- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Hát nem nagyon járok pesten, talán majd nyáron, de szerintem addigra már nem lesz meg a 2600XT
(#7152) gbors: Már leszedtem a vmodot (bár kicsit nött az alapfesz, most 1.30-1.32V 1.27V helyett); legközelebb már forrasztani fogok.
(#7153) fagy53: Lehet nekem is azt kellett volna tennem, hogy visszaveszek a gpu-ból, és a ramot húzom tovább. Nem kizárt hogy az enyémek is mennének 1.1Ghz-en, de azért 1062 Mhz sem rossz egy 1.4ns ramtól
-
fagy53
nagyúr
Aggregátor-nak igaza van, ez a "túlhúzás" jelenség közismert a tuningban. Különböző fokozatai vannak az első, egy rendkívül szűk tartomány amikor elkezdi az erőtlenségből származő akadásokat, ha tovább emeljük az órajelet akár 5MHz-cel egy komolyabb GPU használatnál, ilyen a repülő lángocskák egy-két része, egyszerűen lefagy a GPU. A legdurvább, amikor 3D alkalmazást érezvén azonnal fagy, vagy ha a memória is ludas, akkor újraindul.
-
fagy53
nagyúr
Én is azt mondanám amit gbors, de az én eredményeim nem ezt mutatják.
A 911/882-es 5574 és a 931/882- 5634 ennek kicsit ellentmond.
Persze tudom, hogy a GPU ezen az órajelen olyan adatfeld. sebességgel rendelkezik, amelyet ez a mem sávszél csak nehezen tud kielégíteni, de a pontok nőttek.
A 900MHz GPU órajelnél célszerű a memória órajelét legalább 950MHz-re emelni.
920MHz GPU órajelnél a memória húzás közel annyi pontot hoz, mint a GPU emelése, ezért igyekezni kell 1GHz fölé vinni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Meg kellene nézni a karit valami normális alkalmazásban is a két órajelen, nem csak 3trémarkban.
És akkor kérdezhetném, hogy kétmagos proccal, magas órajelen miért nem tudom átlépni a 4k-s határt. De már rég uninstalláltam, mert progi szerint alig jobb a vmodos 7300GT-mnél, játékokban meg kb. 2x olyan gyors. Szal ennyit 3trémarkról, ezt mérte a 05 és 06 is nálam.
-
fagy53
nagyúr
Én ebben nem tudok segíteni, mert nem támogatom a satírozást, akár a Sapphire a kártyámat.
Ne az ellenállást mérd, hanem a feszültséget amit az ellenállás nagysága határoz meg.
Ezt csak fokozatosan, lépésről lépésre lehet megcsinálni, bekapcsolt állapotban soha ne satírozz! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem órajelkorlát, hanem kevés bit. A lényeg, hogy az órajel képzésére 7 bitet használ ilyen módon:
"Az alap 6,75MHz-et - amiből a GPU órajelét származtatják - 7 biten szorozzák föl. Igy 857,25MHz felett szükség lenne a 8. bitre, hogy ne csorduljon túl..." --wwenigmaEz annyit jelent, hogy pl. Amd Gpu Clock Tool ugyan probléma nélkül beállítja bármekkorára az órajelet, 857 felett pl. atittól nálam a gpu-ra 13MHz-et írt ki, holott 880-on megy. Azaz ezzel a progival simán tudod majd húzni, és mérni a hőmérsékletét, bár tuningban időnként lehetnek gixerek, mert pl. nem szereti ha egyszerre állítják benne a gpu és ram órajeleket. Ennek mikéntje (és 3dmark dolgok) le lettek írva 1. hsz-ben.
3Dmarkolás szép dolog, én pl még tuningolva is negatív rekordot csinálok csak benne...
Csatlakozva fagy kollégához, 880MHz-hez már vmod kelett nálam is, alapon 820 körülig megy el, plusz a PRO-k magfesze picit kevesebb az XT-k magfeszénél.
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Mindenkit nem kell, csak az elsőt! Az már elég.
Az órajel korlát a 857MHz-es GPU frekvencia, de nem gond mert az AGCT-vel addig húzhatod, amíg a GPU bírja.
Én 900MHz-et csak vmoddal tudok elérni, ez is különbség az XT és a PRO között.
Egy profin vmoddolt, és jól tuningolható XT GPU-t soha nem tudsz befogni, mert a PRO a gyengébb GPU-kat kapja.
A konfigod kárpótolhat egy kicsit a PRO-ért. -
GuMipOkE
senior tag
Ezért szeretek az iPonnál vásárolni. Az ottani srácok eddig minden garanciális ügyemet nagyon korrekten kezelték.
Volt olyan eset, hogy egy s939-es alaplapot vittem vissza, mert valami probléma volt a memóriakezeléssel. Történetesen a kétcsatornás memóriavezérléssel volt valami. Kindóz feltelepül, de például az everest a memóriasebesség tesztelésénél fagyott. Meg a sebesség sem volt különösebben meggyőző. Egycsatornásan nem jött elő semmi gubanc.
Szóval egy eléggé aprónak tűnő sunyi baja volt a lapnak, és rendesen bevizsgálták és cseréltették. Ehhez persze kindózt kellett telepíteniük, meg bíbelődni vele. Szóval eddig minden elismerésem az ott dolgozóknak! -
Zolee11
senior tag
Ha jól tudom, akkor a firmware rossz ezekben a kártyákban, pontosan nem lehet tudni mert az AMD persze nem nyilatkozik, h száradna le a p****k, mert esetleg megtudnánk, h egy új firmware megoldja-e a problémát, vagy hardveres hibáról van szó, mert erre is célozgattak. A gyártók ''javításra'' hívták vissza a kártyákat, tehát valószínüsíthető, h firmware, de megint más infók szerint sok kártya javíthatatlan. Szóval köszönjük szépen kedves AMD, h tájékoztatnak minket potenciális vásárlókat, ezzel csak jobban lerontják a hírnevüket, és így sem állnak jól.
Én a helyedben visszavinném, csak az időt húzod. Akinek eddig rosszalkodott, az visszavitte (ha rosszul tudom javítsatok ki), csak rosszabodott a helyzet...
Sajnos ez van. -
Zolee11
senior tag
Ha az Aerot kikapcsolod, akkor is hibázik? Meg kellene nézni másik gépben is. Olyan nincs, h egy kártyát kiadnak úgy h nem jó hozzá az illesztőprogram, főleg nem 2D alatt. Milyen kártya ez? Sapphire vagy ExpertVision? Ők valamiért elfelejtették visszahívni a kártyáikat, ezért nem is vettem olyat, pedig Sapphire volt a kiszemelt, inkább vártam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Gyúrósok ide!
- Ingatlanos topic!
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest