Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
válasz
dízelracer #14086 üzenetére
(#14082) Dodi72: látom megy az utánpótlás képzés mint a fociban... Helyes kölyök.
Az biztos. Az enyémet már vezette is.
-
törölt tag
válasz
Templomegere #14090 üzenetére
Azért a szerelőkre se vegyél mérget.
Én is sokat ismerek kőzűlűk de mindig minden autóra panaszkodnak.
Márkaszervizeseket is ismerek rengeteget és mindig minden autó 'fos' ja hát az lenne a legjobb nem kéne csinálni semmit de a 140.000nettot felvenni. -
Templomegere
senior tag
válasz
wariror #14075 üzenetére
fóóórum jóbarát fórum !!! nem beszólás hanem tény . igazi autók a 80-as években keszültek utoljára azokat még arra tervezték hogy társad legyen akár 15-20 + éven át 400-500-800e km keresztül . A maiak ???? foshatárok mind ilyen szempontból . VW és társai is sajnos ilyenek , bár ennek a szerelők csak örülnek . olvass bele mondjuk egy audis topikba máshol, kérdezz rá mondjuk milyen motoros audit vegyél melyik jó és megbízható ... talán lesz 2 féle motor amire azt mondják veheted .
mindezektől függetlenül még mielött elásnál és stb , ha lenne pénzem akkor szívesen tenném bele a seggem egy új golfba , A6-ba stb . DE mivel nincs ezért maradok a tizenéves A6-omban és azt szépitgetem csavarozom , mert ugye ennek is van hibája . lásd mondjuk a fogyasztás ......
tényleg , mértem egy kis vegyeset , igaz abból 200km országút , 50 km város 90-140km/h között , városban pedig 40-60 km/h között
12l -re jött ki ..............magam sem értem hogyan
-
törölt tag
válasz
tomcsi23 #14087 üzenetére
Ja-ja...Volt olyan is akit lassan fel kelett jelentenem mert annyiszor hivogatott és "kulturbarbár" modon űvöltözött.
Én leadtam egy márkaszervizbe majd elhoztam az új csodát.
Márkaszerviz 3-4hónap mulva eladta és kiadták a teloszámomat.Azóta elnézést kértek ez miatt.
Nos "kulturbarbár" meg úgy beszélt ill kérdezgetett mitha én lennék az asszonykája.
Nos 4 telo után megkértem még egyszer felhív akkor megyek a rendőrségre. -
tomcsi23
veterán
válasz
dízelracer #14086 üzenetére
Jah, így van.
Simán megéri a pézét, sokkal több benne a munka, meg az anyag. Nem beszélve, hogy viszonylag stabilan működik, ami a sok sufnisra nem igaz.
Ettől függetlenül itt nincs rá lóvé. A legolcsóbb fostalicska is túl drága.
Dodi tudja, amikor árulta az aranyost, volt olyan "komoly érdeklődője", aki azt is elvárta, hogy ő hívja vissza. Nincs lóvé telóra, de kocsit akar venni lol. -
dízelracer
őstag
válasz
tomcsi23 #14084 üzenetére
Eddig minden ilyen szinten átépített magyar autó előbb utóbb Jürgenisztánaban landolt. Azok nem faszkodnak. Eljönnek megnézik, kipróbálják ha tetszett és a vételárban is dűlőre jutnak az eladóval már viszik is. Van pénz...
(#14082) Dodi72: látom megy az utánpótlás képzés mint a fociban... Helyes kölyök.
-
tomcsi23
veterán
válasz
dízelracer #14078 üzenetére
Ebben igazad van, de nemcsak itt van hirdetve. Először szakmai, ontopikokban jelezte, hogy eladó. Persze, a több hely, többet mutat alapon sok helyen fent van. Az más kérdés, hogy tényleg szűk réteg jöhet szóba vevő szinten, hátha.
Lehet, érdemes lenne jürgenes oldalakra is feltolni. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Pénteken tekertem haza felé km nem írok...De egy lupo meg jőtt utánam ami elég érdekes volt. 160-170simán tartotta.
Mi a fenét raktak bele. -
törölt tag
válasz
dízelracer #14078 üzenetére
Jaja sajnos.Engem vitt vele.Nagyon komoly.Ha lenne lovéja át is cserélném az enyémre.
-
dízelracer
őstag
-
saguaro
tag
Tegnap siettem az autóval egy kicsit békéscsabára, 4-esen oda-vissza, fogyasztás 12liter lett, nem sokat volt 130 alatt a mutató.
Összefutottam egy másik ugyanilyen géppel is, de vagy automata, vagy quattro, vagy valami bejátszott, de el tudtam menni mellette, pedig látszott, hogy siet.
Jó érzés volt egy kicsit meghajtani a gépet.
-
wariror
tag
válasz
Templomegere #14072 üzenetére
Tarcsd meg az értelmetlen beszolásaidat!!!!!
-
törölt tag
Valaki vegye meg
-
dízelracer
őstag
válasz
Templomegere #14072 üzenetére
-
wariror
tag
válasz
Jodanovich #14070 üzenetére
Hát ez van... xar ügy !
Amugy semmi baja sööt még belül
gyári szaga van -
wariror
tag
válasz
Jodanovich #14068 üzenetére
70-ezer
-
wariror
tag
Üdv!
Tudna valaki segiteni hogy 5-ös golfon
a kuplung pedál mitöl nyekereghet?
Amugy tökéletes müködijk csak elegem volt
ebböl a hangbol, olvasgattam hogy másnak is
van ezzel probémája de konkrét megoldást nem
találtam eddig! -
Jodanovich
senior tag
válasz
dízelracer #14059 üzenetére
majd ha tartósan jó idő lesz szét szedem csutkára! aztán meglátjuk mit tudnak belőle kihozni... remélem azért akkora baj nincs. az ajtók miatt nagyon durva látvány meg a küszöb is bent van... de hátha...
-
VR6-Fan
veterán
válasz
dízelracer #14062 üzenetére
én inkább azt mondanám erre van igény
ez olyan mint hogy elkezdenének eltűni a digifizes golfok, előbb utóbb eljutnának hozzám is, meg miért állnak a polcon sorba az órák nálam
-
VR6-Fan
veterán
válasz
dízelracer #14057 üzenetére
Battai... csak is a tdi-iket lopják amibe gyári van ahhoz hozzá se nyúlnak
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz
Sajnálom!Hát lehet már atomjaira szették és alkatrészként árulják!Szép autó pedig!Szemetek!
-
dízelracer
őstag
válasz
Jodanovich #14058 üzenetére
Láttam. Az "A" és "B" oszlopnál elég necces. Tetőt tuti le kell vágni. Bár nem vagyok lakatos de szerintem azt fogják tanácsolni, hogy hajts fel egy (akár papír nélküli) kasznit aminek ép a bal oldala + használható a tető róla és összelegózzák neked. Ha a gyári illesztési pontoknál lehet vágni akkor nagy mázlid van.
-
Jodanovich
senior tag
válasz
nem tudom melyik a rosszabb ha ellopják vagy ha rommá van törve?
nézted a képeket dizel? -
dízelracer
őstag
-
törölt tag
Mi vettűnk 1 ford fiestát amibe űzemanyagpumpát fogok cserélni meg szűrőt és onnantól mehet felesbe a cucc.
3éves 18500kmvan benne mehetne etanolal is de jobb a békeség... -
törölt tag
válasz
rob210 #14051 üzenetére
Gumi ill olyan műanyag cuccok ami benzin álloak de nem etanolra valóak.
Etanoltól :üzemanyagrendszerben az etanol által kioldott, egyébként "benzinálló" szennyeződések dugulást okozzanak.Űzemanyagpumpák nagyobb része réz kefés megoldású.
Etanolosnál szénkefést alkalmaztunk mert valahogyan kémiai hatással van a rézre és
"korrodálódik"Nem véletlen az űzemanyagpumpát gyártunk benzinere,dieselre és biora....Vagylehet a gyár csak mokázik..
-
tehát akkor inkább nem tankolok az ibizámba ebből az etanolból, jobb a békesség.
tesztelem tovább, hogy meddig nem kell még szervizelni -
tomcsi23
veterán
Majd tavasszal tolok megint egy kis etanolt a tisztításhoz. Nem tudom, mennyit eszik belőle, de a 10 lityi hamar kifogy.
-
rob210
nagyúr
válasz
#00809728 #14047 üzenetére
Engem a titkok nem érdekelnek, de ha laborban teszteltetek akkor azt elmondhatnád, mik azok az alkatrészek amik szerinted a tesztek alapján tönkremehetnek.
Engem érdekel a dolog és én elfogadom az álláspontját mindenkinek amennyiben azt alá tudja támasztani épeszű magyarázattal.
Jelen esetedben elég ha az eredményt elmondod nehogy munkahelyi bakiba keveredj. -
törölt tag
Az tuti,hogy ha valaki betankolja teljesen vagy felesben és várja,hogy esetleg valami "rossz" hatás keletkezzen akkor arra várhat kb mint a lutri.Vagy azonnal vagy évek multán.
Érvek: űzemanyaglaborban fejlesztő mérnőkőket szolgálunk ki és a tesztek 100% megvagyunk látunk tapasztalunk mindent,80fok,-50fok,keverve mással,lötyögtetve stb....
3-4éves kutatások....Multkor felléptem és elolvastam az ETANOLOS topikot itt a PH-n...
Feljött egy személy és kérdezett.Probáltam meg válaszolni erre leoltottak mert ö már használja a szuzukiba 2 éve és semmi baja.
Nos ez egy vélemény de NEM tapasztalat.Ezzel senkit nem akarok megbántani de ha gondjátok belemerűlhetűnk jobban is de sajnos a cég vezetésem nem engedi a titkos kísérleteket elfecsegni. -
VR6-Fan
veterán
válasz
rob210 #14043 üzenetére
nem bajom van veled, ill azzal hogy hogyan használod a lötyit, Te pont az a 10% vagy aki értelmesen használja, a maradék 90%-el van a baj aki eszetlenül, ennek ellenére egy AFR mérő nekedi s tudna valószínűleg érdekeségeket mutatni, de ennek az vég kifejletét valószínű már a rönyó nem éli meg, addigra 612X gazdát cserél.
nekem a legjobb télen nem tankolok
-
rob210
nagyúr
válasz
VR6-Fan #14041 üzenetére
Nem tudok mit csinálni poénra kellett vennem a dolgot mert a nézeteink nem fognak ebben a témában egyezni azt már tudom, bizonygatni vitatkozni meg nincs se kedvem se energiám.
Az biztos, hogy én télen nyáron fele fele járok semmi baja nem volt a golfnak se meg a renyónak sincs.
Nálam marad és sokat jelent amikor nem 16000 csak 13000et fizetek egy teli tank üzemanyagért.A fogyasztásom pedig így télen 8.2 nekem ez megfelelő.
-
dízelracer
őstag
válasz
Jodanovich #14035 üzenetére
Kecskemét környékén sajnos nem vagyok ismerős. Szigetszentmiklóson tudok egy korrekt helyet.
-
zsoltinnó
aktív tag
Ez a fajta Toledo is nagyon tetszik!
-
VR6-Fan
veterán
válasz
rob210 #14036 üzenetére
miért haragudnék?
ez nyilván való tény hogy az etanol fajlagos teljesítménye kisebb mint a benziné.
és éppen ezért kell belőle több, ahhoz hogy a ~14-es arány tartani tudjuk.
mint mondtam a túl fogyasztást autója válogatja és 100%-os etanol használatra értettem.az lehet hogy kettönk közül Te autól etanollal, de én szívom le a megállt kocsikból
mivel az etanol áldatlan hatása nálunk csapódik le, persze ezt a user-ek 90% körül tekintéssel kivédhetné... -
rob210
nagyúr
válasz
VR6-Fan #14032 üzenetére
Ezt a tényt honnan nézted?
Ne haragudj, hogy vitába szállok veled, de ebben a témában azt hiszem én rendelkezem több tapasztalattal.Nekem a fogyasztás növekedésem 5.6% ---- 50-50% -os benzin/etanol mellett.
A levegő benzin arány teljesítménye nem ugyan az mint az etanol levegő arányé.
Már ha az AFR-el az air fuel ratio-ra gondoltál.De nagyon szívesen adok linkeket ahol utána olvashatsz.
Azt hiszem még nem töröltem le a gépemről.
A múltkor ugyanis egy komoly vita kerekedett a renault topikban ahol összeszedtem minden etanolos cikket.
A végén elismerték, hogy igazam van.Ettől még a tudásodat tisztelem és jó srác vagy, de az etanolt én használom és tudom mi a gyakorlati eredménye.
-
Jodanovich
senior tag
válasz
dízelracer #14034 üzenetére
ki csinál ilyet, árakba miújság? ilyenek jah és kecskeméthez minél közelebb...
január elsején reggel összetörtem magam... -
dízelracer
őstag
válasz
Jodanovich #14033 üzenetére
Mi érdekelne konkrétan?
-
Jodanovich
senior tag
sziasztok!
van valakinek valami tapasztalata karosszéria vagy kaszni padon való húzásával ? -
rob210
nagyúr
válasz
zsoltinnó #14025 üzenetére
Ez marhaság.
Jó lenne már megérteni, hogy az olajmágnásoknak nem érdeke, hogy a jó drágán adott kőolaj a nyakukra rohadjon.
Ha belegondoltok, egy "etanol" autó miben különbözik egy benzines üzemű autótól?
Van benne egy plusz elektronika ami több etanolt adagol hidegindításkor, azzal, hogy a szelepek nyitási idejét meghosszabbítja kicsivel.
Ennyi a nagy etanol autó átalakítás.
Az, hogy a gumialkatrészeket eszi az etanol az egy marhaság, mert ezt is szokták hangoztatni.
Menj el egy kútra vegyél kannába egy kis etanolt.
Utána otthon egy befőttes üvegbe tegyél etanolt tegyél bele egy darab üzemanyag csövet, aztán egy hónap után nézd meg semmi változás nem lesz rajta.Aki meg nem cseréli két-három évente az üzemanyag csöveket le, amit amúgy sima benzin mellett sem árt az ne csodálkozzon.
Az egyik ismerősömnek pont most gyulladt ki a kocsija 4-5 hete.
Ment vele az egyik vidéki autó úton megadta magát a benzincső és elkezdett spriccelni a motortérben.
Azonnal kigyulladt a kocsi, szerencséjére volt nála poróloltó így egész "olcsón" megúszta.
De a hiba egy egyszerű 400.- os gumicső volt.Igaz nekem nem gumi csövek vannak a kocsiban, de ezeket is át kell nézni 2-3 évente.
-
-
VR6-Fan
veterán
nem látta valaki a protkom?
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz
Templomegere #14012 üzenetére
Húúúúúúúúúúú
Az f@sza!Már én is 60%Etanolt 40%benzint tankolok!
Remélem nem megy gajra a kocsi!?
-
-
tomcsi23
veterán
válasz
Templomegere #14006 üzenetére
Lol. Nem nyugdíjasklub, csak így nem csoda a fogyi sem.
vicces, 150 lovacskás octavia, vagy RS volt?
-
válasz
zsoltinnó #13995 üzenetére
egy időben én is hajtottam egy ilyen paripát.
tuning-matyi üzemmódban olyan 20 liter körül rémlik,
normál használat mellett 8-8,5 liter..
egyszer csináltam vele 6,5et is, de akkor 70nél nem mentem többet
viszont szemrebbenés nélkül pakoltam vissza 3adikba előzés elött, és ment mint a rakéta.
mármint ez is relativ
de jó volt nagyon. -
tomcsi23
veterán
válasz
Templomegere #14001 üzenetére
Nincs több kérdésem a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Synology NAS
- Elfelejtettem a film címét
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmgyűjtés
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !