- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi hangfal építés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reset Elek
aktív tag
Nem olvastam teljesen végig, de....
Nekem R9550-esem van, mikor megvettem fagyogatott.
Sok nyűglődés után BIOS-ban AGP-t levettem 4x-esre, azóta jo.
AGP apertura size-t viszont 256-ra állítottam, mivel Solidworks-ben nagyon szaggatott, ha csak 32 MB-ra állítottam.
A legújabb Omega driver van fönt (7.11), fast writes engedélyezve van. -
fagy53
nagyúr
Nesze semmi, fogd meg jól. Kb ezt lehet kiolvasni a hibaüzenetből és a megoldására tett két tanácsból.
Nálad szinte biztos, hogy az alaplapi chipset driver a hunyó, ha frissíteni nem tudod, akkor próbálj egy reinstall-t az alaplap telepítő CD-ről.
Az AGP APERTURA SIZE mérete a problémádba nem szól bele, de előnyös lesz, ha működik a VGA rendesen, minél kisebbre választani, hogy feleslegesen ne forduljon a rendszermemóriához a gép, amikor a vmem még szabad. -
MMSZoli
tag
Hello,
Hát ez tényleg elég egyértelműen a driverre keni a dolgot. Ismét egy hülye kérdés: a Catalyst centerben az ATI overdrive-hoz gondolom nem nyúltál? Én mondjuk kipróbáltam, feljebb is ment, de a hőmérséklet emelkedése miatt inkább visszavettem.
Nálam terhelés nélkül 46°C a hőmérséklet. Elképzelhető, hogy folyamatos működés közben nagyon felmegy valamelyik alkatrész hőmérséklete, és lekapcsol. GPU a legvalószínűbb, vagy memória.
Van olyan program, ami a háttérben tudná loggolni a GPU hőmérsékletét?Az első javaslatot már megpróbáltad.
A másodikra ötletem sincs, mert a gyári Catalyst Centerben lefelé nem lehet "lefelé tuningolni"Három lehetőség van:
1) Valóban rossz a driver. De ebben az esetben akkor mindenkinél rossz kellene hogy legyen. mondjuk többen panaszkodtak a NFS-szériára, lehet, hogy valamilyen nem teljesen támogatott funkciót használnak benne.
2) Valami nem passzol a videókártya és az alaplap között (a BIOS-t már hellyel-közzel kitárgyaltuk). Esetleg nézd meg a VGA tápcsatit és az Y-elosztót, nekem régebben voltak kontkthibáim. Hátha terhelés közben nem kapja meg az xtra tápfeszt.
3) Esetleg próbálj meg valami toolt, amivel lefeléudod (próbaképp) húzni a memóriák vagy a GPU MHz-et. Ha alacsonyabb órajelen stabilan megy, akkor esélyes, hogy kifogtál egy hibás alkatrészt, ami nem bírja a névlegest. Sajnos ebben egy Overclock-er profi kell, ehhez tényleg nem értek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest