Hirdetés
- Tízszer gyorsabban indulhatnak a játékok a Microsoft új csodafegyverével
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyomtató topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Hát a rendszer mellett játékok vannak rajta, most fog átklerülni rá a Forza H5, ott tuti ki fogom használni, mert annak, meg a hasonló konzolportos játékoknak nem sok RAM kell, de a világleggyorsabb SSD-je is kell alá.
Már régebben feltűnt amikor épp 48GB RAMom volt, hogy a 48GB-ból mindennel együtt el van foglalva 14GB, ebből 4-et a játék foglal, de csak annyit, és nem többet, és állandóan kapkod a HDD-hez
-
KROK640
nagyúr
Kezdetben a DDR4 ára indult meg, a leállított gyártósorok miatt, aztán bejelentették, hogy égse állítják le a gyártó sorokat, de nem csökkent az ára.
Ellenben kilőtt a DDR5-é is. Nézd meg az árgrafikonokat, ha lehet még a DDR4-nél is durvábban drágul a DDR5...
Példákat pedig találsz itt ebben a topicban. -
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau
üzenetére
Igen. 2×16GB-os GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ KIT 21 ezer ft volt júniusban. Most a hét elején hétfőn 51 ezer volt, ma pedig 68(!) ezer ft. Egyetlen hét alatt 17 ezret emlekedett az ára.
Úgyhogy határozatlan időre letettem a RAM bővítésről, sőt, egy esetleges platformváltásról is. (bár ezutóbbi leghamarabb is jövőre lett volna esedékes)Értem.
-
-
KROK640
nagyúr
-
Vigneau
félisten
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, a RAM-ok a duplája a tavalyi áraknak. Az én 48GB-s kittem az eladóm 35k körül vehette, amit én 43k-ban vehettem. Most simán 80k körül lehetne a HA-n.
Az NVMe SSD-k is szépen csordogálnak fel, 70k alatt nem is látok 4TB-st.
Nálam 50-60k lesz a határ CPU terén, így az R5 7500X3D felejtős lesz. Egy biztos, R5 7400F-et nem szabad vennem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau
üzenetére
Ez a 7500X3D nagyon izgalmasan hangzik... Szerintem nekem az lesz amjd a kiszemeltem AMD platformon, 6C12T 102MB cache... A 7600X3D és a 7800X3D árából, és azok különbségéből saccra 100-110 ezer közötti árat jósolok neki, ami ugyan húzós (az I5 10400F-et 47 ezerért vettem, szinte rögtön utána 75K-ra ugrott az ára) de a mai fejlődési tempoval megmerném kockáztatni, 5-6 évig minimum elég lenne, úgy meg évi 16-20K-ért igazán baráti.
Bár ebből mostanság aligha lesz valami... Nézted a DDR5 és az SSD árakat??Aztán majd lehet csodálkozni, hogy megint zsugorodik a PC piac, meg hogy sokan kozolt vesznek, vagy maradnak ezer éves gépeken.
Sajnos az utóbbi 4-5 évben azt látom, mintha a folyamatok abba az irányba tendálnának, hogy egyre inkább luxus legyen egy saját otthoni PC... Ahogy a 2000-es évek elején zuhantak az árak, meg viszonylag olcsón is egyre jobb PC-ket lehetett venni, és terjedtek is nagy mértékben. Ez rosszabb mint amikor a VGA árak mentek fel (pedig az sem volt jó). -
robogos10
senior tag
Valaki nyomja a Bf6-ot?
-
Vigneau
félisten
válasz
F e Z o
üzenetére
Nálam nem Eco Mode van, hanem PPT, TDC és EDC (mV és mA) értékeket lehet megadni az Advanced részben. Az egyszerűbb menüben pedig temp limitek vannak offset fesz résszel.
Eddig az utóbbit használtam, most viszont az X procik miatt érdekelni kezdett a komolyabb (első) megoldás is. R5 7600X-hez már találtam értékeket a YT-n, de az R5 8400F-hez még nem. Előbbinél a 65/88W a cél, utóbbinál a 45W.
-
smiti
veterán
Hajni azt mondta: apa b+ nemár!!!
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau
üzenetére
Találtam Szolnokon egy R5 7600X-et, de nem merem megvenni, mert elbizonytalanodtam a PBO TDP/PPT terén. Elvileg 104W-os, amit le lehet csökkenteni 88W-ra, ami elvileg 65W. No itt vesztettem el a fonalat.

Hehe, 44 perce elvitték. De nem is baj. Még lehet bőven másik forrás a jövőben.
-
robogos10
senior tag
Még csak nézelődöm de ha valami tényleg nagyon megtetszik akkor rácsapok még ha válóper is lesz belőle
-
KROK640
nagyúr
válasz
robogos10
üzenetére
Híííjjjnye ... 22-23 éve ennyiből még komplett játékra alkalmas PC-t tudtunk venni. De lehet, hogy most is, ha nem ragaszkodunk az újhoz ... Azért majdnem 80 rugó egy házért nem kevés, főleg, hogy még ODD hely sincs benne
(meg az én egyéni szubjektív szempontomból pont azt tudja, amit nem vennék meg : Alsó táp, no ODD hely, felső bekapcsoló és USB, bár ezutóbbi néha néha jól jönne) -
robogos10
senior tag
í mit találtam
[link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
F e Z o
üzenetére
Aludtam rá egyet, kimentem a ház tetejében lévő két 12-est. Azok keveset mentek, mert nagyon sokáig be sem voltak kötve. A front venti még megnézem milyen állapotban van és annak fényében döntök a sorsáról. Hangja még nincs de az nagyon sokat ment, nem lehet már túl sok hátra az életéből...
-
smiti
veterán
Megkezdtem én is a kisebbítést, első lépésként egy NZXT KRAKEN ELITE 280 RGB White jön elvileg holnap....
Utána meghirdeztem az EK-AIO 360 D-RGB-t és a Lian Li házat is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
"Kiver a víz ezektől az üvegkalitkáktól..." --- teljesen így vagyok vele én is. Egy 2007-es Giga házat használok, ami airbrusholva van, felső tápos, és van benne hely az ODD-nek

Szerintem még jó ideig ez marad.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!

- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Poco F7 – bajnokesélyes
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tízszer gyorsabban indulhatnak a játékok a Microsoft új csodafegyverével
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG UltraGear OLED 27GX790A-B . 480Hz . 0.03ms . 2560x1440 - Garancia 2028.07.07.
- ÚJszerű 1Hónapos Apple iPhone 17 256GB Black 1OO% ! még 11 Hó nemzetközi APPLE GaranciÁval
- iPhone 17 Pro Max Cosmic Orange 256GB BONTATLAN 3 ÉV MAGYAR GARANCIA! iCentre számlával!
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv új akku gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

(igaz már régebben)
Én tutira arra mennék rá!