-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dozó
tag
válasz
BigBlackDog #213297 üzenetére
Szerintem az állófűtés az időzitős, és egy programozható fűtőegység (kályha) végzi a kocsi üzemanyagával, a kiegészítő fűtés elektromosan segít rá a normál fűtésre, és lehet, hogy csak 5 fok alatt kapcsol be.
-
BigBlackDog
veterán
VAG, egész pontosan Octavia MK4 TDI esetén hogyan működik az állófűtés/kiegészítőfűtés? Csak akkor kapcsol be, ha időzítve van, vagy kézzel el van indítva? Vagy esetleg motorindítást követően, bizonyos hőmérséklet alatt automatikusan elkezd besegíteni meleget termelni?
-
=WiNTeR=
senior tag
Valamilyen szervíz foglalkozik dash cam (70mai A810 + RC12 hátsó) bekötésével (van hardwire kit is)? Nem merek nekiállni, főleg az ilyen légzsák mögötti elvezetés és hasonló finomságok okán.
-
imyourfriend
őstag
Hátsó kamera bekötéshez hasznos leírás: [link]
-
gyulaszu
senior tag
Jó reggelt,
Skoda Octavia 3, 2.0 diesel DFFA
86.000 km a futásteljesítmény.
Mostanában hidegen többször jelezte indítás után, hogy alacson a hűtőfolyadék szintje. Ellenőrzéskor látszik, hogy "koszos" a tartály, illetve benne a folyadék. Töltöttem rá, mert tényleg alacsony volt a szint.
A szerelő mondta, hogy jellemzően EGR hűtő probléma, ott keresgéljek elsősorban. Nemsokára aktuális a 90 ezres szerviz, akkor megnézetem azt is.
Mire kell számítsak márkaszerviz esetén? -
Misi_D
tag
válasz
molnarpeter #213286 üzenetére
@molnarpeter, @Mágus2 és @Lacess:
Köszönöm srácok! Ettől tartottam. Ok, akkor keresek egy bontottat valahogy. A kód dologra nem is gondoltam, thx a figyelemfelhívást!
Egyébként nem szállítottam semmi hosszút, egyik este kiszállt a család a kocsiból, másnap reggel szállok be, és ez fogad... Még talán azt tudnám elképzelni, h "meg voltak őrülve" a gyerekek és dobáltak valamit a kocsiban (néha előfordul), de aznap épp kifejezetten jól viselkedtek.Na mindegy.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #213287 üzenetére
Borotvahabbal töröld át.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Bontott színhelyes csomiajtó, amiben fűthető az üveg?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Ha nincs benne fűtőszál akkor esélytelen.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #213276 üzenetére
Cordoba hátsó ablak páramentesítésre valaki?
-
Lacess
tag
válasz
Misi_D #213283 üzenetére
Ennek annyi. Még ha lenne is kijelző, az anyag+javítás ára több lenne, mint egy bontott rádió ára.
15-20rongy körül már kapsz egyet. Kis kézügyességgel magad is be tudod szerelni. Csak egy műanyag ék meg egy 20-as Torx kell hozzá. Olyat keresnék amihez megvan a kód. Ha nincs meg az sem gond, márkaszervizben kiolvassák, csak akkor legyen valami papírod a származásáról. -
-
Misi_D
tag
Sziasztok!
2008-as kettes Octavia rádiójának kijelzőjén az alábbi pixelesedés(?) jelent meg pár napja, ami kb. napról napra terjed. Nem vagyok kijelzők terén otthon, mi ez pontosan, és mit lehet vele kezdeni? Kijelzőcsere létezik ilyen esetben, vagy az egész egység kuka...?
Képek: [link] [link] [link] [link]
(Tudom-tudom, ma tisztítottam a belteret. A fotók megörökítették korábbi trehányságom.)
Köszi!
-
Lacess
tag
válasz
bbubby00 #213273 üzenetére
A lényeg a képen is látható Teilnummer rész, ami a kesztyűtartóban lévő vezérlőegység cikkszáma. Erre rákeresve hamar kiderül, hogy csak MIB1-ről van szó, sajnos.
A szomszédnak szinte biztos, hogy ez egy másik cikkszám lesz. Kinézetre azért ilyen, mert ugye amit látunk az csak egy kijelző, a lényeg a kesztyűtartóban leledzik. A kijelző pedig maradt maradt még egy darabig ugyan olyan, de mögötte a vezérlő már újabb lett. -
válasz
bbubby00 #213278 üzenetére
Az AA az szvsz hardveresen nem megoldható. Van okos megoldás, de az is a 2016-os modellévtől. Így keresd: Seat Full Link. Pl. ez: https://www.vision-coding.co.uk/products/seat-full-link-activation
Szerk. B terv: fejegység csere MIB2-re, ott is kódolni kell ezt-azt.
-
E.Kaufmann
veterán
2000-es 1.4-es Seat Cordoba (talán Stella) személygépkocsiban létezik, hogy nincs páramentesítője a hátsó ablaknak? Nem látok rajta ilyen rápárologtatott vezetőszálakat, amit szokás a hátsó ablakokon. Itt hogy van megoldva és hogy lehet aktiválni?
-
-
bbubby00
őstag
Sziasztok.
Egyik baratomnak most szereztunk egy 2014es Leon FR 2.0dizelt nemetorszagbol.
Lenne a fejegysegre es kozponti rendszerre iranyulo kerdesem.
Lehet-e valahogy varazsolni ra magyar nyelvet (nincs benne), illetve lattam tobb videoban, h tud android autot is valahogy.
Koszi a segitseget -
Köszönöm a válaszokat! Örülök, hogy ajánlott vétel a cr TDI.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! 2003 VW Polon az üzemanyagjelző sipolt, de a lámpája villog, pislákol, kontaktos. Mi csúszhatott szét és merre kell keresni? Más hasonló elektromos hibáim is vannak, ugyanilyenek. A centrálzár egyszer zárja a többit, máskor meg csak a sofőroldalit (nem távirányítós) és hasonlók.
-
yodamester10
őstag
válasz
BigBlackDog #213258 üzenetére
Hi!
Bármi érdekel kérdezz privátban,van már 4 év tapasztalat -
Sziasztok!
Lassan aktuális lesz a (számomra) első szervize a Passatnak. Sima olaj és szűrő cserét kellene eszközölni majd rajta. Tudtok Pesten olyan VW márkaszervizet ajánlani ami tuti bele is teszi a dolgokat amiket rá írnak a papírra?
Sok rosszat hallottam sajnos így gondoltam rá kérdezek. -
Lacess
tag
válasz
Nagyfeszültségű PTC fűtés biztosítja a meleget elektromos hajtás esetén.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
GTE csoportot meg néhány külföldit követek, gyakorlatilag mechatronika ami drága, ingerküszöb függvényében turbó vezérlő hogyishíjják
doki remélem látja, ő tud bővebben is nyilatkozni biztosan.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
2.0TSI
-
BigBlackDog
veterán
VAG 1.4 PHEV konstrukciója (Leon/Octavia/Golf bódéban) milyenre sikeredett? Fűtés ezekben hogyan működik elektromos módban? Van hőszivattyú, vagy valami fűtőszálas megoldás van?
-
HDAdriano
tag
Hali!
VW Passat B8 2018 DFGA 110KW
Akku csere volt a kocsiban, OEM akku-t cseréltem erre, és érdekelne ti találkoztatok-e már ilyennel, hogy egy EFB+-os akkura Szövetbetétes (Fleece) volt kiválasztva a technológiáknál, holott van külön EFB+ lehetőség, mindez az OEM akkunál, elvileg nem volt cserélve a cikkszámában is OEM volt feltüntetve bár elvileg ezt az akku-t ha jól olvasom 2019-ben gyártották a kocsit meg 2018-ban helyzeték forgalomba, szóval passz.
Mindenesetre most AGM-re váltás miatt technológiát nem váltottam tehát az maradt Szövetbetétes (Fleece)-en, se gyártót, csak sorozatszámot (oda meg beírtam 1111111111-es sorszámot) a kapacitás meg 70Ah mint a korábbi akksin, elvileg ez így akkor működnie kell, nem?
-
daniel2121
őstag
válasz
molnarpeter #213237 üzenetére
Ja ez az olajban futó vezérműszíj elég idióta megoldás. Sorra cserélik gariban ezeket a motorokat.
-
válasz
makszi #213249 üzenetére
A háromszög (fogjuk rá, hogy egy nyíl akar lenni) csúcsánál látni vélek egy vonalat, az a minimum szint, most kb. ott van. A szaggatott vonal lesz szerintem a maximum szint. Hideg motornál kell nézni.
Optimális esetben, a megfelelő készre kevert fagyállóval töltsd hidegen max-ra. (csak tippelek: G12 Evo) Szükség esetén jó lesz bele a desztillált víz is, kb. 1-2 dl hiányzik.
-
d.tiborz
aktív tag
válasz
ArthurShelby #213246 üzenetére
-
bul07
nagyúr
válasz
Gyula84 #213227 üzenetére
Megmérem azon ne múljon
Na de milyen márkát vegyek?
Egy ma holnap 19éves kocsira hátsó tárcsának, mert előre nem lenne kérdés hogy egy márkásabbat, de hátra
Nem kell 10-évet kibírjon mert akkora majd 30éves kocsi leszÍgy gondoltam Unix legolcsóbb, 46% kedvezmény van
Ha
256mm akkor van jó áron Valeo 15e Ft(kedvezménnyel 8e Ft/db)
270 vagy 286mm akkor VAG GROUP 12.5Ft és 13.6Ft (7e Ft és 7.4e Ft)
Uninx oldal kép [kép]Más márkásabb olyan 11-12e Ft felett lenne darabja
Szerintetek?
-
d.tiborz
aktív tag
válasz
ArthurShelby #213188 üzenetére
Akkor én vagyok az ellentét, aki AGM akksit akar tenni az 5 éves gyári EFB helyére?
Mert drágább ugyan, de strapabíróbb. -
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Leon 1.5 TSI mhev 39 000km. Az előbb megnéztem a fagyállót (pink folyadék). A tartályon csak egy jelölést látok(vízszintes vonal). A folyadék ezen vonal alatt van. Pont ott van a folyadék szintje ahol a műanyag tartály alsó és felső része össze van illesztve.
Viszont ezen illesztés alatt nem látok jelölést.
Akkor lehetséges hogy most már a minimum szint alatt van a hűtőfolyadék? -
ArthurShelby
addikt
válasz
Fail3D! #213235 üzenetére
Nekem van egy 2019es gyártású, 2020as forgalomba helyezésű 2.0l dízel 150lovas golf variantom. Céges volt, 260ezer km-rel lett véve még nyár elején, eddig 7ezer km ment bele. Hiba még nem volt (ne is legyen), szeretem, de túl sok tapasztalatom még nincsen.
(Bocs, ez ilyen nesze semmi fogd meg jól, de csak ennyit tudok mondani)Szerk: én csak pozitívat tudok mondnai róla (erős, dsg tényleg jó, könnyed). Első adblue-s autóm, azt néha töltögetni kell, és gondolom lehet benne veszély később meghibásodásilag. Én egyelőre nagyon szeretem, csak pozitívat tudok róla mondani, viszont ismétlem, nagyon sok tapasztalatom még nincs vele.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Szia! Nekem eddig csak rövid távú tapasztalat van.(33 000km) Jó motor, takarékos, nyomatékos, elég ebbe a bódéba. 100-150K futás az pont az a határ, amikor kell majd fék és az első futóműben is elkezdenek mocorogni a dolgok. Ezeknek a költségével mindenképp számolj vásárlás után. Ezeket ha megcsináltatod a következő tétel a vezérlés lesz 200 körül. Ha nem péntek délutáni példányt fogsz ki, akkor a következő 100k km elég eseménytelenül fog telleni.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Ezek a motorok olyanok, hogy újonnan megveszi a flottakezelő, 200e km-t legurul olajcserékkel. Utána jönnek a vezérlés és társai, amik a drágább tételek, aztán megint pár év nyugalom. Fordot 1997 köbcentis dízellel nyugodtan, de az a kifutó mk3 facelift lenne, viszont az 1995 ccm új motorral nem ajánlanám az olajban futó vezérműszíj probléma miatt.
-
Üdv! 2019-2020 közötti golf variant vagy Skoda Octavia tervezek venni 2.0 TDI 150 le motorral. Próbálok utána olvasni a motor problémáiról vagy előnyeiről, de nehezen találok infókat ( ilyen évjáratú Ford focis is érdekelne , de tartósság esetén mások már lebeszéltek, ha esetleg más véleményen van valami szívesen meghallgatom. Szintén 2.0 TDCI 150 le). Minden segítséget szívesen fogadók, mert neten sok órás olvasgatások után se lettem okosabb..
Benzinesről váltók szóval a dízel új keletű számomra. Pl, nem látom hogy a több mint 10 éves cr motornál van e generációs fejlődés.. remélem van. 100-150.000 km futás teljesítmény között tervezek venni, itt milyen szerviz költségére számíthatok a köv 100.000 km követően? Vezérlést 1 ismerős azt mondta kb 200.000km nél érdemes megcsinálni. Tankolás esetén ki melyik kutat ajánlja diesel esetén? Köszönöm előre is a válaszokat.
-
grizlisandor
veterán
válasz
jozefgucci1 #213229 üzenetére
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
daniel2121 #213232 üzenetére
Az baj, mert már az első szett után is pont méret határra van kopva a tárcsa.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Igen, Zimmermann az oke.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Miért csak betétet? Mindig a tárcsával kell cserélni.
-
jozefgucci1
addikt
Sziasztok ? Golf7 re keresek fékbetétet előre és hátra , melyik az ajánlott márka ? Itt a Zimmermann-t olvastam korábban mint opció .
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
BigBlackDog #213211 üzenetére
A turbó biztosan más, ezt megnéztem anno.
-
imyourfriend
őstag
válasz
molnarpeter #213222 üzenetére
Megoldom befűzést kódolást, hazai árak mellett 170-180ezret elkérnek érte tuti annyit nem ér meg inkább marad akkor a kínai kamera amit 1 éve szereltem be.
-
Gyula84
veterán
válasz
molnarpeter #213221 üzenetére
köszi
igen kézi kell neki
neked is köszi Reggie0
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
imyourfriend #213216 üzenetére
Octavia 5E fb csoportban biztos hogy tudnak adni kamerát, ami tuti jó. Be is építik, kódolják ha kell, stb.
-
Gyula84
veterán
Üdv haver szeretne autót venni 2010 körülit A4 vagy A6 viszont a kérdés benzin vagy a dízel volt akkor jobb a 2.0 motorból?
-
=WiNTeR=
senior tag
Az OBDeleven ingyenes csomagja is meg tudja mondani a DPF telítettségét ugye?
vagy igazából bármilyen olcsó ELM327-es jó lenne nem? -
imyourfriend
őstag
2015 O3 5e5-höz 5EF 827 566 kell hátsó kamerának, Mágus kikereste katalógusból.
Mivel ez gyáriban nem igazán elérhető, egy [link] 566827566A mennyire lehet kompatibilis?
Ezt Karoqhoz meg Superbhez gyártották, tudja kezelni a mib2 amundsen is?
-
Reggie0
félisten
-
Corsa02
őstag
válasz
BigBlackDog #213211 üzenetére
A darablista szerint is csavarra ugyan az a két motor emlékeim szerint és mivel Nm-ben 250 felett van ezért olajos jár hozzá.
-
BigBlackDog
veterán
Octavia IV esetén a 115 lovas és 150 lovas 2.0 TDI között mekkora a különbség felépítésben, tartósságban? Esetleg "hardveresen" ugyanaz lenne, csak vissza van butítva a kissebb? Jól gondolom, hogy mindkettőhöz olajos DSG jár?
-
kisza25
félisten
Sziasztok!
Ülésnél a kék vezeték az mit tud?
A sárga a légzsák, a zöld az övcsat, de mi a kék🤔 -
1stVikman
senior tag
válasz
1stVikman #213208 üzenetére
Itt is vagyon:
[link] -képekkel , leírással, mit kell kiolvasni, majd kalkulálni és visszaírni.
Benne van egy XOR kalkulátor is a hsz-ben, de linkelek egy másikat is biztos, ami biztos alapon:
[link] Beütöd a régi kulcsot, és generálja az újat, ugyanaz tudja mindkettő.
Miután lementetted, törölhetővé válik a hibakód. -
Pikaa
aktív tag
válasz
imyourfriend #213201 üzenetére
Nem, szerencsére.
-
Pikaa
aktív tag
válasz
1stVikman #213200 üzenetére
Ha láttam volna, hogy az autó típusára is szükséged lett volna, akkor leírtam volna.
Ez volt, s jelenleg ez a verzió van rajta MSTD_EU_SK_P6230 (0490), kép sajnos nincs a naviról, de ezt tettem rá.
Skoda Octavia 3, 2014-es, 2.0 TDI, CKFC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple Watch 9 45mm LTE
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest