Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Blu ray írás és írási hiba
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Ez aztán elég komoly ProArt monitornak tűnik!
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
Sziasztok!
A Download Stationban le kéne állítanom mintegy 500 torrent seedelését egy adott trackerről. Más trackerekre is megy közben seed. Van valami lehetőség hogy ne egyenként kelljen végig néznem hanem kijelölni akár részletekben vagy egyben? -
Essejó
veterán
válasz
Véreshurka
üzenetére
Azért az még kérdés, hogy egy frissítés ezt mennyire írja felül?
-
Essejó
veterán
Olvasskicsit vissza. Mert volt valami a 6.2.4 frissítése kapcsán. Talán a BTRFS fájl rendszer használatát kivették egyes modellekből. Ha esetleg a tied ből is, akkor nem éred el az adataid a frissítés után. Persze csak hahasználtada btrfs-t.
Ja bocs a végén tünt fel hogy +-os, tán a J modelleket érinti a fenti. -
Essejó
veterán
válasz
Perillustris
üzenetére
Szerintem nem akadt ki, csak egy szóval válaszolt a kérdésedre, hogy Elég annyit átírni.

A régi verzió azt nem oldja meg, csak a böngésző bővítmény használatát.
Ahhoz az kell amit írtál a cc-ről pro-ra átírás etc... -
Essejó
veterán
válasz
allein
üzenetére
A FileStationban nyomsz egy jobb gombot azon a mappán amibe a filmeket tetted . A feljövő menüben a Megosztásra kattintasz, új ablak nyílik amiben ott egy megosztás link, amit elküldesz azoknak akinek szánod. Abban az ablakban tudsz még jelszót meg link érvényesség időtartamot beállítani. A link birtokában simán le tudják tölteni a filmeket, egyesével vagy egyben mind.
-
Essejó
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Az nekem jobban fájna.

-
Essejó
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Mindenki éves elszámolásban van. Évente 1x olvassák le, az alapján van egy havi általány, aztán májusban jönnek leolvassák, és fizetjük be a különbséget.
-
Essejó
veterán
válasz
Nixon18
üzenetére
Nem jól gondolod. A 4 lemezes SHR 1 esetében, bármelyik 1 lemez meghibásodását túl élheti a rendszer. A hibásat kiveszed beraksz egy jó lemezt és újra épül a tömb. Akkor lehet csak gond ha az újra épülés közben a terhelés miatt még 1 HDD meghibásodik. Tehát nincs meghatározva hogy melyik 3 az adat és melyik 1 a védelem, bámelyik lehet az 1 védelem.
-
Essejó
veterán
válasz
dejozsi999
üzenetére
Nálam itt van bekapcsolva, ez egy 3890v3 HGW
Nálad nem tudom hogy néz ki, de cirka valami hasonló helyen keresném. -
Essejó
veterán
válasz
Dolphine
üzenetére
Nekem is a napokban frissült, tán 14, 15? Ráadásul nekem xp-vel megy és nem veszek észre semmi problémát. A Sonarra nem tudok mit mondani, mert nem használom.
Bár mondjuk érdekelne, hogy nekem meg miért megy. Mert ha fordítva lenne, hogy nekem dob hibát annak még lenne értelme. -
Essejó
veterán
válasz
dejozsi999
üzenetére
Ez érdekes, mert anno nekem a 3686-os Sagemet illetve a mostani 3898v3-at minden további nélkül. Valahogy kizártnak tartom, hogy a koaxos HGW-t felismeri, de az optikás ONT-t meg nem. Lehet ki van kapcsolva az UPNP?
-
Essejó
veterán
válasz
dejozsi999
üzenetére
Konkrétan melyik Sagemcom, mert van néhány.
-
Essejó
veterán
válasz
Dolphine
üzenetére
Melyik DS Chrome appot használod? Mert van amelyik mennyiségi korlátos, x db torrentnél nem tud többet kezelni. Esetleg próbáld ki ezt a verziót: Synology Download Manager0.9.3
Nekem ez hibátlanul megy a legújabb DS-el is, és kezel 450 futó torrentet. -
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz
Downsampling
üzenetére
Arra figyelj, hogy ha IPTV is van akkor olyan kell, ami tudja az IGMP Snooping-ot tehát TL-SG105 vagy 108, és nem TL-SG1005 vagy 1008 mert ez utóbbiaknál az IPTV adás megjelenik az összes porton, és fölösleges zavart okoz.
-
Essejó
veterán
Mert nem tükrözni akar hanem a két meghajtót egybe látni 2x8=16TB-nak, mert a PC fórumon ezt javasolták neki. Azt nem tudni, hogy elmondták-e neki, hogy bármi gikszer lesz bármelyik meghajtóval, az összes adatot bukja, mind két meghajtón. Az itteni javaslat az volt, mivel nem akar tükrözni, hogy mindkettőből csináljon alap lemezt, nem ezt választotta. Szeret veszélyesen élni, eszerint.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Essejó
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Ezt a 100 feletti dolgot konkretizáld légyszi, mert 300 felett tartok DS-el, és semmi gondom. Nincs 3 hete, hogy egy másik trackerre is regisztráltam, és közel 1,5 TB feltöltésem van ott is.
-
Essejó
veterán
válasz
Bacusuz
üzenetére
De, van értelme annak amit eleve írtál. Ugyan a rendszer minden berakott lemez első particiójára felkerül, de ha az első lemez ssd, és arra telepíted a futtatott programokat, akkor azok elérése gyorsul. Míg otthoni környezetben 1-2 felhasználó esetén az ssd cache-nak semmi értelme nincs.
-
Essejó
veterán
válasz
allein
üzenetére
Egy dologra figyelj oda. Ha esetleg ISP-t váltasz, előtte tedd át manuálisról dhcp-re, mert szolgáltató váltástól megváltozik a belső hálózati IP-d pl 192.168.0.1 ről 192.165.10.1 re, vagy valami hasonlóra. Viszont a nas a régi fixet akarja lekérni, ami már nincs, és elérhetetlenné válik. Ezért jobb megoldás a Routerben Mac cím alapján reserválni egy fix IP-t a nasnak. Mert aztán lehet SSH-n túrkálni a konzolban hogy átírd.
-
Essejó
veterán
válasz
geredani92
üzenetére
Keress rá itt a topikban a magyarázatra, sok írás van a miértről.
-
Essejó
veterán
válasz
AiRLAC
üzenetére
Na igen, valószínűleg a support miatt is kerül ennyibe. Egyéb iránt én is csak használom, mióta a 6.1.7u3 rajta van, nem kellett foglalkozni vele. Bár mostanában egyre gyakrabban jut eszembe, hogy fel kéne rá tenni a 6.2.3 utolsó verzióját, lehet meg is lépem. De nem sürget semmi.
-
Essejó
veterán
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Az úgy cuzamme mennyi is? 300 körül? És van aki megkérdezi, hogy miért éri meg "szenvedni" a Xpenologyval?
Mert mondjuk van egy 4 sataportos lap, 4-ik generációs i5 procival 4-8 GB DDR3 vagy DDR4 rammal, és ha kevés a sataport, akkor kap 1-2 SAS kártyát. Kártyánként 8 sataporttal. Ez HDD nélkül simán meglehet 150 K-ból.
Jó nincs QC meg Syno DDNS, meg csak két kamera. -
Essejó
veterán
válasz
blountex
üzenetére
A DS-nek elég csak a TCP port, UDP csak akkor kell ha DHT-ba is akarsz tölteni, de inkább ne tedd.
Automatikus seed induláshoz ezt állítsd be: [kép]
qBitet használnak páran, kicsit át kell írni telepítés előtt. Én DS-t használok így nem tudok tanácsot adni vele kapcsolatban.
Ja, és én a gyári 5000-es portot sürgősen megváltoztatnám valami 20-30.000 felettire, ugyanis az össze hacker palánta, és bot az 5000-es portot keresi a neten. -
Essejó
veterán
válasz
szabcsi73
üzenetére
Nekem ZXSpectrum 48K volt az első gépem '84-ben, és akkor már egy éve nős voltam. Az első PC-m '92-ben lett, rá két évre meg jött bele egy 14,4K-s modem. Épített NAS-om van, a lant magamnak állítgatom, és idén már a 61-et taposom, és nincs számtech végzettségem. Szóval csak rajtad áll, hogy mihez mennyire értesz.
-
Essejó
veterán
válasz
biohardware
üzenetére
Szedd ki a lemezeket és egy PC- ben takarítsd le a partciókat róla. Aztán egyenként rakosgasd be.
Elolvastad Borisz írását?
3.pont Synology DSM telepítése, Alap, és SHR kötet létrehozása, bővítése, javítása -
Essejó
veterán
válasz
biohardware
üzenetére
Ennyire nem értek a Raidhoz, de tippre nem.
-
Essejó
veterán
válasz
biohardware
üzenetére
Mielőtt nagyon belakod, inkább töröld az SHR-t és csinálj két alap lemezt. Úgy a teljes kapacitást ki tudod használni. A Topiknyitóban megtalálod Borisz elvtárs telepítési leírását.
Olvasd el mielőtt bármibe belekezdesz. -
Essejó
veterán
válasz
csiritel
üzenetére
És nem lehetne a Transmissionban a Root felhasználót átírni a te nevedre, mint a qBittorentben kell ha telepíteni/futtatni akarod? Nem Root-ként kiengedni a netre.
Engedélyezed az SSH-t, belépsz Putty-al elindítod az MC-t, és megkeresed a /var/packages/qbittorrent/scripts (itt természetesen a transmissiont és nem a qB-t)
és Start stop fájl neve alapján egyértelmű lesz, és a többi is azon belül
user=root <-Ezt a te nevedre
group=administrators <- ezt is ha szükséges
Nem ismerem a transmission lelkivilágát, teljesen jól elvagyok a Xpenologyn a DS-el, de lehet némi turkálást megér. Végszükség esetén ott a qBittorrent, bár azon is át kell írni az Usert ha futtatni akarod. De azt mondják megéri mert egy kétmagos procin kétszálon képes tölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- Audio technica ath adx5000 hifi fejhallgató extra kábelekkel
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Patice