Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
0xY
tag
sziasztok!
Szeretnék beruházni egy Synology tárolóra, filmeket néznék róla TV-n, mentést tárolnék rajta, fotókat, stb. Úgy gondolom a DS216j, vagy DS215j elég lehet nekem, jól gondolom? A filmek lejátszását a TV megoldja, így szerintem nincs szükségem a 216play-re. Wifit támogat az eszköz? Erről sajnos nem találtam releváns infót.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
0xY
tag
Sziasztok!
Ma vennék egy Synology DS215j NAS-t és szeretném CIFS-en, vagy DLNA-val elérni a rajta lévő filmeket a
TV-ről. Ez gondolom LAN-on keresztül nem probléma egy UE55J6200-as TV-nek, de kérlek erősítsetek meg.Köszi!
-
0xY
tag
megvettem a DS215j-t, eddig jó barátok vagyunk.. A download station-nél meg tudom adni pl a b********t és az n**re-t, mint "BT keresés" forrás? Láttam, hogy fel lehet venni, de ehhez egy "search.dlm" fájlt kell betölteni. Hol találok ilyet ehhez a két trackerhez?
-
0xY
tag
Sziasztok!
Ahogy kezdem belakni az új NAS-t azért beleütközök hibákba.. megy a DLNA, tök jól látszanak a filmek, elindítom, nézem, azonban, ha megállítom, akkor utána nem emlékszik hol hagytam abba. Ezen tudok segíteni valahogy? Elég bosszantó
köszi!
-
0xY
tag
válasz Dr.FantastiK #22880 üzenetére
DSM video alkalmazás az okostévére sem segítene rajtam? Esetleg Plex?
-
0xY
tag
felraktam a DSvideo alkalmazást a TV-re, tudok is kapcsolódni a NAS-ra, azonban ott nem látom a film listában a filmjeim.. ha csak DLNA-val csatlakozok akkor minden látszik, lejátsza. Kell még bármit beállítani ahhoz, hogy a DSvideo is láthassa a filmeket?
ui: rájöttem közben, hogy a video station-t kell beállítanom, bocs
[ Szerkesztve ]
-
0xY
tag
sziasztok!
Download station - torrent beállítással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, lécci dobjon egy privátot, aki ezt már végigjárta és tud segíteni.
Köszi szépen előre is!
-
0xY
tag
Sziasztok!
DS215j-hez honnan tudok leszedni megfelelő transmissiont? Letöltöttem a hivatalos(?) oldalról minden csomagot (2011-ben volt utoljára release(?), de mindegyikre azt írta, hogy nem az én CPU-mhoz lett fordítva. Sajnos a Download Manager számomra használhatatlan, mert az ncore torrentekből csak egy torrent.php-t szed le, bármit csinálok vele.. lassan már az ablakon hajítom ki, annyi időm elment vele..
köszi előre is! -
0xY
tag
válasz Mr Bond 007 #23375 üzenetére
köszi a step-by-step howtot, sajnos a telepítés végén elhasal a 6-os verzióval, "futtatás nem sikerül". Használja esetleg valaki hatos alatt? Sajnos egyre több falba ütközök a jószággal, kicsit csalódott vagyok 2 hét használat után. Olyan megfoghatatlan jelenségekkel küzdök, mint:
- DLNA-n időnként eldobja a filmet a TV, "nincs hálózati kapcsolat" felkiáltással
- Acronis backup a mentés végén hibát dob, mintha nem tudná a kiírt fájl jogosultságát átállítani, pedig ownerként írok a könyvtárba
- Download Station 2 hét szívás után is csak torrent.php-t tölt le, nem tudja elindítani a torrent letöltésétBiztos vagyok benne, hogy mindegyik probléma megoldható, csak minden szarul van dokumentálva Synology részrőll, túrom a fórumokat jobb híján..pont azért választottam a Synology-t, mert katt-katt az install és használhatom is, nem kell itthon rendszergazdát játszani. Sajnos eddig úgy tűnik tévedtem, még 2-3 hétig elszenvedek vele, de kezd izzadtság szagú lenni a barátságunk..
-
0xY
tag
közben megoldottam, hogy elinduljon, SSH-val beléptem és átírtam az indító scriptet.. pont az ilyeneket akartam elkerülni egy synology megvásárlásával A transmission már fut, viszont ez tényleg csak ennyit tud, hogy meg lehet nyitni egy torrentet és letölti? Én pont azért raktam fel, mert a DS-ben nem megy a kereső (torrent.php-t tölti le a szerencsétlen) és szeretnék keresni/utána pedig egy kattintásra letölteni a torrentet.
köszi
-
0xY
tag
válasz gabor_b #23391 üzenetére
Szia,
Nem megy hatos alatt a megváltozott su -zás miatt..
lépj be root-ként és írd át az indító scriptet (/var/packages/transmission/scripts/start-stop-status)ezt:
start_daemon ()
{
su - ${USER} -c "PATH=${PATH} ${TRANSMISSION} -g ${INSTALL_DIR}/var/ -x ${PID_FILE}"
}erre:
start_daemon ()
{
su - ${USER} -s /bin/sh -c "PATH=${PATH} ${TRANSMISSION} -g ${INSTALL_DIR}/var/ -x ${PID_FILE}"
}ui: valaki meg tudja mondani mi a transmission elő a DS-hez képest? Végtelenül fapad és nem tud semmit, amit a DS ne tudna, még a BT kereső sincs benne..
[ Szerkesztve ]
-
0xY
tag
sziasztok!
Az a bug előjött valakinél, hogy a TV-n DS Video-val filmet nézve a feliratoknál nem kezeli le ez a csuda a sortörést és látszik a </br> minden sor végén?
Azt olvastam Samsung TV-nél az 1.200-as verzió óta ez fennáll (több, mint egy hónapja). Valakinek van erre megoldása?
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=115582B kérdés: DL Stationnél lehet 3 alá vinni valahogy a párhuzamos szálak számát?
Köszi!
-
0xY
tag
válasz heroldbalu #24098 üzenetére
szia!
nekem sikerült gond nélkül, egy subnetben vannak, megy a DS video elérés. Az mondjuk szívás, hogy elcseszték a DS videót és a feliratoknál a sortörés helyett <br> jelenik meg, ez az egyik legidiótább hiba, amit hetek óta képtelenek javítani.. -
0xY
tag
válasz heroldbalu #24115 üzenetére
nem vittem túlzásba a biztonságot, én az alap portokat használom, azzal a userrel jelentkezek be, ami az admin userem a syno-ra.
-
0xY
tag
válasz Mr Bond 007 #24118 üzenetére
"Ráadásul raid0 sebességet is kapsz.".. olvasásnál igen..
-
0xY
tag
válasz Mr Bond 007 #24121 üzenetére
fú, szerintem van nálad némi kavar a raid-del kapcsolatban..
"ha sérült vagy korruptá vált a paritás adat"
a paritás stripe-okban van szétszórva a diszkeken raid5 esetén, a paritás egyetlen haszna, hogy diszk hiba esetén konzisztens módon reprodukálható legyen az eredeti állapot.. -
0xY
tag
Sziasztok!
DS215j-ben jelenleg két 1,5TB-os diszkem van SHR RAID1-ben. Van rá lehetőség, hogy az egyik diszket kiszedjem és azt független volume-ként kezeljem?
köszi,
Csaba -
0xY
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy DS215j-m van, de a torrent letöltés nem megy 7-8MB/s fölé, hiába van sokkal gyorsabb netem (laptopon 50-90MB/s). Milyen új DS-t kéne vennem, hogy jobban ki tudjam hajtani a letöltést?
DS218?
DS218+?
DS218play?Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
0xY
tag
Sziasztok!
DS215j tulajdonosként kihívás elé állított a 4k tartalmak lejátszása az új Samsung TV-men. Gondolom ez azért van, mert nem tud a 215j 4k tartalmat transzkódolni.
Mit javasoltok?
- vegyek egy Apple TV-t, ami eléri a Synology NFS/CIFS/akármi share-t és lejátsza onnan
- vegyek új Synology-t (melyik típust?), ami lejátsza direktben a DS videóval / DLNA-val?A második opció egyáltalán járható út? Nyerek azzal valamit? Kb kétszeres költség lenne.
köszi!
-
0xY
tag
-
0xY
tag
Sziasztok!
DS215j-ről költöznék DS718+ -ra, amiben új diszkek lesznek. Az új eszköz már támogatja a BTRFS, szeretném is azt használni, gondolom így viszont nincs egyszerű migrációs módszer, csak a konfig backup / restore és az adatokat tartalmazó kötet átmásolása mondjuk hyperbackup-pal, jól sejtem?
köszi
-
0xY
tag
sziasztok!
APC SMT750i szünetmentest szeretnék csatlakoztatni a 718+ Synologyhoz, ehhez kell vennem az APC-be smart slot kártyát, vagy hogyan tudom összekötni őket?
köszi!
-
0xY
tag
Sziasztok!
Van egy működő DS1813+, benne 8x500GB RAID6-ban. Hozzá van kötve egy expansion modul is, abban 5x2TB R5 a konfig. A 8x500GB diszkeket cserélném ki 6x8TB R5-re és 2x400GB SSD-re, ami write cache lesz. A meglévő 8x500-ról az adatot le tudom másolni az expansion modulban lévő raidre, az a kérdésem utána hogyan tovább..
ha kiszedem az 500-as diszkeket, majd berakom az első 6 helyre a 8TB diszkeket, mellé az SSD-ket, akkor újra kell telepítenem a rendszert. Nem fog elveszni az expansion modulban lévő raid konfiguráció? Vagy az új install megtalálja és mountolja?köszi előre is!
-
0xY
tag
válasz Core2duo6600 #45221 üzenetére
Szia!
A rendszer nem csak az első pár diszken van, mindegyikre rákerül?
-
0xY
tag
Sziasztok!
DS718+ -t cserélnék vagy DS224+ -ra, vagy DS723+ -ra. Főleg média lejátszásra használjuk, a 718+ azért időnként nehezen bír a 4K tartalmakkal. Igen, főleg Plex alatt, ha lehet elkerülném a média lejátszó vásárlást, de, ha azt mondjátok, hogy ez a két újabb modell is ugyanúgy szenvedni fog a Plex-szel, akkor inkább veszek egy Apple TV-t
Köszi a segítséget! -
0xY
tag
válasz AiRLAC #90893 üzenetére
A 4K filmek meg-megakadnak olyan jeleneteknél ahol sok minden történik, a DSM alatt ilyenkor látom, hogy a CPU 100%-on pörög, hálózati sávszélességgel nincs gond. Plex Pass-t még 2-3 próbáltam amikor megjelent, de nem oldotta meg a gondokat, de az ötlet jó, lehet teszek vele egy újabb próbát, hátha
ui: médialejátszóból nem vennék ilyesmit, nincs már rá erőforrásom, hogy frissítsem / patkoljam, ha elromlik, az Apple TV lenne az amit megvennék (régen volt), de, ha jól rémlik, az meg már nem tud DTS hangot kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Minden ami hőszivattyú
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Tomb Raider Remastered I-III
- További aktív témák...
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest