Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- A Cherry többé nem gyárt kapcsolókat
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- ASUS ROG Ally
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
Akkor viszlát! Ez nem neked való!
Szerencsére van megoldás a kínodra.yeti tv, édesfánk tv ,antik tv ,tarr online,canal+
Nem utolsó sorban ha lesz egyszer app,a 2. , 3. stream 99% ,hogy feláras lessz.
Micsoda szemtelen banda az összes szolgáltató, még profitot akarnak termelni
Ész megáll -
_Karesz_
tag
válasz
boborján2
üzenetére
Hol írtam olyat, hogy ketelező lenne? Fölösleges többet belelátni , mint amit írtam.
Képzeld, nagyanyámnak meg nem volt baja a nyomógombos telefonnal, ő azt szerette, amire ő használta, arra tökéletes volt. Neked van okostelefonod? Na pont ennyire releváns a véleményed azzal szemben, hogy merre tart a piac, mint neki volt a telefonnal kapcsolatban.
A box totálisan fölösleges elektronikai hulladék és fölösleges áramfogyasztás annak, akinek van bármilyen modern okostévéje. Ez simán pénzbeszedés. A sima boxból/kártyából is csak az első van ingyen, a többi mind lehúzás.
-
boborján2
senior tag
Senki sem mondta, hogy ezt bárkinek is kötelezően használni/fizetni kell. Ez egy extra termék, extra árral.
Ha tv szolgáltatást rendelsz kapsz egy android boxot vagy kártyát (még).Fölösleges többet belelátni , mint ami.
Egyébként nekem nincs bajom a kötelező box megoldással.
Általában csak este érek rá tévézni és akkor is nagyrészben csak doku csatornát nézek/visszanézek. Ezt egy DVB-C + TV készülék kombóval nehézkes lenne. Boxon meg EPG-ben visszalapozok és megnézem ami érdekel. -
GreasyDollar
kezdő
Ilyet nem fogunk kapni, mert ez egy burkolt ( fizetett ) reklám,
a One adja a penyát rá, persze megszabja mi lehet benne a “teszt” ben.
Aki azt mondja nem az , az mesélje el miért szaporodtak meg a One-os cikkek a Phávvárdon..
Ezzel sincs bajom ha a cikk elején jelzik és nem a végén, mert akkor nem olvasom el. De így megint be szívtam, hogy olvasok egy jó tesztet és Ja nem az. -
cigam
titán
Jó lett volna egy összehasonlítás a régi, és a sima új vevővel. Pl. összehasonlítani a régi box-ok sebességével (mennyire gördülékeny a használata, gyorsabb, vagy lassabb?).
A cikkben nagyon ki volt domborítva a hangszóró, ami érthető, de másról nem nagyon volt szó. Pl. Mekkora előnyt jelent a +2GB RAM? Hatalmas? Semmi? Lehet nem is a hangszóró miatt érdemes kiadni a havi 2500.- bérleti díjat, hanem a plusz szolgáltatások, vagy a RAM miatt? A beépített mikrofonoknak milyen a hangminősége? Hogyan működik telefon kishangosítóként? Egy USB kamerát rádugva lehet videó hívást bonyolítani?
Ha már "teszt", ezek miért nem lettek letesztelve?Azt sem lehet tudni előre, hogy milyen gyakran frissítik, javítják a felmerült hibákat. Legalább ígéret szintjén.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
garga pista
üzenetére
Pfu ez mekkora segítség volt!
Bedugtam a koaxot a TV-be és 175 csatorna csak úgy suhan.
Remélem ez sokáig így marad. Pár hete vagyunk csak ennél a szolgáltatónál, de már a Telekomnál is rühelltem ezt a dobozos megoldást... -
Mike88
senior tag
A Direct one onlineTV-je marad, csak a műholdas szolgáltatást vette meg a One, az online szolgáltatást a Canal+ folytatja tovább. Nyilvánvaló, hogy akinek a problémája a boxok, az nem azt a szolgáltatót keresi, ahol kap boxot, amit a szekrényben tart és az appot használja csak. Biztos, hogy megvan ennek az oka, valószínűleg egyrészt jól keresnek a boxok bérbeadásából, másrészt tartanak a szolgáltatás megosztásától. Szóval hiába üldöznék akár az acc megosztást úgy, mint pl. ahogy teszi jelenleg a Netflix, az azt a helyzetet akkor sem védi ki, hogy valaki csak a vezetékes szolgáltatást használja (tipikus példa erre a szülők) és valaki meg csak az online szolgáltatást (pl. a gyermekek). Merem feltételezni ez a logika ebben, hogy nem erőltetik ezt a dolgot. Ahogy pl. a Telekom is csak mobilon engedi használni a Go szolgáltatását, még az általuk forgalmazott tableteken sem lehet sok esetben használni, nem hogy TV-n, más androidos boxon stb.
Mondjuk megjegyzem a One "mindigo" szolgáltatása az katasztrofális. Úgyhogy ha megadná a One az összes ügyfelének, akkor pedig abból lenne panasz, hogy sok esetben egy használhatatlan szar, példának okáért Tizen OS-en borzalom. Bárki kipróbálhatja egyébként, nem szükséges hozzá előfizetés, van 1-2 ingyenes csatorna, szerintem hamar rájön mindenki, hogyha online TV szolgáltatást szeretne, akkor nem ez az amit keresett. -
Kérdés, hogy mi a szart kell ezen annyit vajúdni. A Yettel már a Telenoros időkben meg tudta oldani, ahogy a Direct One is, igaz, utóbbi szintén megy a levesbe, mivel a 4iG-hez került a teljes műhold-állomány. Eközben a One annyira sem képes, hogy egyesítse a sima One TV appot a "földfelszíni" TV appal.
-
Mike88
senior tag
Minek csináljanak? Ott van erre a Yettel, a Direct one, meg (tudtommal) kicsit bonyolultabb rá előfizetni de akár a Tarr is, továbbá a sweet. Aki nem akar boxokkal bohóckodni, azok számára is vannak lehetőségek. Akit meg nem zavar egy szappantartó méretű doboz a tv alatt, felett, pláne mögött, annak meg van ez meg a Telekom. Az én TV-m is androidos a nappaliban, a vendégszobában, Tizen a szobában, mindhárom tetveslassú, 150 ezerért ennyi fér ki a gyártókból, lényeg, hogy rátudja írni, hogy okos TV.
-
Medocsabi
addikt
Ez a soundbox mire jó? A 7 éves LG tévém ezerszer jobb hangzással rendelkezik,és elérhető rajta minden app. Kinek éri meg egy 16x16 cm-es mini hangfal egy Netflix előfizu áráért? Nem értem ki a közönség. Akinek egy alsókategóriás smart tv-je van, annak fölösleges. Akinek nincs smart tv-je,az meg nem fog kiadni ezért ennyit,mert nincs pénze rá. Egyedül egy kis albérlet-szobában látom relevanciáját,ahol mondjuk 1 monitor van hangszóró nélkül. De erre piacot építeni hogy? Minek?
-
Baltazár123
őstag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Androidos app van, azt használom a tableten, mert azon nem folyik ki a szemem, mint a mobilon
néha jó meccset nézni vonaton, ilyesmi, de igazság szerint azért maradtam a one-nál mert 5800 pénzért adják az 500mbites netet és nekem ez jó ár/érték arány, nade a csavar, hogy csak tv-vel együtt adták kedvezményesen. Amit adtak hozzá boxot elő se vettem a dobozából. Az appot viszont alkalmanként használjuk.Nagyobb gond, hogy már egy második genes mi boxra se települ a onetv app, mert frissebb android kell neki. Még aliról rendeltem egy x96 tvboxot is kb 6 éve és az is mehet a kukába lassan, talán még az az amazon prime elfut rajta, de a többi stream már köhög, hogy váltsál öcsém frissebbre. A onetv app természetesen nem is látszik a play áruházban, túl régi az android verzió.
Okos tv-ken van amelyik android alapú, azokon szerintem be lehet hozni a onetv appot, persze friss android verzió kell neki.
-
zsolt501
nagyúr
Azért a DVB-C-t és a DVB-I-t ne keverd össze, teljesen más a technológia, a DVB-I inkább az IPTV rendszere, területe lenne, de még 1 TV készülékkel se találkoztam ami ezt már tudta volna.
Amúgy létezik a DVB-C2 szabvány is ami szint úgy nem terjedt még el, pedig annyira nem is friss már. -
mad823
őstag
A DVB-C egy bő húszéves szabvány. Ideje továbblépni. Ott van pl. a DVB-I, pont erre találták ki. Csak ugye idő, mire a TV gyártók és szolgáltatók átállnak. Én sem szívlelem a boxokat, de egyelőre azon tudnak egyszerűen és megbízható minőségben extra szolgáltatásokat nyújtani (a DVB-C-hez képest).
-
zsolt501
nagyúr
Nem tudom IPTV esetén mi volt az Inviteles boxokkal, de több ismerősnél is az van, óriási panaszáradat arra nem jött, az is igaz, hogy CSAK TV nézésre használták, és az hogy ezek a mostani IPTV-k mennyire lesznek tartósak és jók azt majd az idő eldönti, de még egyszer leírom, hogy sajnos az One tesz a felhasználói igényekre, de sajnos EZ nem egyedüli a hazai szolgáltatói piacon, és ez elég dühitő.
Amúgy nagyon kíváncsi leszek, hogy mikor jön el az a pillanat, hogy CSAK IPTV boxal lehet majd TV-t nézni, mert nincs efelől nincs kétségem, hogy ez hamarosan be fog következni, és fájó szívvel búcsút mondhatunk a DVB-C minimális kötöttségű szolgáltatásának. -
zsolt501
nagyúr
Ahogy a hozzászólásokat olvasom arra kellett jutnom, hogy az One nagyon nem mérte fel a piaci és a felhasználói igényeket, ez mostanában nagyon nem divat... hogy egy szolgáltató az alapján alakítsa a szolgáltatását, hogy mit is akarnak tőle. (ögyed azt amit elibéd töszünk) ez mostanában nagy divat lett, hogy mi felhasználók alkalmazkodjunk világmegváltó ötleteikhez.
-
Csabi1984
addikt
"Egyébként az meg egy tök kreténség, hogy TV-kre nincs OneTV app. Nem kellene akkor se kártya se box. Nyilván az már túl egyszerű és kényelmes lenne a usernek"
Teljesen egyetértek. Felőlem legyen box meg akármi de a TV-n használható One TV app illene. A Szolgáltatónak nem tök mindegy min használja az ember ha megvan adva egy eszköz limit?
Ha TV-n lehetne futtatni akkor a felhasználó szólna a szomszédnak gyere meccset nézni
? OneTV eszközzel ugyanezt meglehet valósítani. Tehát emögött inkább a nem foglalkozom TV appal kategória és nem pedig a kivitelezhetetlenség ténye.
-
Amivel eddig találkoztam sima STB, az lényegében a vodás box átbandelt változata volt, kegyetlen lassú szar felülettel. Érdekességképp eközben a Voda értékeltséghez tartozó holland Ziggo lényegében jobb minőségű boxot ad alapból is, ahol pl már meg tudták ugrani azt a szintet, hogy WiFi-n is megy, nem csak ethernettel, és nem valami lassú fos nevenincs SoC van benne, úgyhogy a UX is lényegesen jobb.
Úgyhogy kíváncsi lennék élőben is, hogy ahhoz képest ez milyen.Egyébként az meg egy tök kreténség, hogy TV-kre nincs OneTV app. Nem kellene akkor se kártya se box. Nyilván az már túl egyszerű és kényelmes lenne a usernek.
-
GreasyDollar
kezdő
Amúgy azt hogy ez egy fizetett PR cikk nem az írás elején kellene jelezni?
Hiányolom a konkurens termékekkel az összehasonlítást…… -
KenGuruL
csendes tag
Telekom boxot kvázi pont fordítva használom. Az egy BT hangfalra küldi ki a hangot.
-
Csabi1984
addikt
Talán készül róla videó

Arra lennék kíváncsi, hogy van-e képernyőkímélő benne? Mert édesanyám szeret késő este felvételeket nézni amin bealszik idővel.
Jó lenne olyan fejlesztés a jelenlegi onetv eszközre is, hogy bizonyos idő után visszaváltson élő adásra és ne a felvétel kezelő oldalon álló képet mutatva álljon. -
mQWeXgsf
aktív tag
Kit érdekel, hogy milyen eszköz adja a fosul tömörített 4-5 Mbit\s-es fullHD-t....
-
kilua
senior tag
Azt sokan nem szeretik mert túl sok kábel. Különben nekem is jó ár érték arányú (ólcsó) kínai 4.1es ultimea apollo S40 van, kb 50 ezer forint körül már jó minőségű nagy hangfalak ami ég és föld különbség a tvbe épített csipogókhoz képest. De szerintem minden ilyen kis dobozhoz képest is. Igaz Dolby Atmost nem tud maximum feldolgozni de az úgyis csak átverés ezeknél a kis dobozoknál. Akinek az kell 70 ezertől van, de inkább jó minőségű sztereó mélynyomóval mint gagyi "atmos" ami szerintem minden lesz csak térhatású nem.
-
Nem látom értelmét, és a havi díj az igen csak drága.
-
laed
aktív tag
Biztos lesz majd piaca.
De szerintem többet ér, ha 1 éven át félretesszük az árát, és veszünk valami normálisabb hangfalat, vagy esetleg 1 mélynyomót. -
Patrec
csendes tag
Nálunk októberben volt a váltás one-ra, 3 tv-nk van otthon eddig a digis routerből ment a koax az összesbe, mondta a szerelő, hogy ha akarjuk akkor maradhat ez is, ugyanúgy működik tovább minden dolog nélkül, még kártya sem kell hozzá a TV-ben, az STB-ket itt hagyja, mert itt kell hagynia, de működik továbbra is a régi megoldással, legalábbis egy jó darabig még biztos, azt mondta. Persze ennek a feltétele, hogy jófej szerelő jöjjön ki, aki nem akarja minden áron bekötni a boxokat. (Én bekötettem, ha már előre kihúztam mindenhova az ethernetet, mert ugye az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy kötelező lesz...)
-
Tuto
aktív tag
Én még keresem a létjogosultságát ennek a OneTv Boxnak. Egy sima STB-nál igazán abban több hogy megszólaltatható, ezért egyértelmű nagyobb monitor mellé szánték, hogy legyen belőle TV adott esetben :-)
-
Osy13
csendes tag
válasz
nylontacsko
üzenetére
Ez egyértelmű mert gagyi OTT szerint megy a stream mint a yettelnél nem olyan multicastos mint a Telekomnál, nyílván vannak akiknek ez is elég ugy mint a Yetteles de ezért nem adnék pénzt inkább fizetek egy drágább külföldi sport platformért ahol minőséget kapok.
-
nylontacsko
senior tag
Idézem a One ügyintézőjét az üsz-ról:
- Egyelőre felejtsd el. Nekem is ez van otthon (mert muszáj) Sajnálom, hogy lecseréltem a korábbi boxomat.
-
garga pista
őstag
Van, a One topikban ki volt-van tárgyalva.
Kérsz CI+ modult a tv-be és nem kell box, az dekódolja a csatornákat. Egyenlőre még ugye a 90% jön modul, kódolás nélkül, de hosszabb távon kódolni fogják elvileg, és csak annyi tv-n tudod majd nézni, amennyire (max 3 db) előfizettél. -
Meridian
senior tag
kellene a tökömnek egy ilyen plusz porfogó! A TV távirányítója mellé mégegy ilyen táviránytó? MINEK????
Telekomra emiatt nem fogok sosem visszamenni, mert erőltetik a IPTV-t, amihez box-olgatnak is. De egyébként meg a TV-m is tudja mindezt. -
zooly
aktív tag
Egyedul a Yettel TV ami szinte minden eszkozon elerheto (Android, iOS, Android/Google TV, Tizen, WebOS, stb.), ezert is tertam at ra. Vannak mondjuk neha akadasok a streamben, de inkabb az mint a csomo kulonfele box es elofizetes.
-
Tschubi
tag
(Sajnos digisként most kell váltanom one-ra. Nem egyszerű.
)
Köszönöm a tesztet! Kérdésem, hogy a havi díjat meddig kell fizetni? Amíg világ a világ? Úgy drágának tűnik. Illetve meglehet-e venni a készüléket?
További kérdésem, hogy van-e valamilyen korlát, hogy milyen TV-khez lehet használni? -
_Karesz_
tag
Jaj istenem, dejó, hogy otthagytam a francba ezeket a bohócokat. Ez megint csak egy óriási pénzbeszedés jó vastagon bekenve parasztvakítással.
Miért nem képesek csinálni egy tv-re telepíthető alkalmazást, hogy a mai világban ne kelljen ilyen boxokkal bohóckodni?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R9 3900X 32GB DDR4 500GB SSD RX 7800XT 16GB Corsair 4000D Cooler Master 750W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ész megáll
? OneTV eszközzel ugyanezt meglehet valósítani.
)