Hirdetés
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Szükségem lenne egy H Astra xenon lámpa AFL Modulra.
[link] Nekem a fém házas van, de az opelműhelyes cikk szerint a műanyag házas ugyanaz, csak újabb kivitel. Ha valakinek volna tudomásra ilyenről, nagyon boldoggá tenni
-
csoszogi
tag
válasz
313313
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, szövegértés: egyes... Nekem korán volt még... Igazatok van én is néztem, láttam a kérdőívet ajánlott céget stb..akiről hideget meleget írnak a neten
. Majd megkeresem a szerelőmet. 9:38 már munkában, 18:55 még munkában
nem jó ez így. -
313313
addikt
válasz
csoszogi
üzenetére
Alattad lévő leírta szépen.
Reggel lekérdeztem ismét, már ott volt a felületen a kapcsolatfelvétel, arra rákattintottam, megadtam az adataim, ismét alvázszám, küldeném, erre kiírja, hogy az alvázszám nem jó/nincs rá visszahívás/nincs a rendszerben.
Szóval marad az ismételt várakozás
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Van köztünk aki használ Opelbe Total márkájú motorolajat? Mi a véleményetek és a tapasztalat ezzel a márkával?
Tudom,hogy kb. Középkategóriának számít,de mégis jó minőségű.
2 Astra G is lenne amibe lehet ez menne a közeljövőben.
Az egyik: 1.7dti Y17dt Isuzu motoros
Másik: 1.4 16V Z14Xe motoros
Ha beválna akkor a család többi Opeles tagjának is ajánlanám a márkát.
Vagy még másik elgondolkodtató márka az a Motul. (De tudtommal ez már inkább jobb felső kategóriának számít)
Normál hétköznapi használatban vannak. Napi ingázásra itt az alföldön 20-30km-es oda/vissza utakra azaz nincs nagyon komolyabban igénybevéve. -
Drughi
addikt
Még egy autó véléményezésében kérnék segítséget: C Vectra
Azt tudom, hogy ehhez a bódéhoz az 1.6os nem a legjobb választás, de nekem tetszik a forma.
-
csoszogi
tag
Légzsák hibája: [link]
Nem kicsi a baj, szóval érdemes lenne kicseréltetni.
De az vicc, hogy csak a vezető oldalit cserélik. Itt is írták többen is.
Én a déli országrészből vagyok, megkérdezem a szerelőmet, hogy mi a véleménye az itteni szakszervizről. Igazából csak egyet dobott fel a honlapon keresztül, akinek írhatok: [link]
Az illik válaszolni, vagy mi lett az eredménye, más fórumokon se jellemző, habár itt szerintem elég jó arányú a reagálás. -
gban
veterán
válasz
csoszogi
üzenetére
Már az enyémre is ezt adja...
Vigyük el hogy így járjunk mint Ryan1318?
Azóta se láttam megadva a csodaszerviz nevét vagy utalást rá...
Mint ahogy az ügy státuszáról se tudunk azóta se semmit.
De ez már megszokott, erre válaszoltam és kérdeztem, de semmi reakció...
Nem mintha kötelező lenne, de azért illik válaszolni....
-
csoszogi
tag
Én most néztem, Opel Astra J, 2010, A16XER, ezt a Takata visszahívást.
Eddig nem volt érintett az autóm, de most kiderítették, hogy az.
""Elvégzendő biztonsági visszahívások
KBM - Kormány- és utasoldali légzsák (Takata)
Cserélje ki a légzsákegységet az alábbi átszerelési utasítás szerint.""Nem tudom mikor került fel a jármű, tavaly májusban még nem volt aktuális, azóta néha ránéztem de passz mikor....
És itt mi baj van a légzsákkal amúgy?
-
mephi666
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
nyomáspróbázták is? azonnal ki kéne derülnie, hogy milyen csövön, hol szökik a víz (nálunk egy vastagabb vízcső volt egyszer a ludas, máskor meg a klímahűtő melletti csatlakozásnál eresztett... de mindkét esetben ott volt kocsi alatt a nyoma... hihetetlen, hogy sokkal nagyobb mértékű fogyásnak nincs meg a helye... ennyit látni/érezni kellene)
-
válasz
chris0000
üzenetére
A hengerfejet elküldte műhelybe, ott nyomáspróbával bevizsgálták meg és felsíkolták. Az állítólag hibátlan. A vízpumpánál azt mondta nem lehet szivárgás, mert látszódna, én meg nem értek hozzá. A radiátort kérdeztem, azt mondta ott nem szivároghat, mert az autó alatt látszódna.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Na most hoztam el az autót. A víz még mindig fogy, rakott vizsgálófolyadékot a vízkörbe és elszíneződött, tehát valahol égéstermék jut bele. A hengerfejet bevizsgálták beszerelés előtt, allítólag hibátlan, szóval valószínűleg a blokk van megrepedve, mert máshol nem látszik folyás. Nem értem még mindig. Akkor, ha már eleve régebben is repedt volt, akkor miért nem fogyott annyira gyorsan belőle a víz, mint most? Most tényleg gyorsan megy belőle. A vízkörben nekem úgy tűnik, hogy nagyobb lett a nyomás is, mikor letekerem a kiegyenlítő tartályról a sapkát, akkor szisszen és meg is emelkedik a vízszint, korábban ilyen nem volt.
-
gban
veterán
válasz
Drughi
üzenetére
7 évig nem az övé volt, vagyis arra az időszakra nem tudni az előéletét, futást érdemes megnézni online.
Természetesen ettől még lehet jó az autó.
Korábban írtam, bőrözött kormány nem mérvadó, az én J-m 65 ezernél már elbírta volna...
Motor: nem tudom, ez már A16XER vagy Z16XER, utóbbinak voltak gyermekbetegségei ahogy korábban olvastam, pl. az okoskerék olajellátását szabályzó <megnemmondommi>, beragadt talán, amit ha jól rémlik a sorozat vége felé orvosoltak.
Ezen kívül simán előjöhet vízzel kapcsolatos csőtörés sok helyen, kiegyenlítő tartály repedés, okoskerék elfáradás, trafósor elfáradás, akkor is ha a km valós.
De ugye ez mindre igaz, csak mint bekalkulálós infó, meg érdemes így átolvasni a javítások számláit.
Küszöb: szerintem végig lett húzva, és kezd emiatt rügyezni már. -
Drughi
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
A küszöb nekem is gyanús volt az egyik képen, de ezt élőbe megnézem.
A tekerős ablak hátul nem érdekel, gyerek ül, legalább nem nyomogatja.
Ülésfűtés 100ból 1ben van, jó lenne, de már megszoktam, hogy nincs. Tempomat évente 1x kellen, korábban sem volt, megszoktam már.Itt inkább a magyar ellenőrizhető előélet és a számlák megléte vonz.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Drughi
üzenetére
Nem tetszenek a küszöbök, egyik sem tűnik "100%"-nak.
A hátsó tekerős ablak meg a popifűtés hiánya közepesen fájó pont, a hiányzó felnikupak mégkevésbé. Nincs tempomat.
A könyöklő és a BC pro, ráadásul nincs szétülve a bal1.
Mérlegelni kell az árat, nem tudom mit mutat most a piac. -
Drughi
addikt
Sziasztok!
Esetleg véleményeznétek ezt a H Astra Sedan-t?
-
kocolaci
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
Szia!
Tarr Szabolcs készít és árul javító szettet (facebook, jófogás). Sok éve csinálja, jó minőségű a javitó készlet.
A tartóssághoz: az átvezető gumicsőbe fújj gazdagon szilikont, hogy a vezetékek szabadon mozoghassanak benne. Legtöbbször az átvezető belső falához tapadt vezetékek szakadnak el.
Üdv -
Zola007
veterán
Astra H hatchback hátsó ajtó átvezető kábelkorbácsot vett mostanában valaki Allegro / Aliról?
Tavaly javította a villamosságis 15 ropiért, de ezek szerint nem volt valami tartós megoldás ha 1 évet bírt. Most rápróbálnék saját kezűleg, nem tűnik egy ördöglakatnak.
Ez jó lehet: LINK -
Sanki
addikt
Z14XEP motorhoz milyen termosztát márkát érdemes venni manapság?
-
válasz
mephi666
üzenetére
Tömítést cserélt benne a srác, azt mondta tesztelgette, ment vele próbaköröket, visszaadta, rendben van. Ránéztem durván egy hét múlva a motorra, döbbenten láttam, hogy üres a kiegyenlítő tartály. Visszaöntöttem, a csőben volt víz, csak a tartályban nem. Azóta folyamatosan töltögetem, de nem annyira brutál mennyiséget, mert azért a tartálya is kicsi, meg ugye csak félig kell feltölteni.
Vettem 2 hete egy liter fagyállót, annak még a felét sem töltöttem vissza bele, 50/50 arányban szoktam keverni. Előtte volt egy kevés előre bekevert Mannolos fagyállóm, azt öntöttem bele. Egyre jobban idegesít a dolog.
ui2: ja és az említett kisebb folyásnál nálunk a szerelő felnyitotta a motorháztetőt és azonnal érezte a fagyálló szagát

Nem tudom mi a francot csináljak, most visszavisszük neki, mert nem tudok mit csinálni. Most reggel is pöccre indult az autó, viszont tegnap délután meg teljesen fuldokolva indult, de akkor is vagy negyedjére kapta el. Eddig olyan ~400k-ba van ez a mutatvány.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
ha 1 nap alatt koppra kiürül a tartály, akkor lehet másik szerelőnek is rá kellene nézni, aki azonnal megtalálja hova megy a víz
nálunk amikor cső volt repedve, nem fogyott ilyen ütemben, de még én is megtaláltam a helyét elég gyorsan... (ez azért nem kevés víz: ha lenyeli a motor, azt érezni lehet teljesítményen, kipufogó szagán, ködfelhőt is eregetnie kéne... ha radiátornál kifolyik, akkor meg az utastérben kéne tömény fagyállószagnak lenni... ha pedig csőrepedés, akkor tócsa a kocsi alatt, meleg blokkra spriccelve meg párolgás közben gőzképződés, ami látványos)ui: mivel töltögettetek rá? folyamatosan vízzel, hígítva a fagyállót? ...én megtölteném fagyállóval, kartonokat raknék a motortér alá, járatnám és keresgélném a helyét... ha pedig kontárként megtalálnám pillanatok alatt, keresnék másik szerelőt

ui2: ja és az említett kisebb folyásnál nálunk a szerelő felnyitotta a motorháztetőt és azonnal érezte a fagyálló szagát

-
chris0000
őstag
válasz
Rowon
üzenetére
hát ha jónak találta a vízpumpát a szerelő, mert azt látnia kellett, h jó-e még. ha nem sokért szerel a haverod, akkor ok, de azt is lassan biztos, h cserélni kell, mert ezek kopó alkatrészek "8 év" mint a konzol alatti radiátor, elöl a radiátor, csövek vagy még több éves..
a vezérlésed is kb. annyi éves lehet, az is csere lesz, nem kell, h lefussa a km-tert. 8-10 év csere. nem érdemes játszani vele, mert lehet megint síkoltatni
sajnos a vízes rendszer az egyik legnagyobb szívás sajna a kocsikban, mert 100 fele elpárolog, h nyoma nincs. -
gban
veterán
válasz
csoszogi
üzenetére
Kupak esetében nem fogyhat el szerintem egy nap alatt a víz.
És ha egy nap alatt elfogy azt látni kellene. Akár járó motornál álló helyzetben a földön vagy a motortérben.
Elmehet a motor felé is természetesen de akkor meg nem biztos hogy a menettulajdonságokon nem érződne ha a víz oda megy be.
Viszont a nehéz indulás lehet a motorba jutó víz okán is. Az meg hogy nem ad szikrát, de nem derül ki az oka, és az se hogy hol megy el egy nap alatt a víz, az az alkatrész-csere mellett szerelő-cserét is jelenthet könnyen.
Ha meg az előző síkolás és egyebek ugyanitt történtek, akkor az azonnali szerelő-csere, csak ez nem kivitelezhető ugye ha most garanciában megy a vizsgálódás - hibaelhárítás. -
Meriva68
friss újonc
Sziasztok! Meriva b 1,4T turbó problémáim vannak. A régit cseréltük az olajfogyasztás és a teljesítmény csökkenés miatt. De viszont az új sem dolgozik, gyakorlatilag 4000 fordulat alatt. P0299 hibakódot ír, ami sok minden lehet. Első körben a kartergáz cső csere lesz, mert a PVC szelep eddig még egyben van. Map szenzorok is újak, a turbó hibát azért kizárnám, így elsőre. Van ötletetek esetleg?
-
csoszogi
tag
válasz
Rowon
üzenetére
nem akarok hülyeséget írni, csak saját tapasztalat. A kiegyenlítő tartály kupakjának az o gyűrűjének öregedése miatt volt hűtőfolyadék veszteségem. Szerelő cserélte a kupakot, és mutatta is a különbséget a két o gyűrű formáján. Azóta jó. Ha jól rémlik itt a topikban is volt pár ilyen "eltűnik a víz de hova" kérdés, és volt, hogy a kupak volt a ludas.
-
válasz
chris0000
üzenetére
Vezérlésnél egyedül a tömítés volt cserélve, mert onnan folyt az olaj, azt kicserélte. A vízpumpa kb. 8 éves, INA. Pedig a vezérlés is hamarosan sorra kerülne, mert 10 év meg kb. 100-110k km van benne.
Jó gyerek a szerelő, csak most nem értem a dolgot, egyszerűen nem érünk az okok végére. -
chris0000
őstag
válasz
Rowon
üzenetére
radiátor a középső konzol alatt, esetleg azt nézted, h ereszt? jobb oldalt a lábtörlő és alatta nem nedves? ha egyedül jársz az autóval kb. lehetetlen észrevenni, mert még csak nem is párásodik sok esetben az autó miatta, meg nem érzel semmit. nyáron pláne nem fogod észrevenni, mert még fűtés se kell és párolog is mint a fene. vezérlés volt cserélve, itt igazából a vízpumpára gondolok, az is lehet gond, és alig lehet észrevenni, mert ott is elpárolog. az a baj, h a mai világban ezekkel a szerelőkkel nagyrészt, akik azt mondják, h kész van az autó, ami nincs kész valójában sajnos. itt a jóvanazúgy szerelési kultúra van kb. 20ezres óradíjjal.
-
Sziasztok,
Autós topikból jövök: #364904Röviden, Opel Corsa C 1.0, három hengeres, benzines. Hengerfej síkolva lett, új tömítést kapott, korábban a hűtővíz oldalra, kifelé folyt belőle és egyéb gond is volt az autóval. Akkor hetente öntöttem egy kicsit a kiegyenlítő tartályba, most egy nap alatt kifogy belőle a víz. A dugattyúk tetején nincs fehér lerakódás, az olajban sincs víz, se víz az olajban, az autó nem gőzöl, kompresszió és fűtés is van benne. A víz meg fogy...Arra gondoltam elsőnek, hogy levegős a rendszer, de azóta már régen ki kellett volna dolgoznia.
Másik probléma, hogy nehezen indul, vagy egyáltalán nem. AC pumpa és főtengely jeladó lett benne cserélve. A szerelő azt mondja, hogy valamiért szikrát nem akart adni az autó, a számítógép nem hozott ki hibát. Trafó próbából volt cserélve, az sem oldotta meg a gondot. Gyertyák újak.
Minden tippet örömmel fogadok.
-
Tikakukac
titán
válasz
dethroner
üzenetére
Azt csak bízd ide, hogy én milyen párhuzammal próbálom kinyitni a szemedet
Ami változott az az olajcsere. Ezt bizonyosan tudjuk. Azt is, hogy ha egy motornak a gyári olaja nem elég jó ahhoz, hogy ne jelezzen be egy olajszint jelző vagy olajnyomás szenzor, akkor ott bőven nem az lesz a megoldás, hogy másik márkát öntünk bele. Ezt teljes mellszélességgel merem vállalni bármennyi fórumos okostóbival szemben.
Nyilván te most ennek örülsz és próbálod a kognitív funkciókat letekerni, mert megoldottad a hibát. Tetszik vagy nem tetszik, megérted vagy nem érted, de ilyen hibát nem fog egy másik márka olaja megszüntetni. Az lehet, hogy elmaszkolni valahogyan és valamiért fogja egy ideig vagy többig, de sok szerencsét, legközelebb akkor a doki se próbálja megkeresni a fejfájásod okát, túrjunk rá valami pirulát, aztán ha nincs gond, akkor problem solved.Nem így működnek a dolgok, bár sokan szeretnének ebben hinni. A számlát végül az idő mindig benyújtja.
Én ezt itt el is engedtem, mert itt nem lesz ebből semmi pozitív.
-
mephi666
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
...vagy mélyebben van a hiba és a véletlenek összjátéka, hogy olajcsere óta nem jött vissza...
friss olaj, jól beállított szint... aztán remélhetőleg 1 hónap múlva se fog lámpázni (mi 2021 elején vettük a kocsit, főleg városban jártunk, majd nyáron első nagyobb úton olajlámpa... első kútnál megálltunk, töltöttem rá, lámpa elaludt és azóta se jött vissza... olajcsere minden évben, megtett táv közben kb átlag 10ezer km) -
-
Tikakukac
titán
válasz
dethroner
üzenetére
Nem lihegett senki, megállnom sem kell és szusszanni sem. Ezeket bátran elhagyhatod és koncentrálhatsz a topikra helyettem.
Én azt értem, hogy írták, hogy próbálni kell másik márkát, te viszont azt értsd meg, hogy mindegyik flakonban 99.9999%-ban ugyanazt kapod ami a motorodat illeti. Ezek azok a kísérletek, amiket a C vitaminosok szoktak csinálni: az egyik gyerekem otthon tanul és ő kapott hatszázezer mg-ot, nem is lett beteg, a másik suliba jár tömegközlekedéssel, nem kapott vitamint, beteg is lett. Valóban a vitamin volt itt a megoldás
Én biztosan nem mérek semmit sehol, főleg nem fogok kukiméricskélésbe olyannal, aki meggyőződéses. Nem lenne értelme. Ezért öntik a 10W-t is egy rakat motorba, ami amúgy tilos. Mert milyen selymesen jár, uh, akkor ez jó neki. Jó a fszt., majd lesz az is hangos, csak akkor a következő megoldás a bontó.
-
gban
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Írtam is, nem vitatkoznék, inkább csak tapasztalatokat meséltem el, hátha lehet bármire is következtetni.
J 10 éve van meg, F 13 évig volt nálam, Kadett 12 évig, volt időm többféle olajat is kipróbálni.
Ahogy az is tapasztalat, hogy egymás után kétszer is 'elfogyott' a csereperiódus vége előtt a Mannol Energy Formula OP motorolaj Chevrolet, Opel 5W-30, míg sokadjára rakok a J-be MANNOL 7908 Energy Premium C3 5W-30-at, azt meg bőven kevésbé csipegeti, minimumra se fogy le. Csak ez alapján mondom, hogy bármit is ír az adatlap, lehet a gyakorlatban eltérő viselkedés azonos gyártó 5w30-as olajai között is.
Persze itt is lehet hogy az egyik Energy Formula, a másik Energy Premium, és ez utal az összetételbeli küülönbségre, ami meghatározhatja azt is hogy mennyi szilárdanyagot vesz fel, milyen adalékot tartalmaz, stb., őszintén, sose olvasgattam a dokumentációt azon felül hogy Dexos2....
-
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
[link]
Hát már te is, Brutus?
Az előző töltet kapott hideget és meleget, ment a télii minuszokban a pályán és az augusztusi forróságban is, és már jött is a kislámpa. Mindegy volt neki az évszak, a hőmérséklet, a napszak, de még azzal se foglalkozott a bestia, hogy épp milyen zene szólt a hangszórókból. Hát ki hallott már ilyet?
Ja, és ebben a mostani töltetben is van már vagy 4 ezer km, mert valamikor még ősszel került bele, de most volt az első pályás kalandja. Az adalékolással én nem is foglalkoznék, inkább meghagyom ezt a laborban tüsténkedőkre. És nem a motorblokk megjavulását írtam, csak azt, hogy valami miatt magas terhelésre másképp reagál az egyik és másképp egy másik olajjal. Teljesítmény változás nem volt. De tényleg akit érdekel, nézzen utána más fórumokon, elég sok van ilyen írásból.
De inkább lépjünk egyet előre, mert én csak elmondtam amit tapasztaltam. Ennyi.gban Az enyémből nem tűnik el az olaj, nívón akkor is tökéletes a szint, amikor vinnyog a lámpa.
-
Micsurin
nagyúr
Megérzésekkel, gondolatokkal, hiedelmekkel nincs miről vitatkozni. Olaj váltástól sosem javult meg egyetlen motorblokk sem.
Nézd meg azonos viszkozitású, szintetikus olajok adatlapjait a gyártótól. Mindegyik megfogja adni azonos hőfokokon az olaj fizikai tulajdonságait, a szórás gyarkolatilag épp csak kimutatható lesz matematikailag. Amiről már lehete vitatkozni az a habzás pl adalékolás következtében, lásd olajfürdős kuplung a motorok esetén ahol feltudja habosítani vagy épp tud csúszni a kuplungtárcsa megfelelő adalék hiányában. De az még mindig nem a szint, nyomás, viszkozitás kérdése.
Nézd meg a XER teknőn a gomba elhelyezését:
Ha tovább akarod cizellálni nézd meg, hogy szokás ezeket vizsgálni. Fogsz találni több megoldást, ultrahangost, optikait, és elektromágnesest is. Utána tiszta lesz miért nem fog az olaj márkája befolyásolni ellenben azzal, hogy a friss olaj viszkozitása sűrűbb mint a használté ill előbbiben jelentősen alacsonyabb a szilárdanyag tartalom. -
gban
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Teljesen pártatlanul, kukac nem kérdőjelezte meg amit írtál, csak azt próbálta elmondani, szerinte nem normális egy olajjal sem a jelenség, amennyiben ráadásul gyári is és megfelel az előírt specifikációknak, ott lehet hogy valami más van a háttérben.
Ebben lehet is valami, de az is lehet hogy 'normális' a dolog az autó részéről, csak kezeli az olajat amit kap.
Másik oldalról, én a gyáriról leszoktam még a Kadettnál, használtam az F-ben, de ott is leszoktam róla, hangosabb volt tőle a kocsi, és több is fogyott belőle, de az ugye még 10w40 volt leginkább.
J-nél meg se fordult a fejemben a gyári, olyat is írtak hogy van hamis is bőven, úgyhogy Mannol lett, a GM specifikus.
Nem vált be
Elfogyott 'hamar', minimum alá ment picit a csere-km (10k) végére, sok városi dugó és ugyanúgy sok hétvégi pályázás mellett.
Kipróbáltam a Mannol Energy Premium-át, sokszor írtam is, az viszont (némi képzavarral) totál bevált.
A Motul árából kiindulva az bőven jobb mint a Mannol meg a gyári, így simán el tudom képzelni hogy jobban viselkedik a motorodban.
Egy kérdés merül fel - ha a GM specifikus Mannol, meg a gyári GM se a legjobb (túl 'vékony / vastag' bármelyik) a tünetek alapján, akkor nem lehet hogy tévedünk és akkor dolgozik jól ha pl. elhasználja a motor? Nem akkor tesz meg mindent a védelemért? Erre tényleg nem tudom a választ.Micsurin: érdekes amit írtál, kíváncsi leszek, megerősíti-e majd dethroner kolléga, és nem hitetlenkedés okán hanem elfogadva mint jó és megjegyzendő felvetés.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
Az azért megvan, hogy ez fizika?
Az olajnak van egy fizikai milyensége, ásványi vagy szintetikus észter bázis.
Ezen felül egy viszkozitása, ezek így meg is adják, hogy milyen üzemi hőfokon milyen a szivattyúzhatóság és milyen a sűrűség.Te ezt adalékolhatod bárhol, hogy ~1-2%-nál komolyabb eltérést nem fogsz elérni az is egészen biztos. Tudod itt mi történt? Beletetted a friss olajat, aminek viszont valóban mérhetően magasabb már a sűrűsége és a szivattyúzhatósága mint a már elhasznált, megégetett, higult régi töltetnek.
Amint kap ez a töltet is egy melegebb tavaszi - nyári időt meg némi városi terhelést, ugyan ott leszel.

-
dethroner
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Túl liheged, állj meg és szusszanj egyet
Amikor a kocsit megvettem, egyebek mellett minden folyadékot, vezérlést, gyertyát cseréltem. Városi és sima országúti közlekedésben soha nem jelzett alacsony olajszintet, pedig országúti közlekedés címszó alatt is voltak egyhuzamban 150 km-es távok. De ezek nem állandó magas fordulatot jelentenek, pár perc gyors tempó, majd beérsz a településre és lassabban mész. Folyamatosan változik a sebesség, a fordulat és a sebességfokozat. De egy pályázásnál felhajtasz aztán nyomod mint süket a csengőt órákon át. Na ezt nem szerette az én Z18XER-em, 20-30 perc után már kapcsolta is a kis sárga olajoskannát. Volt kb 5 ilyen autópályás utam vele, mindegyik erről szólt. Írtam is erről itt, és azt hiszem másoknak is volt ilyen élménye. Sőt, külföldi fórumok, videók is szólnak erről a jelenségről. Olajszint megmérve hibátlan, pont az előírt mennyiség beleöntve, de tartós magas fordulat közben mégis kevesli. Ezért jött a gondolat és talán valahol olvastam is hogy érdemes ilyenkor megpróbálni egy másik márkát. Megtettem, és nem jött elő a hibajel, mindezt úgy, hogy az olajon kívül más nem változott.
Méregetsz bármit, hozhatsz vonalzót is, felrakom az asztalra a tiéd mellé és lessük meg kié a nagyobb, de bíróúr eskü, hogy így volt ahogy elmondtam. -
Tikakukac
titán
válasz
dethroner
üzenetére
Szintén hasonló az érzés, hogy nem gyanús-e néha embereknek, hogy 2 lépéssel ha hátrébb lépnek és megnézik az adott helyzetet, ott kilóg-e a lóláb. 99%-ban az egész ló kilóg.
Tehát szerinted reális-e az a megoldás, amiről azt hiszed, hogy megoldás? Tehát létezhet-e, hogy az az olaj, amivel megy még százezer másik ilyen autó, azoknak nem villan, nálad igen, de ha márkát cserélsz, ami specifikációban szintén tudja azt, amit a konstruktőr elvár, attól minden szupi?
Ez ugye most egy hamis konklúzió. Főleg úgy merész kijelentés, hogy 'nem elég jó a motornak' a gyári olaj
Mondom az én teóriám: ezzel az olajjal is ugyanez a szitu lesz, mert nem a másik olaj volt a megoldás, hanem a szimpla olajcsere. Azt kellene összeilleszteni, hogy a forgatott kocsinál hosszabb távon mi történik az olajjal a motorodban, amitől eljutunk a pilácsig. Mi indukálja ezt, és mi a kiváltó ok. Ez a 10W-t mindenbe logika, csörög a motor az 5W-vel, 'vastag olaj' mellett meg csendes. Az. Pár ilyen csere után végleg csendes lesz, mert nem megy sehova.
Ugye én is sokat kísérleteztem olajokkal, majd összeraktam a képet így sok év után, hogy önmagában az olajcsere volt az ami "megoldotta" a problémát, időszakosan, valójában csak elmaszkolta, hogy a sok hidegezés miatt benzinnel hígult az olaj, innen pedig már adja magát az összes probléma ami az olaj kenőképességének romlása miatt bekövetkezik. Lásd minden eleme a motornak szétkopott és most már mindegy mit cserélek és hogyan, ez ennyi volt.
Szóval tök jó, hogy a lámpa nincs, szépen fel kell rakni akár több helyre is egy-egy mérőt és megnézni mi a helyzet, akár lehet laboroztatni egy olajcserét, nem annyira drága az.
Így remélem elég világos voltam, hogy valójában miért jársz tévúton.
-
dethroner
veterán
Korábban írtam itt hogy a hibátlan olajszint ellenére a tartós magas fordulat (pályatempó) esetén 20-30 perc után világít az alacsony olajszintre figyelmeztető sárga lámpa. Látszólag minden oké, szint rendben volt, de minden pályázásnál ezt csinálta, leálltás után újabb 20-30 percig rendben, majd újra világít és így tovább. Gyári GM 5w-30 olaj volt eddig, de a legutolsó cserénél Motul 5W-30 ment bele, és jelentem hibátlan, most voltam vele 2 napja egy Pécs-BP-Pécs távon és végig jó
Tehát a gyári minőség nem elég jó neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- MasterDeeJay: Legújabb retró beszerzésem - 3Dfx Voodoo4 4500 32Mb
- Elképzelhetetlen sebességre kapcsolt az Anthropic
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Nyaralás topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új autó elsősegély doboz 2030 augusztusig jó
- Bosch GLM 50-27 C Lézeres távolságméró Eladó
- iKEA Trotten állítható magasságú asztal 120x70
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Majd megkeresem a szerelőmet. 9:38 már munkában, 18:55 még munkában
nem jó ez így. 

Hát már te is, Brutus?
Tehát a gyári minőség nem elég jó neki.
. Közben vettem Gates termosztátot, jövő héten jön meg, majd cserélem. Kíváncsi leszek rá.