-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Hozzászólok Aktív témák
-
mglita
kezdő
Illetve még annyi, hogy beállítottam, hogy sima tartalmak simán, a HDR és Dolby Vision tartalmak VS10 engine-el menjenek.
Mivel a TV nem Dolby Vision és nem nem is HDR képes, így a DV és HDR tartalmak úgy jelennek meg, hogy a fekete is túl van kicsit világítva, tehát ha olyan a képarány, az alsó és felső fekete sáv sem teljesen fekete, hanem kap kis háttérvilágítást.Feltételezem ez olyan dolog ami a HDR és Dolby Vision képes TV esetében oldódik meg, ahol az a fekete újból fekete lesz ilyen tartalmaknál is. Ebben kérlek erősítsetek meg.
Egyre jobban tetszik a DUNE, hogy alakulnak a beállítások, de nézzétek el nekem, el kell kezdeni valahol. -
djnice
addikt
djpundro megkeresett egy másik csatornán és azt üzeni, hogy ha kell valakinek segítség a Dune-vel kapcsolatosan (javítások kiharcolása, esetleg az új Pro Vison olcsóbb áron beszerzése), akkor keressétek meg rajtam keresztül. Amúgy rendes ember, csak kicsit indulatos
-
mglita
kezdő
Még egy kérdés
Az Valid, hogy a VS10 enginel- lejátszott Dolby Vision vagy HDR tartalmak videó módja 8bit 4:4:4 BT 709 VS10?
A 8 bitnél nem tud nagyobbat? Vagy ez majd csak TV cserénél változik?
Tényleg köszönöm a segítségeket!
-
Csabi1984
őstag
Most arról a jelenségről beszélünk amikor nézzük a TV-n a filmet és a kimaradó felül-alúl alsó sáv fényesebb? Ez a Realbox-nál is tapasztaltam és azt hittem a TV-m a fényerőt nem jól használja
idézet 7702-es hozzászólásból
"tehát ha olyan a képarány, az alsó és felső fekete sáv sem teljesen fekete, hanem kap kis háttérvilágítást."[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
Elvileg nem.
Ugye az OLED (és a plazma is) pixelenként tudja változtatni a fényerőt, míg az LCD nem.
Egy OLED-nél az alsó-felső fekete sáv teljesen fekete lenne.
Én a helyedben (ha van rá pénzügyi keret), eladnám az LCD-t, és vennék valami Dolby Vision és HDR képes OLED-et.
2009.08.: LG 42LH4000 --->2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E --->2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E --->2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090
-
Márk
senior tag
Logikusan végiggondolva az OLED-nél az alsó-felső csíknak teljesen feketének kell maradnia.
Nekem plazmám van, úgyhogy biztosat nem tudok mondani.
2009.08.: LG 42LH4000 --->2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E --->2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E --->2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090
-
Beni2360
nagyúr
IGEN totál fekete a keretet sem látni olyan fekete. LG C8 OLED.
Béni2360 ---Original LeEco Le 2 X526 5.5" --Redmi Note 8 Pro Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - Zyxel NSA325 v2 - Mini MX-G - ZIDOO Z9X - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS
-
mglita
kezdő
Illetve van aki belső HDD vel használja a DUNEt? Én a soloba rendeltem egy 16Tb-os 7200rpm WD RED pro-t. NASt egyelőre nem szerettem volna. Ezzel van tapasztalat? Valahol azt írták pont a WD RED nem ajánlott, de nem fejtették ki. Illetve mennyire lesz hangos?
-
Beni2360
nagyúr
Nekem az (eredeti - testvér) boxom van (zidoo z9x)
De a képi világhoz nem nyúlok azt a TV tudja rontani. HDR auto -n van.
Nekem is Reed volt a régiben de csak 5400-s. Most 2 év használat után a Nasba van. A 7200 hangos lesz. Szvsz.[ Szerkesztve ]
Béni2360 ---Original LeEco Le 2 X526 5.5" --Redmi Note 8 Pro Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - Zyxel NSA325 v2 - Mini MX-G - ZIDOO Z9X - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS
-
Beni2360
nagyúr
Hát ha nem HDR képes a TV akkor nem érzékeli (adid) ha jól emlékszem a tv től. Nem is szín helyes a lejatszás ilyenkor. Nem kell erőltetni nem HDR képes tv nél.
A további beállításokat tulajtól várjál. Valószínű, hogy nincs jól beállítva a freki váltás.[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Mindenképpen konvertálásról beszélek. CDR amiben vetítek csak tettem egy próbát Dolby Vision VS10 bekapcsolásával de igazából még fullHD SDR mellé ha bekapcsolom akkor is csak ront a kikapcsolt eredményen. AUTO beállításon szenzációs képet produkás.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 3600, Asrock x470 Taichi, 2*16gb G.Skill Ripjaws(Bdie), RX5700, Evga Gs750, InWin 101c
-
Beni2360
nagyúr
Már megírtam. Hogy a tv-d Nem HDR képes és ezért sosem lesz azon normális szín világ. Kár erőltetni. Bármit is kapcsolsz be a lejatszón nem valós színeket kapsz.
-
Beni2360
nagyúr
Már nekem írtad a tv-t de tesztelni fhd vagy sima uhd-vel kell ha nem hdr képes a tv. A lejátszónak pedig szvsz nem szabad a képi világba belenyúlnia. Fps és felbontást állít meg talán a bit mélységét.
[ Szerkesztve ]
-
Diniboy
aktív tag
Üdv, kaptam egy Dune HD 101 et, előélete ismeretlen, nem tudok róla semmit. Bootol , van loading screen, de utána black screen és a tv kiirja hogy nincs jel. Ezt irja a manual:
If you see "DUNE" logo on the TV when you switch on the player, but then the picture disappears and no other picture appears during at least 10 seconds, it may mean that a wrong video output mode is configured in the player. In such a case, press the MODE RC button, and then press one of the RC buttons 1, 2, 3, 4 or 5 to switch to a different video output mode
De az én távirányítómon nincs MODE gomb
Ezt nem lehet valahogy máshogy beállítani?
Digital A/V output, 720p, 60 Hz kellene.
Szerk: SRY.
Megtaláltam közben:
The "REC" RC button allows quick setting[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
Sziasztok!
Megoldódni látszik a Realboxon az SMB szerver az új fw-vel amit még hivatalosan nem adnak ki mert reszelik.
Nálam már fent van, az SMB szerver tökéletesen működik végre látja a PC (esetemben laptop) a Dunere akasztott lemezeimet.
Nem tudom milyen hibák vannak benne amiért nem adták ki,de ha kell valakinek akkor felrakom,de csak saját felelőségre tegye fel! -
mglita
kezdő
Sziasztok!
Ha pl van egy ilyen file, ami kizárólag a készülék (Dune Vision 4k Solo) tesztelését szolgálja
:
Harry.Potter.And.The.Sorcerers.Stone.2001.2160p.UHD.BluRay.DTS-HD.MA.7.1.HDR.x265.HuN-TRiNiTYAz normális, hogy akad? Ennek smooth-nak kellene lennie a lejátszásnak nem? Meg-meg akad a kép folyamatosan.
Hozzászólok Aktív témák
- DIGI internet
- [Re:] Eladó komplett asztali gép!! VGA nélkül!!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- [Re:] Eladó. Samsung LE27T51B LCD TV/Monitor
- [Re:] Komoly frissítéseket kap a OnePlus Watch
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Trollok komolyan
- [Re:] SAMSUNG LE26C350D1W 26" HD LCD Tv Új állapotban, 2 Hónap Garanciával.
- További aktív témák...
- Féláron,Dell Latitude 7490, ultrabook, Dell garancia, i5/16GBRAM/512GBSSD FHD IPS matt érintőkijelző
- MacBook Pro Retina 15" Touch Bar 2018, Gray, üzletből, szép állapot i7/16RAM/256SSD/Radeon Pro 555X
- Bomba áron DeLL Precision 7520 workstation, üzletből,garanciával I7/32GB RAM/512GB SSD/Quadro M2200
- MacBook Air 13” (Early 2015) | Intel i5 | 4GB RAM | 128 GB | magyar bill.
- Kalapp márkás, raklap ágykeret
Állásajánlatok
Cég: Comnica Kft.
Város: Budapest
Cég: United Call Centers Kft.
Város: Miskolc