elonyokre nem kell szamitani.
-
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts #21559 üzenetére
Az egyik legjobb.
Hasonlításra sajnos csakis benchmark lehet alany. Az az egyetlen amit mindig reprodukálni lehetséges. Főleg ha érzékeny tartományra megyek.
Ha abban nincs beépített Bench, akkor csakis custom scene, de az minden alkalommal más. Próbáltam, de a környezet sosem ua.
Így nem látom értelmét méregetni a fal melletti futkosást a prérin.
AVG-re még talán jó, de a min fps-t befolyásol sok dolog.
Van amúgy "tökéletes" benchmark, szépen lehet ezzel mérni mindent.Jelenleg a legjobb:
FPS-re:
Frametime-ra:
Így kell lemérni vmit pontosan. Nagyon kell egy erős konfig is alá. Egyszerre minden limites. Csak 5080-nal vagy 4090-nel hasonlítható. Videokártya el tudja vinni nagyon.
CPU nálam az 57/60x helyett 55x, tehát erősen visszafogott.
9ms alatt van a legdurvább tüske is, nagyon jónak tartom.
Ez egy rendkívül jó alany mérésre.
A CFX pedig legjobb log készítésre. Jó a meglátásod.
Személyre szabható, nálam extra pl a cpu thread load.
De bármit megtehetsz vele. -
zebra_hun
veterán
-
Mi az amit a 4090-enek memóriában általában bírnak?
Mi az a plusz VCORE %, amivel max meg lehet kínálni MSI AB-ben, ami fölé ne menjen inkább az ember?
-
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #21550 üzenetére
Csontra azért nem szokott fagyni gpu tuningtol, inkább alkalmazás térdel, legrosszabb esetben a gpu drivert újraindítja. Meg ha van kitesztelt profilod, akkor azzal nem lesz gond, max ha pl CP előtt nem töltöd be az ahhoz tartozó profilt, és crashel. De ha eleve arra lövöd be a rendszert, akkor más se fog.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Találtgyerek #21547 üzenetére
Nekem az eternal utan kicsit lassú még, de lehet jobb lesz majd
-
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #21546 üzenetére
Mindenki azzal lövi be a tuningot amivel akarja, csak mondom, hogy eddig ez volt a legkényesebb. Persze aki azzal nem játszik, vagy elég neki az általa használtakban a stabilitás, csinálja, nincs azzal gond. Van 5 profil afterburnerben, lehet neki dedikált, másban meg hagy szaladjon.
-
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #21542 üzenetére
Eddig nekem a CP2077 fingatta meg a tuningot a legjobban path tracinggel es transformer modellel. Ott az alap 1.05V-os 2985-ből lett 2850. Memóriát is csak +1400-ig bírja abban, máshol van hogy a +1700 is vígan elmegy. Ha azt órákon át birja, akkor jó. Nyilván sérti az egot, de ha tutira mész akkor azzal lövöd be és nem érhet meglepetés, vagy profilozol. Kár hogy nincs alkalmazásonkénti tuning profil.
-
hackeeeee
Jómunkásember
ha valakinek fontos, akkor a dark ages tenyleg tok jo alulfesz tesztelgetesere.
-
válasz
Találtgyerek #21534 üzenetére
Meg fingom sincs, eddig csak nV autotuning volt a max limit mellett, tizen x ev utan maszok vissza zold vonalra (az ucso whql driverrel meg nekem nem megy az utolso stabil AB)., neg szokni kell, hogy SW oldalon most az nV a szarabb
. Ez igy egy ilyen 5% pluszt hozott es olyan 460-480 kozti fogyasztast.
Tegnap delelott kezdtem az atepitest es most jutottam el odaig, hogy a HW egyben van (azota mar 2szer le kellett emgednem a vizet mert elbaxtam
)
-
Laraxior
titán
Másfél gurigáért az az Strix 4090 nem gyenge az aprón. Cserébe bontatlan.
-
válasz
Találtgyerek #21527 üzenetére
4090 Gaming OC max limit mellett, eddig 693 a csucs.... most mar nem banom hogy a 11-12 eves RM850 helyett lottem egy RM1000x-et, CPU full load mellett nem biztos hogy annyira jo neven vette volna az a tap az ilyen kiugrasokat.
-
Azert vannak itt tuskek kerem
-
Laraxior
titán
[link] Titan ADA der8auernél
Az igazi 4090
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Találtgyerek #21522 üzenetére
Csak nézegetem mi tud nagyjából.. ez a 925mv körüli fesz arra tök jó h sirka 10-15 fokkal hűvösebb a HS is mint normál érték körül.. De itt azért már van lassulás is.
Persze a fogyasztás csökkenés nagyobb mértékben csökken, mint ahogy az fps, és pl. az xt-nél még így is gyorsabb cirka 10-15%-al.
-
válasz
Találtgyerek #21519 üzenetére
-
Találtgyerek
veterán
válasz
BerserkGuts #21515 üzenetére
A Furmark nem rossz, de magas órajel stabilitást nem tudsz vele tesztelni. Teszt alatt jóval alacsonyabb órajelen megy a GPU, mint más teszt vagy játék alatt. Nem árt mellette mással is megnézni a stabilitást.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #21517 üzenetére
Ezt kitesztelem, h stabil-e.. 2610 @925mV.
Ez alapján próbáltam meg:Így nem megy el 300W-ig. 2640 körül próbáltam 935mV-n, de az nem megy.
A max FPS így nem számít..
Viszonyításképp:
-
hackeeeee
Jómunkásember
2760Mhz - 960mV - vram: +1760
Ez cirka ~300W így.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
BerserkGuts #21515 üzenetére
Csak példának nyomom be 450W-ot szépen megfogja a víz és a cpu-m sem melegedik mert nem nyomja rá a meleget a videokártya hanem hátra elvan vezetve a hő.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
FearFmRadio #21501 üzenetére
Furmark a legjobb valós képet ad mire számíthatsz majd játék közben nyilván játék függő.
Lesz ami kevésbé izzasztja de a furmarkkal látni lehet előre a legrosszabbat.5-10percet futtasd az a lényeg ne ilyen 1perces semmiséggel ez olyan mint a 3DMáK.
Semmire nem jutsz majd vele persze szépen mutat meg hogy ilyen jó volt csak nem játékra több órán át mert akkor csalódni fogsz. Mivel megsüti a cpu-t is.
Szépen együtt szinkronban felmennek majd 80fokra több óra játék mellett:
-így a szép 1perc sincs a nagy teszt aztán ebből semmire nem jut az ember
csak ennél a játéknál tapasztaltam ,,, lehet maga a játékkal van gond
Nem biztos inkább az a játék fogyaszt is rendesen majd nézd meg a hőfokot.
+88fokos procid az igenmost vettem észre
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Találtgyerek #21511 üzenetére
Még akciós, azt hiszem a hét végéig.
De sztem az lesz a fáma, h 85-90% TDP, és adok neki +150mhz-t, úgy s tabilnak tűnik, aztán ennyi.
Lehet a 85% is elég lesz. De még tesztelgetem.
-
-
válasz
Találtgyerek #21511 üzenetére
75% akció van rá a steamen, jelenleg 8.5 eur a teljes csomag, de külső kulcsos oldalakon 5-6-ért is meg lehet venni.
De a 8.5 eur sem egy eget verő összeg szerintem, és csak egyszer kell megvenni. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Találtgyerek #21500 üzenetére
a 4090-nél port royal-oztam, ha ott lement a stab teszt akkor az mindenhol jó volt.
-
zebra_hun
veterán
válasz
FearFmRadio #21503 üzenetére
A 2665 azért kicsit kevéske ám.
Én most próbálgatom a 2985-öt +1400VRAM-mal.
1.05V-on ment egyhuzamban, de órákat nem tudok gép előtt tölteni. ~1.5 órát.
Megpróbáltam 1.035V-on, jó fél óra után, rotty. Nvidia hibaüzi...
Vhogy az 1.05V nekem zavaró. Pedig az a gyári fesz.
Viszont az oc is kell, mert egy 4090 nemhogy 4k-ra, de 1440-re is gyengusz kicsit nativban. Framegen-t meg dlss-t nem szívesen használnék. Egy harci játékban a min fps ha nincs 140, akkor az fabatkát sem ér a szememben.
Tutira veszem, hogy a 2700-at 0.95V-on tudja. Akkor jelentősen csökken a felvett áram, és oc is, tehát jobb ettől. -
Találtgyerek
veterán
válasz
FearFmRadio #21507 üzenetére
Ja igen, te csináltad meg az év üzletét.
Próbálj meg egy 960mV 2700Mhz-et görbére, az stabil lesz szerintem nálad. -
FearFmRadio
tag
válasz
Találtgyerek #21506 üzenetére
Asus TUF 4090OC [link]
-
Találtgyerek
veterán
válasz
FearFmRadio #21505 üzenetére
Szerintem jó ez a hőmérséklet. 400W felett már nem egyszerű a hűtés léghűtéssel. Ezt a pontszámot 400W alatt tudni kell a kártyádnak és akkor még 1-2 fokot tudsz nyerni.
Mi a kártyád pontos típusa? -
FearFmRadio
tag
válasz
Találtgyerek #21504 üzenetére
ez normáls modba ( PL100%)
AMD CPU echomode-ba van 105w on.
ennyi modositás történt csupán
hyte y70 ház + 5db hütő alapjáraton ( 3 fokozat van 1es fokozaton megy ) már ha ez számit a GPU hömérsékletnél -
Találtgyerek
veterán
válasz
FearFmRadio #21503 üzenetére
Ez stabilitásra nem a legjobb teszt. Ez a PL85%-os eredmény?
Egy GPU-Z sensor képet rakhatnál a képre. -
FearFmRadio
tag
válasz
Találtgyerek #21502 üzenetére
-
Találtgyerek
veterán
válasz
FearFmRadio #21501 üzenetére
Furmark egész jó, de az inkább nagy fogyasztású teszt és az órajel alacsonyabban van. Érdemes lenne mással is tesztelni.
3DMark Port Royal vagy hasonló is mehet mellé. -
FearFmRadio
tag
85% PL játszottam most 1óra 21percet.
Most omlott össze a játék .
Érdekes hogy amikor Msi afterburn-al nem modositok semmit csak monitorozom a játék közbeni adatokat akkor nincs gond ... ahogy modositani probálom mindig valami történik ... (csak ennél a játéknál tapasztaltam ,,, lehet maga a játékkal van gond)(tervezem hétvégén ujra rakni a gépet ,, uj ssd-k miatt ,,, kérdésem az lenne hogy amikor ujra rakom a gépet akkor melyik programmal érdemes le tesztelni a VGA-t hogy van-e bármi gondja ? )
Elég a furmark? vagy van esetleg valami más is amivel érdemes ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- Laggol, hangos, zörög, csíkoz vagy nem ad képet, kifagy? Videókártya karbantartás! Hibás is!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest