Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
Ezt én is néztem, belföldön 4 GB, roamingban 10.2 GB? Ilyen nem nagyon van csak a Lyca-nál :)
-
domper2015
senior tag
válasz
deutsch111
üzenetére
Valami el van írva az appban, 7 € 4 GB-os csomag ad 10.2 GB-ot?
Nem rossz egyébként. -
whbear
őstag
válasz
deutsch111
üzenetére
Köszönjük, ha kidobnak a Hörbiből rápróbálok.
-
deutsch111
kezdő
Sziasztok, nem tudom volt-e már, de találtam egy szlovák virtuális szolgáltatót ami az O2 csinál. [link]
Legolcsóbb csomag 7 EUR és 10.2 GB adatot tartalmaz roamingban.
Telefonos appban lehet aktiválni, elfogad külföldi személyit is és 7 napig ingyen ki lehet próbálni. -
nyilmisi
újonc
válasz
domper2015
üzenetére
A legegyszerübb persze az, ha a telefonban van a hörbie sim és csinálok hotspotot. (Ez a nyaralóban érdekes, ahol nincs más internet.) De nem egyedül élek, ha megyek valamerre a telefonnal, akkor igy nincs a házban internet. Olvastam valahol olyat, hogy van olyan router, hogy a telefonra kell tenni egy router-spezifikus app-ot, ami realizálja a volte-t szám nélkül, kifele pedig a routerben levö hörbie azonosítójával megy a hívás. De valójában nem a hívás a legfontosabb, hanem a hörbie azonosítójával történö felhívhatóság, ha a routerben van a a sim kártya. Ahogy látom, a legolcsóbb telefonos router is 200€ körül van, ami meg túlzás erre a célra. Szóval nem találok jó megoldást.
-
nyilmisi
újonc
válasz
domper2015
üzenetére
tehát ha Ausztriából hívok német számot, akkor van 150 perc ingyenes hívás, ugyanez Mországból (roaming) korlátlanul ingyenes? Érdekes.
-
whbear
őstag
válasz
nyilmisi
üzenetére
Szerintem te egy APN-el nem telefonálsz sehová LTE-n keresztül se. Mi fogja beazonosítani az előfizetést, ha nincs aktív sim. Csak csendben kérdem, ha telefonálni akarsz, nem egyszerűbb egy telefonba betenni a simet? De ez engem is érdekelne ha sikerül. Hörbi simet bele a mifibe, telefon wifin kapcsolódik hozzá és valami alkalmazás segítségével telefonálsz a mifi keresztül. Mert ha nincs kártya a telefonba, akkor biztos nem fogsz semmilyen volte vagy vowifi hívást indítani natívan az biztos.
-
-
nyilmisi
újonc
voip-os szolgáltatót többfélét is használok, de azokkal mobilikat hívogatni Mországon vagy Ausztriában nem ingyenes, akkor nem a hörbi tarifát használom. A problémát részben ott látom, hogy adatkártyaként más az apn, mintha a telefonban lenne, ezért nem tudom, hogy az adat apn-nel lehet-e telfonálni a hörbie tarifával? Ha igen, akkor a volte protokollal müködnie kellene. Csak jelenleg nincs alkalmas routerem, beruházni pedig akkor lenne értelme, ha garantáltan müködik.
-
nyilmisi
újonc
válasz
domper2015
üzenetére
A nyomógombos telefonnal a hörbie tarifa szerint telefonálok?
-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Nem kell banki adat, nem vagy osztrák állampolgár. Uniós igazolvány és arcképes azonosítás.
Nem tudom, hogy a Yesss-t lehet magyar hálózaton aktiválni.824: bármikor leléphetsz, nem jött be és váltasz.
Ott elkezdett dübörögni a verseny.
Ma éjszaka megyek Bécsbe és a Spusu-tól viszünk át egy számot a Yesss-re, beszámolok a folyamatról.
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Nálam egyből banki adatokat kér.

-
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
Apróbetűs rész nincs?
-
domper2015
senior tag
Yesss 6 hónapig ingyenes, az egyik kedvenc szavam.
A végén ők fognak fizetni nekünk, hogy kegyeskedünk őket választani. -
whbear
őstag
válasz
nyilmisi
üzenetére
Az, hogy egy mifivel wifin keresztül a Hörbit hanghívásra használd egy SIM nélküli mobillal, szerintem nem megoldható. Vagy ha mégis, az engem is érdekelne. Ha adat kapcsolat van, akkor valami voip szolgáltató is kell, azon keresztül lehet hamghívást indítani. Én így csinálom.
-
nyilmisi
újonc
köszönöm.
Meg tudnám valahogyan azt oldani, hogy beleteszem a hörbie kártyát adatkártyaként egy alkalmas routerbe és ugyanakkor a mobillal sim-kártya nélkül, de a wlanon kersztül a hörbie tarifájával telefonálok? Elég zavaros dolgokat olvasok ehhez a neten. Ha ez megoldható, akkor gondolom a Volte protokolon mehet, de nem látok megbízható és pontos infot hozzá. Persze az is fontos, hogy pontosen mely routerekkel megoldható, ha megy. Ráadásul az lenne szuper, ha hordozható routerrel is menne.
A másik kérdésem az lenne, hogy ha a hörbie-vel Magyarországon magyar számot hívok, az is ingyenes? Mert azt írják, Ausztriából magyar számot hívni, az nem ingyenes. De a magyar rendszeren indított hívás is az osztrák szerveren megy át, gondolom. -
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
A soha után egy picivel.
Pont azon gondolkodtam, hogy ~15 €/hó Lidl Black tarifa korlátlan 4G adat + beszéd/sms. Van jobb jobb ifjúsági tarifa ennél, de egy ilyen itthon se lenne rossz ajánlat a Lidl-ben vásárolgatva
A Hörbivel odavágott a drei a Spusu, Hot és Yesss triónak, de a többiek se lehetnek túl vidámak. Itthon is ez kellene, de aki felkavarta a posványt, azt kilökték a pályáról.
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Mikor "növünk fel" fel ezekhez is...

-
domper2015
senior tag
Ausztriában felpezsdült az élet, a Yesss 3, a Spusu 4 díjmentes hónapot kínál új kártyás előfizetőknek.
A Yesss-t nem ismerem, a Spusu csak Ausztriában aktiválható. A Spusu-nál eddig nem számított roaming időszak hossza. -
kano
nagyúr
válasz
domper2015
üzenetére
Ha Romániában élsz akkor ok. De itt kedves embernél játszik ez
-
kano
nagyúr
válasz
domper2015
üzenetére
Cserébe drágább lett 0.5EUR-al.
-
whbear
őstag
Román Vodához nem kell román igazolvány?
-
RoyalAirForc
senior tag
Nekem eddig az itt ajánlottak közül a drei, az Orange, meg a román Voda megy stabilan. Drei néha hívogat, meg sms-t is küldött asszem a FUP miatt, de eddig nem történt semmi. Másik kettő még sms-t se küldött eddig.
-
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
Köszi az infót.
-
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
Nálam egyiken se.
-
whbear
őstag
Tegnap írtam, hogy a Lyca "internet" APN esetén nem lassul. Hát ma sikerült neki szinte megállni szokás szerint mikor a legjobban kellene. Tesco scan and go alkalmazás pörgött csak. Aztán el is dobta a hálózatot. Telefon reboot után helyrejött, de lassú maradt. Ezért is próbáltam rá a Hörbire.
-
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
VoLTE nem megy roamingban.
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Ja, oké.
-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Te Top-ot használsz, nálam a Boost üzemel.
Bocsánat, a 794-es hozzászólásomban a Boost-ről írtam. -
RoyalAirForc
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Én tavaly vásároltam, de nekem 12,2.
-
domper2015
senior tag
[link]
A Vodafone Easy változott, aki a tavalyi promóció során vásárolt azoknak 6,1 GB roaming adar jár, most ez 7 GB + van 100 nemzetközi perc Romániában. -
whbear
őstag
Regisztráltam a Hörbire. A 7.49 EUR csomagot vettem, pont szükség lesz több netre a közeljövőben. Pont ugyanaz mint a Drei, az APN is ugyanaz. Működik rendesen az SMS és az RCS is. Nem kell app hozzá, weblapon ment minden. Előbb küldik PDF-ben az eSimet, ezt ki kell fizetni, majd kérik az igazolványt, elfogadták a magyart és egy selfie. Utána vonja le a díjcsoamg árát, mikor elfogadták. Kb 5 email jön, leirnak mindent. Csak németül megy a kommunikáció, nem lehet angolra állítani. De egyértelmű nagyon. Hatalmas köszönet ismét domper2015 fórumtársnak!
-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Ott spórolnak ahol tudnak.
A Lycamobile-t egy hétig rúgattam Angliában, elfogyott 250 MB adatom. Biztos visszatöltődik.

-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Orange-tól én még üdvözlő sms-t se kaptam.

-
domper2015
senior tag
Spusu (osztrák) 4 éve használom, abszolút nem izgatja őket a roaming. Szeptember óta most jöttem vissza Ausztriába egy napra.
Lycamobile se igazán foglalkozik ezzel, ez a kártya volt már néhány országban, de Dániát még nem fedezte fel.
Ebből is látszik, hogy azert akadnak kivételek. Amit sokan használnak az Orange Flex se egy nagyon figyelmeztetős társaság, szemben a nju-val, pedig az ő márkájuk. -
4Grider
félisten
Csodák nincsenek, ha egyszer a szolgáltatók a roaming GB-okat leszámlázzák egymásnak. Ingyen senki sem roamingol egy másik hálózaton, tehát minél olcsóbban kap valaki minél több GB-ot, annál jellemzőbb az, hogy a szolgáltatója be fogja tartatni az EU-s roaming szabályzás azon részét, ami a szolgáltatót védi.
-
whbear
őstag
Nekem a Drei 4 hónap után küldte a roaming figyelmeztetést. Valószínűleg a Hörbi is ugyanazt a roaming feltételeket alkalmaza. Kinek mi a tapasztalta? Lyca még nem küldött semmit.
-
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
Ez a Hörby egy Drei MVNO. Esetleg ha valaki használja androidon, kíváncsi lennék, itt is jelentkezik az, hogy csak One hálózaton jó minőségű a hang. Adat az rendben van. IPhone-on jó mind a három szolgáltatón a hang úgy tűnik. Más.
A Lyca adat lassulás új számmal is jelentkezett a "data lycamobile.dk" és "plus" APN esetén is. Viszont kb 3 hete "internet" APN van és nem lassult egyszer sem. -
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
Köszönjük!
Osztrák cím kell neki és igazolvány... Nem tudom mit szól a magyar igazolvanyhoz. -
RoyalAirForc
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére

-
domper2015
senior tag
hoerbi.at egy újabb drei próbálkozás.
60 GB Datenvolumen
davon 16 GB nutzbar in der EU
Unlimitierte Minuten & SMS in AT & EU
50 Minuten & SMS von Österreich aus in die EU
Havi 4.99 €. Esim is van.
Ha szünetelteted a szolgáltatást az havi 1 €. -
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
De kreditet nélkül nem megy. Nem regisztrál be.
-
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
Köszi! Akkor megy az RCS. Mert az ingyenes.
-
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
Töltöttél creditet, abból vonja le? 50 DKK a legkisebb. RCS-re nem regisztrál akkor be?
-
whbear
őstag
Csak azért gondolkodom rajta, hogy tudjak küldeni SMS-t, hogy ki vagyok. Van itthon ez a külföldi számot nem veszek fel betegség.
-
whbear
őstag
Valaki próbálta már az SMS-t működésre bírni a Lyca-nál? Jól gondolom, ha veszek kreditet, fog működni?
-
kano
nagyúr
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Nincs valami magyar érdekeltség ebben a cégben?
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Magyarország méltóbb székhelye lehetne...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
2016-ban egy pici adót csaltak el , azutánn 2022-ben csődött jelentett a dán divízió. Azóta közvetlen angol irányítással működik Dániában.
Érdekes egy cég, adót azt nem szeretnek fizetni
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Mármint?
-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Onnan hivatalosan ki lettek pakolva, nem értem, hogy létezhetnek ott egyáltalán...
-
-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Ahány ország annyi szopás
-
RoyalAirForc
senior tag
Igen, sajnos ez felejtős, de a procedúra is felvet bennem kérdéseket, igaz nem nyálaztam át az ászf-jüket....
-
whbear
őstag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Tehát akkor megallapíthatjuk, hogy a Lyca PL zsákutca Magyarországról. Érdekes, hogy az Orange PL és az NJU az aktiválódik roamingban ez meg nem.
-
8
őstag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
én is próbáltam, üfsz nem segített
ha van/jár valaki lengyelben és bejelentkeztetne egy esimet ott a mobilhálózatra akkor mindenképpen szóljon

-
RoyalAirForc
senior tag
Curve kártyát elfogadta, de valami félrement. Azonnal kiadta az oldal fizetés után a qr kódot, aminek a telepítése sikertelen lett. Emailben csak az esim vásárlásáról jött szöveg, meg hogy aktiváljam az esimet, amihez kell az esim sorozatszáma, az esim mobilszáma, meg az okmányaim. Nekem fiók nem készült a folyamat során, úgyhogy belépni sem tudok hova. Mivel az esim aktiválás nem sikerült, nem tudom a mobilszámot sem. A fizetés során kapott qr kódra már azt írja, hogy nem érvényes, nem tudom újra megpróbálni. Szóval ez így most elég érdekes lett...
-
whbear
őstag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Akkor nem csináltad meg a lengyel Lyca-t végül?
-
-
whbear
őstag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Wise? Az működik? Mert limit nélküli kártyát nem szívesen bíznék rájuk.
A Drei AT - t már nem használod? Én amióta megkaptam az SMS-t azóta jegelem. -
whbear
őstag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
A hollandon? Mert a dánon nekem Revolut kártya van 1000 Ft limittel és az működik.
-
RoyalAirForc
senior tag
Ami érdekes, hogy Revoluttal nem lehet fizetni, se magával a kártyával, se ApplePay-jel, se Google Pay-jel, ha Revolut van mögötte. Ez elég fura...
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Fényévekre vagyunk az ilyen akcióktól. Itthon csak a lehúzás megy mindennel.
-
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
Nekem tetszik eddig nagyon ez a Lyca! Nagyon laza társaság :)
-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
A szokott komolyság...
Nesze neked évenkénti adategyeztetés, annak a kezét törném, amelyik kitalálta. -
RoyalAirForc
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
850 forint...

A korlátlan hívás roamingban 400 perc, ha jól látom.
Név, meg email kell neki, aztán fizetés. Apple Pay, Google Pay is van.
-
whbear
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
Orange vagy NJU?
Szerk: Jah, a Lyca. Megvan. Hétvégén kipróbálom, nem pénz érte. -
gabor9991
addikt
Lyca dk is azt írja hogy először saját hálózaton kell aktiválni akkor ez mégsincs így?Van 30GB-os csomag amiből roaming 10Gb itthon menne 18koronáért az most 900 forint ha jól láttam annyiért kipróbálnám.
Lebara aktiválás nem ment manuálisan sem, most pattintott le a cseten az ügyintéző.Muszáj UK hálón aktiválni. -
whbear
őstag
Magyarországon jó a Lyca DK, stabilan megy a tethering is, több GB átment már, pedig azt írják roamingban tiltott. Ráadásul a saját Lyca APN-el használom és most nem lassul be. Igaz, ez egy új SIM, más számmezőből is van és sajat számnak azt írja magáról, hogy +45000000. Pedig nem az. Néztem a holland Lyca-t is, de az nagyon drága.
-
kano
nagyúr
válasz
domper2015
üzenetére
Pedig Three-nél ez nem volt gond..
-
-
whbear
őstag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Ez most nálad fogyott el, nálam működik a net. Azt vettem észre, ha elkezd lassulni akkor egy sim ki bekapcsolással észhez tér.
-
RoyalAirForc
senior tag
Tegnap óta nem megy a net dánon. App szerint még van 1gb-t. A telóm szerint 12gb ment el az 5-ből.
APN csere, hálózat váltás is megvolt, egyiken se megy. Hívás viszont működik. -
zombei
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
A Lidl online rendeléshez kell, nem a plushoz. Már lehet Alzabox-ba, vagy postára rendelni, de kéne hozzá kinti szám. (és itt csak a szlovák előhívóval engedi kezdeni)
-
zombei
senior tag
Milyen esim-es szlovák szolgáltatót ajánlanátok ahol ingyenesen, vagy nagyon minimális összegért lehetne számot aktiválni, csak nyitókód jönne rá sms-ben, hívásindítás, adat, sms írás nem történne róla, tehát az nem érdekes, hogy milyen díjazás mellett működne. (A lényeg annyi, hogy szlovák előhívós telefonszámot adjon.)
-
kano
nagyúr
válasz
deutsch111
üzenetére
Nekem csak One 4G.
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
deutsch111
üzenetére
Telekom 4G, One 5G.
-
deutsch111
kezdő
Akinek van még román Vodafone-ja, annak melyik hálózat(ok)ra megy fel?
-
thomas77
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Reméljük nem fog.
Anno, amikor bevezették újra a roaming díjakat a régi feltöltősnek ingyenes maradt az összes roaming Nem csak az EU. Remélhetőleg most se változtatnak rajta.Érdekes amúgy van valamiféle hálózatfejlesztés itt is. Tegnap este a falu szélén a Tecsóban meglepve láttam, hogy full 4G térerő van, ahol korábban 1 pálcika volt csak. Ugye nemrég kapcsolták le a 3G-t teljesen. Lehet, hogy azt a sávot kezdik használatba venni. Vagy esetleg roamingoltam a Voda UK-n. A fene tudja. Csak szifon volt nálam. Abból nem sok mindent szed ki az ember. Valamikor majd megnézem Samsunggal is.
-
kano
nagyúr
válasz
domper2015
üzenetére
Nekem most is van egy Three-m. Nincs baj vele, de tényleg egyesültek a Vodával. Svájcban használtam inkább 2022-ben.
-
domper2015
senior tag
A 3 már nem önálló, a Vodafone lett a többségi tulajdonos. Bármikor változhat a 3 roaming politikája.
gabor9991: majd az IMEI-t írja át időnként
A lebara komolyabb cég, mint a lyca.
thomas77: gondolom nem netezett róla.Nem lebeszélni akarom a lebara használatáról. Írtam, hogy kíváncsian várom a fejleményeket.
-
thomas77
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Anyósom kb 2 évig használt egy Three feltöltőst magyarországon. Naponta hivogattuk. Nem problémázott a Three miatta.
-
kano
nagyúr
válasz
domper2015
üzenetére
Three is.
-
domper2015
senior tag
Az extra díj is olvasható a képen. Van olyan szolgáltató, amelyik huzamosabb EU-s tartózkodás esetén napi 1£ extra díjat számol fel(Mozillion).
Nem annyira egyértelmű a helyzet, a többek által használt Vodafone Easy vagy az Orange Flex se használható UK roaming során hazai díjakon.
Az angol MNO szolgáltatók közül csak a O2 enged szabad EU barangolás. -
bp15
junior tag
válasz
domper2015
üzenetére
"Nem EU tagország."
Ami nem zárja ki, hogy ennek ellenére alkalmazzák ODA-VISSZA az 1,1 EUR-s szabályt...ha nem így lenne, akkor az európai szolgáltatók már rég hozzá vágták volna a felhasználókhoz az UK adatforgalmi díjakat.Többek között pont te bizonyítod az állításom a képpel amit linkeltél: a "roam like home" egy EU-s direktíva.....pedig nem EU-s ország, mondhatnám...
-
domper2015
senior tag
-
válasz
domper2015
üzenetére
Persze, nekik már az első giga többe kerül mint amit havi befizetsz ezzel a 2 fontos cuccal.
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Reméljük, a gyakorlat majd mást mutat...

-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
A gyerek kint Lebarát (is) használ, rá kérdezett az EU-ban történő huzamosabb használatra, nem voltak tőle túlzottan lelkesek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB - Kártyafüggetlen, Fekete - 1 Év Garancia
- Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- GAMER PC! i7-14700F / RX 9070 XT / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)