Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• DreiN

csendes tag

Sziasztok!

Van egy DS923+ eszközöm, 1, 2 bay RAID1 2x6TB WD RPlus 2x m.2 cahce-el.
    Bay 4- 3TB wdR Raid0, bay 3 a bay 4 ssd cache-e (volt).A 4-es diszken vannak a filmek, onnan streamel a plex. A diszk használt volt, nem én vettem.
    Kb fél éve kaptam az értesítést hogy a 4-es diszk csak olvasható, mentsek. Elkezdtem menteni de a hibaüzenet megszűnt, tovább tudtam használni hiba nélkül.

2 hete ismét jött az email, a kötet összeomlott, csak olvasható. Újraindítottam a NAS-t de az nem indult el, csak villogott a bekapcsoló gomb, diszk állapotjelzők nem. Kihúztam a 4-es diszket, akkor elindult. Visszahelyezés után nem látta a rendszer. Kipróbáltam Windows alatt is, a diszk nem pörgött fel, teljesen elhalt.
    Másnap próbáltam 2db SSD-t beletenni és létrehozni egy Raid0 kötetet 3+4 bay, a 4-es úgyan úgy elszállt, a windows sem tudta olvasni.

Most egy másik SSD-vel működik ugyan a 4-es slot, de folyamatosan kapom az értesítéseket:
    A rendszer rendellenes tápellátással kapcsolatos hibát észlelt a(z) Kötet 2 kötet Meghajtó 4 meghajtóján. További információkért lépjen a Tároláskezelő > Tárhely menüpontba, és ellenőrizze a megfelelő kötetnél szereplő javaslatot.
    Ha nem szeretne több ilyen üzenetet kapni, lépjen a Tároláskezelő > HDD/SSD menüpontba, és válassza ki a kívánt meghajtót. Ezután kattintson a Tevékenység > Írási gyorsítótár konfigurálása elemre, törölje az Írási gyorsítótár engedélyezése jelölőnégyzet bejelölését, majd kattintson az Alkalmaz gombra.

Az írási gyorsítótár pipát kivettem ugyan, azóta nem jelez, de ez nem megoldás, eddig sem volt vele baj. Félek ha veszek még egy diszket, azt is tönkre vágja. :( A többi slot nem jelez, csak a 4-es. Tapasztalt már valaki hasonlót?

Köszönöm,

Új hozzászólás Aktív témák