- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Új csodafegyverrel gyorsítaná CPU-it az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
válasz
sz.zs.
üzenetére
Persze, egyáltalán nem hátrány - annyira nem hogy az alut is szigetelni akartam először (aztán elvetettem az ötletet). Ha új gépet vennék is pont az E24-et venném, pont a réz bojlere miatt, az nagyon jó upgrade lett a gépen.
Nekem ugye a mostani felújításkor a bojler is lett cserélve, de végül arra jutottam hogy 80+ ezret egyszerűen nem ér meg a réz ha már úgyis GM Pro-t rakok be ami meg ugye kompenzál a hőmérsékleten csapolás alatt. Rengeteget osztottam-szoroztam rajta, erre jutottam végül. Ki tudja, lehet egyszer kap rezet, megválni nem szeretnék a géptől még egy évtizedig legalább.
-
tDr1v3r
veterán
Őszintén szólva én nem cserélném le. Nekem most volt a Baby-m felújítva de alu ment bele megint. Igazából 60k körül van a réz, szóval nem is olcsó...
A rézzel az a bajom hogy tovább tartja a hőt, ha esetleg moddolod a gépedet (PID, GaggiMate vagy Gaggiuino) hosszabb lesz hőmérsékletet változtatni, tovább tartja a hőt a réz.
-
-
sz.zs.
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Igen most beugrott, hogy nekem is ez volt vele a bajom.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
tDr1v3r, sz.zs. köszönöm a segítséget dugulás lehetett. Az OVP-t és a mágnesszelepet is kitakarítottam.
GC -ban érdemes bojlert cserélni? Nekem még alu van benne.
-
goom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm! Nem is számítottam sokkal többre...
Kedves csoporttagok, ha szeretne valaki egy megbízható, minőségi (de tényleg "nagy vas") őrlőt jó áron, ötvenért odaadom. -
-
-
goom
senior tag
Eladósorba került a Mazzer Super Jolly őrlőm. Soha nem használom, mert a K6 nagyon bejött. Egy-két kilónyi összesen, ha átment rajta, amikor még kísérleteztem világos pörkölésű kávékkal... De maradok az olasz vonalnál, az meg megy simán a kézivel is.
Költözés előtt állok, és oda már nem vinném - masszív darab... A gépet fórumtárstól vettem, fragola nézte át és cserélt benne kondit és kést, a single dose átalakítást pedig Jázon készítette hozzá. Kifogástalanul működik.
Segítséget kérek. Mennyiért hirdessem meg?
[kép] -
Jön ma valaki a hétvégi kávés rendezvényre a Groupama akármibe?
-
iatti
aktív tag
én maradok a kőkorszakban
egy borospohárba mérek, őrlök. pont passzol a kosármagasítóhoz. wdt-nek meg egy pezsgős dugóban van 5 tű. -
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Olcsó avx-et. A Weber koppintást. Akkor tud feltapadni, ha túlvizezed a babot őrlés előtt. Azt úgyis érdemes elkerülni. Másrészt miután összeráztam, elveimet rútul feladva erősebben lekoppintom az asztalon és ha tapadt is valami a falára így lejön. Már mehet is a kosárba.
Ami a falán "fine" visszamarad az egyrészt direkt jó (nem megy az italba), másrészt 0.06 grammnál kevesebb. Próbáltam megmérni, de nem vacakoltam százados mérleggel. -
Joe Swanson
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Miféle sahkert használsz? Nálam 2-3 használat után a falára tapadt az őrlemény egy része ezért hamar félre is dobtam a shakert.
-
aleister
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én is valahogy így vélekedek. -
válasz
aleister
üzenetére
Ahogy a legkényelmesebb neked, az lesz a jó.
Szerintem egy modern, az alapnál eggyel jobb őrlő ma már nem rögösít (khm... vannak kivételek). Nem kellene hozzá semmi, de valahogy azért az ember el akarja kotorni a Vezúvot a kosár közepén. Kvzóban ráznak egyet rajta. És a végeredmény jó. Otthon is jó lenne (ld premissza az őrlőkről), de akkor kinek adnák el a sok szart; tehát valami van.
Pörgettyűs wdt-t én azért hagytam el, mert nem éreztem jól magam a nyomtatott fogaskerekekből porló alapanyag gondolatától. Shakert a fene se mossa el (nem kell), ha retkesnek érzem nagy ritkán, akkor ecset, szevasz. -
aleister
veterán
válasz
tDr1v3r
üzenetére
A jelenlegi workflow kimerül a kéziőrlő -> kosár -> WDT -> tamperben. Úgy meg a WDT helyett lenne a shaker, amit viszont tiszítatani kell, ellenben a WDT-vel. Az a kevés kávé, ami ráragad a vékony tűre, egyszerűen lerázható. Nagyritkán, ha kedvem van, az ujjammal lehúzom róluk.
Poton pénz egy egyszerűbb blind shaker, így esélyesen kipróbálom majd, de nem várok tőle nagy csodát. -
tDr1v3r
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Miért plusz egy dolog? Nekem úgy lenne a workflow blind shakerrel hogy a catch cup helyett használnám, eleve abban mérném ki a kávébabot és abba is őrölnék bele -> aztán karra rátölteném, tamper és gépre fel.
Nekem tényleg jobbnak tűnik ez - a WDT-t is el kell tisztítani, a catch cupot is, szóval így legalább azok megszűnnének az egyenletből.
#15675 sz.zs.: De hogyhogy? Érdekelne minden infó ezekkel kapcsolatban, még nem győztem meg magamat hogy ez segítene-e a napi rutinomon.
-
aleister
veterán
válasz
tDr1v3r
üzenetére
Költői kérdés volt.

Arra céloztam, hogy ebben az esetben nem fog kávé visszajutni a fejbe.lojzi1:
Anno belefutottam ebbe a videóba, ami szerint nincs észlelhető különbség a blind shaker és WDT között, így aztán nem is ebbe az irányba mentem el. Engem biztos frusztálna, hogy plusz egy dologról kell letakarítani az őrölt kávét. -
tDr1v3r
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Ott az őrleménypogácsa irányában távozik a nyomás. A fölös víz marad a pogácsa tetején.
#15669 RetepNyaraB: az megvan, csak az effektivitás annyira nem - a releváns Lance Hedrick videót láttam
De gyakorlati tapasztalatok is érdekelnek innét a fórumról. Umikot-ozok tehát nekem néhány tekerés a WDT, de ha lehet tényleg elhagynám. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
#Bocsdupla
-
-
-
aleister
veterán
-
tDr1v3r
veterán
-
Üdv!
Rendeltem egy csomag Kimbo őrölt kávét és eléggé puha nyomogatva a csomag. Sérült lenne?
-
Zaji
őstag
Sziasztok!
GC-ot használok. Nemrég cseréltem benne pumpát. Működött rendesen. Most a víz hozam visszaesett és alig csepeg a víz. Szétszedtem, a pumpa nyomja rendesen a vizet. A kazán alsó furatai átjárhatók. Mi okozhatja a gyenge víz hozamot?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
krypton
üzenetére
Felbontás után azért tud "dögleni" a kávé, tehát finomabbra kell őrölni egy idő után. A Catler őrlőmön én is már egy fokozatot visszavettem az utóbbi két hét alatt ugyanazon kávénál pont emiatt.
Amúgy én is szűrőkancsós vizet használok a gépemen mióta felújítottam, szétszedtem múltkor (volt némi szivárgás, tömítésekre gyanakodtam így újra cseréltem mindent de kiderült hogy egy oetiker clampet csesztem csak el...) kb egy hét használat után de semmit nem találtam benne. Amikor 5 éve szétszedtem hasonló probléma miatt már volt kiépülve vízkő benne, de akkor még csapvízről ment.
Én a fejtisztítást szoktam csinálni inkább mostanában, a Müller-ben van saját márkás tabletta ami leoldja a kávé olaját backflusholással. Ezekből amúgy a Puly Caff meg a Cafiza az ajánlott, lehet mindkettőt poros kiszerelésben venni ami évekig elég csak sosem rendelek olyan oldalról ami ezeket forgalmazza...
-
krypton
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Hmm, akkor lehet erről lesz szó hogy elállítódott, bár szét nem szedtem ősz óta, mióta használom
. Nálam nem volt nagyon nagy változás kb 15-16 volt eddig most 20, új/más fajta babnál szoktam csak finomhangolni.Ha már pont ilyen főződ van, Te tapasztaltál ilyen szörcsögést a főzés elején? Olyasmi mintha valahol levegőt is szívna, de nem tudom hogy mindig ilyen volt-e -ilyen a működése- és csak később tűnt volna fel. Mondjuk közben meg lejön a mennyiség szóval lehet nem kellene ezen filózni bár már gondoltam rá hogy bele kukkantok, csak ugye nem tudom pontosan mit kell keresni
-
aleister
veterán
válasz
krypton
üzenetére
Szia!
Ugyanez a kombóm van. Tisztítótablettát már vettem, de még nem vettem észre, hogy szükség lenne rá, pedig én szimplán szűrőkancsós vizet használok, ami meszesebb, mint az RO.
Korábban már írtam, hogy a CG301-nál páran panaszkodtak a spontán elállítódásra. Lehet, hogy nálad is ezt történt. Észrevétlenül elkezdett a gép finomabbra őrőlni, és emiatt fullad a kávéfőző.
Egyébként sajnos nagyon nagy szórása van a CG301-nek. Én legelőször a presszó közepén őröltem (10-es). Le sem folyt a kávé. Aztán 5 lépésneként mentem fölfelé, és 20-ig továbbra is teljesen lefolytotta gépet. Ez már a presszó tartomány felső teteje. Végül 27 lett a jó beállítás, ami már kívül is esik a presszón a manual szerint. Szóval nálam jó 15-18 egységet el van csúszva a tárcsa. -
krypton
senior tag
Sziasztok,
Mivel anyaggal szoktátok a presszó főző rendszerét tisztítani, és honnan érdemes beszerezni, esetleg házilag készíteni? Csak erre van most szükségem.
RO vízzel szoktam amúgy főzni a kávét, szóval szerintem nem nagyon kellene vízkövesnek lennie, eddig még nem futtattam ilyen programot, viszont kicsit furcsán főz újabban, mert elszáll a nyomás -bőven a piros tartományban 12bar felett mutatja. HiBREW H10 Plus gépem van, ugyan azt a kávét őröltem ugyan arra a szemcseméretre, szóval durvábbra vettem az őrleményt, (még mindig a presszó tartományban vagyok CG301), de nem tudom mi történhetett.Amúgy kicsit furcsállom, olyan szörcsögős/levegős hangja van amikor elindítom (5 sec előáztatást is használok, lehet mindig is ilyen volt, de a kívánt mennyiség súlyra az lefő).
Köszi a segítséget!
-
aradebil2
senior tag
Mindenesetre ha bárkinek lenne Kingrinder K6 vagy hasonszőrű kézi örlője eladó, az ne tartsa magában (és lehetőleg Amazonos nemakciós árnál olcsóbban
) -
aradebil2
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
köszi az infót
Tisztában vagyok vele, hogy ha lesz blindshaker akkor nem kell WDT, ezért is írtam, hogy ha hagyom az egész blind shaker témát, akkor még mindig marad a házi WDT-m. Hófehérke berendelve, már csak egy örlő kéne. Addigis majd próbálkozom a Timemore C2-mmel, úgyis vettem hozzá az Alin annó egy espresso adaptert. -
válasz
Blackhole13
üzenetére
Kis kosár méret=magasabb pogácsa azonos grammra. Ez jobb és egyszerűbb kivonatolást tesz lehetővé, megbocsátóbb munkafolyamat.
Egyébként meg hájp. -
Blackhole13
senior tag
51/58-as AVX Hófehérke között a különbség csak, hogy az utóbbihoz könnyebb kiegészítőket szerezni vagy van valami termodinamikai megfejtés is mögötte?
-
lojzi1
csendes tag
válasz
aradebil2
üzenetére
Van pontosan ilyenem, jól mondod, 49mm a belső karika, a külső meg rámegy az 58mm-re is, csak akkor már könnyen elbillen, de kis odafigyeléssel ahhoz is használható lenne. 51-54mm-hez ideális. Itt minőségben nincsenek csodák, kb. ugyanazt tudja mindegyik.
Ha blind shaker-ezel, akkor viszont nemhogy nem kell WDT, hanem nem is szabad, különben teljesen fölösleges amit csinálsz. -
aradebil2
senior tag
Most hogy akciós, végre meghúznám a ravaszt az 51 mm-es Hófehérkére. Viszont akkor lehet kellene hozzá már egy Blind Shaker is. Valakinek van tapasztalata az AVX-es verziókkal? Van egy 51 mm-es is való (valójában 49-es gondolom azért...). Rugós tamperjeik egyébként jók, főleg a drágábbik érdekelne majd (ha az is akciós lesz
)
Vagy engejdem egyelőre el, elsőre úgyis jó lesz a házi WDT, főleg amíg nincs rendes örlőm (K4 mikor lesz már megint akciós?!) -
6030D
addikt
Sziasztok! Ajándékba vennénk kávécsomagot, de jó lenne valami válogatás. A Millenialt szoktam itt olvasni, de van mástól is? A keret kb 10-12e Ft-ig, lehetőleg ne 7x60 g kávéval.
Szemes, presszó, közepes pörkölést kedveli, de szeret kísérletezni is. -
donat_sz
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi!
Hát nem olcsó, az biztos.
Nem tudom van e afrikai mentes, de mind presszóra, mind filterre kedvelem azt az ízvilágot, reméltem mentesben is maradhatok. -
válasz
donat_sz
üzenetére
link
mondjuk menteset nem láttam és van ára is
Egyébként impresso kolu
roastopus kolu
valamiért nekem nem nagyon rémlik, hogy afrikaiból gyakori lenne a free verzió. -
donat_sz
senior tag
Koffeinmentesre vagy alacsonyabb koffein tartalomra, ha amúgy a citrusos ízeket kedvelem, pl Kenya és környező országok többnyire bejön, mit javasolnátok? A délutáni adagokat szándékomban áll átterelni ebbe az irányba.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Aha, most ezzel csinálok, világos pörkölést iszok (Herz Colombia - örök visszatérő úgy néz ki). Gondolkozok hogy feljebb megyek 90-95-ig max, de ezzel az alap profilban meghatározott értékkel is jókat húztam eddig. Ilyen volt a csészében, sajnos van némi channeling meg fröcsi mindig, de tudjuk be az őrlőmnek vagy nemtom...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
koxkids
üzenetére
Tedd meg, jó kis szajré a GaggiMate, főleg a Dedica helyett.
Sok okosság van benne, a csapolás közbeni hőmérsékletkülönbséget is kompenzálja elvileg (ezt nem szoktam figyelni, lehet külön bekapcsolós plugin?, meg nem is annyira fontos E24 bronz kazánhoz), a gőz amit nyomat meg valami őrület erős, gőz módban pumpálgat be vizet az elpárolgott helyére.Ezek csak a QoL dolgok, persze ott van a profilozás, brew by weight BT-s mérleggel meg a többi. Nekem ezzel kábé hülyebiztos és reprodukálható minden shot most, simán olyan hogy akár asszonyt is rá merem ereszteni. (Kár hogy ütögetős kicsit az őrlőm, szokásos Graef rutin single dosing mellett.
)Tegnapi shotom például:

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én most kicsit a Gaggia E24 + Gaggimate irányba mennék.
Ott a Robot is, imádom, csak párom nem használja, ő a jó öreg Dedica-val nyomja.
Nyitott kar, Casa, méregetés, megy minden.
Kicsit izgatja a fantáziám a GC, kéne kis újdonság
Szerelés sem áll távol tőlem, sőt… -
válasz
farkas26
üzenetére
Automata kérdést inkább az automatás topikba érdemes, hamarabb jön megfelelő válasz.

Viszont van felújított, egy év gari, Jura bolt
tökmás:
véletlenül belefutottam egy jó áron kínált Lelit Marába (régi, pre X verzió). Mivel bármikor eladom annyiért, amennyiért vettem, miért ne. Legalább van végre gőz
Nem gondoltam, hogy valaha még motoros gépem lesz, azt pláne nem, hogy kövület hx e61. De hát
Nagyon más tapasztalat, mint a robot. És nagyon élvezem.
-
farkas26
tag
Sziasztok,
A cégemnél tönkre ment a kávévőfőzőgép (Jura E85), napi 30dkg kávét darált le és főztek le vele.(már nem javítható) Milyen tipust ajánlanátok helyette ami nem túl bonyolult és bírja ezt a mennyiséget. (csak szemes kávét használnak a cégnél)
-
tDr1v3r
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Oké hogy benne az őrlő, de ugye az a kávézás legfontosabb eleme - ha kinövöd másik őrlőt veszel, a beépített meg ott fog benne maradni kihasználatlanul a helyet foglalva.
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
A hófehérkéhez dobott őrlő nem lesz jobb, mint az egybegépben lévő.
-
aleister
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Akkor már inkább az utóbbi. De jobban jársz kézi őrlővel szerintem. Nekem is azt ajánlották anno, és nem bántam meg.
-
gyenesmartin
őstag
Lejjebb vitték az árát az EV3701-nek. 100 000ft így. Kompakt méret kell nekem, lehetőleg nem kézi darálóval. Ehhez vennék még egy wdt-t.
Kezdésnek jó lehet? Nem professzionális, de jobb és megbízhatóbb megoldásra van szükségem, mint egy automatánál.
Vagy ugyanitt van hófehérke örlővel együtt 100 alatt. -
Bobbysolo
tag
FYI: Allegron holnap estig lőhető el a 6k kupon 20k feletti appos vásárlásnál, az ha úgy van, 1kg kávé grátiszba.
-
válasz
sherlock82
üzenetére
Nagyon helyes, ha engedsz a sötét oldal csábításának!
Darth Wader és az igazi fekete legyőzhetetlen! -
sherlock82
senior tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Ugyanez.

30 éves koromig kávét se ittam, ill a kotyogó és a benne lévő kávézaccal és a hangokkal a világból kilehetett volna kergetni. Aztán valamennyire a kávézást is megszerettem.
-
gyenesmartin
őstag
Az a problémám, hogy gyerekkoromtól kezdve utáltam a kávét. Amikor anyámék csinálták a kotyogóst azzal engem ki lehetett üzni a házból.
Pár éve még szintén nem ittam egy csepp kávét sem.
Dolce Gusto-ból a flat white meg a latte machiato caramel viszont ízlett is.
De aztán az egyre kevesebb alvás miatt egyre erősebb kávé kell nekünk.
Úgy gondoltam, ha már az életem részese lett a kávézás, akkor megpróbálnám belőle a lehető legjobbat kihozni.
Eddig nézegettem
Tchibo esperto mini
Philips ep2225
Delonghi dedica
AVX EV3701.
Utóbbi tetszik eddig a legjobban. Pláne hogy beépített és nem kézzel tekerős őrlője van. Ahogy néztem a beállításait elég sokmindent be lehet rajta, hőfok, előáztatás, kiadagolási idő/mennyiség.
Avx-en a közepesen sötét blend babok jók lehetnek kezdésnek? -
tDr1v3r
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Jól érted, lehet úgy is. Feleséged használ majd nyomásfokozós kosarat előre őrölt kávéval, te meg csinálod precíziós kosárral.
Nagyon szép és jó hobbi amúgy, tényleg - még ha rengeteg kávé a lefolyóban végzi is az elején. Maga a rituálé egy oldala csak az egész szépségének - a másik meg a produktum ami kijön. Mint fentebb írtam mostanában olyan kávét iszok aminek joghurtos ízjegyei vannak - és ez teljesen természetesen érezhető is a kávémon, nem olyan bab mint egy Caffé Frei-es hogy mesterségesen lett utólag ízesítve.
Annyi viszont hogy ez sem olcsó hobbi. Nem véletlenül írtam hogy használtan is érdemes lenne nézni gépet, mondjuk pont a Dedica-t - érthető hogy ódszkodsz tőle de a 100k-s keret szvsz kicsit sovány ha mindent beleveszel ami kezdéshez kell. Az a Siguro őrlő nem hiszem hogy kifejezetten konzisztens lenne, vagy egyáltalán tudna olyan szinten őrölni ami az espressohoz kell.
Amúgy nekem a Dedica nagyon tetszik, már csak a külseje miatt is, viszont szerintem a Stilosa vagy az ECP jobb vétel lenne mert rozsdamentes acél bojlere van. Kis összehasonlító videó a gépekről.
Az őrlő kérdést sztem viszik majd a srácok, nem vagyok azokkal annyira tisztában személy szerint.
-
aleister
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Én úgy látom, hogy a karos gépek egyfajta megváltozott tudatállapotot idéznek elő.
Automatával a kávéfőzés egy fiziológiai inger kielégítése. Megnyomsz egy gombot, és lefő a kávé. Ezzel szemben egy karos espresso géppel kb minden egyes alkalom egy kész kis szertartás. Főleg, ha kéziőrlőt használsz. Ráadásul amellett, hogy egy gasztronómiai élmény még remek hobbi is.Ebből adódóan akkor ajánlott a karos gép, ha nem áll tőled távol, hogy energiát tegyél bele ebbe az egészbe. Hogy utánaolvass magának a kávékészítésnek (igen, van egy minimális lexikális tudás, amire szükséged lesz), és hogy elfogadd, hogy több időbe kerül míg a kávéd az asztalra kerül, mint egy automata esetében.
Cserébe sokkal nagyobb szabadságod lesz, és a végeredmény is esélyesen felül fogja múlni az automata produktumát.Őrlővel egybeépített gépet én biztosan nem vennék. Korábban már kifejtettem, hogy miért.
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Önhatalmúlag lecseréltem a szarvasit egy karosra otthon. Én megpróbálok "normális" kávét főzni, feleségem pedig nálunk is magasról tesz az egészre és beleteszi az előre őrölt bóti kávét a pressurized filterbe. Lefőzi? Le. Szar lesz? De még mennyire. Rosszabb-e, mint a korábbi szarvasi? Nem, de a szarvasival lefőzött egyszerre 6 adagot, itt meg 60 gramm körül lekapcsol a gép.
Szerencsére kárpótolja, hogy ha viszont én főzök egyet, akkor az legalább nyomokban hasonlít egy kávéházi minőségűre és így nincs belőle harag. -
gyenesmartin
őstag
válasz
tDr1v3r
üzenetére
Használt gépet nem szeretnék.
Egyébként igen érdekelne az ilyen engem. Ha már valamit elkezdek csinálni, akkor megpróbálom helyesen. Ha jól értem, akkor a karossal is lehet egyszerűen kávét csinálni. Ledarálni, tamperelni, majd lefőzni. A végén pedig tejjel felönteni.
De ha szeretném akkor jobban, igényesebben is meg lehetne csinálni. Ledarálni, wdt, tamperelni, lefőzni, habosított tejjel meg felönteni, fix mennyiségre.
Valószínűleg előbbit feleségem, utóbbit én csinálnám.
A teljesen automata gépektől kicsit óckodok, hiszen munkahelyeimen mindig tönkrementek sűrűn. -
tDr1v3r
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Inkább jobb kérdés: téged érdekel ez a szöszölés ami egy karos géppel jár? Darálni grammra pontosan, WDT-zni, tamperelni aztán grammra pontosan húzni egy kávét. Téged ez foglalkoztat? Barátnőm például nem tudná megcsinálni, inkább a reggeli pisi mellett bekapcsoja az automata főzőt aztán amikor valamivel éberebb csinál magának kvt vele. Amikor itthon vagyok azt issza amit én, de akkor is én csinálom a karos gépen.
Szvsz ez az első amit meg kéne válaszolnod. Amúgy 100k-ból nézz használt cuccokat - ezek sem szarok, viszont be vannak járatva. Normális daráló és főző is kijön ennyiből.
Nem akarlak elrettenteni, félre ne értsd, de ez a karos presszózás megint egy hobbi ami figyelmet igényel.
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
És @deathcrow
Nem tudok tesztről. Túl új, sokkoló az árcetli, nagyjából egy gyártónak sem érdeke, hogy kiderüljön, ha jó.
Egyébként ennyi pénzért látatlanban nem lehet csodát várni, ám ha nem rosszabb az alap nyomásszabályzós hófehérkénél, már simán megéri.@gyenesmartin ez nem automata, csak őrlős. Egy Philips automatánál kb bármi jobb, ha az italminőséget nézzük.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez tetszik nekem is. Ez jobb mint egy philips?
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Van valahol review róla?
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Ott az őrlőből tuti a kézit választanám, mert sokat lehet spórolni rajta. Mellé tetszőleges alapgép, akár a Dedica, akár valami hibrew, vagy avx hófehérke.
Ami most szerintem best buy, de személyesen nem próbáltam az az avx egybegép 110k-ért.
-
StLui
veterán
Otthon Philips Barista Brew karos gép van, illetve egy kapszulás mert a feleségem nem szeretne bíbelődni a karos géppel ha nem vagyok otthon, irodában szintén kapszulás.
Karosba szemes Impresso-t veszek, kapszulás ugyanazt mint a szemes, az Impresso-tól. Mit gondoltok, hogy kiváltsam a kapszulást, minőségileg hol állna megt a kávé ha Philips automata Latte go-t használnánk? (irodába menne a karos, otthonra a az automata) -
gyenesmartin
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
100 000 alatt lehetőleg.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
tDr1v3r
üzenetére
Meglett a hiba, az egyik roppantós bilincs rosszul volt összenyomva. Oetikerre cseréltem...
Ma Herz Colombia-ztam, 86 fokos alap Cremina Lever profillal nagyon jött a joghurtos gyümölcsös íz. Hihetetlen de már cukor nélkül iszom a presszómat...! Nagyon jó kis upgrade volt, és még a profilokba, hőmérsékletezésbe, ilyenek bele se folytam nagyon. Nem olcsó upgrade, de nagyon megérte eddig, a Bookoo mérlegemmel is gyönyörű szépen együttdolgozik.
-
Mi a keret az egészre?
Dedica általában jól eladható, más előnyét nem tudom mondani így 2026-ban, bár sokáig ajánlott belépő volt. Szerintem, vagy számomra ma már nem az.
A kinézett őrlőről bár konkrétan semmit nem tudok, de ennyi pénzért ma Európában ez a létező legeslegalapabb őrlő lesz, bármit vetít a marketing részleg. Én nem ajánlom; ha ennyi pénzed van kb, vegyél egy kézit német amazonon (kingrinder k6) és sokkal jobb eredményt kapsz. -
lojzi1
csendes tag
Ha nem idevaló, töröljétek nyugodtan: kiselejtezem pár cuccomat, ha valaki elvinné szóljon, mielőtt kiteszem valami zerowaste csoportba: 8 db ikeás 'Citronhaj' (10ml) fűszertaró, csak kávétárolásra használtam őket, 2 db duplafalú kb 1,5dl-es Tchibo pohár,1 db 2,5-3dl köröli ugyanilyen és 2 db ugyanekkora Tescoma pohár. Egyáltalán nem használtam őket.

-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Otthonra szeretnék kicsit jobb kávét magunknak, mint a jelenlegi dolce gusto.
Delonghi EC685 kávéfőzőt ajánlották eddig, de őrlőből mindenki mást.
Én egy siguro GR-K630SU-t néztem ki. Mindig annyit őröl amennyit kell, finoman szabályozható, kúpos mechanizmussal. Akár közvetlenül a delonghi tartályába is őröl.
Van más, jobb, ajánlottabb? -
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem. Beleugrottam egy GC felújításba. Kapott új festést, egy XMT-7100 pidet, nyomásmérőt, tömítéseket, stb. Az offset beállítás kicsit nehézkesen ment, de már az is jó. Viszont a pogim már kezd az agyamra menni. Mocsaras a teteje. Mindig szép egészben jöttek ki a pogácsák, de a felújítás óta többször xar mint jó. Már annyit variáltam az őrlésen, tamperoláson, puck screen, nem jövök rá mit barmolok el. És mivel vettem a felújítás idejére egy másik GC-ot így össze tudom hasonlítani, hogy a másikkal szépek a pogik. Most akarom azt is tuningolni, de ha ezt nem tudom beállítani akkor lehet el sem kezdem. Pláne, hogy azon flow control is tervben van.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Magamnak csináltam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

egy borospohárba mérek, őrlök. pont passzol a kosármagasítóhoz. wdt-nek meg egy pezsgős dugóban van 5 tű.

. Nálam nem volt nagyon nagy változás kb 15-16 volt eddig most 20, új/más fajta babnál szoktam csak finomhangolni.
)

Sok okosság van benne, a csapolás közbeni hőmérsékletkülönbséget is kompenzálja elvileg (ezt nem szoktam figyelni, lehet külön bekapcsolós plugin?, meg nem is annyira fontos E24 bronz kazánhoz), a gőz amit nyomat meg valami őrület erős, gőz módban pumpálgat be vizet az elpárolgott helyére.

Mr.Csizmás