Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
válasz
daninet
üzenetére
Megérte kinyomtatni? A gyáriak se kerülnek sokba.
-
-
-
-
válasz
Top cat
üzenetére
Nekem meg a LEO koppintása, IBO néven.
Ha már erről a fajta szivattyúról beszélünk. Hogy tömítettétek a a szívó és nyomó oldali meneteket? Olyan vékony a fal (kb. 5mm), hogy ott ereszt kicsit. A szívó oldalt újratömítettem, jo lett, de a nyomó oldalt nem egyszerű szétkapni...(minden KPE csővel van szerelve, kicsi az akna, és merevek a csövek). Az előző szivattyúm egy műanyag házas Tesco saját márkás volt, 7 évet bírt (használtuk rendesen nyaranta), annak külső menetes csonkjai voltak, 30mm hosszban, az gyerekjáték volt, még teflonnal is, de itt a csoda tömítőzsinórral is szívok...
-
válasz
Top cat
üzenetére
Két eltérő anyagból van, az eleje amiben a diffúzor van (sárga maszkoló szalag van rajta) az öntött vas. Azon kívül belül volt rozsda, drótkefével kezeltem majd festettem. A következő elem és a motor lamellás háza pedig valamiféle aluminium öntvény. Az nem rozsdásodott, hanem ilyen fehér porszerű korrózió alakul ki rajta és szép lassan elfogy az anyag. Azon a középső elemen konkrétan sok anyag hiányzott de szerencsére nem ott ahol tartania kell hanem az alján ahova csepeg a víz. Ezeket csiszolni is nehezebb volt. A motor belsejében is volt egy kevés fehér por, de nem sok, jól tartott a tömítés
-
-
Befejeztem a szivattyú felújítást. Olyan mint az új. Teljesen visszacsiszoltam az egészet, lefestettem, csapágycsere, új elektromos vezeték. Bezsírozva ahol zsír kell, 3D nyomtattam egy új ventillátort.
Végül Hammerite-ot vettem és megbántam. Egy sz@r festék szerintem. Egy fólia szerű réteget képez a fémen, de a felülethez csak közepes erősséggel tapad. Pl ahol betekertem egy csavart ott eltekerte a festékréteget kicsit.
Szóval a tartósságát tekintve vannak kétségeim. Kerítésre jó, de ilyen igénybevett felületre sztm nem.Kész produktum:
-
-igu-
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
login nelkul nem
-
RandomName
senior tag
Nem én voltam, én csak a videót csináltam.

[link] -
knight42
csendes újonc
válasz
anorche1
üzenetére
A mosogatógép ajtajára felül van felszerelve az a két csúszóka. Azt kellene bejátszani a fehér ajtó sínjébe, látszik is hogy van kopásnyom az első kép jobb felső részén.
Alul a fehér ajtó sínjén levő barna pánt az alsó keresztrúdhoz csatlakozna,Félő, hogy elkopott, majd eltört a pici teflon csúszóka ami összetartaná - azért hullott szét.
Ha mégsem, akkor a fehér ajtót felülról kell becsúsztatni, két emberes, négy kezes játék lesz: Van a két bevágás középtájt a síneken, ott tudod beilleszteni a gépajtón levő csúszókat, majd szépen engedd lefelé a fehér ajtót nehogy megfeszüljön.
Utána az alját kell összepattintani / összecsúsztatni.
Majd szerintem alul rögzíteni.Ha van otthon sima babaszappan, akkor azzal a csúszó felületeket kend be. Tapasztalatom szerint a legjobb kenőanyag, ami nem támadja meg a műanyagokat és évekig jó.
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
lemmy71
üzenetére
Nekem is ilyen csövem van.
Na ez ám az igazi megoldás, hamarabb rohad el a műanyag gyors csatlakozó, mint ledobná a slagot.
Én már jártam úgy, hiába vettem meg a megfelelő idomot, ráhúztam a csatlakozót hiába tekertem rá a szorítót tövig, egyszerűen nem fogta meg, meg túl vékony a cső anyaga. A karmok nem kapaszkodnak bele, mert hamarabb összeérnek oldalról. Így kitörtem belőle párat, meg egy ződsárga szalag és már jó is.
-
lemmy71
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Van valami bevált trükk arra , hogy a slagról ne dobja le a víznyomás a szorítós gyorscsatlakozót? Bradas slagot és idomokat használok. Tekertem a végére pár menet szigszalagot, egy ideig jó. De konkrétan szétcsúsznak a rétegek.
Boltban azt a tanácsot kaptam, hogy vágjak belőle, de ezt csak utolsó lépesnek választanám. -
Próbált már valaki izopropil alkohollal DDR memóriáról hűtőbordát levenni?
A hajszárító-ima-óvatosan feszeget módszert ismerem, de Gemini ajánlotta (és ezután Youtubeon találtam is videót), hogy áztassam lehetőleg 99%-os izopropilba a cuccot legalább 8 órára.Maga a vegyszer ismerős, van is itthon belőle, azt is tudom, hogy használatos a mikroelektronikában is főként tisztításra, de ennyi ideig áztatni még nem láttam benne semmit.
-
-
A sárga HSS PS fúrószárak ~10 lyukat bírnak 10mm lágyacélban. A "kobaltos" lila ami fémdobozban jön kb 40-50-et.
Ikeás polc konzolokon kellett a lyukat arrébb fúrnom, két 8as fúrószár kellett hozzá, pedig olajoztam meg nem erőltettem
Szóval tényleg csak hobbistáknak ha évi 3 lyukat fúrsz.
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Adott egy ikeás konyha, ikeás beszereléssel, de nem ikeás mosogatógéppel.
Sajnos az előlap leesett, letört.
Mit kell vennem, hogy vissza tudjam rakni, mire van szükségem? Tudnátok kérlek ebben segíteni?
-
sopruk
senior tag
#93720 6030D
#93721 Keef_Lee
#93713 lemmy71Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
Hétfőn meg is vettem végül mindkettőt, meg egy gépállványt a gérvágóhoz
Fűrésztárcsa nem volt most sajnos, de majd figyelem a későbbiekben
Most még nem tudom kipróbálni, de remélem rendben lesz
Kisebb projekteket tervezek, pld. kihúzható ágyneműtartó, cipősszekrény, meglátjuk mennyire leszek ügyes hozzá
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Két hibája van ezeknek:
1. A slag az UV-tól kikeményedik és ahol rászorít permanens benyomódások lesznek rajta. Ott ereszt. Ha letekered és látod a benyomódásokat a csövön vágj le 5 centit belőle.
2. Az O gyűrű elöregszik a csöcsön. Cserélni kell. Szilikon zsírral meg is lehet kenni az O gyűrűt, Gardena gyárilag így adja mikor megveszed. Kicsit jobban zár majd. -
6030D
addikt
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok, házi berhelésben kérnék segítséget.
A locsolást úgy oldjuk meg, hogy van egy kis locsolótömlős "kocsi", amit a fali csappal egy kb. másfél méteres locsolótömlővel kötünk össze. Összesen van a rendszerben 3 csatlakozás, egy a csapnál, egy bemegy a kiskocsi csörlőbe oldalt, egyel pedig a hosszú slag csatlakozik a tömlőn belül.
Mindegyik csatlakozás az a bajonettes gardena-szerű rendszerű, kics csőrre rácuppan a csatlakozó, majd a gallért felhúzva lehet oldani.
A probléma az, hogy mostanra minden csatlakozásnál ereszt, csepeg, és mivel egy nyárikonyha-szerű helyiségből indul a csörlőzés, ezért mindig tócsa van a slagos kiskocsi alatt (is) meg a csapnál is.
Mit érdemes először és másodszor nézni, ami okozhatja ezt a csöpögést? Hol érdemes nekikezdeni a javításnak? 0 az ismeretem a témában, azt látom, hogy van egy gumigyűrű a rendszerben de nem látom, hogy probléma lenne vele.
-
lemmy71
őstag
Még nagyon használtan sem kapsz annyiért.
Olyan 150 - től indulnak az alap gépek. Én bő tíz éve vettem egy bemutató gépet 100 -ért, amit most a boltban háromszáz felett mérnek.
Otthoni munkára egy Tc Einhell is jó, azok indulnak 40 -től, vagy 70 / 80 -tól Hioki. Végülis ugyan azt tudja mint az olcsó Einhell, csak érzésre sokkal jobb vele dolgozni.
Van jó pár "madzagos" Einhell gépem, Ok nem az a halál pontos technika, viszont tartósak, amit viszont a PS -re nem mondanák
Persze ez nem az otthoni felhasználási norma. Néha látom hogy egy két méterről teszik le a gépeket a srácok, gondolom érted hogy mit is akarok ezzel mondani. -
lemmy71
őstag
válasz
sopruk
üzenetére
"Egy Einhell szúrófűrészem van eddig, de kínszenvedés vele bármit is, nem lehet vele pontosan vágni..."
Szerinted a parkside jobb lesz, ébredj már fel
A gérvágoról nem tudok nyilatkozni abból nekem DeWalt van
Viszont a körfűrészről igen, annó egy szomszédos településen dolgoztunk és otthon maradt a fűrész. Gazdaságosabb volt benne a helyi Lidl -be és venni egy tízen pár ezres gépet, amit este vissza is vittünk
Egyszóval ha neked megfelel az igénytelen munka, vagy csak egy két almásládát akarsz összedobni, akkor vedd meg 👍 -
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Holnaptól lesz a Lidlben Parkside gérvágó (dupla sines, 2000 W) és kézifűrész (vezetékes, 750 W, (aksisat nem szeretnék))
Mi a véleményetek róluk? Ház körüli barkácsolásra...
Egy Einhell szúrófűrészem van eddig, de kínszenvedés vele bármit is, nem lehet vele pontosan vágni...
Köszi előre is!
-
válasz
lemmy71
üzenetére
Szomszédomnak (sógor) van egy 13cm-es kb. 1.5 méteres füstcsöve, még a régi kazáné volt, van vagy 3mm vastag, tegnap megboltoltam vele, neki nem kell. Abból, ahogy időm engedi (és megtanulom, hogy kell csövet szögben elvágni), összerakok egyet. Jó kormos a cucc, de úgyis tűz lesz benne.
-
lemmy71
őstag
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Elméletileg így működne mindenhol, de nagy ívben sz@rn@k rá a kupecek a pénz beszél a többi .....
Korlátozás inkább a "stratégai" anyagokra van nálunk is amit rendszeresen ellenőriz a nav (alu, réz, kor, stb.) azokat külön is tárolják, de némi puhítás után, abból is lehet fű alatt vásárolni.
Állam bácsi ezzel a húzásával, megint csak az átlag és minimál keresettel rendelkező emberek nyakán, csomózta a kötelet, köszönjük szépen 🤮 -
lemmy71
őstag
Anno ezt a tizenéves lányom csinálta, kidobott "konzerv" dobozokból 🔥

Rakéta kályha alapanyagot a helyi hulladék (MÉH) telepről kell beszerezni, szerszám is alig kell hozzá (egy combos flex, egy hetra trafó és pár szál OK 46.16 ø2,0mm pálca).
Amúgy bográcsozáshoz nem ajánlom a rakéta kályhát, max ha valami kis hoki bográcsot akarsz rá tenni
-
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Az egy Slavia 631, örökség, tökéletesen működik, de csak díszként szolgál. nem rémiszti meg a gépezetet, mert hamarabb volt ott mint a router

Kicsit komolyabb témát is feldobok.
Rakétakályha. Gondoltam készíteni egyet, hogy azon tudjak bográcsozni és tárcsázni, nem kellene aggódni a szél miatt. De megláttam a 10x10-es zártszelvény árakat (5k/m), és hogy lengyelből lehet venni aránylag olcsón, elgondolkodtam, hogy inkább vételezek.
Valakinek van tapasztalata ezekkel? Érdemes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Crimson Desert
- Samsung kuponkunyeráló
- Gyúrósok ide!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4655
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szóval a tartósságát tekintve vannak kétségeim. Kerítésre jó, de ilyen igénybevett felületre sztm nem.