- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, Dell Optiplex 5055 , Ryzen Pro 2200G-vel. Külön VGA beszerelésekor mi várható a régi Adrenalin és új VGA driverekkel?
Cél hogy ne sötétüljön el Windows alatt a kép használhatatlanná téve a gépet, másodlagos cél a hardveres gyorsítás diszkrét vga-ról.
Párhuzamosan lehet vagy futhat is két driver? AMD/Nvidia/Intel
Bővebben a kérdés: [link] -
gaborbol
őstag
Dell Slim Pro plus, kiba* jo gep!
YT video [link]Nagyon igeretes, majd meglatjuk mit tud, ha vegre megjon a kabel....
Dupla slotos VGA hivatalosn tamogtva egy Gen4 16X PCIe csatival.
360W-os Platina PSU mini 8 pin tap csati, kabel nelkul
4X DDR5 ram slot.
3 vagy 4 m2 SSD.
1X1 GB lan es vagy meg 1X 5 Gb lan vagy szaloptika!
3 DP port alapbol valmit a USB-C is Dp port. 8k felbontas portonkent...
Soros port szinten van opcioba. -
gaborbol
őstag
Koszi! A slim pro plus itt lesz par nap mulva!
A hirek szerint a 16XPCIe slot az alaplap kozepen van! Lehetett rendelni 360W-os tappal amin van 8 pines csati a GPU-nak !Ezzel rendeltem, de nem lenne a Dell , "Dell" ha kuldte volna az uj gepet a kabellel
Allitolag a 8 pin-es csati ott van a tapegyseg oldalan, de nem jar hozza kabel, rendelni egyelore nem lehet, part number szinten nincs egyelore.
Azt mar megtudtuk, hogy a slim plus gepek sata SSD tap csatija (ami szinten nem jon mar alapbol a geppel), rendelheto , es potom 34.99 dollar/ dartab!
Egy 10 centis lofax kis kabelrol van szo... -
gaborbol
őstag
Uj Dell XPS desktop 2025: [link] Jo gep!
-
gaborbol
őstag
válasz
Dokika01 #1746 üzenetére
Hello,
13. Oldalon mutatja, hogy hogyan lehet hozzaadni eszkozt, azt hiszem 8. Oldalon volt a levalasztas pelda.
Azt irja. Figyelem! A levalasztast kovetoen az eszkoz nem fog mukodni amig ujra nem lesz kapcsoltatva. Ez megmagyarazza, hogy miert nem
megy a progi nelkul sem. -
Dokika01
friss újonc
Sziasztok !!
Van egy Dell KM 52221w billentyűzet és egér kombóm és a dell peripheral manger programjába a billentyűzetet véletlen leválasztottam
Most egyáltalán nem működik a billentyűzet még ha a programot le is töröltem akkor sem :/
A kérdésem az lenne , hogy van e valami ötlete bárkinek , hogy mit tehetnék , hogy újra jó legyen ?
Előre is köszönöm a válaszokat -
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #1740 üzenetére
A Slim egy nagyon jo gep, kb ugyan az mint a Pro, ami alkatreszt a slim alaplapjarol levagtunk az rajta van a slim pro-n. Ami meg nincs rajta a pro-n az meg megtalalhato a slim-en.
A slim Ultra 225 cpu-ja max 60 fokig megy el, a pro slim az Ultra 235-tel pedig 82-ig.
Dell Pro Slim QCS1250 YT: [link]
Dell Slim Tower ECS1250: [link]
Rendeltem egy Pro Plus gepet is az mar uton van.
-
gaborbol
őstag
Igen nem a taprol , az alaplaprol, de most mar az a kabel sem jar hozza, csak a csupasz alaplap. Mindjart irok a Dellnek, hogy kuldjenek ra arat
Teljesitmenyre, fogyasztasra, sebessegre, zajra nagyon- nagyon jo.Rakhattak volna siman, mert a 99 dollaros Asrock alaplap is meg tudja oldani ekkora meretben. Nem akarjak, ez a " pro slim" modell, a "pro slim plus" ban van egy nyitott vegu X4 pci slot, oda be lehet tenni dual slot-os vga-t csak az a gep ezzel a konfiggal 300 dollarral dragab.
Most nezem , hogy van mar AMD`s verzio is: QCS1255.
-
gaborbol
őstag
5-6 ora tapasztalat, kar volt “pro” nak hivni
A 180w-os tapegysegen van egy darab 8 pines es egy darab 4 pin-es csati az alaplapnak es csa. Nincs sata, nincs dvd es persze nincs gpu tap kabel.
A 3.5 colos HDD caddy-nek is lottek, ezt kapjuk mostantol:
De legalabb az elolap vegre ugy nez ki mint a HP elite desktop . WTF?
-
gaborbol
őstag
Az uj Dell xps desktop, amit atneveztek ebt2250-re valamit desktop plus-ra. Esik-kel , qrva idegesito, foleg egy videot felvenni rola.
Windows bootolas kozben kifagy az eredeti telepitett oprendszerrel, tapkabel kihuz, megint megy.
windows update, ujraindul a gep, bitlocker bekeri a kulcsot.
okes, ujraindul, irjam be mar megint a kodot.
teszek bele ramot … hardware csere tortent, irjam be a bitlocker kulcsot, vga kartya csere? Bitlocker!
Lassan fejbol tudom a bitlocker kulcsot, 6-7 alkalommal biztos, hogy bekerte eddig.
Alvo allapot nem mukodik, kikapcsolja a monitort , de a gepet meg nem, venti megy, a proci majdnem annyi aramot eszik mintha rendesen be lenne kapcsolva, de nincsreggel 4 ig meloztam, meg a kocsibol sem vettem ki oket, ha ilyen szinten lesz ez is, nagyon pipa leszek.
-
válasz
gaborbol #1736 üzenetére
Örülök a prociról alkotott véleményednek, pont ezen okok miatt vártam az új optiplexekre. A korábbiak eleve ki sem tudták futni magukat a limit miatt, illetve ha jól emlékszem írtad is, hogy terhelés alatt hangos a hűtője, mivel folyamatosan magasabb fordulaton járatja a lap. Ezen kívül még a prociba épített gpu miatt is vártam, mivel azon is sokat fejlesztettek, nekem pedig bőven elég az integrált gpu.
-
-
gaborbol
őstag
Hetfon jon az elso eresztes beloluk.
Az uj szeriabol az ECS1250 mar volt nalunk, tegnap raktam ki a videot rola. Ez volt az Inspiron desktop mult evben, de valojaban egy teljesen lebutitott Optiplex.
Az EBT2250- ot mar ket hete nyuzom, az volt a Dell XPS desktop eddig, ott is elkezdtunk levagni alkatreszeket az alaplaprol -
Attila0
őstag
válasz
gaborbol #1727 üzenetére
Miért lehet az, hogy feltelepített 6.0.1.6122-es hangdrivernél egyszer csak az aktív hangszórómból is totál ugyan azt a hangszínt hallom mint ahogyan a számítógép belső hangszórója szól? Jó, bevallom, hogy ez így eléggé viccesnek tűnhet de, hidd el hogy így van. Szóval a napokban volt ez az oprendszer frissítésem, és emiatt most csak a Windows beépített hangdrivere van fent. Szerinted hagyjam is így?
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok! Kezeim közé került egy 9020 SFF ingyen és gondoltam jó lesz a tv alá kis mindenesnek.. viszont kitaláltam, hogy akkor már 35w-os 4785T mehetne bele, de eskü sehol nem találtam cpu checklist-et.. Véletlen nem tudjátok, hogy a haswell refresh procikat is fogadja akár bios frssitéssel!?
-
gaborbol
őstag
válasz
Attila0 #1723 üzenetére
Ennek mukodnie kene:
Realtek High Definition Audio Driver27 Jul 2017DownloadVersion6.0.1.6122, A08|Older versionsDownload TypeDriverFile NameRealtek-High-Definition-Audio-Driver_331N1_WIN_6.0.1.6122_A08.EXEFile size 249.41 MB
Esetleg konkreatan a Realtek honalrol:
-
Attila0
őstag
Sziasztok
Tegnap a Dell Optiplex 3040 vasamon újrahúztam a Windows 10-et, és az a problémám, hogy a készülék beazonosítása után sem találok megfelelő audio drivert. Szóval vagy laptopként ismeri fel én nagyon fura lesz a hang, vagy sehogy, és abszolút hiányoznak a beállítási lehetőségek. Kérdésem, hogy van-e erre valami jó megoldás?
-
atika88
senior tag
Mondjuk pont itt
Az opció le van írva, a gép hátulján is ott a jel az egyik USB 2.0 port körül, de a BIOSB-ban semmi ilyen kapcsolható port nincs.
Ez óriási. Lehet totál foglom zavarban élek akkor...egy USB port úgyis így is tölt bekapcsolt állapotban, minek írják oda külön
Ráadásul a 4 USB port közül az egyiknél van ott direktben a kis jelecske is a többinél nem.
Arra gondoltam még, hogy esetleg max azt jelöli, hogy alvó módban tölt a gép ezen a parton keresztül. Den nem így van, minden más USB porton keresztül ugyanúgy tölt a gép mindenféle külön engedélyezések nélkül. Ha meg kikapcsolom a pc-t, semmi feszkót nem ad ki egyik USB port sem, pláne nem az, ahol a jel van (pedig a győri típus leírásban bennvan).
-
atika88
senior tag
válasz
gaborbol #1718 üzenetére
Részben jogos az észrevételed...de egyértelműen itt van, a 20-dik oldalon és mégis a nagy semmit látom
Vagy ennyire félreértenék valamit
-
atika88
senior tag
Sziasztok,
Van egy Dell OptiPlex 3060 i5-8500T micro PC-m, elvileg és gyakorlatilag az egyik USB 2.0 csatlakozónak a PC kikapcsolt állapotában is töltenie kellene egy adott eszközt (telefon stb.) Ez az úgynevezett "supports Smart Power On" még egy kis villám is van mellette.
Nos ebből semmi nem valósul meg a gyakorlatban. Nem ad ki feszültséget, a bios beállításokban sincs semmi erre utaló információ. hogy lehet ezMég az USB és alaplap beállítások alatt sem. Van rá tippetek mi lehet a gond? A legfrissebb BIOS van fent.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #1715 üzenetére
Mondjuk úgy látom van pl újabb bios is a gépre, felrakom aztán majd lesz valami.
-
Atomantiii
addikt
Sajnos továbbra is azt tapasztalom, hogy a win 11 képes behalni egy sima újraindítás után is és ha kimegyek akkor rá kell böknöm, hogy induljon újra és újra megy. Nálam a HDD kikapcsolási ideje sohára volt eddig állítva, most már tanácstalan vagyok, mert egyébként minden oké, már gépet is telepítettem újra ilyen után, de minden jónak tűnik, az SSD is.
-
válasz
Szakbarbár #1712 üzenetére
Micron (is) van Kensington lock hely meg fül lakatnak, hacsak nem erővágóval járnak arra a népek. Tartósnak tartós, bár nekem nem volt nagy a merítés (xx50-60-70-80-90 és 00 szériákat láttam úgy összesen kb. 50 darabot). Ahogy olvasgattam az újabbakkal vannak gondok azért.
-
gaborbol
őstag
válasz
Szakbarbár #1712 üzenetére
A 7010-7020 bol van nalunk kint egy adag, nalam (USA) a legartosabb gep a SFF. A micro is kibir 5 evet, de a SFF nalunk kb orok elet+1 nap. 24/7-ben mennek es csak mennek.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Visszolvasgattam az elmúlt néhány száz hozzászólást és elszomorító, hogy az új szériás Dell gépek ennyire gyengék lennének. A cégünknél kb 100 PC és 300 laptop van, mind Dell. Optiplex 390 (2012)-től kezdve a legújabb 7020-ból is. Laptopból Latitude 5480-tól (2017) 5450-es (2025) szériáig, illetve Mobile Precision 7520-tól 7680-as szériáig használjuk. Hardware hiba viszonylag ritka, évente 1-2 laptop adja fel, asztali gépből a 10 év alatt kb 3 ment tönkre. Szoftveres oldalon több problémám van velük.
Ami miatt írok az a desktop PC rész. Eddig kizárólag MT méretű házakat használtunk, de főként raktárba és termelési területre szeretnék átállni a SFF vagy Micro kivitelre, viszont ezekkel nincs tapasztalatom. A felhasználási terület SAP és Office alkalmazások, adatbevitel, egy monitoron, alap perifériákkal, viszont párhuzamosan több felhasználó van bejelentkezve. A Micro-ban tetszik a minimális helyigény, viszont pont emiatt tartok attól, hogy könnyen eltűnnek. Tartósságra mennyire jók? Nem melegszik túl? Bővíthetősége elég kicsi, bár nem nagyon szoktuk változtatni a konfigokat. -
-
Mit gondoltok, LGA 1851-es platformra épülő optiplexek megjelenése mikor várható magyarországon?
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #1706 üzenetére
Valamiert nem lett jo a link: [link] 1400 dollaros uj uzleti gep, fagy meg kikapcsol, amint kapott egy friss telepitest a Dell cuccok nelkul, teljesen hibatlan.
A Dell programok nem fognak hibat okozni minden gepen, nagyreszben teljesen tokeletesen fog minden menni, ahogy kell. Viszont par gep halara tud szivatni amikor belefutsz egy ilyenbe egy zsir uj gep eseten.
Nagyon sok dologra igaz, hogy minnel egyszerubb es kevesebb reszbol all egy rendszer, annyival kevesebb a hibalehetoseg. -
gaborbol
őstag
válasz
Attila0 #1703 üzenetére
Extra vedelmet nem nyujt, viszont rengeteg esetben gondot okoz. 16 eve szinte kizarolag Dell kepeket uzemeltetunk, ahogy fent is irtak, nincs ra szukseg. Egy csomoszor fagyhat a gep tole, belassul, kekhalal lattunk mar mindent miatta.
Kb 1200 darab geo fut a ceges flottaban, sajat tapasztalat alapjan, egy sima Microsoft Windows iso telepitese utan a pc gyorsabb es stabilabb.
Itt egy YT video amit nemreg csinaltam es erinti: [link] -
csixy
addikt
válasz
Attila0 #1703 üzenetére
Mindent leszedtem.mert nulláról újratelepítettem win11Pro 24H2 verzióval , még a delles gyári recovery partíció is ment a levesbe. A telepító pendrájvra fel kellett másolnom egy intel RST driver mappát, mert nem látta az nvme ssd-t. Telepítés után kikapcsoltam a bitlockert. Már a gyári oldaláról feldriverezgettem , az fw-ket is frissítettem és a BIOS is a legújabb lett feltéve.
-
csixy
addikt
válasz
gaborbol #1696 üzenetére
Megcsináltam úgy, ahogy mondtad Frankó lett. Köszönöm. Egy intel rst driver kellett hozzá. Utólag a recovery partíciót minitool vizaddal 2 gigásra megnöveltem. A fájlelőzményeket kitettem a vinyóra (munkahelyi gép lesz, sok pici apró fájlokkal). Majd ,még az nvme ssd fw-jére rá fogok keresni a dellnél, meg a seagate barracudáéra is , mert korábbi barracudákkal anno voltak kellemetlen éléménmyeim.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig Pentium G4400 16GB DDR4 120GB SSD GTX1050Ti 4GB!
- Eladó konfig! Ryzen 9 7900X 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Gigabyte GA-A75 + AMD A8 -3870 + 16GB Corsair DDR3 + 240GB Samsung 840 Pro + Alpenföhn brocken hűtő
- Lenovo 8-9. Gen. i3-i5-i7 CPU / 8-16 GB DDR4 / 256-512 GB SSD / Win 11 + 1 év Garancia + Számla!
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest