Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lúfaßt, ki kell dobni a kocsit a csába! Ennyit költeni rá?!
-
TaaT
nagyúr
válasz
FrankMonzano #110094 üzenetére
Haver négyesgolfja is ezt csinálta, termosztátcsere megoldotta.
-
TaaT
nagyúr
válasz
FrankMonzano #110090 üzenetére
- fokban sem volna szabad visszaesnie ha bemelegszik. Legalábbis nekem nem szokott.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
FrankMonzano #110090 üzenetére
Hideg van.
-
FrankMonzano
őstag
Termosztat kerdes (Golf 4 1.6 16v benya) : Most hogy hideg van, erdekes dolgot vettem eszre, nem tudom mennyire normalis. A hofok normalisam melegszik, hamar elkezdi a folyamatot. Felmegy 90fokra, aztan ha magasabb tempon haladok (90-100), leesik kb 75-80 fokra ha lassitok, v araszolok megint tartja a 90-et, gyors temponal megint visszaesik kicsit, aztan kell neki sok ido, mire beall. Ez normalis, vagy rossz a termosztat? Csovek melegek a motorban (5-10km utan neztem).
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
zsoleszkai #110088 üzenetére
Mert nehéz autó. Kell bele egy
rendesdízel motor. -
zsoleszkai
tag
válasz
FrankMonzano #110086 üzenetére
Anno nézegettem én is a G5-öt dízel olyan 1.7misi felett voltak elfogadható állapotban, benzines pedig 1.5misi. Viszont amit én néztem és próbáltam 1.6 szívót valahogy halott volt -> alig mertem belekezdeni egy előzésbe városon kívül.
-
FoLey-v
addikt
válasz
FrankMonzano #110086 üzenetére
Annyit tudok,hogy 1 milla alatt nem fogsz kapni.
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
FrankMonzano #110084 üzenetére
Nagyon relatív, hogy kinek mi mennyit ér, nem lehet így beárazni az autókat, hogy ér-e annyival többet. Újabb, más, szóval ha olyan kell, úgy is azt fogod venni, ha meg nem, akkor nem ér ennyit neked.
Inkább egy jó 4-es, mint egy lelakott 5-ös. Itt is ez a tapasztalat, az árszegmens közepétől fölfelé érdemes nézelődni, az mellékes, hogy annyiért már kettes fóka, amennyiért a golfot vetted, de nem olyan állapotú.
-
FrankMonzano
őstag
válasz
Mágus2 #110082 üzenetére
Hat csak golfokat neztem meg eloben, a foka II zome 1.1 felett indult, 200-300e km-rel, javareszt 1.4-es, az 1.6 inkabb 1.2-1.3-tol. Csak elgondolkodtam ennyiert lehet e epkezlab az az auto. Rengeteg hulladek van a piacon minden autobol, foleg az arszegmensek teteje patika az eddigi tapasztalatok alapjan, de mivel nem neztem a fokakat eloben, igy nem tudok nyilatkozni. Csak az furdal, hogy ujabb fejlesztes, mint a g4, de meg ert volna e + 500e forintot egy foka II vajon? Ad annyival tobbet, mint a golf? Vagy akar egy golf 5 is ad e tobbet fel millioval, mint a 4. Most ugy gondolom 1 millio korul nem volt rossz valasztas ez a 2004-es G4.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
FrankMonzano #110081 üzenetére
Az összehasonlítás végett, milyen árban voltak?
-
FrankMonzano
őstag
& Magus2 : Koszonom a valaszokat. Nekem mar G4 van egy ideje, csak ezt a kettot is neztem anno, de dragak voltak. Az erdekelt igazabol, hogy megerte volna e a felarat a masik 2. Amugy inkabb a focus II volt palettan a mazda helyett, de G4 lett
. Az osszehasonlitas pontositasa erdekeben mindegyikbol 1.6-os benzint neztem.
-
kisza25
félisten
erről most az jutott eszembe mikor Ausztriában dolgoztam és a főnök az x5 bmw hátsó űlásáre pakolta be az árut amit a konyhára vett, zöldséget, gyümölcsöt rekeszekben, köztük vakumólt tőkehúst is
volt 5 autója (x5, a6, nissan pick up 4wd, mazda pick up 4 wd, vw transporter) 2 étterem+ 1 szálloda, csak igénye és agya nem volt -
TaaT
nagyúr
-
norrberth
addikt
válasz
FrankMonzano #110071 üzenetére
CSAK A VW! [rvilike] amúgy is a sötét oldalon áll.
A g4 elavult. Legalább olcsó minden hozzá
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Mindkét kiválasztott szebben kanyarodik, mint a G4. De itt nem szabad ilyet mondani, szóval inkább én is a mazdát venném, a Fóka olyan semmilyen, bár egy titanium szélvédőfűtéses nem lehet rossz.
Csak hogy valami negatívat is írjak mindegyikről:
A mazda lerágja a gatyádat.
A fóka unalmas, szerintem a focus 1 jobb volt.
A g4 elavult.Lehet választani.
-
-v-
addikt
válasz
Mivel a fócvágen topikban kérdezed, ezért nyilván inkább a golfot fogják itt dicsérni
Vezetési élményben, futóműben jobbak mint a golf 4.
Az se mindegy melyik motor érdekel.
Vegyél egy 2006-os 2 literes benzines mazda 3-mat, az jóféle
Ha nem rohad, megbízhatóságra szerintem a mazzag a legjobb. Nem a leghalkabb, és sokat forog pályán - még a 6-os váltóval is (2006-tól rakták a 2 literesbe). Benzines focusok is sokat forognak, nem halkak és gaggyer műanyagok vannak sok helyen ajtó stb. - másik kettő ebben jobb. -
FrankMonzano
őstag
Udv! A kerdesem az lenne, egy golf IV 1.6 16v-hez kepest mennyivel fejlettebb egy 2005 2006-os mazda 3, vagy focus II? Van erdembeli kulonbseg vezetesi elmenyben, kenyelemben, megbizhatosagban?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Pancsermeste #110067 üzenetére
2.000 előtt nem megy, ráadásul a V6-tal tutira sehogy.
ELM327. 16:00-ig Fehérváron vagyok.
-
-
-v-
addikt
válasz
Magnum_ #110054 üzenetére
Hát nem tudom, az opel is nagyokat hazudik az autók tömegéről, a teljesítmény is ki tudja annyi-e néhány verdánál mint amit mondanak, fogyasztás károsanyag kibocsátás ugye mostanában téma .. nekem eléggé úgy tűnik minden műszaki adattal kapcsolatban azt mondanak amit akarnak
-
Morris
veterán
No, tegnap meg lett kergetve a Passatos az M5-ön. Egész jó a karakterisztikája a motornak. Így amanda vagyok, nem kell nekem chip. Folyamat 150km/h 7,1-es fogyi. Meg vagyok elégedve.
Volt egy-két huszár, aki bevágott elém a belső sávba, és még neki állt feljebb... -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Én mindig megnézem a nyomaték görbét. Tök mindegy, hogy adott motor 136 ló vagy 150, ha abban a fordulatszám tartományban nem húz, amiben a legtöbbet használom.
Ez nálam egyik szempontja a megfelelő motor kiválasztásának, a másik fő szempont az egyszerűség és tartósság.
Biztos nem viszem vissza, hogy elbasszák, már így is elég kipufgó gázt vezetnek vissza.
Beindítás után nem jön ki semmi a kipufogón, minden megy vissza a motorba, csak pár perc után kezd a kipufogóba is dohogni. Ezt ők még fokozni akarják?
A csúcsteljesítményét hányszor használod ki egy éven? És hányszor megy egy dízel motor 1500-2500 fodulat között? Na ez a nem mindegy, és ha rontani fognak rajta, pont ebben a tartományban fog a legtöbbet romlani.
Adótöbblet? Miről beszélsz? Az itteni normát így is tudja, nem lesz semmi többlet, nem fogják lefokozni az emissziós normáját emiatt.
-
brumi1024
veterán
válasz
A _csúcsteljesítmény_ nem csökken, a gyári adatokat hozni fogja. Csak nem ott, és nem olyan széles tartományban, ahogy azt eddig tette. Nem jó a memóriás példa, de közelinek jó a processzor órajel. Garantálja a gyártó, hogy nyáron 30 fokban tudni fogja a gép teljes terhelésen a maximális órajelet? Nem, ő azt garantálja, hogy az általa megadott felhasználási feltételek mellett tudja a gép az adott órajelet. Itt a cikk.
-
válasz
A példa szvsz köszönő viszonyban nincs a motorral. A gyári értékek ( a katalógusban megadottak ) általában a valósak alatt vannak, pont azért, hogy az ilyen jellegű pereket elkerüljék (ahogy a vízhőfokmérő sem ugrál feszt hanem a 90-re beáll). Ha a mostani korrekcióval is tudja legrosszabb esetben a megadottat, nincs kérdés sok kérdés ahogy brumi is írja max a karakterisztikája fog megváltozni.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
brumi1024 #110053 üzenetére
de ha a teljesítmény csökken... mert X lóerőt vásároltunk és nem X-Y teljesítményt...
Ha te 4GB rammal szerelt laptopot veszel, de kivesznek belőle 2-t és igazából csak 2gb van benne, de 4GB-nyi árat fizetel, akkor okés a dolog?tudod linkelni ezt a cikket?
[ Módosította: Qru ]
-
brumi1024
veterán
válasz
Magnum_ #110051 üzenetére
Erre volt egy mérés a totalcaron, hogy "teszt" üzemmódban illetve normál utcai körülmények között mi a különbség. Csúcsteljesítményben volt minimális eltérés lefelé (még így is több volt a gyári értéknél), nyomatékban szintén, de a görbe kellemetlenebb karakterisztikájúvá vált. Na ha ezt hozzák perelhet a user kedvére, de a gyári adatokat hozza az autó, így kibújhatnak a felelősség alól (és ők fogják tovább bírni pénzzel és ügyvéddel). Ugyanis nem a nyomatékgörbét veszed.
-
-
-
kisza25
félisten
válasz
molnarpeter #110042 üzenetére
valami zárlat lesz a kocsiban, most a féklámpa, tegnap az elektromos tükör, én megnézetném egy írástudó szerelővel
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Pancsermeste #110034 üzenetére
Ha ki akarod próbálni, nekem van. Enyémmel nem megy.
-
vargalex
félisten
válasz
molnarpeter #110042 üzenetére
Szia!
Ez féklámpa kapcsoló csere lesz. Nekem is volt ilyen gondom, akár menet közben is bekapcsolt a féklámpa.
-
FoLey-v
addikt
válasz
molnarpeter #110027 üzenetére
Hát az én járgányom állandóan kint alszik,mivel a garázs tele van sza**kkal majd lassan be fogom takarni valamivel.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #110027 üzenetére
Ma este is csinálta. Ment a nap folyamán bőven eleget, hogy bemelegedjen, kb 21-22 óra körül néztem rá, és megint világított mind a 3 féklámpa. Múltkor nem voltam ott, most viszont beültem egyből, és a fékpedál lenyomása-felengedése után ki is kapcsolt a fény normálisan. Was?
Szerk: az előbb (01:48) kinéztem, most rendben van. -
norrberth
addikt
Sziasztok!! Seat Cordoba 6K2
2002 évj
Kiégett a haveromnak a ventilátor fokozatok állításnál az izzó, neki is így kell kicserélni? [link] Mert megpróbáltam kihúzni 2 es fokozatra állítottam előtte, de nem nagyon akart jönni. -
Pancsermeste
őstag
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Plague666 #110020 üzenetére
A rövid utak miatt van, nálam is ez van, de van szélvédő fűtés, úgyhogy nem izgat.
3éves a vas, és ráfagy a pára az szélvédőre belülről. Nem áll benne a víz, új a pollen szűrő, de nem melegszik át az utastér a rüvid utak alatt, ezért nem is szárad ki a pára, amit belehelsz. Hosszú út után nem áll fenn a hiba, csak ha rövid városi utak vannak.
-
molnarpeter
nagyúr
Megviselte szegény Golfot a hideg (garázson kívül aludt most pár éjszakát sajnos), reggelre bekapcsolt a féklámpa
Motort járatva elmúlt a gond, de ez akkor is rendellenes, féklámpa-kapcsoló lesz cserés?
-
cool13
őstag
Én használom a macskaalmos módszert. Szerintem működik. Este ha kint parkolok, akkor feldobom a műszerfal tetejére. Egyéb időben lent van a hátsó lábtérben, vagy az anyósülésnél. Amivel kibővítettem, hogy egy fagyis dobozba tettem + a zoknit. Mert a kristályok töredeznek, porlad a cucc, és tiszta fehér volt a műszerfal teteje.
Természetesen a reggeli belehelés ellen ez sem véd. -
-
Mappa
addikt
válasz
norrberth #110022 üzenetére
Pedig lehet benne igazság. Pláne, hogy bejött ez a csípős hideg, elkezdjük nyomatni a fűtést. Ha nincs külső szellőztetés bent reked a meleg levegő, az meg szépen lecsapódik.
Fater SuperB volt hasonló jelenség. Nála indítás után egyből párásodás első szélvédőnél a befúvóknál. Külső levegő nem volt elzárva és a klíma is nagyon nehezen vitte le. Pollenszűrő csere megoldotta. (kb. 3 hónapja volt neki cserélve Filtron.) Most vett bele egy olcsóbb Armafiltet és kész, pára volt nincs indítás után.
-
Plague666
tag
válasz
norrberth #110018 üzenetére
Nem még, de olvastam róla. Igazából annak a híve vagyok, hogy nem a konkrét dolgokat kezelem, hanem próbálok rájönni mi okozza. Vélemények alapján hatékony módszernek tűnik egyébként, köszi. De előbb rájönnék mitől van, mert nem akarok évekig macskaalmos zoknit az utastérben.
Egyébként ne gondolj durva dologra, a kilátást sem akadályozza, hanem olyan 15 centi magas, a szélvédő alsó negyedét sálszerűen betöltő párát képzelj el. Nem csöpög, nem az a vizes, hanem az a tipikus belehelés szerű. De mitől keletkezik ha nem ül bent senki, egyébként feljebb nem kúszik, 1 és 4 nap után is ugyanakkora.
-
-
Kiskokó
veterán
Kiskőrös környékén van valaki ?
-
Plague666
tag
válasz
norrberth #110012 üzenetére
Ha beülsz természetesen valamennyire bepárásodik, hiszen beleheled a kihűlt utasteret. Mondjuk amit mondasz az eléggé extrém, én pl. beülök és a csak szélvédő kezd vékonyan párásodni meg a vezetőoldali ablak de nagyon lassan, a fullos párásodáshoz kb qrni kéne vagy bent ülni fél órát.
Nálam pont az a probléma, hogy otthagyom éjjelre magában és reggel amikor ránézek ott a pára, kora reggel pedig ugye már be is fagy. Ötletem sincs mitől lehet. -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano #109991 üzenetére
Nincs!!!!Az első dolog 200k után hogy beállsz a madarastesco kútjához és 98as benzinnel lelocsolod majd rágyújtasz és a csikket a kocsira dobod
Mobile.de >> 200k-tól 400k ig vannak alig akad egy kettő 200k futás alatt
-
norrberth
addikt
válasz
Plague666 #110011 üzenetére
Nekem meg full bepárásodik az egész autó belülről mikor beszállok egy pillanat alatt! De csak mostanában csinálja kerestem én is beázást de semmi, pollenszűrő 2 hónapja volt kicserélve Mann. Az az érdekes hogy előtte sose csinált ilyet, menet közbe már nekem sem párásodik.
-
Plague666
tag
Üdv márkatársak.
Olyan kérdésem volna, amire valószínűleg legtöbben rávágnák ugyanazt, de mégsem arról lehet szó. A pár napja megjelent hidegek óta a Golf 6-om szélvédője az alsó harmadában-negyedében állás közben belül párásodik, majd amióta ezek az éjjeli fagyok vannak már rá is fagy.
Tudom, hogy a belső pára vizet jelent az autóban de nem ázott be sehol, nem találok vizet, ráadásul csak egy hete csinálja körülbelül, amióta lehűlt az idő. Olvastam a pollenszűrő eltömődéséről, átnedvesedéséről, de nyáron volt nagyszervizes az autó, minden ilyen időszakos cuccot kicseréltek benne. Vizes lábbal nem léptem be, csapadék sem igazán volt ugye. Reggeli indítás után gyorsan felmelegszik a rendszer és a "Max az ablakra" funkcióval viszonylag hamar el is tűnik a dolog, menet közben már nem párásodik.
Annyit tudok említeni még, hogy automata klíma és az be van kapcsolva, továbbá újabban 3-4 naponta rövid, éppen hogy üzemi hőmérséklet-szintű utakat teszek meg az autóval, egyébként a szabadban áll a köztes időben. lehetséges, hogy befűtök, bent reked a meleg, vagy lecsapódik valami a klímában és onnét kerül végül is a szélvédőre? Tényleg semmilyen beázást nem találok, vizes nyirkos szag sincs az autóban, de azért ez egy 4 éves kocsinál nem normális dolog szerintem.Köszönöm valakinek a segítő szavakat.
-
kaszaking
tag
Gondoltam fényképezek párat és megmutatom hogy milyen autót birtoklok 1 hónapja
[link] -
-
Kneeßy
csendes tag
Üdvözlet!
Olyan kérdésem lenne, hogy nagyobb módosításokkal utólagosan be lehet-e rakni egy teljes szett bontott klímát(digit vagy manual bár szerintem nem sok különbség van köztük legalábbis a motortéri résznél) egy golf3-as autóban. A jármű adatai: 1.9tdi (1z), 95-ös évjárat.
Illetve a hátsó dobfék helyére lehet-e tárcsát rakni? vagy ott már nagy átalakítások szükségeltetik?
(keveslem ezt a féket ami rajta van)
tél végén szeretnék fék folyadékot cserélni a kocsin és ezeket a módosításokat elvégezni.
Felmerült még bennem egy teljes fék csere (első tárcsa + hátsó dob is) bontott vr6 fékre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Synology NAS
- Elfelejtettem a film címét
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmgyűjtés
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+