-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Win11-be beépített Narrátor ?
WIN+CTRL+ENTER : Szabolcs magyarul olvas, Zita angolul. -
_DiEGO_
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Magyar írott szöveghez jól érthető szépen beszélő felolvasó programot tudtok ajánlani - lehetőleg ingyeneset - amivel el is lehet menteni az így generált hangfájlt mp3 vagy wav formátumba?
doc, docx, pdf fájlok lennének a bemenetei.
Ha manuálisan kell bekopizni az írott szöveget az adott szöveges dokumentumból, az nem tragédia. De persze jobb, ha csak a fájlt kell bemenetként megadni.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen, ez volt a megoldás
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Acrobat-ban is bekapcsoltad? (2 hsz-l korábban írtam)
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, de így sem mutatja a PDF-ek előnézetét a Fájlkezelő.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Illetve ezek szerint (PDF-Xchange-t használok, ott nem kell ehhez külön beállítás) Acrobat esetén lehet, hogy ezt kell beállítanod pluszban:
PDF-ek miniatűr előnézetének engedélyezése a Windows Intézőben -
Én még nem futottam ebbe bele, de azt egyértelműen kiírta a BE, hogy kodek vagy szűrő hiányzik neki (korábban írtam, hogy Én K-Lite Codec-t használok és az általa telepített/frissített MPC-HC-t). Elsőre ne telepíts semmilyen Cocec-t ez miatt, próbáld meg visszaállítani az alapbeállításokat (Beállítások/Vegyes/Beállítások kezelése/Visszaállítás) és próba.
Ha nem változik a szitu, akkor ebben a topikban érdeklődjél, HC és BE "rokonlelkek", szóval kaphatsz segítséget ill. csak a próba kedvéért egy portable MPC-HC-val (korábban linkeltem) próbáld meg lejátszani ugyanazt a videót, hogy ennél is előjön-e a jelenség... -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Bocs, félreértettem. Akkor Intéző/Megtekintés/Extra nagy ikonok (vagy nagy ikonok stb)
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, de vagy félreértettük egymást, vagy én nem tudom beállítani a dolgokat

Telepítettem az AcrobatReadert, de ha belépek egy alkönyvtárba, akkor csak egy nagy piros Adobe jel, meg egy PDF felirat jelenik meg a fájl neve felett.
Olyat szeretnék, ami az alkönyvtárba belépéskor a PDF állomány első oldalát mutatja, mint ahogyan a képek tartalmát is mutatja a megfelelő ikonos nézetben.

Telepítettem az MS PoserToyst is, beállítottam a Betekintő nézetet, de a legtöbb PDF állományra egyszer rákattintva oldalt ezt írja ki

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az MPC-BE egy felugró ablakban minden indításkor kiírja, hogy a hangszóró nincs bekapcsolva és amíg ezt be nem zárom, addig nem indul el a videó.
Hol lehet ezt kikapcsolni (beállásokban Én nem találtam)?
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Acrobat Reader, PDF-Xchange biztosan tudja(vélhetőenn, több, ingyenes PDF kezelő cucc is), de az MS PowerToys-nak is van ilyen beépülője.
-
Melyik az az ingyenes PDF olvasó, amelyik beépülve a Win fájlkezelőbe, az adott alkönyvtárba belépve gyors előnézetben mutatja az alkönyvtárban lévő PDF fájlok első oldalát?
-
lanszelot
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Te is kevered a privacy -t a safety -vel.
Nem titkosítás érdekel, az privacy.
Nem érdekel ki olvassa, vagy hallgatja le .
Rengeteg biztonságos és ingyenes szoftver van.
Csak nagyon nehéz egy 70+ osnak elmagyarázni hogy hogyan regisztráljon, ha nem látod amit ő lát és az angolt magyarul olvassa fel amit próbálsz megérteni vajon épp hova néz a kijelzőn. Neked egyszerű a copy paste, de ő nem érti. Se a sign in, se semmit. És hidd el iszonyat nehéz rá jönni hogy épp hova nyomott.
Ezért volt jó a google chat. Alapból ott van, és csak meg kellett magyarázni hogy hogy nyissa meg.
Mert egy új tab nyitása se egyszerű magyarázat.
De szt már tudta, és tudtunk beszélgetni.
Most nem tudok beszélgetni vele. -
-
lanszelot
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Nagyon jók, csak bonyolultak.
Viszont találtam egy nagyon jót.
Kinzoo -nak van egy alkalmazása ami web oldalról is működik: together [link]
Tökéletes, ingyenes, egyszerű.
Web, ios, android. Tehát mindenen megy. -
DrKapocs
őstag
Fel nem foghatom, hogy miért szeretne valaki INGYEN mindent megkapni. A gondom azzal van, hogy komoly teljesítményt vár el valaki, miközben nem hajlandó adni érte semmit, hívószámot, egyszeri vagy folyamatos fizetést, reklámnézést, stb. Miből él akkor így a fejlesztő, miből üzemelteti a rendszert? Nem a magánélet védelmével van bajom, mert erre én nagyon figyelek (titkosított feltöltés tárhelyre Cryptomatorral, EDS NG, S.S.E., stb.), hanem azzal, hogy nem szabad ingyen várni ezeket. Vagy fizetni kell vagy le kell faragni az igényekből.
-
NF-
aktív tag
válasz
DrKapocs
üzenetére
Tudom, hogy vannak akik a fél életüket publikus online felületeken közvetítik, és megértem azokat is, akik a családi beszélgetéseiket is biztonságos, adatvédelmi szempontból nem aggályos platformokon szeretnék lebonyolítani. Azt viszont fel nem foghatom, hogy miért kell ezért szarkasztikus megjegyzéseket tenni emiatt.
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magánszférához való jog, mert nincs mit rejtegetned, ugyanaz, mint azt mondani, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." -
DrKapocs
őstag
válasz
lanszelot
üzenetére
Én értem, hogy a magyar nyelv legszebb szava az "ingyen", de soha semmi nincs ingyen. Biztonságos, crossplatform, hívószám nélkül, stb, stb, stb., ja és ingyen. Szerintem ilyen nem létezik. Végülis teljesen jogos, ha valaki ellopja a szigorúan titkos és féltve őrzött családi krumplileves receptjét, azért az mégis tragédia lenne.

-
NF-
aktív tag
-
_DiEGO_
őstag
válasz
lanszelot
üzenetére
WhatsApp nem biztonságos androidon, és telefonszám kell hozzá.
WiFi kell neki
Ez hatalmas badarság, hogy nem biztonságos, csomó gépet és rövidebb videókat is lehet küldeni free !
hmmm ? Mi nem biztonságos?
Évek óta használjuk min heti szinten videóhívással ! Látjátok is egymást ez esetben, ami azért nagyon adja. Telefon esetén WiFi az ajánlott ! Számítógépre meg egy fejes a monitor meg adott. Mi kell még ? Tessék, friss scrgrab: [link]
-
-
lanszelot
addikt
Hello,
Google Chat -ben megszűnt a hang és videó hívás.
A helyett keresnék valamit, ahova nem kell telefonszám, ingyenes, és nagyon könnyű használni, mert 70+ édesanyámmal szeretnék beszélni vele.
Android-> android illetve android -> windows11- en beszélgetünk -
_DiEGO_
őstag
válasz
bluemirage
üzenetére
Az ám, nálam is bejövös volt
-
-
_DiEGO_
őstag
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
3. Mentjük "Flower_before" néven
4. "Elmegyünk" a https://www.pixa.com/uncrop oldalra és beállítjuk a képen látható beállításokat (ez esetben 800x800) és letöltjük a preview-tElötte | Utána (800x800 no Uncrop, AI)
UI: Na ha ezt meg tudja csinálni a GIMP, akkor egyrészt az érdekelne
, másrészt meg (ha igen), akkor MEA CULPA...
UUI: Bocsesz, hogy 2 HSZ-ban írtam, csak közben jöttek gépekért...
-
válasz
bluemirage
üzenetére
Na végre, valaki érti...

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a GIMP-l, ezt hogy -már ha lehet- megoldani
Mingyá' mutatom nem GIMP-l... ASAP.1. Találomra rákeresünk - ez esetben - a "virág" szóra
2. Mentjük a képet (ez estben anélkül, hogy felmegyünk a weboldalra) -
-
dokee78
félisten
Olyan böngészőt keresek,amelyik gond nélkül leszinkronizálja a Chrome-os kedvenceket.
Amelyikkel kizárhatom a reklámokat,viszont a Youtube nem nyafog,hogy kapcsoljam ki a reklám blokkolót! -
degec
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Fire/SOUL/CD igen ez
Dr.NX
liszi70
Köszönöm szépen a HELP-et!! Gimpet betanultam van belőle portable is legjobbabb
-
Az amit te szeretnél csinálni, az ez: előtte | utána
Téglalapról négyzetre mindig veszik adat és azokat utólag ki kell tölteni. Ezt lehet manuálisan (pl. Photoshopban Clone Tool-l vagy Generative AI) avagy az AI Extender (vagy egyéb nevű) tudását igénybe venni. Sajnos ingyenes ilyen progit nem ismerek és még online-t sem.
Vannak olyan online cuccok, ami napi pár darabot ingyen legenerálnak (ha utólag kell lekicsinyíteni a képet, az már nem probléma) ilyen pl. ez: Airbrush Online AI Image Enhancer & Image Upscaler -
Dr.NX
veterán
FastStone Image Viewer is jó erre.
NF- leírta jól, két lépéses a művelet, resize és crop. -
degec
senior tag
GIMP-be kép betölt, majd létrehoz egy új 1920*1920 területet, kép 1:1 be másol a fehér üres területre, itt ez nyilván állat nagyra szétesik, majd felül réteg->réteg átméretezése, ott megadom, hogy hány pixel, kis láncszem ikonra figyelni kell, hogy ne állítsd át és tádám kész az 1:1 es képarányú 1920*1920 felbontású kép a hatmilliószor hatmiliósból
csatt_gpt nem tudta megoldani, grafikus cimbi igen. Továbbra se értem ezt egy irfan vagy egy más progi miért nem tudja, miért tartja mindenáron a képarányt, de majd hátha elmondja valaki 
-
degec
senior tag
köszi hogy írtál, igen tud, de a lényeg abban lenne, hogy a pixelméret változásra a kép ne essen szét arányaiban.. ugyanis irfan is átméretezi, de amire én akarom pixelméret nem engedi csak arányosan.. tehát pl 4500*3500 ról csak arányosan 1920*1280 ra.. akár hogy állítom nem lehet 1920*1920 ra.
-
degec
senior tag
Tiszteltem, help pls ! Milyen programmal tudok képet átméretezni úgy, hogy a képarányát, is, és a felbontását is változtatni tudjam, úgy hogy nem esik szét torzul, el. Photosoppal megmutatták de azom nincs..és rohadt bonyi is nekem..sry.. réteg meg a jósiten tudja...
Tehát egy 4500*3500 pixelméretű képből kellene 1920*1920-at csinálnom, úgy hogy a kép tartalma maradjon arányos.. Köszönöm szépen a segítséget !
irfanview, xnresize-be ezeket nem tudom megoldani.. -
Azt szeretném kuderíteni, hogy a sweet tv hány fps-el továbbítja a különböző adàsokat. Ezt milyen programmal tudom megvalósítani?
-
makoss
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megnéztem, nem rossz!
Nyílván nem Potplayer mert ahhoz szoktam hozzá, de jobb mint a VLC!
-
makoss
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megnézem ha hazamentem melóból, köszi!
Nem ehhez volt annó a mad vr? Vagy már bele van építve?
Annó nem sikerült azt telepíteni de szerintem a sima MPC-BE is jó lesz... -
-
makoss
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az a baj, hogy most elég lassan indul a potplayer, valamit mókolni kellene a vga drájverénél de én nem értek hozzá...
A VLC zsigerből indul, de amit mutattam, hogy bele lehet tallózni a filmbe azt nem tudja
-
válasz
makoss
üzenetére
Az relatív, hogy kinek mi a jobb...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én a "kezdetektől" K-lite codec-t használok, amiben megtalálható az MPC - HC, ami tudja az általad hiányolt funkciót.Amúgy Potplayer-l mi a probléma? Ez is tudja a "preview on seekbar"-t, csak alapban nincs bekapcsolva, be kell kapcsolni és újraindítani
Ami "hasonlatos" lejátszó, mint a VLC vagy Potplayer, az talán a KMPlayer (ebben is be kell kapcsolni külön és restart)
-
makoss
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És milyen lejátszókban van még benne?
Ami jobb mint a VLC meg a Potplayer. -
-
makoss
veterán
Üdv!
VLC videólejátszóhoz hogyan lehet ilyet beáíítani, hogy ha az egeret a csúszkára viszem, kis ablakban mutatja azon a ponton mi van?
-
válasz
makoss
üzenetére
A friss Win 11-es alap driver gyakran okozza ezt.
Töltsd le a DDU-t (Display Driver Uninstaller) a guru3d.com-ról (ingyenes, biztonságos).
Indítsd Safe Mode-ban (Win + R → msconfig → Boot → Safe boot, vagy Shift + Restart).
DDU-val távolítsd el a jelenlegi GPU drivert (NVIDIA/AMD/Intel).
Normál módban telepítsd a legújabb hivatalos drivert a gyártótól:
NVIDIA → GeForce Experience vagy nvidia.com
AMD → Adrenalin
Intel → Intel Driver & Support Assistant
Ezután a PotPlayer indítási ideje általában visszaáll az „azonnali” szintre. -
válasz
makoss
üzenetére
Nyisd meg a PotPlayert (várj rá a 4-5 mp-et).
Jobb klikk a videóablakban → Beállítások (vagy nyomd az F5-öt).
Bal oldalon válaszd a Video fület.
Video Renderer résznél próbáld ki ezeket sorrendben (mindegyik után nyomj Alkalmaz → OK, majd tesztelj egy videót dupla kattintással):
Built-in Direct3D 11 Video Renderer
EVR (Custom Presenter)
VMR 9 Renderless
Ha egyik sem jó: EVR vagy Built-in OpenGL
Ugyanott, lejjebb a Video Decoder → Built-in Video codec/DXVA Settings résznél:
Kapcsold ki a Use DXVA (hardveres gyorsítás) opciót, vagy állítsd Software dekódolásra.
Teszteld, melyik kombináció a leggyorsabb. -
makoss
veterán
Üdv!
Majdnem 1 hete lett felrakva a win 11 Pro oprendszer, sok más program mellett a Potplayer videólejátszó is és azt vettem észre, hogy ha bármilyen videót szeretnék elindítani, nem indul el azonnal, kb 4-5 másodperccel később indul.
Win 10-en egyből elindult, nem volt gond.
Mi lehet a probléma ezzel a programmal?
Más lejátszó egyből reagál, ez nem, de szeretném továbbra is ezt a lejátszót használni, már megszoktam. -
Andris...
aktív tag
válasz
poirot
üzenetére
Köszönöm, végül működött! Először elakadt 20% körül "hiba a szolgáltató kapcsolattal" hibával, második indításra nagyon hullámzó sebességgel, nagyon sok idő alatt, de végül letöltötte, aztán "demuxing" dolgozott még valamit a fájlokon, és végül gyönyörűen elkészített egy 8 óra 45 perces, HD minőségű videót. Nem gondoltam volna...

-
makoss
veterán
Üdv!
Windows 11-re van már olyan program ami az egér mozgatásával lehet műveleteket végrehajtani?
Nekem csak lapozásra kellene böngészőben, windows mappák között.
Win 10-re van a StrokesPlus nevű progi, de win 11-re még nem találtam
-
válasz
lanszelot
üzenetére
Egy átlag alalapon tegyük fel, hogy 3 venti csatlakozó van. Ezeket ma már PWM (4 pin) módban szabályozzák a régi DC (3 pin) helyett
A BIOS a legtöbb esetben tökéletesen meg is oldja a feladatot profilokkal, vagy manuális görbe állítással. De nem arra tervezték a BIOS-t, hogy pl. a videókártya vagy SSD vagy akármi hőmérsékletétől függjön.Régen én is használtam a FanControll-t, meg a régi Speedfan-t, ami 2015-ót nem fejlesztett. Ezeknél játszottam azzal amit írsz. Aztán volt 3,5 colos előlapba szerelt manuális állítóm... amikor még MobilRack korszak volt... Aztán volt több olyan 7/24-es gépem, ami kivezetett és házilag forrasztott potméterrel állítottam a házventiket ventit... téli és nyári üzem szerint.
Az egyik tipikus hiba, vagy szivatás, amikor nincs a 3-4 alalapi venti csatlakozó kihasználva, hanem összefűzve vannak a ventik. Így amikor azt hiszed, hogy az egyiket szabályozod... akkor többi reagál, mert össze vannak kötve, pl. filléres PWM elosztó kábelek használatával. Ennek is megvan az előnye és néha szükséges is.
A diego által által írtal nem értek egyet, mert általános szabályként pont túlnyomást kell kialakítani a házban. Emiatt gyakori, hogy elől 2 venti és hátul 1 venti van... és részemeről be is fejeztem az off-ot. Mert ez házas topikra tartozik..
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Mondjuk nagyon nem ártana, ha megadnád alaplapod pontos típusát ! hogy könnyebben segítsen aki tud s akar.
Mert elég sok alaplap képes erre magától ! Csak elkell mélyedni BIOS-ban.
Pl.: ház ventillátor szanályozása CPU-t figyelembevéve, alaplapi vezérlő hőfokát figyelembe véve , VGA höfokát figyelembevéve...
Plusz első venti mekkora RPM-el 100- 200- 300 -al emelgesse hőmérséklet emelkedés esetén és detto a hátsóét is. Hátsó mindig nagyobb legyen mint az elsőé. Gondolom tudod miért. Ha meg több egyforma RPM-es venti van akkor - összesre vonatközóan emelje ill csökkentse. -
lanszelot
addikt
válasz
Viktor77
üzenetére
Félre értettél.
Ventillátor szabályozót kerestem ami csak ahhoz nyúl amit engedélyezek.
Gpu érzékelő kell csak és az alapján a System ventiket szabályozni.
De a progi hiába nem engedélyeztem, hozzá nyúl mindenhez. Egyáltalán nem akarom se a cpu se a gpu se az alaplap ventiket szabályozni . Csak a System ventiket akarom. -
Viktor77
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
Ventiszabályzót kerestél, ez arra való, persze, hogy felülbírál. Ha nem akarod őket szabályozni, minek kerestél ilyen programot?
Ha csak érzékelőket akarod monitorozni arra a HWInfo való.Halkan megjegyzem, be lehet állítani, hogy melyik ventihez nyúljon, melyikhez ne.
Nálam a GPU-ét az AMD driver szabályozza, a többit meg ez. -
lanszelot
addikt
válasz
Viktor77
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Fel dobtam, és nem engedélyeztem a gpu ventik szabályozását, csak az érzékelőket.
De minden ventit azonnal el kezdett felül bírálni.
Így töröltem is.
Maradtam a bios beállításnál.
Az nem tud gpu hoz igazodni, de jobb mintha össze vissza szabályoz. -
Viktor77
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
Igen, a másikban már írtam, FanControl.
Bármelyik ventit, bármihez mérten szabályozhatod. -
lanszelot
addikt
Hello,
Tudom, hogy léteznek ventillátor szabályzó programok.
De nekem olyan kellene, ami a GPU hőmérsékletéhez mérten szabályozza a rendszer ventillátort.
Létezik ilyen? -
Napteam
csendes tag
A „Karbantartási igény” egy általános figyelmeztetés.
A program több dolgot figyel, például:
- rendszer hőmérséklet
- háttértár állapot (SMART)
- rendszer terhelés
- régen volt-e karbantartás / tisztítás
Ha ezek alapján úgy tűnik, hogy a gépnek jót tenne egy ellenőrzés vagy tisztítás,
akkor jelzi, hogy „Karbantartási igény”.
Ez inkább egy megelőző jelzés, nem konkrét hiba. -
Napteam
csendes tag
Sziasztok!
Készítettem egy Windows figyelő programot,ami folyamatosan ellenőrzi a számítógép állapotát ésjelzi a problémákat (pl. túlmelegedés, háttértár gondok stb.).
Elsősorban otthoni felhasználóknak készült,hogy időben jelezze, ha valami gond van a géppel.
Most tesztelőket keresek, kíváncsi lennék a véleményetekre.
Letöltés:https://www.nap-team.hu/szervizfigyelo/Alapból ingyenes, a prémium funkciók 5 napig aktiválhatók.
Ha kipróbáljátok, írjatok róla véleményt.Ha találtok hibát vagy ötletetek van,szívesen javítom. -
BigBlackDog
veterán
A felhasználás közül egyik sem, a számítógép és Office csak mellékszál, de kell a munkához.
HA-n már érdeklődök, de az eladók nagy része azt állítja, hogy nincs ilyen termék, de van aki szerint működik az ő általuk adott licenc fiók nélkül is (és újratelepítés is megoldható).
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Akkor vegyél itt a HA-n kb. 7eFt-ért egy Office Professional Plus 2024 LTSC for Win-t. Sem a beaktiválásához, sem a használatához nem kell (MS) fiók. A "munkára kell" dolgot inkább úgy kell érteni, hogy gyakran cserélsz fájlokat partnerekkel, esetleg állami cégekkel. Na oda tényleg eredeti MSOffice kell. Ha szét-makrózott táblázatokkal dolgozol, akkor is.
-
BigBlackDog
veterán
-
DrKapocs
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ismered a jó, a gyors és az olcsó munka esetét? Jó, full kompatibilis és olcsó office nem létezik. Ha tökéletes kompatibilitás kell munka miatt, akkor Office 2024. Ha csak néha pár oldalt megírni, excelezni a családi rezsit, akkor bármi jó lesz.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
De van még mindig nem előfizetéses office.
Itt a táblázatban van egy Office 2024 otthoni verzió, kb annyiba kerül, mint az Office 365 Family egy évre, és csak egyszer kell érte fizetni (persze a Family több személy által használható, a nem online meg elvileg csak 1 licence).
-
Cs1csó
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A LibreOffice-szal tennék először próbát.
-
King Unique
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Windowsokra Microsoft Office alternatíva elsődlegesen a LibreOffice és az ONLYOFFICE, ennyi.
A docx, xlsx, xlsm, pptx kompatibilitás is adott, kezelik ezeket a formátumokat és menteni is tudnak ilyenekbe, viszont nem feltétlen lesz minden esetben 100%-os a kompatibilitás, itt-ott előfordulhatnak eltérések (pl. szövegrészek, táblázatok elcsúszása, szétesése)."Ne előfizetés legyen, hanem egyszeri díjas termék"
A Microsoft Office-ból is van egyszeri díjas termék, jelenleg az Office 2024, a Microsoft 365 (korábbi Office 365) az ami előfizetéses.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
-
Keef_Lee
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Onlyofficét próbálgattam. Gyanús, hogy tudja ezeket, ingyen.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Úgy tűnik, eljött az ideje a Microsoft Office leváltásának... Kérdés, hogy milyen programcsomag képes az alábbi, egyszerű feladatok ellátására?
- Offline is használható legyen, aktivációhoz ne kelljen bejelentkezni (nem dedikált, "privát" gépen lenne használva)
- Következő 3-4 évben megmaradjon és használható legyen
- Legyen teljes értékű szövegszerkesztő, táblázatkezelő diakészítő (értelemszerűen online funkciók nem fontosak)
- Ne előfizetés legyen, hanem egyszeri díjas termék
- Kezelje teljes értékűen a docx, xlsx, xlsm, pptx fájlokat is (legyen képes menteni is ilyenbe), illetve PDFbe mentés is szükséges lenne.
-
Sziasztok!
Szeretnék mp4 fájlokat összefűzni konvertálás nélkül. Erre melyik a legmegfelelőbb progi, ami nem szemeteli tele a gépet kódekekkel és egyéb felesleges dolgokkal?
Köszi szépen!
-
cigam
titán
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Egy földi halandónak bőven elég. Pici, egyszerű. Ezek az Office monstrumok teljesen feleslegesek.
Nemsokára a Notepad is eléri a WordPad szintjét, de abba már beletették az MI-t
-
cigam
titán
válasz
bluemirage
üzenetére
A Windows-verzió fejlesztése és karbantartása leállt a karbantartók hiánya miatt. A Windows-felhasználók számára a legutolsó stabil kiadás a 2.8.6-os, illetve a 2.9.4-es béta változat maradt.
-
-
NF-
aktív tag
válasz
bluemirage
üzenetére
https://gitlab.gnome.org/World/AbiWord/-/tags
Február 18-án jelent meg a 3.0.8 -
Én is úgy tudom, hogy hivatalosan már régóta nem fejlesztik az Abiword-ot. Attól persze még lehet használni. A benne lévő hibák is úgy maradtak... ahogy voltak.
Tudsz egy linket mutatni?
Az "abiword.net" sajnos nem az.Olyan régi jó programok sorsára jutot, mint a korszakos
Netscape, Pegasus Mail, Winamp és még sokan mások. -
genndy
addikt
válasz
epicdev
üzenetére
Az biztosan igen, azt használom. Ha a Notepad++ -ra gondoltál.
Csere - alul átállítod "bővített"-re:
Tab:\t
Sortörés (windowsos): \r\n
Ha több kell az online súgójában fel van sorolva az összes (Extended Search Mode)
Ha még ennél is több kell akkor meg regex, azt is tudja, csak akkor azt pipáld be.Ha a segéd jeleket is bekapcsolod akkor még a csere előtt megnézheted pontosan mik vannak nálad.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Cpu és alaplap tesztelésére usb-ről boot-oló programot keresnék.Nem kell vga se memoria teszt, csak cpu és alaplap.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Cpu tesztelésre
Sargei strelec vagy Medicat?
Azon belül melyik app? -
Dr.NX
veterán
Transcription AI oldalak:
https://transkriptor.com/pricing/ 20 USD/month
https://turboscribe.ai/ 10 USD/month
https://vizard.ai/pricing 30 USD/month (10 óra)
https://www.happyscribe.com/pricing 29 USD/month (10 óra)
https://go-transcribe.com/pricing 36 USD/month (10 óra )
https://transcriberai.com/ ingyenes -
Ha van rtx3060 videokártya, akkor a Handy-val a saját gépén futtatható LLM-el képes rá, ingyen.
Ajánlom a Whisper turbó model, vagy ha 12GB-os vagy nagyobb a kártya, akkor Whisper Large model is használható.Ha nem lennének szakszavak akkor a windows 11 sajátja is megfelelő.
-
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Hang alapú diktálásra keresek programot. Magyar hang és a szöveg is magyar de sok pedagógiai szakmai fogalommal. (a google beépített lassú)
Jó lenne ha nem drága (magánszemélynek kell) és van ingyenes próba is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Karácsonyfa két keréken - OOTD SR1 teszt
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Revolut
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- 27% - APC BGM2200-GR 2200VA UPS Szünetmentes táp!
- AKCIÓ! 2TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hmmm ? Mi nem biztonságos?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)