Hirdetés
-
PROHARDVER!
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #27104 üzenetére
Jól néz ki
A koordináták lekérdezése más, mint a játék koordinátarendszere?
A játékban a -34 115 9058 -on állok, a weblap szerint :
Kisi
Hőmérséklet: 1.5 °C
Koordináták: (X: 5086, Y: 115, Z: 3938) -
Igaz eléggé nagy verzióváltás volt.
Egy tisztább lekérdezést felraktam a weblapra. -
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #27102 üzenetére
Jó ötlet a map, a többi gondolom , ujjggyakorlatnak, mi hogy működik.
A net7 -net.8 váltás elmaradásának okka több októl függ:
Egyrészt, 2023 végén álltak át .net4 ről, és elég problémás volt az átállás, a 3.féltől származó dolgok miatt. Nem volt könnyű az váltaniuk.
Amíg nem jelentős a különbség a verziók közt, nem akarnak váltani.Továbbá addig nem akarnak magasabb verzióra váltani (Nem biztos, hogy a 8 lesz az) amíg, az egyéb külsős, 3. feles könyvtárak, nem stabilak.
A másik okuk az, hogy van legalább 10 külsős dolguk, amik egy része nyílt forráskódú, és önkéntesek által karbantartott.
Ki akarják várni, amíg teljesen stabil, zökkenőmentes váltás nem lehet, mert figyelembe kell venniük a sok dolgot hozzá :
- különböző op rendszereken való kompatibilitás, problémamentes működés, (win10, 11, linux, MacOs, És Arm64(AppleSilicon))
- A külsős könyvtárak stabilak, és frissültek.
- A harmony Patching zökkenőmentesen kell fusson, hogy a külsős modok is támogatottak legyenek.Mondjuk linuxon így szívás, mert a net7. felrakása már nem igazán működik, komoly szenvedés, míg sikerül egy nem támogatott, egyszerűen nem letölthető 7-es verzió felbarkácsolása...
A wiki sem segít benne, a dotnet 7 helpje nem túl friss, a letöltési linkek nem igazán elérhetőek...Pld linux mint dotnet7 - re..
Dotnet 8-al meg nem igazán akar futni Mint alatt, mindíg hátast dob a telepítése, rossz net verzió hibaüzenettel... (ennyit a visszafele kompatibilitásról.)(*szerk most olvasom, hogy óssze lehetne valahogy hozni a runtimeconfig.json szerkesztésével de lusta vagyok próbálkozni vele...)
Így meg hiába próbálnák a leírás alpján, nem fog menni..
Mondjuk a flatpak verzió fut, ha épp elérhető abban a verzióban, mint a szerver...Jelen pillanatban az 1.20.05 elérhető, míg a rendes kliens a z 1.20.06 nál tart...
Az 1.20 -ra átállásnál azt hiszem az 5-ös verzióig nem is jött ki flatpack, csak az 1.19-re..Na ez így kicsit zavaros katyvasz, de fáradt is vagyok, meg jól is esett egy kis esti söröcske...
-
válasz
MasterDeeJay #27101 üzenetére
Iszonyatosan sok mennyiségű adat van még, páratartalom, talajnedvesség... Visszábbveszek kicsit mert egyszerűen nincs szükség ennyi mindenre.
Évszakot kiírattam még, de csak az északi féltekre mivel esélytelen hogy valaki a délire is elmenjen 1 millió blokk a pálya mérete.
Napot nem irattam ki szerintem az is felesleges.
-
Nekiálltam egy szerver statusnak de nem csak annyi lesz hogy ki online hanem minden amit csak ki bírok nyerni. Azaz dátum, időjárás, eső, szélirány, és persze ezt mind adott játékosra vetítve. Aztán esetleg online map és azokon jelölni ezeket valós időben, beleérve a felhőket.
Minden lekérdezhető egész profin pár sor kóddal. C# .net7-ben íródott (bár nem értem miért nem .net8-ban van a játék)
Teszt szerveren már működik egy része a kódnak. -
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #27099 üzenetére
tegnap leszaladtam a 8000 környékéig, láttam pár érdekes dolgot...
Még nem tudom, hol merre, nézelődöm... -
Jelenleg megálltam a bronzkorszak végénél. De tél van és szokásomhoz híven kajám alig van de a pincében sorakozik kb 200-300 liternyi többféle bor.
Szívesen adok pár dolgot kezdésnek. Majd írd meg hova telepedsz le. Kezdő biome szerintem tökéletes, kíváncsi leszek mit szólsz majd hozzá. -
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #27097 üzenetére
Picit felnézek, de mostanában nem sok időm van játszani.
Talán, egy kicsit szétnézek dél fele, milyen a terep -
válasz
MasterDeeJay #27096 üzenetére
Írtam teleport modot is mert nem találtam egyszerűt. Szerveren megy.
/sethome és /home paranccsal megy.
[link] -
Akinek van kedve, elindítottam újra a vintage story szervert.
IP: server.vintagestory.hu
Jelszó: PH2025
Modok amik fent vannak:
A simple hud clock opcionális, nem kötelező, az kliens oldalra kézzel telepítendő mert valamiért nem tölti le szerverről. [link] -
Előre is elnézést ha nagyon amatőr a kérdéshalmom. A két fiam androidos rendszerű telefonon játszik Minecraftot. Nincsenek bejelentkezve az MS azonosítóval, egymással, egy wi-fi hálózaton játszanak, más platform nincsen. Ez eddig elég volt, de jönnek a kérések, így lett MS azonosítójuk, hogy más osztálytársakkal is tudjanak játszani. A kérdés, hogy az eddig a telefonon épített és ott tárolt világok elvesznek a bejelentkezés után, vagy be tudja valahogy integrálni belépés után, illetve a meglévő minecoinok elvesznek?
-
Amur
addikt
Srácok, még mindig lusta voltam a win7-et cserélni, de a curseforge mostmár nem akar egyáltalán müködni rajta. AT launcher-en, multi mc-n kivül valami letisztultabb alternativát tudtok ajánlani? köszi. mert akkor átmenekiteném az instance-jaim. egy halom saját pakk..amit nem lehet csak úgy letölteni egy másik launcherben..
-
kisi
aktív tag
válasz
bazger #27087 üzenetére
A minecraft.net-en, a profilodban kell kicserélni a kinézetet, a játék onnan veszi az adatokat a játékbeli kinézetedhez.
Itt tudsz feltölteni is hozzá kinézetet. -
bazger
csendes tag
Kedves Mindenki,
A játékon belül, amikor benn vagyok egy világban, a név melletti avatart, hogy tudom megváltoztatni?
Köszönöm a segítséget.
Üdv -
Undoroid
őstag
Látszólag minden rendben, de semmi láthatatlan blokk vagy más! Kiszedtem a gép előtti kockát és semmi sem változott. Az ismerősömnél sem ment, nála is pont ez volt a hiba.
Megnéztem a legyártható cuccok között és jól emlékeztem! Két féle kinézetű a masina: Egy és Kettő
Mindkettővel lejátszottam ugyanazokat a dolgokat és mindkettő ugyanazokat produkálta! Az ismerősöm csinált egy szervert (ugyanazzal a modpackkal) és nála megy minden! Arra jutottunk, hogy a szerver file-okat újra kell telepíteni (megtartva a mentéseket és így nem kell teljesen elejéről nyomni) és akkor elvileg minden helyrejön!
Jelezni fogom, ha sikerült!
-
Undoroid
őstag
Igen, indulás előtt feltöltöttem üzemanyaggal, amit ellenőriztem is (benne van) és el is neveztem a szerkezetet (nem szokott ez kelleni, de nem is árt) ékezetmentesen.
Igen. Az utasításomra annyit reagál, hogy a szokásos szöveget írja ki, hogy megkezdte a munkát, majd azonnal kiírja azt, hogy végzett és visszatér a kiindulási pontra! Kívülről ebből csak annyi látszik, hogy néhány pixelt megmozdul előre, majd megfordul és visszatér a startpontra! Még az egy kockával alatta lévő cuccot sem szedi ki induláskor, amit meg szokott csinálni minden induláskor.
Megnéztem néhány videót (ezt is) és azt láttam, hogy nálam a Mining Turte másik oldalán van a csákány! ...és nem is egészen úgy néz ki! Ünnepekkor meg szokott változni néhány dolog (ez meg is történt) de azóta visszaváltott minden, de ez mégis egy kicsit más...
-
Undoroid
őstag
Sziasztok!
Új szerverpackot kezdtem el és egy problémás dologba ütköztem: a szokásos módon letettem egy Mining Turtle masinát, kiadtam a szokásos utasítását (Excavate 10), amit látszólag elfogad és elindul, majd azonnal leáll és egy kockát sem szed ki és ennyi interakció után leáll...benne van a chunk loadolt területemen is! Nem reagál!
Már áttúrtam a szerver beállításait is, de semmit nem találtam! Mit rontok el?
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Meguntam a virágboltot, (főleg azért, mert nincs benne még az 1.21.4
) egy olyan kérdésem lenne, hogy ha megveszem a Java & Bedrock editiont milyen módon lehet online játszani haverral? Muszáj MS fiók hozzá vagy LAN-on is lehet? Vagy hogyan tudom neki megosztani a szerverem? Sosem csináltam még ilyet.
-
lszlogal
senior tag
válasz
icemad #27075 üzenetére
Köszi az eddigi válaszokat. A ChatGPT megmondta hogy hogyan kell csinálni, és sikerült.
A következőt mondta:
1. Biztonsági mentés
Mielőtt elkezdenéd a folyamatot, készíts biztonsági mentést a világ fájljairól! Másold ki a világ mappáját egy biztonságos helyre.
2. Frissítés lépései
A Minecraft világ formátuma jelentősen változott az idők során, ezért a világot több verzión keresztül kell frissíteni:
1.5.2 → 1.6.4
Indítsd el a Minecraft 1.6.4 verzióját.Nyisd meg a világot, hogy a játék átkonvertálja az új formátumra.
1.6.4 → 1.7.10
Frissíts a Minecraft 1.7.10-re, és ismét nyisd meg a világot.
1.7.10 → 1.12.2
Töltsd le és használd az 1.12.2 verziót. Ez a verzió jelentős változtatásokat hoz, például az új blokkok és biome formátumok miatt.
1.12.2 → 1.16.5
Frissíts az 1.16.5-ös verzióra.
1.16.5 → 1.20.1
Az 1.20.1 verzióba lépve a világ formátuma ismét átalakul.
1.20.1 → 1.21.4
Végül frissíts az 1.21.4-es verzióra.3. Hibák és kompatibilitási problémák kezeléseBiome-k és chunkok: Az újabb verziók új biome-kat és generációs szabályokat hoztak. Azokon a területeken, ahol még nem fedeztél fel chunkokat, új tartalmak jelennek meg, de a már felfedezett területek változatlanok maradhatnak.Hiányzó blokkok: Ha olyan modokat használtál, amelyek már nem kompatibilisek, az azok által hozzáadott blokkok eltűnhetnek vagy hibásak lehetnek.Backupok készítése minden lépés előtt kötelező!
-
lszlogal
senior tag
Ezt a region fixert megpróbálom, hátha tud valamit vele kezdeni - bár nem hiszem, mert az 1.9-et már teljesen újraírták. Teljesen más seedet használnak az új worldok. Lehet, hogy maradni fog a dokumentációk olvasása, és a manuális átállítás.
-
icemad
nagyúr
válasz
lszlogal #27074 üzenetére
Copilot sem tud sok jóval kecsegtetni...
Sajnos a Minecraft 1.5.2-es verzió és az 1.21.4-es verzió közötti kompatibilitás megoldása nem egyszerű. Az idők során sok változtatás történt a játékban, és ezek az újítások gyakran eltérnek az előző verzióktól, így a régi mapok nem mindig kompatibilisek a legújabb verziókkal.
Azonban, ha szeretnéd, megpróbálhatod a következő lépéseket:
1. **Minecraft Region Fixer**: Ez egy eszköz, amely segíthet a régi mapok kompatibilitásának javításában. Az eszközzel a régi region fájlokat át lehet alakítani úgy, hogy megfelelően működjenek az új verziókban.
2. **Manuális átállítás**: Ha a régi mapod nagyon fontos számodra, megpróbálhatod a manuális átállítást. Ez idő- és munkaigényes lehet, de lehetőséget ad arra, hogy a régi építményeket és tárgyakat megőrizd. -
lszlogal
senior tag
Sziasztok!
Van egy nagyon-nagyon régi Minecraft mapem, még az 1.5.2-es időkből. Azt szeretném valahogy kompatibilissé tenni az 1.21.4-el. A google sajnos nem a barátom. Egyáltalán megoldható ez a dolog, vagy engedjem el? -
rlazol
veterán
Sziasztok!
A Húgom az unokaöcsémnek Minecraft játékot kért. Most vesznek neki egy használt iPad-et, azon elvileg futni fog, megnéztük.
Hogy tudom ezt megvenni neki ajándékba? Elég ha felmegyek a saját eszközömről (windows/android) egy apple store ba és úgy veszem meg, hogy a srác email címét állítom be vagy ennél trükkösebb a dolog?
Köszönöm! -
PeL
addikt
válasz
föccer #27070 üzenetére
Üdv. Sajnos nem lehet, mint itt is írja a support. Annyit tudsz csinálni ha nem akarod újra megvenni, hogy store-ba belogolsz azzal az accal amin rajta van a minecraft, és játszol arról. Ha jól tudom MS fiók és MS Store fiók lehet különböző.
-
föccer
nagyúr
Hellóka!
2011-ben vettem még meg a játékot. Ha jól emlékszem az 5 eurós kulcsról pont lecsúsztam pár nappal és már 10 euróért. No mindegy. 2022-ben migráltam az MS fiókra. Viszont azóta van új PC-m, új OS-el, új MS fiókkal. Namost hogyan tudonám a régi MS fiókból áthozni a licencet a mostanira? Bármi megoldás? Most nincs kedvem 30 juróért megint megvenni.
Köszi!
üdv, föccer
-
PeL
addikt
válasz
Anaconda #27064 üzenetére
Nincs külön építős verzió, de van benne olyan hogy "creative mode", azaz itt nincs túlélés, az ellenfelek nem támadnak meg, nem lehet meghalni, szabadon lehet repkedni a világban (duplán le kell nyomni a szóköz, azaz az ugrás gombot, ezzel lehet aktiválni illetve deaktiválni a repülést), minden blokkot egy ütéssel ki lehet ütni, és tetszés szerint lehet a karakternek adni dolgokat a "creative menu"-ből, nem kell semmit megszerezni. Az építő blokkokat korlátok nélkül lehet pakolni.
Ha ezek nem kellenek és ő maga szeretne mindent megszerezni, de harcolni nem, akkor lehet "peaceful" azaz békés módon játszani, ott meg lehet halni a zuhanástól meg van alap túlélés, de nem támad meg semmilyen ellenséges mob. Ezeket új játék indításánál kell kiválasztani a játékmód beállításainál mielőtt térképet generálunk.
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Fiam már egy ideje rágja a fülem, hogy felrakjam Minecraft-ot.
Van külön csak építős verzió belőle? Ha igen mi a neve? -
Undoroid
őstag
" Ha nem vagy a területen, amit betölt a szerver, leáll. " Igen, ezt elfelejtettem leírni! Loadolom a chunkot, amin dolgozna/dolgozik a masina!
Sajnálom, hogy erre nem gondoltak a programozók!
" leástam a legalsó szintre, amit kibányászott " Sajnos ez nem mindig megoldható! Nálam -rendszerint- vízzel locsolom le a terepet, hogy az esetlegesen előkerülő láva Obszidiánná váljon és így nem tudok leúszni, ha nincs varázsitalom hozzá...és általában "zűrös" helyre szoktam letenni, ahol nem túl jó sokáig tevékenykedni a spawnok miatt!
" Üzemanyag töltésnek " Nem rossz! Nem ismertem ezt a parancsot! Nem szokott baj lenni az üzemanyaggal, mert azt faszéntömbökkel szoktam megoldani! Ki szoktam sütni a fát (közben gyűlik az XP is!) és azokat szoktam leginkább erre a célra használni! A legutóbbi modpackban (Relase Chroma Endless 2) nagyon szükségessé tették a sok-sok XP-t, aminek gyors beszerzéséhez ez volt az egyik lehetséges mód!
-
kisi
aktív tag
válasz
Undoroid #27060 üzenetére
Sajnos, Ha nem vagy a területen, amit betölt a szerver, leáll.
Ha chunkloaddal csinálod, akkor fut, amíg a szerver fut.
Én nem találtam olyan opciót, hogy onnan folytassa, ahol abbahagyta.
Azt csináltam, hogy leástam a legalsó szintre, amit kibányászott, oda tettem a ládát, tekit, és azon a magasságon indítottam újra.Üzemanyag töltésnek a klasszikus "pastebin get nFSUKiYE getlava" a bevált...
-
Undoroid
őstag
Sziasztok!
Kérdésem lenne a játékban elérhető egyik masinával kapcsolatban: Mining Turtle
A kérdésem az lenne, hogy ha a szerveremen nyomom és megy egy ilyen (vagy több) szerkezet és ha lelövöm a szervergépet, akkor az mindent elment! Viszont a következő indítás után a szerkezet azon a pozíciónál fog várakozni (a semmire) és nem megy tovább...rá lehet ezt a kitermelő masinát venni, hogy onnan folytassa tovább a bányászást, ahol az abbamaradt és nem kell az elejéről kezdeni az egész műveletet?
Semmi külön programot nem töltök fel rá, csak szimpla paranccsal indítom el: kezdő helyzetbe teszem (ahol le tudja tenni a kibányászott cuccokat) - elnevezem - feltöltöm üzemanyaggal és kiadom az
excavate 10
parancsot és a masina megy is...Lehet, hogy már korábban megkérdeztem ezt vagy csak akartam?
-
apatyas
Korrektor
válasz
energy4ever #27057 üzenetére
Nincs rá konkrét válaszom, de. A javás elindul rendesen? Win10/11 alatt van-e? Nekem nemrég hajlandó volt a microsoftos bejelentkezés után, sok frissítést követően feltelepülni egy (nekem) új win10-es gépre. Úgy emlékszem, nem azzal kellett végül feltelepíteni, amit először találtam, hanem egy újabb telepítővel, mert a régi csak pörgött magában.
Illetve, ha a javás megy de bedrock nem, akkor a pc-s xbox beállításokat túrnám át, hátha kiderül valami (családi/gyerek fiók korlátozás pl vagy bármi) -
gilfoyle
őstag
Sziasztok, a hétvégi Craftersre nincs véletlenül vkinek 2 eladó jegye?
-
energy4ever
addikt
Sziasztok!
Baratnomnek megvettem a jatekot PC-re. Java es bedrock kiadas. Az indito menuben, viszont azt irja, hogy ha a bedrock-ra megyek, hogy "play trial". Mintha megsem lenne az a jatek csak a java kiadas. Valami otlet van erre?
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok. Van e arról valami leírás és hol, hogy 1.21 óta a falusi könyvtárosok milyen enchantokat adnak. Sajnos ugye behozták, hogy biome függő lett.
-
Mezcal
addikt
Játszik vki PS-ről? A PS5 verzió óta nem enged be a microsft fiók, így nem tudok multizni. Mi a megoldás?
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Teljesen fogalmatlan vagyok MC kérdésben, de a gyerekeimnek nagyon tetszik, sokszor játszották máshol. PC-re szeretném nekik megvenni, dobozos verziót nem találok pedig az lett volna a terv karácsonyra. De a Digitális licenszel sincs bajom.
A lényeg h fusson teljes képernyőn és tudják ketten splitscreenben játszani XBOX kontrollerekkel. Gondolom azokkal megy rendesen igaz..?
Kérdésem lenne még, h vásárlásnál kell odafigyelnem valamire? Pl h ne csak Java verzió legyen benne? Kinéztem ITT a Java+Bedrock editiont, nem tudom ezt szabad-e megvenni, vagy érdemes más verziót, esetleg máshonnan? Redditen sokan írják, hogy nekik működnek kódok amit innen a driffle-ről vettek.
-
PeL
addikt
válasz
stellaz #27047 üzenetére
Java-s verzióhoz használj más launchert, pl a Prism Launcher tökéletes rá.
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Feltettem tegnap a legális Minecraftot, a Bedrock verzió fut rendesen, de a Java edition nem indul el, csak feldob az xbox oldalára. Feltettem a legfrisebb java-t is, de semmi változás.
Valami tanácsot tudtok esetleg, hogy hogyan lehetne indulásra bírni?
-
apatyas
Korrektor
válasz
kopee1980 #27045 üzenetére
Szia!
Normál minecraftban primitív fegyverek vannak csak (fejsze, kard, íj, szigony így hirtelen)
Valószínűleg valamilyen modot kerestek, ki kell deríteni hol látta, az milyen mod vagy modcsomag (modpack) volt.
Moddolni a javás minecraftot lehet: vagy önállóan Forge, Neoforge, Fabric keretrendszer feltelepítésével és a modok bemásolásával, vagy valamely más forrású launcher alkalmazásával (ATLauncher, Technic, FTBlauncher, stb vagy a manapság károsan elterjedt Curseforge) ezekben lehet böngészni jó sok már összerakott modpackot.
Vanilla megy 4GB ramos géppel, de egy húzós modpakk alá ajánlott a játéknak 8GB-ot adni, + valamin a rendszernek (win vagy linux) is kell futnia, így 12GB a minimum ide. Processzor: 4 mag, >=3GHz, intelből mondjuk valahol a hetedik genes i5-től felfele pl.
Nemtom minek kéne még eszembe jutnia. -
kopee1980
tag
Sziasztok!
A fiam a minecraft 1.21 verziójával kreatív módban játszik, de a fegyverek között nem talál modern fegyvereket (pl. minigun). Mitől függ az, hogy ezek megjelennek-e vagy sem. Ez valamilyen mod kérdése? Ha igen, hogy lehet ezt aktiválni?
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
-
-
Undoroid
őstag
válasz
7Sony7 #27042 üzenetére
Szia!
Ezt a jelenséget akkor láttam, amikor az egyik gép (nevezzük A-nak) csatlakozott egy másik szerverhez és ott szeretné a többjátékos móddal továbbadni egy másik gépnek (nevezzük B-nek) a történéseket! Mivel ez nem lehetséges, így csak a B gép tudna többjátékos módot indítani!
- Tehát az A-géppel kellene a B-hez csatlakozni és ekkor tudnának egymással is játszani. (A lenne a szerver és B a kliens)
- Ha ugyanazon szerveren szeretnének egyszerre játszani, akkor valószínű, hogy azért nem megy, mert egy accounttal szeretnének ketten játszani, ami nem lehetséges! ...és ez itt warez!...persze lehet, hogy rosszul tudom?!
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. A miecraft-ban a többjátékos módot nem tudom engedélyezni. Azt írja: " A többjátékos mód le van tiltva. Ellenőrizze a microsoft fiókjának beállításait."
Viszont nem találok semmi erre utaló dolgot. Hogyan tovább?
Amúgy a két kölök játszana két kölön gépen, egy hálózaton. Ha van valami egyszerű megoldás, jöhet! Nekem gőzöm sincs, hogy kell, de már itt elakadtam. Ja, a másik gyerek gépén ott választható a többjátékos mód, de itt elakadtam. -
Lokii
aktív tag
Közben 20-21.e óta kijött a 1.21es Pojav launcher szóval már mehet a Crossplatform gameplay a legújabb Platformon
és látom nem csak én toltam COD1el és MOHAAval , Cod1et megveszem valamikor steamen
-
Én arra emlékszem hogy pentium4-esen, geforce2 mx400 (vagy 440? volt) optifine-al lehetett játszani modok nélkül is aztán eléggé elszállt a gépigény. Persze optifine ott volt mindíg és igen sokat jelentett. Próbának indítottam egy cod1-et amivel igen sokat játszottam és szó szerint több ezer fps-em van benne mai gépemen [kép] . (igaz valós haszna nincs mert 1032 felett nem lehet írányítani a játékot) proci és videókártya egy számjegyű %-on pörög, valószínű itt már a motor nem képes többre.
Azt nem tudom ma már megcsinálták-e több magra optimalizálva, mert végülis csak procilimit volt a gond. (tényleg sok éve nem játszottam)
A klónt (vintage story) meg C# - OpenTK-ben írták. Igazából az is elfut már egy kenyérpirítón is de persze pár ember írja csak. (mai viszonylatban kis gépigénye van de minecraft kezdeti gépigényéhez képest sokszorosa. [link] )
https://web.archive.org/web/20130816122803/http://www.minecraftwiki.net/wiki/Hardware_performance
De persze ez már 10+éve volt. -
PeL
addikt
válasz
MasterDeeJay #27038 üzenetére
Manapság már több 100 fps-ed lehet több száz mod mellett is, persze csak bizonyos addonokkal amik ezt lehetővé teszik.
-
válasz
charee #27034 üzenetére
Én ottvoltam a kezdeteknél, valóban egy varázslatos játék. Bár később aránytalanul nagy lett a gépigénye hála annak hogy jávában írodott (gondolom ma már nem az).
Emlékszem tisztán a legelső játékmenetemre, meg később az első várra amit építettem. Meg ugye itt a PH szerverre bár az már később volt azaz 2011-ben amikor már azért kiforrot volt a játék. (bár messze nem bugmentes)Bár magát a minecraftot már nem játszom aktivan de egy klónját igen.
Vitage story, panelház
(nem saját alkotás)
-
charee
csendes tag
Szerintetek hány éves játék már a Minecraft? [Link]
-
Alusky
senior tag
Ma jelent meg az 1.21, lehet tolni az új vanillát. Én még várok kicsit hátha beköhögnek valami javítást.
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Az általam futtatott szerveren packot fogunk váltani, most próbáljuk eldönteni, mi legyen rajta az új.
Aki szeretne játszani, Itt megy a beszélgetés arról, mi legyen rajta az új pakk... -
Alusky
senior tag
Lassan jön már az 1.21 azzal elkezdek egy single világot, mert bekerült annyi újdonság, hogy már van értelme. Nyilván az új kutyafajták és a színezhető páncél a fő ok.
-
kopee1980
tag
Sziasztok!
Megvásároltam az ms storeban a játékot. Hogyan tudom telepíteni PC-re?
Köszönettel:
kopee1980
-
TIT
veterán
Hány gigát eszik a minecraft?
Az lehet,hogy a c-be megeszik 8gb-t 1-2 nap alatt? -
apatyas
Korrektor
-
lm83
őstag
válasz
apatyas #27019 üzenetére
Köszi.
Itt a kérdés, hogy akkor telefonra is megveszem a játékot, akkor ott akkor mivel kell belépnem, hogy biztos menjen a multi?
Gépre egyszer megveszem az MS áruházban. Ott a Launcher-be már bekell jelentkezni.
Megveszem android telóra is a játékot. Ott is bekell jelentkezni a multihoz MS fiókkal.
Most akkor ha mindkettőbe ugyanazzal jelentkezek be, akkor az nem fog menni?
Kell csinálnom mégegy fiókot, amivel a telon bejelentkezek? -
apatyas
Korrektor
Vélhetően egy fiókkal egyszerre csak egy helyen lehet játszani, kivéve ha közben offline állapotba kerül. Ezt mondjuk le tudom tesztelni, pill.
Egyszer elindítottam a játékot. Aztán becsuktam teljesen. Kihúztam a lan kábelt, elindítottam a játékot (bedrock), beléptem a saját mentésembe és megy. -
lm83
őstag
Még azt nézem, hogy multihoz mindkettőnél be kell jelentkezni az MS fiókba.
A gépen ez alap akkor. De akkor telon egy másik MS fiókkal kell bejelentkezni, hogy ez menjen? -
apatyas
Korrektor
válasz
kopee1980 #27015 üzenetére
Szia!
Van magyar verziója, a MS storeban vásárolt és letöltött játék telepítése next next finish után a win nyelvéhez igazodik, de át is lehet váltani más nyelvekre is.
Most már együtt árulják a java és a bedrock verziót, úgyhogy nem kell válogatni köztük, sőt mindkettőt el tudja indítani ugyanaz a launcher. -
kopee1980
tag
Sziasztok!
A fiamnak (8 éves) szeretném a játékot letölteni, de sok helyen olvasom, hogy trükkös a dolog. Tudnátok segíteni abban, hogy melyik minecraftot érdemes neki letölteni és hogy hogyan kell azt telepíteni?
Egyáltalán van a játéknak magyar verziója?
Köszönettel:
kopee1980
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Mióta akciós a játék és meddig tart az akció, lehet tudni?
Vásárolni az MS storeban érdemes ugye ezt a Java & Bedrock Edition for PC?
Jól emlékszem, hogy ha androidra is veszek egyet akkor a gépről a Bedrock verziót indítva lehet együtt játszani? -
PeL
addikt
válasz
apatyas #27011 üzenetére
Igen
Amúgy nem kötelező senkinek sem
Tudom, lehet kicsit túlzásba viszem a rajongásomat meg az ajánlgatást a modpack iránt, de ez az egyetlen eddig általam játszott pack, amin valóban érezhető az hogy évek óta foglalkoznak vele és nincs igénytelenül összehányva, mint pl. a Project Ozone packok, amik amúgy jó packok, de tényleg igénytelenek, meg nem kezdőknek szólnak, és a legtöbb questhez is csak annyi van lírás írva hogy "nézz utána a neten ha nem értesz valamit" vagy hasonló, ez már akkor is bosszantott mikor játszottam velük. Ez meg hiába rohadt nehéz és hosszú expert pack, mégis rendesen le van írva minden a questeken keresztül, mi hogy működik, érthetően. Példát vehetnének róluk bármelyik modpack készítői, hogyan kell egy ilyen modcsomagot rendesen, igényesen, kezdőknek is érthető módon kidolgozni. Tény hogy nem is 1-2 ember dolgozik rajta hanem egy egész community, de akkor is.
-
PeL
addikt
Passz. Nálam az eddigi legjobban futó pack jelenleg, hiába ősrégi 1.7.10-en van csak. Amúgy egy csomó a packban lévő mod, azok újabb verzióiban lévő feature vissza van portolva benne, pl. a NEI szinte úgy fel van pimpelve, hogy simán tud annyit mint az újabb MC packokban lévő JEI, ez a GTNH meg úgy tudom az egyik legnagyobb múltú GT alapú pack, van benne vagy 2000 quest, állítólag alsó hangon 2-3000 óra végigjátszani. Én egyszer majdnem eljutottam MV-ig benne, de abbamaradt mert mást kezdtem el játszani, de most újra megjött hozzá a kedvem.
-
Amur
addikt
úgy történt ahogy mondtad.Letöltötte a többit.
De nekem nagyon akad. 12 gb rammal. 7-et adtam neki.
Majd optimalizálom valahogy. nálam lehet a hiba, mert a GT packok tényleg jól össze szoktak lenni rakva.
Most machohista kedvemben vagyok, magamnak is egy nehéz packot raktam össze.
Az elején még az sem mindegy mit bányászok, mert akkor nem fejlődik a képességem, és nem használhatok még egy kőbaltát sem.(levelup-nak van valami új koppintása, de nem olyan egyszerű mint az RL craftban. Sajnos nincs időm optimalizálni hogy közkincsé tegyem. -
PeL
addikt
Ha semmiképp nem bízol benne akkor innen lehúzható a teljes pakk:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
gp Emlékeztek azokra az időkre, amikor nem a grafika volt minden? Amikor még a játékélmény egymagában adta el a játékokat?
- Netfone
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Commodore 64
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Milyen TV-t vegyek?
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! AMSI H110M i5 6600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RX 470 4GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest