- Milyen egeret válasszak?
- Dell asztali gépek
- VR topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slesoma
csendes tag
Sziasztok, most cserélném le a régi Realbox 4K at egy Pro Vision 4K ra vagy Homatics Box ra de sehol nem lehet kapni, mi történt.
Nem követem a Dune körüli eseményeket csak imádom használni, gondoltam feljebb lépek mert 4K Youtube van hogy gyenge a régi Realbox 4K, nagyon sok framet eldob.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Nem tudom, nem foglalkoztam a témával.
-
Melorin
addikt
Mi történik akkor, ha egy Dune lejátszóra USB 5.1 vagy 7.1 hangkártyát csatlakoztatok? Minden csatornát tud kezelni a Dune és 5.1-ben fogom hallani a filmeket? Vagy csak sztereot tud kezelni?
-
-
Ikolum
tag
Sziasztok, abban tudtok segíteni Homatics box R 4 K plus lejátszó jól értem, hogy a Dune HD oprendszer is (alkalmazassal) és CoreELEC is felrakható? Ezzet a Dune HD teljes értékű lesz vagy még kell venni valami licencet? Vagy ha Dune HD és CoreELEC is használni akarok akkor Dune HD Homatics Box R 4K Plus kell vennem? A távirányító az tudja kezelni a CoreELEC is mid két esetben? Vagy van más box is amire felrakható a Dune HD és CoreELEC is?
-
captainnemo
senior tag
Mint írtam az alábbi alapján tettem fel a "nem három fájlos" zip-be tömörített rendszert.
Prepare the USB drive:
Format the USB drive to FAT32.
Copy the downloaded .zip file to the root of the USB drive without extracting it.
Enter recovery mode:
Unplug the power from your Homatics box.
Insert the USB drive into a USB 2.0 port (the black one is recommended).
Press and hold the reset button (often a pinhole on the back) and then reconnect the power.
Release the reset button when a recovery message appears on the screen.
Install the update (Part 1):
Use your remote to navigate to the USB/SD card option in the recovery menu.
Select the .zip file and hold the select button to start the first part of the update.
Install the update (Part 2):
The device should reboot back into recovery mode after the first part is complete.
Repeat the previous step to apply the update a second time to complete the installation.
Finish and reboot:
Once the second installation is finished, remove the USB drive.
Select the reboot option in the recovery menu. -
pch
senior tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Én felraktam sorba sz összest.
14-nél ha jól emléxem először kellett egy file-t felrakni, majd tána ment egy másik.
(Talán átpartíciózta, de már nem emléxem)
Azt tudom, hogy ott nagyon lestem a tv-t
-
captainnemo
senior tag
Amúgy a Dune Homatics Box R 4K Plus-ra senki sem próbálta feltenni az atv14-et?
Én amikor megvettem, azzal indítottam, egyből feltettem az ajánlott 14-es firmware-t. Az akkor a gyári atv11-re ment fel, és nem volt gond. Nekem az a gyanúm az atv12 amit feltettem, az olyan, valamiért nem lehet rátenni az atv14-et. Lehetséges atv11-re felmenne. Ez persze nem logikus gondolat, csak kínomban jutott eszembe.
Amúgy az atv12 jól teszi a dolgát.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Az apk arra való, hogy USB-ről indítsd CE-t fogpiszkál nélkül, ez a Recovery mode elérésével történik, tehát arra is jó, hogy USB-ről frissíts. Számítógépről való frissítéshez nem való.
Itt sikeresen frissítettek. -
captainnemo
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Az usb2 teljesen jó, mert most tettem fel az android 12-t, ami szépen felmegy. A 14-essel valami gond van, kíváncsi vagyok más fel tudja-e tenni.
A reboot to corelec az nem tudom hogyan old meg mindent, hacsak az nem fastboot-ba teszi a lejátszót.
Ha fogpiszkálóval indítom két üzemmód közül tudok választani.
-fastboot
-burning modeHa sokáig tartom benyomva akkor lesz burning mod, ha fastbootba akarom tenni, akkor a fastboot kiírásnál kell felengednem a reset gombot, és akkor a fastbootba belépéshez újra megnyomni. Na kiírja fastboot indítás, és akkor be is kéne jönnie menünek ahol kiválasztom az zipet updatelni. De maga a menu nem jön be, hanem idővel újraindul és kb. lefagy.
A reboot to corelec fastbootba tenné?
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Ha már használtál CE-t vagy nem akarsz szórakozni a fogpiszkálóval, akkor a Reboot to Coreelec apk mindent megold, nem kell ki/be húzogatni, két kézzel bohóckodni, simán újraindítod a választásnak megfelelően, tehát első indítás vagy sima újraindítás és a megfelelő módba kerül. A másik javaslat, hogy probléma esetén a másik USB-vel is ki lehet próbálni, mert előfordul, hogy csak az egyiket "szereti".
-
captainnemo
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Igen azt tettem, az alábbi linkról leszedett 3 fájlos atv 14-et gondoltam felteszem elsőre
https://dune-club.info/plugins/ext/atv/
Itt ugye burning módban kell bootolni, de boot loopba került, és próbáltam ismételten burning módba tenni, de ez már nem működik.
Nem tudom mit csináljak, mindent úgy csináltam ahogyan le van írva, az atv12-t is így tettem fel, de láthatóan az kinyírta a recovery részt valahogy, mert abba a módba ugye nem tudtam tenni.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Ha mindenáron ATV14-et akarsz feltenni, akkor lehet, hogy előbb célszerű azt feltenni, amit ajánlanak és utána frissítsd a legújabbra.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
A Cinema 8K két készülék, két meglévő SoC-val (S928X-J, S905X4-J), két OS-sel egy házban, ezek a készülékek léteznek, piacon vannak egy ideje. A Dune ugyanazt a firmware-t biztosítja minden készülékére, tehát ha van egy Pro 8K Plusod és egy Premier 4K Pro-d, amiket egy házba építesz, akkor szinte egy Cinema 8K-d lesz FW és hardver szemppontjából. Ezek után mi az, ami nem világos? Nem csorog le semmi, konkrétan azok a készülékek vannak benne, ami a Homaticson megvan, az van a Cinema 8K Android TV-s verzióján, ami a 8K Pluson van, az a Dune FW-s verzóján.
-
captainnemo
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Gondoltam felteszem de nem megy.
1. Fogpiszkaló nyom táp bedug jön a recovery felirat és fogpiszkaló elenged
2. Kiírja nyomjam meg a reset gombot a recovery be, nyomom a fogpiszkalóval
3. Kiírja recovery loading recovery aztán semmiItt jönne a recovery menü
Mit csinálok rosszul?
-
blakey
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Mint írtam, a most is piacon lévő készülékek "házassága", nem fog többet, vagy mást tudni, tehát pl. a nálam lévő Pro 8K Plus, Premier 4K Pro pontosan ugyanazt tudják, csak külön egységként. A Cinema 8K-ban ez a két SoC, RAM és eMMC szerepel, ugyanazokkal a paraméterekkel. Már régóta lehet tudni róla, csak most már ára is van. Ha valami új kerül valamelyik OS-be, akkor a többinél is elérhető lesz.
Ami több benne, az a két HDMI-kimenet, a két bemenet. -
Tyrone89
senior tag
válasz
stemplar07
üzenetére
valószínűleg(99%) hogy úgy lesz P7 FEL azon is mint az eddigieken...sehogy. Főleg hogy már a leírásában is az van hogy csak az rpu-t használja fel az alapréteg mellett.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Előbb utóbb jönnie kell OTA, mivel az új Dune "csúcsmodell", ami egy Premier 4K Pro és Pro 8K Plus "házassága" valamilyen frissebb és jó FW-vel kéne működjön.

-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Igen
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
A boxon is van, képes hangrendszert kezelni, ahogy pl. az Apple TV is.

-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Ne tedd fel, ha elégedett vagy a jelenlegivel. Jó lesz tartaléknak, ha később mégis kelleni fog. Ebben az ATV14-ben már nincs Play-Fi, tehát felesleges melegedés nem tapasztalható, a CEC, eARC és a hangok is stabilabban működnek, mint az előző ATV14-eken, úh. eddig ez a jobb választás ATV14 esetében.
-
captainnemo
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Ezt azzal a kétlépéses install-al kell feltenni ezek szerint. Az nagyon furcsa szerző a postba beteszi a firmware zip-et és leírja a telepítés lépéseit helytelenül.
Tesztelted, hogy a legjobb atv14-nek tartod?
Félek feltenni. Jelenleg az atv12-őt használom plex klienssel. Egyelőre jól működik, előtte volt szaggatási hiba néha, de ez eltűnt, legalábbis több hete nem jött elő semmi. Az app frissült talán.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Szerintem ez sima frissítő-fájl, lehet, hogy ATV12-re is felmegy, valószínűleg ezt nem kell kicsomagolni, csak simán telepíteni.
A nem ATV FW futtató Dune-kre is megjelent a legújabb 260303_1721_r24 frissítés.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Nem tudom, nem hibátlan ez sem, mint írtam, az eddigi legjobb ATV14, nem az eddigi legjobb.
-
blakey
titán
Ha valakit érdekel, akkor megjelent a Dune Homatics Box R 4K Plus/Premier 4K Pro-ra az eddigi legjobb ATV14-es FW (7475). Premier 4K Pro-n jól működik a led, bekapcsolt állapotban kék, kikapcsolva piros.
-
blakey
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
Ha valaki nem akar az orosz oldalon barangolni, annak itt a Dune HD alfa szekciója.
-
blakey
titán
Próbálgatom a 260220_1945_r24 (alpha) firmware-t és lassan kezd bétába fordulni, szerintem most már egész jól használható. Legalábbis a Pro 8K Pluson.azért még akad javítani való, fordítás is néhol kétnyelvű, viszont pl. a VC-1 anyagok nálam mind jók, valamivel fürgébb a rendszer.
-
adatfalo
senior tag
válasz
Tiger.
üzenetére
Mint írtam, nem érhető el senkinél... tisztában vagyok vele, hogy létezik az árukereső, hidd el kérlek, hogy próbáltam rendelni mindenhonnan de ugyanazt a visszajelzést kaptam, hogy átmenetileg nem elérhető sehol, nem tudják mikor lesz újból kapható (abba se biztosak, hogy lesz még gyártva).
-
bubuka55
csendes tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Most egy Nvidia Shield Pro-m van amin Kodin nézem a filmeket. Párszor lefagyott, de a legnagyobb gondom az hogy nem tudom letörölni a Kodival a megnézet filmet. Beállítottam a file törlés engedélyezését, mégsem törli. Megnézek pár filmet kihúzóm a külső vinyót, be a PC-be és ott törlöm. De persze emlékeznem kell hogy melyik filmet láttam. Ezt unom, de nagyon. Ezért kell Dune mert a Dune HD ezt tudta. Persze nemcsak ezért, hanem nagyon meg voltam vele elégedve. Maga az Nvidia lejátszó is nagyon szépen játsza le a filmeket, sosem akadt semmi, de az a fránya Kodi. Ja igen és a Kodi nem játsza le a 4K Iso-t se a BDW-t.
-
adatfalo
senior tag
válasz
bubuka55
üzenetére
Szia, nem csak a Dune HD Pro Vision 4K nem elérhető, én Dune Homatics Box R 4K Plus-t vadászok már egy ideje, de sehol sincs raktáron és mindenhol azt mondják, hogy bizonytalan, hogy egyáltalán lesz-e valamikor még. De ha esetleg van valakinek használtan ne tartsa magába!
-
mikrofon
veterán
válasz
bubuka55
üzenetére
A kérés most már érthető.
Viszont azt nem értem hogy miért baj ha egyszer megnyitod a Kodi-t és utána már azt használod. Abban ugye van fájlkezelő része is tehát ott megtudod nyitni amit szeretnél.
De talán a legjobb ha CE-t raksz és azt használod mert az indul automatikusan. Aztán ha kell a streaming akkor váltasz vissza androidra.
Ha pedig biztos nem kell streaming akkor szerintem ugoos am6b+ CE-vel a legjobb választás. Én ezt venném most. Illetve akkor is ezt venném ha kellene a streaming, mert akkor először próbálkoznék a TV alkalmazásaival és ha az nem jön be akkor néznek mellé egy firestick-et. -
bubuka55
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
A nativ alatt azt értem hogy ne kellejn a lejátszáshz, filekezeléshez ne kelljen egy plussz programot megnyitni(pl Kodi) , hanem ha bekapcsolom a készüléket akkor egyből tudjam lejástzani a filmet és mindenféle műveleteket tudjak a film file-al csinálni mint a régi Dune HD-ban. Ugye ott nem kellet semmi más programot megnyitnom ahhoz hogy le tudjam játszani a filmet.
Pont azért kérdezem merthogy Android az oprendszer.
De akkor ahogy olvasom amit írtatok ezt akkor minden mai 4K-s Dune tudja.. Úgyhogy ok lesz. Gondolkom még melyik legyen mert pl a Dune HD Pro Vision 4K jelenleg nem kapható. -
ricpet
tag
válasz
bubuka55
üzenetére
Nekem Dune HD Pro Vision 4K van, eddig nem találkoztam olyan videóformátummal, amit ne játszana le. Szintén winchesterről mennek a filmek.
Nálam néha film közben elkezd akadozni, aztán pause és play után megy tovább.Állítólag a 8K verziónál nem jelentkezik a probléma, de én nem tudtam még tesztelni, így nem tudok erről nyilatkozni.
Én is még tesztelgetem, lehet lesz valami média lejátszó - TV beállítás ahol jobb lesz a helyzet, de passz. Ahogy most látom, ha a lejátszó dekódol, nem a TV, akkor jobb a helyzet. Viszont nálam egy hajszállal rosszabb a képminőség, mintha a TV dekódolna, ezért is próbáltam eddig azt erőltetni, de ez tényleg alig észrevehető. Most megint kb. egy hete nem volt akadás ezzel a beállítással. Minden este megy film vagy sorozatok.
Egyébként az akadozás valami olyasmi lehet, hogy egy pillanatra elmegy a szinkron TV és lejátszó között és onnantól kezdi el. De a hang pl. problémamentesen megy tovább.
Olyan is van, aki nem tapasztalta még ezt, de többeknél jelentkezik időközönként.
-
captainnemo
senior tag
válasz
bubuka55
üzenetére
Blakey ért véleményem szerint itt a boxokhoz a legjobban, ha hülyeséget írok majd kijavít.

Nekem volt mindkettő változat és végül a bokr4k mellett kötöttem ki, de ez nem jelenti azt pro vision ne lenne jó megoldás. Sőt a kettő kb. ugyanaz, csak a boxr4k rendelkezik licence-el a streaming appok számára, így az egy teljes értékű "streaming lejátszó" is. Ez utóbbin andropid tv os van a provision pedig "sima" android.
Mindkettőn ugyanaz a dune media center fut, ami egy linux containerben futó alkalmazás, azaz alacsonyabb szinten kapcsolódik a rendszerhez, mint egy "sima" android app.
Azt nem teljesen értem mit értesz "native" alatt. Az android az ugye egy speciális linux, felette az art ami egy virtuális gép (hasonló a jre-hez, de nem ugyanaz, de nem akarok belemenni mert hosszú). Az appok e felett vannak. A dune media center trükkösen elvileg a linux felett fut, legalábbis részben.
A lejátszás maga az viszont a soc-on múlik, hiszen voltaképpen az csinál mindent, azaz minden lejátszás voltaképpen natívan a processzor szolgáltatásait használja.
A fentiek miatt maga a képminőség gyakorlatilag ugyanaz bármivel játszom le, plex kliens, kodi, dmc. A különbség abban van melyik mennyire hibázik, a dmc meglehetősen stabilan teszi a dolgát.
Ha a régi dune világot akarod, akkor ahhoz a pro vision áll közelebb, mert amennyire lehetséges elfedi előled az androidot.
-
pch
senior tag
válasz
bubuka55
üzenetére
Hát pedig a R4K az tudja amit akarsz. Mivel droidos még a streaming szolgáltató elől se vagy elzárva, vagy ha netes rádiót akarsz hallgani.
Én is végig mentem amin te, és ugyanúgy meguntam a kínlódást a kínai szarokkal. Mindig kellett valami komprumisszum. R4K ami nekem bejött. Kicsi, nemkér enni és eddig (vagy 3 éve ??) egyszer se fagyott le. Teszi a dolgát. Bár én nfs-el használom, de úgye volt gond. Sőtt telefonról is nyomtam már filmet castolva. -
bubuka55
csendes tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni az Nvidia Shield Tv Pro-mat. Régebben a full hd időszakban volt nekem egy Dune lejátszóm, a tipusára már nem emlékszem, de verhetetlen lejátszó volt. Tán Dune HD volt a neve. Imádtam mert minden formátumot lejátszott. Beraktam a külső hdd-t és lejátszott mindent nativan és le is tudtam róla törölni a filmet ha megnéztem
Az Nvidia Shield Tv Pro-val sincs gond, de borzalmasan unom a Kodit. Van hogy lefagy néha.Tehát szeretnék egy Dune-t, ami azt tudja mint a HD régen csak 4K-ban. Natívan tudjon lejátszani bármit. Ne kelljen Kodit használni. Néztem hogy a mai Dune-k Android-ot használnak, de gondolom attól nativan le tudnak játszani file-okat. Csak annyit szeretenék hogyha bedugom a külső vinyót, arról bármely 4K-s file-t játsza le. HDR-ben, Dolby Visionban(tökmindegy mekyik verzió), 4K Bd Iso-t, BDW-t stb. Ja igen és ne akadjon. Tervezek most venni egy Sony Bravia 8A tv-t 77"-collban..
Nézegettem a mostani Dune lejátszókat és van ez a Dune HD Pro Vision 4K, meg van egy Dune Hd Homatics Box R 4K Plus de ez utóbbi nem kell mert nem a Dune gyártja. Namost ez a kettő kb 66 000 ft. Ezután jön a Dune HD Pro 8K Plus ami több mint a duplája(129 000 ft) a 4K-s verzióknak. Namost engem a 8K nem érdekel nincs is rá tartalom meg film se. Azért nem fogok dupla pénzt fizetni mert tudja a 8K-t.
A lényeg hogy tudtok-e olyan Dune lejátszót ajánlani ami 4K/HDR-t lejátszik a a ma létező összes fileformátumot lejátssza(4K BD Iso, BDW, MKV) , minden dolby vison változatot is lejátszik, mindezeket akadozásmentesen, és a legfontosabb NATIV-an. Nem akarok Kodival kinlódni. Hazajövök, rádugom a külső vinyót és a lejátszó saját lejátszójával(mint annak idején a legendás Full Hd időszakban a Dune-k) simán lejátszom a filmet. Egyszer beállítom és soha nem akarok hozzányúlmi.
Köszönöm előre is. -
blakey
titán
válasz
dodoroli
üzenetére
Lehetne képeket kérni,hogy hogyan néz ki a gui?
- Nincs mit fotózni, ugyanolyan, mint az előző. Android TV-n és AOSP-n is megnéztem. Még alfa, úh. bárki, aki telepíti az számítson kisebb, nagyobb problémákra. Nincs minden magyarra fordítva, néha fekete kép fogadhat, megállhat a lejátszás, de 80%-ban már egész jó. Valamivel gyorsabb a reakcióideje. Menüpontok némileg át lettek csoportosítva, szóval ez inkább belső módosításokat tartalmaz. -
blakey
titán
Tesztelgetem az új r24-es DMC-t, a legfrissebb a 02.14-es. Volt, akinek hiányzott a feliratok esetében a háttér, nos van, eddig is volt az r24-ben, jobb/bal nyilakkal lehet háttér és hátttér nélküli feliratot választani. Lejátszási képességeket még nem tudtam tesztelni.
-
Kiss67
senior tag
Üdv mindenkinek.
Most itt tart a Dune project.
-
captainnemo
senior tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Tévedtem ez a hiba nem áll fent, a vizsgált sorozat bizonyos részei dd sztereóban vannak, más részek sima sztereóban. Vaklárma volt.
-
captainnemo
senior tag
válasz
captainnemo
üzenetére
CE alatt nincs ez a hiba.
-
captainnemo
senior tag
Felfedeztem egy "hibát" a kodiban, már ha ez hiba. A két csatornás anyagokat a dmc, plex kliens DD 2.0-ban továbbítja az erősítő felé, de a kodi pcm 2.0-ban. Én azon gondolkodom, hogy a dmc, plex esetében a jó öreg dolby surround van, míg kodi csak sima sztereóként továbbítja? Vajon a pcm 2.0 esetén is értelmeződik a mátrix dekódolás (jobb, ball, center háttér), vagy csak sztereóban konvertálja fel az anyagot a processzor? CE alatt még nem néztem mi a szitu.
-
captainnemo
senior tag
dune homatics atv12
Ha teljesen kilépsz a kodiból akkor is van ilyen gond?
Én nem tapasztaltam ilyet.Ellenben, ha kodit használok, és nem zárom be úgy lépek ki (home), akkor az afr hajlamos nem működni, ha újra kodit használok.
A másik pici probléma az, hogy a hangtovábbítás típusától függően vagy az van néha nem ismeri fel az erősítő a hangot és akkor pillanat állj/indít megjavítja, a másik eszköz esetén ilyen hiba nincs, de leállítás/újraindítás/tekerés után ahogy az erősítő értelmezi a bemenő jelet pattanó zaj tud keletkezni. Ez amúgy dmc-vel is néha előjön.
-
fPApi
őstag
Dune HD Pro 8K Plus a lejátszónál többször előfordul, hogy a kodi (21.3) használata után kilépve az androit tv felületre a dune saját lejátszójánál nincs hang. Van, amikor az újraindítás megoldja, de volt olyan, hogy teljesen áramtalanítani kellett. Úgy tudom más gond nélkül használja a kodit, úgyhogy mi (milyen beállítás) okozhatja ezt?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Imogen Combe
üzenetére
Milyen merevlemez? Közvetlen a dunerol indítottam el a spotifyt.
-
Tiger.
nagyúr
Valaki használja a dune vision 4k lanon keresztül? Nálam megall a klip egy kis időre, szóval szar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB fekete titán használt, megkímélt 100% akku (140 ciklus)
- AKCIÓ! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB CM MasterBox MB520 TT 750W
- LG 24ML600SP Monitor Full HD LED IPS / 1920x1080 / 1ms / FreeSync / 75Hz !
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest