- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
válasz
D@niel
üzenetére
Ha Budapest játszik, ezen a helyen érdeklődj.
-
prtk
tag
CMTP
-
D@niel
addikt
Sziasztok,
második generációs Bialetti Brikkához keresem az alsó, fekete színű bojlert, de sehol nem találok. A többi része hibátlan, így csak az allját szeretném cserélni.
Ebben tud valaki segíteni, hogy merre találok?
Köszönöm. -
IntelKiller7
nagyúr
-
Jolida
tag
Csili-vili Bialetti szaküzlet.
Tegnapelőtt lőttem a képeket Nápolyban.

-
kmarci25
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Tehát a weboldal és a használati is ugyanazt írja, ugyanis az elektromos nem egyenlő az indukcióssal. Az indukciós külön kategória.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Mivel aluminium az alsó része, így önmagában nem, de az indukciós alátéttet (avagy 'adapter') természeresen ez is használható.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Bialetti Moka Express kotyogós működik indukciós főzőlappal is vagy nem? Van valakinek konkrét tapasztalata? A magyar weboldalon azt írják, hogy gáz, elektromos, kerámia főzőlapon is működik, a dobozban lévő 3 km-nyi papirusz szerint viszont indukcióssal nem. Köszönöm!

-
StLui
veterán
Teszteltem Impresso Columbia kávéval kapszulás gépet, Philips automatát, és Philips karost. Hát azt kell mondjam, ha a karos tekintem 100%-nak, akkor automata kb 50-60%, kapszulás kb 30-40. Kapszulásnál mindenképpen jobb az automata, ha legerősebbre állítom.
-
Tessék befejezni!
-
aleister
veterán
Végül is...ahogy írtam, szeretem a marcipánt.
-
aleister
veterán
válasz
Polarstar
üzenetére
Barinőm meglepetésszerűen beállított egy ilyen ízesített Cafe Freivel. Nem vagyok az ízesített kávék híve, de mivel imádom a marcipánt, és ennek egyáltalán nem túlzó, tolakodó az ízesítése, ezért egész kellemes meglepetés volt. Ráadásul elsőre sikerült egy majdnem tökéletes őrlőbeállítás 8 bar nyomással és 38 mp lefolyással.

Ha nem issza be magát az aroma az őrlőbe (ami jövő hétre kiderül), akkor tiszta szívvel ajánlom. -
Más!
Aroma jegyek.
Na ez kiakasztott kissé. A "felejthetetlen" az milyen íz vagy aroma?
A kávéáruházak jóvoltából (köszönjük Emese!)
-
-
Zaji
őstag
Az új GC Up -ról van valakinek tapasztalata? Vagy ez is kerülendő?
-
aleister
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nos, igen. Minél nagyobb az őrleménnyel érintkező felület, annál több fine ragadhat fel rá. Én tuti agybajt kapnék tőke, viszont ezt a topictársnak javasoltam...ő lehet jobban bírja mentálisan a gyűrődést.

Engem a zero csatornásodás miatt érdekelne a blind shaker. Ha tapasztalnék érdemi előrelépést (na nem mintha most láthatóan rossz lenne a helyzet), akkor lehet, hogy átértékelném magamban a koszolódáshoz és takarításhoz való kritikus hozzáállásomat.

-
válasz
aleister
üzenetére
Minél magasabb építmény, annál több helyre tapadhat őrlemény, ami csak a melót fokozza, plusz kérdéses hoz-e bármi utólag bizonyítható előnyt..
Több gyűrű egymáson még belegondolni is rossz, mikor egy rossz mozdulattal levered az egész Bábel tornyot
A robothoz persze nagyszerű, mert eleve magasról szóródik bele és egy szép kis egyenletes szemétdomb alakul ki a kosárban. Karos gépnél rázogatni kell kicsit, ez tény. Innen aztán bárhova fokozható a munkafolyamat
Ami engem meggyőzött anno az az abszolút zéró csatornásodás (persze bármit el lehet rontani
), mindez minimális eszközparkkal. -
H74Bo
újonc
válasz
aradebil2
üzenetére
Szia.
Mint már írtam 3.5 éve van Flair58-am. Azóta is a saját pákszkrínt használom (1.8) amivel kaptam a készüléket. Soha egy pillanatra sem dugul el, ha helyesen kezeljük.
Amikor kiütöttem a pogit, kisebb mosogatás közepette kb szűk egy percet kell foglalkozni az szkrínnel: van 1 korongecsetem de a fogkefe ugyanolyan jó, csak pl a korongecsetnek erősebb sörtéje van direkt olyant választottam. Tehát a csap alatt szkrínt kézbe vesz, folyó víz alatt korongecsettel kissé mindkét oldalát megdörzsölöm, majd a tenyeremhez csapkodom 2-3-szor (a víz távozik). Utána eltörlöm törlő ruhával. Ez az egész nincs egy perc sem! Ezáltal semmi maradvány nem tud beszáradni a következő főzésig ezt bizonyítja a 3.5 év alatti ilyetén használat. Az elején egy mizériás egyén beírta nagy rössel, hogy a pák egy rossz dolog mert már pár kv lefőzése után ki kellett neki főzni! Na, itt jönnek az agybajok, itt kell megfontolni, hogy hallgatni kell-e mindenkire? Ugyanis én a módszeremet gyakorolva kíváncsiságból kifőztem de legalább 20-30 főzet után és a víz el sem színeződött. Tehát bátran ajánlom aki jól használja azt amit kell minden rendben lesz. A hőt esze ágában sincs elvinni, de ha úgy érzi valaki a Flair58-melegítő bekapcsolása után támassza a fej oldalához míg a többivel előkészül de ha kevesli kb 30 másodpercig nyomja oda a fejhez kissé görgetve és forrón teheti a kosárba a kávé tetejére.
-
aleister
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Megértem az aggodalmad.
Nem tudom, hogy létezik olyan alapanyag a nyomtatóba, ami élelmiszeripari besorolást kapott. Esetleg esztergáltathatsz magadnak egyedileg, de ez nem lesz olcsó. Illetve lehet hülye ötlet, nem tudom pontosan milyen magasságú közdarabra gondoltál, de több Temus tölcsér (mondjuk 3) egymásba helyezése nem megoldás? -
-
kmarci25
veterán
Ha havonta-kéthavonta zsíroldóval, amivel backflushol-ni is tudsz átmosod, beáztatod, gyönyörűen kioldja.
-
tuzpenge
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Nyilván felhasználás függő. Én annak idején egy olcsó karos géphez használtam és ott úgy elvitte a hőt mint a sicc...és én is azonnal a kv készítés után elmostam, de hiába, a szőtt fémszálak közé beívódott a kv zsír és nem is igazán sikerült kipucolom. Előmelegítéssel nem vacakoltam az való igaz... Most hogy már elég régóta robotot használok így az előmelegítést nem is használom, viszont a gyári szűrőjét mégis kicsréltem egy 0,2-re és szerintem jobb lett.
-
aleister
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Igen, az íz valóban egy mérhetetlen, szubjektív valami. Bizony találtam olyan videót is, ami meg a blind shakert hozza ki győztesnek az összes előkészítési mód közül. Ezért is gondoltam, hogy adok neki egy esélyt, hisz nem egy megfizethetetlen valami.
A magasított közgyűrű 3D nyomtatásán nem gondolkoztál? Ha jól értem az a célod, hogy egyfajta távolságot adj a kávészemcséknek, hogy esés közben legyen lehetőségük "rendeződni".
-
aleister
veterán
válasz
tuzpenge
üzenetére
Elő kell azt is melegíteni, és nincs vele gond.
Számomra sokkal kezelhetőbb a vastag.
Van vékony (0.2 mm), aminek 58.5 mm az átmérője, tehát jobban passzol a kosaramba, mint a vastag (0.8 mm), ami csak 58.0-ás. Viszont az előbbi olyan lehelletvékony, hogy néha félek megfogni, eltörölni. Ezzel szemben a vastagabb (ugyanolyan, mint amit tDr1v3r kolléga mutatott párral lentebb) szép, masszív darab. Másrészt nekem a használt kávémennyiséghez ez a vastagság jön ki jól a headspace tekintetében. Ha a vékonyat használnám, akkor 1 grammal több kávét kellene töltenem, különben mocsarasodni fog a pogácsa.Szoktam csinálni egy előmelegítő csapolást a portafilterrel, kosárral az "igazi" főzés előtt. Na ebbe beleteszem a puck-screen-t, ami így szépen előmelegszik. Ha valamiért úgy jön ki a fejtávolság, hogy szükség lenne a vékonyra, akkor itt van tartalékban, de ha most vennék, most is a vastagabbat választanám, mert nem olyan kényes.
-
-
aradebil2
senior tag
Köszönöm a tippeket, még jó hogy rákérdeztem, mert majdnem egy jó vastagot (1,7 mm
) sikerült rendelnem 
-
lojzi1
csendes tag
válasz
aleister
üzenetére
Átfutottam ezt a blind shaker vs. WDT videót, értem a problémádat, ez alapján nekem se jönne meg a kedvem a blind shaker-hez. Ha jól értem ez arra jut, hogy az extrakció kb. ugyanannyi mindkét esetben és nem bocsátkozik érzékszervi bírálatokba, hogy ízre van-e különbség. Valószínűleg mindkét lehetséges kimenetre van további videó, hogy van vagy nincs

Ebben valószínűleg nem lehet igazságot tenni, két megjegyzés csak: nekem egyáltalán nem tapad föl ennyire az őrlemény, nincs ez a maszatolás amit itt csinálnak. Ez biztos őrlő/kés/kávé függő is. A másik, amit egy további videóban taglalnak, hogy sokkal használhatóbb, ha magasról szitálom bele a kosárba a shaker-ből, sőt, ha ráteszem a kosárra, szerintem nem is jó. Van egy széles és magas kosaram, azt rá és abba bele a shaker. Legjobb lenne egy sima magasító, de az sajnos nem létezik.
Kézi őrlővel szerintem is túlkomplikált a dolog. Volt a JE-Plus-hoz egy spéci alsó tartály, amit ilyesmi módon ki lehetett nyitni, de az teljesen használhatatlan volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crimson Desert
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy Pixel 7 a Dobozzal tokkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mr.Csizmás