Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Reset Elek

aktív tag

válasz tildy #5841 üzenetére

Nem olvastam teljesen végig, de....

Nekem R9550-esem van, mikor megvettem fagyogatott.
    Sok nyűglődés után BIOS-ban AGP-t levettem 4x-esre, azóta jo.
    AGP apertura size-t viszont 256-ra állítottam, mivel Solidworks-ben nagyon szaggatott, ha csak 32 MB-ra állítottam.
    A legújabb Omega driver van fönt (7.11), fast writes engedélyezve van.

• fagy53

nagyúr

Nesze semmi, fogd meg jól. Kb ezt lehet kiolvasni a hibaüzenetből és a megoldására tett két tanácsból.
    Nálad szinte biztos, hogy az alaplapi chipset driver a hunyó, ha frissíteni nem tudod, akkor próbálj egy reinstall-t az alaplap telepítő CD-ről.
    Az AGP APERTURA SIZE mérete a problémádba nem szól bele, de előnyös lesz, ha működik a VGA rendesen, minél kisebbre választani, hogy feleslegesen ne forduljon a rendszermemóriához a gép, amikor a vmem még szabad.

• MMSZoli

tag

Hello,

Hát ez tényleg elég egyértelműen a driverre keni a dolgot. Ismét egy hülye kérdés: a Catalyst centerben az ATI overdrive-hoz gondolom nem nyúltál? Én mondjuk kipróbáltam, feljebb is ment, de a hőmérséklet emelkedése miatt inkább visszavettem.

Nálam terhelés nélkül 46°C a hőmérséklet. Elképzelhető, hogy folyamatos működés közben nagyon felmegy valamelyik alkatrész hőmérséklete, és lekapcsol. GPU a legvalószínűbb, vagy memória.
    Van olyan program, ami a háttérben tudná loggolni a GPU hőmérsékletét?

Az első javaslatot már megpróbáltad.
    A másodikra ötletem sincs, mert a gyári Catalyst Centerben lefelé nem lehet "lefelé tuningolni"

Három lehetőség van:
    1) Valóban rossz a driver. De ebben az esetben akkor mindenkinél rossz kellene hogy legyen. mondjuk többen panaszkodtak a NFS-szériára, lehet, hogy valamilyen nem teljesen támogatott funkciót használnak benne.
    2) Valami nem passzol a videókártya és az alaplap között (a BIOS-t már hellyel-közzel kitárgyaltuk). Esetleg nézd meg a VGA tápcsatit és az Y-elosztót, nekem régebben voltak kontkthibáim. Hátha terhelés közben nem kapja meg az xtra tápfeszt.
    3) Esetleg próbálj meg valami toolt, amivel lefeléudod (próbaképp) húzni a memóriák vagy a GPU MHz-et. Ha alacsonyabb órajelen stabilan megy, akkor esélyes, hogy kifogtál egy hibás alkatrészt, ami nem bírja a névlegest. Sajnos ebben egy Overclock-er profi kell, ehhez tényleg nem értek.

Új hozzászólás Aktív témák