Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helioport
csendes tag
Sziasztok, új vagyok, és egy ideje csak olvasok, nem próbálok beleugatni olyanba, amivel kapcsolatban nem vagyok képben, ez pedig a NAS és a belső hálózati kapcsolatok.
Nálunk a feleségem a szűk keresztmetszet, aki imádja a sorozatokat, tölti le őket, és bőszen adjuk is vissza azokat annak, aki kéri Én nem húzok határt feltöltésben, menjen, amennyivel menni tud, örülök, ha más is így tölt vissza, így amit én max 3-5 perc alatt megkapok, kapja meg más is, a cél közös.Akkor jött képbe a NAS, mikor itthon szerettem volna szervert kialakítani, hogy egy központi helyen tartsam a dolgaimat, de van itthon Win 7, Win 10, MacOS, és kétféle iOS eszköz (2 iphone,1 ipad) de aztán jött, hogy ezeket nehéz lesz egy hadrendben tudni 1 rendszer alatt, hacsak nem szervert építünk.
Utánanéztem, és akkor jött az, hogy egy szerver nagyságrendekkel nagyobb erőforrásigény, mint egy NAS, egy célgép, ami halkabb is, és feltehetem a routerem mellé.Amit kinéztem:
Egy Synology 216+ NAS, 2x2TB HDD-vel,
ez csatlakozna a már meglévő Linksys E3000 routeremhez, ami CAT6 kábelen csatlakozik az asztali gépemhez (az tuti nem szűk keresztmetszet, ő i5 6400, Win10, és van 16GB RAM, hogy ne is legyen szűk...)
És ami lényeges, van egy LG UF850 55" UHD tévénk. (2015-ös, mindent tud, ami szerintem elvárható ma egy tévétől, de ezt kéne használni is)Amit nagyon szeretnék:
1. Olvasható és írható legyen mindenről a NAS, ez -ahogy olvastam- nem túl nagy elvárás.
2. Mentse el a telefonom biztonsági mentéseit NASra (úgy tudom, együtt tud működni az iTunes-szal)
3. A tévén NASról ne szaggasson a videó és tudja lejátszani a magyar feliratot a filmekhez.
4. Uterrent, Firefox... valahogyan menjen már, hogy éjjelre ne kelljen kikapcsolni a feltöltést, mint most.
(bent van a gép, ami fut a hálóban, de ezt meg akarom szüntetni)
5. Távoli elérést is szeretnék az összes adatomhoz.Sorrendbe szedve ezek a fontos momentumok.
Tud nekem valaki egy összeszedett néhány gondolatot megosztani, amiben nincsenek varázsszavak, de egyértelműen le van írva, hogy ez megvalósítható?
Srácok, 39 vagyok, de nettó hülyének érzem magam ezekhez a dolgokhoz, és nem akarok rossz döntést hozni úgy, hogy egyébként nem áll a rendelkezésemre pénz GOD módban... Mert egy felesleges Synology 216+ (120e HUF) ha nem jó itthon, asszony levadász... (aki házas, tudja miről beszélek)
SEGÍTSETEK!I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...
-
Helioport
csendes tag
válasz Narris #22435 üzenetére
Visszamentem az eredeti beírásodra, de nem tiszta.
Tehát a Plex nem játssza neked a feliratot, csak az égetettet?
Mert simán számítógépről szerverként használva a tévén nem tudom megjeleníteni a hozzátartozó magyar feliratot, csak az égetettet.
Ezek szerint akkor NASról sem megy?I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...
-
Helioport
csendes tag
Csinált már valaki memóriabővítést bármilyen 2016-os típuson? Most nézegetem a NASt itthonra, de keveslem a 216+ ban lévő 1 Gigát. Van valakinek 216+?
Itt egy vélhetően orosz srác, aki csinált egy memória upgradet, 1 GB-ról felhozta 8 GB-ra, a hozzászólásoknál olvasva is stabil, azóta (márciusban) már upgradelt DSM 6.0-ra is, probléma semmi.
"Upgraded to DSM 6.0 today - no issues, everything works fine."
Csak ha valakinek érdekes.
I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...
-
Helioport
csendes tag
Egyszerűen keveslem. Minden app futtatása erőforrást követel. Én szeretnék is többet futtatni, illetve a NAS transzkódolási képességét is szeretném használni. Az asztali gépem 16GB-ja nem kevés, de így tudom kihasználni pl. az SSD gyorsaságát is teljes mértékben, így pl a bootidőm kevesebb mint 10 mp. Márpedig ha a NAS-t is szeretném "rendesen" használni, és KIVÉTEL NÉLKÜL minden külföldi fórum egyetért abban, hogy a RAM rendkívül alulméretezett, és ezt valahol alátámasztani érzem a SYNOLOGY részéről is, mert különben nem árulna -meglehetősen borsos áron- további RAMot a készülékekbe. Lelkes amatőr révén azt gondolom, hogy a gondolatmenetem helytálló. Vagy nem?
-
Helioport
csendes tag
olyan kérdésem lenne, hogy használja e valaki a NAS-t iOS Timemachine-ként? Egyáltalán lehet e?
-
Helioport
csendes tag
CTRL ALT DEL...
húzd ki.... arra tuti reagál. Valamitől megfagyott.
-
Helioport
csendes tag
válasz Doky1988 #24702 üzenetére
ha nem kell bővíthetőség, de kell az erős vas, akkor DS216+ vagy 216+II.
ha kell a bővíthetőség is, 716+ vagy 716+II
ha túl sok pénzed van, és tényleg unatkozol, akkor 916+
Persze a 416 is jó lehet, de teljesítményben a fenti három lenyomja, illetve ez már 4 lemezes.
[ Szerkesztve ]
-
Helioport
csendes tag
nem, valóban ennyi és nem is értem... Synology is bekapcsolta a vakítófaktort erősen...
update: ...és csökkent a fogyasztás (nem számottevően) és a hőterhelés (szintén zenész)
[ Szerkesztve ]
-
Helioport
csendes tag
Hát én nem értek hozzá, de ha backupot backupolsz, akkor jó az 1 lemezes... de egy RAIDhez máris kell a 2 lemezes, és fontos, hogy a 216+ nem bővíthető...
-
Helioport
csendes tag
válasz amulet #24720 üzenetére
Ezek alap feladatok, erre bármelyik mai synology termék jó lesz. Arra azért kell figyelni, hogy 2 db kamera használata ingyenes, a többire licence-t kell vásárolni. (a lejatszo.hu -nál a licence pack 66 rongy)
-
Helioport
csendes tag
válasz Tesztelo.hu #24791 üzenetére
Jogos kérdés, hátha vki tud rá ésszerű megoldást. A semminek nincsen szüksége plusz erőforrásra. Ha a rendszer 90%-ban letölt, attól sem kéne, hogy baja legyen. (mi baja lenne? max visszalassulna, amíg a memória leterheltsége fennáll) vagy rosszul gondolom?
-
Helioport
csendes tag
valami ilyesmi lehet, igen.
Egyébként ez nem újdonság, a windows is csinál egy nem látható fájlt a letöltéskor, csak ezt aztán kitörli,átnevezi, megszünteti...x a letöltés befejezésekor. Igazából a szükségét nem értem, terhelni a rendszert egy felesleges(nek tűnő) duplikációval, de biztosan megvan a megfelelő válasz erre is.I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...
-
Helioport
csendes tag
-
Helioport
csendes tag
Azt kijelenteni, hogy a 216-os szériában a legjobb választás a "J" verzió, botorság, de mondjuk legyen szubjektív annak fényében, hogy a J 32bites architektúra, 1 Gigán pörög, míg a 216+II 2,48-at is tud, nincs benne hardveres átkódoló motor, a memória kereken a fele a J sorozatnak (512Mega), Btrfs fájlrendszer, számottevő még a konkurens letöltési feladatok maximális száma, ami 80 a 216+II és 30 a J sorozatnál.A J nél a 4K-t és full HD-t felejteni kell, max 720p, míg a 216+II ez is süti. Nincs e-sata port, de valóban 2 USB3.0 csati van...
Tehát nagyon komoly, tulajdonképpen dupla eltérés van a 216+II javára, bár kétségtelen, hogy a J is ugyanígy fele ár a 216+II -höz képest. Ha már ár-érték, és hajlandó pár dologról lemondani az ember, akkor a VALUE sorozat 216play, ami nem 105k, "csupán" 88k, ami látható módon a fent említett kettő között van félúton mind ár, mind teljesítmény szempontjából.
(Az ED-nél kapható 216 sima 216-os, hiába hozza fel találatként a 216+-ra keresve az árgép.)
A play után írtakat vedd ki, készíts újabb sort, és ezeket tedd a play fölé:
216+II (plusz jellel és római kettessel) (113k)
216+ (plusz jellel) (105k)I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...
-
Helioport
csendes tag
Bizony, hogy bővíthető! De még hogy!
Ez a Fjodorov fiú megcsinálta és részletes leírást is adott mellé!
-
Helioport
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segedelemre lenne szükségem.
Kaptam kipróbálásra egy DS115J NAS-t, a problémám a következő.
Itthon UPC 500-as net van, Compal féle Connect Box-szal, muzsikál szépen.A probléma, hogy mikor rádugom a NAS-t, semmi nem történik. Bekapcsol a NAS, elindul, de HÁTUL, a doboz hátulján a LAN jelző zöld/sárga jelző sem világít, ezzel együtt a Connect Boxon sem, kábelt 5 félét kipróbáltam.
Nincs kapcsolat.
Elé teszek egy gigabit switch-et, sehol semmi, nincs kapocs.
find.synology.com nem találja.
telepített synology assistant nem találja.
Lehet, valamit a Connect boxon kéne beállítani, de nem tudom, merre induljak, a NAS-t meg nem érem el sehogy.A vicc, hogy visszavisszük haverhoz, szalad minden, röfög, mozog, villog...
Előzetesen is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Minden ami hőszivattyú
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest