- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Tavaszi szél új iPadeket áraszt?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HTPC (házimozi PC) topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
addikt
válasz
HUNRookie
üzenetére
A Fox által javasolt üzemórák a verseny vagy ennek megfelelően durva felhasználást veszik alapul. Nem túl durva, mondjuk úgy túrázós felhasználás mellett 2-3 ezer km vagy 1 év használat után célszerű egy kisszervizt csinálni. És a 3. szerviz már nagy szerviz legyen. Mennyi km van eddig ezekben a teleszkópokban?
Azért csinálják máshol, mert profi szinten viszonylag kevesen értenek a telókhoz, a két leghíresebb szaki a Boostworx Pécsen, illetve a Herczeg Shox Budapesten. Ezen kívül még a Dr.Bike szintén Budapesten, Csepelen, bár ott az utóbbi években sok negatív kritika is felmerült. Én személy szerint még tudom ajánlani a Bikemen-t szintén Budapesten, illetve a Bringakirályt Nyíregyházán. Ők mind csinálnak telókat, nagy szervizt is, profi szinten.
De a kerékpárboltok 99%-a nem nyúl telóhoz, csak ki és beszereli, mint egy autószerviz mondjuk a turbo-t vagy a váltót. Ez mára már egy külön szakterület lett.Én is konyítok a telókhoz valamit, mert dolgoztam pár évet olyan helyen ahol egy hivatalos Fox szervizes volt a kollégám és sok mindent megtanultam tőle, de alapvetően a kerékpárszervizek telóhoz nem nyúlnak csak elküldik a teló szervizeshez.
-
HUNRookie
csendes tag
Sziasztok,
Ebike esetében mit javasoltok, milyen sűrűn kell szervizeltetni a teleszkópot és a tagot?
Az egyik egy Scott Strike Eride 910 EVO, 36-os FOX RHYTHM E-TUNED FLOAT telóval és FOX Float EVOL eRIDE Trunnion taggal, a másik Cube Stereo Hybrid 120 SLX 750, Fox 34 Float AWL teleszkóppal és 34-es Fox Float DPS EVOL taggal.
A FOX által javasolt (több helyen olvasott) 30 órától eltekintenék, mert az 4-6 hét alatt összejön.
Felhasználást tekintve 95% az itthoni erdei utak, ösvények, semmi durvulás, a maradék 5% aszfalt.
Télen, hóban és sárban is használjuk.
A Scott esetében a tag védetten, a felső csőben helyezkedik el (lásd Scott Patron).Legnagyobb problémám, hogy helyben senki nem vállalja, mindenki más településen (Pécs, BP) csináltatná.
-
válasz
r3dsnake
üzenetére
Nem, az Eleglide pont azért vállalható, mert várhatóan nem szétesős, mint pár egyéb kínai kreatúra. A videos tesztekkel meg óvatosan kell bánni, mert néha nem könnyű kiszűrni, hogy melyik független teszt és melyik szponzorált. De amire akarod használni, arra alapszinten jónak tűnik az Eleglide Mopride 3.
A rásegítés kapcsán: b) verzió, 15 felett kikapcsol a motor az adott fokozatban. Ettől lesz moped-érzete - tök mindegy, mennyire tekersz, kb. magától megy 12/15/18/21/25-ig (25-höz síkon kb. 120W kell, a motor meg ész nélkül tolja bele a 250-et), aztán meg off.
-
r3dsnake
nagyúr
Az Eleglide ennyire "szétesős"? A videós tesztek róla nekem full meggyőzőek, még terepen is. De amúgy 95%-ban városban használnám futárként, nagyon ritkán mennék ki a városon kívülre. (És akkor is max minimális terepre).
"- Vagy bekapcsolod azt a rásegítési fokozatot, ami mondjuk 15 km/h-ig segít, és akkor elinduláshoz, meg erősebb emelkedőkhöz lesz elektromos hajtás, egyébként meg hagyományos (nehéz) bringaként használod"
Ezt úgy képzeljem el, hogyha 15km/h-s segítség van, és mondjuk tekerek 10km/h-nyi erővel, akkor 25-tel megyek? Vagy 15km/h fölött automatikusan kikapcsol a motor?Köszi a többi, részletes választ is a kérdéseimre!
-
válasz
adamssss
üzenetére
a terep nem tudom mennyire valódi terep, mert én egy cargo-t vennék ilyenre

gyerekülés egyébként mindegy, ami kényelmes a gyereknek és tetszik neked. jórészük olasz, márkától függetlenül
bringában meg.. gondolom sárvédős kellene, hogy esőben is működjön. akkor valami trekking lehet az irány mondjuk egy Cube Touring Hybrid -
Sziasztok!
Kiköltöztünk az agglomerációba és mivel nem akarok a dugóban ácsorogni a gyerekkel amikor viszem bölcsibe így mivel a hegyen keresztül vezet egy út arra gondoltam, hogy cangával fogunk bejárni. Szóval kellene egy olyan bicikli ami amolyan hibrid tehát rá tud segíteni a tekerésre elektromosan. Fontos, hogy a biciklire felszerelhető legyen gyermekülés. Illetve mivel az út 70-80 százaléka erdei úton megy ezért nem ártana valami terepre edzett bicikli és kerék. Mit ajánlotok bringából és mit gyermekülésből?
Köszönöm
-
Kupszi
aktív tag
Megjött a csomag még pénteken összeraktam, a feleségem Vfékes bicójára gond nélkül felment a Tongsheng TSDZ2B középmotor és Rear Rack akksi.
Az enyémre nem mivel a tárcsaféknél a bowden becsatlakozás ítját állja a csomagtartó sínjének, de ezt is megoldom,addig elsőfékkel közeleked míg meg nem jön a hidraulikus hátsó fék.Ami szivatott az a bowdenelvezető a pedáltengely ház alatt, kis műanyagot csiszolni kellett, ennyi. a kábelmenedzsment kellő hosszú, a kijelző jól állítható.
Megvallva kicsit többet vártam tőle, de így se rossz. 36v250watt néha felugrik 600wattra is. Parton nyílván sokkarta könnyebben felmegyek, még nagy sebességi fokazatba is. Az akksival nem vagyok kibékülve ugyan 20.4ah de bitangnehéz. kb. olyan 8-10 kiló lehet.(sajna nincs mérlegem lemérni) Gázkart meg a 2 db féket amit adtak nem szereltem fel. hozzá. A rögzítő ami a motort fogja raktam alá gumit hogy a fém ne okozzon sérülést a vázvillán.
Elakartam menni nagy tesztre, de nincs rendes sárvédőm és esik is az eső, így még a hosszú teszt várhat magára.
-
válasz
r3dsnake
üzenetére
Nagyon sok bringánál kivehető az akksi (a vázba integráltaknál is), a Voya viszont pont nem ilyen. Ha nézel középmotorosokat drágábban, azoknál jellemzően van erre lehetőség.
Az Eleglide hasonló a Duotts-hoz, ha már kÍnai, akkor a jobbak közül való, várhatóan nem fog szétesni alattad 30 km után - de azért a csilivili weboldal ne tévesszen meg, ezek a bringák nagyon alapszintű elemekből építkeznek.
Ha kirándulni akarsz vele, akkor két opció van:
- Vagy elfogadod, hogy ez egy kicsit bringaszerű moped
- Vagy bekapcsolod azt a rásegítési fokozatot, ami mondjuk 15 km/h-ig segít, és akkor elinduláshoz, meg erősebb emelkedőkhöz lesz elektromos hajtás, egyébként meg hagyományos (nehéz) bringaként használodA kérdésekre:
- Az app lockos dolgot nem tudom, ahhoz vszleg tulajtól kéne vélemény
- A visszatöltés nem jellemző az elektromos bringáknál, létezik olyan, ami tudja, de ritka
- 27.5" vagy 29" szerintem mindegy, de ha bizonytalan vagy, vedd a 29"-et, mert annak a hátrányait (vagy "hátrányait") az elektromos hajtás pont negálja
- Akkutöltés: ez elég fura a linkelt bringánál. Ugye 12 Ah-s az akksi, és 2A-es a töltő, tehát a szerepeltetett 6 órás töltés elsőre reálisnak hangzik. Normál esetben az utolsó 15-20%-ot a töltők lassabban teszik bele, de itt el tudom képzelni, hogy a 2A-ből nagyon nem vesz vissza a töltő, szóval ez még stimmelhet. Viszont a töltő leírásánál 42V-ot ír, ami ugye kevesebb, mint az akksi 48V-ja, és ráadásul a töltési feszültség magasabb szokott lenni az akkufeszültségnél (a 42V tipikusan a 36V-os akksikhoz passzol), szóval itt van valami hülyeség. Lehet, hogy elírták a töltő feszültségét, mert gyanús, hogy a 48V-os pakkot fel sem tölti rendesen a 42V - esetleg kérdezz rá az eleglide-nál. Ha minden kerek, akkor 6-7 óra alatt tölt fel nulláról. -
r3dsnake
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ, és hogy időt szántál a kérdésemre. Elolvasom, nézek teszteket azokról amiket küldtél.
Bár nem mondtam, de fontos a levehető akku, és az általad linkeltek közül a Duotts C29-en van, de nem tetszik a dizájnja.

Közben "magamtól" ezt a típust találtam, ami szintén szimpatikus nagyon:
Eleglide Mopride 3Néztem 1-2 magyar teszteket a Mopride 3-ról, és nagyon tetszik, árban is okés.
1-2 dolog viszont nem világos:
- Az appban a lock funkció a hátsó kereket lockolja? Ha valaki esetleg el akarná tolni, nem tudja tönkretenni?
- A fékezésnél, lejtőn van-e visszatöltés?
- 27,5" vagy 29"? Tök átlagos magasságom van (180cm / 75kg), viszont futárként szeretnék a lehető legkényelmesebb pozícióban ülni a bringán, hogy minél később fáradjon el a hátam, térdem. A táskát a hátamon hordom, csomagtartó nem szempont. Érdemes lehet a nagyobb méretre rámenni?
- Kb. mennyi idő feltölteni az akkut?Ha van valakinek tapasztalat, ötlete ezekkel kapcsolatban, azt nagyon megköszönném. A youtube tesztekben ezekre nem tértek ki.
-
válasz
r3dsnake
üzenetére
Az első kérdés az, hogy kerékpárt szeretnél, némi elektromos megsegítéssel, vagy egy elektromos járművet, ami többé-kevésbé kerékpárra hasonlít.
A másik az, hogy a futárkodáshoz milyen felszereltség kell Neked. Csomagtartó pl. egy csomó bringán nincs alapból, utólag lehet rátenni 15-20e pénzért.Budapesten annyi futárt látok Duotts C29-cel, hogy szinte már az a meglepetés, ha valaki mással megy. Ez, a kínai e-bike-ok többségéhez hasonlóan inkább egy elektromos robogó, mint egy kerékpár, de nyilván nem ok nélkül használják ennyien - erős a motorja, van hozzá gázkar (ha nem zavar, hogy az KRESZ szerint szabálytalan), és van rá 2 év garancia, szóval mire szétesik, addigra várhatóan visszahozza az árát.
Lehet, hogy van ennél olcsóbb is típus is, sőt valószínű, 250-ért is rémlik, hogy láttam, de az már erősen a lebeszélős kategória.Ha rendes kerékpárt akarsz, kerékpáros érzettel / élménnyel, akkor azért többet ki kell csengetni. Első körben nézd meg a Momentum Voya E+2-t (van szíjhajtású is ugyanennyiért), ez még mindig elég olcsó. A Momentum a Giant egyik almárkája, ilyen fiatalos városlakó image-dzsel, ami vszleg nem hozta a remélt eladásokat
, úgyhogy a Voya-k egy ideje ilyen 430-ért mennek (külföldi webshopokban van olcsóbban is), ami kb. félár jellegű. Nem tudom, hogy ez jó-e futárkodni, de nem túl terepes kirándulgatásra biztosan alkalmas.Középmotoros nyomatékszenzoros bringák 600e körül indulnak, az aktuális akciók függvényében. 800-900e környékétől kezd bővebb választék lenni - ezek az összegek még beleférnek, vagy inkább a minél olcsóbb a fontos?
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok! Teljesen vakon vagyok az elektromos kerékpárokkal kapcsolatban. Mi lenne az a bare minimum, ami napi kb 80-100km-nyi bringás futárkodáshoz alkalmas lenne? (Általában 2 részletben tolok ennyit, úgyhogy tudok közben itthon tölteni.)
Néha túráznék is vele, ilyenkor kisebb rásegítéssel használnám, de futárkodás közben jó lenne ha átsegítene a nehezén.
(Szembeszél, hídnál emelkedő, ilyesmik.)Szeged, Alföld, úgyhogy nem extrém terep, és 75kg vagyok, jó kondiban.
Előre is köszi a tippeket!
-
Kupszi
aktív tag
Megérkezett az első fele a csomagnak, mármint a Rack akksi pack, a motorok később jönnek. Az asszony kerékpárjára fel is ment mert Vfékes, az enyémnél a tárcsafék miatt nem tudom feltenni.
Szerintem ilyen kütyü kellene, ami a képen van, de ilyen mindkét csomagba nincs. Mi ennek a pontos neve ami kikerüli a tárcsafék adaptert? Mit írjak aliexpressen az eladónak vagy ha nem is a csomag része, akkor hol tudok ilyet szerezni?
-
Runner_fxr
addikt
Arra a felhasználásra amire neked kell, szerintem jó lesz.
Használtat kereskedőtől érdemes venni, akkor van egy kis garanciád is. Nyilván mindennek van előnye, hátránya.
A pedálszenzorral az a baj, hogy késéssel működik. Nem képes olyan gyorsan lekövetni a mozgást mint a nyomatékszenzor. Indulásanál később kapcsol be és amikor abbahagyod a tekerést később kapcsol le. Ez tud adni egy kis bizonytalanságot, főleg magasabb rásegítési fokozatokban. A nyomatékszenzor meg gyorsabban reagál, természetesebb, biztonságosabb a kerékpáros élmény. Természetesen a nyomatékszenzor sem azt jelenti, hogy mindegyik rendszerben ugyan olyan jól működik. Mondjuk egy 5. generációs Bosch motorban nyilván sokkal jobb a nyomatékszenzor működése mint egy olcsó rendszerben. A prémium rendszerek rengeteg adatot mérnek folyamatosan és ezáltal a működésük rendkívül kifinomult. Ezt nyilván nem fogja tudni a Tongsheng, de ettől még ez sem lesz rossz.
-
Mindenképpen jobban jársz a nyomatékszenzorossal.
Pedálszenzoros megoldás esetében többféle vezérlési mód is van. A klasszik kínai megoldás úgy fest, hogy a fokozattól függően x sebességig (pl. 12-15-18-21-25) adja a motor max erejét, utána kikapcs. De van olyan is, ahol a fokozat azt határozza meg, hogy a motor erejének hány %-át adja le (pl. 20% 40% 60% 80% 100%), az valamivel jobban emlékeztet kerékpárra.
A nyomatékszenzor méri, hogy Te mennyit pakolsz bele, és azzal arányosan adja a motorerőt, a fokozattól függő mennyiségben (mondjuk kb így: +60% +100% +175% +250% +300%). Ez olyan hatású, mintha bicikliznél, csak kicsit / sokkal erősebb lennél, mint normálisan. -
Kupszi
aktív tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nem volt opció, az akkut csak hátra fogom tudni feltenni. Néztük haverom kulacstartós akkutartóját de nincs hely. Sajna a vázgeometria beleszólt ebbe, nyilván fogok menni földúton meg erdőbe,de nem ilyen sziklás terepen, csak a kötelező túrautakon.
Nekem inkább megerősítés kell hogy nem lőttem mellé, nyilván lehetne egy Bosch/shimano rendszer ekta Ebike, de most erre nincs zseton, ez most így sokkal olcsóbb volt, használtam meg aminek az akkuja is kitudja milyen, nem mertem beleugrani. Ez teljesen friss és új rendszer. Talán ezért is ez vigasztalt a választásnál.
Tehát ha jól értem, a pedálszenzor megoldás, lényegébe van egy program ami jelen esetbe 25kmh és a motor power kap és ezt teljesíti ahogy tudja. Bármilyen erőt is tolsz bele. A Nyomatékszezor pedig finomabb hatású. Sose volt ilyenem, nyilván ha videókat nézek és elmondják nem ugyanaz mint a tapasztalat.
-
S.Csaba
csendes tag
Jól döntöttél, elégedetten fogod használni. Nekem van egy trekkingem, 350 wattos Tongsheng középmotor van rajta, nyomatékszenzoros, 36 V-os, 80 Nm-es. 720-as akksival használom. A leghosszabb táv 100 km volt egy töltéssel, de ebben volt 1350 m szint is. Eddig 2500 km-t mentem vele hiba nélkül. Régebben volt Bafang motoros pedálszenzoros bicajom is, az nyomába sem ér ennek.
-
Runner_fxr
addikt
A pedálszenzoros működése rendkívül buta, egyértelműen a nyomatékszenzoros a jobb megoldás. Fogyasztás szempontjából is jobb a nyomatékszenzoros, mert ott te irányítasz, a pedálszenzornál meg késéssel működik és feleslegesen elpazarolsz energiát a buta működése miatt. Persze a fogyasztás nem csak ezen múlik, hanem egy csomó egyéb tényezőn is. Azt azért ne várd, hogy a Tongsheng olyan szintű akku menedzsmenttel rendelkezzen mint egy bosch, de működnek ezek. A csomagtartó akku a súlyelosztása miatt nem ideális, a bringa irányítását hátrányosan befolyásolja, ami egy aszfalton közlekedős bringánál nem akkora gond, de mondjuk ha erdőben túrázol, ott már okozhat bizonytalanságot. Itt már azért sokkal jobb egy gyári építés, jó súlyelosztással. Én amúgy nem rajongok ezekért az átépítő szettekért, inkább egy használt Bosch-os gép, mint ez.
-
Ezek nem abszolút dolgok, attól függ, hogyan használod a gépet. A nyomatékszenzoros megoldásra rápakolhatsz +300%-ot, és akkor gyorsan is felvisz tempóra meg sokat is fog fogyasztani. A pedálszenzorosnál meg beállíthatod, hogy 15-nél kapcsoljon le, és akkor csak a gyorsítás / lassítás lesz rásegített, meg a mászás - ilyenkor messze nem fog annyit enni.
Átlagos használat mellett minden bizonnyal a nyomatékszenzoros eszik kevesebbet, pusztán azért, mert olyankor többet teszel bele izomerőből, mint a pedálszenzorosba. Azt amúgy sem nagyon értem, mi a jó abban, hogy a pedálszenzoros gép "felvisz hamar a kívánt sebességre", pár másodperccel lehet, hogy hamarabb vagy 25-ön, mint a nyomatékszenzorossal, de ennek mi a jelentősége? -
Kupszi
aktív tag
Mivel ez nyomatékszenzoros megoldás számíthatok rá hogy kevesebbet fog fogyasztani?
Gyerekcipőbe járok ebbe a témába sajna. Ugye volt megoldás a Bafang verzió az pedálszenzor meg volt ez nyomatékként. Sokan pont emiatt ajánlották a Bafangot hogy felvisz hamar a kívánt sebességre, viszont a fogyasztás sok lehet. A Nyomatéknál pedig kiengyensúlyozottabb fogyasztást írtak, cserébe kisebb segítési erővel.
Nálam ami lényeg volt az a pénztárca, mivel nem akartam 700-800e költeni bicóra ez a csomag most olcsóbban hat. Nyilván 2 db vettem, mert az asszonynak is kell
. Bízom benne jó döntés lesz, és hozza azt a kis szintet amit az áráért elvárok, nyilván egy 170K-s cuccról beszélek.Kezdetnek ez talán jó lesz, vagyis nagyon remélem. Aztán majd egy komolyabb MTBre ráhajtok. Addig meg élvezni akarom a túrákat vele, meg hogy munkába ne pusztuljak el a partokon mire beérek.
-
Gázkarral is e-bike, gondolom arra gondolsz, hogy pedelec-ként akarod használni, és akkor nem kell hozzá jogsi. Bár az átépített bringa jogilag mindenképpen szürkezóna, de aligha fog miatta a rendőr cseszegetni.
100km-t csak akkor fogsz tudni vele menni egy töltéssel, ha elég alacsony rásegítéssel használod. Ezen belül is nagyon sok múlik a motoron, hogy mennyire éhes / takarékos - ezt leginkább Te tudod majd kitapasztalni.
A pedálszenzornál sokat számít a vezérlés - ha pl. a kínai típusú vezérléssel mész, akkor síkon a motor simán elvisz 25-tel, ahol elvileg leszabályoz (ha olyan a motor), Neked semmit nem kell beletenni, úgyhogy várhatóan többet fog fogyasztani, mint a nyomatékszenzoros megoldás. -
Kupszi
aktív tag
válasz
lanszelot
üzenetére
Megvan mindkettőnek előnye hátránya. Amint megérkezik összerakom és tartós tesztet fogok készíteni, meglátjuk itt a bükkbe a brutál partokat hogy bírja.

Őszinte leszek kerékpározok egy ideje, de még láncom nem szakadt, itt lehet hogy van egy nyomatékos motor ami még pluszba nyujtsa... ha megyek vhova viszek tartalék láncot
-
Kupszi
aktív tag
Igazából az a cél hogy ha megyek munkába majd nyáron, de dögöljek bele a partba, sajna itt a bükkbe van elég.
Nyílván a gázkart fel sem akarom szerelni, tehát ebike-ként használnám. A legalitás miatt választottam ezt. No meg a feleségem bicójára is kerül ilyen pack. Az a baj nagyon sehol nem találok értelmes tapasztalatokat a rear rack akksiról, de nekem meg az asszonynak nem volt opció mert a szűk vázméret miatt nem megy be az akku oda.Főként melóba járás, de tavasszal nagyobb túrákat szeretnék vele. Inkább a kérdés az lenne hogy mire számíthatok ezzel a kittel.
Ha már egy 100km eltudok vele menni túrázni hibe-hóba talán azt mondhatom megérte. Meg ugye ez a pedálszenzor vs nyomatékszenzor tényleg van fogyasztásba diffi? -
lanszelot
addikt
Semmi tapasztalatom.nincs ezen a téren, nekem 2 különböző e bringám van. Első és hátsó kerék hajtású.
De az tuti hogy azt a pedál hajtást nem vennék.
A hátsó hajtás a legjobb, még hóban is.
Hátsó egyetlen hátránya, ha leszállsz rola mindig fogni kell kivsit a féket, hogy tuti ne kapcsoljon be a motor míg tolod mert kiágaskodik mint egy paci
Első kerék ekkor csak elkapar. No de pont ez a nagy hátránya, jeges úton olyan szépet lehet firkálni, ha elfelejted kanyarba picit fogni a féket nehogy rá induljon a motor.
Amit vettél hátsó kereket hajtja, De ha le esik a lánc....akkor állsz az út közepén.
Mert te se tudod hajtani és a motor se visz el biztonságos helyig.
Illetve túl kicsi, azaz nagyon kevés a rásegítése. Míg egy kerékbe épített fel visz a komolyabb emelkedőn is.
Nem jó helyen van, folyamatosan megy rá a mocsok, és ütést is kaphat (a kertekben nem kaphat).
Hirtelen ezek jutottak eszembe. -
Hát, ha már megrendelted, akkor olyan sok jelentősége nincs, hogy itt mit írunk, nem?

Általában a konverziós készlet akkor jó megoldás, ha a praktikum és az ár fontos, az esztétika és az "integráltság" meg kevésbé. Egy utólag hozzadott motor + akkupakk elég jelentősen befolyásolja pl. a bringa súlyeloszlását, egy eleve motorosnak tervezett járműben ezt azért figyelembe veszik, de simán lehet mondani, hogy ott a motor, úgyhogy az ilyeneket leszarja az ember.
A Tongsheng amúgy általában jó sajtóval rendelkezik, és a 173e FT-os ár is rendben van. A nyomatékszenzornak akkor van jelentősége, ha kerékpár-viselkedést vársz el a motorizált géptől - a pedálszenzorból többféle vezérlés létezik, de jellemzően érzed vele, hogy Te tekersz és a motor is beleszól a dolgokba; a nyomatékszenzor ezt szépen "összesimítja". -
Kupszi
aktív tag
Sziasztok,
Mi a vélemény ezekről a conversation kitekről?
Tongsheng 36v250w rear rack 18ah akksival rendeltem, munkába járáshoz(20km) redditen csak jókat olvasgattam róla, nyilván vannak rossz kommentek is. Szerintetek megéri? Most 173e forint volt a pack. Ami erre vitt és nem a Bafangra az az volt hogy a nyomatékszenzor miatt a Tonghsenget nagyobbra tartották a Bafang pedálszenzora miatt.
Remélem jó döntés volt,
Egy Rockrider ST120-ra fog rámenni, pont találtam egy yt videót amibe pont erre a bicóra tökéletesen ráillik.
Azért kiváncsi vagyok a nagyközönség véleményére is. -
lanszelot
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Írtam a gyártónak, hogy bele pakolnák e az elektronikát.
Még nem valaszoltak.
Ha nem teszik bele meg kérem kuldjenek már pár képet, hogy hol a vezérlő és hogy férek hozzá. -
Runner_fxr
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Azért nem minden, a kerékpár ipar inkább Taiwan-on van. Bosch-t meg Magyarországon is gyártanak. Persze nem minden szar ami kínai, ezzel nem ezt akarom mondani.
Sajnos így nehéz segíteni, látatlanban, de nem lehet olyan bonyolult ezt szétszedni. Amit így képről látok, ha nincs a vázban elektronika, akkor az akksi környékén lehet a vezérlése szerintem.
-
lanszelot
addikt
válasz
redingitell
üzenetére
Szívesen.
Nekem £1200 volt a kerékpár és ahhoz ez kellett (arany besorolàs)
[link] ez volt az alja. -
lanszelot
addikt
válasz
redingitell
üzenetére
Kérdezd meg a biztosítótól mert nekem pl.pontosan meg volt adva milyen összegű bringához milyen lakatot kell venni amit elfogad.
Tehát a bringa értéke se mindegy, és a biztosító se.
Hol lakatolhatom le , mihez, stb. Ezekről mind kérdezd meg a biztosítót. -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Milyen tipusú zárat javasoltok amit pl a biztosító is elfogad? Elsősorban valamilyen hajtogatósra gondoltam, mert azt a legkönnyebb elhelyezni a bringán. -
lanszelot
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Minden Kínában készül, tehát minden kínai.
De amúgy angol csoda.Én is ott kerestem, de nincs. És máshol se találtam.
[kép] se csavar se semmi.
Az akksi mögött gondoltam még, de nem. Legalábbis én nem találtam ott se. -
Runner_fxr
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Én sem nagyon szoktam ilyen kínai csodákat szerelni, mármint elektromosan, de volt már nálam hasonló bringa. Úgy emlékszem, hogy a vezérlő elektronika ott van ahol félbehajtod a vázat, egy műanyag takaró lemez fedi el, pár csavar fogja, akkor férsz hozzá amikor félbe van hajtva a váz.
-
lanszelot
addikt
Fogalmam sincs ki , hol, mennyiért vállalná, vagy hogy vállalná e vki.
De tuti akkor is szét kellene szedni, hisz ott vannak a kábelek.
Egyszerűbb egy új váz. Nem drága szerintem.£100 körül lehet.Atos23:
V fék van rajta.
Én nem értek a bringához, csak el barmolnám.
És utálom szerelni. Olajos, mocskos , és csak az ideg van vele, inkább fizetek, egyáltalán nem drága. -
lanszelot
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Mint írtam nincs szervíz. Még lyukas belsőt se cserélik ki mert elektromos.. Nagyon nehezen találtam egy szervizet ahol az elektromos dolgokon kívül minden mást megcsinálnak.
Vagy megcsinálom, vagy kidobom.Nem a kábelezés a gond. Forrasztás se gond.
A gond az pl, hogy hol a vezérlő?
Hogy férek hozzá? -
Runner_fxr
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Nem rakéta tudomány egy ilyen bringa, ha megnézed látod hol futnak a kábelek, hol van csavarozva a csatlakozó stb. Itt szop@s akkor van ha, úgy van behúzva a kábel, hogy a csatlakozó nem fér át, tehát utólag tették rá. Mert akkor le kell vágni a csatlakozót és újra forrasztani. Itt gondolok az akku+vezérő összekötő kábelre. De ha nagyon nem látod át, jobban jársz ha szervizre bízod, mert csak bajt csinálsz. Ha mégis nekiállsz, fényképezz le mindent, az összerakott verziót és szerelés közben is, hogy utána összerakásnál ha elakadsz tudj puskázni hogy volt. Értelemszerűen előbb az akkut vedd ki mielőtt bármit szétszedsz az elektromos résznél.
-
lanszelot
addikt
Hello,
El tört a párom váza és nincs olyan szervíz aki az elektromos részhez hozzá nyúlna.
Tehát az elektromos dolgokat nekem kell át raknom az új vázba.
De fogalmam sincs hogy, miként. Nem találok semmit róla.
Ez az a bringa: [link]
Tudnátok segíteni hogyan csináljam? -
Kecsua
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
A 3 év garancia már lejárt?
Ha nem akkor reklamálj az eladónál -
Friczy
senior tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
A gyorszáras bilincset próbáld meg csavarosra lecserélni. Volt olyan biciklim, ahol szintén hajlamos volt a nyeregcső a lecsúszásra, nem tudta a gyorszár megfelelően ráfeszíteni a vázcsövet a nyeregcsőre. A nyerget úgyis egyszer kell jól beállítani, nem kell oda a gyorszár.
-
pècsimunkás
addikt
"Nem arra van az kitalálva az alsó cső végén, hogy a peremével tartsa a súlyod."
Erre igazából nem gondoltam.
Volt a bicikli egy autószerelő barátomnál is, - aki amúgy nagy bringás.
Úgy hoztam el tőle, ahogy oda vittem: 1-2 km aztán annyi.
A bilincs is jó egyèbkènt.Otthoni biciklikkel semmi gond nincs.
Szóval ezt nagyon kifogtam.Arra gondoltam mèg - van 3 szervíz körülöttem, hogy elviszem a Cube- hoz.
Rakjanak bele egy droppert, úgy, hogy ne csússzon le, aztán kifizettem.Szerk.: vagy felgyújtom¯\_(ツ)_/¯
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Mit mondott a szerviz, azon kívül, hogy hozzá való a nyeregcső? Hogy fogadd el, hogy ez ilyen, semmi B verzió, segítség, megoldás? Mert lehet, hogy akkor érdemes lenne elvinni máshova. Azért ez nem rakétatudomány, úgy kellene hogy kisétálj egy szervizből egy ilyen hibánál, hogy az el van hárítva (amennyiben persze nincs elrepedve a váz, vagy ilyesmi, de hát csak nincs....). Esetleg bilincs csere?
Valamint a dropper amúgy mitől oldaná ezt meg? Ha csak nem attól, hogy 0.x mm-el vastagabb lesz, és betudod majd annak, de ezt nem a "droppersége" okozza, másik nyeregcsövet is vehetsz, az is pont ugyanakkora eséllyel lesz jó, mint a dropper. Persze ha a hibától függetlenül akarsz egy droppert amúgy is, az más.
A dropper kapcsán még egy kis értetlenkedés: ha az is becsúszik (és miért ne csúszhatna ugye, a hiba ugyanúgy fennállhat), és a perselye elakadása lenne a megoldás, akkor az nem biztos hogy jó ötlet. Nem arra van az kitalálva az alsó cső végén, hogy a peremével tartsa a súlyod.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Vettem egy ilyet is:
Marad a dropper.
Bemegy a vázba, az ülèst meg fel engedem.
Ez az ötletem.
Ahogy írtam is, augusztusban ültem utoljára a biciklin.
Teljesen elment tőle már a kedvem.
A dropperrel talán még lesz oldva ez a helyzet. -
parandroid
félisten
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Lecsúszó nyeregcsőre grafitzsírt szoktak használni.
p
-
szoltan70
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Vidd be egy szervizbe, nézze meg egy szakember. Lehet, hogy simán csak nem bele való a nyeregcső..
-
pècsimunkás
addikt
válasz
nagylaci32
üzenetére
Az, hogy mi okozza, fogalmam sincs.
Próbáltam már mindent.
Augusztus óta nem ültem biciklin, mert elment tőle már a kedvem.
Eladni nem akarom, nem akarok 4-500 ezret - vagy mèg többet bukni rajta.A fenti kèpen nagyjából jó a beállítás.
Pár km után a hátsó lámpa lent van mindig teljesen a váznál.Azt gondolom, hogy jó lesz, ha állítható lesz a nyeregcső. Pontosabban remélem.
Idegbeteg vagyok, ha arra gondolok, hogy ilyen ipari hulladékot vettem 1 millióèrt 2 ève
-
nagylaci32
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Egyébként mi okozza a nyeregcső lecsúszását?
Ha kicseréled a nyeregcsövet egy állíthatóra, az fixen megmarad a vázban? -
szoltan70
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Mondjuk amit linkeltem az elektromos. Kormányról lehet vezérelni mint a bowdenest csak wireless.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
HUNRookie
üzenetére
Köszönöm.
Megnézem mekkora a nyeregcső átmèrője, aztán beugrom a helyi Cube- ba, ott mi a helyzet.
Vagy amit linkeltèl, az is tetszik.
Lehet, hogy holnap be is megyek a boltba.Szerk.: a nyeregcső alatti állítás egyszerüsíti a saját megoldást.
Ritkán megyek extrém helyeken - bár itt, Eisenach környékén van bőven, akkor jobb lenne mondjuk a kormányról állítás.
De szerintem jó lesz a nyereg alatti állítás is.
A mostani fostól mindenkèppen jobb. -
HUNRookie
csendes tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Szia
Én inkább "szaküzletben" nézném.
Pl: https://www.bike-discount.de/en/rfr-dropper-post
RFR a CUBE saját márkája, ha jól emlékszem.Van XLC is, de nem a 05-ös, hanem a 09-es.
Azt nem tudom, hogy menet közben mennyire egyszerű az ülés alá nyúlkálni az állítás miatt. (Nekünk belső kábeles van).
-
-
szoltan70
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Én ilyenre cseréltem az enyémet. Nem kell bowdennel szarakodni csak beteszed és működik.
-
pècsimunkás
addikt
-
kircsi28
aktív tag
igazából a szíj hajtás miatt kérdeztem csak, mert a többi Bosch, Yamaha stb. motorok úgy tudom fogaskerék hajtással mennek, talán ez az egyetlen amiben így van megoldva.
Ez az egy dolog ami kicsit aggaszt, gyerek 15 éves lesz, 60 kg+ a bicaja 15kg, szóval az én 90kg-at hozzáadom... na majd kiderül mennyit bír. -
Runner_fxr
addikt
válasz
kircsi28
üzenetére
Szerintem nem lesz baj, mert a motort túlterhelni nem tudod, teljesen mindegy húzol e még egy bringást vagy sem. A motor működését folyamatosan figyeli a szoftver, a nyomatékokat, pedálfordulatot, hőmérsékletet. Amire inkább célszerű figyelni, hogy megfelelő pedálfordulattal tekerd, legalább 70. Nagy rásegítés és alacsony pedálfordulat nem a szíjak barátja. Ettől függetlenül én nem szeretem ezeket a szíjas brose motorokat, rengeteg gond volt velük a szíj miatt, nem kell hozzá vontatás, a nélkül is könnyen szakadnak, ledarálódnak azok a bordás szíjak. És nem egy olcsó mulatság a cseréje. Ha nem magad csinálod, nagyjából 100K tétel. Amire még nagyon figyelj, ha bármilyen furcsa zajt, recsegést, megcsúszást észlelsz a motorból, azonnal kapcsold ki és vidd szervizbe. Elő tud fordulni olyan is, hogy még nincs elszakadva a szíj, csak elkezdi ledarálni a fogakat, ilyen esetben néha megcsúszik a hajtás és tud recsegni is. Ha így tekered tovább, akkor a szíj törmeléke bejut a motor belsejébe és teljesen tönkre tudja tenni a bolygó művet is, onnantól gazdasági totál kár. Lehet új motort venni. Ami szereléssel együtt kb 450k. A szíj egyetlen előnye a nagyon finom működése, de a motor élettartamára sajnos nincs jó hatással. Illetve láttam már letört rögzítő fület is brose motoron, múltkor járt nálam egy s-works levo gen 3. Ez a látvány fogadott amikor kivettem a motort:
-
válasz
kircsi28
üzenetére
Nekem ugyanebből van a comp., imádni fogod szerintem.
A kérdésre nem tudom az egzakt választ, de úgy gondolom, hogy a bringának mindegy, hogy te magad terheled meg jobban egy nagyon meredek emelkedőn, akkorán, ahol nem húznál fel már senkit, mert örülsz ha egyedül sikerül ( és ott sem fogsz gondolkodni rajta, hogy felmenj e, mert nem azért vettél ilyen bringát, hogy kíméld, és más útvonalon menj), vagy egy kisebben vontatsz. Szerintem terhelésben ugyanaz, és biztosan mindkettő csökkenti az élettartamot, de ettől még nem tér el a rendeltetésszerű használattól.
Egyébként nem rossz ötlet, én is gondolkodtam már rajta, mert nem nagyon tudunk együtt menni a gyerkőccel, szerintem ki fogom próbálni.
-
kircsi28
aktív tag
Turbo Levo 3 alu. pontosan ez: [link]
Lenne is egy kérdésem, ezzel a bicajjal (mivel szíj hajtás van a motorban) más bicajost, pontosabban a gyerekemet húznám néha nagyobb emelkedőn, lehet ezzel gond?
Persze ő is tekerni fog, de egy [ilyenre] gondoltam, vagy esetleg [ez]
[innen] jött az ötlet, nagyobb távokat meg tudnánk tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó pár napos Apple Watch SE 3 GPS 44mm Midnight!
- Series/Elite V2 kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- PS5 / EDGE kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3050/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 féle ház!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Huawei Mate 20X 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB fehér használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, úgyhogy a Voya-k egy ideje ilyen 430-ért mennek (külföldi webshopokban van olcsóbban is), ami kb. félár jellegű. Nem tudom, hogy ez jó-e futárkodni, de nem túl terepes kirándulgatásra biztosan alkalmas.
. Bízom benne jó döntés lesz, és hozza azt a kis szintet amit az áráért elvárok, nyilván egy 170K-s cuccról beszélek.