- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Megágyazott az egyik exascale rendszerének Németország
- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- OLED TV topic
- Egérpad topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz eric.cartman #25295 üzenetére
A belső címeden panaszkodni fog, hiszen a lets encrypttel te a külső címedhez tartozó tanusítványt mutatsz neki (ezért nem kell elfogadtatnod, hiszen az áll a tanusítványban, ami az url címben is szerepel)
Ha bentről is zöldet akarsz látni, akkor:
-fogadd el a tanusítványt, ami a külső címedre szól, amikor a belső címedet töltöd be
-quickconnecttel csatlakozz otthonról is - szerintem ilyenkor a relay miatt szintén zöld lesz a végén, de nem teszteltem
-csinálj nat loopbacket a routereden, ha támogatja, így a külső címed bentről a belső címedre terelje
-vagy ha nat loopbacket nem is tud, saját dns feloldásokat igen, akkor simán add hozzá a külső domainneved a belső címedhez, mondjuk ilyenkor helyszínváltáskor megőrül a win s flushölni kell a dnsét. -
Tuomas
addikt
Let's Encrypt témához
Az androidos ds appok nem szeretik a tanúsítvány cserélgetését, ezért 3 havonta elvileg meg fog mekkenni, senki ne lepődjön meg. Ilyenkor az app újratelepítése megoldja a problémát.
Más: Használ valaki safe in cloud szinkronizációt nas-on? Webdav serverrel nem akar beengedni sem a http portra, sem a https-re, nem ír ki hibát, csak a tesztelés megy folyamatosa, pc-n és telefonon egyaránt.
We were here
-
TheProb
veterán
válasz eric.cartman #25295 üzenetére
5ös DSM-en ezt nem lehet még megcsinálni?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
senior tag
Ma sikerült "megbízhatóvá/biztonságossá" tenni a NAS-om synology.me-s kapcsolatát Let's Encrypt segítségével. (köszönet az előttem szólóknak az infókért)
Most már a synology.me és a QC is zölt lakattal ellátott lett (még olyan készülékről is, melyen nem lett a tanúsítvány installálva - azt hittem enélkül pedig nem megy...de ez jó hír volt )
Maximalizmusom kérdezi, hogy a belső hálón használt pl. egy https://192.168.1.100:51111 címet is ilyenné lehet valami módon varázsolni, hogy otthon se ugasson a böngésző fenyegetésre hivatkozva?
[ Szerkesztve ]
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
krealon
veterán
válasz templomkert #25278 üzenetére
"valahol azt olvastam, h akkor fordul elő, ha nagyméretű fájlokat tartlamaz a torrent, mert akkor engedélyezni kell a jumbo frameket, ezt megtettem, 5000-re állítottam a routeren is és a nason is, de ugyanaz."
Teves informacio.
A jumbo frame hasznalata csak akkor mukodik megfeleloen, ha
- a helyi halozat osszes eszkoze altal tamogatott
- es mindegyik berendezesen pontosan ugyanaz az MTU ertek kerul beallitasra.
Minden egyeb esetben csak problemak forrasa lesz. -
senior tag
válasz eric.cartman #25291 üzenetére
Közben rájöttem (bár továbbra sem értem...)
totál más 5 jegyű 5xxxx porton tudok rámenni mint amit én megadtam belsőre...
Úgy drült ki, hogy mi a port, hogy QC-vel is megpróbáltam és az már at is dobott egy publikus IP:ez a port címre...
-
senior tag
válasz Multibit #25289 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
Nem hiszem, hogy kívülről is ugyanazok a portokon menne, mint belülről... (vagy igen?)
Csak mert a QC nem így teszi...Szóval, ha otthon például ez a címe a NAS-nak: https://192.168.1.100:51111, akkor így kellene kívülről elérnem: https://ennevem.synology.me:51111 ?
és akkor a routerben nyitva kell lennie a 51111-es portnak mindkét irányban?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz eric.cartman #25288 üzenetére
1. Igen, erre való. Szerintem nem tud többet a QC-nél, csak egy másik alternatíva. Esetleg annyi, hogy tudod, hogy melyik porton mész be a saját hálózatodba.
2. Gyanús, hogy nincsenek beállítva.
3. Otthonra kb. felesleges a https, ha jól van konfigurálva a routered. De ahogy jól esik. Az 5 számjegyű port, nem baj, sőt ajánlott azokat használni. Csak a DSM-ben nem árt, ha adott használni kívánt alkalmazáshoz hozzárendelsz egy 5 számjegyű portot és azt forwardolod a routeredben.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Multibit
nagyúr
válasz eric.cartman #25288 üzenetére
Beírtad a synology.me után a portot kettősponttal elválasztva?
-
senior tag
Lehet, hogy buta kérdés - de egyszerűen elmagyarázhatná valaki okosabb:
Eddig korábban kívülről a QC-el értem el a NAS-t, de most regisztráltam egy synology.me-s címet is.
Én naiv azt hittem ez gyakorlatilag ugyanarra való, mint a QC-s.
(az azonosító ugyanaz mint a QC-n - de gondolom ez nem gond)
A NAS szerint rendben működik ez a cím (zölden mutatja)
Ha máshonnan beírom a böngészőbe a synology.me-s nem megy (504 gateway timeout)Kérdéseim:
1. Jól gondolom egyáltalán, hogy ez erre való? Vagy valamivel többet tud ez a megoldás a QC-nél?
2. Lehet, hogy nincsenek beállítva a porttovábbításaim ehhez a hozzáféréshez?
3. Gond lehet az, hogy otthon én https kapcsolatot használok és a NAS egy "egzotikus" 5 jegyű porton csücsül? (talán ez nem nagy gond, hiszen a QC megy jól)Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz crissprivat #25286 üzenetére
Hiszed vagy sem, ilyenről már többen is panaszkodtak.
-
crissprivat
senior tag
válasz Mr Bond 007 #25285 üzenetére
Azt nem hiszem,nem engedhet annyi delejt egy proginak,hogy végül kifeküdjön töle. Ennyire nem lehet primitív egy nas. Valami belsö korlátozás csak van benne.
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
Mr Bond 007
őstag
Ha gigabites vagy gyors interneten vagy, előfordul olyan hogy ha fullon tölt le a nas, pár percig annyira leterhelődik hogy elérhetetlenné válik minden. Egy próbát megérhet ha lekorlátozod a letöltési sebességet. Viszont ha teljesen lefagy és nem is jön vissza, akkor ott tényleg gond lehet.
-
crissprivat
senior tag
válasz templomkert #25283 üzenetére
Szia.
Nekem 214+ van 2x3TB redekkel 6os DSM-el. Amióta megvan (durván 2,5 éve) download stationt használok és soha nem találkoztam ilyen problémával. A legfrisebb DS van fent most is és simán mennek a torrrentek. Most kb. 120drb. változó méretben.
Nem lehet hogy valami hardveres gond lehet a géppel? A hibás RAM modul képes kifagyasztani a gépet.[ Szerkesztve ]
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
templomkert
csendes tag
kicsit nyomatnom kell meg ezt a download station parát, mert hasznalhatatlan a rendszerem emiatt... szoval, senki nem talalkozott meg ezzel a problemaval?
-
Guidourfi
csendes tag
Üdvözlet,
Van eg yolyan problémám a photo stationn-al hogy felhasználóként nem látja az admint de a vendég felhasználót igen. Ha a DS vezérlőpult-felhasználól-admin-engedélyeknél próbálkozom aoot meg nem tudom bepipálni a photo írás/olvasás engedélyt.
Mit kellene tennem?Köszönöm. -Zoli-
-
Helioport
csendes tag
Bizony, hogy bővíthető! De még hogy!
Ez a Fjodorov fiú megcsinálta és részletes leírást is adott mellé!
I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...
-
Patice
Topikgazda
válasz Tesztelo.hu #25279 üzenetére
Újabban azt vettem észre, hogy a Video Station és a DLNA külön látszik (LG TV-n nálunk), de elég volt a Video Station beállításaiban kivenni egy pipát és ez megszűnt.
A média fájlok indexelésénél ugye meg kell adni, hogy melyik mappát indexelje, és azokban milyen fájlokat keressen (audio, video, photo). Alap esetben a Media Server felrakásakor a rendszer létrehozza arra a kötetre az alap Photo, Music, Video mappákat, amikre egyből be is van állítva az indexelés.
Ettől persze el lehet térni, de kényelmes szerintem használni ezeket a mappákat. Én ezeken belül hoztam létre a további almappáimat. Ezért kérdeztem, hogy az össze video fájl egy mappában van-e.
A DSM6 is bekavarhatott, azt még megpróbálhatod, hogy az indexelt mappákat először törlöd, aztán újra felveszed. Vagy akár a Media Server csomagot is törölheted és fölrakhatod újra.
Ha ez sem segít, akkor már nincs ötletem. --> Support...
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Patice #25269 üzenetére
Hogy érted, hogy egy könyvtárban van?
Az újraindexelés sem oldotta meg a gondot. DLNA-n keresztül a Video Station mappában rendben vannak a dolgok, de ha a Media Server Video mappáján keresztül nézem, ott továbbra is a régi fájlrendszert mutatja, ami régen nincs meg. Újraindítottam már, és újra is indexeltettem az egészet. Sőt, a Media Servert is eltávolítottam és újratelepítettem. Mi a fene lehet ez? -
templomkert
csendes tag
download station kérdés lesz:
sziasztok, bocs, ha már felmerült a kérdés, valamennyire visszaolvasgattam, de nem találtam a témát, előre is szorri, ha nem voltam alapos.
van egy 215+ om 2 6 terás vinyóval, friss, tegnap update-elt dsm-mel. egy ideig semmi gondom nem volt, viszont pár hete, csutkára fagy a nas, ha torrent letöltési feladatot adok a download stationnek, változó, h hány perc után, de leginkább elég hamar elérhetetlenné válik. mindkét lan port jelzőledje gyorsan villog, ahogy a routeren is, és se hálózatról, se quickconnectről nem lehet elérni, csak ha 10-15 másodpercig benyomva tartom a bekapocsológombját és leállítom erőszakosan a francba az egészet. újranindítás után, jelzi, h ismeretlen okból leállt a cucc, ellenőrzi a konzisztenciát, minden ok, és ha csak pillanatok alatt el nem távolítom a letöltési feladatot a download stationbol, akkor újra lefagy es se kép, se hang. ha mobilrol adom hozzá, ha windowsos laptroprol, ha a macemröl, mindig ugyanaz történik.valahol azt olvastam, h akkor fordul elő, ha nagyméretű fájlokat tartlamaz a torrent, mert akkor engedélyezni kell a jumbo frameket, ezt megtettem, 5000-re állítottam a routeren is és a nason is, de ugyanaz.
most még utolsóként megpróbálom törölni és újratelepíteni a download stationt, de addig is megkérdezem, h alálkoztatok-e már ezzel, és ha igen, van-e ötletetek a megoldásra..köszi!
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Eddig egy USB2-es külső vinyón voltak az adataim, gondoltam belerakom a vinyót, hogy növeljem a sebességet, de így, hogy benne van ugye volume-ot kéne csinálni belőle. Meg lehet ezt úgy oldani, hogy ne kelljen leformázni a vinyót? Mert ha csak adatvesztéssel lehet megoldani akkor inkább visszarakom a külső házba...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Lenne pár kárdánem remélem tudtok segíteni. Most vennem egy APC UPS-t a nasomhoz hogy tudom beálítan, hogy bizonyos töltöttség alatt kapcsoljon le? Mert csak ENNYI beálítást kínál fel. És ha visszajön az áram bekapcsol a nas?
-
pn4hvq
senior tag
Köszönöm a válaszokat mindegyikőtöknek a tanúsítványos kérdésemre .
-
próbakocka
senior tag
Valakinek van arra ötlete, hogy miért nem tud bejelentkezni egy DS215J-re, lengyelországból? A tűzfalon nincsen ország tiltás, sőt most minden port és protokoll engedélyezve van.
Sima DSM felületre sem ...
[ Szerkesztve ]
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
Madwe
nagyúr
válasz Tuomas #25270 üzenetére
Nem az 5000es dsm portot hiányolta (az nekem is más ) hanem a sima 80as http portot kellet felé forwardolni (lehet használod webservernek is és ezért nálad az eleve felé volt irányítva?) ki is írta h ezt tegyem meg, utána sikerült is neki. Mindegy, remélem menni fog nélküle is a renewal, de ha nem, akkor sincs világ vége, plusz 1 rendszeres értesítés belefér még az életembe, vagy kicsit jobban beleásom magam a tűzfalunkba s írok valami scriptet ami aznap afelé tereli a 80as portot...
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Tesztelo.hu #25268 üzenetére
Az furi. Akkor valszeg beakadt az automatikus indexelés és a restart megoldotta.
"A Video Station az újraindítás után be is indexelte, de a Media Server nem."
Ez meg megint furcsa, az összes video fájlod egy könyvtárban van?
-
Madwe
nagyúr
válasz partytime25 #25266 üzenetére
Ugyan úgy, csak jobb klikk után ne a share file linkset hanem alatta a create file requestet válaszd
(valamiért ezt a funkciót én is kb fél évvel a linkmegosztás után vettem észre, valahogy nem hivalkodó a neve vagy nem tudom )
[ Szerkesztve ]
-
partytime25
tag
Szia Madwe....
A gyors linkmegosztás tökéletesen megy de ami marha jó lenne most olvasom elvileg lehet olyan linket is adni valakinek ahova fel tud másolni dolgokat részemre.... Ezt hol lehet megtenni gondolom egy mappát kell csinálni majd azt megosztani link formájában majd ott megtalálom amit felmásoltak...
Köszi
-
partytime25
tag
Sziasztok...
Valaki esetleg nem tudja milyen portot kellhet beengedni a Wake on lan funkcióhoz? van valami specifikus mert nem találtam pont erre semmit.
Lényeg minden faszán ment 5.2 vel mikor megjelent a 6.0 feldobtam minden tökéletes azóta is összes átirányitás csak nem lehet kívülről feléleszteni. de ha otthon vagyok és belső hálóról wifin simán éled és leállítható csak kívülről nem... Természetesen ha már megy elérem mindenhonnan telóról .... photo station , player , DS filekezelő... stb... csak éleszteni nem lehet....
Üdv
-
Madwe
nagyúr
válasz Tuomas #25259 üzenetére
Már megy mind a 4 nasunkon. Tekintve h most volt ütemezve h veszünk 2x 25kért certet a két domainünkhöz, éves szinten 50k-t spóroltatok nekünk
Amúgy outlook is probléma nélkül megette!
Egyre vagyok már csak kíváncsi, ahoz h meg tudja csinálni a webes felületen a generálást, a 80as portunkat mindig az adott nas fele kellett kinyitni. Remélem erre nem lesz szüksége akkor, amikor meg akarja hosszabbítani, különben 3 hónaponta folyamat erre kell majd figyelnem mindegyiknél... No majd 3 hónap múlva jelzem, hátha mást is érint
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
Én így csináltam, nem tudom hol tartsz
Egyébként automatikuan hosszabbodik.
Nekem pont most járt le, mert egyébként rövid időre adják, cirka 3 hónapra. Úgy vettem észre, hogy lejárt, hogy telefonon a ds appok kiírták, hogy megváltozott a hitelesítő adat, stb stb.. Akkor aztán mondom mi a szösz (mert elfelejtettem, hogy lejár), ellenőriztem, és láttam hogy októberig érvényes. Aztán majd újra meghosszabbítják, anélkül, hogy bármit kéne csinálnom[ Szerkesztve ]
We were here
-
-
Tuomas
addikt
Na outlookban pont nem tudom, de böngészőhöz és telefonhoz bevált
Ne hülyéskedj
Nem nevezném dezinformációnak. Tapasztalatcsere, amiért kitalálták a fórumot még réges-régen[ Szerkesztve ]
We were here
-
Madwe
nagyúr
válasz Patice #25252 üzenetére
Vagy lehet venni hivatalos tanusítványt fix címhez, évi 20-25k azt hiszem. Mi pl hiába importáltuk a synos tanusítványt, ugyanúgy sipákolt az outlook.
(#25243) .OM. ez a számozás amióta vannak syno nasok így van. Legjobb választás univerzálisan pedig nincs, hiszen mindenkinek mások az igényei Azt h a + és a play más már elöttem is leírták
(#25254) Tuomas az outlookban lehet működik, de httpshez ingyenes tanusítványt kb kizártnak tartom, h adjanak (a cert-eknek több szintje van, s amelyik httpsen is "zöld pipát" ad, az a legdrágább.)
[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: olvasgattam, de egyelőre nem jutottam dűlőre tanúsítvány kérdésben. Adott egy syn 415. Https, biztonságos pop, smtp van beállítva. Mit kéne tennem, hogy elsősorban a levelezőkliensekből (ezek 90%-a outlook) ne jelenjen meg tanúsítvány probléma?
-
Helioport
csendes tag
Azt kijelenteni, hogy a 216-os szériában a legjobb választás a "J" verzió, botorság, de mondjuk legyen szubjektív annak fényében, hogy a J 32bites architektúra, 1 Gigán pörög, míg a 216+II 2,48-at is tud, nincs benne hardveres átkódoló motor, a memória kereken a fele a J sorozatnak (512Mega), Btrfs fájlrendszer, számottevő még a konkurens letöltési feladatok maximális száma, ami 80 a 216+II és 30 a J sorozatnál.A J nél a 4K-t és full HD-t felejteni kell, max 720p, míg a 216+II ez is süti. Nincs e-sata port, de valóban 2 USB3.0 csati van...
Tehát nagyon komoly, tulajdonképpen dupla eltérés van a 216+II javára, bár kétségtelen, hogy a J is ugyanígy fele ár a 216+II -höz képest. Ha már ár-érték, és hajlandó pár dologról lemondani az ember, akkor a VALUE sorozat 216play, ami nem 105k, "csupán" 88k, ami látható módon a fent említett kettő között van félúton mind ár, mind teljesítmény szempontjából.
(Az ED-nél kapható 216 sima 216-os, hiába hozza fel találatként a 216+-ra keresve az árgép.)
A play után írtakat vedd ki, készíts újabb sort, és ezeket tedd a play fölé:
216+II (plusz jellel és római kettessel) (113k)
216+ (plusz jellel) (105k)I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Kernek egy kis segitseget.Egy Apc Smart 1000 latja el a Synology DS213as es egy Hp Mictoserver Gen8asomat.Elobbibe van dugva az ups.Tud valaki olyan scriptet vagy beallitast amivel a Hp-t is leallitja a szino adott ido utan?Jo nekem forditva is a microserveren win 2012r2 es hyperv hostok vannak.Jelenleg 40p athidalas utan leall szepen a Syno, de a Hpnek gyakorlatilag poweroff.Koszonom szepen. -
Patice
Topikgazda
válasz Tesztelo.hu #25242 üzenetére
"Egy sorozatnak létrehoztam egy új mappát Total Commanderrel Win alól a Nason."
Ez a mappa azon a mappán belül volt, amit már beállítottál indexelt mappának videó tartalommal.
Ha igen, akkor automatikusan indexeli az új elemeket és látszania kell DLNA-val.
Ha nem, akkor nem.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz eric.cartman #25244 üzenetére
Nem, de tudtommal nem is kellene, mert a Windowsos hálózaton keresztül végzett módosításokat maga is észreveszi és indexeli. Eddig is betette magától azokat a mappákat, amiket pl. a notebookról másoltam a nasra, nem kellett újraindexelni.
-
biker
nagyúr
a 216play-nek semmi köze a +hoz és +IIhöz!
a + és +II intel celeronnal vannak, btrfs-t tudnak, a play mezei marvell vagy hasonló procis, és ext4Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
senior tag
-
senior tag
-
.OM.
aktív tag
Ha valaki a 216-os modell vételén gondolkodik, nagyon nem mindegy, mi van a szám után.
Érintett modellek (fent az erősebb):
DS216play (kb 105k HUF - ezt a modelt plus (+) néven is említik)
DS216 (kb 92k HUF)
DS216j (kb 55k HUF)
DS216se (kb 43k HUF)Mindenképpen nézze meg jól, melyiket venné..
Szerintem a DS216j éri meg leginkább ezek közül, hiszen az már dual core és USB 3.0.
[ Szerkesztve ]
ex .Oldman.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Tegnap érdekes dolog történt:
Egy sorozatnak létrehoztam egy új mappát Total Commanderrel Win alól a Nason. Ide átmozgattam az egyes epizódok mappáit, amik eddig is a Nason voltak.
Ezután viszont DLNA-n keresztül a tévén a Media Server még a régi mappákat mutatta, a lejátszáskor meg kiírta, hogy nem találja a forrást (persze, hogy nem, hiszen átmozgattam őket). A Video Station DLNA mappáiban nem láttam a régi mappákat, de az újat sem.
Fogtam, újraindítottam a Nast, de a Media Server továbbra is a régi mappákat mutatta, a Video Station viszont elkezdte újra indexelni a mappákat (nem csak az újat, hanem mindent).
Ma még nem néztem rá, kíváncsi vagyok, mi vár.
Találkozott valaki ilyesmivel? -
Madwe
nagyúr
Fájlmegosztásra is való a nas, sok lehetőség közül választhatsz az emberek felé akikkel megosztani akarsz:
-létrehozol nekik 2 kattintással 1 linket, amit korlátozhatsz, h meddig éljen ( x időpontig, y darab letöltésig) és ehez azonosítani se kell magukat, elég a link birtokában lenniük. Ugyanígy feltöltési linket is létre tudsz nekik hozni, így szintén azonosítás nélkül a te általad kiválasztott mappába tudnak feltölteni dolgokat. ennek nyilván az azonosítás hiánya miatt valamennyi biztonsági kockázata van, cserébe gyors egyszerű megoldás arra, ha csak 1-2 filet/mappát akarsz kérni/megosztani
-csinálhatsz nekik felhasználói fiókot, ha gyakran követik a fájlváltozásokat, gyakran kell nekik az elérés. Ezután vagy ftp kapcsolaton keresztül böngészik, vagy vpn szervernek is befogod a nast és felveszik a win intézőbe távoli meghajtóként vpn kapcsolattal, vagy a webes felületen dinamikus dns/fix ip cím mellett (ezt a ddnst is hamar össze lehet hozni h legyen pl egy xy.synology.me-s elérése a nasodnak kívülről). A webes felület hátránya h ha pl word meg excel fájlokat akar szerkeszteni, akkor le kell töltse, szerkesztenie majd visszatöltenie, míg ftp és vpn esetén simán csak megnyitja elmenti ha kész s ennyi.
Ilyen téren van annyi lehetőség, h csak emiatt a sharepoint nem sok újat tud nyújtani majd, a lényeg h mindig emberre szabva adj hozzáférést, mert van aki felé jobb ha csak egy linket dobsz, de van akinek már jobb az azonosításos módszer, mert gyakrabban használná - aztán azt h ő hogyan szeretne csatlakozni, azt majd az ő szájízére szabod
-
.OM.
aktív tag
Szia,
Köszi a választ!
Elsősorban:
multimédia és archive/backup szervernek használnám helyi és távoli hálózaton keresztül. Esténként felmenteni a telefonomról a videókat képeket automatikusan WiFi-n, majd LAN-on TV-n visszanézni, vagy a spontán zenét hallgatni. A TV az egy egyszerű Samu Smart lesz.
A zenéhez a média lejátszót még nem tudom, lehet inkább csak hangszóró lesz DLNA-s.Másodsorban:
WiFi-s kamera menne rá 2 db, hogy távoli eléréssel rá tudjak nézni a házra, kétirányú aduio forgalommal a gyerekre. Ehhez D-Link-et vagy Hikvision-t néztem ki, elvileg azt támogatja. Van esetleg tapasztalat?E-mail szerver csak egy ötlet volt, de teljesen igazad van: nem éri meg a kockázat, el is vetettem az ötletet - köszi!
SharePoint szerver csak a file-megosztás miatt gondoltam, de az oldalukat olvasva lehet erre jobb megoldás is, a hozzáférések korlátozásával a saját szoftverével.
(#25232) noorbertt
Ha felmegy rá a sharepoint, az tud ilyen statisztikákat. Azt viszont nem tudom, hogy a házirend/kvóta programozására van-e itt lehetőség, mint Win-en.Köszi,
.om.[ Szerkesztve ]
ex .Oldman.
-
Madwe
nagyúr
Szia
- a regisztrációs kártya lényegében annyira jó, hogy azzal tudsz regisztrálni a synology fórumjára. Sokan hülyeségnek tartják, plusz pénzt nem feltétlen ér meg.
- igen, a szűk keresztmetszet az a wifi lett volna, kábelen simán kitol bd isokat is. Kérdés a tv-d mit hogyan kezel, lehet hosszabb távon érdemes egy dedikált médialejátszót tenni elé.
- igen, a softwarek 99% ingyenes, de akad 1-2 ami fizetős, de ez ritka, nagyon specifikus célszoftverek ezek általában. Van többmilliós sw is rá, ha érdekel
- igen, probléma nélkül tud 24/7 menni, esetleges áramszünet után újra tud indulni, ilyen szempontból rendben van
-igen, tud rajta futni mailserver, ugyanakkor egy mailserver beállításához sokminden kell (fix ip cím, nyitott 25ös port, szolgáltatónál felvett reverse dns értékek, spf recordok és mx recordok helyes kitöltése, stb. szóval ha nem állítottál még be, javaslom kérj szakértői segítséget)
- úgy tudom tud sharepoint serverként üzemelni, de ebben nem vagyok biztos.
szerk: mailserverhez még hozzátenném, h ha érzékeny adatokkal dolgozol (céges stb, magán nem feltétlen kell ennyire túlizgulni) akkor nem feltétlen tartom jó ötletnek, h az adataidat ugyanazon az eszközön tartsad, amit mailservernek is használsz s 0-24 próbálnak feltörni s 25ös porton matatni benne, sőt, ha már mindenképp egy hálózatban kell legyenek, akkor is másik alhálózatra tenném. A mi mailserverünk kb. félóránként blokkol ip címeket, naponta rengetegen próbálnak bejutni. Ha esetleg valakinek valahogy mégis sikerülne, ne add meg neki azt az örömöt, h minden más adatotokhoz is hozzáférjen, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
.OM.
aktív tag
Sziasztok,
Teljesen kezdő vagyok a NAS-ok világában, lenne pár kérdésem a kinézett
SYNOLOGY DS 214se
NAS-sal kapcsolatban.- Mi az a "regisztrációs kártya" amit a NAS-hoz adnak?
- FullHD tartalom LAN-ra kötött TV-n való lejátszásához elégséges a fenti NAS teljesítménye?
- A NAS-ra elérhető szoftverek ingyenesek?
- Ez a NAS képes 24/7 üzemelni?
- Ez a NAS képes e-mail szervert működtetni?
- Ez a NAS tud SharePoint szervert futtatni?
Köszi,
.om.[ Szerkesztve ]
ex .Oldman.
-
Madwe
nagyúr
válasz roonin #25230 üzenetére
Én ez alapján indulnék el, ugyanakkor ezzel nem automatikusan küldesz levelet változáskor, hanem csak általad definiált időközönként, csak egy mail címre s minden mappádról. Ha valaki tud jobb megoldást szóljon, mert ez nálunk sem elég, pl nem lehet több mailcímre küldeni, nem lehet csak az egész tárhelyet nézni, nekünk automatikus kellene, mert nem akarunk külsős embereknek teszem azt félnaponként küldeni mailt olyan esetben, amikor semmi se történik napokig, csak adott mappákat kéne nézzen és különböző mailcímekre kellene küldje - pl a felhasználóhoz kötöttekre, csak azokról a mappákról amihez van legalább olvasási joga. Na egy olyan megoldás jó lenne nagyon
Ettől függetlenül neked betettem, hátha nektek ez elég.
-
roonin
tag
Van -e lehetőség beállítani email értesítést, a fájl megosztások változásokról, azaz megosztott hivatkozás tartalmi változásáról a megosztottnak automatikus értesítést küldeni.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz claire78 #25224 üzenetére
Hát akkor nem értem miért van ez, az imént kipróbáltam 5 teljesen különböző hosszú mp3-al, egyiknél sem tudok oda ugrani, ahova szeretnék.
(Volt köztük mix, rádiófelvétel, youtuberól mentett zene, minden)Érdekesség: például ha elindítom, és nem rögtön akarom tekerni, hanem hagyom mondjuk 1 percig, akkor hirtelen tudok egy nagyobbat tekerni (10-15p), majd utána ismét csak apró lépésekben. Olyan, mintha meg kellene várni, hogy becachelje..
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
törölt tag
Egy normális disk station tanúsítványt azért csinálhatnának.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Az Audio Station helyettesíthető valamilyen alkalmazással? Számomra vannak hibái, egy több órás felvételnek a közepéig eltekerni például perceking tart, mert maximum 1-2perces ugrásokat lehet tenni.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Guidourfi
csendes tag
Üdv,
Biztos volt már erről téma, ezért elnézést ha megint felhozom. Holnap megérkezik a red vinyóm a nasba. 216play. ami most van benne az kölcsön vinyó. Sajna most még 1 lemez lesz benne. A kérdés arra vonatkozik hogy mi a legegyszerűbb módja annak hogy az új vinyóra átmásoljak mindent a mostani vinyóról és továbbiakban azt használjam? A jelenlegit vissza kell adnom gazdájának. hyper Backup aplikációval átmásolni mindent egyikről a másikra?
Köszönöm a segítséget. -Zoli- -
-
Patice
Topikgazda
válasz Elemental #25212 üzenetére
DSM --> Vezérlőpult --> (Rendszer) --> Feladatidőzítő --> Létrehozás --> Ütemezett feladatok
Ebben a listában fogod találni (asszem) a "DSM automatikus frissítése" elemet. Kiválasztod, ütemezed mikor fusson le.
Azt, hogy mondjuk csak biztonsági frissítések települjenek, ne új DSM verzió azt a Frissítés és visszaállítás alatt kell beállítanod.
Azt, hogy erről értesítsen e-mailben, ahhoz működő e-mail értesítés is kell + az Automatikus rendszerfrissítés be legyen pipálva a Speciális fül alatt. Ezeket az Értesítés menüpontban tudod beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
WOL működik nektek?
Belső hálózaton működik, kívülről viszont nem. 9-es port átirányítva, próbáltam synology.me, quickconnect és külső IP címmel is. Régebben hibátlanul működött a DS Finder-rel. -
senior tag
Jó hírek: a legutóbb DSM frissítés óta rendben hibernál a DS116-om
-
Helioport
csendes tag
-
Zlcsi
senior tag
válasz Elemental #25200 üzenetére
megváltoztattam az Ideiglenes hely-et először több órányi gondolkodás után belefagyott, újra indítás után megcsinálta, de elkezdte letölteni a torrenteket,
úgy hogy közben azok ott vannak a helyükön és pl a filmek el lejátszhatóak.Mit csináljak hagyjam, hogy újból letöltsön mindent?
-
intercell
csendes tag
válasz moooooo #25198 üzenetére
Érdekes, visszaraktam a legújabb firmware-t, amit ugye ő is felrakott, közben már én is egyszer és most működik, pedig semmi mást nem csináltam....na, mindegy, most még az lesz az érdekes, hogy anno úgy emlékszem valamit kellett buherálni, hogy a feltöltés ne szakadjon meg az ncore felé, vmi ncoretracker.hs script, de azt sem tudom, hogy lehet-e telnettel bemenni most a NAS-ra, valamint hogy hol van a win 10 alatt a futtatás...
-
Helioport
csendes tag
valami ilyesmi lehet, igen.
Egyébként ez nem újdonság, a windows is csinál egy nem látható fájlt a letöltéskor, csak ezt aztán kitörli,átnevezi, megszünteti...x a letöltés befejezésekor. Igazából a szükségét nem értem, terhelni a rendszert egy felesleges(nek tűnő) duplikációval, de biztosan megvan a megfelelő válasz erre is.I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- iPhone topik
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Egérpad topik
- Windows 11
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimozi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest