Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nos nekem az x db intel CPU-val szerelt gép között soha nem volt hasonló gondom! Ha ez mond valamit a 286-os 8Mhz-es processzorral kezdtem. Nyilván akkor még az asrock sehol nem volt de talán 2007 környékén váltottam gigabyt-ről ami elhasalt, döglöttek az USB és egyéb portok. Azóta problémamentesen hasztáltam mindet.
-
válasz
svgyula
üzenetére
Ez a konkrét eset valóban érdekes. De azért egy rakás reklamáció van és nem is kizárólag x3d procik. Előfordul ilyen, persze. Azt is látom, hogy kiadtak négy biost év eleje óta, a (hivatalosan nem létező ) probléma kezelésére.
Én csak a kevés pénzemből szeretnék egy nem leégő eszközt és szívesen választom az eddig bevált asrockot. De beállni a pofonfa alá se jó.
Nehéz a net hisztit helyén kezelnem, na.A ramok naponta mennek 10%-ot, a választott proci reggel óta 5 rugót ment feljebb, a lapok kezdenek mozgolódni bosszantóan. Asrock (gondolom nem véletlenül) kitart. Nehéz.
-
svgyula
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szia! Én olvastam egy idióta fickóról(talán koreai?) akinek valamiért elégett a processzor csatlakozója aztán rakott bele másikat, az is elszállt, aztán elvitte valami szervizbe bevizsgáltatni a harmadik után. Nos az alapkérdés azért felmerült bennem!
Az első probléma oka? Meg lett szüntetve? pl érintkezők átvizsgálása az alaplapon, takarítása. Aztán az csak egy dolog, hogy azt nyilatkozta a lúzer->nem volt tuningolva! Ezt két mozdulattal el lehet tüntetni csak egy elemet kell cserélni és a reset tüskét átteni. Na és a második után mi is történt a 'szuperman' megint tuningolt és ugyanazt kapta? Ezek azért érdekes adatok amikre nincs vagy hiányos válasz jött vagy egyszerűen hazudik a fickó és át akarja a saját hülyeségét hárítani valakire. -
Sziasztok, egy b850 steel legend-re ruháznék be, 9600x társaságában.
Olvasom a hónapok óta dagadó balhét a leégő cuccokról, de vagy a források régiek, vagy szándékosan torzítanak, vagy én nem voltam ügyes a keresésben.
Van konszenzus?
-
vzozo
senior tag
-
-
Megjöttek az új bios frissítések: [link]
a jövőre lejáró secureboot kulcsok pótlására. -
setup
tag
Ellenszenvnek én sem nevezném. 75MHz-el kellett lejjebb jönnöm az órajellel. Ez 1,8 százalékot jelent, de még ha két százalék is mérési hiba szinten belül van. Nem fogom észrevenni. Csak valahogy mindig van egy "csak".
Aztán megnézem a kínálatot és lehet, hogy a végén megint Asrock lesz a vége, ég tudja. Olyan árak vannak sokszor, hogy úgy kell az állam összeszedni a szék alól. -
emre
veterán
Én egy Z68 Exrtreme3-at nyugdíjaztam az AM5 kedvéért. A fiamnak még hibátlan a Z77 Extreme4, egy 3570k procival.
Ezekkel maximálisan elégedett vagyok a mai napig. Mondjuk a Z68-nak már voltak problémái, de használható volt. Nekem amúgy nincs ellenszenvem az Asrock lapokkal szemben, de most valahogy nem vagyok maradéktalanul elégedett. De lehet csak azért mert rohadtul nem ismerem ki magam ebben a biosban.
-
ScomComputer
veterán
-
setup
tag
Lehet úgy van drótozva, hogy nincs külön IRQ
Minden esetre ez az Asrock brand ez kicsit olyan Asrock még mindig.
Oké, hogy együtt lehet vele élni, de nem az a bolondbiztos. Egymás után volt nekem is a Z77 után ez a B450 PRO, ami még mindig megvan, de az AM5-re váltáskor azt hiszem elengedem a brand-et.
A Z77 is olyan volt, hogy pár év után egy ominózus napon elkezdte kicsipogni azt a 4db RAM modult egyszerre, amivel korábban ment, miközben külön-külön minden bank hibátlan volt.
Ez a B450 PRO meg egy 65W-os procit nem tud full boost-on tartani SMT-vel mert nem elég stabil a VRM, oké ebben a CPU is benne van többés-kevésbé de...
...Valahogy nincs jó íz a számban... -
emre
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Tegnap letiltottam biosban, azóta nem csinálja.
Bár ennek emlékeim szerint nem így kellene működni.
Régebben még a hibrid crossfire rendszerrel is lehetett kísérletezni. -
-
emre
veterán
Valaki meg tudná mondani miért dobja el random az illesztőt a windows?
A lap Asrock B650 pro rs, a hardver új, tuning nincs.
Az OS V11 24H2, frissen telepítve. Másik driverrel ugyan ez. Bios és a driverek frissek.
-
setup
tag
Hagyd, közben rájöttem, hogy annyira CPU függő, hogy nincs sok értelme. Most betettem egy 3600-at az 5600G helyére. Az olvasás sosem megy 1400 alá, a véletlenszerű meg 750 fölé, pedig ugyanaz az SSD.
-
setup
tag
Ha valaki csak 2-3 ezer forintot szánna rá ez a fizikailag legrövidebb pl. megy benne, kipróbáltam. Bootol is. Ennyit tud.
...valami hasznom is legyen, ha már ennyit fostuk róla a szót.
Mivel a hynix beszállítója volt az olyan nagy brendeknek, mint a Lenovo, így tuti hogy a létező összes méretben folyamatosan esnek ki a zsanértörött öreg notebookokból az ilyenek.
Szerintem mindig lesz a bontósoknál. -
setup
tag
Trimmel? Gyerek az még.
Suliknak a tizenéves vackai is mennek még és 40-70GB-os lemezképeket pörkölök rájuk egy menetben, bírják.
Sentinel mit mond rá? Lehet érdekel, legalább nem kéne kikutatnom nekem sem, melyik megy ebben a csodalapban.
Az USB-s vackok chipjei, na azok viszont egyre lejjebb és lejjebb. Hullanak nálam, mint a nyári zápor. Ilyen-olyan DP- to HDMI átalakítók a másik fele.
Ráfújsz a forrasztásra és elenged. Rizsszeműek elküldenek sajnos minden vackot válogatás nélkül. -
vzozo
senior tag
980 PRO lesz, sikerült egy utolsó darabot berendelnem 140 euróért, olcsóbbat nem találtam
Nem értek ezekhez a vezérlő meg egyéb témákhoz, egy Kingston A2000-ret fog cserélni, és ahogy elnézem a két adatlapot, annál jelentősen gyorsabb lesz. Na nem mintha bármit számítana, a Kingston is tökéletesen teszi a dolgát, csak 6 év wear and tear után inkább nem arra alapoznám az új(abb) rendszert.
-
setup
tag
Én úgy láttam, hogy a 4.8 az első, amivel már megy. A 25 év már összefolyik, de anno valamivel szívtam én már emiatt, hogy a fent lévőnél nem engedett régebbit felflashelni és nem volt egyszerű becsapni és azóta felvettem ezt a "szokást" hogy kezdem inkább a régebbivel... Az se biztos már, hogy egy MB volt, de ez így nálam valahogy megmaradt, hogy nincs ugribugri, csak annyit lépek, amennyit muszáj
Ezek a kretének a Samsungnál kifejlesztettek egy vezérlőt, hogy aztán csak egyetlen SSD-hez használják fel? Biztos ez? Nebacmá' hogy a Pablo csak a 980-on van?! Lehet túl van ez lihegve.
Csak találsz egyet, nekem izgi lenne mit mérsz.
3500 tán az elméleti max PCI-E 3 miatt... -
vzozo
senior tag
Szintén 5600G-re frissítettem a CPU-t, viszont én végül az 5.6-os BIOS-t adtam alá.
Az a 3rd party BIOS beállítás valami más lehet, de most nincs kéznél a gép, hogy nekiálljak BIOS-t túrni. Viszont redditen azt írják, hogy 1.3-as NVMe protocol SSD-k működnek a lappal, konkrétan 980 PRO-ra írták, hogy tuti megy.
Azt még lehet kapni, igaz jó másfélszeres áron mint amennyiért a 990 PRO-t vettem, de hát egy próbát megér... Max lesz egy csomó 1 terás M2-m random adathordozónak USB-s rackben.

-
setup
tag
Az nvme felülről elvileg kompatibilis mind, tehát az új generációsak is mennek, csak alacsonyabb sávszélen.
A B450 chipset speckója szerint nem tudja a PCI-E négyet, így nyilván lassabb lesz minden újabb generációs nvme annál, mint ami rá van írva.
Ami ezt a konkrét alaplapot illeti most betettem az 1600AF után egy 5600G-t (épp ez volt közel) és ehhez frissítenem kellett a BIOS-t a 4.8-ra, mert ami fent volt nekem az még nem tartalmazta ennek az 5600G procinak a mikrokódját.
Na, most ennek utána lett egy olyan új menüpontom a BIOS-ban, hogy
"3 party nvme enable/disable"
Szóval valamit mókoltak menet közben így vélhetően nem lesz mindegy kinél melyik BIOS van fent.
Ha menüpontok jelennek meg verziótól függően az nvme-re vonatkozóan az vagy jó jel, vagy pont, hogy nem jó, mert ugye "amihez hozzá van nyúlva, az el lehet húrva"
Szerintem csak akkor frissítsetek, ha gond van.
Elsőnek próbáljatok inkább rá a régebbi BIOS-al, mert ha az utolsó BIOS-ban van valami gixer, akkor könnyen lehet a neten az a népítélet, hogy xy típusú SSD-vel nem megy, mert felteszem a legtöbben felteszik a legfrissebbet és szevasz. -
svgyula
addikt
Szia! Luzer manual 35. oldaltól leírja, a 43. oldal-ig van több lista. A mostaniakkal nem tudom mennyire kompatibilis.
-
vzozo
senior tag
BTW, visszatérve erre a B450 Pro4 lapra, tudom nem egy mai darab, de ha van bárkinek friss tapasztalata, hogy milyen NVMe M2 SSD-vel működik együtt, pls. ossza meg a topikban. Köszi.
-
setup
tag
Aha, szóval kispórolták a jófélét akkor mindkét konfigból. Ez pech. Notebookból kaptam ki a teszthez, de olyan apróval nyomtatnak rá, hogy persze sz.rt se láttam, hogy milyen, csak azt tudtam kivenni, hogy nem ugyanaz a brand.
#8221vzozo
Szóval még válogat is? Isteni.Éppen készülök beletenni egy 5600-as CPU-t az 1600AF után és emiatt kezdett érdekelni a konfig, mert eddig a 6700XT CPU limites volt úgy is, de most, hogy ezzel már nem lesz ki tudja...
Remélem nem az lesz a leggyengébb láncszem, hogy sata3 SSD-ről megy a rendszer... majd kiderül. -
vzozo
senior tag
Véletlenül nem a https://prohardver.hu/tema/asrock_lapok_altalaban/hsz_8217-8217.html játszik be?
Bár ha az alsóval működik, akkor inkább SATA / NVMe issue lesz, de azért tudj arról a másik problémáról is.
-
setup
tag
Sziasztok,
B450 Pro 4 nagy ATX-es verzióját használja itt valaki?
A felső, elvileg PCI-E -re drótozott (ultra) M2 után érdeklődöm, hogy működik e valakinek valamivel, mert nekem egyik 2280-as SSD-t sem látja a BIOS, ha oda teszem be.
Az alsó M2-ben látja, de a felsőben nem. Kétféle gyártó termékével is ki tudtam próbálni, de sajnos mindkettő 2280-as SSD verzió.
Azt nem csípi vagy engem nem csíp?
A lapot én vettem anno újonnan, szóval maga a foglalat biztosan sértetlen. -
Szép napot, Urak!
Van Asrock Z590 Extreme alaplapom, szeretnék venni hozzá Asus Thunderboltex 4 kártyát és kompatibilisek?
Előre is köszönöm a választ! :R
-
vzozo
senior tag
Sziasztok!
Látom itt is volt, aki belefutott az M2 fiaskóba a B450-es lappal. Tegnap sajna én is, és utólag persze okos az ember, hát a samu 990 pro-t nem szereti.
Nyilván a régi (Kingston?) SSD-vel elment már éveket, és el is mehet még, de komolyan érdekelne, hogy innen hogyan tovább? Van bevált PCIe M2 adapter, amiről lehet OS-t is bootoltatni? Vagy ez nem gond, alapból az összes ilyen?
Illetve ami problémásabb, hogy ha jól értem, akkor teljes szélességű (de legalábbis az x1-esnél nagyobb) PCIe kell az ilyen M2 adaptereknek. Viszont az alaplapon összesen 2 van, abból az egyikben (PCIE2) már ott egy HBA, a másik (PCIE4) pedig le van tiltva, ha az M2_1 foglalt. Jó, hát végül is el tudom engedni a régi SSD-t, és felszabadítani az M2_1 slotot, bár a legjobb lett volna minden elérhető kapacitást használni.
-
válasz
odusseyahu
üzenetére
Nem kell a 8pin CPU csati!
Csak az alaplapi 24pin.t kell rádugni, bár kárt nem csinálsz ha bedugod a cpu tápot is, de amúgy nincs szükség rá!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Silvercrest Rajztábla
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Remélem megoldják.
Minden esetre ez az Asrock brand ez kicsit olyan Asrock még mindig.