Hirdetés
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bgombos79
tag
válasz
Askformore
üzenetére
Próbáld meg aktív USB toldó kábellal. Az segíteni fog.
Amennyiben kiveszed a toldót, akkor megy a világítás?
-
Askformore
senior tag
Sziasztok, van egy ilyen csodám, ami egyben fejhallgató állvány és USB HUB:
Na most alul van benne egy ledcsík, ami egy ideig világított, majd egyszercsak már nem, miután egy USB hosszabbítóval kötöttem rá a gépre. Utána még egyszer éltetet tudtam bele lehelni valahogy, de azóta megint nem világít. Arra gondolok, hogy valami USB energiabeállítási probléma lehet, mert anno az egyik USB-n világított a másikon meg nem. Van valakinek ötlete, hogy hol nézzek ennek utána windowson belül, vagy milyen beállítás állíthatódott el? -
RVR400
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Próbáld ki a WhoCrashed-et.
Valószínűleg RAM lesz, megpróbálhatod a modulokat külön-külön használni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
SSD nincs 2 éves, táp is kb annyi lehet.
Nem számít a pénz része, csak ilyen használatra overkillnek éreztük eddig a váltást, de ha meg kell lépni megtesszük.
De igen néztem már valami mini gépet vagy laptopot is akár.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Memtest86 a ramokat, pendrive-ról indítva, SSD a gyári tool-ja ha van, vagy sentinel. Szemrevételezni a lapot, hogy akondik milyen állapotban vannak, meg a tápnál is ha lehet.
-
parandroid
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Lap, táp, ram, proci, ssd, bármi elfáradhatott, kb nem ér annyit a gép, mint amennyi időt a debugra kéne szánni.
Nekem is volt ilyesmi gépem több is (optiplexek főleg), egyikben táp halt, másikban alaplap, donornak jók, bár én ezeket kb 10 évesen kiszórtam, pont ezek miatt. Most egy 6gen i3 fut, a többi 8-9gen, azokra érdemes váltani, nem kerülnek már ezek sem sokba, és még van bennük pár jó év.p
-
szabonagyur
félisten
válasz
shadow1901
üzenetére
1 hete ezert raktam ujra mert akkor kezdte el csinalni es arra gyanakodtam valami frissites cseszte el.
Win11-> ms.com
Netkapcsolat volt, ahogy eddig is.
Semmi driver kereso, WU tesz fel parat magatol, azt mindig is felrakta, nincs belole ujabb.
A gepen amugy tenyleg semmi sincs, ezen felul Chrome, O365, VLC.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Memtest pendriveról megy.
SSD kiküszöbölésére egy livelinux elindítása lehet megoldás. Vagy driver gondra...
1 héttel ez előtt nem volt semmi probléma? Milyen win került fel, honnan... Net kapcsolat volt telepítésnél? Drivereket te raktad fel, vagy hagytad a winre? Esetleg valami majd én megkeresem programot használtál?
(Én fel is telepíteném azt a live linuxot) -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szia.
A szokásos tesztek, ram, ssd. -
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Adott egy régebbi gép, mely a célját teljesen jól ellátja (napi 1-2 óra netezés vagy filmezés).
i5-3470, 2x4GB RAM, 128GB SSD, alaplapi VGA, Win11Valamiért kékhalált dob, mai nap többet is

A gépet 1 hete újra telepítettem, eddig jó volt, előtte is kb. ezt játszotta.
Valami tipp mit nézzek? Anyám gépe, neki a hardver még jó lenne. Vagy dobjam el az egészet és vegyek valami másikat? Hogy lehetne 1-1 hardvert kiszűrni, hogy az még jó?
-
cracky86
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Alvó állapot ki van mindenen kapcsolva, a lemez ellenőrző sem talált hibát
-
cracky86
aktív tag
Üdv! A asrock ab350 pro, 2x8gb hyperx fury, 2600x és 6600xt van a gépemben cx750 corssair táppal. Olyat produkál hogy ha nem kap terhelést akkor kikapcsolja a monitort és felpörögnek a ventik. Mi lehet a baja? Mindent ki és beraktam újra, nem poros semmi, nem melegszik silverstone raven házban van, jól szellőzik.
-
tserrof77
őstag
Akkor ritka gennyládák voltak, mert a nagykereimből az összes Asus/Gigabyte/MSI alaplap 3 év garival jön
Nem is értm, egy ipon miért nem tudja átadni a 3 évet. Ileltve tippem van, szürkeimport
Vagy "biztosra" mentek, és a raktárban álló, ugyan 3 év gyártói garos, de később 1-3-6-9-12 hónappal eladott lapok gariztatása se lehessen gond

-
Csorbi
addikt
Ha a gyártó oldalán beregisztrálod, akkor simán meglesz a 3 év is. Nyilván ebben az esetben az ASUSnál kell kezdeményezni az ügyintézést a jótállást illetően.
Esetleg itt ellenőrizhető gyári szám alapján is a jótállás ideje. Bár ez a gyártástól számolja, de regisztráció esetén elvileg a vásárlástól vagy a nagykerbe kerüléstől. -
FunPro
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Én egyebként nem tudom, hogy erre miért nem találtunk még ki valami értelmeset.
Sajnos sok nemezisem van gépszereleskor:
- Olyan kialkítású ram slot, aminek csak az egyik felébe kattan be a ram
- usb 3+-os csatlakozó. Jó múltkor le akart húzni mert útban volt, féltem hogy kiszakítok mindent a lapból, így inkább hagytam.
Hülye "billenős" vga kioldók. Volt olyan lapom, ami reteszes volt. Imádtam! Az új lapomon úgy lehet kiszedni a vga-t, hogy a slot végén le kell nyomni egy pöcköt, ami kilöka a vidkari hátulját. Frissen összerakva egy szép hangos csattanás keretében el is törtem a mechanikát (gondolom). Valaki úgy járt, hogy letört a pöcök (meleg+müanyag=törik), és nem tudta kiszedni a lapból a kártyát.Szóval, nem tudom milyen az említett alaplapon a kártyakiszedés, de meg tudom érteni, ha valakinek sikerül tönkrevernie a lapot.
-
Kígyó
senior tag
válasz
chopin42
üzenetére
Nem jött be eddig semmi, bevittem szervizbe, másik táp, másik ram, ránéztünk procira is, akármit csináltunk ugyanaz a hiba. Sárgán világít a dram led. Úgy néz ki valami az alaplapon megadta magát. Gari csak 2 év volt rá, és 2.5 éves. Ott hagytam szervizben, próbálnak rájönni még mi a gond, de jó eséllyel be kell neveznem egy új lapra. Meg persze kérdés még hogy többi alkatrész rendben van-e, mert azok még nem lettek próbálva másik gépben. Remélem ramok jók legalább, mert azok most ugye negyedmillióba fájnának..
-
chopin42
addikt
Szevasz! Tudom, próbáltad a ramot, de nekem eddig 1* volt olyan, hogy tökéletesen működő gépből kivettem a gpu-t, majd vissza, és utána nem akart elindulni. Kiderült, hogy ahogy lefektettem, minimális por kerülhetett a ramfoglalatba, és az valamiért nem tetszett neki. Ramok ki, foglalatot alaposan kifújtam, ramokat óvatosan letöröltem és pöc röff indult.
-
Csorbi
addikt
Továbbra is az asztalon összerakást javasolnám, SSD-ket is kivenném az M.2 foglalatból, mert ha elmozdul, meg tudja akasztani a gépindítást. Ellenőrizném az összes tápcsatlakozást (moduláris tápnál a táp felőli oldalt is), és ha továbbra sem jó, akkor holnap már vinném is szervizbe. Gondolom ramok az A2-B2 slotban voltak.
Egy rammal sem indul, egyik slotban sem? -
Csorbi
addikt
Ramokat ellenőrizd (ki-be). Szereld ki a lapot, egy asztalon köss rá tápot és iGPU-val próbáld meg, esetleg a CPU-t még kivenni, hátha elmozdult valamiért. Alaplapon a QLED-ek mit mutatnak? Szerelés közben nem sérülhetett a lap? Nem egyszer hallottam már megcsúszó csavarhúzóról, mert a VGA lock-hoz nem fértek hozzá máshogy.
VGA csere előtt ugye áramtalanítottad a gépet totál?
-
Kígyó
senior tag
Hali! Tökéletesen működő gépben szerettem volna kicserélni az msi 3070ti-t egy vadi új xfx 9070xt-re. Sajnos a gép nem indult el az új vga-val, így visszaraktam a régit, de akkor már azzal sem, sőt, akkor sem ha kivettem a vga-t, és integrálttal próbáltam. Ventik felpörögnek, de képet nem ad, egér és billentyűzet sem világít. Lehúztam a háttértárakat, reseteltem a bios-t(gombbal is próbáltam, meg az elemet is kivettem egy percre), de így sem ad képet. Minden csatlakozást már 5x ellenőriztem. Tudok valamit próbálni még, vagy be kell vinnem egy szervízbe? Valami ötlet, mi történt?
Konfig: Asus Rog strix z690-a Gaming Wifi, 13600k, Kingston fury beast 32gb 6000Mhz, Be Quiet Straight Power 12 1200w -
HEAHEA
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Egyelőre igen, nincs az amiket korábban tapasztaltam. Viszont visszagondolva már korábban is elő-előjöttek AMD-s driverekkel gondok, még a régi gépemnél is, a felugró hibaüzeneteknél meg böngésztem a neten mi a megoldás. Ezen legutóbbi eset után meg nem hagyott nyugodni a gondolat, ezért "zöldre" váltok. Na meg a jelenlegi kértyám PCI-E 4.0-ás ez meg már az újabb. Persze lehetnek simán itt is problémák, bármi megeshet, de az ember inkább megbánja azt amit nem tett meg, mint amit.
Tavaly BF-kor lecseréltem a monitort. Tartottam a képaránytól, milyen lehet így játszani, nem vagyok az a neten megveszem és visszaküldöm, ha nem tetszik típus. Szükséges volt meglépnem? Nem.
Jó, hogy megléptem? Igen.
Milyen így játszani? Szuper!
Vissza nem váltanék. -
vaakuum
addikt
válasz
vaakuum
üzenetére
Memtest szerint az egyik memóriamodul megdöglött. Mondjuk elgondolkodtam, hogy amikor cserélgettem a modulokat, akkor miért nem volt ez egyértelmű, de lehet ott a bios nem örült neki, hogy egyik esetben dupla modul, másikban meg egy modul, esetleg nem is rögtön az elsődleges slotban...
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Új év, új VGA. Majd kiderül hogyan teljesít.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
HEAHEA
üzenetére
BUÉK!
A korábban írt kálváriámmal kapcsolatban egy kis fejlemény. Kísérletezéseim után telepítettem a DDU-t, azzal töröltem amit tudtam, majd felraktam a VGA oldalán található régi drivert,ment is szépen. Azzal használtam egy darabig, majd jelenleg az AMD oldalán a legfrissebb driverrel megy napok óta összeomlás nélkül. Még nem tapasztaltam problémát idén.
-
Dzsee326
tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszönöm
Lenne itt még egy apróság amire felfigyeltem, ahogy tettem át a régiből a vinyót. Szóval a táp már le volt kapcsolva, de a kábel még nem volt kihúzva, az egér felvillant, a hangszóró meg pattogott (usb tápos). Úgy 10-15 másodpercenként mintha kapott volna pillanatnyi tápot. Ez mi lehet?
-
vaakuum
addikt
ryzen 5 1600 lap, MSI B350I PRO AC lap ITX, 2x4 GB patriot Viper, 550-es bitfenix táp, ryzen 580-as VGA. Bios a legutolsó alfa bios, 2019-es, azóta csak béta biosok vannak hozzá az MSI honlapján. youtube, spotify és levelezős gép.
Tegnapig semmi gond nem volt vele, egyszer csak lefagyott. Újraindítás után ment egy darabig, majd dobott egy kékhalált. Utána be sem akart bootolni, sokszor csak a cpu venti pörgött, de a boot nem futott, még a power gomb sem világított, miközben a hűtőventi pörgött. Néha elindult, beléptem biosba, gyári reset, ugyan úgy hektikus. Ha véleltlenül bebootolt a windows, pár perc után kimeredt a képernyő vagy a windows töltésbe fagyott bele és csak karikázott.
Ramokat egyesével is próbáltam, mindkét slotban is, nincs egyértelmű hiba, ugyan úgy hol bootolt, hol nem. A bootolás közben a -Boot, VGA, Dram és CPU ledeket néha végigzongorázza, néha a Dram vagy CPU folyamatosan világított és nem bootol. De ez sem egyértelmű, van, hogy adott módon három indításból háromféleképpen nem működött az este.
Ma reggel már a procihűtőt is leszedtem, procit kivettem, letakarítottam, lábakat átnéztem, kifujkáltam, talált maradék pasztával visszaraktam, de abból perpill kifogytam. Három indításból háromféleképpen halt meg, legutóbb sikeresen bebootolt, benyomtam a youtube karácsonyi zenét, hogy halljam, mikor áll meg. Míg megírtam ezt a hszt, zene szól
, de már nem akarom kitörölni a hszt.
Azt látom, a B350 lap csak második generációig eszik procit, azokat meg már max használtban lehetne csak szerezni, de erős lutri az is, ráadásul a win11 támogatottság is kérdéses. Most vagy megrotáljuk a családban a gépeket, és veszünk egy combos újat, vagy valami olcsó megoldás kellene lap-proci kombóra, ami esetleg még a win11-et is támogatná és ddr4-el elkavirnyál.
Illetve ramtesztelést mivel javasolnátok? A memtest86 jó lehet? (30 perc eltelt és még mindig fut, pedig már a feleségem is leült elé és böngészik rajta.
Most nem akarom piszkálni, kíváncsi vagyok mennyi idő után fagy le neki, de felteszem rövidesen lépni kell valamit a hardverrel. Bármilyen ötletet, javaslatot szívesen fogadok.
Köszönöm, és a BUÉK! -
Dzsee326
tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszönöm
Én csak ilyen nyomi videókat találtam ahol a sata powerig eljutott azt annyi
Még egy kérdés lenne, csak a saját megnyugtatásom érdekében. Halk kattanó hang kíséretében indul és áll le a gép, ez normális?
Illetve az alaplapon indításkor felvillan 2 diag led ami 1-2 mp után elalszik, ez manual szerint normális. Viszont kikapcsoláskor is felvillan legalábbis az egyik. Ez is oke?Vita gm 750 táp
ASRock b650m hdv m.2 lap
Ryzen 7500f proc
Sapphire 9060xt
1tb nv3 KingstonKöszönöm

-
Dzsee326
tag
Sziasztok,
Egy pötyi segítséget ha kérhetnék. Olyan 8 éve raktam össze gépet, most hekkelem az újat, a ház ventikről kérdeznék mielőtt hülyeséget teszek. Montech 903 az alany, az összes venti dupla kábelezéssel rá van dugva egy kis nyák lapra.
Erről a satás csatlakozóról kapná az áramot? Mi az a kicsi 3 érintkezős? Honnan lesz venti vezérlésem, jelen állapotában üresek az alaplapi ch fan pöckök? Van még egy 2 eres kábel is venti csatlakozóval ami szintén nem tudom mi...Thx
-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Mikor nem indult el, akkor áramtalanítottam, mindent lehúztam és utána bekapcsolt, aztán rádugtam a dolgokat. Így most egyelőre stabilan fut. Ellenkező esetben nem ad képet, de nem is bootol, látszódott, hogy az UTP kábelnél se villog a csatlakozó, tehát mintha egyáltalán nem adna kifelé áramot.
ColdMan:
Nagyon régóta ilyen, nem is szoktam soha nyomkodni direkt, csak billentyűzetről kapcsolom a gépet. Az eset után megmozgattam a gombot stb de nem az volt a ludas, én is azzal kapcsoltam be mikor a billentyűre nem reagált és azóta se indult újra egyszer se a gép, már megy órák óta. -
Vismajor01
addikt
válasz
dani0113
üzenetére
"....ki-be kapcsolta magát másodpercenként..."
"...kicsit szarakodik a bekapcsológomb érintkezése..."
"Mi lehet a probléma?"
Ebből a leírásból bármi lehet. Írod, hogy elindult de nem adott jelet a monitornak, utána h elindult de...most adott monitornak jelet v sem? Ha kikapcsolod normálisan és bekapcsolod akkor nem csinál semmit csak ha mindent lehúzol, úgy bekapcsolod (a bekapcsológombbal) és ad képet, és akkor dugod be a dolgokat és minden jó? -
Sziasztok!
Mai nap arra ébredtem, hogy a PC egyszer csak bekapcsolta magát. Kikapcsoltam, majd ismét bekapcsolt de rá 1perc múlva kikapacsolt ismét (rendesen kiírta hogy leállítás stb) utána pár másodperc múlva már csak ki-be kapcsolta magát másodpercenként. Áramtalanítottam, kiszedtem a RAM-okat kicsit megfújogattam (gép 1hete volt tisztítva), visszaraktam és úgy tűnt működik, mert ment 2 órán át.
Gondoltam tesztből kikapcsolom és újra be. Billentyűre nem reagált, pedig mindig azzal indítottam eddig mert kicsit szarakodik a bekapcsológomb érintkezése. Utána mikor bekapcsoltam nagy nehezen, elindult a gép, de nem adott jelet a monitornak és nem is töltött be semmit, csak futott alapjáraton.
Kihúztam belőle mindent, áramtalanítottam és ha utána elindult. Utána ismét teszteltem, de amikor a billentyű be volt dugva akkor ismét nem indult (PS/2 csatlakozós). Utána már úgysem indult ha mindent kihúztam, csak akkor ha megint áramtalanítottam. Jelenleg úgy működik a gép, hogy mindent kihúzva elindítottam és utólag bedugtam a megszokott dolgokat.
BIOS-ra is nyomtam azért az előbb egy default beállítást.Mi lehet a probléma? Lehet táp?
Köszönöm előre is!
-
-
zsalesz
aktív tag
Valaki tudna segíteni mit csinálok rosszul?
Vettem egy TP - Link UH700 aktív USB Hub-ot és ezzel van problémám. Üzembe helyeztem és azt vettem észre, hogy amióta ez be van kötve és tápellátással használom nem kapcsol be a gépem csak csökkentett módban, vagy csak a 4. képernyőt (szimezéshez használom) indítja el. Ha kihúzom az hub adapterét a konnektorból akkor minden rendben működik. Feltételezem ennek nem így kellene működnie, de akkor mégis mi lehet a probléma? Biosban kell valamit állítani? Egyébként a HUb működik, összesen 6db usb kábelt kezel jelenleg, de ahogy írtam is passzív módban.
Tudna valaki segíteni?
-
G@ben
addikt
válasz
mancer7151
üzenetére
Ez csak a billentyűzetes indításra hat ki vagy akár az egérre is?
-
G@ben
addikt
válasz
mancer7151
üzenetére
Az egér teljes újratelepítése törléssel megvolt. A bios frissítés nem rossz ötlet, meg fogom próbálni.
-
G@ben
addikt
Múltkor a nálunk dolgozó munkások egyik gépe lecsapta a biztosítékot, ami kihatott a gép körére is. Nem volt bekapcsolva a gép, de a hangfal bekapcsolt, ami áramlökésre utal. Azóta az egerem drivere nem jó (MX518), azaz minden indításnál a mutató beállításaiban be kell pipálnom a gyorsítást, majd újra ki, hogy rendesen működjön. Alapból nincs bepipálva, de úgy viselkedik, mintha be lenne. Újratelepítettem, de nem oldotta meg.
A másik, hogy a bios-ban disabled a billentyűzetről indítás, mégis elindul a space gombot lenyomva. Asus TUF B650M-E Wifi lap.
Hogyan lehetne ezeket helyrehozni? -
HEAHEA
aktív tag
válasz
mancer7151
üzenetére
Neked igazából nem is kell vga, az "Erőműről" futtatod a pc-t
.
Köszönöm a felajánlást, egyelőre mással próbálkozom.
Az újratelepítés óta ment minden szépen, tegnap este kiírta egymás után nem sokkal 2x, ezt az időtúllépéses dolgot (youTube-ot néztem épp), de egyébb más anomáliákat nem tapasztaltam , mint korábban.
Egyelőre az AMD szoftverében állítgatok egy-egy lépést a YT-on az időtúllépéses videóknál tanácsoltak: cashe törlést próbáltam, most a kézi beállításban a Max. frekfencia módosítást próbáltam.
Kártyában van egy RX480-asom, a korábbi konfigomat megtartottam, abból talán áthelyezhetném. -
mancer7151
aktív tag
válasz
Petihh
üzenetére
Én huszon+ év játék, intenziv modolás, optimalizálás alatt se láttam még ilyet... Hasonlót láttam elcseszett shadernél és fényeknél (volumetric, omnidirectional) de ezen megálltam. Mintha nem tudná renderelni. vagy a game maga nem szereti a kártyád (kb esélytelen lesz) vagy a vga lesz hibás. De ezt már jimpo leirta.
Max még levennék shadert post processt fényeket tükrözést és minden mást fel maxxra hadd izzadjon de ezek nélkül. Kiváncsi lennék csinálja-e.
Komolyan érdekel hogy mi lesz a vége.
-
HEAHEA
aktív tag
-
jimpo
senior tag
válasz
Petihh
üzenetére
Nála a kártya eddig nem crashelt ( nem kapott fekete képrenyőt, nem volt random kikapcsolás ) és nálam se volt eddig ezzel a nvidias kártyával baj.
A táp egyszer. Nem egy a két kártya fogyasztása, főleg ha neked tényleg minden oké.
Fali fogyasztásmérővel lehetne ellenőrizni, hogy mennyire teker a kártya. Főleg ha valami szintetikus terhelés van ráküldve....Viszont nála is jelentkezett, az a bizonyos színes foltozási probléma.....
Hőfokokkal mi a helyzet? Értelem szerűen a GPU-n lévők a lényeg.Valószínűleg GPU/Memória hiba vagy a kapcsolat ezek között nem százas a kártyán. Viszont lehetséges, hogy csak X fokot elérve ilyen. Ha "túl" van hűtve, vagy legalábbis egy adott hőfok alatt nem csinálja. Akkor a kártyán a forrasztások, forrasztási pontokon, vezetősávokban van a hiba. Ezek a kapcsolati hibák a hőtágulás miatt hol közelebb (érintkezési távolságba), hol távolabb kerülnek amikor is megszűnik a kapcsolat.
Persze ha folyton ilyen a kép akkor csak egy hozzáértő kéz segít.
-
Petihh
újonc
válasz
HEAHEA
üzenetére
parandroid ajánlására kicserlétem a videókártyat, az egyik haverommal. Most nála van az RX 5700 XT, nálam pedig egy GTX 1070-es. Fejlemények a következők eddig. Nála a kártya eddig nem crashelt ( nem kapott fekete képrenyőt, nem volt random kikapcsolás ) és nálam se volt eddig ezzel a nvidias kártyával baj. Viszont nála is jelentkezett, az a bizonyos színes foltozási probléma.....
A fotók az Ő gépéről vannak.
Haverom Specifikációi:
Alaplap: ASRock B450M Pro4-F
Processzor: AMD Ryzen 9 5900X 12 cores 24 threads
Memória: Corsair 32GB DDR4 3200MHz
Videokártya: Geforce GTX 1070 8GB ( MOST az én rx 5700 xt van bent neki )
SSD: Samsung 512GB NVME
HDD: Samsung 2TB
Tápegység: Fractal Design ION + 2 Platinum 860W 80 PLUS

-
mancer7151
aktív tag
válasz
HEAHEA
üzenetére
Ahogy írták is, másik vga-val bekéne mindenképp próbálnod. Ha megy és nem bohóc, drivereket cserélném régire (újra) tiszta telepitéssel, esetleg capelt framerate-t megnézni hogy nem fullra terhelve is csinálja-e.
Esetleg egy vga teszt könnyebbel kezdve aztán komolyabbal, nehogy lefüstöljön

-
mancer7151
aktív tag
válasz
Petihh
üzenetére
Azt a 600as tápot én ahhoz a géphez kevesellem nálad, de nagyon... Driver is lehet kényes, próbáltad régi driverrel vagy minimál telepítést? Eléggé VGA szagú a dolog.
Másik, windóz energiasémánál áttenném full teljesítményre, restart. Capelném a frameratet aktuális játék és a monitor freki alapján (nálam 75hz, 75re szoktam max, minek több, próbának akár 50 is csak hogy megy-e szépen) hogy ne hajtsa a kártyát állandóan, tudjon pihenni.
Nem porosak a deszkán a csatlakozóid? Vga csatik hátul tiszták? épek a csatik is? egy kártya/ram/akármi kivétel kifújás átnézés sosem árt. Plusz lábhoz érő vagy lógó kábel tud lazulni vagy az érintkezők mozdulnak el.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Még megvan az előző VGA-m egy RX 480-as, azzal ki tudnám próbálni.
Az a bosszantó, hogy ezeket nem midig produkálja.
A tegnapelőtti újratelepítés óta eddig csak 2x jelent meg az időtúllépési üzenet, egyéb anomáliák nélkül. Azóta böngészgettem tovább a netet és többek között találtam olyat is, hogy a képfrissítés is okozhat ilyeneket.
Volt egy monitorcserém is. Az előző egy 2560x1080, 75Hz volt.
A mostani egy 5120x1440 240Hz-es. Az AMD-nél lehetnek ilyenek: [link]
Szóval ilyenre is gyanakodok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- LG LCD és LED TV-k
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Videós, mozgóképes topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- EAFC 26
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fotók, videók mobillal
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- FOTÓS beárazás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

bocsi
Nem is értm, egy ipon miért nem tudja átadni a 3 évet. Ileltve tippem van, szürkeimport
Mondjuk nem vagyok rá büszke, hogy elfelejtettem, hogy nem kikapcsoltam a gépet, és azért nem megy, de szerencsére nem lett gond.

Jó, hogy megléptem? Igen.
Milyen így játszani? Szuper!
Vissza nem váltanék.
, de már nem akarom kitörölni a hszt.