Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
janos666
nagyúr
válasz
MunezXBK #40092 üzenetére
Passz, hogy nevezi a szaknyelv. Autókból igazából műszakilag szarul allók. De legalább próbálom tanulgatni az alapokat, mióta van sajátom, mert amúgy lenne hozzá érzékem, csak ki kéne kicsit terjeszteni erre is.
Az elje már akkor le volt szakadva, mikor vettem. Az is csak műanyag bilinccsel lett felfogatva, mikor másnap elvittem átnézetni, és meg lett emelve. A váltó alatt is rozsdás acéllemez volt (illetve még van is).
Legújabban a bal hátsó részen (kb az ottani utas lába alatt) lógott le majdnem a földig egy műanyag. De itthon nem tudtam megemelni, hogy jobban megnézzem, csak a ház előtt a betonon fetrengve lett felfogatva műanyag bilinccsel, hogy elmehessek ma este Budapestre anélkül, hogy elhagynám útközben.
-
-
janos666
nagyúr
Na, f@sza, újabb darabja kezdett el lógni az alsó műanyag borításnak.
Vicces volt itthon felkötni (ünnepnapon nehéz aknát találni).Nem vertem neki semminek közvetlenül. Esetleg víz/kavics felverődésből kaphatott ütést. (Az utóbbi napokban átmentem városon belül pár masszív víztócsán fékezés nélkül.)
Mennyire általános ez, hogy ennyire szétrepül az alja?Próbált már valaki bontóból összeszedni egy komplett alsó burkolatot B6-os A4-re? Saccra mennyibe kerülhet, és milyen eséllyel találni? (Ilyenből gondolom leginkább totálkárosakat visznek bontóba, de azon meg nem lesz sértetlen műanyag borítás.
)
Lehet, hogy még a jobb oldali ajtók alatti küszöblécet is érdemes lenne kicserélni, mert le van törve az első csücsök is (jobb első kerék hátánál, ahol összeérnek a műanyagok). Okoz az gondot, ha a kerék teletolja azt a rést szutyokkal? (Tapasszam be akár házilag, míg nem lesz elrendezve? - Valamikor május elején tervezem elvinni egy olaj,szűrő,szíj,tartóbak cserére, akkor rakatnám fel a műanyagokat, ha találok addig.)
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
tomcsi23 #40083 üzenetére
Amit a gugli kidobott mindet átnéztem, de nem pálya, szigetelést külön nem találtamfeltéve, hogy ez a baja, találgatásokkal meg nem sokra megyek és garázsom sincs, mivel akár egész napos művelet is lehet, az idő meg mostanában nem túl kedvező. Ezért keresek inkább szakit.
Elöl küszöbnél áll a víz, majd ez szépen beszivárog és a hátsó lábtérben ujjnyi vastagon megáll. -
FoBCRaistlin
őstag
Öcsémnek tegnap vettünk egy tütüt.
Kis kezdő gép, de jó lesz. Majd mesélek róla, elöljáróba annyit, hogy egy puncis kocsi került a családba. -
VR6-Fan
veterán
idén is össze kéne ugrasztani egy OIM-et -
S.Y.S.
aktív tag
Üdv!
Van egy beázós Leon-om, van itt olyan, aki javított ilyet vagy ismer olyan szakit, aki ezzel foglalkozik? -
-
Kiskokó
veterán
Nem a lényeget ragadtad ki XD
Én se márka szervízbe hordom, de fizetek "felárat" hogy hozzáértő szereli és nem mezei szerelő...De amugy a 30.ezres olaj csere a Fail a 2.0 Pdtdinél.
Amúgy meg ja persze ez a lényeg amit mondasz... a sok hülye paraszt már bocs...
csorog a nyálukhogy az új KIA meg midnen autóra 5-7 év garancia jaj de jó jaj de jó... ez az igazi parasztvakítás... XD -
8th
addikt
válasz
Kiskokó #40055 üzenetére
Teljesen igaza van. Én is leszarnám. Ha valami lekönyökölne megcsináltatnám korrekten okosba negyed áron, hogy a szervízkönyvbe be se kerüljön 'oszt' jó napot. Nézzenek madárnak mást. Márkaszervízben kizárólag csak új eredeti gyári alkatrészt építhetnek be szóval ha van egy két éves autód amiben tönkremegy mondjuk az automataváltó, a szerelő ismerős hiába csinálja meg faszán garanciával bontott vagy utángyártott alkatrészből töredék áron ugyanolyan minőségben (vagy jobban) mint a márkaképviselet akkor is oda kell vidd. De a legszebb az amikor benyögik, hogy ez nem garanciális probléma mert blablabla. Nos ekkor sem viheted máshová a kocsit mert ugrik róla minden garancia. Hát ezért adnak újabban 5-7év garanciát a kocsikra, hogy atom kiszívják még a véred is. A válság kezdete óta magánember már nem nagyon vesz itthon autót ezért eladás helyett a szervizeltetésből próbálnak minél többet beszedni és az undorító...
-
AndrewTdi
addikt
replika lenne? [link]
-
Kiskokó
veterán
Ez igen
Népítéletes gyöngyszem.
"A6 2.0 pdtdi avant
profi
Szöveges ítéletMárkaszervízbe Magyarországon csak gumiszőnyeget venni megyek be. Ipari flegmaság, átverések sorozata jellemzi az egész márkaképviseletet országszerte. Semmi nem romlott még el, nem volt még futóműállítás sem. Télen téligumi, nyáron nyárigumi, 30000 km-enként olajcsere, stb.. kizárólag sufniszervízben, ahol oda állhatok az autóm mellé okoskodni. "
Várom ki mit kifogásol a szövegben XD
-
Kiskokó
veterán
-
hdman
őstag
Bitpork benne vagy a heti merítésben : [link]
-
-
hdman
őstag
Ide is bedobom, hátha:
Lakik valaki gödöllő környékén, aki elmenne megnézni egy kocsit? ha igen, dobjon egy privit! köszi
-
lucifer31
csendes tag
Volkswagen Polo 1.4PDTDi 75 motorról mit érdemes tudni? Városba hogy alakul a fogyasztása? Mire kell figyelni vásárláskor?
Van valahol valami táblázat hogy a Trend/comfort/highline miben különbözik?
1M-ig kellene valami kis fogyasztású dízel.
-
Debesq
tag
Sziasztok!
31.-én jár le a biztosítás a kocsira. 1.-én már megbüntetnek ha nincs az új kifizetve, vagy van valamennyi türelmi idő? -
AndrewTdi
addikt
Láttátok már?
[link] -
tomcsi23
veterán
-
FET-MEN
veterán
Reggelt
/dl/upc/2013-03/30/324657_gcahlqmmb61jv7tq_20130330_103635.jpg
/dl/upc/2013-03/30/324657_gcahlqmmb61jv7tq_20130330_103635.thumb.jpghaggyuk használhatatlan ph
-
8th
addikt
Tudja valaki mennyibe fáj manapság egy komplett karosszéria homok/szemcsefúvás? Szétnéztem neten Budapest környékén rakás helyen vállalnak de sehol nem írnak árat.
mod: rendesen köhög ma a PH! ...
-
-
-
janos666
nagyúr
válasz
cellpeti #40003 üzenetére
Nekem is voltak felőle aggályaim, mert korábban még nem is próbáltam automata váltót kezelni, de könnyű volt hozzászokni a kényelemhez, hátrányát pedig még nem igazán éreztem.
Igaz, én csak a multitronic-ról tudok így laikus véleményt mondani (pusztán papíron és elméletben szerintem ez "a tökéletes váltó"), de a hirdetésben nem láttam, hogy első vagy összkerekes, és ha jól rémlik, akkor előbbi esetben az is multitronic lesz (gyakran írnak oda tiptronicot akkor is, ha CVT dobozos).
Ha szép finoman nyomkodod a gázpedált, akkor mindig alacsonyan tartja a fordulatot, hogy keveset fogyasszon. Szép egyenletesen, szolíd gyorsulásváltozással tudsz vele gyorsulni úgy, hogy sohasem pörög fel a motor, de így is lehagyod az átlagos vezetőket egy zöld lámpás induláskor, mert nincs kuplungolás. (Amit egy darabig egyébként kifejezetten hiányoltam. Unatkoztam, és nekiálltam kézzel hangolgatni a rádióadókat még akkor is, ha CD-ket akartam hallgatni, és telefonon netezgettem, csak hogy lekössem valamivel a jobb kezem.
)
Viszont ha hirtelen rálépsz a gázpedálra, akkor hagyja felfutni a fordulatot.
Ilyenkor van ugyan egy kis késése, míg vár, hogy tényleg ezt szeretnéd-e, máskor viszont (főleg kis sebességnél, de akár előzés közben is) megspórolod a kuplungolással töltött időt. (Főleg, ha lusta vagy és nincs kedved úgy váltani, mint aki versenypilótát játszik közúton, hanem buszsofőrös stílusban pakolásznád.)Ezen túl pedig át tudod erőltetni magasabb fordulatra, ha áttolod D-ből jobbra a +/- kacsolókhoz. Akkor nem vált helyetted, csak ha már túlpörögne a műszerfalon piros zónával jelölt tartományba, vagy fuldokolna a motor alapjárat alatt.
Eddig még csak egyszer sikerült meghülyítenem egy kicsit. (Konkrétan ma.)
Több centi mély víz állt több járműhosszon át az aszfalton (Szolnokon az egyik vasúti átjáró mellett a Tesco felé vezető úton), én pedig kíváncsiságból bepöccintettem neki a tempomatot ~40-re, és vártam mi történik.
Eddig minden lejtőn/emelkedőn át tudott úgy menni, hogy a műszerfal szerinti óra szinte meg sem moccant a tempottal beállítotthoz képest (és a motorfordulttal sem játszott), de ez már azért nem sikerült neki. Majdnem megálltam a tócsa közepén, de ráléptem a gázra, kicsit felpörgött a motor és ment tovább a vízoszlopok közt.Ami miatt én még a mai napig parázok egy kicsit, hogy nem tudom pontosan hogy kezeli a kuplungot. Mert ha nyomom a féket, akkor ugye lassul, míg végül akár meg is áll, de ez lényegében fékpedál (nem 0-x fok közt kuplung, aztán x-y fok közt fék, rögtön fék), a kuplung automata. Szóval néha gondolkozom, hogy pl. piros lámpánál állva jobban meg kéne-e taposni a pedált (hogy biztos teljesen kioldja a kuplungot).
De amúgy meg ilyenkor a legkényelmesebb városban a lámpáknál. Csak a pillekönnyű fék és gázpedált használod, nem fárad el a lábad a kuplungolásban, és nem unod meg pakolászni a sebességeket, mikor csak araszolgatsz. (Bár én előtte egy terepjárót kínoztam, aminél azért kicsit több izommunkát várnak el, mint egy ilyen személyautóban, szóval nem olyan jó összehasonlítás, de van aki ezt sem bírja.
)
-
AndrewTdi
addikt
re.
Kicserélték az elemeket.
eredmény: kisebb fogyi, picivel jobban húz -
-
tomcsi23
veterán
válasz
cellpeti #40003 üzenetére
Próbáld ki mindenképp.
Együtt lehet vele élni, de azért manuális reakciókat ne várjunk tőle.
Annyit talán, hogy krúzolásos padlónál "egyből" elkezd tolni, amennyire az adott sebességben a nyomaték engedi, majd utána vált vissza, miközben padlón tartod a pedált.A DSG sport módban már egész használható volt, manuális szemmel is, bár olyan sokat azt nem használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync