- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Befutott a foltozásra fókuszáló GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
oettinger01
őstag
CM Cosmos 1000-es házam ventijeit cserélném ki, 25 év szolgálat után elkezdett hangja lenni 1-2-nek de nyilván az összeset kicserélem, mert bőven kiszolgálták magukat. RGB nélküli ventiket szeretnék amik szintén ilyen tartósak és csendesek, mint amik ezek voltak. Miket ajánlanátok?
-
sinya85
senior tag
ugye ha van egy pillanatnyi hőemelkedésed és az a tolerance nullán van akkor rögtön emeli a ventillátorok sebességét és ez lehet zavaró lehet, hogy fel s le megy a fordulat.
ha feltolod 5-re akkor ugymond késlelteted a fordulatváltozást és lehet nem is fog változni az
remélem érthetően írtam le. -
Hedon
tag
Tudja valaki teljes bizonyossággal, hogy hajszálpontosan mit művel a Tolerance opció?

A jelenlegi hűtési beállításaimbtól a képen ábrázolt értékek már eltérnek, és jelenleg a Tolerance is 5-re van állítva. Fogalmam sincs, hogy ez így jó, vagy rossz.Mennyi legyen, és hogyan határozzam meg, hogy mennyi legyen?
Köszi!

-
gilfoyle
őstag
A ventilátoros topicban lehet rossz helyen van, megkérdezem itt is:
Van egy Be Quiet! Pure Base 500DX házam. Átépíteném a gépet.
Ha 360-as vizet tennék bele (ez a radiátor csak előre fér be), hogyan célszerű beállítani a ventillátorok fújásirányát? A radiátor előre kifelé, a házhoz adott 3 ventiből a hátsó és felülre kerülő kettő merre nyomja a levegőt?
A házban van még egy RX9060XT kártya két ventillátorral. -
tomic
addikt
válasz
sinya85
üzenetére
[Ilyennel] is próbálkozhatnák első körben? Itt pont 5 venti van a csomagban.
-
Károly85
junior tag
Érdekes, ez [link] ?
Alaplap leírása csak 1 ampert enged 2x2 csatlakozót ajánlanám, kábel hosszúsága miatt lehet hogy csak így lehet.
"Ami nekem fontos lenne még,hogy amikor bekapcsolom a gépet ne pörögjenek fel a ventik teljes fordulatra míg a bios be nem töltődik."
Régi videokártyámnak volt ilyen "portalanító" funkciója, mostaniak meg nem is forognak, ha nincs terhelés. -
tomic
addikt
válasz
Károly85
üzenetére
Sajna nem jó a link.
Tehát akkor ha jól értem ebből veszek 2 csomagot és csak az alaplapra rácsatlakoztatom 2 külön álló csatira és kész?
Ami nekem fontos lenne még,hogy amikor bekapcsolom a gépet ne pörögjenek fel a ventik teljes fordulatra míg a bios be nem töltődik. -
sinya85
senior tag
milyen alaplapod van? RGB vagy ARGB?
az rgb egyszerre csak 1 szín az argb meg mindenféle.
a drágább alaplapokon sincs több 3 darab csatinál szóval kell egy elosztó de ha elosztóval tolod akkor ugye ott a ventik ugyan azt fogják mutatni.
én vettem vezérlőt alliról és 8 ventit tudok vezérelni külön külön.
szóval mennyi a keret és mit akarsz
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni venntillátorok és ezek bekötésében.
Adott egy NZXT H5 ház amibe szeretnék RGB ledes ventiket tenni aminek én tudom a színeit válltoztatni.
Kinéztem az[Asus Prime 120] ventiket. Ebből kellene 5db.
Hogyan kell ezeket bekötni? Mindegyiket az alaplapra ahogy most is vannak? Vagy kell valami vezérlő ami a színeket válltoztatja? Ha igen mit kell még a ventiken kívül még rendelnem?
Köszi -
looser
addikt
válasz
Károly85
üzenetére
Kissé be van építve, macerás kiszedni; azt gondoltam, beazonosítható esetleg az alapján, hogy melyik alaplapi csatira van dugva az adott venti, mert akkor tudnám pontosan, de ezt felteszem nem tudja lekérdezni egyetlen szoftver sem. De nem marad más, mint a fenti. Köszi!
-
looser
addikt
Sziasztok! Adott egy új ház (Fractal Design Epoch), elől a 3 gyári venti (120mm) hátul egy Arctic BioniX P120 PWM. A kérdésem a következő lenne: indítom a Fancontrol-t, kikapcsolom a cpu és vga hűtők detektálását (csak alaplap), talál 3 vezérelhető ventit. A 3 első és 1 hátsó is egy-egy chassis fan foglalaton van. Vagy kimarad (csak a 3 első) vagy bekerül valami (a 3 első egyben vezérelve + az 1 hátsó és mi a 3.?...), kissé bizonyalan vagyok. Van ötletetek?
Köszi & üdv
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni . Jelenleg Aio-t használok, de vettem egy Thermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB-s hűtőt ha 1x elromlana az Aio ne maradjak gép nélkül.
Elveszett az egyik Piros távtartóm, szeretném pótolni, de nem találok a gyári oldalon.
Itt nézegettem Végig az AM4/AM5 dolgokat.

-
Hszrmester
újonc
sziasztok!
Lian Li UNI FAN TL-LCD Wireless ventilátor hoz valakinek Nincs véletlenül olyan kábele, mint ami a képen látható? Azért lenne rá szükségem, mert külön oldalra raknám a ventijeimet, nem összefűzve, ezért kellene még egy ilyen. Ha valakinek lenne egy elfekvőben, megköszönném és megbeszéljük mennyi.
köszönöm
-
Hedon
tag
válasz
Raggie
üzenetére
Igazából meg tudtam akadályozni, egy 70%-os CHA rpm-mel, de csak üresjáratban. Minden, kifejezetten csendes tevékenységre letesztelni ezt képtelenség (CAD, fotószerkesztés, hasonlók), így abba még bele sem kezdtem.
Most arra gondolok, hogy a front AIO fanok fordulatszámát is növelem, így kevésbé meleg és nagyobb mennyiségű legevő ömlene a GPU-ra, ami ezt a 70%-os CHA prm-et levihetné 65-re, esetleg kiterjeszthetné az GPU 0rpm-et szélesebb körben egyéb felhasználási módokra is. És szeretném mindezt biosban.
Mindenesetre gáz, hogy az nvidia GPU-k hűtését nem lehet 30% prm alá vinni, és az meg pláne gáz, hogy ez már zavaróan zajos. Az 1-29% tartomány nem elérhető. -
Louro
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
Szívem szerint tennék a VGA alá is egyet, mert a ház adna rá lehetőséget. De akkor előre a 2x140. Az a feltételezésem, hogy 2x140 jobb, mint 3x120 (zaj tekintetében).
És a 2 darab gyári, pwm nélküli ventilátor menne egy hátra és egy felülre. Ha nagyon zajosak, akkor max később lecserélem azokat.Majd egyszer utánanézek, hogy miért nem elég, hogy a CPU hűtő abba az irányba tolja a levegőt. Miért kell 1-2 centire egy rásegítés. Biztos ki lett tesztelve.
-
Louro
őstag
Sziasztok, az NZXT H5 Flow 2024 házhoz kettő, 120-as nem PWM-es ventilátort kaptam. Érdemes ezeket lecserélni?
Igazából előre 3 darab 140-est és hátulra egy 120-as ventilátort gondoltam tenni (, meet az alaplapon 4 csatlakozóm van).
Ryzen 7500f+Be quiet Pure rock pro 3. A VGA pedig Sapphire Pulse RX9700XT. Mivel elég huzatos a ház, talán a kiáramlás nem probléma. Vagy inkább több ki-, mint befújás kellene?
-
Raggie
őstag
Szia legegyszerűbb volna a VGA-n kikapcsolni a zeroRPM-et.
Ha az a konfigod, mint az adatlapodon, akkor GeForce-od van, ott nem tudom mivel lehet ezt állítani. AMD-nél simán a driverben van fan control rész és ki lehet venni a zeroRPM-et egy gombnyomással.
Szerintem sajnos csak a fenti ventikkel nem tudod ezt megakadályozni, mert a VGA lent van ott melegszik fel a ventik meg fent...
Ha esetleg a ház oldalán vagy alján is lenne egy venti, amit tudnál folyamatos alacsony fordulaton járatni, hogy a VGA friss levegőt kapjon közvetlenül, az segíthetne. -
Hedon
tag
Hali!
Front: aio 360 szívja be a levegőt, ventik kint, radiátor bent
Top: 1db 120as + 1db 140-es fújja ki a levegőt
Rear: 1db 140 kipufog
GPU: 3 ventis csuda, üresjáratban időnként felmelegszik, és bekapcsol. Nem hangos, de nem szerettem bele a ventik sikáló hangjába. Lehet, hogy az aio meleg levegője miatt melegszik fel. Korábban léghűtése volt a processzornak, és nem emlékszem, hogy akkor is csinált-e ilyet. Tehát alapjáraton, ha nincs melege, a GPU ventik nem mennek.
Ide tartozik, hogy amikor elkezd hűteni a GPU, egy rövid ideig csettenő, kattanó hangokat hallok belülről kb. 3 másodpercenként, főleg a hűtési ciklus elején.
Kérdés: Csak a TOP ventik fordulatszámának növelésével el tudom érni, hogy a GPU ne melegedjen fel üresjáratban annyira, hogy a ventik bekapcsoljanak? A top ventik nagyon csendesek. Ha a válasz igen, akkor mivel tudom a legegyszerűbben rávenni őket? A biosban hibába customizálom a görbét, nem reagálnak.
Ehhez kapcsolódó kérdés, hogy a GPU ventiket miért nem tudom rávenni, hogy 30% alatt is forogjanak. Még fan controlban sem. 30%-on nem szeretem a hangját, de nemtom, milyen lehet pl 10%-on. Jó egyáltalán a GPU-nak, ha nem megy folyamatosan? Miért ilyen a gyári beállítás?
Jó sok kérdés. Köszönöm a türelmet, előre is köszi!
-
Ati2109
újonc
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni ház hűtésben.
Van egy Montech AIR 100 ARGB Black gépházam, a gyári ventiket szeretném lecserélni valami csendesebbre.
Van 3venti elől, és egy hátul, full gyári opsön.
Tudnátok ajánlani csendes ventit, ami nem csökkenti lényegesen a légáramlásomat?
Nem szeretnék semmiféle ledes verziót, de ha kapcsolható akkor az is megfelel
Konfig amúgy egy Asrock B850M Pro-A WiFi, Ryzen 5 8400F-ARCTIC Freezer 36 Black, 1db M.2 ssd, Asrock Rx9060Xt Challenger. -
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ha mellékes a por , akkor negatív jobb.
-
Sziasztok!
Akármennyit olvasok róla, nem tudom eldönteni, hogy hűtés szempontjából melyik a jobb a negítív vagy pozitív nyomás? A por mellékes. -
pruzsi
őstag
Meg is válaszolok magamnak egy darabig jó főleg hogy valami game boost be volt kapcsolva ami tulfeszelte a cput , gyári értékkel 67 fok
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Elfogadhatóak e ezek az értékek Thermalright Phantom Spirit 120 EVO+ Ryzen 9600X-el?
MX4-el csak ez volt itthon.
-
4nick8
őstag
válasz
Richard!
üzenetére
Akkor itt van ez: TR Royal Pretor
-
4nick8
őstag
-
bypass|HUN
aktív tag
Sziasztok!
[Intel Core i7 14700KF] procira kellene valami combos léghűtő. Jelenleg egy [artic i35] dolgozik rajta, de 70 fok és még felette is szokott lenni a hőfok. Szóval ha tudnátok valami jobbat javasolni, azt megköszönném.
Üdv: bypass
-
Joker88
őstag
Adott egy ház : darkflash a290.
Benne egy micro atx-es Asus Prime a520m alaplap, egy gyári hűtésű amd ryzen5 4600g, és egy geforce rtx 3060 VGA.
A házban elöl van 2db ventilátor ami befelé fúj, 1 a tetején ami kifelé,és egy db hátul ami kifelé húzza a levegőt.
Ez így megfelelő lesz ? Inkább hűvösség mint forróság 😁
-
akos_ur
aktív tag
Sziasztok,
Egy Dell Precision 3650-es gépbe kellene nekem egy ventilátor, egy ilyen: [link]
Szerintetek van rá esély, hogy itt valahol/valakitől be tudok szerezni egy ilyet, gyorsabban, mint Aliról?
-
bbmt
senior tag
Hű köszi mindenkinek!
Ezt a Fluctust kipróbálom. A Be quiet! Pure Wings 3-at néztem, de kb egy árban vannak. -
Ha mehet 140mm is, akkor én nagyon ajánlom a Fluctust . [4200Ft] -ért szerintem a legjobb ár /érték felsőkategóriában.Valszeg nem fog 15évet bírni mint egy noctua , de harmad áron van , teljesítméynen/ hangban meg egál. Sorba is köthetőek ,van Y kábel rajtuk gyárilag.
2 éve használok kettőt belőle ,nagyon meg vagyok elégedve velük.
Csináltam anno egy kis mini tesztet radin :
[ Arctic P14 pwm vs Be Quiet Silent Wings4 140pwm vs Endorfy Fluctus 140 pwm on a radiator ] -
Csandi
addikt
Ha olyan ventit veszel ami ezt támogatja akkor igen lehet.
Arctic és Lian Li bizonyos ventijei ezeket támogatják, Noctua ventik nem. Többi gyártót nem tudom fejből.
Ja meg a Phanteks T30 is támogatja, az is Noctua árban van, egy picit hangosabb a Noctuánál viszont jobban hűt.
De amúgy Y elosztát is használhatsz, az jár is a Nocuta ventikhez. És akkor 1 csaitból csinál 2-t. Kábelelrendezés szempontjából ez viszont macerásabb nyilván, mint a sorba kötés. -
bbmt
senior tag
Közben kiderítettem, hogy hibás volt a ház leírása és bele tudok rakni 140mm hűtőt is.
elgondolkoztam, hogy előre teszek kettőt és felülre is kettőt, hátra meg egy 120mm (oda tényleg csak azt lehet), és felmerült bennem, hogy hogyan vezérlem őket?
Van 3 system fun vezérlési helyem. Lehet olyan, hogy az elöl levőket sorba kötöm egymással és úgy teszem rá a system 3-ra, majd felsőket szintén sorba kötve a system 2-re és a hátsót a system 1-re? -
Csandi
addikt
1. Generáció
(ez létezik feketében is, 1-2 ezer ft-al drágábban, az van nekem is)2. Generáció
(ez az új verzió, még csak ebben a színben. A lapátok formája változott, nem néztem még utána, hogy miben jobb.)Mindkettőt a legolcsóbb helyről linkeltem amit találtam árukeresőn, és nem valami scam webshop.
Na megnéztem, a G2 nagyobb levőtömeget mozgat amit nagyobb nyomással is tesz, ami annyit jelent, hogy házhűtő ventiként is hatékonyabb valamivel, de CPU/AIO hűtőként is, illetve 1-1.5db el halkabb.
Az, hogy ezek megérik-e a plusz pénzt már egyén függő, én a sajátom nem cserélném erre, de ha most vennék 0-ról valszeg az újat venném. -
Csandi
addikt
Középútnak a Be Quiet ventiket szókták mondani, de igazából alig olcsóbb már mint a Noctua, szóval én értelmetlennek tartom, akkor már inkább Noctua..
De amúgy egy kellően hangszigetelt ház sem igazán olcsó, és akkor rontod vele a szellőzést is. Nem tudom mennyiért vennél házat, de ha 4 ventit fogad be a házad, akkor az 60 ezer ft lenne Noctua ventiben.
Na most egy normális hangszigetelt ház + abba a ventik szerintem kitesznek ugyanannyit simán, vagy legalább megközelítik. Viszont a házad már megvan.
Ha veszel Noctua ventiket akkor azok meg "örökre" jók, minden gép upgradelnél, ház cserénél viheted őket magaddal. Szóval úgymond egyszer kell megvenni, "endgame".
Nekem is 4 darab a van gépben, megkellett szokni, hogy amikor megy akkor is olyan mintha ki lenne kapcsolva
pedig full mesh ház.Most épül egy másik gép, abba Lian Li P28 ventik mennek, kiváncsi leszek az milyen, de biztosan hangosabb.
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Montech Air 100 házam van. Vettem bele ARCTIC P12 PWM PST ventilátorokat, 3 elöl 1 hátul, de nekem hangos alapjáraton is. Hallom a ketyegést is.
Csak 120-as venti megy a házba. Van ennél halkabb lehetőség vagy vegyek egy hangszigetelt házat inkább? -
Csandi
addikt
Sziasztok,
Egy házba amiben 4 140mm-es és egy 120mm-es hely van milyen ventiket javasoltok, a legjobb teljesítmény és zajszint aranyközépútján?
Gondoltam arra, hogy 5 darab Phanteks T30 kéne, arra is, hogy 4 Noctua NF-A14x25 G2 és 1 NF-A12x25 G2 (csak ezekből még nincs chromax eh), vagy 4 P14 Pro PST és 1 P12 Pro PST.
Előbbinél nyilván a vastagsága ad pluszt, viszont a 140-es helyeket nem kitölteni 140-esekkel zavarna kicsit, főleg, hogy 140-essel lehet kisebb fordulaton = zajon ugyanannyi levegőt tolni (bár ugye itt a T30-nál képbe jön, hogy vastagabb, így ezért is tud alacsonyabb RPM-en működni)
Noctuát nem kell magyarázni, csak ugye az újakból még nem jött ki a fekete.
Arctic meg budget opció de azért mindenhol mondják, hogy egyáltalán nem halk.
Meg kicsit ambivalens a gép amibe kéne, mivel a hardver benne erős lesz, de pl. a hűtés "budget", 9800X3D-re Thermalright PS120SE megy. Kicsit kontradiktív lenne Noctuákat venni, akkormár a proci hűtő is lehetett volna az.
Ti mit csinálnátok?
Ja és év végén jön a T30-ból a 140mm-es.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
HornedReaper
üzenetére
Még azon gondolkodám, az elöl befelé szívó ventik oldalirányba is fújnak, szóval a közeli mesh lyukakon sok légáram elveszhet. A mesh oldallapokat 15-20cm hosszan az elejükön lehet le kéne lemezelni / mágneslapozni belülről hogy maradjon jobb légcsatorna

-
-
válasz
HornedReaper
üzenetére
Alis nylon mesh filtert ajánlom, különböző sűrűségben kapható . [Ali] Keretet magadnak kell megoldani . Mágnescsík /ragasztó akármi .
Én a ház aljára sűrűbbet vettem, a frontra meg lazább szövésűt.
Egy silverstone filterrel hasonlítottam itt össze:

Minél kissebb a micron annál kevésbé engedi át a levegőt.
A 60Mesh( 250micron ) verzió felel meg kb a Silverston filternek ,ami nem fogja le nagyon a levegőt. Neked lehet az 50es (270 micron ) is elég lesz ,ha ráragasztod a meglevő mesh paneled belsejébe.Lézetik fém verzióban is , olyat még nem próbáltam : [link]
-
HornedReaper
senior tag
Mutatnátok pár porszűrőt, ki mire esküszik? Full mesh (tényleg full, minden oldala mesh csak az alja nem) első befújók elé tennék valamit. Amit vettem Alin brutálisan visszafogja a ventiket, nem P szériás ventivel használnám szívesen, szeretném ha minél halkabb lenne. Vettem is pár NF-P14s Redux ventit, ami elé nem a "legfojtósabb" szűrő kéne. Darkflash DLC29 amúgy a ház. Lehet még valami oldalról befújót is irányítanék a VGA-ra később, akár 3D nyomtatott tartóval. Lehet a PSU takaró tetejét is kivágnám egy ventinek.

-
jimpo
senior tag
válasz
anderlemez
üzenetére
Lemaradt milyen hosszú mérés eredménye.

Viszont azt megemlítem, hogy a rendszerventillátor fordulat az nem túl magas!
Ennyit tud a ház gyári légkavarója teljes sebességen
Csak mert hiába teker a Noctua a CPU hűtőn ha nincs légcsere házon belül, akkor megette a fene.
Plusz érdemes megnézni rendesen le van a húzva a CPU hűtő.... -
Károly85
junior tag
válasz
anderlemez
üzenetére
Elég forró fejűek tudnak lenni, 95 alatt normális, ha 95 és teljesítménnyel is problémák lennének akkor kellene változtatni.
[link] Összefoglaló -
anderlemez
csendes tag
Sziasztok fórumtársak. Tanácsra lenne szükségem és megköszönném ha tudnátok rajtam segíteni. Adott egy Ryzen 7 9800x3d proci amit szeretnék ideális hőfokon használni, de eddig nem jártam sikerrel. Két léghűtőm van, abból az erősebbik van bent aminek minden adat (tdp)és info szerint le kellene hűtenie de mégsem sikerül. A neten pedig ahogy egyre több tesztet nézek, egyre jobban kavarodom bele, mert sok videón a jelenlegi hűtőmtöl olcsóbb hűtők is jobban teljesítenek. Az utóbbi időben sajnos annyit pasztáztam, hogy szinte mesterévé váltam szóval azzal biztos nincs gond(borsó méretű, x alakú, rásimítás, de mindig ugyanazok az értékek). A házam egy DRX70 Mesh ATX PC Case ami ugyan nem a legdrágább, de elég jól szellőző ház, elöl 3 hatalmas ventivel hátúl pedig egy venti. Jelen pillanatban egy Noctua NH-U12A chromax léghűtő van rajta, amiről néztem teszteket és proci heavy játékok alatt is bőven 60 fok körül kellene tartania a vasat de ez mégse jön össze. Van még egy BQ Dark Rock pro 4-em de azt rá se próbáltam mivel az egy kicsivel gyengébb, szóval eleve esélytelen. A lényeg, hogy szeretnék a léghűtőnél maradni, de egy olyannál ami biztos jó hozzá. Adataim és értékeim. LAP: Gigabyte X870 GAMING X WIFI7, GPU: RTX 4080 CPU: Ryzen 7 9800x3d az értékeim pedig windowson belül, intenziv használat nélkül 50-50fok,játék alatt tartós használat mellett minden kimaxolva 2k-ban átlagosan 75-80 fok maximum érték pedig 90 fok. Játékok: Last of Us 1/2, Fortnite, Minecraft. Válaszotokat előre is köszönöm. Üdv Laci (beraktam pár hwinfos értéket cyberpunk alatt)
-
bobalazs
nagyúr
Nem tudom tudtátok e, hogy Fan Control (v229) lehet Zero RPM-et állítani a házventiknek, Asus alaplap esetén is. A trükkje, hogy BIOSban PWMről DC módba váltsuk a ventiket.

-
ququ
kezdő
sziasztok,
nzxt házban lecseréltem az egyik gyári ventit egy thermalright tl-s12 argb-re, de az asrock alaplapom (asrock tuning utility) 0 rpm-et ír ki minden % értékhez, viszont közben szabályozza a ventit, ez miért lehet? mit rontottam el? elvileg mindent jó helyre dugtam, pwm drót a cha_fan1-re, 5 voltos 3pin kábel addr_led1-re
plusz: ha rádugom erre a ventire az nzxt no-rgb ventit is, akkor az maxon megy folyamatosan, az miért?
köszi a help -
G@ben
addikt
Tudnátok ajánlani egy cpu-hűtőt, ami a következő konfigra menne rá?
Asus TUF Gaming B650M-E WIFI, Ryzen 5 7500F, ami később lehet sokkal gyorsabb proci is, egyelőre a keret ezt engedi, de nagyon nem valószínű, hogy a 170W-on túllépünk.
Ajánlották az ID-COOLING SE-214-XT PLUS hűtőt, de ez valószínűleg túl magas, nagyon a határon van, hogy befér-e régi nagytornyomba vagy sem. A házat lecserélni nem fogom, így a hűtővel kell igazodni. Természetesen legyen csendes, heatpipeos, meg ne legyen egy vagyon! A ház szellőzése alapból jó, ha ez számít. -
Ribi
nagyúr
válasz
Raggie
üzenetére
Nyilván ami már airflow meg mesh és hasonló házként árulják, ott adott a dolog.
GN nemhiába fikázott szénné pár az általad említet gyártó házát, mert siralmasan szar volt a szellőzés. Minden gyártónak van pár szánalmas háza. Dizájner nagyon kitalálta aztán amikor kiderül hogy használhatatlan, kénytelenek mesh verziót kiadni. -
Raggie
őstag
Azért a nagyobb és jó múltú nevek (NZXT, Fractal, Phanteks, Lian Li, BeQuiet, stb.) esetében az airflow házaknál ezek eléggé ki vannak találva.
Az esetleg bezavarhat ha vizes hűtéshez kitalált házat is csak léggel akarna valaki használni, de még ott sem annyira vészes a dolog.
A nevenincs gyártók csilivilin kinéző cuccait meg kerülni kell, vagy amit még sohasem láttál eddig egy házban(tesztelje ki más azt ha beválik úgyis sokan átveszik gyorsan).
-
spleenszuru
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Köszi szépen, tanultunk megint valamit!
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Arra tippeltem, de gondoltam mégis megkérdem.
Patent. -
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Ez milyen procihűtő?
-
Veiled Bride
senior tag
válasz
gulupeti
üzenetére
Megint csak bocs a dupláért! Mondjuk azt hozzá kell tenni hogy 28 fokos a szoba szóval amit beszív minden csak nem friss levegő.
Viszont azt a plusz ventit beraktam most előre, így 2 helyett 3db 140-es van elöl és jobb is lett valamivel. Így marad szerintem. Nem kísérletezek tovább. [kép] -
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Miért rövid a CPU-Z tesztje? Addig megy, amíg meg nem állítod.

Érdekes, akkor háza is válogatja, nálam ebben a felállásban lettek a legjobbak az eredmények.
-
Veiled Bride
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Bocs a dupláért. Kipróbáltam de nálam nem lett jobb. 10 perces cinebench tesztet futtattam mert a cpu-z tesztje nagyon rövid szerintem.
Előtte:
Utána:
-
Veiled Bride
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Oké rendben!
-
spleenszuru
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Én már csak azért is betenném, hogy lássam, változik-e valami.
Nekem még nem így vannak, de meg fogom csinálni, ha átköltözöm a másik házamba valaha.
Viszont ha nem nagy kérés, készíthetnél egy előtte-utána állapotot, akár valami játékban, akár szintetikus teszttel, amit jónak gondolsz.

Mint #27906gulupeti fórumtárs itt. -
Veiled Bride
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nekem egy DarkFlash dk360 házam van, elöl 2db 140-es venti szív be, hátul egy 120-as ki és felül balra egy 140-es szintén ki. Van itthon egy nem használt 140-es ventim még, ha azt beraknám jobbra felülre hogy szívjon be akkor még jobb lehet a légáramlás? Csak ezért nem vennék még egy ventit de ha már van itthon egy ami csak a dobozában pihen akkor lehet használnám. Talán több levegő menne a ramokra is. A képen látszik a helye ahova gondoltam: link
-
Phobion
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Köszi!
Marad akkor az, hogy 1 db lesz csak fent, bal oldalt.
-
Phobion
addikt
Sziasztok
Ház: NZXT H6 Flow
CPU hűtő: Thermalright Phantom Spirit 120 EVOA ház felső részére elég 2 db 120-as venti, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Temu
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Előtte:
Utána: