Hirdetés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mAtThEw0319 #52268 üzenetére
Inkább JUPIO-t vennék a kettő közül, akkuban meg gyárit. Most adtam el a D750-em, a gyári akku tökéletes volt jó másfél év állás után is, JUPIO-ból az egyik 10 kattintás után már 86 százalékra esett úgy, hogy a gép szerint nullás állapotú volt, a másikkal nem volt gond. Jelzem, néhány havonta elővettem őket, megjárattam, nem hagytam rommá merülni. Szóval, drága, de inkább gyári. Z6II-höz már eleve azokat vettem. Amazonról ki lehet fogni olcsóbban.
-
VivienR
tag
válasz
Pattonat mégegyszer soha. A sárga szeriás EL-18D akku hulladék, képtelen megtartani normálisan a töltést. Inkabb vettem eredeti EL-18c-t draga volt, de meg lehet bizni abban hogy feltöltés után hettekkel is használható marad.
Utángyártott markolattról nem tudok nyilatkozni, gyári van. Arra meg annyit mindott az ismerősöm anno, hogy jé ez nem lötyög... -
Lex Icon
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #52272 üzenetére
Ezért írtam, hogy elektromos autóba szerelve adják. Magyarul ennyiért kapsz egy elektromos autót.
Na. A vicc halála a magyarázat.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Lex Icon #52271 üzenetére
Én nem látok sehol sem 81kWh-s számot ezen a weboldalon. Én egy 3500 mAh EN-EL18D akkumulátort látok, 9 997 829 Ft -ért!
Vagy Én értettem félre most amit írtál, és úgy érted, hogy az ár jó, csak ezért az árért egy 81kWh-s akkumulátort kellene adniuk ami elektromos autóba való?Egyáltalán nem vagyok képben az elektromos autóknak az akkumulátorának áraival, de gyanítom az nagyon sok lenne egy akkumulátorért, aztán passz..
-
Lex Icon
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #52270 üzenetére
Az ár jó csak a többi adat nem. 81kWh-s aksit adnak elektromos autóba szerelve.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
Van itt Jupio aksi "picit" drágábban.
Ezek a weboldalak hogy jönnek létre?
-
mAtThEw0319
senior tag
-
Lex Icon
senior tag
válasz
Zoli bácsi #52265 üzenetére
Kétféle AF-P 70-300 VR van. Én is most néztem, bár nekem nem jó az AF-P-s obi.
AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR 58mm-es DX-es
AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR 67mm-es FX-es.
-
Zoli bácsi
őstag
Lehet én vagyok hülye.
Történt, hogy múlt esős vasárnapon nekiálltam kínából rendelgetni. Rendeltem ilyen madzagos objektívsapkákat, eddig volt a gépeken, de a mostani obikhoz (35mm DX, 70-300VR AF-p) nem volt.
Innen rendeltem, ha valakit érdekel. [link]
Ma megjött a cucc. Valami bibi van....
Nem szedtem elő minap asszony gépét, netről, Nikon.hu-ról néztem le a méretet: [link]
Azt mondja: Szűrőtoldalék méret67 mm
Fenéket, mint kiderült 58mm-es sapka kellett volna.
Igazából nincs jelentősége, egy kiló kenyér ára volt, rendelek másikat. Csak az bosszant, én vagyok hülye, elnéztem valamit, vagy a Nikon nem tudja mit árul? -
válasz
Triathlete #52262 üzenetére
Meg ugye minden obit érdemes lerekeszelni azaz, pár fényértékkel a min felett használni.
Ezzel azért óvatosan... a legtöbben nem azért veszik a drága, nagy, nehéz fényerős obikat, hogy utána rekeszeljenek. Ez leginkább az olcsó fényerős fixekre igaz, melyeknek gyakran látványos gyengeségek vannak nyitva. -
Triathlete
senior tag
Nyílván csodák nincsenek, de az áráért bőven jó minőséget szállít. 2.8-on jó fényviszonyok között szép éles képeket lehet készíteni. 1.8-ot amúgy sem kell erőltetni a élesség mélységbeli korlátai miatt, kicsi bemozdulás elég és már nem ott éles ahol szeretnéd. Meg ugye minden obit érdemes lerekeszelni azaz, pár fényértékkel a min felett használni. Nekem is van egy ilyenem már jó ideje, nagyon szeretem még akkor is ha én inkább telét használok már mindenre. Jó egészséget hozzá!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi #52260 üzenetére
Elnézést, helyesbítek: A HB-46 napellenző jól működik, az eddig megszokott bajonettzáras megoldással a helyére kattan.
A probléma, hogy én egy 120 kilós, hatalmas súlyokat emelgető (Mentőszolgálat..) fakezű férfiember vagyok, képes vagyok mindent eltörni, túlhúzni, megtépni..Szóval óvatos vagyok, mikor már feszült a napellenző, nem erőltettem tovább, megszorult így is.
Szóval a napellenző jó, a megszokott bajonettzár. -
Zoli bácsi
őstag
Megjött a kis fix, a D5600-ra lett felpattintva, mivel a D90 objektívsapkája a vázhoz van kötve (ne vesszem el), és nem volt kedvem bíbelődni vele.
Kisebb, könnyebb mint a kit 18-55, egész kompakt vele a D5600.
30-40 képet lőttem vele, bel és kültérben is, leengedett redőnnyel lámpafényben.
Gyakorlatilag sötét szobában egy nem igazán erős led lámpa fényénél ISO 640-800 körül 1/50 zársebességgel f/2 blendével teljesen jó képeket lő. Kint a napfényben meg talán életben nem használtam 1/4000 zársebességet, most igen.
Portréfotózásnál (nyitott rekesszel) tényleg szebben mossa a hátteret mint a kitobi, bár kissé talán rövid hozzá, mármint portrézni.
Fényerőben nagyon megveri a kitobit, minőségben egy picit élesebbnek tűnnek a képek (kivéve f/1,8), eddig jpg-ben tesztelgetve, természetesen.
Így első használatra nagyon "műanyag", de biztos vagyok hogy nem lesz vele gond. A hozzá adott napellenző nem kattan a helyére mint az eddig megszokottak, kissé megszorul, de eléggé laza marad. Lehet tartós megoldás, majd az idő eldönti.
Állandóan a zoom gyűrűt akarom tekerni, beleivódott nagyon az emberbe.
VR hiányát valamennyire pótolja a fényerő, amíg lámpafényben tudok 1/50 zársebességet használni, nem is igazán hiányzik.
Első használat után elégedett vagyok, nagyjából azt hozta, amit tesztek alapján vártam. Fönt marad a vázon. -
válasz
anaqer #52257 üzenetére
Nekem több, mint 10 éve megvan, az a legrégebbi objektívem (az Ai konvertált Nikkor Q Auto 135mm 2.8-at leszámítva
). Beállított képekhez rendszeresen felkerül a vázra, tipikusan f2 és f2.8 között használom. Egyébként meg a 16-80-at használom mellette mindenesnek, ami tök jó, de azért kevés sokszor az f4.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
anaqer #52257 üzenetére
Sajnos valami ok miatt elmaradt a pénteki kézbesítés, UPS nyomkövető szerint "Úton
Késés: vészhelyzet vagy rossz időjárás"
Szóval elvileg holnap jön. A fényerő, ami vonz benne, aztán ugye puding próbája az evés. Az a helyzet, mikor megjelent, azóta nézegetem ezt az obit. De mivel egyre kevesebbet használtam a tükrös gépet, az elmúlt években már el is engedtem. De most az asszony lelkesedése kicsit rám ragadt, ugye ő ősszel megkapta a 70-300 VR-t, engem a tele rész annyira nem érdekel, én inkább kipróbálom ezt. -
válasz
Zoli bácsi #52256 üzenetére
Érdekel, hogy az a 35/1.8 mennyire jön be neked. Van, aki nagyon esküszik rá - mások meg uncsinak mondják.
-
Zoli bácsi
őstag
Na, már régóta nézegettem, most megrendeltem. Holnap jön Hollandiából a DX 35 f/1,8G obi. Igazából mindenhol ugyanannyi volt az ára, szóval megrendeltem a Nikon.hu oldalról, a mailben kapott nyomkövetős linken láttam, hogy Hollandiából indították.
Furcsa lesz biztos már a fix optika, bár a digitális gépeim előtt (2006 előtt) fix optikás Praktika, és Zenit gépeim voltak.
Még egy vaku kellene, aztán mire felfejlesztem egy alap szintre a tükörreflexes cuccaimat, már mindenki MILC-et használ. Nem baj, még egy darabig jó lesz nekem a hagyományos.Van egy D90 vázam, egy D5600, asszonynak egy D3500.
A 18-105 Nikon objektívem meg úgy néz ki megjavult, nem akart néha (főleg hideg, párás időben, pl Aggteleki cseppkőbarlang) automatikusan fókuszálni. Úgy tűnik az objektív oldalán lévő fókusz váltó kapcsoló (A/M) kontakthibás. Néha átváltogatom a kapcsolót, azóta nem hibázik. -
Az a szomorú az egészben, hogy csak 4100 expo van a vázban.
-
-
Sziasztok!
Van egy NIKON D80-as vázam.
Kb. 2év nem használat után Err-or üzenetet kapok, már a bekapcsolásnál is.
Tudtok ajánlani megbízható szervizest a márkaszervizen kívül?
Sanszos hogy ilyen mélységig kell majd belenyúlni. -
Elementgamer
csendes tag
Hi!
Aktívabb ez a topik,mint a Z. Hátha valaki jártas alkatrész rendeléssel vagy a Nikon kereskedéssel.Ezt a 2 alkatrészt van lehetőség itthon is berendelni? Amcsiban nikon storeban szám alapján lehet rendelni..
Egy 40/2 objektívet lehetne fém mountosra alakítani
Tömítő mp009041-0001
Objektív mount 127ec -
dudu98
tag
válasz
csacsi77 #52245 üzenetére
Kemény dió volt, de nagyon zavaróan párás volt és csak rászántam magam. Leizzadtam vagy jó párszor mikor a szalagkábelt elkezdte bevágni a kijelző kerete ahogy kifordítottam, de végül egy asztali lámpára rögzítettem ragasztó szalaggal és fellógattam rá hogy szabad maradjon a kijelző előtti üveg
Végül lecseréltem a gumi borítást is, tényleg nem volt egy nagy mutatvány -
csacsi77
senior tag
válasz
dudu98 #52244 üzenetére
Ha a szétszedés és a párátlanítás után össze tudtad szerelni és működik is, akkor le a kalappal előtted.
Egy gumiborítás csere ehhez képest gyerekjáték, szerintem rendelj ebay/temu/aliról egy gumiborítást és kétoldalas ragasztóval tedd fel. Gyárilag is úgy van rögzítve.
Egyet ne csinálj, pillanatragasztóval ne, mert oldhatja a műanyagot. -
dudu98
tag
válasz
dudu98 #52242 üzenetére
Üdvözletem mindenkinek! Adott egy D700as váz amin szeretnék egy gumi markolat cserét csinálni. Esetleg van valamilyen szerviz aki foglalkozik az ilyen típusú javítással? Az előző hozzászólásomban a párás kijelzőt meg tudtam oldani, szétszedtem és puha mikroszálas kendővel kitakarítottam, jobb mint új korában.
-
Hmm... érdekes, hogy a D810 mennyire így gombokért megy már. Persze sok expóval, de jó állapotban is néha olcsóbb, mint a D750 vagy a D500... wtf
-
dudu98
tag
Üdvözletem! Adott egy Nikon D700-as váz, amelynek a kijelzőjén halvány ködösödést vagy gombásodást figyeltem meg, amely bekapcsolt kijelzőn alig észrevehető. Otthon ki lehet ezt takarítani vagy szervizt igényelne mindenféleképpen? Valószínűleg szét kell szedni, mert a kijelző és az üveg között van, vagy esetleg a kijelző előtti dupla üveg között.
Vagy hagyjam így, nem érdemes vele vacakolni?
Képeket csatoltam:
Köszi a válaszokat előre is! -
-
-
szucstom
őstag
válasz
elfelejtette #52234 üzenetére
Valami oknál fogva, az első sorozat, amit 3200as ISO-val lőttem, extrán világos lett. ja és a képek között leltem f3.5-öst is xD szóval nem mind 5.6-al lett készítve. Ha holnap este is jó idő lesz, kimegyek a közeli dombra "lövöldözni"
-
Butcher82
senior tag
válasz
szucstom #52230 üzenetére
Én is azt javaslom, hogy F2.8 körül nézelődj. Relatíve olcsón lehet hozzájutni Tamron 17-50 F2.8-hoz Nikon F véggel. Ha pedig az asztrofotózásnál maradsz, akkor melegen ajánlom a Tokina 11-16-ot vagy a Tokina 11-20-at, szintén F2.8. A 70-300-at én annyira nem erőltetném. De persze ez csak az én véleményem.
Érdemes körülnézni a használt piacon.
-
szucstom
őstag
válasz
Winnie The P #52227 üzenetére
Alapvetően azzal vettem, majd januárban tervezek venni egy tamron 70-300ast használtan. (Az új iszonyat drága a penztárcámnak
)
-
szucstom
őstag
Köszönöm szépen a tanácsokat
Amint lehet mindenképp ki fogom próbálni. Szerencsére a várostól nem messze van egy kisebb domb, ahonnan jó kilátás nyílik az égre és takarnak a bokrok eléggé, hogy a fényszennyezettség kisebb legyen a képen -
szucstom
őstag
válasz
Zoli bácsi #52223 üzenetére
Köszönöm
egyelőre tényleg az elején járok, eddig csak arra a szintre jutottam, hogy a sötétben a szüleim háza egész kivehető. A fókusszal szenvedtem egy keveset
-
szucstom
őstag
válasz
elfelejtette #52220 üzenetére
Aaaaaazt az egeeeeet... na jó, mostmár tényleg rá fogok függeni erre a témára
-
szucstom
őstag
válasz
markussandor #52219 üzenetére
Köszi a tippet, amint felhőtlen időnk lesz, kipróbálom😁
-
markussandor
senior tag
válasz
szucstom #52218 üzenetére
Szia!
Már hogyne lenne! Az első éjszakai csillag fotóimat D3200-al csináltam szintén kitobival (18-105).
Kell egy stabil állvány, manual mód, iso3200, kb 15 másodperces expó, nyitott rekesz (f3.5). Ez jó kiindulásnak, aztán az eredmény függvényében tekergesd az időt. Persze manual fókusz és kikapcsolt VR.
Kb a fókuszálás a "legnehezebb". Live módban maximális zoom, majd egy csillagot kiválasztasz, és addig tekergeted, amíg pontszerű lesz. -
szucstom
őstag
Sziasztok!
Van egy amatőr, D3400 típusú vázam, 18-55 mm-es alap obival. Szerintetek ezzel van esélyem arra, hogy esetleg az éjszakai eget (ha a Holdat nem is, de legalább a csillagokat) le tudjam fényképezni? Próbálkoztam pár alkalommal, de eddig elég silány sikerrel
-
válasz
Aaron14 #52216 üzenetére
Mennyire "közelharcos" eseményről van szó? Az álmoskönyvek 2.8/24-70 +2.8/70-200 párost szoktak pl a mezei esküvőfotósoknak, szalagavató, diplomaosztó, stb bulikat fotózóknak ajánlani. Aztán szitufüggően lehet az egyik elő se kerül.
Persze ha az esemény rúdugróverseny, az más kategória.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Nikon zoom objektivet keresek esemeny fotozasra, akar hasznaltan. Z6 II-vel fogom használni, de jelenleg a Z bajonettes obik kiesnek, mert nagyon dragak es vettem mar egy fixet.
Van valami ajanlott, amit erdemes beszerezni?
-
szekfizsolt
senior tag
válasz
Zoli bácsi #52214 üzenetére
Szia Zoli!
Köszönöm a válaszod. Megrendeltem a Nikon-nál a bevizsgálását, úgyhogy rájuk bízom a dolgtot (ahogy Te is írtad). A tisztításon kívül nincs más baja, remélem nem kérnek el érte majd egy vagyont.
Köszi még egyszer.
Üdv.: Zsolt
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
szekfizsolt #52213 üzenetére
Üdv! Ha a képeken látszik, az a kosz nem a tükrön van, hanem az érzékelőn.
Ha fővárosi vagy, akkor szerintem vidd a Nikonhoz. Nekem pucoltak érzékelőt, illetve a D90 hátsó kijelzőjét cserélték, és megvárhattam. Profin dolgoztak, bár 2x jártam csak náluk.
Amúgy szerintem mindegyik problémád rutin feladat egy hozzáértő műszerésznek, szóval bármelyik komolyabb szervizre rábízhatod.
Nem vagyok szakértő, csak azért írtam, mert mostanában nem igazán pörög ez a fórum, mint anno, mikor a D50-est, aztán D90-est vettem. -
szekfizsolt
senior tag
Sziasztok!
Van egy Nikon D5300 vázam és egy 18-200 obim hozzá.
Évek óta nem használtam, pedig anno nagyon szerettem.
Elővéve a táskájából felfedeztem valami kis koszt a tükör részen és a fotókon is látszik.
A lényeg.
Szeretném elvinni kitakaríttatni a vázat és az objektívet is. Hova érdemes mennem? Vigyem a Nikon-hoz? Vagy jobban járok más szervízzel? Ebben esetleg van tapasztalatotok?Köszönöm előre is a segítséget.
-
válasz
Zoli bácsi #52210 üzenetére
Persze, simán lepottyanhat
. A tisztítástól nem kell félni, hacsak nem csapvizes sósavval csinálod, a legrosszabb, amit tehetsz, hogy kicsit koszosabb lesz, mint a folyamat elején = még mindíg opció a bolti tisztítás
. Én ha nagyon elvadultak az állapotok, izopropanolos fülpucolóval szoktam lesikálni.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Lex Icon #52209 üzenetére
Köszi, igen, hasznos tud lenni, telefonon szoktam bekapcsolni. Ennél jóval durvább ferdítések is vannak a képeim közt. De jelentősége igazából nincs, emlékképek.
Más
Ha már itt vagyok...Asszony D3500-as gépén porszem volt a szenzoron, vinni akartuk szervizbe megpucolni, azért látszott az égboltos képeken főleg.
Mai képein akárhogy keressük, nincs nyoma, szűkebb rekesznél sem a 18-55 obival.
Asszony szerint szeles időben cserélgette az obit, és lefújta a szél.
Szerintem a szél max a tüköraknába fújt be, esetleg azt tudom elképzelni, hogy a redőnyzár mozgása által keltett légmozgás levitte..?
Előfordulhat? Szenzortisztítás nincs a D3500 gépben, én meg nem merek belenyúlni.
Na mindegy, nincs porszem árnyék a képeken, nem kell Győrbe menni. (Kapuváriak vagyunk, Győrbe van szerviz) Balatonról hazafele megálltunk Csatkán, asszony a csodatévő forrásnál a fájó testrészein kívül úgy látszik a Nikonját is megmosta. -
Lex Icon
senior tag
válasz
Zoli bácsi #52208 üzenetére
Kicsit balra dől a 2 kép. Én is elhúzom jobbra, ha nem figyelek. Érdemes bekapcsolni a 3x3-as osztó vonalakat vagy műhorizontot, ha van.
-
Zoli bácsi
őstag
Megvolt az éles bevetés, kipróbálgattam a D5600-ast a kis kitobival.
Ha valakit érdekel a véleményem.
Igazából a D90 után automatikusan kissé alulexponáltam, M módot használom 90%-ban (Kivéve ha nincs idő állogatni). Kissé valóban alulexponáltak lettek a képeim, szóval itt lehet hagyatkozni a Mátrix fénymérésre.
Ugyan beállítottam a RAW mentést 14 bitre, de azt még nem teszteltem, amatőrként jpeg-ben toltam.
Azt kell mondanom, ha nem lett volna ez a lehetőség, meg nem lenne öreg a D90, nem lenne értelme cserélni a képminőség miatt, ha amúgy elég a 12MP felbontás. Nekem elég.
Kissé furcsa a kisebb kereső, de nem ez a baj, hanem napfényben a keresőn keresztül fotózva nem látszik a státusz sor, mennyi blendét, záridőt állítok, ahogy a fénymérés sem.
Ez az egy kritikus hibát találtam. Autamatán, meg téma módban (Őszi színek) szebb képeket lő mint a D90, szaturáltabb, árnyélkos-fényes részek jobban láthatók, de ez sejthető volt. Próbáltam HDR képet lőni, kitámasztottam két kézzel, lőtt két képet, összemosta..Szerintem az első, meg az utólsó próbálkozás volt, persze a téma sem volt igazi neki való...De ennél jobbat vártam. Tihanyi fakilátóról fotózva a Külső-tó, 2 expós automata HDR:
Ez automata JPEg, Scene: Őszi színek mód. Amatőrnek megfelel, szépek a színei.
Összességében elégedett vagyok, amire nekem kell, megfelel. D90 is megmarad, lehet csak a 18-105 VR kontakthibás. Kap egy fix 1,8-as 35mm-es obit. -
válasz
Zoli bácsi #52206 üzenetére
Én geotaggelésre, képtranszferre használom a Snapbridge-et, nagyjából okés - bár 3éve, amikor a teló saját, igencsak pontos geotaggelését hasonlítottam vele, volt, hogy TÖBBSZÁZ MÉTERT tévedett a nikon mert "elfelejtette" szinkronizálni séta közben a poziadatokat, azóta nem ellenőríztem h reszelték-e, nekem kb így is jó.
-
Zoli bácsi
őstag
Beüzemeltem, megnézegettem.
Ez a 3. Nikon tükrös a családban (Nekem D50, D90, asszonynak D3500), igazából hamar rááll az ember keze. Kis lámpa fénye mellett a szobában asszonyt lefotóztam ISO6400-on, hát, kb. a D90 ISO1600-nak felel meg, ránézésre, minőségre.
Úgy hiszem jóban leszünk.Tetszik.
Annyi kérdés, első pillanattól ezt a SnapBridge szoftvert erőlteti...Érdemes feltenni a telefonra?
Vaku sínbe ilyen védő műanyag már nincs hozzá, ezen is spórolnak.D3500-hoz még járt.
Szerk: Lehet D3500-hoz sem volt már, a zárhibás d50-en nincs meg, szerintem áttettem rá. Valami rémlik.... -
válasz
Zoli bácsi #52203 üzenetére
Én sz.rakodok a z6-on wifis adatátvitellel, háát, elég gány, főleg, ha egy komplett nyaralás fotóit-videóit kell leszedni. Ráadásul így a telón landolnak a raw képek, amiket még továbbítani kell a desktopra. Ez mondjuk nálam már elég pörgős.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Zoli bácsi #52203 üzenetére
Üdv!
Eleinte én is használtam (szintén D5600 van, még) de kábelen azért gyorsabban átmennek a képek.
-
Zoli bácsi
őstag
Megjött a kit, az újabb AF-P 70-300 van benne. Német o.-ból jött, bontatlan gyári dobozban.
Az aksi szinte csontra volt merülve, töltöm.
A D90+18-105 VR után könnyű, kompakt kis gép, a hozzá adott 18-55 AF-P obit tettem rá.
Asszony felpattintotta a 70-300 VR obit a D3500 gépére, kifutott a kertbe tesztelni, elégedett vele.
Szerintem így megérte, bár a D5600 sem mai gyerek, azért a D90-nél jóval fiatalabb. Aztán lehet hogy ezeket az úri huncutságokat, mint a BT-t is fogom használni, majd meglátom hogyan tudom a képeket átvinni a segítségével. Jó lenne ha nem kellene 2025-ben már a kártyaolvasó, vagy kábel.
Aztán megmondom őszintén, egyre kevesebbet használom a fényképezőt, ahogy a telefon kamerák egyre jobb képeket készítenek, egyre kevesebbszer kerül elő a nagy gép. De azért jó ha van. -
válasz
Zoli bácsi #52200 üzenetére
"de nem MO.-ról jön, valahonnan az Unió területéről..." - csehek lesznek azok, kb.
-
VivienR
tag
válasz
Zoli bácsi #52200 üzenetére
Szerintem semmi baj sincs a DSLR-el 2024 ben sem. Főleg Nikon vonalon nem érzem hogy a kisebb és néhány fokkal jobb optikai obin kívül mi pluszt ad alsó kategóriában a Nikon MILC ha valakinek nem kell a videó. Akár hogy is neztem, nekem a válasz kb semmivel, így szerintem nem kell emiatt aggódni. Volt D3400 18-55 + 70-300 kittem. Kicsit oda kell figyelni az utómunkánál a kromatikus aberraccióra, de amúgy meg egészen jó képeket készít az árához képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Last Epoch
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest