Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Androidos fejegységek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- E-book olvasók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #23123 üzenetére
Gigabites neten torrentezéshez építkezz!
-
Multibit
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #23139 üzenetére
Ha ma vennék NAS-t, valószínűleg a DS716+-t választanám (jelenleg az elődje szolgál nálam). Viszont a RAID-et pazarlásnak tartom otthoni környezetben. Rendszeresen kell menteni a fontos adatokat több példányban!
-
Multibit
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #23144 üzenetére
Külső HDD-kre ments! Esetleg - ha van rá lehetőséged - távoli NAS-ra.
-
crips15
csendes tag
válasz Mr Bond 007 #23142 üzenetére
Szia,
igen teljesen igazad van de mindent összeadva elérte a büdzsé a számomra elfogadható lélektani határt, így sajna nem fér bele plusz 14e. Van még egy 2T és 1T külső hdd úgyhogy egy darabig remélem elég lesz.
-
Borisz76
veterán
válasz Mr Bond 007 #23219 üzenetére
Más :
Tegnap majd 2 óra alatt készült el a biztonsági mentés. ( 1. alkalom , kb 563 GB )
Hajnali 5 órára ütemeztem a következőt.Mint látható a 2. alkalom másfél perc volt !
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Patice
Topikgazda
válasz Mr Bond 007 #23219 üzenetére
Én ezért mentek NTFS rendszerű vinyóra, nem a NAS-sal formáztam meg. És elfogadja célként így is a külső vinyómat.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
rlazol
veterán
válasz Mr Bond 007 #23274 üzenetére
köszi, ez volt a cél.
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mr Bond 007 #23303 üzenetére
Elég problémás a Download Station torrent ügyben.
Miért is?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mr Bond 007 #23307 üzenetére
Nem gugglizok rá. Te állítottál valamit, indokold meg.
-
atike
nagyúr
Semmi gondot nem tudok. DSM6-ra váltáskor kellett egy újraindítás neki, de ennyi. Gond nélkül működik...
-
Sanya
nagyúr
Nekem két éve tökéletes.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
rekop
senior tag
Nálam hibátlan, DSM5 és most 6 alatt is.
-
Bobbacsi
veterán
Másfél éve használom semmi gondom nincs vele
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mr Bond 007 #23314 üzenetére
Nem gázoltál bele.
Ha írsz valamit akkor utána ha, rákérdeznek ne flegmáskodj h., gugglizz rá.
A saját véleményedhez jogod van, a flegmáskodáshoz nincs.Csak h., a témához is. Mindkettőt kipróbáltam, funkcionálisan mindkettő jó, nálam a DS vált be a többfelhasználós lehetőség miatt.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #23314 üzenetére
Majd mindenkinek volt valahol valami gyíkja...?
Komolyan rá kellene arra szoktatni az embereket, hogy ha semmi nyűgjük és bajuk van akkor is írjanak a fórumokba... Ha 5 ember beírja valahova, hogy valamivel gondja van (ami még user error is lehet, vagy épp akármi is) akkor már nagy gond van azzal az adott dologgal. Az nem számít, hogy közben 500 másiknak semmi nyűgje nincs... Ilyen ez a fórum. A sokaknak nem működik is minden csak nem pontos. Sőt. Nagyon nagy tévedés.
-
P1eTr0
aktív tag
válasz Mr Bond 007 #23330 üzenetére
Csak hogy teljes legyen a kép, a DS-t már több, mint 3 éve használom teljes megelégedéssel több NAS-on is Valószínűleg a lemezek telítettsége tett be a dolognak, meg hogy egy ideje nem volt újraindítva a cucc. Nekem a sebességével például soha nem volt gondom. A hardver miatt (411j) viszont nem szerettem 5-6 torrentnél többet futtatni. Ez volt az egészséges mennyiség
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #23330 üzenetére
Nyilván a DM sem tökéletes, viszont a Transmission sem az. Nekem a TM fél óra küszködés után sem volt hajlandó működni, úgyhogy maradtam a gyári appnál, és az égvilágon semmi gondom nincs vele.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
0xY
tag
válasz Mr Bond 007 #23375 üzenetére
köszi a step-by-step howtot, sajnos a telepítés végén elhasal a 6-os verzióval, "futtatás nem sikerül". Használja esetleg valaki hatos alatt? Sajnos egyre több falba ütközök a jószággal, kicsit csalódott vagyok 2 hét használat után. Olyan megfoghatatlan jelenségekkel küzdök, mint:
- DLNA-n időnként eldobja a filmet a TV, "nincs hálózati kapcsolat" felkiáltással
- Acronis backup a mentés végén hibát dob, mintha nem tudná a kiírt fájl jogosultságát átállítani, pedig ownerként írok a könyvtárba
- Download Station 2 hét szívás után is csak torrent.php-t tölt le, nem tudja elindítani a torrent letöltésétBiztos vagyok benne, hogy mindegyik probléma megoldható, csak minden szarul van dokumentálva Synology részrőll, túrom a fórumokat jobb híján..pont azért választottam a Synology-t, mert katt-katt az install és használhatom is, nem kell itthon rendszergazdát játszani. Sajnos eddig úgy tűnik tévedtem, még 2-3 hétig elszenvedek vele, de kezd izzadtság szagú lenni a barátságunk..
-
Borisz76
veterán
válasz Mr Bond 007 #23412 üzenetére
Ennyi, restart sem kellett.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mr Bond 007 #23483 üzenetére
Ajaj. Megbántottalak? Kérj meg valakit, hátha megsimogatja a bucidat. Én biztos nem fogom.
[ Szerkesztve ]
-
Boss81
senior tag
válasz Mr Bond 007 #23668 üzenetére
Mondjuk az most sok , 95% , az bekeverhet a sebességbe ?
-
Valkűr
addikt
válasz Mr Bond 007 #23671 üzenetére
Hát nem tudom, nálam a 216j sem egy erőgép, de a torrentek nemigen izzasztják meg. Full sávszélen töltök több torrentet egyszerre, és filmezem közben. A proci változó, de 40-60 százalék közt mozog maximum. Lehet gyorsabb net jobban izzasztaná, de nekem ez a 200-as Digi is bőven megteszi
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Boss81
senior tag
válasz Mr Bond 007 #23671 üzenetére
Úgy tűnik igazad van , figyeltem kicsit , és amikor a proci nem pörgött annyira , nőtt a sebesség , amikor felpörgött pedig csökkent .
-
Madwe
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #23793 üzenetére
Nem értem miért kell ennyire megkülönböztetni s így megbolygatni az eddigi névadási tendenciát.. a 716+ miért nem lehet 216++ vagy 216VIP vagy akármi, s ez is lehetne 416VIP vagy akármi... Furcsák, miért 7 meg 9?
-
Madwe
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #23796 üzenetére
Arra nem gondoltam h ez a bővíthetőséget jelenti, így már az 1815+unknak is értem a számát, köszi
-
Megane2000
aktív tag
válasz Mr Bond 007 #23815 üzenetére
Köszi, legalább így láttam a felületet hogy mire kell várnom! Akkor bátran vásárolok új nas-t. Sejtetem hogy nem lesz túl nehéz az upgrade.
-
Gabis
őstag
válasz Mr Bond 007 #23820 üzenetére
Sajnos még nincs meg, ezért kérdeztem hátha valaki használja üzleti környezetben.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mr Bond 007 #23897 üzenetére
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz Mr Bond 007 #24027 üzenetére
Tetszetős darab. Ezen fut a plex 1080p ben?
Erre gondolok, csak ezt még nem frissítették:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MfYoJkiwSqCXg8cm5-Ac4oOLPRtCkgUxU0jdj3tmMPc/htmlview?pli=1
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mr Bond 007 #24072 üzenetére
Egyet értek. Minden tiszteletem az xpeno készítőinek , a stabilitása, a kommentek alapján, nem éri el a kívánatos szintet.
-
Proxy2
aktív tag
válasz Mr Bond 007 #24072 üzenetére
Több mint érdekes amit írsz, a gyári synology vas ami megfelelne az igényeknek a DS3615xs,
pont mint amit a xpenology másol. (Nem mellesleg az árából bármit összerakok )Több Dell 2950-es, egy Dell R510-12HDD, és egy supermicro mellet hajtok 4 gyári synology-t, ezeken egyen van fent a 6-os DSM mert egy zsák fos, már bocsánat.
Jelenleg a "tákolt" xpenology pont ugyan azokat a hibákát tudja mint a gyári, az átjárás a két rendszer között,
annyira sima, hogy ha ki húzom a lemezeket a xpenology-ból és át rakom a gyári synology-ba, már megy is.Tehát nem itt van a különbség, hanem a mezei user support-ban, és ez ha kell akkor kell!
Ebben nincs vetélytársa a synology-nak.Proxy5
-
Sanya
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #24118 üzenetére
Raid 5. Ha 1 megpukkan, akkor a maradék lemezeket kiveszed, bitről bitre lemented a megmaradt lemezeket új merevlemezekre, majd azokat rakod vissza egy üressel. Így nem kell raid 10.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
kaciokos
őstag
válasz Mr Bond 007 #24121 üzenetére
Hogy micsi? Ha RAID5-nél bármi sérül egy lemezen, tök mindegy, hogy éles vagy paritás adat, attól még nem veszhet el semmi. Csak akkor, ha két lemez fosik be egyszerre.
-
őstag
Igen, tudom, hogy a RAID5 veszélyes játék. Azt is lehetne persze, hogy két lemezt RAID1-be teszek, a fontos adatoknak, kettőt meg önálló kötetnek meghagyok, kapacitásban ugyanott vagyok. De akkor pont azt vesztem el, amit szeretnék, hogy egy nagy kötet legyen a teljes tárhely. Igazából RAID6 kéne, de ahhoz meg jó lenne egy 5 vagy több lemezes NAS.
Külső backup diszket mindenképp fogok rákötni, amire megy a napi mentés. Meg persze a szokásos georedundancia és bluray írás is játszik majd. Tehát a fontos adataim nem fognak elveszni. A filmjeim persze kukázódhatnak.
@Patice: a 4db 6 terás megvan 292e-ből, a 4db 8 terás meg 424e. Jó lenne persze minél nagyobb lemez, de azért az eszetlen pénzköltésemnek is van egy határa.
@kulu22: Korábban nézegettem az 1515+-t, meg az 1815+-t is. Azokba még több lemez fér, és jobban is néznek ki, legalábbis nekem jobban tetszik azoknak az eleje. Viszont kisebb ventilátor van az 1515+-ban (hangosabb), és mindkét esetben gyengébb a proci is. A 716+-t is néztem, viszont nekem már most is eleve 2 lemezes NAS-om van, nem akarnék venni egy másik két lemezest, még ha bővíthető is.
@kaviat/Borisz76: Igen, az lenne a célom, hogy ne csak a doksik, és egyéb fontos adatok legyenek a NAS-on, hanem tényleg minden. Jelenleg 6 db 2T-s WD green-en vannak a filmjeim, a NAS-on meg minden egyéb tükörben.
@Gabis: Kb. 10e Ft a különbség a kettő között. A 216+-ost valószínűleg 1 évvel tovább fogja támogatni a Syno, és a proci is jobb benne. Csak akkor venném a 215+-t, ha valakitől meg tudnám venni jó áron.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
noorbertt
őstag
válasz Mr Bond 007 #24129 üzenetére
SHR t nem is használtok? Vagy az nem jó semmire?
Én azt nem értem pl SHR esetén hogy ha berakok 3x3 TB és egy 1.5TB lemezt akkor SHR szerint 7.5 használható és 3TB mentesre. Raid5 esetén 4.5TB csak a levegőben lógna.
Nem látom át hogyan működik. Ha a fenti SHR példánál kiesik egy 3TB lemez akkor még minden adatom megmarad?
Honnan tudja hogy a 7.5TB adat közül melyik menjen a 3TB védelemre használt helyre? -
kaciokos
őstag
válasz Mr Bond 007 #24134 üzenetére
Kár, hogy a 4TB-s WD RED-ről nincs nagyon adat, én pont azt használok kettőt is.
-
0xY
tag
"Ráadásul raid0 sebességet is kapsz.".. olvasásnál igen..
-
0xY
tag
válasz Mr Bond 007 #24121 üzenetére
fú, szerintem van nálad némi kavar a raid-del kapcsolatban..
"ha sérült vagy korruptá vált a paritás adat"
a paritás stripe-okban van szétszórva a diszkeken raid5 esetén, a paritás egyetlen haszna, hogy diszk hiba esetén konzisztens módon reprodukálható legyen az eredeti állapot.. -
Mr Bond 007
őstag
válasz Mr Bond 007 #24146 üzenetére
Persze azt azért tegyük hozzá hogy más egy igazi szerveren hardveres raid vezérlővel (ami aksival van szerelve hogy a cache biztosan tárolja a kellő adatokat) sas lemezekkel és szünetmentes táppal. De ezek a nasok szoftveresen intézik ezt, és egy áramszünet lazán megoldja hogy ilyenbe szaladhassunk. Nem azt mondtam hogy a raid5 felejtős hanem azt hogy bizonyos helyeken és körülmények közt nem ajánlanám feltétlenül. És mivel a synology topikban vagyunk, ezért írtam amit.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #24147 üzenetére
Szerintem továbbra is azt a legfontosabb rögzíteni mindenkinek, hogy a raid nem egyenlő a biztonsági mentéssel, inkább egy kényelmi funkció, 1 max 2 hdd esetén működőképes rendszert hamarabb gatyába rázni. De pl pont az elöbb említett áramszüneted bármilyen raidet képes kinyírni. Ha kell a biztonsági mentés, azt ne raidre bízzuk, legyen egy külső hdd vagy hyperbackupos másik nas, ami nem 0-24 van a nasra dugva (lehetőleg nincs vele egy helységben sose)
-
Barohawk
aktív tag
válasz Mr Bond 007 #24211 üzenetére
Digis netem van egy utp kabel jön a lakasba nekem pedig egy asus rt-ac66u routerem van
''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''
-
kaciokos
őstag
válasz Mr Bond 007 #24241 üzenetére
Miközben az Intel épp leépíti az Atom családot? Hmmm.
-
kaciokos
őstag
válasz Mr Bond 007 #24244 üzenetére
Ezek szerint rossz volt az infóm, bocsi.
-
törölt tag
válasz Mr Bond 007 #24337 üzenetére
Köszi!
Végül sikerült rendet vágni.
Azt hiszem a régi adatbázis kavart be, most már működik mind a phpMyAdmin/MariaDB, mind a Joomla.
-
Multibit
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #24346 üzenetére
Ezt felfogtam. Maga az issue ténye furcsa számomra (az, hogy egyáltalán létezett).
-
Gabis
őstag
válasz Mr Bond 007 #24461 üzenetére
Így van
-
Mocsokba
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Asszociációs játék. :)
- Wise (ex-TransferWise)
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen routert?
- Politika
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest