Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
macilaci78 #190092 üzenetére
Írta is, hogy a műanyag pöcök törött el, csak most a madzagra panaszkodott.
slett: A madzagra köss csomót ideiglenesen. -
-
Doki16
addikt
válasz
bitpork #190089 üzenetére
Igazság szerint a szabvány megadja, hogy hol használhatod. A Schuko 230-as, a Type2 meg 400V. A kocsi mindent megold magának a beépített töltővel. Tehát bármilyen Type 2-ön tölthetsz amit találsz szerte a világon. Ha ipari csatlakozóról akarsz tölteni akkor ehhez hasonló kábel kell. [link] [link] De ennek nincs semmi értelme a te kocsidnál, mert nem tudsz 3 fázisról tölteni. AC-ról amúgy sem gyorsan tölthetőek a kocsik.
Mennyi csatlakozó van a Type 2 kábelben amit adtak hozzá? A kocsi csatlakozóján azt látom, hogy L1 és L2 is van, de ez csak két fázis.
-
macilaci78
nagyúr
-
-
Doki16
addikt
válasz
yodamester10 #190084 üzenetére
LED van benne mindenhol két helyet kivéve. A csomagtartóban és kesztyűtartóban van sima 5 wattos T10 izzó.
-
-
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Új Volkswagen Turanba utólagosan elektromos gyerekzárat belerakni mennyire nehéz/drága/szívás?
Van tapasztalata abban, hogy mekkora a különség a Rádió "Composition Colour" 16,5 cm TFT-érintőképernyő és a ready 2 discover között? Nem a négy centire gondolok
, hanem képességre, használhatóságra.
Előre is kösz!
-
yodamester10
őstag
Esetleg valakinek van infója milyen izzó lehet a 7-es Golf lábtér világításnál?
-
Primary92
senior tag
Elkezdtem nézegetni a 2 millió körüli 4motion Passatokat is.
Eddig nem foglalkoztam velük, ezért még annyira nem vagyok képben, szóval lenne pár kérdésem:
Jól tudom, hogy itt a PD-seknél sok a gond? PD elem, olajozás...
Ezek a B6-os CR TDI-re is vonatkoznak?
3.2 FSI-t is érinti a kokszolódás? Mennyit eszik?
Manuális váltóval keresem elsősorban, az 6-os DSG-k sokkal zsebbenyúlósabbak, mint egy kuplung+kettőstömegű csere? Jellemzően ezekben már benne van az összes kilométer.
2 felett nem sokkal van már sokat futott B7 is. Kerülendő?
Van olyan dolog, ami különös odafigyelést igényel vásárláskor?
A 2-es.Octavia miben tér el a B6-os Passat-tól az elérhető kényelmi extrákon kívül? Futómű, stb...
-
akosxyz
senior tag
Sziasztok, van egy olyan problémám, hogy a CFFB 2013 Passat 2.0 autóm hidegindítás után magasabb fordulaton rángat és csörgő hangot ad.
Egy barátomnál porlasztó csere oldotta meg a hasonló jelenséget. Érdeklődnék, hogy más is okozhatja-e ezt, vagy sanszos a porlasztók cseréje? -
Neoteric
addikt
Hali
1.0 TSI 110LE-vel (2018) van valakinek hosszabb távú tapasztalata? Neadj isten Golf 7-tel? Mennyire beteges?
Fogyasztási adatai és dinamikára relatíve egész megnyerő a maga nemében.
-
Spongi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2002-es Skoda Octavia 1.9Tdi 110 LE-s autóm.
Indítási problémám van, ami a következő:Hidegben tökéletesen indul az autó (-5 fok kulcs elfordít izzít, relé kattan, autó indul), +5 fok környékén, illetve felette aznapi első induláskor beindul viszont 1-2 másodpercig szabálytalanul jár és ekkor ad egy kis kékes füstöt is.
Valaki találkozott már hasonló problémával?
Előre is köszönöm.
Üdv.
-
Menslee
tag
Sziasztok urak!
Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok mivel sajnos nem találtam épkézláb infót ezügyben.
(Vagy csak lehet rosszul keresem)
Adott eme csodás kormányom amit vagy újra kéne bőröztetni, vagy cserélni mert ez sajnos így nem állapot.
Én tényleg szeretném az autót "gyári" szinten tartani, ezért elsőre a cserén gondolkozom viszont szembe jött velem a kis és nagy "ricnis" megkülömböztetés.Honnan tudhatom hogy ez melyikbe tartozik?
macilaci78: A hiányzó elemeket végül bontókból és ebayről fogom beszerezni, köszönöm a segítséget!
Kiskokó: Nem semmi géppark
Még érdekelt is volna az eladó járgány, de inkább biztosra mentem és nem költekeztem túl.
(Aztán persze a vételár fele most ráment a szervízre+átírásra de legalább most jó sokáig csak szűrőket és olajat kell majd cserélni.)
-
-
vzsryl
nagyúr
"És mindig egyre távolabb parkolok a munkahelyemtől, ezért egy ideje a ház előtt áll a kocsi." by Litkai
Mondjuk ez rám nem vonatkozik, mert mindig koppanásig tankolok, és már a 95-ös benzines nyugta összege is 2-essel kezdődik, nemcsak a maxx motion D-s. (Egyforma az Almera és Superb tank mérete, 60 L.)
-
válasz
Motion_Blur #190064 üzenetére
Apum asztalos. Ahogy számolgattuk 40% és felette van a rendes fűrészáru emelkedése. Igaz nyugdíj mellett csinálgatja de most tart ott h lehet abbafejezi mert nem bírja követni.
-
atos19881101
senior tag
válasz
Motion_Blur #190064 üzenetére
Építőipari termékeknél ezen ne csodálkozz. Megvan az oka… de ez már nagyon off topik.
-
válasz
T0mBd1gg3R #190057 üzenetére
Ez nem érzés kérdése szerintem. Mennyit vall be az állam? 3.3? mennyit drágult egy kiló hús? 20%? Nesze neked egyszerű ember 3.3%
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Motion_Blur #190058 üzenetére
Lehet venti is
-
vzsryl
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #190057 üzenetére
Élelmiszereket és drogériai termékeket nézve reális ez a 3,3%. Ezekre költök legtöbbet, és nem igazán vettem észre azt, hogy több pénz menne el rájuk. De a szolgáltatásokat figyelembe véve tényleg észrevehető, hogy főleg a kisebb vállalkozások sokkal nagyobb mértékben emeltek árakat. Pl. a márkaszervizek árai nagyon régóta kb. ugyanilyen horror kategória, viszont a független szervizek lassan utolérik őket. Most a nagyszerviz (vezérlés+minden szűrő és olaj) a verdára 70k volt a szerelőmnél (csak a munkadíj), és kb fél napos meló volt. Egy Bosch car szervizben ez minimum 100k, a Skodánál tudni se akarom, hogy mennyi...
Pár éve maximum fele ennyi lett volna a szerelőmnél...
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok!
Egy ideje ha bekapcsolom a klímát akkor elkezd "vonyítani" (vagy búgni), nem tudom máshogy kifejezni
motortérből jön a hang, alapjáraton is szól, de motor fordulatszámmal lesz a hang egyre magasabb frekvenciájú. Ahogy kikapcsolom a klímát, egyből elhallgat. Alapjáraton a legzavaróbb, pályatempónál már nem hallom.
Ez jellemzően kompresszor, vagy lehet más is?
2011-es VW Jetta 1.2 TSI
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #190055 üzenetére
Az infláció tavaly 3,3% volt. Ha 5-7%-ot emelnek, akkor Te nem csak leköveted, hanem egyre többet költhetsz/rakhatsz félre.
Nálunk az utóbbi 4-5 évben átlag 15%-ot emeltek, de idén csak 5%-ot, mert a koronát mi is megéreztük. Ettől függetlenül 1%-ot mindenképp rá akart licitálni a cég a minimálbérre.
Na erre bejött az autók árának ~30%-os emelkedése. Ezzel már tényleg nehéz mit kezdeni. -
válasz
bitpork #190054 üzenetére
Nem, otthon. Csak kiküldetésen vagyok, itt megkapom az otthoni fizu kb 3,5szeresét, teszem is el. Én a fizuemelésre mondtam, nem az árak emelkedéséről.
2013-mas friss diplomás lóf*sz béremre (túlórás meló, +50%) évenkénti emelés:
2013 munkahelyváltás 40% (szintén túlórás de kevesebb +25%)
2014 munkahelyváltás 40% (ebben az évben nem volt túlóra)
2015 7% (volt túlóra, kb +20%)
2016 7% (egyre kevesebb túlóra)
2017 munkahelyváltás 18%
2018 éveleji 2% majd évközi 5%
2019 2%
2020 munkahelyváltás 13% és itt kb elértem az erős medior/senior mérnök bért amit nem expert, nem csoportvezető el tud érni, innen sztem kb az évi 5-7%-ra számíthatok -
válasz
T0mBd1gg3R #190051 üzenetére
5-7? Ez németben? Mert itthon csak a papír bírja a számot de messze több volt ez és ahogy olvasom a híreket még csak most kezd begorombulni.
-
bul07
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #190051 üzenetére
Nem fogja követni, pont tegnap volt hír hogy a beígért még 1% se adják meg erre az évre és mard az ez évi 4% minimálbér emelés
Napelemnek meg jól számolj utána és ne higgy a cégeknek
Ha az ajánlatban nincs olyan téttel hogy Termelési garancia akkor kérni kell hogy vállalnak e ilyet
Mert ezzel tudsz számolni hosszú távraAki nem vállal ilyen termelési garanciát azt el kell hajtani jó messzire
-
válasz
Kiskokó #190050 üzenetére
Ez már a hiperinfláció előjele.
Van egy kis hitelem, amit 1-2 hónap múlva egyben ki tudnék fizetni, de most a várható további infláció miatt komolyan azon gondolkozok, hogy lehet egy napelemes rendszert telepíttetek inkább.
Kb a hitel teljes öszegének 2/3-ából kijön
havonta megspórolom vele a törlesztő 30%-át
8 év alatt megtérül.
Persze csak akkor jön ki a matek ha tényleg elszabadul az infláció ÉS ha követi a fizetésem is, nem a szokásos évi 5-7%. -
cech19960320
tag
lehet rám emlékszel.
a sávtartó pályán jó cucc, csak észben kell tartani, hogy a terelést és a sárga vonalat hozzá nem tudja kezelni.
Ergo rendesen fogni kell a kormányt, mert ha mondjuk te követnéd a terelést, picit ellentart.
Első alkalommal fura, de 2-3 alkalom után nem zavaró már sztem.a vészfékesdi meg csak sípol általában, fékezni ritkán fékez insokolatlanul.
ilyen helyzet meg kb havi egyszer van, úgy hogy évi 50-70k a megtett táv.
az első alkalommal lehet h meg tus ijeszteni, de ha már tudod, mit csinál a kocsi néha, úgy nem zavaró
-
Veron
addikt
Octavia 4 estében van aki egyenesen életveszélyesnek nevezte a sávtartót pl. Autópályán sávelhúzásoknál, vagy a vészfékasszisztenst, ha túlreagál egy közelebb kanyarodó autót. Ezek az állítások mennyire fedik a valóságot?
Pl. Egy tapasztalatlan sofőrt meg tudnak ijeszteni ezek a reakciók és képesek kizökkenteni? -
válasz
Kiskokó #190040 üzenetére
Bármi is az ok, a helyzet most nem rózsás.
Az új oktáv dárga, cserébe kurvasokat kell rá várni.
G30-as benzines kevés van, az is kétes forrásból, az 530e-k nagy része kereten felül van.
Az A4-es kombik tetszenek, de mégis inkább a BMW felé húzok, de majd az idő eldönti. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
homeless09 #190039 üzenetére
iOBD2 VAG, esetleg jó lehet.
-
válasz
homeless09 #190039 üzenetére
Aliexpress, eBay. Nem jogtiszta, nem szabad itt linlelni. Van EU stock általában.
-
-
Doki16
addikt
válasz
homeless09 #190037 üzenetére
OBD eleven telefonra van csak sajnos, de cserébe tudom itt ajánlani a fórumon, mert legális és profi eszköz. Tud törölni is hibát valamint programozni is lehet vele.
VCDS van laptopra, én is azt használtam B7-hez. FB-n nézz körül. -
Doki16
addikt
válasz
homeless09 #190034 üzenetére
Ez nem jó semmire sem. Jobban jársz egy OBD Eleven-el. Az teljesen legális és hibakód olvasásra elég.
-
homeless09
őstag
Sziasztok!
Passat B7 2012-es modellhez megfelelő iso szabvánnyal rendelkező USB - OBD2 csatlakozót keresnék.
Ez jó lehet hozzá?
[link] -
gyvince
senior tag
Sziasztok tudtok ajánlani egy jó megbízható szerelőt ? Audi A6 1.9PDTDI kellene vezérlést cserélni Nógrád Megyei vagyok de rugalmas vagyok ??
-
Kiskokó
veterán
válasz
bitpork #190025 üzenetére
Látom, fogta magát és eltűnt. Nagyon érdekes, sima google fotóként linkeltem, jó is volt eddig.
Mit lehet ezzel csinálni?
(Nagyon érdekes, addig amíg be vagyok jelentkezve a google fiókomba addig működnek a a képek, ha kilépek utána már nem??? Na ezzzt hogy ?) Direkt nem Driveból raktam mert a fotókat nem kell külön engedélyezni elvileg... meg lehetőség sincs rá
ez fura)
ITT egy Album link, így elvileg jónak kell lennie!
K Norbi : Köszi
Tsebacsi : Köszi , hát igen, tervezéssel együtt több mint 3év de kész lett
dssport : nincs kutya, feltűnt a tulajnak de megengedtem nekiSzerk :
Emelje fel a kezét aki rögtön ráugrott és leSZÜF-ölte a kocsit. Tuti lesz olyan
(egyedi a rendszám amúgy és nem új lett kérve, akkoriban még bőven az N-nél tartottak) -
dssport
tag
válasz
zeus_2k14 #190013 üzenetére
Nekem annó az alkatrészes emberem azt mondta, hogy az utángyártottakkal nem érdemes küzdeni, keveset bírnak. (autóvillamossági szerviz alkatrész részlege) Egy rendes szakszerűen felújított gyári többet ér. Persze ilyenkor le kell tenni a kocsit és ez sokaknak nem fér bele.
Cseredarabos gyári nincs ezekből?!?!?
Bontott gyári, felújítva instant beszerelve, tiéd pedig piac úgy ahogy van? - ez a megoldás is több kör és idő sajnos
-
-
válasz
macilaci78 #190012 üzenetére
Még nem tudjuk de ha ekkora lesz a nyitás akkor vélhetően a nyár második felében augusztus-szeptember környékére elkezdhetjük rajzolgatni a vonalat.
-
Kiskokó
veterán
válasz
focvis #189999 üzenetére
Meg meg, ha lesz tali idén most már ha csak beköszönni de elfogok menni!!! (ha hívnak)
Hát igen ebben a helyzetben szerintem mindenki kicsit megvan már fáradva sajnos.
Nem a vírussal van a baj, meg hogy mennyire létező vagy nem létező (bár igen is van és igen is veszélyes tud lenni)
Csak nagyon rosszul van lekommunikálva illetve a kormány teljesen rosszul kezeli a helyzetet, mivel megint az van mint szokott, hogy telesen mind1 mi van a lényeg hogy nekik jó nagy hasznuk legyen belőle....(Nem elírtam a neved, nehogy magadra vedd, csak amikor először voltam találkozón pont arra értem oda, hogy azt tárgyaltátok ki valaki a fórumon Focis-nak emlékezett a nevedre. Na azóta nekem is Focis lettél
Bitpork :
Nem kell a kasza ne fáradj, megoldjuk máshogypersze a pulled az jöhet
Amúgy nem csak tőletek sajnálom a képet, egyszerűen nem fotózgatom a kocsit.
1-2 akad nemsokára berakom -
prannk
őstag
Üdv!
Vettem egy audi a4 b7 et amibe kicserélték a motort és nem közölték velem. Eredeti vizsgán mondták hogy nem az a motor van benne. Hanem más a kódja.
Na most szereztem egy papírt hogy kulfoldről lett véve a motor és be is lett építve szakszervizben 1 hónappal ezelőtt. Alávan írva pecsét minden.
Ugyanúgy AVF motor van benne csak más a kódja.
Tegnap volt eredetvizsgán beírták hogy a motorkód változott. És megkaptam a papírt.
Kell még valami papír vagy valami hogy tudjak menni átíratni?Ja és félig kivan sikálva a kód.. de lehet látni
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Adott egy VW Jetta 1.9 PDTDI BXE motor, 2007-es évjárat. Kb másfél hónapja volt rajta vezérlés csere, illetve generátor szíj csere. Ez oké is. Majd kb 2 hete elkezdett egy fura hang jönni a motortérből , generátorra gyanakodtam. Elvittem, megnézték, meghallgatták, valóban a generátorból jön a fura hang. Kérdeztem a srácot, hogy ő mit javasol, érdemes javítani, vagy pedig jobban járok , ha veszek egy zsír újat, hát nem tudott rá mit mondani, mert nem lát bele, de mondta, hogy nem jó, szét kellene szedni. Tavaly júniusban volt kicserélve rajta a generátor szabad futó . Na, most megvagyok kicsit lőve.
Szerintetek, érdemes javíttatni , vagy pedig jobban járok, ha veszek egyet bontottan, vagy pedig veszek rá egy zsír újat? Indokot, tanácsot elfogadok.
Képet csatolok, mi van most rajta ( Ha jól tudom, ez Bosch gyári generátor )
Gergő
-
dssport
tag
válasz
bitpork #190006 üzenetére
Hát így. Főleg, hogy ma kikerestem a papírokat és az a 60.000 km valójában csak 50......................................................................
193.391km-nél volt komplett csere ATE power disc + ATE betét, most pedig van az autóban 243.xxx km. Ennyit bírt, komplett csere. -
rbalint88
addikt
válasz
bitpork #190006 üzenetére
Az a karbon-keramia, ja. Tegnap elcsikorgott mellettunk egy uj RS6 olyanokkal.
nekem az A4 cabrion Ate ceramic betet van sima Ate tarcsaval. Nem porol, nem sikit, fog mint a ragaszto. Az egyetlen hatranya a kicsit doglott pedalerzet hidegen, kozepes fekezeseknel. Mondjuk hibrid mellett mar teljesen megszoktam, hogy mindig mashogy fog a fek -
-
dssport
tag
válasz
molnarpeter #190004 üzenetére
Khmmm az már a másik véglet, illetve a gyengébb de élvezetes autó nálam nem azt az autót jelenti aminek nincs kedve menni.
Pl. egy 9x lovas szívó swifttel olyat lehet veretni, hogy hihetetlen. (Winkler is gyakran bemutatta én is tapasztaltam
) Pörög, forog van kedve menni, él. Még egy kortárs yaris sincs a közelében sem...
-
dssport
tag
válasz
bitpork #189964 üzenetére
,,Ha te a poloval 60k méter alatt elkoptattad akkor vélelmezem szoktál dinamikusan menni."
Khmmm igen, szoktam.
Amit az autó bír, az sokszor ki van használva, ezért imádom a gyengébb autókat, különösebb balhé nélkül lehet velük határon autózni. + Ezért is van ATE power disc mert pl. TRW tárcsa TRW betéttel teljesen meghullámosodott, pedig nem szoktam melegen a féken állni.
Viszont ma odagurultam egy szerelő ismerőshöz, bekukkantott a tárcsákra és azt mondta, hogy nem igazán ajánlaná csak a betétet cserélni, nem lesz hosszú életű a mutatvány, mert nagy a tárcsák válla... Mérve nem lett, de saccra minimum 2,5 mm csak a külső oldalon... Azért ezt nem gondoltam volna, hogy csupán 1 szett betétet fog kibírni ez a tárcsa... Eddig úgy tudtam, hogy 1,5-2 szett betét a normális 1 tárcsa élete alatt.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Le szeretném cserélni az autómat és a Skoda Superb is képbe került.
Ezt a példányt néztem ki.
Ahogy olvasgattam itt a fórumban, inkább az olajos DSG ajánlott...és ha jól láttam a 2.0-ás motorokhoz ez 'jár'. Vagy tévedek?A motorkód CFFB, tehát ez már a CR TDI...nem pedig a PD TDI? Élőben jó benyomást keltett az autó, még próbaút nem volt. Viszont álló helyzetben pakolgattam ide-oda a váltót...és nem nyekkent, nem reccsent...nem ugrott semmit. Menet közben mire érdemes majd figyelni? Ha rángatva vált? Feltételezem ez sem fogja szétpörgetni a motort...hanem bőven 2000 alatt váltogat majd.
Tettem fel ide pár képet.
Örülnék ha véleményt/tippeket mondanátok róla.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parfüm topik
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Fűnyíró topik
- Tőzsde és gazdaság
- Próba
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!