- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"

Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Újbuda Fehérvári úti Lidl-ben van pár motoros motyó. Olcsó és drágább, okosabb töltő, bikázó powerbank, aláöltöző alsó, felső, vesemelegítő, maszk, takaróponyva, stb.
-
fradi81
veterán
Csak amiatt hogy ha nem lenne jó a méret, még nem kellett visszaküldenem semmit oda, azt a részét az allegronak nem ismerem. De a környéken nem lehet kapni amit kinéztem, így is úgy is rendelni kéne, árban még úgy is megérné ha vissza kéne küldeni. 117.000-92.000Ft
-
kcsa
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Most már második éve veszek mindenfélét Allegroról, pont ugyanolyan marketplace mint a többi, talán a hamisítványokból vannak kevesebb (khmemagkhm). Sisakot úgysem hamisít senki, szóval ha méret és belső forma jó, miért ne? Na de hogy mi a jó, az úgyis csak személyes vásárlásnál tud kiderülni

-
DigitXT
félisten
válasz
fradi81
üzenetére
Amennyire tudom (most kerestem rá, eddig egy kő alatt éltem), ez is csak egy piactér.
Magyarán ha megbízható eladót találsz rajta és minőségi terméket (amit bukó estén ugye előre felpróbáltál egy helyi motoros boltban), akkor esetleg... Random bukót, próba nélkül, kizárt. Annyira nem lehet olcsó: egyszer kellene védenie, és nem véd, már nem érte meg... (De amíg nincs rá élesben szükség, kikergethet a világból, ha nem jó méret, gagyi cucc.
)Ui: jó a baklava is, csak legyen rajta megfelelő kivágás. Esetleg legyen diétás verzióban.
-
fradi81
veterán
Igen látom már most baklava a jó kereső szó

Mernétek allegróról bukót venni?
-
fradi81
veterán
Csak én nem találok teljesen kivágott arcmaszkot? Mindenhol csak a szem résznél van kivágva, nem a teljes arcnál. Vagy varrónővel kell csináltatni?

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bytesizelife
üzenetére
Ma mentem egy rövidke karikát (174 km) ebben a pocsék, hűvös, borús időben - direkt azért, hogy teszteljem a cuccost. Nagyon jó: hangos, érthető a navigáció és a telefonhívás is rendben volt mindkét irányban (engem is jól értettek, menet közben). A távvezérlőjét fölösleges magammal cipelni, én csak sima BT telefon-kihangosítóként fogom használni, nem intercomként.
Más: megtaláltam a tökéletes deréktámaszt is: az utasülésre gumipókozott szövet táskám a legjobb helyen van, puha, de mégis jól megtámasztja a derekamat, "csopperes" üléspózban.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Én elvileg a hívó nevét (ha ismerem persze) látni fogom a motoron a kis navigációs (vezeték nélküli AA) tableten. Annak viszont hangszórója nincs.
Jó lesz ez, érzem!Ebben a gyakorlatilag a csopperes szomszédtól ajándékba kapott (utólag adtam érte motoros cuccokat, nem maradtam teljesen adósa), nyitott sisakban ott van a kiépített fiók ennek a kihangosítónak, csak bele kell pattintani. 2 db mikrofon és 2 db hangszóró is gyárilag van telepítve a vezetékezéssel együtt. Eddig az ára miatt fel sem merült bennem, hogy vegyek ilyet. De topiktárs segítségével így lett egy használt, a gyári ár harmadáért. Ennyit rá bírtam szánni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Anno a Passatba vettem patriot kihangosítót, az is németül jött. Engem annyira nem zavart, inkább az, hogy a firmware-t nem tudtam frissíteni.
Fel kellett volna másolni a készülékre számítógépről USB-n keresztül a szükséges fájlokat, de az elérhető verzió méretéhez nem volt elegendő tárhely.
Mindegy, a hívás fogadására, bontására megvolt a zöld, piros gomb, bekapcsolásra a tolókapcsoló, más meg annyira nem kellett vezetés közben.
Persze mindegy lett volna, hogy milyen nyelvű, egy Nagy György-öt úgysem ért meg.
Régen, a Nokia 3330-as telefonomon lehetett névjegyekhez hangparancsot rögzíteni. Nem értem, ezt a funkciót miért nem teszik be a mostani telefonokba? Szerencsétlen értelmez valamilyen nyelven parancsokat, de a magyar tulajdonnevekkel meggyűlik a baja. Én biztosan venném a fáradtságot és azt a néhány tucat sűrűn tárcsázott névjegyet felolvasnám neki.Az is siralmas volt, mikor a kihangosító bemondta a hívó nevét, ami a névjegyhez be volt írva.
A sisakra egy Ejeas Q8 beszélőt vettem. Automatikus fogadás van beállítva, 2. csörgésre veszi fel, de meg sem próbálja bemondani a hívót, a telefon meg zsebben, táskában...
A hívó persze köszön, de bemutatkozás nélkül mondja is a magáét.
-Lassabban, kezdjük az elején! Kivel beszélek, csak mert épp motoron ülök...
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Google keresés alapján a SCHUBERTH Device Manager applikációval rácsatlakozva tudsz nyelvet állítani rajta.
Nem néztem meg a videót, irodában vagyok, de egy próbát megér.Szerk: egész biztos vagyok benne, hogy a hardver ugyanaz, csak a firmware lehet eltérő, azt viszont át lehet írni, hogy ha a gyártó támogatja.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bytesizelife
üzenetére
Na, ma meghozta a postás a vackomat. Hibátlan, bár a tápcsati aljzata (micro-USB) kicsit viseltes, de hibátlanul tölt, nem kontakthibás. Egy órát szívtam vele, mire működésre sikerült bírnom a telómmal. Ez a fos csak németül beszél és németül várja a hangutasításokat a beállításokhoz. Hogy rohadna meg...
(Én meg annyit tudok németül, hogy "Bitte zwei bier, und zwei bier und zwei bier!" Ezt meg ő nem érti...) 
- Szóval megy a navi, megy a Tidal telóról, sőt még egy FM-rádió is van magában a készülékben. De ez utóbbi hitvány, csak a helyi rádiót volt képes befogni. Ez a dög bemondja németül az éppen vett adó frekvenciáját!
- A menüjében való navigálás gombokkal reménytelenül nehézkes (tanulni kell), mindent hangutasításokkal szeretne megoldani.
- Nincs nyelvválasztási lehetőség, német nyelvterületre németül, mindenhova máshova angolul beszélő készüléket küld a Sena.
- Van egy telefonos app, amiben azért pár beállítást (immár angolul) el lehet végezni, de sajnos nem mindent.
- Egyelőre tetszik, igen hasznosnak tűnik túrázásokhoz.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
A 15 literes tankot, meg a terepképes gumikat irigylem róla. A hátsó futóműve sem lehet rossz: az egy karos, központi rugós felfüggesztés miatt könnyű lehet hátul kereket / gumit cserélni, nem kell hozzá szétbontani az egész gépet.
Viszont 22 kilóval nehezebb az NMAX-nál, és szerintem túlzott az ülésmagassága is.
#29810kcsa: Az új (2025-ös modellévű) NMAX is ugyanilyen túlcsicsázott szemből, mint ez. Engem nem zavar.
-
DigitXT
félisten
válasz
fradi81
üzenetére
Sajnos nem volt még alkalmam, de a márka ismerős, 1 évig hajtottam egy SYM VS 150-et, 2009-2010 között, teljesen korrekt masina volt.
Ennek a "tereprobogónak" a paraméterei nagyon tetszetősek: ABS/TCS + végre a kedvező fogyasztás ellenére is jó nagy tankja van, tehát ingázásnál csak ritkán kell tankolni (vagy hosszú távot lehet vele menni egy tankkal).Ui: csongi egész biztos, hogy bele fog kötni a kerékméretébe, mert relatíve kicsi, de mivel a Madison is pontosan ugyanekkora papucsokon szaladgál, nekem nincs azzal se bajom.
Egy dolog nem derül ki, hogy mitől "terep". Rugózatlan tömege ennek is nagy, mert robogó. -
fradi81
veterán
Próbált már valaki ilyesmi 'tereprobogót'? Nem tudom kényelmesebb-e mint a többi 125-ös ezeken a csodás töredezett utakon.
-
DigitXT
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
200e km van benne
Van rá sansz, mivel 5 évesen praktikusan nulla kilométeresen jött, ami tudjuk, hogy kamu. Szóval fogalmazzunk úgy, hogy tekintve, hogy idestova 17 éve Magyarországon fut, mely időszak jó részében már digitálisan rögzítésre kerültek a futásteljesítmény adatok, biztos van benne már legalább 50000 km.
Nem a tárcsából akartam megbecsülni a korát.
Csupán a laikus szememnek az tűnt fel, hogy AZ kegyetlenül vállas.
Többire meg csak pislogtam, mert még benne van a csomagtartó világítás is, és egy olyan bélés a karbipúp fölött, amit még életemben nem láttam.
Szóval ránézésre nekem egyben van. 
A 370K viszont kifejezetten olcsó, főleg, ha üzemképes.
(Szopóroller gyanúsan konyul lefelé a futásteljesítmény mutatója, de legalább nem cserélt gazdát három havonta.
)(Végül az olyanokba bele se menjünk, hogy az enyémen már szanaszét van szakadva az üléshuzat, szóval nem csak használhatóságban, de esztétikailag is erősen kotla hatású.)
Bogyó bá': csöves cuccokat tervezek, építek, hallgatok
Hát, a Madisonom is eléggé "csöves", csak ezzel a kipuval már nem szól annyira jól.
De "kiállása" az van! Mad Max megirigyelné a sok szart, amit ráaggattam az évek során. -
yodamastah
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
nyáron cseréltem az összes féktárcsát tmaxon (45 ezernél) mert a racing fékbetét szét zabálta a tárcsákat. Szóval a tárcsából nehéz bármi közvetkeztetés levonni

Az is lehet ez az 5. féktárcsa rajta és 200e km van benne

370e ft mondjuk nem sok ha működőképes, kb ennyit költöttem a tmax-ra 2025ben

-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Életemben szerintem 2x borítottam fel a Madisont (egyszer közúton, egyszer a kertben), mivel nagyon alacsonyan van a súlypontja, hiába 178 kg, nagyon "felemelni" nem kellett. Természetesen megértem, ha túl nehéz. Valóban nem bicikli. Csak amikor már megy.

Lehet többre mennél vele, mint a villanyosítással...
De abban mi az élvezet?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Az első Safety tréningen az első 2 óra kb csak a motor tolásáról szólt. 12-15 méter előre, ugyanennyi hátra. Persze szerelésben. A nyári bőrkesztyű is átázott.
Igen, ha a felszállás is nehézkes, akkor az sem megoldás, hogy az udvaron lábon megy. Bár lehet, kitaláltam volna, hogy 1-es, alapjárat, csúsztatott kuplung kombóval hogy tudok mellette sétálni. Esetleg a jetski-ken is megszokott köldökzsinóros gyűjtásmegszakító beépítésével szavatoltam volna, hogy probléma esetén olyan messzire azért ne tudjon elmenni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem meg a GS500-zal a legnagyobb problémám (azon kívül persze hogy a porckorongsérvem jóvoltából párszor felszálláskor becsípődött a derekam és egyszerűen magamra borítottam a motort
) az volt, hogy rossz derékkal, nagyon rossz fizikai állapotommal (krónikus szívbetegség következménye) már alig bírtam a ház mögül elő ásni és kanyargós keskeny járdámon kitolni az utcáig. Egy ugyanolyan súlyú robeszt sem bírtam volna akkor....
Pircsivel még elbírok! 
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
70 kilós robogóról ültem át egy 170 kilósra. Már észre sem veszem a súlyát, pedig eleinte tanulni kellett azt is, hogy teszem fel középsztenderre. A réginél csak ráléptem a középsztenderre és fel is ugrott, most már az új is.
Kocsik közt ha 1 méter hely van, lábletétel nélkül csorgok előre, pedig a tárolóajtó is csak 94 cm nyílásméretű. Ma is volt több olyan motoros, aki a forgalomban előreengedett, mert ellentétben velük én mertem menni. Mondjuk, ezt a szűk szlalomot csak álló kocsik közt játszom be, mozgó autók közt 30 fölött már egyáltalán nem, annyit nem ér nekem sem. Más meg "ott él igazán". -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Lehet többre mennél vele, mint a villanyosítással.....

Mi a fenéért 190 kiló egy ilyen cucc?
Többek között ezért sem merült fel bennem egy használt (újat abból nem tudtam volna megfizetni) 250-400-as robogó vásárlása annak idején. Pedig a menetteljesítményüket azt bírtam volna... -
DigitXT
félisten
Meglepően szép állapotban van. Jó, a féktárcsa olyan vállas, hogy csak, de amúgy!

Ránézésre sokkal szebb, mint az enyém, pláne, hogy az most szét van borítva megint.Szerk: mielőtt felmerül, természetesen olasz import.
De az, hogy azóta egy tulaj... -
Debilon
addikt
válasz
Debilon
üzenetére
kérdezősködtem korábban Kymco Skycity 125 és Keeway Vieste 125-el kapcsolatban esetleges tapasztalatokról
nos, tegnap hazahoztam egy Morbidelli SC125 LX robogót, hazáig a közel 80 km-en jól ment, bár 60-70 közötti tempó volt a bejáratás miatt. az első 500 km-nél lesz olajcsere onnantól majd kicsit máshogy vezethetem :)
szerintem be fog válni, az átlagos úthibákkal elég jól megbírkózott a 85 kg súlyommal, amire kell arra a menetteljesítmény is jónak tűnik így is, amikor még óvatoskodni kell
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bytesizelife
üzenetére
Igen, ez való az M1-be és az M1pro-ba. (Nekem az utóbbi van). A Sena gyártotta. A sisak teljesen elő van rá készítve, 2 mikrofon és 2 hangszóró gyárilag be van építve. Köszi a tippet, segítséget, remélem megkapom és beválik. Váratlan kiadás, de ezt nem tudtam kihagyni.

Sima deviza átutalást indítottak OTP mobil bankból.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Nem közvetlenül. Engem jobban aggaszt, hogy mit csinálok, ha a szabályosan parkoló motoromat egy szabályosan parkoló autóra borítva egy fogalmatlan barom parkolási kísérlete közben.
-
Grillo
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Vagy ha csinálnak, a nagy részükben autó állna. Mint most.
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Kicsit félek az új KRESZ-től, amikor majd
14 éve félhetnél tőle.
Roller topikban rendszeres mantra, hogy amikor majd kijön, akkor ez, meg az lesz. Csak már évek óta nem akarózik kijönni... Mondjuk amilyen összecsapott szart hoztak össze, inkább ne is. Kedvencem, hogy az SMKP-t átneveznék robogónak... 
Gondolom itt nem kell senkinek magyarázgatni, hogy mondjuk egy Simson S51 miért nem robogó. Vagy a Madison miért nem SMKP. Ezek annyira fogalmatlanok, hogy kevernék.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Megoldottam a dolgot - kíváncsi leszek átbaszott-e a fickó.... (Google-fordítóval beszélgettünk pár mondatot.)

A 65 Euro vételárhoz 15 Euro DHL-szállítási költséget kért még a magyarországi szállításért. Bankkártyával nem tudtam valamiért fizetni, banki deviza-átutalást csináltam közvetlenül az ő bankszámlájára, elvileg 1-2 nap múlva kapja meg és adja fel a csomagot. Összesen 35k HUF-ba fájt az eksön - remélem kapok is cserébe valamit.

Nagyon hiányzott ez a bigyó, unalmas hosszú alföldi utakon szívesen hallgatnék zenét a telóról, na meg a navit is. Csak be kell pattintani a sisak hátuljába a számára kiképzett fiókba, a műanyag fedél helyére.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ne aggódj, a nagy dögök még engem is toltak a 300-assal. Persze inkább a falvakban, de akkor is zavaró volt. Két falu közt tudtam távolságot nyerni a kanyargós, erdős részeken is, meg szerencsére az emelkedőkön is.
De sokat mentem 50-essel, tudom, milyen érzés forgalmi akadálynak lenni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Saját tapasztalat: egyáltalán nem vészes lassú 125-össel messzire menni túrázni - ha teljesen egyedül vagy. Nem kell senki után "kapaszkodni", mindig annyival mégy, amennyivel kényelmes, amennyivel éppen szeretnél. Csak autópályán ne akarj vele menni - ott biztosan megölnek....
Kicsit félek az új KRESZ-től, amikor majd a teherautók mindenhol 90-nel mehetnek majd. Akkor bajban leszek, a nagy dögök is kerülgetni fognak....
-
kcsa
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Ilyen 125-ös beteg arcról én is tudok, bérelt egy 125-ös robogót és elment Bulgáriába nyaralni (és vissza
) -
yodamastah
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nem unjuk nyugi
Próbálok én is összerakni idén több ilyen túrát asszonyal. (két motorral) Idén már toltunk egyet. Sajna kevés a jól motorozahtó út itthon, nagyon messzire meg nem akarom vinni, nem bír ki 300km-nál többet R6on egy nap 
Úgy 15 éve találkoztam egy sráccal, 125ös robesszal bejárta európát keresztül kasul. Két személlyel
70ezer km volt az 5 éves robogóban. Toljad nyugodtan nmax-al ha jól érzed magad rajta 
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bytesizelife
üzenetére
De, annyit adnék érte.
Regisztrálni ugyan engedett az oldal, de magyar szállítási címet megadni már nem.
Az irányítószámot sem fogadja el. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Összehozhatunk valamit a nyáron - de én csak 80-90-nel tudok vánszorogni....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Volt egy filléres Aldi-s a régi motorhoz, a régi Caberg Duke bukómhoz, de - értelemszerűen, mivel csak egyedül motorozok - kizárólag a Wayteq navi kihangosításához használtam (volna). De arra sem vált be: fél óránként szó szerint lefagyott tőle a Wayteq - meg kellett állni, resetelni.
A mostani sisakban (Shuberth M1 Pro) gyárilag benne van a mikrofon meg a két hangszóró gyárilag, de majd' 100 ezer pénz lenne hozzá az elektronika, annyit nekem nem ér. Így csak pár percenként ránézek a tabletre. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Grillo
üzenetére
De, brutális szél volt - rohadtul el is fáradtam a végére. Csak az ülés alatt vittem a lomjaimat (fotóstáska, szerszámkészlet, esőruha és pár fél literes ivóvíz), más nem volt nálam - az ebédet is a zirci MOL-kúton oldottam meg (csípős hotdog meg egy presszókávé). Kikapcsolódni, kicsit feltöltődni mentem, nem magamat szívatni - a full pakkost majd egy rövidebb úton, kellemesebb időjárásban akarom kipróbálni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Pár kép tegnapról - ha még nem unjátok.
(Ha unjátok, akkor is....
)

-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bytesizelife
üzenetére
Nehéz volt már neki, szenvedett vele. Legalábbis azt mondta többször is.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
csongi
üzenetére
Hát ez az...
Egyszer már majdnem beiratkoztam, de nem. Most meg, khm. Nem azért, ha nagyon akarom, akkor kiköhögöm (részletfizetéssel), de ahhoz nagyon akarni kéne. 
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Mert a főtengely helyére menne a motor, minden más marad. Szerintem még a kuplung is (legalábbis első körben, ha mégsem, akkor lehegesztem), mivel a villanymotor nyomatéka ugyan megvan nulláról is, viszont olyankor a hatásfoka a béka segge alatt van, tehát pont ilyenkor lehet a legjobban megfőzni. Nem terveztem futómű építését. Ez ilyen plug & play. Az a problémám, hogy a pici motor nem biztos, hogy fog olyan fordulaton pörögni, hogy a variátor normálisan tudjon dolgozni. Nyilván, amikor nagypapis volt, és 5500-on váltott, az elérhető(bb) még ennél a kis vacaknál is, de a 7000-hez már erősen kelleni fog a nagyfesz.
Szerk: és még akkor sem biztos.
Őrült ötlet, tudom, volt már pár ilyen a múltban is.
De előbb vizsgázzon le szépen benzinnel, csak össze kéne raknom neki az új kábelezést... (Nem járja, hogy lámpa kapcsolására olyat esik a fesz, hogy újraindul a benzinszintmérő.)Szerk2: a miheztartás végett a nyomatékcsúcs volt anno 5500 körül, konkrétan 34 Nm.
Elvileg a pici motor is tud 45 Nm-t, idáig biztató, a csúcsteljesítmény, és a hűtés kérdéses. -
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Elvileg jó idő lesz. Én betöltöm a 43-at. Faterom meg Olaszfaluból származik, Zirc mellől. Minden egyben van... Kivéve szerencsétlen Madison, mert télen leálltam a szereléssel.

De már megrendeltem egy kis villanymotort Kínából, mert bizisten csinálok egy villanyos blokkot, CVT-vel. Lehet, gyengébb lesz, mint a benzines, de poénból csak ki kell próbálni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Azon agyalok éppen, hogy holnap menni kellene egy ilyet, persze fölös cuccok nélkül. Elvileg nem lesz hideg sem, csak reggel....

-
Grillo
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy a zsákot fújja el a szél, hanem ha belekap, akkor a robogó stabilitása csökken. De ki kell próbálni, lehet semmi ilyen nem lesz ennél a sebességnél, meg nem viharban mész túrázni.
Nekem a Scarabeon az oldaldobozok nagyon jók, már csak a motort kéne rendberakni. Talán most lesz rá lehetőségem, ha tálok normális szakit. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Amíg lehet, addig a hátsó doboz elé pakolnék, mint fölé. Előrébb lenne a súlypont és alacsonyabban, nameg kisebb lenne a vitorla is.
Bergen hátizsákom 80 literes, két oldalára cipzárral, csattal 1-1 20 literes rekeszt lehet még felrakni. Szóval lehet, inkább néznék egy táskajavításban szakit és összegyógyítanám a két táskát, esetleg pántos-csatos megoldással a kapaszkodóhoz, vagy az üléshez húznám gumipók helyett. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Én meg egy idős holland hölgy, Gerdien B. kisrobogós videóira vagyok rákattanva teljesen.
Pár éve még egy "dögnehéz" Honda Forza 125-tel kezdte, kempingezéssel, de sajnos beteg lett így egyre könnyebb gépekre és szállodára váltott. Jött az NMAX 155 majd amikor már azzal is gondjai voltak, akkor a Suzuki Adress 110. De minden évben becsületesen végig tolja az Alpok valamelyik részét, általában 10 nap alatt - a mai napig. Végig videózik, még drónnal is.
#29752DigitXT: Erre nem lehet felszerelni, nem véletlen hogy a kínaiak sem gyártanak hozzá ilyesmit.
A szövet oldaltáskáimat anno rápróbáltam, de a kudarc után inkább oda ajándékoztam őket a GS-sel. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Grillo
üzenetére
Nem tudom . de a szokásos 80-85-ös tempómnál nem kellene veszélyesnek lenni.
A 3 heveder atomstabilan fogja.A hátsó ülésen már "laknak" mint írtam, de ahhoz stabilan nem nagyon lehet semmit sem rögzíteni pláne úgy, hogy minden megálláskor nyitogatom a fotós cucc miatt.
-
-
DigitXT
félisten
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem maradt senki aki lebeszélne a hülyeségeimről - így erősen készülök a nyári, több napos, akár egyhetes sátorozós (kempingezős) túráimra.

Frissen vett egyszemélyes , ultra könnyű sátram is megérkezett, és egy polifoammal, egy felfújható párnával és egy 20 éves, összecsukható 3 lábú kemping székkel együtt békésen elférnek a vízhatlan 30 literes zsákomban a doboz tetején (ezért kellett a csomagtartó rács). Ez a pakk 3,5 kg kompletten.
A túradobozban kényelmesen (?) elfér egy heti ruházatom, a komplett konyha (gázpalackkal, tűzhellyel, egyszemélyes kotyogós kávéfőzővel együtt), a hálózsákom és az egyéb szükséges dolgaim. Így csurig pakolva 10,5 kg.

Az ülésen lévő vízhatlan vászon táskámban az esőruhán és a két guriga klotyópapíron kívül 4 db fél literes ásványvizes palack. Mindenestől 3 kg.
Az ülés alatti csomagtérben a fotós-videós cuccom, a szerszámok és a lezáró ABUS lakat, tárcsafékzár. Ha a fotós cuccot kiveszem, akkor helyére pont bemegy a nyitott Schuberth bukó. Ez mindenestől 4 kg - tehát összesen 21 kg csomag lesz nálam..
Ki van ez találva, kérem!
(A felső zsákot leszámítva többivel már motoroztam a nyáron Horvátországban, és semennyire sem zavart.)

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Nálunk a kert gondozása és a 110 éves vályog parasztház folyamatos karbantartása (vakolás és ablakcserék, fürdőszoba csempézés stb. is) volt az én feladatom, a lakáson belüli házimunka a feleségemé. Ki voltam kímélve, na!
De hogy ON is legyen. Az ígért pár kép a mai Kalocsa-Dombóvár-Abaliget-Orfű-Pécs-Kalocsa kanyarról, idén összesen már 450 km-nél tartok:

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Volt szűk 4 hónapom lelkileg "felkészülni" az elkerülhetetlen tragédiára (azóta tudtam/tudtuk hogy ez hamarosan be fog következni). 62 éves fejjel tanultam meg mosni, főzni, takarítani; ellátni, ápolni előbb a beteg feleségemet, és természetesen magamat is. Már súlyos betegen is sokat segített nekem tanulni, nem lehetek elég hálás érte neki.
Nem adhatom fel és nem is akarom feladni - bár a kötél nekem is eszembe jutott párszor mint "legkönnyebb megoldás".
Sajnos nálunk gyerek nincs, tényleg egy szál magam maradtam.... ... és qrva x@r egyedül. (Két befogadott kóbor macskám van, slussz.)Ma is elmentem motorozni - és még élveztem is. Mindjárt letöltöm a képeket, és megosztom itt - ha nem baj.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Múlt héten gondoltam bele, hogy amelyik nagyszülőm nem rákban halt meg (akiket Anyám a szomszéd szobában ápolt), az felakasztotta magát. Nagymamámat Apám végta le a csillárról fél évvel azután, hogy Nagyapámat temettük.
Igenis irigyellek, mert őszintén szólva el sem tudom képzelni, mivel motiválnám magam a helyedben.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Hidd el, hogy az elmúlt 4-5 hónap (mióta tudom, hogy feleségem sorsa végleg megpecsételődött) maga a pokol volt számomra is. Az őrület és a teljes kétségbeesés töltötte ki minden napomat és éjszakámat. Végülis 40 évet töltöttünk el kettesben, úgy hogy mindig csak egymásra számíthattunk, na!
Ebben az őrületben a motorkával eltöltött egy-két órák, a vele való bíbelődés jelentettek csak némi pillanatnyi "kikapcsolódást". Ha ez sem lett volna, talán már felkötöttem volna magamat a padláson.
Próbálok "talpra állni", "túlélni", és ebben óriási segítség, hogy végre az időjárás lehetővé teszi hogy kimozduljak egy kicsit itthonról, motorozgathassak. Ma is menni akarok valamerre, nekem nagyon sokat segít abban, hogy a gondolataimat legalább egy kis időre másfelé terelgessem. Nincs miért irigyelni....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Grillo
üzenetére
Hát bajom nekem is van ezer (feleségem 3 hete halt meg súlyos betegségben, megözvegyültem, teljesen egyedül maradtam, senkim sem maradt....
), most ez a kis motorozgatás jelenti azt, hogy ne golyózzak be teljesen egyedül itthon a négy fal között...Bocs mindenkinek a keserű OFF-ért....

-
Bogyó bá'
nagyúr
Ma bő 140 km jött össze. Rengeteg motoros még az alsóbbrendű utakon is - itt a tavasz!
A kínai ülés (deréktámasz nélkül) nagyon jó, a derekam viszont továbbra is x@r...

-
DigitXT
félisten
válasz
Grillo
üzenetére
Meg mondjuk kérdés, hogy milyen erővel ér le: sokkal valószínűbb, hogy csak egy nagyobb gumifüstölést adna elő ha felpörgeted, mint hogy elinduljon. Ne kérdezd, honnan tudom.
(Nekem is lehet billegtetni a nagysztenderen. Főleg azóta, hogy eltört, és kicsit rosszul lett meghegesztve. Utóbbi még a tankolásnál is feltűnt, hogy azóta másképp tölthető tele...
)Szerk: lényeg a lényeg, hogy az oldalsztender nem véletlen tiltja le az indítást, ha lent van, mert olyankor a motor lényegében a kerekén áll, tehát olyankor bőven megvan a tapadás, hogy valóban elinduljon és lelökje magát az oldalsztenderről. Nekem pl. emiatt konkrétan gyújtásmegszakító funkciója van az oldalsztendernek, azzal is le lehet állítani a motort.

-
Grillo
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Hát, mondasz valamit, de mondjuk a képen lehet fullon vannak a dobozok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem ugrik le, csak ha 8as van a kerékben.
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Grillo
üzenetére
Csak arra emlékszem vissza, hogy az én 50-esem középsztenderen forgatta a hátsó kereket. Persze lábon már nem akart mozdulni. De ugye egy CVT váltónál ha véletlenül rámarkolsz a gázkarra, akkor forog a hátsó kerék és leugrik középsutenderről. Nem is láttam még röpsúlyos robogót, aminek a középsztender mögött lett volna a súlypontja.
-
Grillo
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Vagy félreértelek, vagy nem tudom. A motor hátulja a nehezebb/nem középen van a sztender. A scarabeon kb a sztender illesztése feltt van a blokk, a tank, a minden. Elől csak az akku van. A három csomagtartó azért egyben kitesz pár kilót. Nekem ezzel nem volt soha problémám.
-
Grillo
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Egyre jobban vonz, hogy rendbehozassam a Scarabeo-t

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Az SH kézikönyve és a motorra aggatott matricák szerint a platni terhelhetősége 3 kg. Hiába a 9 kilóig terhelhető gyári doboz...
És ebben a 3 kilóban a doboz önsúlya is benne van.Épp ezért vettem a futártáskát, hosszított pánttal. A hosszított pántnak köszönhetően a súlyát le tudom engedni az ülésre, a másodlagos pántnak köszönhetően pedig nem csúszik oldalra, így nem ránt el a súlya. Hosszabb úton persze előkerül a gumipók...

De elhiheted, hogy irigyelem a Burgonyásokat, akiknek van megoldásuk oldaldobozra. -
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Mondjuk ilyenkor felmerül, mennyire túra motor az Nmax, de ha már egy hetes túra, akkor:
http://www.motorostura.hu/utanfuto-motorra-hobo-camper/ -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A robesz megvételekor először vettem rá egy alagúttáskát (a két lábad közé szerelhető fel), na az volt a kidobott pénz (10e Ft).
A táska jó, de pont úgy nem tudok rá felszállni a motorra tőle a rossz derekammal, mint ahogy a GS-re már nem tudtam. Az ülés alatti csomagtér az NMAX-on csak 23 literes, abba semmi nem fér a nyitott bukón meg a szerszámkészleten kívül. Valahová meg csak kell tenni egy egyhetes túra cuccait....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez nagy terhelhetőségű (10kg - garantált) Givi Monokey, valóban túrára tervezett dupla falú doboz, nem a filléres "bukósisaktartó", mint amit méregdrágán adnak a motorgyártók "gyári dobozként" - bármennyire is hasonlítanak egymásra. Ja, ez üresen 5 kg tömegű.

Ez a példány konkrétan 11 éves, kétszer voltam vele Erdélyben (ott taknyoltam is vele egy rendeset....), egyszer a Magas-Tátrában, és még most sem zörög, nem akar leesni vagy szétesni - a GS500-ról mentettem át. Ja, anno sem volt olcsó darab.... A Givi is árul pontosan ugyanilyen, fúrással a doboz tetejére szerelhető pót-csomagtartót hozzá, csak háromszor ennyiért persze.
Konzolból sem az 5 kg teherbírású gyárit vettem a robeszra méregdrágán, hanem (fél áron ...
) Aliexpresszről a futároknak kitenyésztett 30 kg terhelhetőségűt.A súlypontra kíváncsi leszek, de Horvátországban az első tavalyi túrámon ezzel a dobozzal mentem, és csurig volt rakva. Hazafelé, még a szélviharban sem zavart különösebben, sőt az erdei murvás földutakon sem okozott gondot - persze két személyre volt állítva a hátsó lengéscsillapítás. A tetejére csak egészen könnyű dolgok fognak kerülni - ha éppen kellenek. Tervezek egy sátorozós / kempingezős túrát idénre, ha összejön.
Na meg 80-nál nincs az a marha nagy menetszél sem....

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Hát nem tudom...
Nekem ugye SH300 van szerelőnél láttam egy 60k km körüli olasz importot, ami az enyémtől fiatalabb. A platnin 1-1,5 mm vastag gumilapok voltak felragasztva hézagolónak és így is lötyögött a gyári doboz.
"Hát mit vársz 60k km után?" - így a szerelő.
Szóval a rázkódás nem barátja a rögzítéseknek, attól félek, az a doboz nem arra lett tervezve, hogy a tetejét kifúrd pár helyen és tegyél rá valamit, amibe a szél belekaphat. Lehet, egy gumipókkal, gumihálóval lehúznám a platnihoz. És a megváltozott súlyponttal még így is számolni kell adott esetben. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Valentin nap ugyan elmúlt, ezért kicsit megkésve, de csak megkapta Pircsi a következő kacatját.
Na nem ment el az eszem, nem a Givi-től van 38 ezer plusz szállításért, hanem sima aliexpresszes cucc 13.700,- ért, természetesen már szállítással együtt. Masszív mint állat. 
Több napos túránál jól jöhet, könnyű de nagyobb méretű cuccoknak, pl. egyszemélyes picike túrasátor és polifoam. De a lapos szövettáskámat is fel tudom rá tenni, mint a második képen. Egy ennyire kis testű robogónál nehézkes a cuccolás, de úgy tűnik véglegesen megoldottam.

-
Bogyó bá'
nagyúr
Invesztáltam: vettem egy BMC légszűrőt a gyári helyére - kb. 2,5-szer nagyobb a légátengedése amannál (felül a gyári).
Eddig az volt a gondom hogy a 80%-ig nyitott fojtószelep és a 100% között nem volt teljesítmény különbség - szerintem nem kapott elég levegőt. Remélem, hogy most már lesz.
Vagy meg kell tanulnom injektor-térképet írni....

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem kell azért tavaszig várni!

Idei első, szűk 70 km-es karikámat ma (plusz kilenc fokban...) megtettem, és jelentem: a deréktámasztól megfosztott kínai komfort ülés sokkal jobb, mint a gyári volt. Egyszerűen minden irányban több helyem van, "nagyobb" (magasabb, szélesebb, hosszabb) robogó van alattam. Jó lesz ez!
Akku feltöltve, a maradék tavalyi benya kijárva, és csurig öntve friss 100-as OMV-vel.

-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Motoros tezsvírem, igazad lett!

Én is leszereltem a deréktámaszt és így - bár randa mint a bűn - pont az áhított üléspozíciót tudom elérni: végre vízszintes (nem lejt előre felé mint a gyári), 2 centivel magasabban ülök, és akár 4-5 centivel hátrébb is tudom tenni rajta a s*ggem.

Így végre nem kicsi az NMAX a hosszú lábaimhoz.

-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Kettős problémáról van szó. A kis kerék bele tud esni a kátyúba tiszta sor.
A motor hátulja meg rohadt nehéz, és a blokkon keresztül nagyot üt.
Az NMAX is egy picike motor, tehát a váz relatíve könnyű, nem tompítja a
nagy ütést, amit a blokktól a rugón át kap: maga a rugó segít, de ennyi.
A harmadik jogos meglátás, hogy ha már a motor bukdácsol is, amikor a
nyeregből kiállsz, legalább a gerinced nem kapja meg az ütéseket...
Sajnos tudomásul kell venni, hogy a robogó az ilyen műfaj... nem enduro. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
A jó öreg Suzuki GS500-zal (ami sokak szerint egy "antimotor" - szóval még véletlenül sem enduro
) semmi gondom nem volt a kátyúkkal még brutálisan rossz erdei utakon sem. Kellemetlen volt beléjük döccenni, de nemigen éreztem különösebben veszélyesnek (természetesen a nagyobbakat mindig kikerültem, de a kisebbekkel egyszerűen nem foglalkoztam).Pontosan ugyanazok a kátyúk a kis kerekű NMAX-szal instant életveszélyesek.
Sokkal kisebb tempó mellett is. Szétverik a motor futóművét, a gerincemet, és bármelyik pillanatban kicsavarhatja a kezemből a kormányt is. A görhokedlin még felállni sem tudok az ütés tompítása céljából.
-
DigitXT
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Mondjuk ebben van valami, amikor az ember a túl keménynek érzett felfüggesztést pont rossz irányba kezdi hangolni. Mivel egy túlterhelt felfüggesztés felüthet, ami kellemetlen. Amúgy modernebb vasakon nem lehet állítani a rugó előfeszítést? Madisonon simán.

Ui: mindazonáltal nem oldja meg azt a problémát, hogy a motor hátulján az igen jelentős tömegű blokk (és a vele egybeépített hajtás, kipuff, stb.) rugózatlan tömegként van jelen: soha nem lesz olyan komfortos, mint egy könnyű kerék, ami kimozogja az úthibákat...
(Megjegyzem, egy kisebb motoron még rosszabb lehet, mert a váz tömege kevesebb.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Háztartási gépek
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Spórolós topik
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Nem lesz erotikus ChatGPT
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Mobil flották
- További aktív témák...
- UrbanFlow Inox kihúzható konyhai csaptelep
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Disney gyerek elefántos falióra
- Eladó okosotthon relék, dimmerek és redőnyvezérlők + SmartThings Hub (Zigbee, Z-Wave, Netatmo)
- Eladó Spirit Of Gamer Headquarter 300 gamer asztal
- WELOCK smart lock ToucA51 okoszár
- Apple iPhone 13 Pro Max /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Honor Pad X9a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear 32GS95UX-B OLED Monitor! 32" 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- Transcend 512GB M.2 SSD // 100% // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Magyarán ha megbízható eladót találsz rajta és minőségi terméket (amit bukó estén ugye előre felpróbáltál egy helyi motoros boltban), akkor esetleg... Random bukót, próba nélkül, kizárt. Annyira nem lehet olcsó: egyszer kellene védenie, és nem véd, már nem érte meg... (De amíg nincs rá élesben szükség, kikergethet a világból, ha nem jó méret, gagyi cucc.
)

Nem a tárcsából akartam megbecsülni a korát.
...
Pircsivel még elbírok!

Sajnos nálunk gyerek nincs, tényleg egy szál magam maradtam.... ... és qrva x@r egyedül. (Két befogadott kóbor macskám van, slussz.)

(Megjegyzem, egy kisebb motoron még rosszabb lehet, mert a váz tömege kevesebb.