Hirdetés
- Hobby elektronika
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Áprilisi hardverpasziánsz
- Minden fronton drágulást vár a DRAM-piacon a Trendforce
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapírVilla
aktív tag
válasz
6absbulldog
üzenetére
Nem vagyok oda a formula autókért, de ez nekem is tetszik.
-
6absbulldog
tag
Kicsit köröztem az új hybrid-1-el, ami a 2014-es első hibrid érás autó. Egész jó érzés menni vele. Kíváncsi leszek a nagy 1.7-es patchre, ha már be lett harangozva.
-
dino_m
őstag
-
zsozsa74
őstag
Nálam meg az van, hogy mióta van övfeszítőm, azaz kemény 1 hete, szinte csak formulákkal megyek, mert ezekben a kocsikban jönnek ki legjobban az övfeszkó effektjei. Egy Spa-ban a Pouhon, vagy Suzukában a kígyó vagy a Spoon, ezekben valami elképesztően érezni, hogy nem kevés G hat ott az emberre. Nagyon nagy fíling.
-
dino_m
őstag
válasz
6absbulldog
üzenetére
Azt még hozzátenném, hogy amióta van VR-om, azóta jobban érzem a formulákat is. Sokkal természetesebbnek érződik úgy, hogy "benne ülök". Előtte alig mentem formulával, mert egyszerűen nem éreztem monitoron a féktávokat, a kanyarsebességet, stb... De attól még van mit javítani.
-
zsozsa74
őstag
És az új osztályok autói, amelyek most jelennek meg, ingyenesek.
-
dino_m
őstag
válasz
6absbulldog
üzenetére
A gumikat, az egész fékmechanizmust és a futóműveket is kell még csiszolni és ez nem is annyira autó specifikus, hanem általánosnak tekinthető. Persze van ami jobbnaak érrződik és van amit hanyagolok, mert számomra élvezhetetlen, de nem is kell az összes autóval menni.

-
dino_m
őstag
-
dino_m
őstag
-
6absbulldog
tag
R3E-ből, ami nekem nagyon hiányzik, az a felgumizódó ív. Az aszfalt minden centije ugyanolyan állapotú (attól függően mit állítasz be), emiatt könnyebb egymás mellett haladni/harcolni, ugyanakkor kicsit árkádosabb érzést ad, hogy mindenhol patent a tapadás. De gondolom, az új updatekben ez is meg lesz oldva, vagyis remélem.
-
dino_m
őstag
válasz
6absbulldog
üzenetére
A VR szerintem tök jó volt, talán egy kicsit kicsinek éreztem magam a kocsiban. Szóval az arányokon még kicsit dolgozni kell, de nem rossz. Nálam az AMS2 az etalon szimulátor fronton, ahhoz igazítom az igényeimet, bár ez se tökéletes, de eddig a legjobb.
-
6absbulldog
tag
Két éve zajlik egy jelentős fejlesztés, aminek mérföld kövei vannak. A végső cél, hogy átálljanak egy modernizált engine-re. Egy-másfél éve az FFB lett javítva, nemrég a fényelés, de jön a többi update is. A végcél a modern grafika, napszak változás és eső. Hosszú az út, mert ez még egy DX9-es engine.
Ha javítani akarsz a VR teljesítményen, akkor keress rá a VR opencomposite-ra, ez a 2-3 dll fájl jelentősen dobott a VR performancián nálam. -
dino_m
őstag
válasz
6absbulldog
üzenetére
Csak az Alpine A110-et akartam kipróbálni és azt végül sikerült. Amúgy szerintem egész jó benne a VR. Jobb, mint az LMU-ban pl.. Bár az egész játék grafikája kicsit le van maradva a jelenleg elvárhatótól, pl. ACEvo, de vállalható.
-
dino_m
őstag
válasz
zsozsa74
üzenetére
Általában akkor kell, mikor feltelepíted a progit és először indítod el. De ez függ attól is, hogy milyen erősségűre van állítva a védelem és attól is függ, hogy a játék a rendszerlemezen(ssd-n) van-e. Ja, és win 11. Olyankor érdemes ránézni, ha valamiért nem akar elindulni egy játék, holott már rengetegszer játszottál vele, de egy win frissítés újra blokkolja, amíg újra nem engedélyezted, hogy a progi változtatásokat hajtson végre.
-
zsalesz
aktív tag
Nagyon érdekes dolog történt. Már egy ideje nem játszottam a játékkal, tegnap este úgy gondoltam megyek pár kört. Indítom a játékot és totál el volt csúszva a kép, a HUD is szanaszét volt a képernyőkön (triple screen). Belementem a Triple screen beállításokba és minden érték ki volt nullázva. Próbáltam újra beírni a megfelelő értékeket de nem engedte, mindig vissza dobta nullára...
Találkozott már valaki ilyen problémával? -
dino_m
őstag
-
zsozsa74
őstag
válasz
6absbulldog
üzenetére
Pontosan így van. A játék felbontása megegyezik a monitor felbontással VR használat esetén is. (Hiszen speckó vr felbontást nem kínál a játék) Eszembe se jutott másképp állítani. És ugyanígy a semmire kell kattintani, ha meg akarom fogni a hud elemet.
-
6absbulldog
tag
válasz
zsozsa74
üzenetére
Szia,
Az "arrébb a levegőt", az felbontás gond. Nekem anno úgy működött, hogy a játék felbontását átállítottam a monitorom felbontására, majd elindítottam és akkor lehetett normálisan megfogni őket egérrel. Illetve olyasmi rémlik, hogy non VR módban is állítgattam, majd mikor minden a helyére került, akkor visszaállítottam a felbontást arra, amim volt VR-ban előtte.
Viszont egy komolyabb bug (de lehet h azóta javították), hogy ha VR-ban vagy és állítgatott a hud elemeket, akkor ha azon a képernyőn az egér kurzort leviszed teljesen a jobb sarokba, akkor szétfagy a játék.

-
zsozsa74
őstag
válasz
Ergo_Proxy
üzenetére
Üdv!
Sajnos a méretük sem képernyőn, sem vr-ban nem változtatható. Pontosabban egy kicsit lehet oly módon, hogy pl. off/min/max beállítást választasz egy-egy ablakhoz. Ekkor vagy nem lesz, vagy kisebb méretű lesz kevesebb infóval, vagy nagyobb több infóval. Némelyiknél (pl. virtuális visszapillantó) csak off/on lehetőség van.
Helyezgetni lehet minden hud elemet. Meg kell fogni őket a kurzorral, de sajna vr-ban nem magát a keretet kell megfogni, hanem valahol arrébb a "levegőt". Ez egy hiba, de ez van. Próbálgatni kell és belejössz.
-
Ergo_Proxy
tag
Sziasztok, új vagyok a játékban és azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges a HUD ablakok méretezése? Valahol olvastak ilyet, hogy a numpad 0-val lehet módot váltani és akkor a +/- változtatja a méretet, de nekem ez abszolút nem működik. Head trackert használok így vr-ban futtatom a játékot, amennyiben ez számít. Köszi
-
dino_m
őstag
válasz
Steve1207
üzenetére
Én sokkal jobban szeretnék random népszerű pályákat látni a játékban.
Mugello, Magny-Cours, San Marino, Brno, Valencia GP, Vallelunga, Misano, Pergusa, Melbourne, Fuji, Sugo, Motegi, Algarve, Hungaroring, Mexico, sb...
Hirtelen ezek jutottak eszembe, de szívesen látnék fantázia pályákat is, mint amilen vagy akár ugyanaz, ami PC2-ben is volt. California, Azur Coast, Bannochbrae. Vagy uphill és downhill pályákat, mint a híres Pikes Peak. -
válasz
Steve1207
üzenetére
Ú egy Hungaroringet adnék én is
Bár a formula tartalom engem annyira nem vonz, de megértem hiszen sokakat igen, és így be lehet hozni vele játékosokat. Igazából nekem már csak több utcai autó hiányzik, de tudom hogy az nagyon nyűgös meg liszensz, meg mittudomén, szóval azt meghagyom az AC (EVO)-nak 
-
Steve1207
veterán
azaz
De akkor tippelgessünk valamennyire reálisan. Content rész amúgy engem annyira nem hat meg, ha nem valami nagyon specifikus. Esetleg az új F1 verda alapja lehet, rég volt formula tartalom szerintem és ezek a visszatöltések előbb utóbb úgyis kellenének, ami nagy falat. De eléggé egyedi lenne, mert még egy évig nem lesz pl sehol máshol.
Mellécsaphatnának pár pályát is, hogy az a terület is bővüljön, most úgyis nagyon tolják a csapból is a sok teszt miatt. Na meg pl egy Hungaroring, felújult, nem a legdrágább a licencelése gondolom, sokáig a naptárban van, egy-két nagy pálya mellett és kész is a "formula pack". Pl Bakut is szívesen látnám, nem csak a hivatalosban, az sincs más játékban. Vagy a Holland pálya is ritka. (Most direkt ránéztem a versenynaptárra, de aktuális pályákból kb ezek olyan egyediek szerintem, hacsak nem a Nurburg-os fancy csillogásra mennének rá pl Miami-val.)
Na mindegy, szóval egy ilyesmit adnék, érdekelne is és még talán realitása is lehet. Azért nagy szó, hogy új csapat is van és totál megváltoztak a felépítések, ez azért nem csak átskinezés, kell valami alap!
-
zsozsa74
őstag
Nem. Most került bétába ez a tartalom. Azaz a polírozás most kezdődött és ugye egy dlc sosem egy db valamit takar. Tehát emellé majd még idővel biztos jön más is, először bétába. Szóval még akár több hónap is lehet. Így tippre. De volt olyan is, hogy sokkal gyorsabban mentek a dolgok. De az a ritkább.
-
zsozsa74
őstag
Egy qrva nagy meglepetés fog jönni legközelebb a játékhoz!
De nyilván nem árulhatom el...
-
dino_m
őstag
Csak úgy.
-
Nagyon szuper
Külön örülök hogy nézegetik a "one and done" opciót. Jó lenne ha befizethetnék még egy X-et és akkor kapnék mindent a jövőben is. Tudom hogy ezt nehéz nekik kivitelezni hiszen akkor mondjuk az 1-2 év múlva esedékes dlc-ért nem fogok külön fizetni... de adok előre.... well ez az ő matekuk legyen, én meg majd sétálok a kasszához
-
6absbulldog
tag
Na, ha valóban lesz még formula csomag, akkor visszatérek a szimhez. Formula kategóriában az egyik legnagyobb választékkal rendelkezik.
-
zsozsa74
őstag
Lefordíttattam az egész fejlesztői update-t Google Translate-el:
Üdvözlet mindenkinek!
A 2026-os terveink már javában zajlanak, de még van néhány hetünk az év első nagyobb AMS2 frissítéséig; hogy betöltsük a hiányt és előre lássuk a jövőt, szeretnénk beszámolni arról, hogy hol is tartunk, hogyan formálta az évre vonatkozó terveinket, és betekintést nyújtani az AMS2 2026-os kiemelkedő eseményeibe.Miközben ezt olvassátok, kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a tervek mindig változhatnak; a cél az, hogy előre lássuk, milyen irányba szeretnénk vinni a játékot, és tájékoztassunk néhány tartalomról és funkcióról, amelyeket tervezünk hozzáadni. Bár nem mutatnánk be ezeket a terveket, ha nem lennénk biztosak abban, hogy teljesíteni tudjuk őket, továbbra is lehetnek olyan akadályok, amelyek késleltetik vagy egyenesen megakadályozzák, hogy ezek közül néhány valósággá váljon; ezért nem adunk garanciát az egyes tartalomelemekre vagy funkciókra, és a játékba való beillesztésükre sem lesz ütemterv a jelen előzetesben tett homályos utalásokon túl. Tehát kérjük, vegyétek ezt annak, aminek számít; Ha valaha úgy döntesz, hogy megveszed az AMS2-t vagy több DLC-jét, kizárólag az adott napon kínált érték miatt tedd.
Ezzel a kis figyelmeztetéssel a hátunk mögött tekintsünk előre, és vessünk egy pillantást arra, hogy mit is szeretnénk nyújtani az Automobilista 2-nek 2026-ban!
Gondolatok az Automobilista 2-ről 2026-ban
Az AMS2 hamarosan belép a hetedik évébe a 2020 márciusi megjelenése óta, miután ebben az időszakban folyamatosan növekedett évről évre, és úgy tűnik, hogy 2026-ra átlépi az egymillió példányt; ezekre a számokra nem számítottunk, amikor elkezdtük a fejlesztését - talán még néhány rajongónkat és azokat is meglepheti, akik hajlamosak túl sokat belátni az egyidejű játékosok számába. Tény, hogy az AMS2 lassan, de biztosan megtalálta a helyét, és egy tisztességes méretű felhasználói bázist gyűjtött össze egy PC-s versenyszimulátor játékhoz, a pozitív vélemények pedig arra utalnak, hogy a túlnyomó többség elégedett azzal, amit kapott.Mint szinte mindig, továbbra is van lehetőség a fejlődésre, és ezt szeretnénk feltárni; ahogy a felhasználói visszajelzésekből és a visszaigazolt játékoshasználati statisztikákból is látható, az AMS2 jelenleg elsősorban azoknak a szimulátorversenyzőknek szól, akiknek nincs annyi idejük a hobbira; azoknak, akik máshol versenyeznének, és alkalmanként ugranak be az AMS2-be, hogy kikapcsolódjanak, valamint azoknak, akik egyszerűen nem akarják a versenyzéssel járó stresszt, vagy nem akarják, hogy olyan gyakran vagy versenyszerűen játsszák.
Mint termék, az AMS2 nem rossz hely - valójában az a lényeg, hogy továbbra is releváns maradt, és rést talált magának az egyre zsúfoltabb piacon; mint középkorú, családos férfi, akinek 35 éve hobbi a szimulátorversenyzés, és még mindig szereti a virtuális autók vezetésének és versenyzésének izgalmát a lehető legrealisztikusabban, egyre nehezebb időt találnom erre a fejlesztési munkán kívül, ezért inkább azt a keveset részesítem előnyben, ami a legélvezetesebb, a legtöbb választási lehetőséggel a legkevesebb gonddal; nem meglepő tehát, hogy az AMS2 dizájnja elsősorban ezt az igényt elégíti ki. Üzleti szempontból, mivel a nevezési díjak ugyanazok, függetlenül attól, hogy a felhasználók 100 vagy 1000 órát fektetnek a játékba, az AMS2-nek nem feltétlenül kell többet tennie ahhoz, hogy a fennmaradó élettartama alatt is ilyen jó eredményeket érjen el.
Mi azonban nem az a típus vagyunk, aki megelégszik a játékkal - a Reiza egy kis csoport modderekből fejlesztővé vált csoportjának kollektív szenvedélyéből született, akik a lehető legjobb szimulátor megalkotásának izgalmát kergették; az üzletet azért építették, hogy ezt a célt szolgálja, és 16 év után is így működünk. Az AMS2-ben még mindig nagy lehetőségek rejlenek a kiaknázásra, és rengeteg értéket kínálhatunk a felhasználóinknak, ezért úgy döntöttünk, hogy nemcsak úgy folytatjuk, ahogy voltunk, hanem 2026-ban még nagyobb lendületet adunk neki, minden téren új fejlesztőkkel erősítve a csapatot, új licencszerződéseket kötve és a meglévőket megújítva. A szilárdabb kereskedelmi, licencelési és fejlesztési alapoknak köszönhetően, amelyek lehetővé teszik a jobban meghatározott ütemtervet, a 2026-os cél az, hogy keményebben és gyorsabban építkezzünk azokra az alapokra, amelyeket az elmúlt években szorgalmasan raktunk le, hogy megőrizzük azt, amit az AMS2 már jól csinál, és kibővítsük azokat a területeket, amelyeken még javítani kell, hogy több játékost vonzzon, és a meglévő bázist még jobban elkötelezetté tegyük.
Folyamatosan fejlődő - AMS2 2026 fejlesztési ütemterv
Ahogy az eddigi legtöbb évben is, a játékfrissítések továbbra is sűrűn érkeznek, nagyjából egy-két hónapos időközzel; a 2026-os nagy mérföldkőnek számító frissítés a második negyedév vége felé megjelenő V1.7.0 lesz, amely számos új autót és pályát, valamint az év néhány jelentősebb fejlesztését tartalmazza - az egyjátékos játékmenetben a kiemelkedő pontok a további mesterséges intelligencia által vezérelt versenyfejlesztések, valamint a már folyamatban lévő versenyek mentésének és folytatásának lehetősége (bár bizonyos korlátokkal); a többjátékos módban a harmadik féltől származó szolgáltatásokból, például az LFM-ből és a JR-ből (amelyek már integrálva vannak és külsőleg elérhetők a SimGrid segítségével az új Automobilista portálunkon) történő regisztráció és csatlakozás lehetősége is integrálva lesz a játékbeli lobbyba.Az év során számos életminőséget javító fejlesztést vezetünk be, beleértve az új felhasználói felület lokalizációs lehetőségeit és a továbbfejlesztett tartalomszűrési/rendezési lehetőségeket, amelyek több erőforrást biztosítanak a felhasználóknak a játékban lévő, folyamatosan növekvő (és néha túlnyomó) számú autó és pálya kezeléséhez, az igényeiknek jobban megfelelő módon.
Az átdolgozott HUD (a jelenlegi kiadásban erősen folyamatban lévő béta verzióként elérhető) várhatóan a következő nyilvános kiadásra már teljes funkcionalitású lesz.
A további szimulációs fejlesztések közé tartoznak a gumiabroncsok belső sérülési tulajdonságai, a jobb szélszimuláció, valamint néhány egyéb dinamikus időjárási és pályafejlesztés.
A logisztikai realizmus lehetőségei, mint például a korlátozott gumiabroncs-készletek, a vontatási és javítási késések balesetek vagy meghibásodások után, valamint a korlátozott pótalkatrészek, olyan funkciók, amelyeken az elmúlt két évben már dolgoztunk, és amelyeket a v1.7.0-s verzióra idővel szeretnénk befejezni.
A napirenden olyan immerziós funkciók is szerepelnek, mint az animált pálya menti zászlójelzők, a dinamikus tömegreakciók és az animált pilóta-interakciók támogatása.
Az év során bővíteni fogjuk a technikai és sportszabályok változatosabb támogatását, beleértve a különböző időmérő és versenyformátumokat, a virtuális biztonsági autókat, a parc-ferme szabályokat, a ballasztszabályokat, a boxkiállási korlátozások szélesebb skáláját, további bajnoki pontozási lehetőségeket, valamint a sorozatok közötti osztályok közötti megosztott pontozás/ranglisták támogatását (különösen releváns olyan sorozatok esetében, mint a Ligier European Series, a Porsche Cup, az F-3 és a Lancer Cup, ahol két vagy több, eltérő specifikációjú autóosztály osztozik a rajtrácson).
Emellett törekedni fogunk a felhasználói testreszabási lehetőségek bővítésére és a moddolási támogatás fejlesztésére is, beleértve az egyes autók teljesítményének moddolási támogatását (mind a különböző évszakok moddolási csomagokban való jobb modellezésének módjaként, mind pedig az MP ligákhoz tartozó egyedi BoP-opciók létrehozására), egyéni előbeállítások, valamint bajnoki fájlok létrehozására és megosztására; ami a mod autókat és pályákat illeti, bár a felhasználóknak nem szabad arra számítaniuk, hogy az AMS2 valaha is teljes értékű moddolási platformmá válik (nemcsak a játékmotor néhány korlátozását, hanem a saját kialakítását is figyelembe véve), azon dolgozunk, hogy eltávolítsunk vagy legalább csökkentsünk néhány akadályt, hogy az AMS2 könnyebben elérhető legyen a minőségi, saját készítésű tartalmak készítői számára.
Végül a nagy szürke elefánt a főképernyőn – az egyjátékos karrier mód az, ami összeköt mindent a játékban ebben az előzetesben, és amihez mindennek a helyén kell lennie ahhoz, hogy a kívánt élményt nyújtsa; ezért mindig is ezt tervezték az AMS2 utolsó nagy fejlesztésének. Van némi dilemma, amit egyensúlyozni kell – a karrier mód tervezett funkciók felénél történő megvalósítása hatalmas karbantartási terhet jelentene, és a karrier előrehaladása folyamatosan megszakadna a játékfrissítések során; ugyanakkor minél jobban bővül és fejlődik az AMS2, annál tovább tolódik ki a karrier mód, és tisztában vagyunk azzal, hogy sok felhasználó izgatottan várja az érkezését.
Végső soron itt nagyobb a megtérülés a késleltetett kielégülésben – nem kellene ellentmondásosnak lennie annak, ha azt sugalljuk, hogy egy karrier mód a mai játékkal minden bizonnyal sokkal lebilincselőbb lenne, mint a múltban bármikor, és mindabból, amit itt felvázoltunk, arra lehet számítani, hogy ez egy év múlva is igaz lesz; vannak dolgok, amikre jobb várni.A karriermód felépítéséről és a telepítésének várható menetéről bővebben is beszámolunk, amint előrehaladunk; a megvalósítás szakaszosan fog történni, a kezdeti tervek szerint még 2026 második felére.
Folyamatosan bővülő - AMS2 2026 tartalomfejlesztési ütemterv
Tovább a tartalommal kapcsolatos tervekre: Az AMS2-t úgy terveztük, hogy a lehető legalaposabb motorsport-szimulátor legyen; Hogy ez meddig fog elmenni, az kezdetben „eldöntendő” volt, és ez ma is így van. Az alapötlet, ami azóta is megmaradt, az, hogy (valamilyen mértékben) a modern kor legnépszerűbb motorsport-sorozatait képviseljük, legalább hat évtizeddel az 1960-as évek közepére visszamenőleg, valamint néhány egyedi és egzotikus osztályt, amelyek bár nem annyira ismertek, ugyanolyan izgalmasak vagy izgalmasak lehetnek a versenyzéshez, és amelyek izgalmas irányokba bővítik a szimulátor hatókörét.Sajnos egy ilyen ambiciózus terv teljes körű, olyan mélységű és teljességű megvalósítása, amilyenre mindannyian vágynánk, technikailag és kereskedelmileg is megvalósíthatatlan – évtizedekbe telne a megvalósítása, sok plusz nulla a költségvetésünkben, és egy hihetetlenül összetett, harmadik féltől származó IP-k hálózatának kibogozása (amelyek közül sok elérhetetlen vagy egyszerűen megszűnt); az indoklásunk mindig is az volt, hogy még egy részleges találati arány is egy nagyon meggyőző szimulátort eredményezne, ezért ezt tűztük ki célul; ahogy telnek az évek, és az AMS2 egyre több pontot ad hozzá ehhez az idővonalhoz, egy nagyobb felbontású pillanatképet kapunk a motorsport történetének e hat évtizedéről. fokozatosan épül fel, és egyre közelebb kerülünk valami sokkal reprezentatívabbhoz, mint gondoltuk volna.
Lépjünk egyet hátra, és ügyeljünk arra, hogy ne tápláljunk irreális elvárásokat: az AMS2 alapból soha nem fogja összeállítani a teljes 1960-as évekbeli Grand Prix-t, az 1980-as évekbeli C-csoportot, a 2000-es évekbeli GT1-eket, a 2020-as évekbeli IMSA-szezonokat teljes rajtrácsokkal, valamint a regionális sorozatok teljes katalógusával és mindennel, ami lehetséges. Amit azonban meg lehet tenni – és amit már legalább egy évtizede folyamatosan összeszerelünk az AMS1 óta –, az egy párhuzamos univerzum a motorsport történetének 60 évéhez, amely sok szinten megegyezik a valódival, némelyikben hasonlít rá, máshol pedig lerövidíti azt; ez az „AMS2Verse”, amelyet már ismersz, amely valós és kitalált osztályokat, autókat, pályákat és versenyzőket ötvöz; ez az univerzum idén jelentősen kibővül, és számos hiányosságot pótol, miközben egy páratlan mélységű szimulált motorsport ökoszisztéma felé fejlődik, még a jelenlegi színvonalához képest is.
Legyen szó akár történelmibb formulákról, akár... túraautók, modern prototípusok vagy klasszikus GT-k, kibővített gokart- és terepverseny-támogatás, bővíteni fogjuk jelenlegi osztálylistánkat, valamint további versenyzőkkel erősítjük a meglévő osztályok rajtrácsát; további pályákat is hozzáadunk – mind újakat, mind a már meglévők történelmi változatait –, azokra összpontosítva, amelyek nagyobb jelentőséggel bírnak a sorozat és a játékban lévő osztályok szempontjából, hogy többjük alaposabban képviselve legyen.Jelenleg a tartalom ütemterve nagyjából így néz ki: az első frissítésnek tartalmaznia kell egy formula csomagot, amely kitölti a 2000-es/2010-es évek formula névsorának különböző hiányosságait; onnan egy lépést hátralépünk, hogy kiegészítsük a tavalyi nagyon népszerű 2005-ös Endurance Pack-ünket a Historical Endurance Pack második részével; ezután a 3. részben messzire visszautazunk az időben, hogy elhozzuk az 1960-as évek végi Can-Am-eket és az 1970-es évek elejétől a végéig tartó Le Mans-i prototípusokat és az 1970-es évek végi 5-ös csoportokat, valamint számos pályát abból a korszakból; onnan pedig egy pár évtizeddel feljebb ugrunk néhány 1990-es évekbeli brit... Túraautók, vissza 2005-be a német túraautók számára, és végre visszatérünk a modern időkbe, hogy a lehető legtöbbet behozzuk abból, ami még mindig hiányzik különböző területeken.
Ne feledjétek, hogy ez az ütemterv nem végleges - a dolgok felcserélődhetnek, és gyakran fel is változnak. A tényezők sorrendje azonban nem változtathatja meg a 2026-os AMS2 végső termékét.A tartalomszolgáltatás módjának viszont egy jobban meghatározott stratégiát kell követnie, hasonlóan ahhoz, amit az elmúlt években már tettünk: egy adott korszak vagy sorozat köré épülő autócsomagok, gyakran egy vagy több, az adott korszakhoz vagy sorozathoz illő pályával kísérve, egy játékfrissítéssel, amely az adott korszakhoz/sorozathoz kapcsolódó funkciókat, szabályokat és egyéb fejlesztéseket hoz.
Mivel ezekben a csomagokban található tárgyak gyakran továbbra is különböző IP-licenceket tartalmaznak, a fizetős DLC-útvonal az, ahogyan tudjuk életképesnek tartani őket; azonban terveink vannak további ingyenes alapjátékbeli autók és pályák bevezetésére is.Hogyan járulhatsz hozzá?
Ha megvetted a játékot, és még mindig érdekel, hogy idáig eljutottál, akkor már meg is tetted; biztos lehetsz benne, hogy megvannak az eszközeink ahhoz, hogy folytassuk terveinket. Ha még nem szerezted meg a játékot, akkor ezt a csábító DLC-kkel együtt érdemes megtenned – a régi játékosoknak és folyamatos támogatásuknak, valamint az újonnan érkezők beáramlásának köszönhetően továbbra is tudjuk tartani a tempót, sőt, most egy magasabb fokozatra is kapcsolni.Néhány lehetőséget mérlegelünk, hogy részt vehessünk azok között, akik igazán szeretnék tovább vinni a részvételüket, valamint azok között, akik az „egyszeri és kész” vásárlási opciót sürgetik, beleértve a Paddock Club új tagok előtti újranyitását is – erről hamarosan bővebben.
Ennyi volt mára az előzetes! Reméljük, hogy ez izgatottá tett titeket az évre, ahogy minket is biztosan.
Alig várjuk, hogy márciusban újra jelentkezhessünk, és további részleteket kapjunk az év első frissítéséről!
-
dino_m
őstag
-
dino_m
őstag
New 2026 Automobilista 2 DEMO is Out Now!
Egy vadonatúj és teljesen naprakész 2026-os Automobilista 2 demó jelent meg a Steamen, amely egy játékos versenyhétvége, tesztnap és időfutam módokat kínál, összesen hét pályával és hét autóosztállyal, mind ingyenes, időkorlát nélkül!
TRACKS
Ibarra
Imola
Imola Historic 1972
Interlagos GP
Interlagos Kart Layout 3
Oulton Park
VelocittáCAR CLASSES
Formula Junior
Formula V10 Gen2
Kart 4-Stroke Race
Ginetta G40 Cup
P2 Prototypes
Stock Car Brasil 2024
TSI Cup -
zsozsa74
őstag
Egy kis esti Sebringes célfotó.
-
-
KGergo81
újonc
a népszerűbb custom ffb-k nekem sem jöttek be, a def+ nagyon jó, de nekem néha (főleg irányváltásoknál) túl hirtelen és úgy általában intenzív. ez a gyári custom kicsit módosítva: csak kormánymű, kivettem belőle a csillapítást, illetve növeltem a végállásnál az ellenállást. a gain kicsit erősebb kell legyen, mint def/def+ esetén (55 helyett 70), és ehhez kell LFB (0 helyett 15), nekem ez hasonlít a legjobban az AMS1 szerintem kiváló ffb-jéhez.
####################################################################################################################### NAME: basic# # this file gives you raw & unaltered force as integrated by physics engine # acting on steering rack of the vehicle physical model# Summing these two valuee effectievly gives you rackforce.############################################################
###arm_force -- equivialent of "max force at steering rack" in ams1
#sum fl_steering & fr_steering matrix values here#(arm_force ( + FL_tierod FR_tierod))
#above left and right rack are axial forces in tierods. To project them to rack, multiply by respective left right below "rack proj"#FL_rack_proj#FR_rack_proj#arm force is that same thing, already done in game. If left / right need manipulation, exposed them "un projected" here.#(rack_force ( + ( * FL_tierod FL_rack_proj ) ( * FR_tierod FR_rack_proj)))# rack_force = FL_rack_left * FL_rack_proj + FR_rack_righ * FR_rack_proj
###########################################################
###Some constants###general multipliers (from ams1)(max_overall_force 11500.0)(recip_force ( / 1.0 max_overall_force))
(mass_damper ( * M_smooth_samples 0.0))
(arm_force_smooth ( spring arm_force 000000 0.0 mass_damper))(arm_force (if M_smooth_samples arm_force_smooth arm_force))
#mfasr scaler(rack_scaled ( * arm_force ( / max_overall_force M_max_force_at_rack)))(rack_scaled ( * rack_scaled recip_force))(rack rack_scaled)
######################################################################################################################################################################PARKING LOT FORCE :)
(parkingForce (* parkingForceMult rack))(parkingForce (* parkingForce (crossover et 0.0 5.0)))(parkingForce (* parkingForce (- 1.0 (crossover vel_mag 0.0 7.0))))
(smth_ctrl ( crossover (abs axis_vel_int) 0.005 0.1))(smth_time ( * 0.05 ( bi_smooth smth_ctrl 0.1 0.001)))
(parkingForce ( smooth parkingForce smth_time))
(rack (* rack (crossover vel_mag 0.0 5.0)))(rack (+ rack parkingForce))
(output rack)
# Scaler as informational only, doesnt affect output -(scale_window_init 10.0)(scale_window_nominal 2.0)(scale_soft_clear_t 10.0)(scale_min 0.2)(scale_max 2.0)(scale_blend_t 2.0)(signal_scale output 1.0 1.0 1.0 1.0 1.0 0.0 0.0 0.0)
##############################################################################################################(LOW FORCE BOOST)################
(output ( lfb output 0.15))
############################################################################################################
########################################################################################################
(doom_check output)
#allow 30% headroom(headroom ( - 0.7 gain))(clipTo ( + 1.3 headroom))(clipTo ( if headroom 1.3 clipTo))
(output (hard_clip output clipTo))
(output (* output gain))
#third info container used for output (before lockstops, after clipping and gain)(info3 (smooth output 0.7))
#(lock_ctrl ( * 4.0 oversteer lockstop_level))#(lock_ctrl ( min 1.0 lock_ctrl ))#(lock_ctrl ( lerp lock_ctrl 0.1 ))#(output ( blend lock_ctrl output 0.0))
(lock_spring ( - axis_lock 0.1))
(lock_spring ( - ( abs axis_int) lock_spring))(lock_spring ( hard_clip lock_spring 0.0 0.1))
#(info0 lock_spring)(output ( blend lock_spring output 0.0))
(lock_spring ( * lock_spring 10.0 (signo axis_int) ))
#(info1 lock_spring)
#(lock_spring ( * lock_spring 0.5))#(output ( + output lock_spring))
(ratio_scale ( / steer_ratio 10.0))(ratio_scale ( min ratio_scale 1.0))(range_base 45.0)(lockstop_range ( * range_base ratio_scale))
(histogram output)
#Lock Stops -----------------------------------------(stops (bumpstop output 0.1 1.0 0.1 0.0))#(output (+ output (* stops device_lock_stop)))# by Viper 07.02.2018(output (+ output (* 1.5 stops device_lock_stop))) -
zsozsa74
őstag
Most rendszeresen azzal szórakozom, hogy a nagy pályákon, mint Nord, meg Le Mans, csinálok kimaxolt osztályos versenyeket. Azt hiszem 6 osztályt lehet futtatni egyszerre. És ezekkel megyek olyan egy órás versenyeket. Gumikopást 5X, benya 2X-es fogyáson, a sérülést Performance impact max-ra hogy izgalmas legyen, AI mistake meg 5X, hogy nekik is az legyen. Aztán hadd szóljon. Természetesen változik a napszak, az időjárás. Az esőt mondjuk kihagyom, mert ilyen nagy pályákon elég fos, amikor az Aston Valkyre-rel a pálya közepén kap el az eső és amúgy még esőgumi sincs hozzá. De hihetetlen jó dolgokat tud hozni egy ilyen verseny. Az AI-k is nyomasztják egymást, engem is. Néha csak belefutok alkatrész maradványokba, aztán később egy-egy lelassult AI-ba is. Most épp Le Mans-on mentem és a Valkyre-el voltam. Az az autó valami elképesztő. Az utolsó előtti körre utolértem vele az LMP2-eseket is, köszönhetően az iszonyat egyenesbeli sebességemnek és gyorsulásnak. A Porsche kanyarokban 170-180-al döngettem. Egy utcai autóval...
Most a verseny ködös hajnalban fejeződött be, amikor a ködön már átszűrődött a felkelő nap fénye. Valaki atom látványt és hangulatot hoz az egész. Offline szerintem nem nagyon tud többet nyújtani semmilyen pályaautós szim.
-
zsozsa74
őstag
Én is nagyon csípem a heel-toe-zást, persze, amikor kell. Jó érzés bitang módon belequrni sebességbe a H váltót!
A Simagic váltóm amúgy is nagyon határozottan, jó csattogósan veszi a gangokat, nagy élmény vele. Régi túraautókat szoktam így abuzálni! Jó ideje már nem használok custom FFB-t, szerintem a játék saját FFB-je is rohadt jó lett a legutóbbi fejlesztésekkel. Én a Default + -ra esküszöm. Ajánlom kipróbálásra!
-
AcCEsS
senior tag
válasz
zsozsa74
üzenetére
Neeeeem oválon
, teljesen normál pályákon mentem az elmúlt napokban, Spielberg, Mugello vagy bármelyik egyéb. Lehet, hogy kicsit túllelkesedtem a dolgot, aminek az oka, hogy valamiért eddig nem igazán használtam a H-váltót, inkább a paddle vagy a szekvenciális módot toltam automatikus kuplunggal, most meg rákaptam a H-váltós/kuplungolós vezetésre, ami ilyen régi vasaknál megköveteli a heel and toe-t, amit szintén nem alkalmaztam, csak videókban láttam. És annyira elkapott a gépszíj
, a bömbölő V8 hang, ahogy kihúzatja az ember a gépezetet, meg a sarokkal betaposott gázfröccsnél ahogy felhördül a motor, a nulla futómű meg a gyagyi fék
, jajjj, imádom. Persze, minden géposztály magával ragadó!
Ez a qrva szimulátorozás hosszú idő után is akkora élmény! Évek múltán is talál magának benne valamit az ember, ami újdonság, vagy aminek a megvalósításától leesik az álla. Te még mindig a Danielkart FFB-t használod? A V7000 széria is elég jó lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Iqos cigaretta
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hobby elektronika
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Apple iPad (2020) 2. generáció Cellular + WiFi 512 GB
- iPhone 16 128GB gyári független hibátlan 2028.10.20. Apple jótállás
- iPhone 17 256GB gyári független hibátlan 2029.02.13. Apple jótállás
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4647, 100% Akkumulátor
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 5080 WindforceOC SFF 16GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként grat hozzá.
De nyilván nem árulhatom el...
"
Csak a VR miatt gondoltam. Én is csak néha ránézek, hogy hol tart. Így tudtam meg, hogy megy VR-ban is, de a menüt úgy látszik nem támogatják VR-ban.
, teljesen normál pályákon mentem az elmúlt napokban, Spielberg, Mugello vagy bármelyik egyéb. Lehet, hogy kicsit túllelkesedtem a dolgot, aminek az oka, hogy valamiért eddig nem igazán használtam a H-váltót, inkább a paddle vagy a szekvenciális módot toltam automatikus kuplunggal, most meg rákaptam a H-váltós/kuplungolós vezetésre, ami ilyen régi vasaknál megköveteli a heel and toe-t, amit szintén nem alkalmaztam, csak videókban láttam. És annyira elkapott a gépszíj
És vajon mi lesz éjfél után? A Biztos Újévi Éhezések Kezdete?