-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Nálunk is 66 cm helyre van betolva a torony, a fal és előtte a Wc miatt úgy raktuk fel, hogy én ültem a földön felettem a szárítógéppel, haver meg tartotta a balanszot fenn. Szemrángást is kaptam, amikor az 1 éves gép bedobta a súlyhibát, és a szervizmailben az volt, hogy ha torony van, szétszedve várjuk a szerelőt.
Szerencsére elmúlt a hiba. A sínt azért ne add el, lengéscsillapító cserekor kelleni fog.
-
lemmy71
őstag
válasz
epicdev
üzenetére
Egy jó tanács ha ennyire határozatlan vagy. Hagyd a fenébe az egészet
Ha valamit fúrni vágni stb. akarsz, akkor keress egy olyan embert akinek van hozzá szerszáma és némi gyakorlata.
Így jót teszel magaddal és feleslegesen nem fárasztod, a sürgősségi baleseti osztály, ügyeletes orvosát
-
Ribi
nagyúr
-
epicdev
kezdő
válasz
epicdev
üzenetére
Na, flex téma mégsincs kitárgyalva, kaptam egy kétmondatos kioktatást szomszédban ügyködött szakitól, hogy felejtsem el, hogy milyen vágókorongok kellenek fa, fém, műanyag, stb. vágásához, egyetlen csodakorongot kell kiválasztani és az visz mindent a térkőtől a műanyagig.
Valóban így van?
Valamint a vágókorongok egyedi méretűek, ezért a legfontosabb kiválasztani a legjobb
vágókorongot, és az adja, hogy milyen flexet vehet az ember.Valóban gombhoz a kabátot?
-
Reggie0
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Mert a felemelt szaritogeppel mar nem ferek be az ajton, hogy feltegyem a mosogep tetejere, plane, hogy meg 90 fokot is fordulni kene vele. A kazan es az ajtofelfa kozott kb 6 centivel tobb hely van, mint amekkora a szaritogep.
A gep 65 kg, manoverezni mar igen kellemetlen vele, nemhogy felemelni. -
Inhouse
őstag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
-
Reggie0
félisten
Hoztam nektek egy kis topikhu alpin-mosogepet. Itt mar a szaritogepet lesokobanoztam.
A mennyezetre egy 800kg-os kapuhoz valo mozgatosin kerult fel.

-
imibogyo
veterán
Én is már évek óta a következőket gondolom erről a témáról (tudom hogy nagyképű amit írok, de akkor is így gondolom bő 30 év barkácsolás után):
először is, aki úgy érzi, hogy akármelyik (kézi)gépét nem tudja magabiztosan megfogni és megtartani lényegében akármilyen szituációt feltételezve, és/vagy csak nem érzi az egészséges magabiztosságot a gép használata közben (magyarul majrézik), az jobb, ha egyszerűen nem használja azt az adott gépet. Második védővonalként pedig részemről kötelezőnek tartom a normális védőfelszerelés használatát mindennemű munka esetében, ami az esetek nagyon-nagy százalékában akkor is megvéd magunktól és a gépünktől, ha netalán mégis csak félresiklik valami. Ezen kettő tényállás meglétével, ezen feltételek teljesülésével azért elég minimálisra lehet csökkenteni a valóban veszélyes helyzetek számát, vagy a súlyos balesetek előfordulását.
Összefoglalva: óvatosan, tisztelettel, de soha sem félelemmel dolgozom a gépeimmel és mindenek felett "munkára alkalmas állapotban" teszem mindezt. Én sem vagyok szent, nekem is épp amiatt lett párszor majdnem bajom, mert például fáradtan, vagy idegesen akartam nagyot alkotni, épp ezért ma már kerülöm is ezt. Ha valami miatt adott esetben "nem vagyok 100-as", akkor inkább hagyom a fenébe az egészet...
Tegnap például nekem is megszorult a "nagy-flex" az UAZ hídban, mert fáradt, figyelmetlen, szétszórt voltam, ott is hagytam az egészet a fenébe, majd holnap folytatom ha már kialudtam magam...
-
PROTRON
addikt
Tehát az ilyen FAM-os teljes arcot védő, fejpántos, lehajtható plexi-re gondolsz?
Egyik kolléga még egyetemen mesélte, hogy mentek feszültség alatti elosztót kabantartani olyan helyen, ahol nem voltak eltakarva az elosztón belüli részek, mert hogy csak FAM engedéllyel szabadott kinyitni az elosztó ajtaját.
Általában senki nem csukja le a pajzsot, csak amikor belehajol a szekrénybe, de valamiért volt egy megérzése hogy most előre lenyitja még ajtó kinyitása előtt, ahogy az előírás is mondja, jól ki is röhögte a kollégája...
...egészen addig a pillanatig, hogy az ajtó kinyitásakor az elosztó tetején felejtett villáskulcs leesett, bele az elosztóba, össze ért 2 fázis között és kirobbanva pont a plexiben állt meg 1 cm-re a szemétől... -
do3om
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Én polikarbonát pajzsot használok, tudod mint a fűkaszához csak nem a rácsos védővel.
Az ilyen teljes arcot védő cuccok 100x jobban mint egy szaros szemüveg, azt már csak nagyon ritkán és csak ha gyorsan vágok valamit addig használom. Nem megy tele az arcod porral, illetve a szemüvegek mögé mindig betalál valami szemcse. -
epicdev
kezdő
Úgy néz ki, flex téma kitárgyalva - a legfontosabb hozzá az elsősegély doboz beszerzése.
Akkor már "csak" három téma maradt, de várok más ötleteket is:
hegesztő készülék
ponthegesztő
műszerész eszterga -
Ribi
nagyúr
Nekem meg flexhez kellene leszorító csavar, de néhol drágábban adják mint a flexet.
Vagy retek messze van. -
Reggie0
félisten
Ha mar ugy szobakerult: flexhez valamilyen jo vedoszemuveget tudtok ajanlani, ami a repulo korongot is megallitja a szemgolyo elott?
-
pjen
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez jogos, bár az en kollégám disznó vágás alkalmából is kishíján levágta a fél kezét, pedig nem is iszik. Szerintem a legnagyobb baj az, hogy csak megpróbálja, viszont az itteni hsz ek hatására rettegni fog és nem óvatos lesz.
-
macilaci78
nagyúr
Kell azért egy kis tapasztalat hozzá, hogy mit szabad egy flexszel csinálni és mire számíthatsz tőle. Aki most vesz flexet azért, hogy fát vágjon vele, az inkább ne tegye. Aki már egy fém kerítésnek valót összevágott vele, ledrótkorongozta, annak hajrá, de csak óvatosan és első egy-két alkalommal legyen otthon valaki, aki kihívja a mentőt, ha úgy alakulna.
-
PROTRON
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Na én pont ezért csak mini flexel vágok fát.
Az 20 ezres fordulaton pörög, nem nyomatékból dolgozik, így ha bármiben megakad 98% hogy inkább megáll.
És van egy feelingje neki hogy fél kézzel fafaragásokat végzel...
-
blp85
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
így születnek a Darwin díjasok.
-
lemmy71
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Még jó hogy nem egy pap ült mellette, mert az faladta volna helyben, az utolsó kenetet

-
pjen
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Azért ha egy kis flexet normális védővel 125 ös lappal két kézzel fogva egy csomó kiveszi a kezedből, ott egyéb gondok is vannak.
-
Reggie0
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Inercia kerdese az egesz. A flexnek kell egy jo 40 kg-os markolat, akkor nem ugrik akkorat.
-
Barret001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Megy ez szerszám nélkül is!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Flexel felejtsd el a fa vágást. Kivéve ha feltétlenül a balesetin akarsz kikötni.
Volt kolléga feltette flexre a körfűrészlapot. Fogott egy görcsöt, megugrott és ott helyben csuklóból lecsapta a másik kezét. Az volt a szerencséje, hogy tőle kb 5 méterre ült orvos-rokon, így időben megkapta a szükséges ellátást.
-
Reggie0
félisten
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Nem rossz, ennyiert en egy japan kezi fureszt(ARS GR-17) vettem
Igaz azzal nekimegyek a 15 centis fanak is, ha olyan kedvem van. -
pjen
félisten
válasz
epicdev
üzenetére
Ha fát is akarsz flexel vágni vegyél egy álványt hozzá. Műanyagot szépen lehet vékony flex korongal vágni. Én most burkoltam egy szintet cesar falburkolóval, végig flexel vágtam, fém korongal, ilyen volt. Orr fűrész nagyon jó, nincsenek olyan gondok mint egy láncossal.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
epicdev
üzenetére
Akkus fúró ami tud ütve is fúrni, két sebességes és min 40Nm nyomatékot tud.
Flexel felejtsd el a fa vágást. Kivéve ha feltétlenül a balesetin akarsz kikötni.
Én ilyet használok: [link] igaz, hogy plusz egy akkucsalád, de nagyon hálás kis jószág. De még egy orrfűrész is jobb a flexnél.De leges legelőször azt döntsd el, hogy mely gyártó akkucsaládja mellett teszed le a voksod!
-
Veron
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Egy mezei léccel?
-
Veron
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Akkor ugyanarra gondoltunk, én is az alulról Csavarozásra írtam, de Te pontosítottad a fúrás helyét.
Hogyan kötnéd össze a lábat és a Kallaxhoz, úgy, hogy ne tolja el jobban a Szegőléctől? -
Inhouse
őstag
-
macilaci78
nagyúr
Például, ehhez csak megfelelő méretű fúró kell. A munkalapot leveszed, alulról összehúzod és az immáron L-alakú pultot visszarakod.
Viszont ha az a cél, hogy egymás mellől ne mozduljanak el, akkor az eredeti javaslatom, miszerint alulról csavarozod, működik. Oldalirányú elmozdulás ellen így is tartani fog a csavar, nem kell arra számolni, hogy a lap elemelkedése miatt a forgatónyomaték áthúzza a Kallax lapján a csavart. A csavarfejet pedig süllyesztheted a lapba.
Én a jobb oldali vendéglapot (láb) lent is összekötöttem volna a Kallax-szal.
-
daninet
veterán
én nem ragasztanám semmiképp mert ez jobb ha oldható. Szóval nem erősebb ragasztó a megoldás. Vagy az asztallapot rögzíted valami sarokvassal/dűbellel a falhoz, hogy ne mozogjon, vagy ahogyan a többiek írták csavarozni kell alulról. Van azért a kosár pereme felett hely egy alátét el kell férjen
-
Veron
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Van egy bútorlap lába sarokvasakkal rögzítve, nem az a gond, hogy a függőleges statikus terhelést nem bírja. Hanem a két asztallap elmozog egymáshoz képest, így rés keletkezik, mert a ragasztó nem tartja annyira fixen. Ezért kellene az egyik lapot jobban rögzíteni a Kallaxhoz. Alátétet nem tudok használni, mert akkor nem lehet betolni a kosarat.

-
6030D
addikt
Ezeknek a Kallaxoknak a belső felén "hátul" van gyárilag előfúrt lyuk és hozzá konzol, hogyha állítva rakod, akkor tudd rögzíteni a falhoz. Én azt a konzolt (vagy oda egy más milyet) kötném össze egy lapos összekötő vassal, amit a munkapultba fúrnék oldalról. A laminált szegő miatt úgysincs a falig tolva, és így nem kell szétfúrkálni a Kallaxot.

-
daninet
veterán
a műhelyemben én sem akartam sok lábat mert az erősek nem olcsók, hátul a falhoz ezért vettem erősített könyves polc konzolokat és a falra fúrtam fel. Ha bal oldalt a bútorra támaszkodik a lap jobbról pedig egy konzolra úgy már elég erős lesz ahhoz is, hogy a gyerek rámásszon.
-
Veron
addikt
Van egy home made asztal: IKEA akármi alsó rész és bútorlap felső, amit kétoldalú ragasztóval rögzítettem egymáshoz. Nem volt rossz az elgondolás, de a hosszú erőkar miatt elmozdul a két réteg. Hogyan tehetném stabilabbá a rögzítést?
Arra gondoltam, hogy alulról átfúrom az IKEA cuccot hátul a kosárka rekeszében függőlegesen felfelé, egészen a bútorlapig. A gond, hogy előbbi papírrácsos, és nem tudom mi fog történni, mennyire lesz tartós, ha átmegy rajta egy csavar. Mit gondoltok?
.
-
Tangerine
senior tag
válasz
Archttila
üzenetére
Nyugodtan átteheted, legfeljebb pár ki/betekerés után már nem fog annyira szorulni, mint először. Azaz nem látja el a neki szánt feladatát. Attól még normál anyaként működik. Én kb. mindenhova ilyen anyát teszek, nem is nagyon veszek másmilyet. Nem gumi az benne, hanem műanyag (nejlon) gyűrű.
-
daninet
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
amikor új az önzáró anya kicsit nagyobb erő kell, hogy rátekerd
Alapvetően ennek az a szerepe, hogy mozgó, rázkódó helyeken ne tekeredjen le az anya. Ha a TV állványod egy helyben áll és semmilyen mozdításnak nincs kitéve akkor valószínű egy sima anya is jó oda vagy egy használt önzáró. De ha valami mozgó tengely végét zárja le akkor érdemes újat rakni rá.
-
Archttila
veterán
Köszi, akkor jól sejtem, hogy a képen látható irányba kell állnia es nem befelé, igy van ?
DeFranco
Nem akartam tönkretenni, de igy mar világos! Köszi a segítséget neked is!
Esetleg még annyi, hogy ezt ha a helyzet úgy kívánja akkor at tudom majd rakni másik helyre, nem megy szét ez a gumi 1-2 kiszedéstől? -
Archttila
veterán
Sziasztok!
Mcalan MC-450 asztali TV állvány M6 (e2) csavarban van valami gumi tömítés?
amit ha kívül hagyok akkor megfogja a csavart és nem engedi tovább, fordítva meg rá sem kap a csavarra. Nem találkoztam még ilyennel, a manul egy kalap kaka, [link] szóval tőletek kérdezném szenvedjek vele, vagy küldjem vissza? 

ps.: a kép kicsit megtévesztő, mivel a csavar hosszabb, szóval nem elég csak a gumikarikáig behúzni...
-
PROTRON
addikt
válasz
BütyökLiza
üzenetére
De a paszt zőccsárga ugye?
Amúgy eddig jó, most hogy túl voltál az Aida tutyi mutyi tesztjén, ráküldhetnél olyan tesztelő progit is, ami a winfos direkt gonosz algoritmusaival terhel, mert a valós progik sokszor simán túlszárnyalják amit Aida terhel...szal fals info csak aida teszt alapján megnyugodni...Az én procimnál aida teszt alatt 120W csúcs fogyasztás mellett 55 fokon ketyegett a proci, de amint erősebben megküldtem felszalad 220W-ra és 90 fokra...

Csak hogy érzékeltessem a különbséget. -
BütyökLiza
csendes tag
Van egy Be quiet! Dark Rock 4 procihűtőm, de csak 1156-os lefogatóval, viszont az új lapom AM4-es.
Ugyan kaptam a procihoz (2600) gyári hűtőt, de nekem kicsit hangos volt néha.
A morfondírozásomnak az lett az eredménye, hogy ötvöztem a kettőt.
Természetesen pasztát tettem közéjük!
-
j.bravo
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
Tévedhetek, de szerintem a Lidl egy sor saját márkanevet (ideértve a Powerfixet is) simán átnevezett/beolvasztott a Parkside márkanévbe, aminek megtolták a marketing büdzséjét. (
Ld. pl. Schwarzi mint reklámarc)
Aldinál érdekes h a WorkZone családnak csak egy része lett Ferrex.Több konkrét, évekkel ezelőtt vásárolt termék van itthon Powerfix márkából, amit idén láttam (szemre) változatlan formában Parkside néven. Esetleg zöld színük lett fekete/piros/szürke helyett.
Kinyomópisztoly, popszegecshúzó, asztalos szorító, de a kerti szerszámos családból is van a régi néven (nem jut eszembe) ami ma már Parkside.A lentinél kisebb crova szettből is van itthon powerfix, de ezt még nem vetettem össze a jelenlegivel.
-
A Zéé
addikt
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
A divat már csak ilyen... 20 éve a "mediterrán" ment nagyon, aztán iszonyúan elhasználódott lett. 10 éve jött ez a fehér-szürke-antracit színvilág, és mostanság ez kezd túl sok lenni. Nem tudom mi lesz a következő trend de ha tippelni kellene, akkor az ilyen fehér+fa vagy betonutánzatú szerelt falpanelek, ezekből látok egyre többet. Aztán majd 10 év múlva ezt is unni fogjuk

-
Ciccuka
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
King Tony márka például vidéki barkácsshopokban is gyakori (darabonként is).
Azokból lehet pótolni akár. Nem túlzottan drágák és elfogadható a minőségük. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Ciccuka
üzenetére
Ilyen dugókulcskészletem van. A 1/4" befogós PZ, PH bitek kb sz@rt sem érnek, a többire nincs panaszom. Volt, hogy robogó variátort szereltem légkulccsal és ezzel a szettel minden gond nélkül. Ház körül alkalomszerűen használva nem rossz ez. Van egy kb 20 éves LuxTools készletem az OBI-ból, ott is a bitek haltak meg, jellemzően a buta használat is közrejátszott. Kiugrált a csavarfejből a bit és ledaráltam. Vettem általános bitbefogót a 1/4"-ra, meg márkás bitet a kopottak helyére, plusz még néhány olyat, ami a készletben nem is volt és elégedett vagyok. Néhányszáz M8 csavart már meghúztam azzal a racsnival Salgó polcok szerelésekor.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka
üzenetére
Előfurdalhat olyan is, hogy leírás szerinti gyengébb paraméterrel rendelkező szerszám a jobb a valóságban. Van olyan gyártó, aki túloz a specifikációknál van olyan, aki meg nem.
Aldi Workzone villáskulcs
Többi
Egyébként több ilyen Lidl, Aldi-s szerszámmárka van is (PowerFix Profi, Ferrex, Ultimate Speed, stb.).
-
Ciccuka
veterán
válasz
j.bravo
üzenetére
Nem mondtam, hogy túl rosszak, csak inkább általánosítottam.
Általában hobbi kategória, arra jó lehet.Létezik belőle Premium is (de csak bizonyos kategóriában):

Parkside-ból is egyre több a bóvli sajnos, régen se volt mindegyik jó (csak volt néhány, ami kiemelkedett a többi közül, de ez is egyre ritkább náluk).
Olyat kell keresni, ami megfelel a kívánalmaknak és jó ár/érték aránnyal rendelkezik.
Adli-ban is volt szerszámkészlet. Ott például egy időben a barkácskészlet volt a jobb, mint a Lidl-s.
-
j.bravo
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
"A Yato szerszámok konkrétan a bóvli kategória."
Sokfélét próbáltál belőle?
Azért kérdem, mert szvsz - már csak a nagy merítés/széles paletta miatt is - lehet hogy a szerszám jellegétől, fajtájától is függ. Saját ill. családi tapasztalás szerint (ami meg persze egy szűk részhalmaz a palettáról) zöld parkside-dal kb egy kategória, azaz ipari jellegű, pénzkereső tevékenységre felejtős, ugyanakkor az "évente féltucat alkalommal valamit meg kell csinálni otthon", vagy "hobbim de kevés időm jut rá" felhasználásra - szvsz - tök oké tud lenni. Nálam évi 360 napot a polcon, dobozban vannak, arra felesleges hogy 2-3x annyi pénz álljon benne.Persze gyorsan forgó gépbe való eszközöket (ld. flexkorongok, de csigafúró is) hacsak van rá mód, magasabbra pozicionált márkákból veszek (ld. ne a kezemben robbanjon szét a korong)
-
Ciccuka
veterán
válasz
Dani_kp
üzenetére
A Yato szerszámok konkrétan a bóvli kategória.
Az a Parkside szerszámkészlet (ami a videóban is van, érdemes végignézni mit mondanak róla) és a korábbi változatával (konkrétan a 2018-as modellel) viszont többen meg voltak elégedve. Szakfórumokban akkoriban olyat irkáltak, hogy szinte autószerelésre is alkalmas, műhelyekbe is sokan vittek.
Azt viszont nem tudom, hogy ezek az újabbak is ilyen minőségben készültek -e.
-
Dani_kp
addikt
válasz
elpescador
üzenetére
Azért a yato valamivel jobb. Zöld ps-hez képest mindenképpen. De akinek van kedve és szeret kp-ra vásárolni annak érdemes lehet kimenni 1-1 “ócska” piacra és ott venni használtan régi kulcsok és egyéb kézi szerszámokat.
-
elpescador
lelkes újonc
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem tudom melyik a jobb, de a Yato is elég hulladék, az is még gagyi kategória.
-
Ciccuka
veterán
Mit szól egy profi a Lidl szerszámkészletéhez?
Régiek jók voltak, az új nem tudni, hogy milyen.Yato az nem jó.
-
hotkar
senior tag
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Én nem vagyok szakmabéli, de 35 évvel ezelőtt magam állítottam be a szennyvizet.
A PVC csőnek a karmantyús végét hagytam felül (az áll ki), benne a tömítőgyűrű.
A padlóburkoló teteje pont a karmantyú aljáig ér, azaz a karmantyú teljes egészében kiáll a padlószintből. De ezt csak kikísérleteztem, biztos van erre egzakt meghatározás.
-
Keef_Lee
őstag
Látom, hogy wc cső képek is vannak itt a segítségkérések között...
Egy wc csésze helyét kellene kialakítanom. Alsó kifolyású lenne. Mennyit álljon ki a 110-es cső a padlószintből? A cső felül gumis peremmel kapcsolódjon a cészéhez? -
epicdev
kezdő
Sikerült beszereznem 19mm-es PVC csövet, 16mm a belső átmérője, mit javasoltok csatlakozónak közéjük, ami stabilan tartja őket, ugyanakkor könnyen szétszedhető és összerakható?
Keményfából faragjak nekik kis rudakat?
Fémmel nem tudok játszani és persze Murphy is megmondta, hogy sosincs megfelelő méretű/formájú bizbasz, ami kellene.
Másik téma, jön a pihenési időszak, nekiállnék végre összehozni egy barkácsműhelyt. Alap kéziszerszámok megvannak, szúrófűrész és kis (30cm út a karnak) állványra tehető fúrógépem is van, mit javasoltok még beszerzésre?
Flex-en gondolkodok, talán olyan kellene, amivel fát, fémet és műanyagot is lehet vágni.
Alkalmi munkákra valamilyen hegesztő készülék is jó lenne, de ahhoz jó lenne valami tananyag, mert anyagtól és vastagságtól függő pálca és technika kell hozzá.
Esetleg ponthegesztő, időnként kell dróthálókkal szenvednem, jó lenne házilag csinálni drótból szükség esetén, itt megint tananyag kell, hogy milyen anyag, stb.
Valamint régi vágyam egy kis műszerész eszterga, de videokat látva némelyiknek pár mm-es kotyogása van már újkorában, azzal inkább nem kezdenék semmit.
-
Mexbacsi
tag
válasz
daninet
üzenetére
Igen, ez lesz az. Szinte biztos, hogy ebből vannak a valaszfalak. Igazából nem maradt más, hogy kibontom az oldalát aztán meglatjuk. Máshogy nem fér be az ajtó úgysem. Utána mar csak az a kérdés mivel csinaljak keretet, ha kivagom az egy oldalát. Arra is gondoltam, hogy amit kivagok lemezt felhasznalom és azt rögzítem ismét.
-
daninet
veterán
-
Cry0
őstag
Sziasztok! 10.30 tól ujra lesz a lidl-ben a 216 részes dugókulcs készlet. van erről valakinek valami véleménye/tapasztalata ? hogy birják a strapát ? Parkside mellett néztem a Yatot valamint a Neo tools-t is, azok jobb vételek lehetnek ?
-
Mexbacsi
tag
Nem ytong mert üreges belül, ez 1000%. Mindenesetre kérdés, így ha megbontom (a felső fémet már kiszedtem) az oldalát is, bírja-e a kötés.
-
Mexbacsi
tag
Sorry, kifogytam az időből.
Találtam egy képet egy másik lakás (egy épület) felújításáról. Ilyen anyag lehet a fal ez a fal is. Ez gipsztégla lenne?
-
Mexbacsi
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Megcsinálnám, ha biztosan tudnám, hogyha kiszedem a jobb oldali fém lemezt nem szakad le az egész fal. Nem szeretném újra építeni a komplett falat.
@daninet Milyen falra tippelsz akkor? A fal színe, ha leszedem glettet/vakolatot homokszín, szürkés. Viszont az fix, hogy üreges belül.
Szeretném megcsinálni, és nem ajtókeretet faragni. Nem vagyok szárazépítész csak elméletben tudom valamennyire a történetet viszont egy 40 éves háznál fogalmam sincs, hogy mit és hogyan alakítottak, ezért próbáltam a képekkel szemléltetni.
Egyébként a fal vastagsága 5 cm. -
lemmy71
őstag
-
lemmy71
őstag
-
Mexbacsi
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Igen, ez így viszonylag egyszerű lenne, ha látnám hogy építették ezt 40 évvel ezelőtt. Jelenleg, így néz ki az egész egyben: [kép]
Az UA vas pedig így: [kép] [kép] Régen ilyenek voltak a merevítők? Plusz a gipszkartont nem rá kellene ültetni? Mert itt csak mellé van téve, ahogy látszik a résnél aztán jónapot.
A felső rész most ilyen, így hogy kivettem a felső merevítést: [kép]
-
blp85
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Eddig én sem tudtam a hivatalos nevét, régen bementem a hódos barkácsboltba és megkerestem.

-
Mexbacsi
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
68-as gerébtok. Természetesen hagynék mindenképp neki elég helyet, ahogy fentebb is írta Daninet 1-1cm oldalanként a purhabnak. A kérdés igazából az, hogy lehetne értelmesen megbontani, nagyobbítani az a jelenlegi ajtónyílást anélkül, hogy szétbombáznám az egész falat.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Mexbacsi
üzenetére
Ha jól értem, a 67 cm széles felnyílásba egy 68 cm tokmagkülmérettel rendelkező ajtót akarsz beépíteni? Milyen amúgy az az ajtótok? Pallótok, gerébtok, szerelt tok?
Nem akarsz hagyni semmi helyet a ragasztóhabnak és szentül hiszed, hogy minden síkod egyenes, párhuzamos, derékszögű, ahogy azt a rajzlapon megálmodták?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Szerencsére elmúlt a hiba. A sínt azért ne add el, lengéscsillapító cserekor kelleni fog.