Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Fujifilm X
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen egeret válasszak?
- Autós kamerák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
H3XHUN
tag
Akkor leírom.
Pozitívumok:
1) Jól néz ki (már akinek) RX 7800 XT-vel azért nem Cinematic beállításon van, ezért a fények elég rosszak legfőképpen beltérben ahol nincs természetes fény.
2) Jól fut. Ritka manapság, piros pont. Nekem se stutter se egyéb probléma nem volt.
3) Óriási térkép ami messziről is jól néz ki, tényleg a világ végére el lehet látni.
Nagyjából ennyi ami jó. Aztán az összes többi a játékba rakott idő növekedésével átkerült nálam a negatívumok közé.
Negatívumok:
1) Harcrendszer, aminek el kellene adnia ez a játékot. Inkább frusztráló mint élvezetes. Kontrollerrel borzalom volt, vissza is pattant az ágyról.
Özön egymást átfedő / ütő bemenet. Amihez két gombot kell egyszerre megnyomni azokat 1/100 mp pontosan kell vagy nem veszi be a játék és más történik mint amit a játékos akar. Billentyűzettel jobb mert át lehet állítani mindet, de még így is fejvakarós, hogy mit mire ha nincs sok gombos egered. Körbe vesz egy rakás mob, egyet parry-zel az vissza lök jobb esetben +1-2-őt a többi meg agyon sebez hátulról amíg tart az animáció. A célzás... softlock kb sose azt ellenfelet célozza be amelyiket ütnéd. A hardlock bossokról rendszeresen lesik és a levegőt üti Kliff, mint amikor tömegharcban támadás közben véletlen mozogsz. Miért a WASD (Bal kar) irányítja támadás irányát és nem a kamera középpontja? Stb. lehetne sorolni...
2) Nulla tisztelet a játékos ideje felé. (Black Desert fejlesztői, nem is tudom mit vártam) Frakció küldetés - 2 sor npc monológ után el küld a játék 1 km-re felvenni egy darab papírt majd vissza és ezt egymás után 5-ször. Festmény forgatós puzzle ugyan ez. Sőt az összes eddig quest. Kritikán aluli AI generált vicc. Ez nem tartalom. Ugyan ide tartozik a grind a cuccok, tábor fejlesztéséért.
3) Fejlődési és jutalom rendszer. Questek nem adnak semmit még XP-t sem. Kapsz a raktáradba 2 coppert érő szemet és kész. A "skill pont"' még a cuccokhoz is kell, baromi nagy mennyiségben.
4) Borzalmas inventory és UI. A körmenüben miért is kell végig görgetni az összes fegyvert, lapátot, ásót és páncélt?
5) Csak felakarok ülni a lóra miért veszek fel helyette 5 különböző rovart?! Ki akarok nyitni egy ládát erre felveszi a mellet lévő dobozt. Keresgéld a polcon a sok szemét között az egyedi itemet. Alig találtam meg pl a Dark Fog lámpást Focus-szal. Tök jó, hogy négy tucat fajta rovar meg kisállat amit fel tudsz venni (de minek) utóbbi egy egész slotot elfoglal.
6) Dögunalom. Nagyon gyenge történet vagy inkább a teljese hiánya. Sablon, általánosított főhős. Van egy nagy kódex csak semmi releváns információ nincs benne.Ez egy újrahasznosított projekt, csak a kukázott dolgok helyét nem sikerült feltölteni értelmes dogokkal. Ezek a dolgok nem jönnek elő pár óra alatt, csak miután egyre több időt csesz el az ember. Steamen ez minden idők legjobb játék ás mindenki megvan örülve ezért. Nem értem a hypeot.
-
shotika
őstag
Ezekre a szarokra 60 óra után se jöttem rá, hogy kell kinyitni. Tudja valaki?

-
myckey
veterán
A Map size ? hasonlitva egy AC Ody, ahol rendesen elvesztunk rajta ?
Mar csak azert is, mert itt es ott is kelloen hatalmas a vizes terulet.
Mennyire fogott meg ugy en bloc, ahhoz kepest ? Mindent is beleertve.De akar mondhatod a jatekmenetet is...
Nem szaraz osszehasonlitasra gondolok, csak hogy erzed itt magad. Te toltad velem sokat az AC Egyiptomot meg Gorogot is, odaat. Igy erdekel.

* MOndjuk AC Ody, a hajozas rohadtul jo volt, ki lehetett hasznalni a tengert.
Egyebkent kedvemre valo, hogy ez nem kemenyvonalas aRPG...sokkal inkabb akcio/kaland. Raadasul kotetlen, ami mondjuk kell is, tekintve a sztori felemassagat.
Gyujtogethet az ember, ezt azt magarapakol etc...De a dialogusok, parbeszed, dontes(interakcio) sem hardcore szerepjatek iranyba mentek el, aztan dontse el mindenki, mennyire kedveli ezt igy.A harc viszont klassz
Skyrim vibe
-
VTom
Topikgazda
válasz
Kolbi_30
üzenetére
Nekem is szippantja el az időmet, 10 éve az első játék, amivel átlagosan napi 2 órát játszottam a megjelenés óta. Sajnos az alvás rovására megy

Egyébként a kutatásokat hogyan tudom elindítani, mert elmentem a Scholar Institute-ba, ahol beszéltem valakivel a csillagász távcső mellett, viszont onnatól nem adott új célt a játék, és most nem tudom, hogy hova mnejek, mit csináljak..
-
myckey
veterán
De, lehet irni negativat...En sem vagyok elajulva a jatek minden egyes alkotoelemetol. Irtam is.
Eppen hogy a kritikusok is "lehuzzak" par dologban. De lehet jatekosok kozott is talalni, rossz szajizu velemenyt.A forum meg forum...
A jatekosoknak biztos nem zero az elvarasa, vagy igenye.
( ezzel azert leminosited a tarsasagot ) -
VTom
Topikgazda
válasz
Kolbi_30
üzenetére
Nekem a legnagyobb bajom az vele, hogy családapaként nem tudok eléggé elmerülni benne, mert ezzel a játékkal nem elég egy órát jásztani. Szerintem a legjobb, ha (legalább) 3-4 órás blokkokat egyben tud letolni az ember. Nekem erre csak hétvégén van időm, de akkor meg másfél óra után elálmosodom

Ha bejön egy puzzle, akkor az lehet, hogy 5 perc alatt megvan, de lehet 2 óra is, ha mondjuk épp van mellette egy térkép a falon, és el kell látogatni 3-4 másik helyszínre a megoldásért.
Ráadásul én nagoyn ritkán használom a teleportot, mert nekem az immerzív élényhez ez hzzá tartozik, úgyhogy a lvoaglás is időigényes.
-
Kolbi_30
őstag
Ehhez a jatekhoz, kell egy minimun IQ- mert nem rag a szadba mindent is..a puzzle reszen lehet agyalni, ez manapsag nem divat, ez lehet valakiknek negativ.
Szerintem az arnyek ejjszaka, az random lehet, nalam nincs vele baj, de elhiszem, hogy valahol lehet vele.
A story lehetne erosebb, de ez a jatek nam arrol szol.
Probalok youtube, meg leiras nelkul jatszani, de azert neha- neha megnezek egy videot, hogy miert nem mukodik amit epp csinalok...Ez nem az atlag gamernek keszult!! -
Néztem videókat, értékeléseket mielőtt megvettem, de már látom mindegyik teljesen elfogult és fabrikált, hogy minél jobb színben tüntesse fel ez a játékot.
Pont az újságíró szakma húzta le ezt a játékot, átlagosan 7.7, ami nem egy megváltás.
A játékosok ellenben imádják a játékot, ott már 8.8, és még most is pozitív a tendencia.Szóval nem tudom milyen videókat és értékeléseket olvastál, mert azok konkrétan elveszik a kedvet a játéktól.
-
ripla
addikt
Negatívat nem írtál, csak elmondtad hogy csalódtál. A kérdés az, hogy melyik részével van problémád.
Én is leírtam pár napja, hogy mi a bajom a fény-árnyék kezeléssel, ezért nem is játszom még vele, majd csak akkor ha lesz érdemi megoldás. Tőled is a részletekre kíváncsiak. -
Lehert írni, én többször is fapadosnak neveztem Kliff-et, a sztorit pedig leszaroztam mégse kötött belém senki. Nem tudom hol jársz a játékban és melyik chapter-ig jutottál, de igazán a III.-al nyílik ki. A játék struktúráját eléggé benézték a koreaiak, de onnantól kezdve indult be számomra az open-world orgasm és nem ereszt.
-
shotika
őstag
Igazából te sértegettél kb mindenkit, akinek tetszett a játék. Egy dolog, hogy valami nem jön be, és az is, hogy semmi érvet nem hoztál fel, de az, hogy mások ízlését és elvárásait saját magad alá rendeled, az murva gáz. Tisztában vagyunk a játék gyengeségeivel, de ettől függetlenül pokoli szórakoztató és addiktiv - az hogy ez neked nem gyere be, az úgy gondolom nem a játék hibája (ebben az esetben).
-
H3XHUN
tag
Látom semmi negatívat nem lehet írni erről mert sok fanboynak azonnal habzik a szája.
Persze sértegetni az tudtok azonnal, de az teljesen okés és nincs moderálva. -
janeszgol
félisten
Azért lett siker, mert érdekes. Ilyen játék nem sok van. Az utóbbi 20 évben az open world játékok 100% lineáris csőjáték, csak a szabadság illúzióját kaptad meg. Na itt teljes szabadságod van. Mindenféle érdekes dolgot lehet benne csinálni. Visszahozta azt, amikor érdeklődve beszéltünk játékról, hogy elmondhassuk ezt meg azt hogyan szereztük meg. Nem úgy, mint mondom az utóbbi két évtizedben, hogy "aha, jó páncél, googli, 2 perc alatt megvan az infó, 5 perc alatt megvan a cucc".
A játék szűri a játékosokat. Ha már megvetted és esetleg nem fogod refundolni, tegyél még bele 100 órát. Utána várom a véleményed.

-
H3XHUN
tag
Ez a legrosszabb játék amiért valaha pénzt adtam. Ennyire nem bántam meg még vásárlást, még a Stellar Blade-t sem. De az legalább viszonylag élvezhető 40 óra volt.
A Crimson Desert ugyan ennyi idő alatt egy rossz vicc.
Felfogni nem tudom miért ekkora siker? A játékos közösségnek tényleg egy nagy nulla az elvárása ezek szerint. Néztem videókat, értékeléseket mielőtt megvettem, de már látom mindegyik teljesen elfogult és fabrikált, hogy minél jobb színben tüntesse fel ez a játékot. Csak nem értem miért. -
Na mégegy, egyébként harcolni jól harcol, csak idegesítő szánalmas ember.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
kiserik
senior tag
Pedig írja, hogy mit kell csinálni. Mindig próbáld lent tartani a farát, azaz arra kell mozogni, amerre a feneke van. Mintha tolatni akarnál vele. Erre írják, hogy a legegyszerűbb, ha úgy forgatod a kamerát, hogy a feje előre legyen, így mindig csak magad felé kell húzni a kart, vagy egyszerűen mindig arra az irányba tolod, amerre a feneke van.
-
-
shotika
őstag
Lehet h bug. Nekem a fokuldiben, amikor a nagy köves gepeket (gelpin) kell megjavitani, a 3.nal megcsinaltam a csatlakozo rakoteset es semmit nem csinalt a jatek. Ott keringtem vagy 5 percig, h mit nem veszek eszre, aztan elmentettem a jatekot, vissza oda, es a 3. Szekciot nem fejezte be a jatek (hiaba volt animacio, a cselekvest nem rogzitette a rendszer). A mentes utani visszalepes helyrehpzta.
-
Sima alap szettemből azzal az egy színnel amit Naria-s küldi ad ezt sikerült összehozni. Sisak csőrikés része és a késztyű ugyanazt az árnyalatot kapta, illetve a Rhett-től vásárolt armor-nál a fekete választása ilyen veterán ütött/kopott sok csatált átélt hatást ad.
Meg akkor már a kardom pengéjéről is leszedtem a csicsát. Ahány ember, annyi fantázia, de a lehetőségekhez képest ez nagyon adja. Remélem a sisakokban is újragondolják a készítők a dolgokat, mert most fáj igazán hogy a ma megszerzett Bull helmet nem lehet rajtam
-
TD87
csendes tag
Üdv. Én feladom
Egyszerűen nem tudom a lovas főküldetést megcsinálni( xbox)
Megkell szeliditeni a lovat. Aha.
Nem megy. Értem én hogy azt figyeljem merre néz a ló feje vavy fara de szart se látni. Semmilyen kameraszögből. Forog mint a ringlispil valami mindig minden szögböl takarja a képet.
Minden létező trükköt elolvastam a neten
Nyomjam az A t. Semmi haszna
Állitsam igy úgy a kamerát . Semmi
Felülnézet alulnézet semmi.
Már olyan tippeket találam hogy dugjam be a kontrollert..
Sok sok év alatt még soha nem láttam olyat hogy ennyire ne legyen esélyem.
Itt a játék vége
-
batai15
félisten
Sziasztok ,lehet némileg hülye a kérdés , de mivel még komolyabb területekhez gyengének érzem magam , valamint sok mechanika nincs még meg , mikor érdemes komolyabban bele kezdeni a felfedezésbe ? Az első régióban is van jó pár hely ahol kemények az ellenfelek , storyban v fejezetnél járok , és nem akarom túl hamar befejezni a storyt sem
-
válasz
rottenbull
üzenetére
Köszi, majd este elutazok ahhoz a kettőhöz és indul a korrupció, elnézést, lobbi.
-
What Has Crimson Desert DONE!?
Ez kész
Végigröhögtem az egészet. -
válasz
VágniValó
üzenetére
Lehet venni is színeket különböző árusoknál+találni is lehet, és persze kikeverni, itt is mint minden másban teljesen szabad kezet ad a játék

Ja hát a színe amúgy nekem sem jön be, így "dobta a gép" ezt a szettet, csak azért mutattam, hogy rengeteg jó cucc van amit Kliff nem tud használni, plusz a fegyverek ugyan ez
-
-
-
Ugye ez csak szivatás? Találok egy boss-nál bikás sisakot és azt mondja nem vehetem fel!?
-
Dang! Engem az érdekel mikor lehet majd a damaged geart megjavítani, azt írták nem mindenre lesz igaz, de elraktam magamnak 2 armort, 2 pár kesztyűt és 2 sisakot, az egyik csak javítható a patch után.
Mármint ha a következőben benne lesz, de az itt említett "Dev update notice"-ban volt az is, és szerintem sokan vágyunk rá.
-
felixo
őstag

-
shotika
őstag
válasz
gulupeti
üzenetére
"csak lehet kicsit most besokalltam vele."
Ez az érzés nálam is eddig mindig előjött az ow gameknél - igen még egy WItcher 3-at, RDR2-őt is félretoltam egy idő után, mert sok volt

Talán egy kivétel volt, a Kingdom Come Deliverence 2, de ott az első 5-8 óra volt kicsit nyögvenyelős, utána teljesen beszippantott.
-
válasz
WATERDACA
üzenetére
Nekem múlt hétvégén volt talán az első nap, igazából több is, hogy egyáltalán nem tudtam játszani a játékkal. Héten visszaültem elé 1-2x és valahogy már nem éreztem azt a csít, ami három hétig nem engedett a szorításából. Puzzle-ök szerintem is nehezek, nulla támpont van hozzájuk, csomó kérdőjel van emiatt a térképemen.
160 óra körül már beleraktam, az 5 nagy területből 3-at szinte teljesen bejártam, de így is van még bőven mit csinálni. Sokszor beleesek abba a hibába ilyen ow játékok esetében, hogy mindent szeretnék megcsinálni, egyelőre ez itt túl nagy vállalásnak tűnik.
Ettől függetlenül nagyon tetszik és be is fogom fejezni, csak lehet kicsit most besokalltam vele.
-
shotika
őstag
Asszed csak a karakterrel lehet becsúszni?? Fogd meg a söröm...
-
Kolbi_30
őstag
válasz
shotika
üzenetére
Black Desertben volt egy event, amiben vagy 20 puzzlet kellett megoldani, aminek a a vegen eljutottal egy szobaba Valencia cityben. Kb semmi tampont nem volt, es volt egy feladvany amiben eleg durva egyetemi szintu matekot kellettt tolni, de volt egy masiik benne aminek a rock look deep volt a megfejtese, annyi volt a segitseg hogy kaptal egy abrat..en a 11. korben adtam fel..asszem az elso kapott egy akkor high end vgat, vagy procit(ugy emlekszem)..ez 4 vagy 5 eve volt mar nem tudom..ugyan az a csapat!
-
Sokszor hánynom kéne ettől a játéktól. Amennyire lehet szeretni, úgy utálni. Értem én hogy nem fogja a kezed a játék, de némelyik puzzle annyira hihetetlenül sz*rul van kitalálva, hogy ide nem iq kell, hanem szerencse.
V. fejezet vége, égi kaput nyissuk meg. Root ends puzzle. Ott a rejtvény. Le kellene jutni, force palm nem működik sehogy, de amúgy látom hogy nyílna. Mi a tök? Akkor nézzünk szét..hosszú percekig. Úgy vagyok vele, hagyom a p*csába az egészet. Megnézem Youtube-on. Te jó ég. Crouch, majd úgy force palm. 70 óra alatt erre senki nem készített fel. Értem én hogy nyomjak össze-vissza mindent, de ez gáz. A bossok és ez se sokszor nem adja az élményt... Ahogy néztem YT-on, nem csak én vagyok ilyen béna, konkrétan ezt a puzzlet mindenki elküldte a p*csába.
Még a felénél se vagyok, de néha már várom hogy lepörögjön a credits, csak az exploration viszi ezt a játékot előre nálam.
-
VTom
Topikgazda
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Én arra leszek kívácsni, hogy hol elsz a játék egy év múlva, két év múlva. Meddig marad meg ez a lendület a fejlesztőknél, miket tudnak javítani, fejleszteni.
Jelenleg úgy tűnik, hogy jó lett volna még egy fél évet tolni a megjelenést, de nyilván a másik oldalról nézve ennyire intenzív visszajelzést a tesztelőktől csak akkor kap a stúdió, ha 5 milliónak tesztelik

Én remélem, hogy nem engedik majd el a kezét a játéknak, és kap tartalmi frissítéseket, új challenge-eket, újabb rejtett cuccokat, esetleg sztori DLC-ket. Nagyon szuper lenne.
-
-
ripla
addikt
válasz
l.skywalker
üzenetére
Sokan mások már megtették, reméljük lesz eredménye, mert egy 70 eurós játéktól azért nem ezt várnám el.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Én azt hittem, ez feature, nem bug. Zárt terekben durván ki tud égni a fény.
-
ripla
addikt
-
Skynet258
veterán
Még szerencse, hogy nem ezt csinálják, hiszen ha a legújabb kártyákkal működne szépen, akkor az azt jelentené, hogy rengeteg olyan hardver/architekturális igénye lenne, ami miatt a régebbi kártyákon meg nem/rosszul működne egy adott játék.
Na akkor lenne igazán hangos a játékos közösség.
Egyébként hardvereket/drivereket virtuális környezetben szokás emulálni, nem kell hozzá minden létező kártyából egy darab.Az pedig sokat elárul a Pearl Abyss-ról (vagy legalábbis a játék kiadási előtti gondolkodásukról), hogy az Intel kártyákat úgy ahogy vannak telibesz*rták, azokkal konkrétan el sem indult a játék. Úgy, hogy az Intel végig mondta nekik állítólag, hogy szívesen segítenek, meg adnak támogatást nekik ha úgy van...
-
Van rá egy egyszerű (fél)megoldás, amíg nem javítják ki ezt a hibát, ahogyan a topikgazda is írta korábban, ő éjszaka alszik a játékban.

Az első linkeden lévő dolgot egyébként én is tapasztaltam 9070-es kártyán, de amíg ezt nem láttam, nem értettem teljesen mi a problémád.
-
ripla
addikt
válasz
shotika
üzenetére
Az ilyeneket sosem értettem. Ha én egy kiadó lennék, akkor minden elérhető videókártya gyártótól vennék egy kártyát, értelemszerűen a legújabbakat, és azokon tesztelném hogy mit produkál a játék. A fejlesztők ezek szerint ezt nem vitték végig, vagy csak simán nem érdekelte őket? Tényleg nem értem. Mintha autót vennél és utólag derülne ki, hogy nem is benzines hanem elektromos.
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
válasz
Skynet258
üzenetére
Ha kikapcsolom az FSR-t, akkor érezhetően egy picit akadósabb lesz, bekapcsolva viszont teljesen folyamatos. Minden felbontás fullon van, és 4K-ban játszom. Ezen kívül Vsync ON, FSR ON, és ennyi.
Az említett kártya mellett egy Ryzen 9-es van és 64 GB Ram, úgyhogy a hardverrel biztosan nincs gond. -
válasz
shotika
üzenetére
Lemerem írni, ha ezt a játékot EA vagy Ubisoft vagy Bethesda dobta volna piacra, az elmúlt 3 hétben cikkek tömkelege jött volna az arcunkba, hogy úú, wooowww, Wááá, mekkora!
Mivel nem nyugati studió csinálta, ezért "csak" független youtube-erek videóinak tömkelege. Ez nem rinya, nem sajnálkozás, vagy felszopás komment akar lenni, csak tényleg így gondolom. Ez a játék messze nem tökéletes, de ez a játék minden amit a gyerekkori énem akart, és a felnőttkori énem imád. Hajrá Pearl Abbys! \o/
-
ripla
addikt
válasz
Viper26
üzenetére
Akkor nem értem. Az éjszakai árnyékok amit a lámpás vet, azok rettentően ocsmányak. Az úgy ahogy van, bárhová megyek úgy néz ki, mintha random feldobált tintapacák lennének. Illetve még mindig van egy minimális ghosting, nem sok, mert az a dll amit leszedtem valamennyit segített, de még érezhető.
A 26.3.1-es Radeon software van fent. -
shotika
őstag
Elképesztő a látvány

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Peugeot, Citroën topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LEGO klub
- E-roller topik
- Horgász topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- iPhone 12 Pro max 512GB Független
- Clevo P750DM2-G - 9600K / RTX2070
- BONTATLAN Új Iphone 15 és 15 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 8 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Özön egymást átfedő / ütő bemenet. Amihez két gombot kell egyszerre megnyomni azokat 1/100 mp pontosan kell vagy nem veszi be a játék és más történik mint amit a játékos akar. Billentyűzettel jobb mert át lehet állítani mindet, de még így is fejvakarós, hogy mit mire ha nincs sok gombos egered. Körbe vesz egy rakás mob, egyet parry-zel az vissza lök jobb esetben +1-2-őt a többi meg agyon sebez hátulról amíg tart az animáció. A célzás... softlock kb sose azt ellenfelet célozza be amelyiket ütnéd. A hardlock bossokról rendszeresen lesik és a levegőt üti Kliff, mint amikor tömegharcban támadás közben véletlen mozogsz. Miért a WASD (Bal kar) irányítja támadás irányát és nem a kamera középpontja? Stb. lehetne sorolni...

Mar csak azert is, mert itt es ott is kelloen hatalmas a vizes terulet.

( ezzel azert leminosited a tarsasagot ) 
Végigröhögtem az egészet.

Na akkor lenne igazán hangos a játékos közösség.