-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
cech19960320 #52603 üzenetére
Nem röhögök. Ugyanis ez előfordulhat. Havernél ekkor az volt a megoldás, hogy hosszabbítóval egy másik szoba konnektorából vezette át az áramot, úgy jó volt.
Egy másik havernél ha ment a gép és bekapcsolták a mikrót akkor leverte a biztosítékot. Külön-külön mindkettő mehetett, de ha mikrózni akart ki kellett kapcsolnia a gépét. -
Zolee888
tag
válasz
shadow1901 #52699 üzenetére
Tegnap feltelepítettem rá a windowst, drivereket, programokat. Több órát ment gond nélkül, este kikapcsoltam. Ma reggel indítottam, 1 másodperc után kikapcsolt, levágta a kismegszakítót. Ha áram alatt van a táp, bedugva a konnektorba fel se lehet kapcsolni az kismegszakítót. A házban 3 fázis van 3x16 amper, átvittem másik szobába, ahol másik fázis van, ott is levágta egyből. A régi gép megy gond nélkül most is. ( BE QUIET! Pure Power 10 500W táp, GeForce RTX 3060 Ti 8GB videókártya, Ryzen 5600 proci.
Az új gép ez lenne: AMD Ryzen 7 9800X3D, MSI GAMING TRIO OC PLUS GeForce RTX 5070 Ti, ASROCK SL-1000G Steel Legend 1000W. Nincs se klíma, se elektromos sütő.
Amikor megnéztem a 2 külön fázison, semmi más elektromos eszköz nem ment.
Táp hibás lehet? Érdemes átrakni a régi gépből az 500-as tápot az újba, hogy elindul-e a gép?
Csak nem tudom, hogy ez a táp bírni fogja-e az 5070 Ti-t meg a procit+ a régi táp ATX 2.4, az új meg ATX 3.1-es. Rálehet dugni a régi tápot az új kártyára?
Nem szívesen küldetném vissza az egész gépet megint egy 200 km-es útra, ha csak a táp a hibás, akkor csak az menne egyedül. -
shadow1901
aktív tag
válasz
Zolee888 #52695 üzenetére
Mit takar a tegnap rendesen használtam? Villamos hálózat rendben van? Másik konnektor/kör?
Amperszag?
Esetleg VGA nélkül rápróbálni? Bár összeszereltetted, így ez tárgytalan inkább.
Nem tudom mennyi idő az ügyintézés/futár/kivizsgálás, de nagyon erre kéne elindulni. Bár másik kört legalább megnézném. -
Alcsi69
senior tag
válasz
KROK640 #52688 üzenetére
Kozben nyomattam egy reinstallt mert az volt a legegyszerubb megoldas.
Egyelore jonak tunik. Nem tudom mi tortenhetett, lehet a bootloader esett szet a dual boottal.Mondjuk lehet most igy inkabb WSL-t fogok nyomatni dual boot helyett, hiszen Linux specifikusan nekem csak a terminal kellett.
-
Zolee888
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy új szamítógépet ( rtx 5070 ti, Ryzen 9800 X3d, a táp egy ASROCK SL-1000G Steel Legend 1000W 80 PLUS® GOLD minősítéssel - Cybenetics PLATINUM és LAMBDA A tanúsítvánnyal rendelkezik. Már összeszerelve jött az ipontól, este windowst felraktam és pár órán keresztül rendesen használtam is a gépet, működött rendesen.
Ma reggel kapcsoltam be, azonnal leállt és leverte a biztosítékot.
És el se indul folyton leveri, amint bedugom.
A régi gép az megy rendesen, nem veri le.
Nagyon ideges vagyok.
Valaki tud tanácsot adni? -
Cucli™
tag
Sziasztok!
adott az új 0 kilométeres konfig amit tegnap hoztam el a boltból.
lap: MSI x870e tomahawk
cpu: AMD 9950x
ram: 4x32gb Kingston fury 6000
gpu: msi 5090 ventus
táp: seasonic prime 1300wa probléma a következő: első bekapcsolásnál fekete képernyő fogadott, még a biosig sem jutottam el... kikaptam a kártyát, hogy megnézzem úgy mi történik és pöccre bejött a bios. találkozott valaki hasonlóval? mit kéne néznem vagy adott esetben kikapcsolni? páran írták redditen, hogy az igpu is bezavarhat de gondoltam körbe kérdezek saját nyelven mielőtt valami komolyabb tortúrába belekezdek
ui: a kártyát a táphoz adott saját 12pines kábelével kötöttem be.
előre is köszi!
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Csorbi #52686 üzenetére
Na Sergei Strelec WinPE-ből futtattam egy OCCT-t a procira, 84 fok max.
Más: most azon gondolkodok, hogy a WinPE-be az alaplapi bootmenüből tudtam bootolni. A Win és Ubuntu telepítésem között a rEFInd-dal szoktam választani, lehet hogy valahogy szétesett a rEFInd-féle bootloader és tényleg a reinstall segítene?
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Ma Fortnite közben egyszer csak lefagyott az egész gépezet, és utána sajnos el sem sikerült indulnia sem Windows-nak, sem Ubuntu-nak (ez amiatt fura, mert külön SSD-n vannak... így gondolom nem lehet SSD hiba, hacsak nem mind a kettő meghajtó egyszerre halálozott el
). Ezt követően safe mode-ban sikerült elindítani, de csak abban bootol a Windows. Most egy memtest86-ot rányomtam az ubuntu-s bootmenüből, ezzel talán a memó hibát kioffolom.
Ryzen 5 7600, B650E PG Riptide, 9070 XT Hellhound, 2x16GB 6400C32, EVGA 750 P5.
Rakok be egy videót hogy milyen furán indulna normál módban a Windows. Konkrétan laggol a töltő logó.
Valakinek valami ötlet? Proci? Alaplap?
-
kutga
félisten
Nos, ma reggel ismét nekifutottam, és feltűnt, hogy amikor indul a gép, az usb perifériák nem aktívak, se egér, se billentyűzet, se a külső hdd. Szétszedtem a gépet, lekötöttem a vga-t, kivettem az egyik ramot, és ezt követően az indításnál a bios képernyő fogadott, miszerint legutóbb nem állt le rendesen a gép. A biosba belépve gyorsan átnéztem a beállításokat, újraindítást követően be tudtam lépni a windowsba. Most járatom egy kicsit, aztán visszateszem a másik ramot és a vga-t is. Mindenesetre furcsa, hogy egy látszólag egyszerű mozgatástól így megzavarodott. A szerelés idejére a táp kapcsolót kinyomtam, lehet ennek köze hozzá?
MOD
lali303
Pin kód van beállítva, a probléma az volt, hogy a bejelenktezési képernyőig sem jutottam el. -
lali303
tag
válasz
Csorbi #52677 üzenetére
Úgy gondoltam nem kér jelszót vagy pin kódot.Ha be van állítva a jelszó kérése.
Sötét képernyőnél, Windows 11-el próbáltam, először meg kell nyomni egy billentyűt utánna beírni a jelszót vagy a pinkódot, ami bevan állítva. Utánna egyszerre nyomni a Windows és a P gombot.
( A billentyűzeten nem nehéz megtalálni a Windows és a P gombot) -
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Az adatlapomon lévő géppel lenne gondom.
Ma otthonról kellett dolgozni nekem is és a feleségemnek is. Neki kell egy monitor és asztal, úgyhogy ideiglenesen csatlakoztattam a gépet a 4k tévére HDMI kábelen keresztül, gond nélkül, majd miután lejárt a munkaidő, visszatettem a helyére (full hd monitor, displayporton keresztül), és innentől kezdve nem ad képet a gép. A VGA rx6600, se dp, se hdmi-n keresztül nincs kép, az alaplapi HDMI csatlakozón keresztül sem. A gép látszólag rendben indul, csak képet nem ad.
Áramtalanítás, újraindítás megvolt többször, semmi nem használ, mi lehet a gond? Amíg a 4k tévét használtam, nem állítottam semmit a kép kapcsán, felbontást sem, hacsak a W11 nem igazította a tévéhez.
-
McReay
aktív tag
válasz
shadow1901 #52667 üzenetére
2024.09 hóban kapott új pasztát a proci, azóta nem volt piszkálva, a szoba sarkában tette a dolgát minden egyes napon.
Milyen tesztre gondolsz a fentieken kívül, amit esetleg itthon még meg lehet ejteni? -
shadow1901
aktív tag
válasz
McReay #52666 üzenetére
2 ram slottal meg sem mozdul, másik 2 meg csak visít? CPU(ram vezérlője) és RAM nem nagyon szokott elhalni, mivel ramokat nem lát, így laphalálra gyanakszom.
Ha nem volt mostanában takarításnál rosszul visszarakott cpu hűtő akkor nem ott keresgélnék. Nyilván 1-1 teszt darab bármiből, közelebb visz a hiba megtalálásához. -
McReay
aktív tag
Sziasztok!
Van egy elég régi gépem, amit képnézegetésre és plex server működtetésre használok.
FUJITSU D3402-A11 GS3 alaplap.
I5-ös proci (sajnos pontos típust nem tudok)
2x 8GB RAM
1 SSD
2 HDD
1 ODD
Egyik nap kikapcsoltuk, másnap már nem kapcsolt be.
Először annyit csinált, hogy beindítást követően csak a fujistu logo-ig töltött be, sokáig gondolkodott majd újraindult és újra ugyanez a folyamat a végtelenségig. (ha hagytam volna)
Kiszedtem az elemet, kiszedtem a RAM-okat, átfújtam (bár nem volt egyáltalán koszos), lecsatlakoztattam minden nélkülözhetőt (alaplapi szinten a Sata csatlakozókat)
Visszaraktam csak 1 RAM-ot és úgy indítottam, semmi, másik RAM-mal ugyanez.
Egyik érdekesség, hogy a 4 slotból 2 esetében mindkét RAM-mal sípolt, mintha nem lenne benne RAM (slot megdöglött?)
A másik érdekesség, hogy van egy front oldali ventilátor, ami a vinyókra szívja be a levegőt, az is leáll egy kis idő után, de a CPU és táp ventijei mennek tovább, de se kép, se hang.
Valami ötletetek, hogy mi okozhatja? (kuka az alaplap vagy a táp? a ram slot és a front venti leállás miatt gondolok erre)
Köszönöm a válaszotokat! -
Csorbi
addikt
válasz
CHAOS AD 76 #52664 üzenetére
CPU cserénél szinte kötelező művelet.
-
CHAOS AD 76
csendes tag
OK, köszi a segítséget mindenkinek, BIOS reset (elemkivétel + CLRCMOS jumperelés) megoldotta a gondot.
-
CHAOS AD 76
csendes tag
válasz
shadow1901 #52662 üzenetére
Neked az volt fent? - igen
Alaplapra 4 tűs CPU power vissza lett dugva? - igen
Bios reset volt már? - még nem -
shadow1901
aktív tag
válasz
CHAOS AD 76 #52660 üzenetére
Neked az volt fent?
Alaplapra 4 tűs CPU power vissza lett dugva?
Bios reset volt már? -
Csorbi
addikt
válasz
CHAOS AD 76 #52658 üzenetére
CMOS reset?
-
CHAOS AD 76
csendes tag
válasz
shadow1901 #52659 üzenetére
Nem volt (az alaplap elvileg az 1.1 BIOS óta támogatja az új procit is...)
-
shadow1901
aktív tag
válasz
CHAOS AD 76 #52658 üzenetére
BIos frissítve lett csere előtt?
-
CHAOS AD 76
csendes tag
Sziasztok!
Upgrade utáni bekapcsoláskor a gépem beindul (a ventik felpörögnek), de a monitoron nincs kép, az egér és a billentyűzet nem működik (illetve nem tudni, hogy működnek-e , de a dpi LED és a billentyűzet háttérvilágítás nem működik)
A kiindulási alap és a cserék:
Alaplap: ASRock A520M-HDV - maradt
CPU: Ryzen 5 3600 - ebből lett Ryzen 5 5600x
RAM: G.Skill Aegis DDR4 3000 Mhz 16GB (2x8GB) ebből lett G.Skill Aegis DDR4 3000 Mhz 32GB (2x16GB)
CPU Hűtő: Deepcool Gammax 200T-ből lett Arctic Freezer 36 CO
VGA: ASUS Phoenix RTX 3060 12GB - maradt
Táp: Seasonic M12II EVO Bronze 520W
SSD-k: ADATA 256GB SU650 M.2 (rendszer)
Kingston A400 480GB SATA
Crucial MX500 1TB SATASe Displayporton, se HDMI-n keresztül nincs kép, a monitor biztosan működik, mert a céges laptop képét látom rajta.
Az alaplap támogatja a procit és a RAMot is.
A RAMokat visszacseréltem a régire, a hiba maradt.
Az upgrade előtt minden rendben ment.
Van tipp, hogy merre induljak? -
Czimby
addikt
válasz
roseA580 #52656 üzenetére
Szerintem az sem lenne megoldás, gyenge lett valami a tápkörben, ha kevés vagy kis fogyasztású hardware van a gépben akkor működik, ha benne a 1660Ti akkor már nem, a kártya tutijó, egész délelőtt teszteltem másik gépben.
Hát ennyi elfáradt az ASUS, akárhogy nézzük 10+éves technika, és atomzsúfolt minden benne.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Ismerős megkért nézzem meg az ASUS G20 gépét, mert nem lát semmi USB eszközt.
Itt van nálam a gép, első körben kipucoltam(volt mit) és kapott új elemet mert csak 2.6V volt a régiben.
A gép bekapcsol, a BIOS postol is ellenőrzi a sata eszközöket és a RAM-ot, de megáll mert ugye BIOS resetelt elemcserekor, és kéri, hogy nyomj F1-et a biosba lépéshez.
Próbáltam az összes USB portot, többféle USB billentyűzettel is, de nem sikerült sehogy sem.
BIOS-t is reseteltem azóta jumperrel, de nem segített.
Átmozgattam az összes csatlakozót, videókártyát, ramokat stb.
Az USB portokba USB-s lámpát dugva látszik, hogy van valmennyi feszültség, mert világít.
Bármiféle ötletet szívesen meghallgatok! -
cech19960320
tag
válasz
cech19960320 #52603 üzenetére
Ez a tippem sem nyert... Az eredeti VGA kizárva, mert beraktam a régit és azzal sem jó.
Annyi különbséggel, hogy az eredetivel ugye random teljesen fekete képernyő jött beakadt hanggal, aminél csak a főkapcsolóval tudtam kikapcsolni, addig a régebbinél néha befagy a kép, aztán pár másodperc múlva kicrashel a játék és a radeon softver fagyást észlelt üzenet jön, néha pedig itt is fekete képernyő vagy sima újraindulás jön.
Cseréltem a VGA tápkábelét, kipróbáltam a RAM-okat egyesével, ugyanúgy jön a hiba.
Háttértár korábban volt cserélve.
VGA driver DDU-val újrahúzva...
gondolom azért monitor/DP kábel ilyet nem okoz
Ami nem volt cserélve:
Táp, alaplap, proci
utóbbiakra nem nagyon van lehetőség most.
már tényleg nem tudom, hogy szoftveres vagy hardveres a gond -
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Adott a profilomban lévő konfiguráció. Kb 2 hete csinálta először, hogy elindítom a gépet, úgy 3-4 mp után reagálja le, hogy én megnyomtam a gombot, tehát nem azonnal kap kakaót, ezután szokásos jelenség alapjáraton elindul minden bios-ig nem jut el majd ujraindítás loop. Először kivettem a vga-t, rákötöttem az alaplapira, úgy elindult, majd visszaraktam a vga-t, és ment is. Utána stresszteszteltem a vga-t ismerősnél próbáltuk 0 baja volt. Az elmúlt 2 hétben meg nyilván folyamat játszottam, semmit nem tapasztaltam. Mai nap szintén ezt csinálta, most direkt teszteltem, bios reset/gomb kivétel sem segít, csak ha kiveszem a vga-t, és elindítom egyszer alaplapival a gépet. Szerintetek merre kéne elindulni? Alaplapi pcie foglalat, vagy táp gond? -
MiltonICG
csendes tag
válasz
MiltonICG #51580 üzenetére
Bréking nyúz, a videókártya hőcsöve lyukas volt valahol és ez okozott galibát. Szakember cserélte az egész gyári hűtést és tett rá egy három ventis Arcticot. Azóta működik rendesen. Ez csak azért érdekes, mert a hőmérséklet figyelő programok nem mutattak akkora értéket, ami már rossznak számít.
Csak gondoltam beszámolok róla, hogy ilyen is van -
válasz
Psychopeti #52648 üzenetére
Szia.
Én megpróbálnám hdd nélkül elindítani. Utána másik ram. Amúgy a windows nem tesztje semmit nem ér. Jobb ha pendriveról bootolsz ilyenkor. Memtest 386 progival.
Plusz nézd meg hogy a proci mit mutat a feladatkezelőben, mennyin pörög. -
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Az alábbi problémával küszködök egy ideje már.
Az esetek 60%-ban nem tölt be az asztal csak fekete képernyő van. Egér mozgás van, CRTL+ALT+DEL.el bejön a feladatkezelő menü de utána rögtön el is tűnik... Aztán az asztal csak kb. 5-10 perccel később tölt csak be.
Aztán a mai napon többször is kékhalált dobott be...
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Windows memória diagnosztikát lefuttattam. Először kiírta hogy hardverproblémák észlelhetők. Utána is lefuttattam még egyszer. Utána nem írt ki hibát...
Megcsináltam azt hogy alaphelyzetbe állítottam a biost. Csináltam azt hogy kiszedtem a memóriát is, a videókártyát is...
Visszatetem őket el indult a gép, asztal persze továbbra is percek múlva tölt csak be...
Lefuttattam az SFC /SCANNOW-ot is... Észelt hibát. Javította.DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Ezeket is lefuttattam...
A Win10-em naprakész állapotban van frissítésekkel mindennel együtt...
Utána is azt csinálta hogy perceken keresztül nem tölt be az asztali képernyő...
Nem tudom mit lehetne még csinálni.
Remélem ebből talán körvonalazható hogy mi lehet a gond??
Gépinfóm az adatlapomon!
Köszönöm előre is! -
Sanyi19
őstag
válasz
KROK640 #52643 üzenetére
Megkérdeztem róla a chatgpt-t
Ezt válaszolta:
A videólejátszás éppen akkor történt, amikor a rendszer összeomlott, és a képernyő tartalma a VRAM-ban (videómemóriában) „ottmaradt”.
A GPU vagy RAM összeomlása után a Windows nem tudta rendesen törölni vagy újrarajzolni a BSOD képernyőt.
A háttérkép (ebben az esetben a videó) a videómemóriában maradt, és a BSOD egyszerűen átlátszóként „fölé” került.
Ez nem jellemző, de előfordulhat ilyen hibáknál, főleg ha a hiba a RAM és a GPU között zajló adatátvitel közben történik.
Szóval, amit láttál, az egy ritka „pillanatkép” egy összeomlás közbeni állapotról, amit a legtöbben pont nem tudnak lefotózni. Lehet, hogy egy technikus vagy IT-s simán bekeretezné a képet. 😄
Ha most már stabil minden: örülj, hogy túlélted, és hogy van egy ilyen geek relikviád! -
phoenix1989
őstag
ha valakinek van ötlete ne tartsa magába
-
Directors
senior tag
-
KROK640
nagyúr
válasz
phoenix1989 #52638 üzenetére
Valószínűleg azért csinálja, hogy ne melegedjen túl. Fura, hogy a lenyomás óta csinálja csak
-
phoenix1989
őstag
Sziazstok!
Remélem jó helyen kérdezek. Olyan problémám lenne hogy volt egy áramszünet ekkor lenyomtam a hosszabbítót hogy ha visszajön az áram ne nyomja rá egyből a gépre. másnap bekapcsoltam és azóta indokolatlanul felpörög a proci hűtő. alaplap biost frissítettem ugy is régi volt , gyanakodtam a vga ra mert mikor vettem az is ezt csinálta bios frissítés azt meg oldotta annak idején. lefuttattam azon is a biost de a probléma nem szűnt meg mi lehet a gond? ha monitorozom akkor biztos nem csinálja így nem jöttem rá a hibára. nem gyakori de van hogy sima böngészés alatt csinálja van hogy játék alatt. felpörög mint amikor bekapcsolom a gépet aztán lecsendesedik. -
clydoh
csendes tag
sziasztok!
Ma vettem a gépembe 3 darab artic p12 ventin már volt benne 3 darab eddig is meg egy artic p14, ahogy beraktam összedugtam őket mind villágít, de nem pörögnek, eddig a többi gond nélkül müködött, most egyik se akar pörögni tudna valaki segíteni?
Case Fan Hub-ot vettem hozzá ha a ház régi ventijeit beledugom azok pörögnek.
Amikor a ventiket ki húzom be dugom egy pillanatra megmozdulnak. -
Cetli
tag
válasz
Csorbi #52622 üzenetére
Igen nem zártam ki a tápot, viszont volt itthon egy másik videokártya GTX1060 6GB,most tesztelem ultra beállítás mellet.Én ötletem ha a kártya hibás esetleg ? az is tudná ezt csinálni?
( vagy gyenge ( hibás) a táp - és mikor a másik kártya van benne 7600XT nagyfeszültséget nem tudja kezelni és ezért produkálja?
)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Dinasti #52629 üzenetére
Az, hogy nézni akarod, az bizony feláras lesz. Nálam legalábbis az lenne
Koby11h fórumtársnál kérdezz rá, ő esélyes lehet -
Dinasti
senior tag
Sziasztok! Ismer valaki olyan szakit innen a Prohardverről aki Borsod,Heves,Nógrád környékén vállal profi gépösszeszerelést akár az otthonában ugy hogy én is jelen legyek?
-
Directors
senior tag
válasz
Sanyi19 #52625 üzenetére
Ramteszt megvolt. Aida stressz teszt megvolt. Bios a legfrissebb. A régi 5-6 éve fent lévő win 10-nél is jelen volt a hiba miután frissítettem az alaplap bioszát. Majd újratelepítettem az egészet egy friss Win 11-re. Ugyan úgy jelen van most is a hiba.
Az egész gép ki van takarítva.
VGA-nak fent van a legújabb Drivere. A többi megpróbálom feltelepíteni. Hátha.Sanyi19
Igen, a tesztek amiket elvégeztünk nem hoztak eredményt.
Még megpróbálom a többi drivert is feltenni ha találok valamit. Ha nem hoz eredményt megnézem ha lejjebb veszem az órajelét.
A feszültségek és időzítésnél ezekre gondolsz ? [kép] [kép] -
Sanyi19
őstag
válasz
Directors #52623 üzenetére
Ezek a tesztek ezek szerint akkor nem idézik elő a hibát, de én a régebbi saját anomáliámra hagyatkozva az órajelét a RAM-nak visszavenném 1 hét próbára és 2933-ra, minden mást hagynék. Nekem afelett instabil volt a Ryzen 1600 memóriavezérlője.
Vagy gondolom két XMP profil van benne akkor átrakhatod megnézni a másikra.
Ahogy látom nincs is kompatibiltási listán. Feszültésget és időzítéseket mennyit lőtt be? CL16-18-18-38 1.35V?
-
Csorbi
addikt
válasz
Directors #52623 üzenetére
Megcsináltad már legalább a ramtesztet? Minimum pár órát (4-5) fusson, de az sem baj ha megy egész éjjel.
Érdemes felfrissíteni gyártói oldalakról a drivereket (chipset, vga, audio, lan, wifi, stb.) manuálisan, és nem a windowsra hagyatkozni ezek tekintetében.
Ugyanez vonatkozik a BIOS-ra is.
Ha egyik sem segít, akkor lehet nyomozni tovább, akár Windows szakszerű újratelepítéssel és feldriverezéssel (néha elképesztő milyen szakbarbár telepítések vannak...)
-
Cetli
tag
válasz
Csorbi #52620 üzenetére
Érdekes mert, folyamatosan keresek interneten is ott tápcsere "megoldotta" (elvileg).
De most felmentem [link] ide, és beraktam minden adatott milyen gépem van:. Estimated Wattage: 424W ez jött ki.Persze normás esetben több kell.De ma 3 óra játék után indult újra. tegnap volt hogy 10 percenként. -
Cetli
tag
válasz
cyber86 #52503 üzenetére
Szia/Sziasztok.
Ugyan ez a problémám a napokban nekem is, kivétel annyi hogy eddig Diablo4 e-ztem ott semmi gond nem volt, most megvettem a Last Epoch-ott és itt meg produkálja ugyan ezt a jelenséget. ( Medium beállításoknál, esetleg még Low ) egy pár tesztet csináltam itt egy:.
Nem tudom ez mennyire segít, de az a mérés játék alatt volt és ekkor indult újra a gép, vagy is próbált de csak fekete kép fogadott.A tápom egy EVGA 700W 80+ os.
Kicsit vissza olvastam sokan a tápra gondoltak nagy terhelés alatt?!( Másik táp nincs)
Szóval erős a gyanú hogy valamiért kevés a táp? -
Sanyi19
őstag
válasz
Directors #52615 üzenetére
Abban csak sfc/scannow futtatás után találhatsz valamit, ha javít korrupt fájlokat, de mivel ez nem oldotta meg menj ram irányba szerintem.
Esetleg futtathatsz egy TestMem 5-öt (legújabbat töltsd le 0.13.1 asszem). szűk két óra mire lefut az universal 2 beepitett profillal. Ha az kimutatja a hibázást akkor le 2933-ra.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Directors #52612 üzenetére
Olyat kell benne keresni, hogy "repairing corrupt file". Nem biztos, hogy lesz benne!
A legegyszerűbb, ha előtte leszűreted egy asztali txt fájlba.
Ehhez ezt kell lefuttatod rendszergazda cmd-ből:findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"
Utána az asztalon megjelenik egy sfcdetails, melyben szerepelni fog minden sfc által kiadott log.
-
Directors
senior tag
-
Directors
senior tag
válasz
Sanyi19 #52602 üzenetére
Minden meghajtónál 100%-ot ír a HDSentinel.
Beírtam a parancsot. Ezt dobta. Ezt hogyan vagy miként tudom elolvasni ?
Kernel32.dll fáj megvan. Viszont tovább nem tudom....
/SCANFILE=d:\windows\system32\kernel32.dll /OFFBOOTDIR=d:\ /OFFWINDIR=d:\windows /OFFLOGFILE=c:\log.txt -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged